שלום לכל הצדיקים והצדיקותשרה שרה שיר
בס"ד

אמנם אני לא כותבת פה הרבה אבל אני בהחלט קוראת קבועה.קרה ועכשיו הגעתי למצב שבו אני מרגישה שאני זקוקה לעזרה וחשבתי לחפש אותה כאן,אז אני כותבת...

מקווה שתהיה לכם הסבלנות לקרוא ושה' יתן לכם עצה בשבילי..

אז ככה:
לפני שנה וחצי בערך יצאתי עם בחור מקסים למדי.הוא היה הבחור השלישי איתו יצאתי ומאד קיוויתי שזה יעבוד.
לאחר כשלושה שבועות הגענו למצב שבו כנראה הפעלתי יותר מדי לחץ (במבט לאחור יאמר לזכותי שלא בכוונה,היום אני מבינה דברים שאז עוד לא שמתי לב אליהם...) הבחור החל להיעלם לי,הרגשתי שאני הולכת לאבד אותו ולכן המצאתי תירוצים מוזרים,התקשרתי וחתכתי.
שניה אחרי שניתקתי את השיחה-התחלתי לבכות..הרבה..כאב לי הלב,מאד!הרגשתי שעשיתי טעות איומה(דבר שלא קרה לי לפני כן)ולכן כבר ביום למחרת שלחתי הודעה,ביקשתי סליחה,הודיתי שעשיתי טעות וביקשתי לנסות שוב אך הוא לא הסכים.

כשבוע לאחר מכן שלחתי לו הודעה בטעות במקום לחברה ומשם התגלגלה שיחה קצרה שנגמרה בתסכול מצידי ומתוך תסכול אמרתי לו שלדעתי הוא פשוט פחדן,מפחד לנסות שוב ובכלל מפחד להתחתן ולכן הוא לא רוצה לנסות משהו שיכול להצליח.
לא ככ נחמד מצידי...
מחקתי כל זכר ממנו מהפלא' על מנת שטעויות שכאלה לא יחזרו על עצמן..

עד לרגע זה אני עוד בחרטות מהמעשה הככ טפשי שעשיתי.
עד כאן פרק א'.

פרק ב': בערך שנה לאחר מכן סיפרתי לחברה את הסיפור ופתאום היא אמרה שהיא יודעת במי מדובר ולכן שלחה הודעה לאחותו לראות אם הוא מעוניין לנסות שוב אך הוא סירב.
שוב באסה..

פרק ג'(האחרון,מבטיחה):היום עברתי ליד התחנה עם חברה ולשם שינוי לא חשבתי עליו אבל אז,פתאום.הנה הוא!ממש מולי!לנגד עיני!בלי שום הודעה מוקדמת או הכנה מראש!
ואני חשבתי שאני מתפלצת!ככ התביישתי לראות אותו ושוב כל רגשות האשם והחרטה עלו בי,התחלתי לרעוד וממש הייתי על סף בכי..מזל שהיתה איתי חברה...

הסיכום שלי הוא כזה: לדעתי זה יכול לעבוד וגם אם לא אלה תכניותיו של הקב"ה,אשמח לפחות להזדמנות לתקן את האופן בו נגמר הקשר.
העניין הוא שיש לי צד שלישי שיכול בתמימות להציע לו לצאת איתי שוב ואני חושבת להשתמש בצד הזה..
הלוואי!
מה דעתכם?מנסיונכם הרב וכו' וכו'
האם כדאי לי לנסות בכלל?או שלא שייך...

תודה רבה רבה על הסבלנות!אשמח לתשובות כנות!
האמת?יפה זה לא סיבה
אני נזהרת ומבהירה שזו דעתי האישית.
לדעתי את צריכה להרפות... כל הטעות שלך זה שאת לא מרפה.
מאשימה את עצמך יותר מידי, וגם לוקחת יותר מידי יוזמה ואחריות.
שחררי, טעית, לא רצית לטעות, נכון? זה רצון ה'!
ניסית לחזור? התנצלת? מה יותר מזה? א"א להחזיר את הגלגל אחורה, מה שלא בידיים שלך, בידי שמיים.
תרפי... תנשמי עמוק... תרפי.

אל תחזרי אחריו, את אישה. (אני יודעת שיהיו חולקים עלי, אבל זו דעתי הנחרצת).

תואהבי את עצמך, תעריכי את עצמך, תרפי ואל תאשימי את עצמך על טעויות העבר. התנהלת בחייך לפי הכוחות שהיו לך (וה' ידע את זה ורוצה רק שתלמדי... אם תאשימי את עצמך, לא תהי פנויה ללמידה)
^^מסכימה!אנונימית1111
אם הוא ירצה אותך הוא ידע כבר איך להגיע אלייך..
ואת, המשיכי הלאה בכל הכח....
תודה לשתיכן על העצותשרה שרה שיר
העניין הוא שכן המשכתי הלאה מאז אבל הוא הקשר היחיד שאני מאד וככ מתחרטת שסיימתי..ועוד בצורה ככ לא נעימה..
^^^מסכימה ומוסיפהפצלשית222

ואם אחרי כל זה-את עדיין מרגישה צורך להתנצל בפניו

תכתבי לו מכתב דמיוני לשם סגירת מעגל

מסכים ממש עם עצתךהרוזן!
אבל מטריף אותי ממש העניין של "לא לחזר אחריו"... אינני יודע אם זו כוונתך, אבל נשמע מדברייך שגם במקרה אחר, שבו אולי כן היה נכון לדעתך שיהיה קשר ביניהם, אבל זה לא היה קורה בלי שהיא תפנה ו"תחזר אחריו" - אז היית אומרת - שלא יהיה קשר, העיקר שהאישה לא "תחזר"... אני לא מבין את ריפיון הידיים הזה. בעיני זו עצה נוראה.
גם אישה שרוצה להתחתן צריכה להשתדל בשביל זה. אם ההשתדלות היא לפנות לשדכנים וכדו', שתעשה את זה. אם היא ההשתדלות היא לשאת חן, שתעשה את זה. אבל אם מדובר שהדבר היחיד שיש בידה לעשות הוא לפנות ו"לחזר" - אז שתעשה את זה! כי גם היא לא פסיבית לגמרי, גם היא נמצאת בעולמו של הקב"ה וגם ממנה הקב"ה מצפה לפעול... ריפיון הידיים הזה מטריף אותי.
אם לא הבנתי אותך נכון, אז סליחה, ולוקח בחזרה את דברי...

לכותבת. אני מסכים איתה... לא כדאי להתעסק בזה יותר מדי. נשמע שאכן עשית שם טעויות, אולי אפילו לא-מעט... אבל לא נשמע שיש דרך לתקן זאת מולו.
גם לי היו טעויות בקשרים שנגמרו, ויצא לי להבין שלפעמים הניסיון לתקן את הטעות - יהיה טעות אפילו גדולה יותר... ואז גם אותה איאלץ לתקן, ומה הרווחתי בזה?
עלייך לעשות תשובה ככל יכולתך *מול הקב"ה*.
נשמע מהתיאור שלך שהוא, איננו מעוניין בקשר כבר... ייתכן שזה היה אחרת אילו לא היית עושה את כל הטעויות האלה. וייתכן גם שלא... אין לדעת מה בלבו. ודרכיכם כבר נפרדו, אז נראה שזה גם - סליחה על הביטוי - לא עניינך...
בוודאי זה קשה מאוד כשהרושם שאיתו נשארים הוא רושם של סיפור שלילי, שנגמר בצורה לא נכונה ולא טובה, ואולי אפילו לא נגמר... קשה. בע"ה מתחזקים וממשיכים הלאה... וזה באמת קשה, אני יודע להגיד שלא תמיד עמדתי בקושי הזה בעצמי... ממליץ להיות חזקה יותר ממה שאני הייתי
הצלחה רבה, בע"ה
2 דבריםיפה זה לא סיבה
לנשים יש דרכים שונות לחזר, החיזור שהתייחסתי אליו כאן הוא חיזור יותר גברי כפי שנעשה כאן.
הוא פוגע ומשפיל את האישה גם אם לגבר זה מחמיא ועושה טוב לכאורה.

