2 שאלות על ילד מקסים בן שנה ו7הדר לב

בס"ד

1. הבן שלי ממש שונא לצחצח שיניים. איך שהוא רואה את המברשת הוא סוגר את הפה חזק

ולא משתף פעולה... עכשיו, אני הייתי בראש שלא צריך להכריח ושהוא קצת יגדל אני אוכל לתמרץ אותו וכו'.

בכל אופן, בזמן האחרון יש לו ריח לא טוב מהפה, מה גם שהגנטיקה שלנו לא משו וזה די מדאיג אותי...

מה אפשר לעשות?

2. כל לילה הוא קם מהשינה ומגיע אלינו בוכה למיטה שהוא רוצה לישון איתנו (לפעמים כמה פעמים בלילה)

לרוב אחד מאיתנו קם ויושב ליד המיטה שלו עד שהוא נרדם (יכול גם לקחת חצי שעה++)

ולפעמים מרוב ייאוש ועייפות אין לנו כבר כוח לקום אז הוא בוכה עד שמתייאש וחוזר למיטה שלו לישון.

יש לכם רעיונות איך אפשר ליצור לו תחושת ביטחון במיטה שלו ולסייע לו לישון לילה מלא בלי בכי?

יצא קצת ארוך... אבל נורא יעזור לי!חצי חיוך 

בקשר לשתיים..אמא_מאושרת
אולי לנסות לשאול מה מפריע? יש מצב?
אם הוא מפחד להשאיר לו אור,
אולי לקחת למיטה איזה צעצוע שהוא אוהב או ספר- מקנה תחושת ביטחון..
אולי אם אתם שומעים אותו מתעורר לדבר אליו עוד כשאתם בחדר שלכם ולומר לו "הכל בסדר אבא ואמא כאן תחזור לישון", וככה לגרום לו לבטחון שגם כשהוא לא רואה אתכם אתם שם..

בקשר לאחד- הבן שלי הרבה פעמים רוצה לצחצח כשהוא רואה אותי מצחצחת.. פשוט תראי לו כל בוקר שאת מצחצחת, יש מצב שהוא יחליט שגם לו בא..
ניסינו את כלללל ההצעות (המקסימות!) שהעלת ולא הלך...הדר לב

מצטערת לשמוע..אמא_מאושרת

זה נקרא ארוך? זה כלום D-:בהתהוות

1) ניסית אולי להבטיח לו משהו שווה אחרי הצחצוח? רוב הפעוטות בגיל הזה אוהבים לשפוך מים, למשל. אפשר להגיד לו - "תפתח את הפה יפה, תיתן לאמא לצחצח, ואחר כך תקבל את הכוס לשפוך לכיור". יכול לעזור? או משהו אחר שהוא אוהב?

מליצה גם על מה שנכתב מעליי, וחוץ מזה אני זוכרת גם שצביה כתבה לפני כמה זמן תיאור יפה של הדרך שלה לצחצח שיניים לבתה למרות ההתנגדות. אני מקווה שהיא תעבור בסביבה ותחכים אותנו.

2) מה דעתך לשים לו מזרן על הרצפה אצלכם, וכשהוא בא להרשות לו לישון עליו? יכול להתאים?

חח... הצחקת אותי על הכותרת...הדר לב

1. רעיון ממש טוב! ננסה... תודה!

2. אני אגיד לך מה הבעיה שלי עם מזרן לידינו...

הייתה תקופה שכך עשינו. העברנו את המיטה שלו ליד המיטה הזוגית וזה לא עזר!

הוא היה מתעורר ומבקש לעלות לישון איתנו... (שכחתי לומד שהייתה תקופה של איזה חצי שנה שהוא

היה ישן איתנו במיטה בגלל אילוצים ולדעתי הוא לא מצליח להסתגל למצב שונה....)

ז"א, גם במיטה לידנו הוא היה מתעורר מלא ובוכה...

ומעבר לזה, כשהוא בחדר ממש ממש קשה לי להיות במצב אינטימי עם בעלי...

זה פשוט גורם לי לתחושת אי נוחות גדולה.

הנקודה הזו מאוד הקשתה עלינו והרגשנו שבשביל הביחד שלנו,

אנחנו לא יכולים שהוא יישאר בחדר

עונה לך באישיבהתהוות

באמת סיפרתי לפני כמה זמן על צחצוח השיניים אצלנו...צביה22
הבת שלי מאוד לא אהבה את זה (בכללי היא לא אוהבת שמתעסקים עם הגוף שלה- נורא קשה למדוד לה חום, לסדר לה את השיער עם קוקיות או סיכות וכו', אז מה שלא באמת חשוב לרוב אנחנו מוותרים).
על צחצוח השיניים כן היה לי חשוב להקפיד, אז תקופה ארוכה הייתי אומרת לה שאנחנו מצחצחים רק עד חמש, והייתי סופרת בקצב איטי מספיק כדי לעבור בזריזות על כל השיניים. תמיד חזרתי על זה שאני יודעת שזה לא נעים לה, אבל האוכל שהיא אכלה היום לי כל ך לה את השיניים, ואנחנו צריכים לנקות את השיניים, ונעשה את זה מהר מהר ואז נגמור. (כמובן שניסיתי גם את כל המשחקים והשיטות של לעשות את זה בכיף, והיה לנו גם אצבעון שמתלבש לי על האצבע, אבל למרות בכל היא התנגדה). לפעמים היינו עושים את זה בתוך האמבטיה ולפעמים אחרי שיוצאים, אבל תמיד הייתי חוזרת ומסבירה למה, ומזכירה שזה רק עד חמש. אם היא היתה סוגרת את הפה תוך כדי, הייתי מפסיקה את הספירה ומזכירה שוב, ואז כשהיא קצת פתחה הייתי ממשיכה מאיפה שהפסקנו וממשיכה לצחצח (לא פתחתי לה את הפה בכוח כשהוא היה סגור, אבל כשהיא פתחה טיפה הייתי עוזרת לה לפתוח עוד, כי לא היה מצב שהיא תפתח מעצמה עד הסוף).
כל זה היה הרבה מאוד זמן, אבל לפני כמה חודשים יום אחד שכחתי לצחצח לה, ולפני שהתחלתי להשכיב אותה היא הצביעה על השיניים שלה ואמרה 'מלוכלך', אז כמובן שרצתי להביא את המברשת ולצחצח לה, והיא לא התנגדה בכלל! מאז היא עוד לפעמים מנסה להתחמק לפני, אבל היא יודעת בעצמה שזה חלק ממה שעושים בערב. בשלב הזה גם התחלנו להאריך את זמן המלצות כדי לעשות אותו קצת יותר יסודי (כי עד אז זה היה ממש מינימלי)- במקום לספור עד 5 הייתי מספרת מה היא אכלה היום (מה אני מנקה מהשיניים). ואם היא היתה סוגרת את הפה או בורחת באמצע, הייתי קוראת לה- 'רגע, עוד לא ניקינו את העוף, ואת התפוחי אדמה וכו'- לפי מה שעוד לא הגעתי אליו.
ממש בימים האחרונים ראיתי שנמאס לה מלהגיד מה היא אכלה, והיא התחילה שוב עם התחמקויות ומשחקים, אז התחלתי להגיד לה- 'אכלת היום כל כך הרבה, ויש עכשיו אוכל על השיניים, ועכשיו באים חיידקים ואוכלים לך את השיניים. אנחנו רוצים חיידקים על השיניים שלך?' והיא כמובן אומרת 'לא! לכו מפה!!', ואז היא נותנת לי לצחצח ותוך כדי אני אומרת לחיידקים שילכו מהפה שלה, ועושה את הקולות של החיידקים שאומרים 'אוי, אנחנו לא יכולים להישאר פה, בואו נברח!'. לפעמים אחרי שאני כבר גומרת היא אומרת לי 'יש פה עוד...' ואני מצחצחת עוד קצת.
אח, אני שמחה שהזמנתי אותך. כמה יפה!בהתהוות

חמודות אתם!!! רק שאלה, בת כמה היא?הדר לב

עכשיו בת שנתיים צביה22אחרונה
צחצוח בכיףבת 30

משחקים שאצלנו עזרו:

משחק ההפך (אולי קשה לו עדיין?) . הוא צריך לעשות ההפך ממה שאת אומרת. ואת אומרת: תפתח את הפה קטן קטן, הכי קטן שיש, נלכלך את השיניים טוב טוב, שיבואו מלא חיידקים..." וכו' כיד הדמיון.

לבקש ממנו לשאוג כמו אריה. אפשר גם שתשאגו בתורות.

להמציא איזה שיר על חורים וצחצוח ולשיר אותו באופן קבוע

לתת לו לצחצח לבד לפני או אחרי שאת מצחצחת.

בהצלחה!

ולגבי השינה- אני לא יודעת. אני יוצאת מנקודת הנחה שאם ילד מתעורר בבכי ורוצה את אבא ואמא- אז כנראה שיש לו צורך בזה, וכשהצורך יענה- זה יעבור לו. אולי זו לא נוסחה מדעית, אבל ככה זה עבד אצלנו בדר"כ. לכולן היו תקופות כאלה שישנו איתנו חצי לילה בערך. ועבר להן. ומזרון על הרצפה זה רעיון מצוין.

לגבי השינה- אני ממש מסכימה עם מה שרשמת!הדר לב

אבל אני לא מצליחה להבין מה חסר לו במהלך היום

שהדברים מתפרצים ככה בלילה....מטורלל

אני גם לקראת לידה וזה נורא מלחיץ אותי להיות עם 2 פיצים בחדר

כל אחד יעיר בתורו את השני...

ולגבי הצחצוח- איזה משחקים חמודים! ממש אחלה רעיונות! תודה!

אני חושבת שענית לעצמך את התשובה..א..א..
כתבת שאת צריכה ללדת אז זה הענין הוא מרגיש אותך ומרגיש צורך להיות איתך
ילדים קטנים חכמים הרבה יותר ממה שנדמה לנו
הוא רוצה את הצומי שלך כן גם בלילה בעיקר רוצה להרגיש אותך.
ככה נראה לי
ניסיתי הבוקר את עניין הצחצוחאמא_מאושרת

עם הגדול שלי (בן עוד מעט שלוש)

היה מקסים! ממש נהנינו שנינו!

נראה לי שאנחנו מאמצים.. תודה!

אגב, הקטן (שנה וחצי) רואה אותי או את הגדול מצחצחים ומבקש גם..

אולי יש לו ביעותי לילה?...מישהי
אם כן אצל אחד הילדים שלי עזר לשים בובת אריה בראש המיטה ששמר עליו. ( הוא בחר את החיה שתשמור עליו)

וצחצוח שיניים במשחקים. ( עכשיו נצחצח שיניים לפינגווין ועכשיו לפה הגדול של ההיפופוטם וכו)
וגם לתת קצת לבד לצחצח שעתידד עם המברשת ואחכ אתם ממשיכים אותו.
חח... ביעותי לילה! זה לבדו נשמע מפחיד!הדר לב

ת'אמת, ממש יכול להיות... אין לי איך לוודא את זה, כי הוא לא ממש מדבר

וגם, הפתרון שהצעת ממש עמוק בשבילו... הוא רק בן שנה וחצי, הוא לא יבין לדעתי שהאריה שומר עליו וכו'.

וואו! בנות אתן אלופות! איזה רעיונות טובים למשחקים....

אנסה ואעדכן איך היה! נשמע לי מעולה!

לשלול קשיים אחרים..יעל רחובות

ראשית, אם נצא מנקודת הנחה שאין לו קושי נוסף, מניסיון של חמישה ילדים, תמיד (אצלי) בהתחלה מכריחים, בכוח, בכי, ואחרי שבועיים פותחים את הפה בשמחה.. רואים שזה לא כואב.. כמובן שמחבקים אח"כ ומדגדגים ומראים שזה לא היה מכעס.. עכשיו גיליתי את החשמלית, זה לוקח הרבה יותר מהר.. וגם אפשר לפני כן ואחרי כן לדגדג בגוף בעזרתה וההסתגלות אליה הייתה יותר מהירה מהאחרים..

