שעות הצהריים עם הילדים- מה מקומכם כהורים?פולקס

שלום לכם,

לאחרונה אני מתחבטת בשאלה שאשמח לשמוע את דעתכם עליה.

מה אתם עושים בשעות הצהריים?

אחדד את השאלה- ילדינו ב"ה יודעים להעסיק את עצמם לפחות חלק מהזמן (משחקים ביחד, עם חברים וכו)

מה אתם עושים בזמן הזה?

לעיתים קרובות אני מוצאת את עצמי נחה בזמן הזה על הספה קוראת, במחשב וכו ותוהה לעצמי אם זה נכון מצידי לפעול כך,

מצד אחד- זה טוב לילדים לשחק ולהיות עצמאים, מצד שני חבל לי לא לשחק איתם, מצד שלישי אני עייפה מהעבודה ומצד רביעי אולי עדיף חינוכית לעשות את עבודות הבית הממתינות בסבלנות.

אציין שבזמן שהילדים לא מעסיקים את עצמם- אני משחקת איתם, מספרת סיפורים, שרה רוקדת מבשלת איתם וכו.

יצא ארוך,

אשמח לשמוע מה קורה אצלכם!  

אולי לחלק את הזמן-חל את נחה, חלק את איתם,חלק עבודות ביתקפה קפה

אצלי זה ככה:אנונימי (2)

לגבי העייפות מהעבודה- כדאי באמת להתחיל את הצהריים במנוחה קלה.

עכשיו זה זה תלוי- אם הילדים הולכים/מזמינים חברים, אני מתעסקת בעבודות הבית- כביסה כלים וכדו' (יחד עם הקטנה ש"עוזרת" לי)

בימים אחרים- אני מארגנת ארוחת ערב ואנחנו יוצאים לגינה/ספריה/ההורים שלי

ובימים שסתם נמצאים בבית- זה תלוי, אם אני רואה שמשעמם להם והם לא מצליחים להעסיק את עצמם אני משחקת איתם, מציירת וכדו'

זה לא קשור לפה אבל-אנונימי (3)

יש לי שאלה: אני רוצה לשאול משהו באיזה פורום. איך אני עושה את זה? איך נכנסים? 

לוחצים על המלבן האדום למעלה שכתוב עליו "שרשור חדש"יעל מהדרום
איזה?אנונימי (3)

באיזה פורום את רוצה לשאול?יעל מהדרום
נראה לי שזה מחולק בסדר- גם משחקים לבד וגם איתךיעל מהדרום
אני חושבת...אר
שבזמן שהם מעסיקים את עצמם יפה ויש לך אפשרות לעשות כלים וכביסות כשהם משחקים לידך אז למה לא?

לי יש גם קטנטנים אז בקושי מצליחה לעשות משהו חוץ מארוחת ערב....

אפשר תוך כדי הכביסה/כלים לדבר איתם לספר סיפורים לשאול איך עבר היום וכו'

ובזמנים שהם לא מצליחים להעסיק את עצמם אז כן לשחק/ לצייר איתם.

תהנו
אני פשוט זורמת..כמו צמח בר

לפעמים, בזמן שהם מעסיקים את עצמם בא לי להיות איתם ולשחק איתם אז זה מה שאני עושה..

ובזמנים שאני עייפה/צריכה לרענן את הראש קצת- עושה דברים אחרים.. החל מעבודות בית למינהם וכלה בלגלוש בפורום כאן

בעניי זה חשוב לתת לילדים זמן להיות עם עצמם, לשחק במה שה-ם בוחרים ורוצים, להכיר את ההעדפות שלהם ואת הזמן משחק לבד/עם האחים.

וברור שגם חשוב לשחק איתם, לפנק, לחבק לפתח אותם בכיוונים חשובים..

אז צריך איזה איזון

ובוודאי ובוודאי שאם לשחק איתם כל הזמן- זה אומר שלך לא יהיה זמן לעצמך, למנוחה, לריענון ולעבדות של הבית- בעניי זה פסול..

את אולי "מרוויחה" זמן איתם אבל מפסידה זמן לעצמך (שבעצם זה בשבילם גם- שלא יקבלו אמא מתוסכלת ועצבנית..)

,

נחה.מסדרת את הבית.מנקה..א..א..
במצבים שבאמת הילדים יושבים ומשחקים עם עצמם
שמתי לב שכשאני נמצאת איתם או לידם יש מריבות וויכוחים וכשאני לא הם משחקים על מי מנוחות
מכיוון שאני אחת שמאוווד אוהבת סדר ברמה שקשה לי לראות דברים על הרצפה ובדכ כשהם משחקים ביחד זה משחקי אבא ואמא .מכולת .מחנה וכו זה מצריך הרבה בלאגן
אני מעדיפה ללכת לנוח או להבליג על הבלאגן כדי שהכל ילך על מי מנוחות
סיפור מצחיקשחר245

סליחה אם אני לא מדייקת. סיפור ישן אבל נחמד...

לחברה שלי יצא להעדר מהבית אחה"צ כמה ימים והנקיפות גדלו ואולי הילדים גם התחילו לקטר

ואז היא אמרה להם "מחר ברוך ה' אהיה בבית אחרי הצוהריים ונוכל לעשות ביחד כל מה שתרצו..."

הגיע האחרצ המדובר והנה הגדול העדיף ללכת לחבר. השניה ירדה למטה לשחק בחבל עם חברות... והשלישי דווקא העדיף לקרוא ספר בשקט...

והחברה שלי לא הבינה...

בשיחה עם הילדים היא שאלה אותם למה כל כך חיכיתם שאהיה בבית אם אתם בסה"כ הולכים לחבר או למטה וכו'...

ואז הם אמרו לה משהו כמו "זה נעים לנו שכשאנחנו קופצים רגע הביתה את נמצאת, וכשחוזרים את מחכה לנו וכד'..."

מזה הבנתי שמה שהכי חשוב לילדים זה פשוט שנהיה, נהיה לידם, נאפשר להם לעסוק בענינים שלהם אבל הנוכחות שלנו מלווה אותם.

גם לי יש עוד הרבה מה ללמוד ולהתחזק בזה (ולא כל הזמן להציע להם רעיונות והפעלות...) שנצליח בעזרת ה'...

^^^ יפה מאוד. אמיתי מאוד. זה ממש כך.אנונימי (4)

מישהי ציטטה פה פעם, נדמה לי שמהרבנית דינה ראפ - אמא נמשלה לשכינה, מה עושה השכינה? שורה, נמצאת. הרבה פעמים זה כל מה שצריך, וזה נותן לילדים ביטחון עצום!

בדיוק מה שבאתי לכתוב...בת 30אחרונה

גם לי זה קורה, שכשאני אומרת לאחת או שתיים שאני נוסעת היום פניהן מתכרכמות...

אני מרגיעה ואומרת שעד הצהריים אני אחזור אבל התגובה היא :" כשאני חושבת עלייך בגן/ בכיתה אני אוהבת לחשוב שאת בבית".

מצחיקים, הילדים שלנו..

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך