הוא אמר: אמרתי להם 'תהרגו אותי, תביאו לי רעל'בצי.ג

"אני מתחנן כבוד השופט, אני לא יכול יותר", אמר הנער על פי התיעוד שנחשף בפני המשפחה. "האם לבית המשפט יש דרך לשלוט על החקירה? עושים ממני קשת מהידיים ושמים אותי הפוך עד שנשרפות לי הידיים. אני מרגיש כאילו שורפים אותי עם מצית. כל יום זה עולה רמה ואני לא יודע מה יהיה מחר".

על פי מה שהתברר היום בדיון, בימים הראשונים היה מדובר על אלימות "קלה" יחסית. כך התלונן הנער כי כאשר ישב אזוק עם הידיים מאחורי הגב והראש שמוט, תפס אחד החוקרים את הראש והידיים שלו ו"הביא לי בעיטה לחזה. כתוצאה מכך נעצרה לי הנשימה לכמה דקות".

בנוסף סיפר כי חוקר בעט ברגליו מספר פעמים. בשלב זה ביקש הנער גם להתייעץ עם עו"ד וסיפר שהוא נחקר בשבת תוך כדי שהחוקרים משמיעים לו מוזיקה.

אולם כעבור כמה ימים של לחץ נפשי ופיזי "קל" יחסית החלו העינויים המשמעותיים יותר, והנער התחנן בפני השופט כי הוא אינו יכול לסבול יותר ומעדיף למות.

"לא ישנתי הלילה ואני לא ישן גם בלילה הבא אלא אם משהו הולך להשתנות", אמר הנער לשופט לדברי גורמים המעורים בפרשה, כאשר זה שאל אותו למצבו. "חוקרים אותי באלימות על משהו שאני לא יכול לעזור להם כי אני לא יודע. הם מפרקים אותי, מעקמים לי את כל הגב, צוחקים מסתכלים עלי בזלזול, קיבינימט מה אני אמור לעשות? איך אני יכול להגן על עצמי? מאשימים אותי במשהו, מראים לי שמות, חושבים שאני קשור אבל אני לא יודע, ואני לא יכול להגיד שמות כי אני לא יודע גם אם יהרגו אותי.

"לילה שלם התעללו בי ולא התקדמנו כלום כי אני לא יכול לעזור להם, עכשיו ההתעללות רק תגבר ותגבר. אני צורח כמו מפגר בוכה כמו תינוק, והם צוחקים רוצח רוצח. איפה יש לי מפלט? משהו? איפה הספק שלהם אולי אני כן צודק? זה העוול הכי גדול שמדינת ישראל עשתה לבן אדם".

השופט שאל את הקטין האם ניתנה לו זריקה רפואית אותה הוא צריך לקבל. הנער ענה "אני מעדיף לא לקבל שום תרופה, שלא יביאו לי את כל המכות האלה, אני מוכן להודות בהכל אבל לא יודע להסביר איך, רק תעזבו אותי קיבינימט".

הנער המשיך וביקש טיפול רפואי לגב בשל המתיחות והעינויים, ופרץ בבכי תוך שהוא אומר "אני לא יכול יותר".

השופט אמר שישמע בדיון את טענות עורך דינו, אך הנער שעדיין היה תחת איסור מפגש עם עורך דין ענה כי "העורך דין לא יודע מה עושים לי. זה לילה שלם של התעללות. אמרתי להם 'תהרגו אותי, תביאו לי רעל', אני מתחנן כבוד השופט, אני לא יכול יותר.

"האם לבית המשפט יש דרך לשלוט על החקירה? עושים ממני קשת מהידיים ושמים אותי הפוך עד שנשרפות לי הידיים. אני מרגיש כאילו שורפים אותי עם מצית. כל יום זה עולה רמה ואני לא יודע מה יהיה מחר".

עו"ד עדי קידר מארגון חוננו המייצג את הקטין מסר בתגובה כי "הצגנו היום בפני בית המשפט את ידיו של הקטין כאשר נראה בבירור כי נעשה נסיון אובדני והכל בעקבות אותם עינויים שהוא עבר בחקירות השב"כ", אומר עו"ד קידר.

"בנוסף היום נחשפנו להמשכה של הפרשה הנוראית שבה הובהר לנו היום שכל מה שהחשוד טען בפנינו, הוא טען כבר בזמן מניעת המפגש בפני בתי המשפט. הוא תיאר את כל אותם תיאורים מזעזעים ואין פוצה פה ומצפצף. זה דבר מזעזע שצריך להדאיג אותנו שמערכת המשפט היא שלובת זרועות עם הפרקליטות המשטרה והשב"כ".

משירות הביטחון הכללי נמסר כי הארגון הינו ממלכתי וכל פעולותיו מבוצעות על פי דין. "חקירות השב״כ מתנהלות בהתאם להוראות החוק והפסיקה, ונתונות לפיקוח היועמ״ש לממשלה, פרקליטות המדינה ובתי המשפט. הטענה כאילו אחד מהעצורים ניסה להתאבד-משוללת כל יסוד!".

(/News/News.aspx/312367)

ושימו לב שמה שהשב"כ מכחיש זה רק את ניסיון ההתאבדות (לא שאני מאמינה לו) ולא את העינויים.

לא תעמוד על דם רעך.

להפיץ את הסיפור הזה שמושתק בתקשורת.

פרק שמתאים לדעתי להגיד

א מִזְמ֗וֹר לְאָ֫סָ֥ף אֱ‍ֽלֹהִ֗ים נִצָּ֥ב בַּעֲדַת־אֵ֑ל בְּקֶ֖רֶב אֱלֹהִ֣ים יִשְׁפֹּֽט׃ ב עַד־מָתַ֥י תִּשְׁפְּטוּ־עָ֑וֶל וּפְנֵ֥י רְ֝שָׁעִ֗ים תִּשְׂאוּ־סֶֽלָה׃ ג שִׁפְטוּ־דַ֥ל וְיָת֑וֹם עָנִ֖י וָרָ֣שׁ הַצְדִּֽיקוּ׃ ד פַּלְּטוּ־דַ֥ל וְאֶבְי֑וֹן מִיַּ֖ד רְשָׁעִ֣ים הַצִּֽילוּ׃ה לֹ֤א יָֽדְע֨וּ׀ וְלֹ֥א יָבִ֗ינוּ בַּחֲשֵׁכָ֥ה יִתְהַלָּ֑כוּ יִ֝מּ֗וֹטוּ כָּל־מ֥וֹסְדֵי אָֽרֶץ׃ ו אֲ‍ֽנִי־אָ֭מַרְתִּי אֱלֹהִ֣ים אַתֶּ֑ם וּבְנֵ֖י עֶלְי֣וֹן כֻּלְּכֶֽם׃ ז אָ֭כֵן כְּאָדָ֣ם תְּמוּת֑וּן וּכְאַחַ֖ד הַשָּׂרִ֣ים תִּפֹּֽלוּ׃ ח קוּמָ֣ה אֱ֭לֹהִים שָׁפְטָ֣ה הָאָ֑רֶץ כִּֽי־אַתָּ֥ה תִ֝נְחַ֗ל בְּכָל־הַגּוֹיִֽם׃

שתבוא גאולה בקרוב

(ושנעזור לה.)

לא מאמין למצג השווא של עורכי הדיןkly3

העו"דים מנסים ליצור מצג שווא של התעללות חריגה שרק יהודים מקבלים. 

לא מאמין לאף מילה.

כלומר, יכול להיות שמשתמשים בעינויים, אבל זה לא רק על יהודים.

מבחינתי, אני מאמין להצגה בנושא הזה לארגון "חוננו" כמו שאני מאמין לארגון "בצלם".

לא ש"חוננו" שווים ל"בצלם", אבל טבעם של ארגונים כאלה הוא לשחק בדעת קהל ולעצב אותה על ידי מצגי שווא.

חצוף. הלוואי שיכניסו אותך קצת לחקירותה-מיוחד

??kly3

מבולבל

טמבל. אולי שיעצרו אותך במקומם?ה-מיוחד

יכול להיות שמשתמשים בעינויים, כנס תבדוק, כנראה שלא. לך תודה אתה במעשה שלא עשית

די נוkly3

אל תכנה בשמות גנאי.

למה?ה-מיוחד

עם השטויות שאתה רושם זאת מחמאה בשבילך

השרשור הזה על סף נעילה וחבל ט'

שמרו על תרבות דיון

תודה, ט'.kly3

אולי כדאי לנעול את הטיפש הזהה-מיוחד

כדאי בצינוק...

בכלל נראה לי שהוא שתול של ארגוני שמאל. לפחות נדע מה פרצופו האמיתי...

נמצא פה פחות מחודש ו90 אחוז מתגובות שלו הם נגד יהודים ובעד מחבלים, כל מה שמעניין אותו זה אם מתעללים במחבלים או לא

האמת גם בעיני האדם הזה קצת (הרבה) חשודפשושון

אוי נו חבריםkly3

הפרנויה אוכלת לכם את הראש.

תהיו ענייניים.

ההודעות שלך מדברות בפני עצמןה-מיוחד

אוי מתעללים במחבלים

אוי איזה מסכנים

אוי לא מוסרי

עלוב נפש

לא משנה, נניח שהוא "שתול" של השמאל - האם זה אומר שאתהותן טל

צריך לחמוק מדיון ענייני בשאלות שלו? אם לדעתך אין בהן שום הגיון - אדרבא, תפריך אותן.תראה לכל העולם כמה הוא לא צודק לדעתך.

אבל לברוח מהדיון בטענה הזאת ש"הוא בטח טרול/שתול" וכו' - זה קצת מגוחך. הוא כותב כאן טענה - יש לך תשובה אליה, תענה, אין לך תשובה - תגיד את זה. כמה פשוט, לא ככה?

נראה לך שהשב"כ יעז לענהות ערבי שאין שום ריאיות וודאיות נגדו?המרקד

אם השב"כ מענה ערבים, זה רק ערבים שיודעים בוודאות שהם ביצעו פיגוע או שהם חברים בארגון טרור, והעינוי נועד כדי לחשוף חוליות טרור נוספות.
אבל אם השב"כ היו מעזים לענות ערבים שאין שום ראיות וודאיות שיש להם בכלל קשר לטרור כדי שיודו שביצעו פיגוע גם אם הם לא ביצעו, הרי כל המדינה הייתה רועדת והתקשורת הייתה מסקרת את זה בלי סוף. בסוף היו מקימים וועדת חקירה ממלכתית והרבה בעלי תפקידים בשב"כ היו הולכים הביתה.

אני רק אניח את זה כאןkly3

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=484820

אמנם זה מ 2007, אבל רלוונטי להיום גם.

אל תהיה תמים. עצירים פלסטינים מקבלים יחס דומה אם לא גרוע יותר.

אם אתה מאמין לבצלם ולערוץ 10, אז שתהיה לי בריאהמרקד

לפי בצלם חיילי צה"ל רוצחים ערבים ואונסים ערביות על בסיס יום יומי.
לפי בצלם ישראל מבצעת טבח עם בעם הפלשתיני.

אז נו באמת, אם אתה מאמין לבצלם אז באמת שאין לי מה לדבר איתך.

להפךkly3

לא מאמין לא לבצלם, לא לשוברים שתיקה, לא עדאאללה וגם לא לרבנים למען זכויות אדם. הם שקרנים ומוצאים דיבה. ובמקרה הזה ספציפית לא כל כך מאמין לחוננו. 

אם לדעתך חוננו ובצלם זה אותו דברהמרקד

אז תעשה לי טובה....
אם אנשים כאלה אין לי שום עניין לדון.

שמע, רבינו, זה קצת מצחיק...(ויעידו אנשים שמכירים אותי שאניותן טל

ממש לא שמאלני..) זה נראה די התחמקות. אתה כותב לו משהו אחד במטרה לחמוק ממענה ענייני למה שהוא מעלה, ואז הוא מראה לך שממש לא כמו שאתה ניסית להראות, שהוא גם נגד הארגונים האחרים - אז איך אתה מתחמק שוב? שוב מנסה להגיד "אה, אז אתה בעצם חושב שהם אותו הדבר, אז אין לי עניין לדון איתך.." - כלומר, רבינו, זה נראה בערך כאילו אתה מעוניין לדון אך ורק עם מישהו שחושב בדיוק כמוך בעניין הזה - וזה מה שמגוחך.

מותר לאדם לחשוב שארגון חוננו מגזימים - זה לא אומר שאסור לדון איתו עניינית על הדברים שהוא מעלה. לא כל אחד חייב לקבל את התזה שלך בעניין הזה - בטח ובטח כאשר הוא מראה לך שלא כמו שאתה חשבת בהתחלה, זה לא שהוא צבוע שהוא תומך בעדאללה וחושב שחוננו הם טרוריסטים - כי הא אמר שהוא לא חושב ככה... - אז מעבר לזה, לדרוש שהוא יחשוב בדיוק כמוך בכל עניין ועניין - איזה דיון אתה רוצה שיצא כאן?

יש יותר מידי אנשים משני הצדדים, שכל מי שהם מוכנים לדון איתו בעניינים כאלו ואחרים, זה רק מי שמדבר בטון שנוח ונעים להם לשמוע. וזאת לב הבעיה. 

אסור לענות נערים כאלו. זה מחריד.ד.

גם על ערבים זה אסור, אם לא במקרה של "פצצה מתקתקת" ובמגבלות.

כאן זה לא. באופן וודאי. זה לא שטוענים שעמדו כעת-ממש לעשות משהו נוראי.

מעבר לכך, יש הבדל בין מי שהוא חלק מעם-האוייב, וברגע שפועל כנגדנו מצהיר על עצמו כשייך לאוייב, לבין אנשים מתוכנו, גם אם אומרים/עושים דברים מקוממים. לזה יש דרך רגילה כלפי חשד-עבריינות לסוגיה.

קבל/י לייק ממניkly3

אמרת עכשיו דבר כנה ושיכלי. שאסור להתעלל בנערים האלה וגם על ערבים אסור.

מכאן והלאה אין לנו שום ויכוח (כמעט).

נ.ב:

אני לא נגד שיטות החקירה של השב"כ לעת עתה. לא נגד ערבים ולא נגד יהודים כל עוד זה דו כיווני.

עידכון קל..ד.

מה שאמרתי שאסור לענות נערים כאלו, היה אמירה מוחלטת, מוסרית.

מה שאמרתי "גם על ערבים זה אסור", היה מבחינת החוק. כלומר, שיש כאן דבר שגם חוקית הוא חמור.

ואת ההבדל בין מי שמזהה עצמו כחלק מעם-האוייב, לבין יהודים שפועלים לא-כשורה, שהוא ההבדל בין מלחמה לבין מאבק בפשיעה, כאשר יש פשיעה - הסברתי בסוף.

אם כי אכן אני סבור ש"סתם" לענות, אין לכך מקום בכל מקרה. יש משפט ויש עונשים קבועים. אין במדינת ישראל עונש עינויים.  אבל וודאי יש הבדל בין היחס שאמור להיות, גם בחקירה, בין מי שהוא מחבל ערבי מועד, שכל עניינו הריגת יהודים והחרבת המדינה ח"ו, לבין אנשים מתוכנו, כולל כאלו שטועים. כולל בוודאי נערים שיש להם תרעומות ותיאוריות למיניהן.. יש בשמאל תיאוריות קיצוניות יותר.. ולא יתחילו "לענות" כאן כל מי שאומר שטויות או שמבטא כאב בצורה לא ראויה (התבטאויות). ואם נעשו אכן דברים חמורים, יש דרך איך להגיע לראיות, איך להביא למשפט. "ראיה", זה לא משהו טכני. זו המהות לדעת את האמת. אם יש ראיות, אז שופטים. אם לא, אז לא "מוציאים" אותן באמצעים פסולים.

והעיקר- התיאורים שנשמעו הם זוועה. אסור שיקרה. אי אפשר להישאר "פושרים" כלפיהם. ה' יצילינו.

ממש!בצי.ג

יש הבדל בין יהודי לגוי ולא צריך להתבייש להגיד את זה.

בטח שבין יהודי לבין האויב.

לצערי השב"כ מחפש בנרות לפצח את הרצח של דומא והוא עושה את זה בכל מחיר.

ואם המטרה היא למצוא את השורפים בדומא, כדאי לחפש אותם בכפר עצמו

יש יותר מסימן אחד לכך שיד ערבים הייתה במעל. כך למשל- ניתוח קליגרפי של הכתובת במקום, כך למשל שריפה שארעה זמן קצר אחרי זו הנחקרת בבית קרוב משפחה באותו הכפר (שכיסוייה העיתונאי הושתק על פי הפרסומים בידי כוחות הביטחון...).

רק לגבי חוננו-------------------------------חרותיק

וספציפית לגבי שניים מהעו"ד שכרגע במרכז העניינים ואני מכירה אותם ואת הפעילות שלהם באופן אישי,

אתה ממש מוציא שם רע ומשקר!

שום הצגה ושום נעליים. האנשים האלו ישירים ואמיתייים, והם משקיעים ת'נשמה בשביל הנערים שהם מייצגים,

ובמה שאתה אומר רואים הרבה חוסר והבנה וחוסר היכרות עם המציאות!

אל תדבר על מה שאתה לא מבין בו

ואל תעיז להשוות אותם לבצלם שהם חבורת רשעים ומכפישים.

דבריי כוונו ל kly3אקורדיון
חס ושלום! בימים כאלה צריך במיוחד לשמור על אהבת ישראלבצי.ג

תודה בצי.ג kly3
למרות שחלק מהאנשים לא הבינו אותי בכלל
נכון מאודה-מיוחד

בגלל זה אנחנו דואגים לנערים השבויים

המחלקה היהודית - ארגון טרור יהודימישהו10

אני מתוסכל מהסיפור הזה בטירוף, איך אין אף אחד עם כוח והשפעה שיפתח פה ויעשה משהו?

איך זה שאף רב לא הצטרף למכתב של הרב מלמד?

מאז גוש קטיף איבדתי את האמון בשלטון כאן, עם הזמן קצת התמתנתי והצבעתי בבחירות, אבל הסיפור הזה רק מעלה עוד ועוד את הניכור שאני חש כלפי השלטון לזרועותיו השונות....

בעיקר אני חש, ריח עז חריף ומצחין של צביעות מכל כך הרבה גורמים.

בעיקר נמאס לי לשמוע את המילה המאוסה הזאת "דמוקרטיה"מישהו10

אין כאן דמוקרטיה, שקר מאוס.

בחורבן מערכת המשפח ובפרט בית המשפח העליון יראו עינינו וישמח לבנו.

היית רוצה שכן תהיהkly3

"דמוקרטיה" שהיא לשיטתך?

אם לדעתך אין כאן דמוקרטיה, אני מבין שאתה רוצה דמוקרטיה רק שאתה חושב שצורת השלטון העכשווית במדינה היא לא דמוקרטיה.

"לשיטתם"מישהו10

לא, לשיטתך.kly3

אתה כתבת שאין כאן דמוקרטיה.

יוצא שאתה רוצה דמוקרטיה אבל המדינה לא דמוקרטית?

אני רק שואל.

לא, אני לא רואה ערך רב במדינה דמוקרטיתמישהו10

אבל הייתי מכבד ומעריך את אלה שכן רואים בזה ערך גדול ורוממות הדמוקרטיה בפיהם, אם הם היו הוגנים וכנים, אם הם היו מקפידים על הערכים שבשמם הם מדברים גם כשזה לא נוח להם.

לצערי זה לא המצב, יש כאן צביעות ורשעות שזועקת לשמים, פשוט לא מאמין להם.

מצויןkly3

אז בעיני הדמוקרטיה חשובה ואני שיא הכנה.

בעיני אם ישנן שיטות של התעללות בשב"כ באופן שווה ליהודים וערבים שעוסקים בטרור זה שיא הכנות.

אם הייתי מתנגד לעינויים ביהודים אבל בעד עינויים לערבים, זאת זאת היא הצביעות. זה כבר לא דמוקרטי.

נכון? הרי צריך להיות כנים. אז הנה, לא נוח לי שיש יהודים שעוסקים בטרור(לכאורה כן?) ולא נוח לי שהם עוברים התעללויות(לכאורה) אבל זה לא דמוקרטי לעשות איפה ואיפה.

מקובלמישהו10

אבל זאת בדיוק הבעיה שעושים כאן איפה ואיפה, יש כאן יחס שגם הגרועים שבמחבלים לא זוכים לו.

ממתי לצורך פשע שנעשה בעבר מענים עצורים עד מוות? אין כאן שום עניין של פצצה מתקתקת, אז מה ההצדקה לכך? הרי פשעים חמורים נעשו כאן לא אחת, אין לזה אח ורע שלצורך החקירה שלהם משתמשים בשיטות כאלה.

אלא מה? יש כאן נסיון לנקמה ולחינוך מחדש וליצירת הרתעה נגד נוער הגבעות. והרי גם נגד טרוריסטים שרצחו עשרות יהודים לא משתמשים בעינויים לצורך נקמה, וכאן זה מותר, כי אלה נערים עם גוזמבות, לא פופולריים במיוחד.

אז לומרkly3

שאין לזה אח ורע זו טעות.

מחבלים ערבים קיבלו יחס הרבההההה יותר גרוע.

תהיה בטוח שהמודיעין האיכותי שתופס מחבלים ערבים לא מקבל מידע על מגש של כסף.

הם עושים "נהלי שכן" רק לערבים. עושים מעצרים מנהליים כמעט תמיד רק לערבים.

ועוד שלל טכניקות שאני ואתה רק יכולים לראות בהוליווד.

עכשיו, זה לא שאני נגד כל הדברים האלה. אני בעד. אני פשוט אומר שזה לא נכון שהיהודים מקבלים יחס מפלה לעומת הערבים.

יש לך טעות חמורה...פשושון

קודם כל.. לא כל שוויון הוא צדק.

אם אתה שופט ובאים לפניך שני אנשים שגנבו חלב מהסופר (אפשר להביא כל מקרה שתרצה)

אחד גנב מתוך עוני ומחסור, והשני גנב סדרתי סתם בשביל הספורט. 

את שניהם תעניש באותו עונש? לשיטתך לכולם צריך להביא את אותו עונש...

כשהמלאכים אמרו לפני הקב"ה בקריעת ים סוף "הללו עובדי ע"ז והללו עובדי ע"ז"  זה היה נחשב לקיטרוג (לרע)

לכן הקב"ה חיפש דרכים לבטל אותו... ולא אמר "וואלה אתם צודקים בואו נהרוג גם את עם ישראל"

אמרת שאתה לומד תורה... הייתי מצפה ממך ללמוד מדרכיו של הקב"ה.

דבר שני. מה זה תהיה בטוח שעושים ככה גם לערבים? מי  אמר? יש לך הוכחה?

בינתיים אנחנו רואים שמחבלים מאושפזים בתנאים סבבה.. מקבלים ביטוח לאומי, ובמקום כלא מקבלים בית מלון... (הם אפילו בוחרים שם את התפריט, בדוק) ואח"כ גם משתחררים באיזה מחווה לאיזה כלב...

וליהודים שמיישבים את הארץ מרביצים באכזריות... הרבה מפונים מגוש קטיף עדיין חיים כמו מסכנים ואין פוצה פה... וכל הזמן מסיתים נגדם.

אז בינתיים בוא נתייחס למה שאנחנו רואים.. לפני שאנחנו מתחילים לנחש מה קורה מאחרי הקלעים

אין הוכחהkly3

ליחס כזה לא לערבים, ולא ליהודים.

אם אתה מנסה לקבל "הוכחה" חותכת, לא תקבל כזאת לא אצל יהודים ולא אצל ערבים. אפשר ללמוד רק מעדויות של העצורים עצמם.

ועדויות של עצירים ערבים מאוד מאוד מאוד דומות לעדויות של העצירים היהודים עכשיו.

אם אתה משחק על העניין של "הוכחה" שאי אפשר להוכיח שמתייחסים ככה לערבים, אי אפשר להוכיח שמתייחסים ככה ליהודים. רק על סמך עדויות. ועדויות גם אצל הערבים יש.

ידעתי שזה מה שתענה... לכן לא הזכרתי את העדויותפשושון

תתייחס למציאות.. עזוב רגע את הניחושים והכתבות

תכלס בשטח... ערבים רוצחים מקבלים יחס טוב יותר מיהודים שמגינים על עצמם.

שמעת על ההוראה שיצאה שצריך לטפל במחבל ראשון אם הוא פצוע קשה? (טוב... לשיטתך זה הצדק)

לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שאם ככה זה בגלוי.. מן הסתם שגם מאחרי הקלעים אין שום שוני.

אין הוראה כזאתkly3

מה שמנכ"ל מד"א אמר, הוא אמר מתוך פרשנות. כמו כן, הוא לא אמר את זה מתוך מוסריות יתר. הוא פשוט אמר שאין לו את היכולת לדעת בשטח מי המחבל ומי לא.

לגבי היחס היותר טוב לערבים. אין יחס טוב יותר לערבים רוצחים מיהודים שמגנים על עצמם.

יהודי שמגן על עצמו (בהנחה וזאת באמת הגנה עצמית כמו מחבל עם סכין שלופה למשל) לא הולך לכלא. אולי רק נחקר.

להתייחס למציאות? איזו מציאות אתה רואה שטרוריסט ערבי מקבל יחס טוב מיהודי אם אין עד היום יהודי טרוריסט שמרצה מאסר עולם בגין רצח לאומני?

אני מדבר על עינויי השב"כ. המציאות שאני רואה על פי עדויות של הנחקרים, בין אם הם יהודים ובין אם הם ערבים, שלשב"כ שיטות חקירה דומות ואף זהות ליהודים וערבים כאחד.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=484820

תגיד... כמה שטויות אפשר לדבר ביום אחד?פשושון

לטפל במחבל פצוע זו הוראה.. אל תבלבל את המוח

עכשיו אתה גם אומר שאתה מסכים עם זה שצריך להרוג מחבל רק עם הוא ממש עם הסכין... ואחרי רגע מהדקירה שהוא עזב את הסכין כבר אסור להרוג אותו...

ושמע.. ממש הרגעת אותי... מי שהרג בכל זאת מחבל כזה.. רק נחקר... לא נענש.

חבר'ה שמעתם? הכל בסדר... מי שהורג מחבל רק נחקר לא נענש. 

רפואה שלמה שיהיה לך.  ובזה נגמר הדיון!

אוקיי...kly3

הנוהל של מד"א הוא נוהל רשמיהמרקד

זה התחיל באמירה של מנכ"ל מד"א ולפני כמה ימים פורסם שזה נוהל רשמי לחלוטין.
תשאל כל פרמדיק.

שאלתי המוןkly3

יש הוראה לטפל בפצוע הקשה ביותר בזירה. ההוראה לא מדברת על פיגוע, היא מדבר על זירה, באופן כללי. בא מנכ"ל מד"א והרחיב את ההוראה הזאת גם על פיגוע בפרשנות.

שאלתי מספיק פרמדיקים על הנושא הזה בעקבות הדברים שלו והם אמרו שההוראה הזאת היא כללית ולא מדברת ספציפית על פיגוע וברור שהם לא מטפלים במחבל.

בנוסף גורם בכיר במד"א לא זוכר את שמו עלה לראיון אצל רזי ברקאי והוא אמר בפירוש שההוראה לא מדברת על מחבלים אלא באופן כללי.

בנוסף, הדוגמא שהבאת לא סימטריתkly3

הדוגמא צריכה להיות של שני אנשים שגנבו מהסופר מתוך מחסור. או שני אנשים שגנבו מהסופר בשביל הספורט.

זהו שלא דנים יהודי כמו גוי.. כי זה לא מאותה סיבה..פשושון

אם היית במקום הקב"ה בקריעת ים סוף היינו אבודים

ההשוואה למחבלים מקוממת!המרקד

אם כבר תשווה לערבי שאין שום ראיה וודאית שיש לו איזשהו קשר לטרור ומעונה רק כדי שיודה ברצח גם אם הוא כלל לא ביצע.
תראה לי מקרה אחד כזה.

מחבל שיודעים בוודאות שביצע פיגוע או שיודעים בוודאות שהוא חבר בארגון טרור, בוודאי שצריך לענות אותו כדי שימסור מידע חיוני לביטחון המדינה, אבל אדם שאין ריאיות וודאיות הקושרות אותו באיזשהו קשר לטרור ויש סיכוי שהוא לא קשור כלל לטרור, בוודאי שאסור לענות אותו כלל.

הבנת את ההבדל?

הבעיה היא שלא מבינים את ההבדל בין יהודי לגוי.בצי.ג

ואז קורים כל מיני עיוותים כאלה.

בסוף נבין.

הלוואי שזה יהיה בחסד.

עזוב, לפני שאתה מתחיל לדבר על הבדלים בין יהודים לערביםהמרקד

קודם כל צריך לחדד את ההבדל בין אדם שבאופן וודאי קשור לטרור (ידוע בוודאות שביצע פיגוע או שחבר בארגון טרור) לבין אדם שאין שום ראיה וודאית שקושרת אותו לטרור ויתכן שהוא חף מכל פשע.

כשמענים אדם שידוע בוודאות שביצע פיגוע או שחבר בארגון טרור, יש בזה הרבה היגיון, דרך זה ניתן יהיה להגיע למחבלים נוספים.
אך כשמענים אדם שאין שום ראיה וודאית שקושרת אותו לטרור, כדי שיודה ברצח, זה ממש מריח כמו הפללה.
הרי כל אדם ממוצע, אם יענו אותו עינויי תופת, הוא יודה בכל רצח בעולם, כולל רצח ארלוזורוב, וגם ישחזר.
אם מותר לענות אדם, זה רק אדם שיש וודאות שהוא מסתיר משהו. אבל אם יש סיכוי שהאדם הוא חף מפשע ואין לו שום קשר לשום פשע, אסור באיסור חמור לענות אותו כדי שיודה, זה ממש עיוות הדין והמוסר!

אני בת בצי.ג

אתה צודק שהעניין של ההפללה ושל חזקת החפות של אדם כל עוד לא הוכח שפשע קיים כאן (ויותר קל לאנשים להשתכנע ממנו שיש כאן עוול),

אבל אני חושבת שהרבה מהתהליך שעמ"י עובר עכשיו זה להבין את הייחודיות שלנו ואת ההבדל בין יהודי לגוי ואת התפקיד שלנו להיות מנורת אור לכל העולם.

ואפילו שיותר קשה לקבל את זה, אני חושבת שזה טיעון יותר שורשי ולכן כתבתי עליו.

סורי, הניק שלך כתוב כמו "בנצי", מכאן כנראה הטעותהמרקד

הכי טוב זה ניק כמו הניק שלי, אף אחד לא יחשוב שאני בת.

גם לי אפחד לא יחשוב שאני בת!!הולם במיוחד
רק שזה קצת בעיה כי אני בת.
בעיקרון גם 'בצי' אין מה להתבלבל.. (:
זה עניין של חוק, זה פשוט.בצי.ג

מבחינה חוקית אסור לנקוט בעינויים שעוברים הנערים האלו.

אבל יותר חשוב, kly3, למה אתה לא מאמין לזה?

קשה לנו לקבל את זה שהמדינה לא מתנהלת באופן שאנחנו רוצים ואפילו באופן שאנחנו מאוד לא רוצים להאמין לו.

אבל הסיפור הזה של התעללות בעצורים יהודיים הוא לא דבר חדש והוא קרה כמה פעמים בשנים האחרונות (נגיד תראה כאן בוואלה: http://news.walla.co.il/item/2912249).

והסיפור הזה של התחשבות יתר בערבים לעומת הכבדה קשה על היהודים גם הוא מוכר לנו מהבנייה הבלתי חוקית שהאכיפה שלה בקרב הערבים שואפת לאפס (בערך של בנייה בלתי חוקית בישראל רואים את זה בבירור: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94_%D7%91%D7%9C%D7%AA%D7%99_%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%AA_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C)

אני חושבת שיש כאן מוסר מעוות שבו יהודים שאכפת להם מעם ישראל נמצאים במצב החמור הזה (שהרב דב ליאור אמר שמותר לחלל עליהם את השבת, מצב של פיקוח נפש. לא פוסקים הלכה כזאת במצב סביר אפילו לא במצב קשה).

ולעומת זה העדפת מחבל פצוע קשה על פני יהודי שנפצע על ידו.

כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים.

זה ערבוב של נושאיםkly3

אני דיברתי על התעללויות.

זה שיש יחס אי שוויוני לגבי בניה בלתי חוקית זה ידוע. אבל זה נושא אחר.

מקובל עלי מה שאת אומרת, שהנושא של התעללויות הוא לא חוקי. אבל אני אומר שאם הוא לא חוקי על יהודי, הוא לא צריך להיות חוקי גם על ערבי. לחילופין, אם התעלויות הוא כן חוקי על יהודים הוא גם חוקי על ערבים.

שוויון הוא עיקרון מתועב. בכל מקרה אסור שיהיו עינוייםאקורדיון
שלא במצב של פצצות מתקתקות, וכאלה יש רק ערבים.
מקובל מאודkly3
אם בכל מקרה לדעתך אסור עינויים בין יהודים ובין ערבים זאת כנות ראויה לשמה
העניין הוא שלא יוצאים נגד העינויים.יוצאים נגד העינויים ליהודבצי.ג

ים.

אתה אומר שאם אוסרים על עינויים אז צריך להחיל את זה גם על ערבים.

העניין הוא שהבעיה שלי היא לא עם זה שיש עינויים. אלא מול זה שיהודים מתאכזרים ליהודים.

(חוץ מהעובדה שהעינויים לא חוקיים)

מה לעשות שכדיkly3

לעצור יהודים אכזרים מלעשות מעשי רצח, צריך להשתמש בטכניקות קשות.

אפילו בהיבט הפלילי נגיד כן? יהודי רוצח או גונב, מה, צריך להתחיל לרחם עליו? ממש לא. בעיני אין לי שום רחמנות כלפי ישי שליסל למשל אם הוא לא היה נתפס ואז מענים אותו וכאלה.

בפעם המיליוןהמרקד

העצורים בפרשת דומא הם רק חשודים, אין שום ריאיות וודאיות שהם ביצעו את הרצח ויש בהחלט סבירות שהם חפים מפשע.
זה ממש לא אותו דבר כמו אם היינו יודעים בוודאות שהם הרוצחים.
ישי שליסל הוא בוודאות רוצח ולכן זה ממש לא אותו סיפור
כל בר דעת רואה שיש כאן ניסיון הפללה כדי שיואשמו יהודים ברצח, למרות שרוב הסיכויים שהרצח בוצע על ידי ערבים בכלל.
כשמענים בנאדם כדי שיודה ברצח, זה בדרך כלל הפללה. שהרי אדם שמענים אותו יודה בכל רצח בעולם. אם באמת המשטרה או השב"כ מעוניינים למצוא את הרוצח האמיתי הרי שהם יודעים שגם אם העינויים יובילו להודאה אין להודאה הזאת כל משמעות, משום שגם אם האדם לא רצח הוא יודה. לכן כאשר משתמשים בעינויים כדי להביא להודאה, זה אומר שהמדינה לא מעוניינת באמת למצוא את הרוצח האמיתי אלא להפליל את העצור.

אני מבין אותך לגמריkly3
אבל מה שאני שואל זה דבר מאוד פשוט:
האם לענות ערבים כדי שיודו בטרור ואין שום הוכחה שהם עשו את זה זה גם אסור?
אם אתה אומר שזה דו כיווני ומה שעושים ליהודים היום, זה אסור, אבל גם לערבים אסור אז אני מסכים איתך לחלוטין.
מצד שני אם אתה חושב שלענות ערבי שאין שום הוכחה שהוא עשה פיגוע זה כן מותר, פה מתחילה הבעיה שלי.
השאלה הזאת רלוונטית?המרקד

הרי כל ערבי שמענים אותו, זה אחד שבוודאות יש לו קשר לטרור; או שיודעים בוודאות שהוא ביצע פיגוע או שיודעים בוודאות שהוא חבר בארגון טרור.
תראה לי מקרה אחד בו לקחו ערבי שלא חבר בארגון טרור ואין שום ראיה וודאית שהוא קשור באיזשהו קשר לטרור ויש מצב שהוא חף מכל פשע ועינו אותו כדי שיודה ברצח.
הרי אם היה מקרה כזה כל המדינה הייתה רועדת.
כל ערבי שמענים יש לו בוודאות איזשהו קשר לטרור. גם אם לא בטוח שהוא ביצע את פיגוע X, בטוח שיש לו איזשהו קשר לטרור ושיש לו מידע לתת.

כך שתכל'ס אין מקרים כאלה אצל ערבים. אז השאלה לא רלוונטית. 

יש מה שנקראkly3
נוהל שכן. אתה בטח מכיר. אבל בלי קשר, כחלק מפעילות מודיעינית של השבכ נגד טרור ערבי, יש להם שיטות של לחץ על נחקר שנעצר בצו מנהלי אפילו שהוא לא קשור לטרור בשום צורה. עכשיו, יכול להיות שהשבכ מנסה להוציא מהעצורים היהודים מידע ולאו דווקא הודאה ברצח עצמו בגלל שהם שייכים לחוגים של מה שנקרא תג מחיר או שיש להם היסטוריה כזאת שמהם אפשר להגיע לרוצחים עצמם באותה שיטה כמו שהוא עושה לערבים. השיטה הזאת של לחקור את כל הסביבה של ערבים תוך כדי עינויים קיימת כבר עשרות שנים. טוב אולי לא עשרות אבל הרבה מאוד שנים.

לכן אני שואל אותך רעיונית, האם ההתנגדות שלך לעינויים של יהודים כמו היום, שאין להם קשר נניח לרצח בדומא אלא הם יכולים להוביל לרוצחים, היא פסולה כמו שיטה דומה אצל ערבים?
נוהל שכן בוטל כברהמרקד

והערבים שנעצרים בצו מנהלי בהחלט קשורים לטרור.

לא שמעתי על אף מקרה בו נעצר ערבי שאין לו שום קשר ודאי לטרור כלל ועונה כדי שיודה ברצח.
תביא לי מקרה אחד כזה.
וההשוואה שלך בין ארגון טרור להתארגנות של ריסוסי גרפיטי ממש מטופשת.
אדם שיש לו קשר לארגון טרור, מגיע לו שמענים אותו, אין מה לרחם עליו. גם אם הוא לא ביצע את הרצח, עצם זה שהוא חבר בארגון רצחני זאת עילה מצדקת לענות אותו.
תג מחיר, לעומת זאת, זה לא טרור כלל!
אני שונא שמשווים ריסוסי גרפיטי ושריפת שטיחים עם רצח.
תג מחיר זה פשע קטן מאוד, בוודאי שזה לא דומה לרצח.
אין להתייחס להתארגנויות תג מחיר כמו לטרור, זה בכלל לא אותו דבר.

נוהל שכן קיים תחת כותרתkly3
אחרת. עשינו את זה בצוק איתן.

אני שואל אותך עכשיו באופן רעיוני, האם את חושבת שלענות ערבי שאין לו קשר לטרור זה מותר כדי להוציא ממנו מידע לעומת יהודי שיכול להוביל לרוצחים בדומא שזה אסור?
אפשר להבין מה אתה רוצה ממני בדיוק? מה הקטע שלך?המרקדאחרונה

למה לרדד דיון מכובד? תתבייש.

אגבkly3
זה לא בגלל שאני מרחם על הערבים האלה כן? באמת שהם מעניינים אותי כקליפת השום.
אוי את בתkly3
כתבתי בלשון זכר. סליחה.
תגיד, הכל בסדר איתך?המרקד

מה הקטע שלך?

השב''כ בבעיה.שירוש16
כל עוד רופא יכול לוודע שסימני החתך על הזרועות אכן קיימות ולא מדובר בניסיון כושל להראות מצג שווא של התאבדות ישנם 2 אפשרויות. בלבד:
או שהבחור באמת ניסה להתאבד
או שהשב''כ בעצמו אחראי לסימני החתך.
(מה שאומר שהשב''כ במוצהר עברו כל גבול מוסרי/חוקי אפשרי).
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

עונה לדעתיחיה.מושקאאחרונה

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.

אולי יעניין אותך