שנית, מניסיון (מרפאה בעיסוק), התעקשות רצינית וממושכת לצחצוח שיניים יושב לפעמים על רקע רגישות סנסורית בפה, שווה לתת את הדעת על זה. יכול להיות גם רפלקס הקאה מוגבר..

שלישית, אפשר שאחרי הלידה (אם זה בקרוב) בעלך יעבור לישון איתו בחדר. זה ירכך את ה"בגידה" של אמא, וייתן לו את הביטחון שהוא זקוק לו. זה עזר לנו בכל פעם אחרי לידה לאושש את שאר הילדים מהשינוי..

ואל תתנו לו לבכות עד שהוא מתייאש וחזור לישון לבד.. זה ממש לא בריא לו לשלמות הנפשית.. אם נגמר הכוח, תאספו אותו למיטתכם..  

עונה לך...הדר לב

1. איך אני בודקת את הרגישות הזו? ובמידה שהיא קיימת, מה הפיתרון המוצע?

2. זה אכן התכנון, אחרי הלידה בעז"ה בעלי יישן במיטה לידו.... אבל עד אז...חצי חיוך

3. את צודקת שזה לא בריא לנפש שלו לתת תו לבכות עד שמתייאש.

אבל אם הרמנו אותו אלינו, למחרת הוא בוכה יותר, בא אלינו יותר ואחרי יומיים כבר לא מסכים בכלל לישון במיטתו.

זה מעגל אינסופי כזה וזה די מתיש 

מברשת השיניים היא רק תירוץכלנית1

אם הוא סוגר את הפה עוד לפני שהכנסת את המברשת, כנראה שיש לו טראומה. ממברשת שדחפת לו לפה בלי רצונו, או אולי בעיה של רגישות שתוכלי לבדוק בקלות: האם התופעה באה לידי ביטוי גם בהאכלה בכפית. לא נוח לו כשאת דוחפת את הכפית לפה. יש ילדים (וגם מבוגרים!!!) שיש להם רגישות ואם שמים להם מקל בדיקה של רופא, הם מקיאים, כפית נדחפת מעט פנימה והם מקיאים (לא תמיד שמים לב שזאת הקאה ולא סתם פליטה...).

בשלב ראשון תקני לו מברשת שיניים מיוחדת, מעניינת (אולי אפילו תקחי אותו לחנות שיבחר מתוך 2-3 שתציעי לו).

ילדים ממש אוהבים את הטעם של משחת השיניים.

תקני משחת שיניים לקטנטנים (בדרך כלל כתוב מגיל שנתיים, אבל רופא השיניים שלנו ממליץ כמות קטנה כבר מגיל שנה). את גם יכולה לקנות משחת שיניים בלי SLS וחומרים מלאכותיים למשל בפארמים, כך שאין בעיה שהוא יבלע קצת.

כשאת מצחצחת שיניים תני לו לטעום את המשחה שלו. על האצבע. את יכולה גם לשים מעט על המברשת שלו, ובאותו זמן למרוח גם על שלך. אל תכריחי. תני לו רק לחקות אותך.

חח... טראומה מהסוג הזה בטוח אין לו! אני האמא הכי לא מכריחההדר לב

שיש!

מעולם לא הכרחתי לצחצח או לאכול ולא זכור לי שאי פעם הכרחתי אותו לעשות משוחיוך

(לויודעת אם זה תמיד חיובי, אבל זו אני וזו המציאות)

אז מברשת מגניבה יש לו והוא ממש אוהב לשחק איתה,

מה שכן אני אנסה את הרעיון של המשחה שאמרת!

הוא תמיד היה לוקח את המשחה שלנו ומוצץ אותה שעות...

באמת, פחדתי לצחצח לו עם משחה בגלל שהוא היה בולע אותה

אבל אנסה את הקטע של משחה ללא חומרים מלאכותיים.

אגב, יש לך שם של משו ספיציפי?

ממש תודה לך!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך