הבת שלי מאוד לא אהבה את זה (בכללי היא לא אוהבת שמתעסקים עם הגוף שלה- נורא קשה למדוד לה חום, לסדר לה את השיער עם קוקיות או סיכות וכו', אז מה שלא באמת חשוב לרוב אנחנו מוותרים).
על צחצוח השיניים כן היה לי חשוב להקפיד, אז תקופה ארוכה הייתי אומרת לה שאנחנו מצחצחים רק עד חמש, והייתי סופרת בקצב איטי מספיק כדי לעבור בזריזות על כל השיניים. תמיד חזרתי על זה שאני יודעת שזה לא נעים לה, אבל האוכל שהיא אכלה היום לי כל ך לה את השיניים, ואנחנו צריכים לנקות את השיניים, ונעשה את זה מהר מהר ואז נגמור. (כמובן שניסיתי גם את כל המשחקים והשיטות של לעשות את זה בכיף, והיה לנו גם אצבעון שמתלבש לי על האצבע, אבל למרות בכל היא התנגדה). לפעמים היינו עושים את זה בתוך האמבטיה ולפעמים אחרי שיוצאים, אבל תמיד הייתי חוזרת ומסבירה למה, ומזכירה שזה רק עד חמש. אם היא היתה סוגרת את הפה תוך כדי, הייתי מפסיקה את הספירה ומזכירה שוב, ואז כשהיא קצת פתחה הייתי ממשיכה מאיפה שהפסקנו וממשיכה לצחצח (לא פתחתי לה את הפה בכוח כשהוא היה סגור, אבל כשהיא פתחה טיפה הייתי עוזרת לה לפתוח עוד, כי לא היה מצב שהיא תפתח מעצמה עד הסוף).
כל זה היה הרבה מאוד זמן, אבל לפני כמה חודשים יום אחד שכחתי לצחצח לה, ולפני שהתחלתי להשכיב אותה היא הצביעה על השיניים שלה ואמרה 'מלוכלך', אז כמובן שרצתי להביא את המברשת ולצחצח לה, והיא לא התנגדה בכלל! מאז היא עוד לפעמים מנסה להתחמק לפני, אבל היא יודעת בעצמה שזה חלק ממה שעושים בערב. בשלב הזה גם התחלנו להאריך את זמן המלצות כדי לעשות אותו קצת יותר יסודי (כי עד אז זה היה ממש מינימלי)- במקום לספור עד 5 הייתי מספרת מה היא אכלה היום (מה אני מנקה מהשיניים). ואם היא היתה סוגרת את הפה או בורחת באמצע, הייתי קוראת לה- 'רגע, עוד לא ניקינו את העוף, ואת התפוחי אדמה וכו'- לפי מה שעוד לא הגעתי אליו.
ממש בימים האחרונים ראיתי שנמאס לה מלהגיד מה היא אכלה, והיא התחילה שוב עם התחמקויות ומשחקים, אז התחלתי להגיד לה- 'אכלת היום כל כך הרבה, ויש עכשיו אוכל על השיניים, ועכשיו באים חיידקים ואוכלים לך את השיניים. אנחנו רוצים חיידקים על השיניים שלך?' והיא כמובן אומרת 'לא! לכו מפה!!', ואז היא נותנת לי לצחצח ותוך כדי אני אומרת לחיידקים שילכו מהפה שלה, ועושה את הקולות של החיידקים שאומרים 'אוי, אנחנו לא יכולים להישאר פה, בואו נברח!'. לפעמים אחרי שאני כבר גומרת היא אומרת לי 'יש פה עוד...' ואני מצחצחת עוד קצת.