(וזה לרוב גם לא מניב את התוצאות הרצויות, אז עדיף להימנע מזה מלכתחילה)
כמובן שאם מישהי רואה מישהו שהוא באמת מוצא חן בעיניה, היא לא צריכה להישאר פסיבית, אבל בעיני, אסור לה בשום פנים לחזר אחריו באופן ישיר ובאופן שהוא יבין את זה.

גבר מרגיש טוב כשהוא מחזר, ואישה מרגישה טוב כשהיא מחוזרת. אפילו יותר מזה, זה צורך נפשי בביסי שלהם וברוב המקרים אפילו הכרחי.

אז בשביל מה להרוס? אפשר להשיג את אותה תוצאה באופן שהוא עקיף יותר. ואם לא, אז באופן עקיף נוסף.
העיקר שלא לחזר באופן בוטה.

בכ"מ אחרי כמה נסיונות עקיפות, צריך וראוי לשחרר...
עשית את ההשתדלות שלך. מפה והלאה, בידי ה'.
כדי לא לגלוש למקומות לא טוביםהרוזן!
אעדן את עצמי מאוד-מאוד.
אני חייב לומר שממש ממש קשה לי עם הדברים, זה מכעיס אותי ממש. לדעתי מה שאת מתארת גם עלול להגיע למקומות לא צנועים.
לא אמרתי את כל מה שיש לי לומר, ואפילו בתוך המשפטים האלה ממש יש מילים ש"צינזרתי". כי אחרת נראה לי שזה יגלוש למקום שבו אולי יצטרכו לקטוע לנו את הדיון בכוח: לנעול לנו, למחוק לנו הודעות, או לפחות למחוק חלקים מהן. אז אני עוצר את עצמי כאן
לא ממש נראה לי שהבנתי אותךיפה זה לא סיבה
אבל אם זאת התגובה שלך, יש סיכוי גדול שלא הבנת אותי...

(מקומות לא צנועים? איך, מדוע ולמה?)

בכ"א אני אצליח להרדם בלילה גם אן לא תסכים איתי הכל בסדר... (רק חבל שאתה כועס, זה מיותר)
אני מתכווןהרוזן!
שאם אבטא את הכעס שלי ולא אצנזר את עצמי, זה יגיע למריבה.
לא עונה על הסוגריים, מחילה
רק דבר אחד כן אגידהרוזן!
כי אני חושב ומקווה שבנקודה הזו אין כ"כ חשש שאתגלגל לדיון לא-ראוי.
אני מנסה לדמיין את עצמי מחזר אחרי מישהי... ההרגשה היחידה שאין שם, זה ש"מרגיש לי טוב" כש אני מחזר. אין לי מושג מאיפה הבאת את זה...
לפעמים אני מרגיש שברור לבנות פה שגבר צריך לחזר, ולפנות, ולהעז, ואם לא, אז הגבריות שלו נפגעת. או אם הוא לא חיזר, הוא לא בעניין.
ותמיד המציאות מראה אחרת...
יש כל-כך הרבה גברים "גבריים" שדווקא חיזור יביך אותם, או ידרוש מהם אומץ אחר, שאין להם. בקשר קיים הם יובילו, ויעניקו, ועוד כל הדברים האלה שכ"כ חשוב לכן שגבר יהיה "גברי" בהם (בלי להיכנס לזה שזו ציפייה משונה קצת בעיני שיהיה "גברי"... לא זכור לי כ"כ גברים שמתלוננים שהם נפגשים עם מישהי "לא נשית". לא משנה), אבל להעז לפנות יהיה קשה להם. תזכורת: זה סוג אומץ מסויים מאוד, שלא יצטרך לחזור אחרי החתונה בע"ה...
וכ"כ הרבה פעמים תיארו פה בנים שהם יהיו נבוכים מלפנות. וכ"כ הרבה פעמים בנים העלו פה סיבוכים ברצון לפנות.
כל מה שנמצא לי בראש כשאני מדמיין את עצמי מנסה לחזר אחרי מישהי, זה מבוכה, חשש מתסכולים, תסכול על זה שאני צריך לחזר ולא ברור לי מה מצבה, ושהיא לא באה לקראתי אלא נותנת לי להילחם עליה... כאילו מה. זה בשבילי שאני מחזר אחרייך?? או בשביל שנינו? למה רק אני צריך לבוא לקראתך? זה צריך להיות קשר הדדי, רצון הדדי.
בנים לא טובים ברמזים. שחררו אותנו מזה, דברו גלויות... היו ישירות, ופנו אלינו, אם זה מה שאתן רוצות. אל תעשו עלינו מעקפים. זה לא יפה
אתה לא מבין למה אני מתכוונת כשאני אומרת "דרך עקיפה"יפה זה לא סיבה
לכן אתה משתגע.

אישית, אין לי שום בעיה עם גברים שחוששים מלחזר.
צריך להבחין, גבר שמחזר זה בונוס, זה לא חובה. אבל אישה שמחזרת, זה עלול להזיק לה, לשניהם.

לא דיברתי עכשיו על גברים שלא מחזרים...
אישה בחכמתה יכולה לגרום גם לאחד כמוך, ליזום את הצעד. הוא יחשוב שזה מהצד שלו והיא תדע שהיא זאת שגרמה לזה, ושניהם יהיו מרוצים ושמחים.

בכ"א חבל על המצב רוח שלך... נראה שפשוט לא הבנת אותי
וזה בדיוק מה שכ"כ מגעיל ומכעיס אותיהרוזן!
השקר הכ"כ עמוק הזה, המניפולטיביות הזו, שאת קוראת לו חכמה נשית
ושוב כתבתי הרבה פחות עניינים ממה שיש לי לומר, ושוב צינזרתי מילים גם מתוך מה שכן אמרתי (אם כי אולי עדיף היה לצנזר יותר:/ )

מה בדיוק יגרום לו להיות מרוצה? זה שהוא היה היוזם? לא הייתי אומר זזה מה שישמח אותו. כפי שאמרתי, נראה לי שהמחשבה שלך שגבר מרגיש טוב עם זה שהוא מחזר איננה נכונה.

הלוואי שלא הבנתי אותך. זו לא פעם ראשונה שאני קורא התבטאויות שלך בנושא הזה, אז לכן יש לי תחושה שדווקא הבנתי לא-רע.
אתה טועה מאודיפה זה לא סיבה
זה לא שקר ולא מניפולציה ולא נעלים. אמת לאמיתה בדרך עקיפה.

(לא מעלה על דעתי שום דבר לא צנוע בכוונות שלי, ככה שברור לי שאתה חושב על משהו אחר שאין לי מושג אפילו מה הוא)

לא כ"כ אכפת לי אם הבנת או לא בשבילי, כי אני בטוחה בדעתי בעניין הזה, רק אומרת לך בשבילך שלא הבנת, או שהבנת לא נכון. ומעבר לזה, זו רק דעתי, לא צריך להשתגע...
למה זה לא שקר? למה זו לא מניפולציה?הרוזן!
אני דווקא חושב שהבנתי, אבל שזה לא ברור מאליו שאלו כוונות לא צנועות. וכמובן, זה לא נעשה מתוך כוונה להגיע למקומות צנועים. ולכן לא חשבת על זה באופן כזה.

לא התייחסת לזה שאמרתי שלא נראה לי נכון שמרגיש לגבר טוב להיות דווקא זה שיוזם...

זה משגע אותי כי זה גורם לך להתנהג בצורה שאין לה מקום, לדעתי. וכי זה גורם לך לשכנע בנות שלא להיות מספיק אקטיביות. כי גם אם לך ברור בדיוק מהן הדרכים המסתוריות שאין כל ספק שיביאו כל גבר שבעולם להתחיל איתך, לרוב אלה שאת משכנעת אין פתרונות קסם כאלה. אבל הרעיון הזה של "זה לא נשי לחזר" יכול להישמע טוב. ולהרגיל לריפיון ידיים. לדעתי, בדורנו חשוב יותר להימנע מריפיון ידיים בענייני חיפוש בן/ת-זוג, ולא מכל מיני משחקים של "איך נכון שזה יקרה".

וטיפ-טיפה נרגעתי, ב"ה, אבל עדיין סליחה על העוקצנות שנוטפת מכל מילה שנייה פה...
טוב תשמעיפה זה לא סיבה
אני לא יודעת על מה אתה מדבר, אבל ברור לי שאתה חושב בכיוון אחר לגמרי.

ההתייחסות שלי לזה, זה שזו דעתי (עושה טוב לגברים לחזר. יש לי גם ביסוס טוב לזה) ושלא טוב לבנות לחזר.

זו דעתי ולא מצאתי טענה אחרת שתשנה אותה כרגע וכל שכן שלא הכעס שלך והמשפטים המצונזרים והלא ברורים שלך.

מצטערת. לדעתי אישה צריכה להיות פחות אקטיבית מגבר בעניין הזה, ואולי הסיבה שאתה כ"כ כועס זה כי אתה זה שקשה לו להיות אקטיבי ולקחת את העניינים לידיים שלך.

זה לא רפיון ידיים. זו אקטיביות נסתרת.
הגבר הוא זה שצריך להשפיע, וכשחיזור כזה נעשה מהצד שלה, זה משנה את כל המערכת בד"כ.
מה הבעיה לבקש מחברה שתדבר איתו עליך? מה שקר בזה? מה מניפולטיבי בזה?
מקסימום לא ישיר!

הוצאת את זה מפרופורציות לגמרי! מפה ועד להגיע לחוסר צניעות?! על מה ולמה?

אני יודעת על כמה וכמה נשים שנפגעו מזה שחיזרו אחר גברים, ומחובתי האישית לנסות למנוע פגיעות כאלה.

העוקצנות לא מרגשת אותי, אבל לא כדאי להתרגש מכל דעה שהיא שונה משלך, יש אין ספור כאלה, וגם לא בטוח שאתה מבין את כוונת האחר. (במקרה הזה 100% שלא הבנת)
בטח שהעוקצנות מרגשת אותך הרוזן!
ההודעה הזו שלך היתה הרבה יותר עצבנית מקודמותיה.
אוף, סליחה
לא רוצה להגיע לדיון מרוגז שכזה.

ונראה לי שלא ניסיתי לנתח למה את חושבת את מה שאת חושבת. זו אחת הנקודות שבהן דיון יוצא מפרופורציות, כשמתחילים לרדת לפסים אישיים...
מציע להפסיק כרגע, ואני מקווה מאוד (אם כי לא מבטיח) שבהמשך אוכל בע"ה לדון בצורה רגועה יותר, ולכתוב יותר. כך בע"ה נוכל להבין זה את זו טוב יותר, להתעצבן פחות, ואולי אפילו להגיע להסכמה כלשהי (גם אם היא הסכמה שלא מסכימים, אבל מבינים למה כל אחד אומר את דעתו...).
מוסכם?
היא לא היתה עצבניתיפה זה לא סיבה
היא היתה יותר נחרצת. אבל אני מודה שהפריע לי ה"סליחה על העוקצנות שנוטפת מכל מילה שנייה פה"... למה זה בכלל הגיע לשם? (אם לא היית אומר, לא הייתי שמה לב)

לא התכוונתי לרדת לפסים אישיים, אני חושבת באמת שמה שמפריע לך נובע מזה שקשה לך להתחיל בעצמך. (זה בסדר שאתה פחות מעז לתפוס יוזמה, אבל זה גורם לך להבין אותי לא נכון ולהתעצבן לחינם. העצבים האלו מעידים על כך שיש פה מניע שהוא יותר סובייקטיבי)

בקיצור, אם דעה מסויימת מעצבנת אותך, תנסה לברר עם עצמך למה.

אבל לשלוח משפטים מאשימים (חוסר צניעות?!, רפיון ידיים?!, מניפולציות?! וכו) ולצנזר אותם, זה לא דיון. זה רק לומר את לא צודקת, ואת לא בסדר, ואת צריכה להסכים איתי.

לא מוצאת סיבה.

כשתרגע, תנסה להבין את הדברים באופן שונה.
נכון זה לא היה דיוןהרוזן!
אוף.
כנראה שבעיקר פרקתי עצבים על מה שהתעצבנתי בעבר כבר על מה שראיתי שכתבת בנושא.
וסליחה, לא התכוונתי לכתוב סתם משפטים מאשימים...
ארגע בע"ה, ואחזור
מודה ועוזב(!) ירוחם... יפה זה לא סיבה
בכ"א אחרי שגיבשתי את דעתי, שמחתי לשמוע 2 רבניות (מוכרות ומקובלות) שחושבות כמוני בנושא.
כל עוד דעתי לגיטימית מבחינה תורנית, אני לא מוצאת סיבה לשנות אותה...
(כמובן שאם מישהו יביא לי טענה מספיק משכנעת, לא אשלול הזדמנות לשנות אותה...בינתיים לא מצאתי)

אם אתה עדיין מתעצבן, תנסה לחשוב מה בדיוק מעצבן אותך... זה יעזור לך לפתור את זה ולהרגע חחח
יום טוב, אני פרשתי מפה להיום, לא כל יום פורים.
נממ, מי הרבניות?הרוזן!
וכן, זה בסדר גמור. אני בהחלט חושב על עצמי ומנתח את עצמי, ב"ה.
עניתי לך בפרטי.יפה זה לא סיבה

טוב...הרוזן!
אני מקווה שאני רגוע יותר עכשיו.
ממש סליחה על קודם... הגבתי לא יפה בכלל... אנסה להתחיל מהתחלה, בע"ה. מקסימום, נצטרך לחזור על עצמנו טיפה... רק שהפעם כשאני פתוח יותר לשמוע. אעפ"י שאני חייב לציין שעדיין קשה לי עם דברייך, אבל לפחות אני בגישת הקשבה עכשיו (יכול להיות שזה בגלל הקושי האישי שלי ב"חיזור", אבל לא נראה לי. עיקר הקושי שלי הוא אם אני מרגיש שאני צריך להתאמץ והצד השני אדיש למאמציי, וכשבוחנים את דברייך - לא נראה לי שאת מדברת על להיות אדישה לחיזורים ולהתעלם מהם. אוף, חיזור זו מילה מעצבנת).

למה זה פוגע באישה להציע את עצמה ישירות או דרך צד ג? אינני מבין את זה.

אם הוא לא מבין שהיא מחזרת אחריו, והיא מחזרת אחריו... משהו פה לא מריח לי טוב. למה להסתיר את זה? למה לא להיות גלויה וזהו?

אני חוזר על הנקודה שהזכרתי קודם - למה את אומרת שעושה לגבר טוב לחזר? אני מסכים שעושה לגבר טוב להרגיש שהוא שולט בעניינים. מה שכתבתי קודם על מה שמפריע בלחזר לא רלוונטי במחשבה שנייה, כי את מתארת מצב שבו האישה מקלה על הגבר את החיזור. אבל מה זה משנה שדווקא ירגיש שהוא יוזם? מה גם, שהוא לא באמת יוזם, לפי מה שאת מתארת... רק מקבל את התחושה הזו. אז זה לא אמיתי... מה הערך של זה?

ריפיון ידיים אמרתי על האפשרות האחרונה, כשמישהי ניסתה לחזר בדרכים העקיפות שהזכרת (אעפ"י שאינני חושב שזה הכרחי להתחיל בהן. אבל נניח), והוא לא יזם כלום. ובמקום לשאול אותו, אפילו דרך צד ג', אם הוא מעוניין - אומרים "עשיתי את ההשתדלות שלי"... כשלמעשה, ישנה עוד אפשרות עם הבדל מהותי, שלא נעשתה. להימנע ממנה, זה ריפיון בעיני...

מה כוונתך לבקש מחברה שתדבר איתו עלייך?
באיזה אופן נשים נפגעו מזה שפנו ישירות?
ושוב... ממש סליחה על קודם.הרוזן!
דברייך הכעיסו אותי, וניסיתי לעדן את מה שכתבתי... זו היתה טעות. הייתי צריך לעדן את הכעס עצמו ולהקשיב
אז איך שלא יהיה, התעצבנתי, והגבתי לא לעניין.
סליחה...
סליחה שאני נדחפת ...אנונימית1111
אמרת שהקושי שלך היא כשאתה מתאמץ והצד השני אדיש...- אם זה כך, למה לך התאמץ?? אדישות משמע חוסר עניין...
למה קשה לאישה להציע את עצמה?? כי היא לא עגבנייה בשוק...
ולמה לא להיות גלוי ןזהו...? כי יש הרבה שכשבת תתחיל איתם זה יוזיל אותה בעיניהם או אפילו בעיני עצמה,דרכו של האיש לחזר ולא ההיפך, יש גם שלא..סיכון..
ולא ברור למה אתה שואל למה עושה טוב לגבר שהוא כביכול השיג אותה ולא היא אותו...תערוך סקר בקרב חבריך ותבין.. דרכו של גבר לכבוש ולא ההיפך..וזה שהאישה נותנת לו תחושת גבריות וגורמת לו להרגיש כאילו הוא מחולל האירועים זה חסד ותרומה לגבריות והאגו...

אדישות למאמציי, לא לעניין כולו.הרוזן!
וגם, אדישות זה עניין יחסי. אבל מעדיף לעזוב את הקושי האישי שלי, הוא לא הנושא (ולא בא לי שהוא יהיה...).
למה עגבניה בשוק? אם גבר מציע את עצמו, הוא עגבניה בשוק?
זכור לי שעשו פה סקר, אם אינני טועה אפילו יותר מאחד, ומעטים הבנים שאמרו שיוזיל אותה בעיניהם. ונראה לי שגם בין אלה שהתנגדו שבת תיזום, הרבה מהם זה היה בגלל שלא צנוע לדעתם ליזום בכלל, גם לא שגבר ייזום, אלא בשידוכים וכדו'. ועדיין אינני מבין מדוע שזה יוזיל את עצמה בעיני עצמה.
אז... שמי מאיתנו יפתח פה סקר על זה?
ובעיני, אם גורמים לי להרגיש דברים שהם לא אמת, חסד - זה לא.
מוזמן..אנונימית1111
רק מעטים הודו שזה יוזיל אותה כי חלק ממי שלא מודים היו רוצים שבנות יתחילו איתם וינפחו להם את האגו ואולי גם יחסכו מהם מאמץ בגלל ביישנות ועוד.. אבל עמוק בפנים בפנים יושבת לה התפיסה שמי שמתחילה או נואשת או לא צנועה או לא יודעת מה...
הסקרים פה בפורום לא מייצגים שום דבר. יש בנןת שמתחילות אבל זה הפך הטבע הנשי המקןבל מדורי דורות...
אצל גבר זה אחרת ,
דרכו של האיש לכבוש לא אני אמרתי.. להפוך את היוצרות אתה רוצה מטעמים מובנים סה"כ ..
אם גורמים לך להרגיש דברים לא אמיתיים שתדע שהם לא אמיתיים- זה לא חסד, אם לא תדע- מה. מפריע לך??
פתחתיהרוזן!
קשה להתווכח עם טענה כזו. אם את בטוחה שאת יודעת יותר טוב מאיתנו מה נמצא אצלנו עמוק בפנים בפנים, אז שכוייח.
עדיין לא הבנתי למה זה היפך הטבע הנשי. בגלל שבאגדות תמיד הנסיכה יושבת בארמון והנסיך מגיע אליה?? (סליחה על ההקצנה...)
אני לא חושב שזה היפוך היוצרות. אני רואה את זה כהשתדלות לגיטימית שמצופה שתהיה.
אם אני לא יודע שזה לא אמיתי זה נהייה אמיתי? ולא תמיד הוא לא יידע שאת הובלת אותו לזה.
קשה להתווכח עם הטענה כי לרוב היא נכונה...אנונימית1111
המקור ממש לא מהאגדות ( אם כי הן תורמות..)ואתה גם יודע את זה!
בעל האבידה מחזר אחר אבידתו ולא ההפך
אתה היית רוצה שבנות יתחילו "כהשתדלות לגיטימית" כי קשה לך.. אם לך , הבחור, קשה קו"ח לבת שזה הפך טבעה "כל כבודה בת מלך פנימה" ואין זה מכבודה " להציע" את עצמה ( אני לא שוללת בתנאים מסויימים אבל זה לא הדרכה לכלל..)
קיצור, העבודה הזאת מוטלת בעיקר עליך אז אל לך להתנער ..
ו..אם אתה לא יודע שזה אמיתי זה באמת לא הופך את זה לאמיתי אבל הביטחון שיעלה והאגו שיקבל ליטוף נחמד יסייעו שבפעם הבאה יהיה לך טיפה יותר אומץ/ כח / יוזמה/ אמונה בעצמך.. זה אמור לבנות אותך..
את יכולה לטעון כךהרוזן!
אבל זה לא טענה שאפשר לדון עליה או משהו. אין לי איך להגיב... פשוט לא השתכנעתי. לא נראה לי שכל הבנים משועבדים למה שאת חושבת.
עולה מפה כאילו כל עניין חיפוש בן/ת-זוג מוטל רק על הגברים... אולי שנשים תשבנה בביתן וגברים יחפשו אחריהן וזהו? לא יודע. נראה לי שאמנם זו דרכו של עולם, אבל לא בהכרח שכך הכי טוב... נראה לי שטוב שגם בנות תתאמצנה לזה. קשה לי המחשבה שרק האיש צריך להשקיע...
והאמיני לי שאם יש לי קשיים, אתמודד איתם, ולא אבקש מאף-אחת להחליף אותי. רק אבקש שתהיה שותפה מצידה, זה הכל. לא מצפה מבנות להתחיל בגלל שקשה לי... אלא בגלל שהן רוצות להתחתן, ואני מדבר על מקרה שזו הדרך הכי טובה להתחיל קשר עם מישהו.
אוף. זה כ"כ לא נכון בעיני שמישהי תלטף לי את האגו סתם כך... למה זה תפקיד שלה ללטף לי את האגו? ולמה תפקיד שלה לבנות אותי לפעם הבאה? ועוד להשתמש בשביל זה בדברים לא-אמיתיים?? אני ממש לא מסוגל לסבול חוסר יושר.
חז"ל מדגישים שהיוזמה לקשר אמורה לבוא מהגברyr

זה בא לידי ביטוי בתיאורים על "חיפוש האבידה", וממשיך גם בהקשרים האינטימיים שאחרי החתונה.

זה עובר כחוט השני בתפיסה הקבלית של כוח הזכרות ככוח אקטיבי וכוח הנקבות ככוח פסיבי.

זה מגובה גם בתפיסה הפסיכולוגית את התפקידים והאופי הטיפוסי של גברים ושל נשים.

כמובן אסור שזה יהיה קיצוני. גם האישה צריכה לקחת יוזמה וגם האיש צריך לכבד יוזמה של האישה. אבל המהלך העיקרי הוא שהאיש מושך והאישה נמשכת.

אינני משליך מכך על זה שמישהי שרוצה קשר אין לה לבקש אותו. יתכן מאוד שזה בגבול ההשתדלות הסביר גם לנשים. רק הערתי זאת לגבי הסוגיה העקרונית שהתגלעה כאן.

אבל מה זה אומר "היוזמה לקשר"?הרוזן!
יפה מאוד תודהיפה זה לא סיבה

הו הוו!!! אנונימית אנונימיתיפה זה לא סיבה

אבל חכמה חכמה... ולא רק חכמה, אישה. ולא רק אישה, גם אישה שהיא לא סמרטוט ולא מגב 

בנים, שורו הביטו וראו!!

רק מוסיף משהוה-מיוחד

אם את רואה שהוא יוזם אז יהיה נחמד אם תגיבי(אם את מעוניינת) גם גבר צריך לקבל פידבק לראות שיש הדדיות.

מסכימה... ואפילו מאוד!יפה זה לא סיבה

לפעמים גם אנחנו לא מבינות רמזים.

תאר לך שגבר חושב שאם הוא מחייך אליך זה סימן ברור שהוא מעוניין בך, ואם זה לא? אז את תצאי בחורה מעצבנת שחושבת שהתחילו איתך

נו באמת.הולם במיוחד
אם לא מסכימים איתך,
לא אומר שחושבים שאת סמרטוט, ועל אחת כמה וכמה שכל הנשים סמרטוט,
וכל הגישה הזו של חלוקת תפקידים- כך דרכו של הגבר/ זה לא דרך נשית וכולי- זו הכללה גסה, זה פשוט מגוחך. ועוד לומר לכולם לנהוג כך??!
אפילו אם זה מתאים לרוב, יש שזה לא מתאים להם ולומר שזה חוסר נשיות/ גבריות זה מאוד יומרני מצידכן. (ואל תאמרו שהם חריגים, כי זה מאוד נורמלי שלא כולם אותו דבר.)
פשוט מגוחך.

ואל תאמרו שלא הכללתן:
#''אסור לה בשום פנים לחזר אחריו באופן ישיר ובאופן שהוא יבין את זה.''
#''גבר מרגיש טוב כשהוא מחזר, ואישה מרגישה טוב כשהיא מחוזרת''
#''אישה בחכמתה יכולה לגרום גם לאחד כמוך, ליזום את הצעד. הוא יחשוב שזה מהצד שלו והיא תדע שהיא זאת שגרמה לזה, ושניהם יהיו מרוצים ושמחים.''
#''דרכו של האיש לחזר ולא ההיפך''
#''וזה שהאישה נותנת לו תחושת גבריות וגורמת לו להרגיש כאילו הוא מחולל האירועים זה חסד ותרומה לגבריות והאגו...''

אני שמחה להכריז שזה אוסף הקלישאות הדביליות המוצלח ביותר שראיתי בחיי.

זכותך... (מה עובר פה על אנשים?) תכבדו...יפה זה לא סיבה

לדעתי הם חריגים, ואני לא מזלזלת בהם.

מה שאמרתי על הסמרטוט היה בצחוק, שהיא גם אישה וגם מעזה לדבר. מגב, שהיא גם אישה, וגם לא חושבת שהיא צריכה לשלוט על גבר.

אני מזמינה אותךהולם במיוחד
להתייחס להודעה שלי ולא לשלך
[הבנתי שזו בדיחה, התרשמתי שהיא רומזת לכך שכביכול משתיקים נשים.]

לדעתך הם חריגים- כלומר עדיף שישנו את דרכם כי הם לא עומדים בדיבר ה11 שהוספתן?? הקביעות הנחרצות האלו מתייחסות לאופי. והציפייה שאופי של ציבור גדול כ''כ יהיה כ''כ דומה- פשוט מגוחכת.
אולי שמעת על פעמון גאוס. אין שום סיבה בעולם שלא יהיו קצוות (המכילים חלק גדול מהציבור) גם במקרה הזה.

מחילה אם פגעתי. אני אכן חושבת שאלו אמירות מכלילות ומגוחכות, בש''א לא התכוונתי לפגוע באופן אישי. אנא אמרי לי אם את רוצה שאעדן את האופן בו אני חולקת עלייך.
לא פגעת ולא נעליים, אבל זו לא דרך מכובדת להגיב (לדעתי)יפה זה לא סיבה

אין לי מה להוסיף מעבר לזה שכל מה שאני כותבת זו דעתי האישית בלבד, ומותר לחלוק עליה. אבל מחלוקות לא תמיד משנות את דעתי וכל שכן דיבור לא מכובד (הוא רק מחזק אותה ) סתם... אבל הכל בסדר, תרגעו. זו רק דעתי, מה אתם לוקחים ללב? מה אתם מתעצבנים? אני בסה"כ ניק.

בקיצור, מילת המפתח שלי בשרשור הזה זה "דעתי"

הכל דעתי. דעתי. דעתי. ואני מכבדת גם את דעתך... 

הסקת מסקנות מעניינתהולם במיוחד
(ונוגעת ללב)
בנוגע למצב הלב או העצבים שלי. לא רק שלא התעצבנתי, אלא שנהניתי לקרוא דעה כ''כ שונה משלי ולהגיב לה.
אני מבינה שאת עדיין חושבת שאופן התגובה שלי לא ראוי. אשמח אם תסבירי למה.

לא חשבתי שזו לא דעתך.. (מפתיע, אה?)
(רק אציין, שאם זו דעתך יש כמה ביטויים שלא היית אמורה להשתמש - ''אתה טועה מאוד'' וכד'.)

את עדיין מוזמנת להגיב עניינית לנק' שהקשיתי על דברייך (מתוך עניין לשמוע מדוע את חושבת כך ואיך הגעת לכאלה מסקנות)
חחחחח מה עובר עליכם היום?יפה זה לא סיבה

האמת שכבר כתבתי את כל הדעות שלי, נגמרו לי הדעות את מוזמנת לעלעל אולי תמצאי שם תשובות... 

(הטועה מאוד התייחס למה שהוא הבין ממה שכתבתי)

(הגעתי למסקנות האלה מהתנ"ך. אני יודעת קצת... וקצת חקרתי את הנושא מכל מיני צדדים. וכמובן שאני יכולה לטעות... אז בואי נגיד שאת צודקת ושתינו נהיה מרוצות)

זה בכוונה שאת מדברת אליי ברבים?הולם במיוחד
או שזה מרוב שהתרגלת להכליל? חח סתםסתם!!

כמובן שלפני כן עלעלתי בדברייך, אחרת לא הייתי מקשה עליהם.
לגיטימי שאת לא מעוניינת לענות.

(המשפט האחרון- זו בד-יוק היתה מטרתי. תודה רבה! ממש מספק את חלומותיי הכמוסים)
לא רק שאני רגילה, זה תענוג חיי להכליליפה זה לא סיבה

זה עושה לי טוב, ברצינות!

אמרי: ''זה עושה *לנו* טוב''הולם במיוחד
גם לך מגיע יחס הוגן. אם הכללות אז עד הסוף בבקשה.
גברים הם גברים אם הם לא מתביישים לפנות,
בנות אינן נשיות אם הן מחזרות,
וכולנו ברבים.
יפה.

עריכה:
אגב- באמת למה פנית אליי ברבים?
אוסף "הקלישאות הדביליות "מקורם בדברי חזלאנונימית1111
..
ברור שכל אמירה היא מכלילה ולא כוללת את הפרטים..
אני כמובן לא חותמת על כל הברה והברה.
ועדיין יש דרך להגיד דברים.
קצת מוזר ליהולם במיוחד
מוזר לי שאופן ההתבטאות שלי כ''כ מפריע לכן (אני חושבת שזה דבילי, מה לעשות.. כנראה הבנו את חז''ל באופן שונה. ובכ''ז אשמח אם תעברי שוב על הרשימה, ואמרי לי אם את אכן מזדהה עם הדברים שכתובים בה.. אני מתקשה להאמין שמישהו אכן חושב שאלו עובדות נכונות)

ולעומת זאת את אומרת שאת אכן מכלילה ולא חותמת וכו'- כלומר, הבעיה היא בתוכן של דברייך.

אמרי אם אני טועה, אך הרבה יותר חשוב לא להכליל ולקבוע עובדות שגויות (תוכן) לעומת להציג דברים באופן שאינו מכבד ומקנה להם מראה נלעג (קנקן)

אם המילים המביעות את מה שאני חושבת על המשפטים האלו כ''כ מפריעות לך- לא אשתמש בהן.
להגיד דברים כאלהיפה זה לא סיבה

אני שמחה להכריז שזה אוסף הקלישאות הדביליות המוצלח ביותר שראיתי בחיי, לא עושה חשק להתדיין איתך. (זה לא איום, זה הסבר...)

זה לא מכבד ואפילו...   לא כ"כ בוגר.

דווקא התרשמתיהולם במיוחד
שגם את חובבת ציניות. ע"ע ההודעה עם הסמרטוט וכו'
אני מבינה שלא.
בסדר, אמנע מכך כאן.
(אם אפשר לא לרמוז לגבי הבגרות שלי בבקשה. זה בדיוק מה שנקרא- ''לרדת לפסים אישיים'')

ואת הדיון למעלה אני יותר אוהבת
לא אוהבת ציניות... יש הבדל בין צחוק לציניות.יפה זה לא סיבה

ודאי.הולם במיוחד
וזו היתה בפירוש הודעה צינית. שלא לומר עוקצנית.
אבל אני מקבלת את זה לחלוטין. יש אנשים שאוהבים ציניות ויש שלא, (ואף אחד מהם אינו 'חריג' כי מטבע הדברים אנשים שונים זה מזה)

וכבר אמרתי, אדע לא לכתוב לך בצורה כזו.

לילה טוב.(:
מה בדיוק מוזר לך??אנונימית1111
משפטים כמו: דרכו של האישה לחזר אחר אבדתו, משפטים נוספים שהם ברוח הדרשה ש"אישה עושה רצון בעלה"..(גורמת ובונה לו את הרצון..)...
לגמרי לא אנחנו המצאנו..
אמרתי שאני לא חותמת על כל הברה כי המשפטים לא מצוטטים באופן מדוייק, זה הכל.
אם את אישית מתקשה להאמין שרוח דברי חזל אמיתיים זה עניין שלך, אין לי עניין לשכנע אף אחד בכלום . כמעט תמיד כל אמירה שהיא תהיה בהכרח כוללנית ולא תכלול את הפרטים השונים, אז על מה בדיוק את מזדעקת?
למשל לומר גברים שכליים נשים רגשיות זו אמירה כללית נכונה כאמירה כללית..את מצפה שבכל משפט שארצה לומר אכליל את כל המקרים יוצאי הדופן..??
זההולם במיוחד
א- אמרתי ''כנראה הבנו את חז''ל באופן שונה'', לא ''אינני מסכימה עם רוח דברי חז''ל. לא כתוב בחז''ל את המשפטים האלה (אולי למעט אחד שלגביו איני מתחייבת.) ואת החלטת שהמשפטים האלה הם מסקנה ישירה מדברי חז''ל. שימי לב שהאופן בו חז''ל אומרים ''דרכו של איש..'' שונה מאוד מאופן ההתבטאות ''אסור לה בש''א..''.
וודאי שמשפט כמו ''זה חסד ותרומה לגבריות והאגו'' פשוט מוזר לי שמצאת לנכון לומר דבר כזה.
ועוד לטעון שהמקור בדברי חז''ל???

ב- הכללות נעשות הרבה מאוד פעמים, את צודקת שככה זה. אבל במקרים בהם אומרים שמי שלא כך הוא חריג וכד'- אני לא מבינה מאיפה האומץ להתבטא ולחשוב כך. (מחילה אם אני מערבבת בין דברייך לדברי 'יפה זה לא סיבה'. התרשמתי שדעתכן בנידון דומה מאוד..)

ואני שואלת שוב- את באמת טוענת על ההודעה הראשונה שלך פה שהיא ברוח דברי חז''ל???
את באמת קצת מערבבת, אבל שיהיה..אנונימית1111
בלי לפגוע,בגדול התחושה היא שאת סתם מתקטננת.. את נתפסת למשפטים ..המשפטים ודאי לא מצוטטים מדוייק וגם אני לא טוענת שהמשפטים הספציפיים האלה מןפיעים. רוח הדברים כן. למשל המשפט "אסור לה בשום אופן.."( לא אני אמרתי ..) אבל מקסימןם ניסוח לא מדוייק שבא לומר שהאיש טבעו לכבוש..וזה כן מובא בדברי חזל איפשהו.. ( אני לא ת"ח..) מי שרוצה להבין יבין ומי שלא-לא.
וכן , אני טוענת שבגדול המשפטים הם מסקנות מדברי חז"ל...
הסברתי את עצמי, לא בא לי לטחון שוב ושוב את אותם הדברים.
המשפטים הובאו כדוגמא לרוח דבריכןהולם במיוחד
עד כמה הם לא הגיוניים בעיניי.
זה לא משפטים ש'נפלטו לכן', אלא מה שאמרתן.
הדוגמא שנתת רק מחזקת את מה שאמרתי- (שרמזתי כשאמרתי לך 'שימי לב שהאופן בו חז''ל אומרים..') שהקצנתן את הדברים לרמה כזו שמה שאצל חז''ל הוגדר כדבר טבעי (שכמו כל דבר טבעי, גם בו יש ויש, זו הנורמה, הרבה שונים וזה סביר, הגיוני ולא חריג) אצלכן הוגדר כ''אסור בש''א..'' לנהוג אחרת.

מאוד תמוה בעיניי שהדיבורים הראשונים שלך, על כך שהתחלה תוזיל את האישה, שהאישה גורמת לאיש תחטשת גבריות, וכן על זה הדרך, קשורים בעינייך לדברי חז''ל.

לדעתי (לא רוצה לפגוע חלילה) את אומרת כך כדי לחזק את דברייך. עמדי מאחוריהם, זו יכולה להיות דעתך ע''ס נימוקים הגיוניים ולא ע''ס- 'כך הבנתי את דברי חז''ל'.
מדברת בשם עצמייפה זה לא סיבה
לקחתי השראה בעיקר מדברי חז"ל ומפשט התנ"ך.

מה שאמרתי בש"א, זו דעה שלי מכמה סיבות, ואני עומדת מאחוריה, ולא מוצאת סיבה להתנצל עליה. זכותך לחשוב אחרת.

אם כבר ניסית לנתח למה היא אומרת את מה שהיא אומרת, אולי גם לך יש איזשהו מניע לא מודע לקפוץ על הדיעה הזאת?
תרגישי בנח גם אם התחלת עם מישהו, תמיד אפשר לתקן... חחח סתם. באמת תרגישי חופשי.

אני לא יודעת איך את קוראת את הדברים שלי, אבל אני לא אדם ציני.

טוב, פרשתי מהדיון, מרגיש כמו טחינת מים...
חמוד שאת משתמשת במשפטהולם במיוחד
''תרגישי בנוח אם התחלת עם מישהו וכו'' ועוד טוענת שאת לא צינית. (אני מבינה שההבדל טמון בהוספת חחח אח''כ)
לא התכוונתי- מהי הסיבה המהותית או הכרונולוגית המביאה אותה לומר זאת (''לנתח למה היא אומרת'') אלא שנראה לי כל כך לא נובע ישירות מדברי חז''ל שזה במקום לתת נימוקים לוגיים לדבריה.
הינה, את אמרת שזו דעה שלך מכמה סיבות, ואני מבינה שזה דעה שגיבשת ולא שהחלטת לפרש כך את דברי חז''ל.
אמנם לא הצגת את הסיבות אך אני מאמינה שיש לך נימוקים טובים.
ומה שאמרת שזכותי לחשוב אחרת- וודאי, זה הרעיון של דיון, שמעמידים דעות שונות זו מול זו ובוחנים אותן בצורה עמוקה. אין מה להיבהל או להתנצל כמובן.

הערה קטנה:
התוספות שאת נוהגת להוסיף המתייחסות לפן אישי בעייתי (כן, אני יודעת שזה בצחוק) מסיטות לא רע בכלל
את הדיון ממקום ענייני למקום אישי.
לדעתי זו לא דרך להגיב בדיון, (קרה כבר שזה באמת הסיט את הדיון ובא במקום לענות עניינית) אבל כמובן שזכותך לחשוב אחרת...
לילה טוב.
הצינית-יפה זה לא סיבה
הוסב למה שכתבתי אחרי הצחוק, כתבתי ברצינות.

נראה שמי שניסתה להקניט באמירות ציניות בוטות, זאת דווקא את. (קלישאות. דביליות. רגילה להכליל וכו וכו כבר לא זוכרת) זה לא נעים והיה לי יצה"ר לדבר איתך בשפה שלך כדי שתביני. אבל זה עדיין לא מוצדק... מסכימה.

ואני מודה באשמה, אני נוטה לנתח מה גורם לאנשים להגיב בצורה קיצונית, צינית ולא עניינית (לא בהכרח "פן אישי בעייתי"). לפעמים אני טועה בניתוח, ועוד יותר, לפעמים אני טועה בדרכיי, לא תמיד נכון וצריך לעשות את זה, במיוחד לא בקול ובמיוחד לא בכל פורום. אז באמת סליחה... אנסה לשים לב.

בכ" א, נסי להיות עניינית בדיונים, לא רק מבחינת תוכן, גם מבחינת האופן שבו את אומרת את הדברים. לטובתך אני אומרת את זה... (באמת)
לי אין שום בעיה להתנדף מפה... ככה שזה בטוח לא בשבילי.
תגובה יפה.הולם במיוחד
מעריכה את זה שכתבת כך ברצינות. באמת!(:

את צודקת שכתבתי בציניות, אני מודעת לכך.
אני חושבת ש'ניתוח' בכל מקרה לא היה עובד.. כי פשוט כתבתי בציניות. בלי מניעים נסתרים.

וה'ניתוחים' האלה- תחשבי שאם את צודקת- זה מביך בטירוף שככה פתחו נקודה פנימית אצלך לעיני כל הפורום, וזה פגיעה רצינית,
ואם את טועה- זה סתם מעצבן ולא נעים, ולפעמים הורס את הדיון.

סה''כ אני חושבת שהייתי עניינית, אלא שהצגתי את הדברים בצורה לא עניינית.

מכיוון שאני דווקא מחבבת ציניות, אני לא בטוחה שאפרד ממנה בכזו קלות, אבל נראה..

צודקת לגבי הקטע השלישי... אנסה לעבוד על זהיפה זה לא סיבה
ובאמת אני אומרת לך, את הרבה יותר חמודה כשאת מדברת בפתיחות ובכנות. וכשאת באמת את ואת לא מסתתרת. כמו מה שעשית עכשיו...
אוהבת אותך... לילה טוב.
תודה רבה לך(:הולם במיוחד
(אני לא בטוחה שנכון לומר שזו אני באמת אבל נניח לזה חח)

גם אני התרשמתי שאת ממש מקסימה..

לילה טוב!!
הם יכולים להיות מאוד לא הגיוניים בעינייך וזה בסדר גמוראנונימית1111
מבחינתי.
אני עומדת מאחורי הדברים שאני אמרתי. ואת עושה סלט לא קטן.לא אמרתי בשום מקום "אסור בשום אןפן"
את רוצה לטעון טענות לפחות נסי לדייק..
אני לא יודעת מה בדיוק מפריע לך ..אם את בדעה שבת צריכה להתחיל אין לי שום בעיה עם זה... הבאתי ציטוט "כל כבודה בת מלך פנימה" והסברתי שבגדול טבע האישה להכבש ולא לכבוש לכן רוב בנות ישראל תהיה להן רתיעה טבעית להתחיל ( ומי שלא נרתעת ועושה זאת הצניעות גםטוב מאוד, העיקר בצניעות). והעניין שהתחלה של אישה שתוזיל אותה בעיני לפחות חלק מהגברים היא די ברורה. לא מאמינה? תשאלי גברים, תבדקי בשטח.. לא טענתי שחזל דווקא את הדוגמאות האלה ...אבל זה נגזרת של כל כבודה פנימה...
אני לא יודעת למה אני טורחת..
האמת, אני לא ממש מבינה מה את רוצה..
וסליחה שאין לי סבלנות..
הכל היה ציטוטים,הולם במיוחד
לא שלך, מסתבר. מחילה, אמרתי את זה בהתחלה שאולי אערבב ביניכן..

אני ממש לא מדברת על הנק' שבת תתחיל, אלא הגישה באופן כללי- ''זה נשי'' ''זה לא נשי'' ''זה גברי'' ''גבר לא אמור להתבייש'' וכדומה.

מסכימה שה'כללים' האלה נכונים ברוב המקרים. רוב הגברים פחות מתביישים להתחיל עם בנות, וכו,

אבל כשקובעים את הכללים האלה והופכים אותם לעניין מהותי,
וזה מפריע לי.
אסביר למה:
אני חושבת שגם גברים וגם נשים נאלצים בגלל זה לשאוף לכיוון הממוצע הזה, ולהרגיש שמשהו לא בסדר אם הם לא שם. כי כשזה עניין מהותי- אז לדוגמא אם את אישה את צריכה לשאוף לנשיות על כל כלליה והגדרותיה.
ובפועל זה לא נכון שיהיה כך. זה שה'כללים' האלה מתקיימים באופן נורמלי זה לא אומר שמי שלא מקיים אותם הוא חריג

נתת מקודם את הדוגמא של שכלתנות. אישה שכלתנית לא תרגיש חריגה למרות שבד''כ זו תכונה יותר גברית, מפני שלא הפכו אותה להיות עניין מהותי ש''זה לא נשי להיות שכלתנית''

ואת אותן תכונות כן הפכו לעניין מהותי (ומשם מגיעות אמירות כמו 'אסור בש''א'... אני יודעת שלא את אמרת)
וזה מה שמפריע לי. ואני לא מבינה למה לעשות כך.
חח..דווקא 2 ציטוטים מתוך ה5 כן היו שלי ( האחרונים)..אנונימית1111
אוקי, עכשיו הבנתי אותך.. העולם נראה לי בגדול מתנהל לפי תוויות וסטיגמות , יש נטייה טבעית להכניס דברים לתבניות ומסגרות כי כך קל יותר להתנהל בעולם אחרת זה גורם לפיזור ובלאגן ומקשה על החיים... הטבע האנושי זקוק לזה.בגדול אני מסכימה איתך.. יש תפיסות כלליות שהן נכונות ככלליות.
צודקת בהחלטהולם במיוחד
אבל מה שמפריע לי זה לא עצם ההגדרה אלא זה שהיא הפכה להיות החלק המהותי.
ומשם מגיעים ל'בעייתיות' אצל מי שלא כך..

וזה מבאס
בעידן של היום אני כבר לא כ"כ בטוחה שזה כך..אנונימית1111
בכ"א לא כמו פעם.היום יש פתיחות גדולה להכיל ולקבל שונות, אולי לא מספיק..
למה בדיוק אך מתייחסת? לאיזה סוג של שונות?
מה שבטוח זה שצריך לחזק אך ההכרה -שאני בדיוק כמו שאני בסדר גמור.. ואז הסיכוי שיעבור הלאה גבוה יותר..
לא חוסר קבלת האחר,הולם במיוחדאחרונה
אלא הגדרה כזו, שהיא לא שאיפה, והופכים אותה לכזו.
דוגמאות..:
לחזר ולהרגיש טוב עם זה זה גברי,
אישה יכולה באמצעות החוכמה הנשית שלה להביא גבר לחזר אחריה,
האגו הגברי משחק תפקיד חשוב בקשר,
...
זה הרעיון הכללי. דברים שפחות או יותר אמרתן (בצדק) שקיימים במקרים רבים, אולי אפילו ברוב המקרים, אבל ברגע שהופכים את זה לעניין מהותי זה נהיה הדבר אליו צריך לשאוף, חריג לא להיות כך. וזה בעיניי ממש לא נכון.
אני מרגישה ואולי טועה שאתה משתמש במצבי רוח שלך כאיוםיפה זה לא סיבה

היחיד שזה מאיים עליו, זה אתה. כמאמר הכתוב, "כלב נובח לא נושך". "מורה צועקת לא חזקה"

אותי בכ"א זה לא כ"כ מרגש אז אל תשתמש בזה כאיום, אבל מודה שאני מצטערת בשבילך שזה כ"כ מסעיר אותך, כי זה אומר שמשהו שם לא פתור.

לא ניסיתי לעקוץ עכשיו (וגם לא מקודם), אני אומרת באמת ובתמים את מה שאני מרגישה. סליחה אם קשה לך לשמוע.

אני שוב אומרת, אני לא חושבת, אני בטוחה שהקושי העיקרי שלך נובע מכך שלך באופן אישי אין ביטחון לחזר.

ואתה ולא אחר רוצה להתנער מהתפקיד הזה שמוטל עליך. (וזה לגיטימי, זה תפקיד לא פשוט. וזה דבר שנבנה עם הזמן... אל תיבהל מזה)

הצד השני לא אדיש. הצד השני מעריך את זה, ואפילו זה גורם לו להתאהב בך. (רק צריך לדעת לעשות את זה בדרך הנכונה,

לפנות אל מישהי כי אתה מעוניין בה, ולא רק כי אתה מעוניין להתחתן. מתוך ביטחון עצמי בעצמך, ואז הכל יבוא על מקומו בשלום)

זה פוגע בה כי זה לא הטבע שלה, אני אומר משהו שלא אמרתי עד עכשיו כי לא רציתי לפגוע, אבל בחורה שמתחילה עם בחורים, היא בחורה שלא יודעת כמה היא שווה, אין לה ביטחון עצמי אמיתי... יש גם חריגות כמו בכל דבר, אבל זה נכון באופן כללי.

למה להסתיר את זה? כי זה בוטה שלא להסתיר את זה. גם אישה שרוצה להיות עם בעלה, צריכה להתקשט ולא לומר לו באופן ישיר, אחרת היא נחשבת ל"חצופה". אותו עניין (כמעט). אבל הרעיון מובן.

כי חיזור זה סוג של נתינה והשפעה, ואין לי להוסיף על הדברים היפים שאנונימית כתבה, תקרא שם.

מעבר לזה, שכשאישה מחזרת, הגבר נכנס לתבנית של "מושפע" וברוב המקרים קשה לו ולה לצאת מזה גם בהמשך. וזה היפוך יוצרות ולשניהם הקשר הופך ללא נוח ולא אידאלי.

והוא כן באמת יוזם, רק שהיא רק עוזרת לו בזה קצת...

כלומר, היא מעוניינת בו, וגורמת לו לעשות את הצעד. (זה שהוא שם לב אליה באשמתה, זה לא אומר שהוא לא היוזם...)

מה שאמרת על הרפיון ידיים, זו הבנה סובייקטיבית שלך. מה שאמרתי לפותחת השרשור מתאים למה שאמרתי לה.

כל מקרה לגופו...

כוונתי, לבקש מחברה שתדבר איתו עלי... (שיחשוב עלי קצת...) אין לי כוונה נסתרת. (אף פעם לא ניסיתי את זה אבל זה רעיון לא רע)

כשגבר מקבל דחיה, לא קורה לו שום דבר באמת מהותי. אישה לא מזלזלת בו והוא לא יוצא נואש, הוא יוצא גבר בכל מצב. ואם זה גורם לו לאבד את הביטחון העצמי, זה רק סימן שהוא צריך לחזק אותו יותר. היא האבדה שלו והוא זה שצריך לחזר.

אישה כשהיא מקבלת דחיה, זה פוגע במהות שלה. למה? כי גם ככה השורש שלה מרגיש שהיא חטאה בזה שהיא לקחה תפקיד שהוא לא שלה. ואז היא גם נכשלה בו? אז רגשות האשם הרבה יותר גדולים. זה מוציא אותה נואשת, כי זה באמת זלזול עצמי.

חוה לא באה לעולם עד שאדם ביקש אותה. גם את לא.

השקעתי בך לא מבטיחה להמשיך להאריך...

א. תודה על ההשקעה.הרוזן!
ב. את לוקחת את זה למקום מאוד אישי... אני לא חושב שאת מבינה אותי נכון. אני בפירוש לא חושב שהבנת נכון מה אני מעז ומה לא, ויש לי בראש שתי דוגמאות שלא מסתדרות עם מה שהבנת עלי. יותר מזה לא נוח לי לפרוס ולנתח על גבי הפורום את האישיות שלי, גם כך מדברים מסויימים שכבר אמרתי לא הכי נוח לי. יש פה לא מעט שמכירים אותי אישית. אחשוב בע"ה אם יש לי בעיה, אבל קשה לי להאמין שכל התפיסה שלי היא בגלל בעיה.

טוב. אני לא יודע אם יהיה לי כוח כרגע להתייחס להכל. נפרק לאט-לאט, בע"ה. ראי, כל העניין הזה קצת מוזר לי. כאילו הקשר התחיל עוד לפני שהתחיל... למה לחפש שתתאהב בי עוד לפני שהתחיל קשר? לפי מה שאני מבין, מדובר במקרה שאנחנו רק בודקים אפשרות. זה כל כך ראשוני... את רצה עם זה קדימה מדי.
אני קופץ קצת לסוף. מה ההבדל בין חברה שמדברת איתו עלייך להצעה דרך צד ג'? זה לא ניסוחים שונים לאותו דבר?
שמע רגעיפה זה לא סיבה

לא יודעת להתייחס לקטע הראשון, אתה מדבר ברמזים, אבל לא הבנתי עליך משהו שלילי בכל מצב. (סליחה באמת! אם ביישתי אותך... לא התכוונתי ולא חשבתי על זה שמכירים אותך פה. למרות שלא נראה לי שיש סיבה שתתבייש)

(ולא לקחתי שום דבר למקום אישי, אבל לא נתווכח על זה, זה לא הנושא)

אני מדברת על חיזור באופן כללי. (כשבחור שולח לי משהו מתוק לעבודה, כשבחור מתקשר אלי פעמיים ביום, כשבחור מכין לי אוכל שאני אוהבת, כשהוא הולך ברגל בשבת כמה קילומטרים בשביל להפתיע אותי ולראות אותי... זה לא מוציא אותו נואש. זה מוציא אותו גבר. מנסיון)

אין הבדל (הבאתי את הדוגמה "דרך חברה" כי חשבתי שלא הבנת את ה"דרך עקיפה" שהתכוונתי... כי אין לי שמץ של מושג איך הגעת מדרך עקיפה לחוסר צניעות... זה אמור להיות הפוך)

חחחהרוזן!
סליחה על הרמזים, שוב. הניתוח שלך לא נכון (בעיקרו, לפחות), אז לא מפריע לי שרואים אותו כמה דברים שכתבתי בעצמי, אולי עדיף היה להימנע. בקיצור, לא משנה.

אבל זה לא היה הנושא בכלל גם אני מסכים שטוב שבחור יעשה דברים כאלה, ומשונה לי אם בחורה תעשה דברים כאלה. דיברנו על מישהי שרוצה מישהו, אבל אסור לה לטענתך להציע את עצמה (?)

אבל... זה לא נקרא ליזום? מה ההבדל?
(מרגיש ממש טמבל)
לגבי מה ששאלת, לטענתי: לא באופן ישיר ובוטהיפה זה לא סיבה

היא לא סחורה. היא אבדה... לא שמעתי על אבדה שמחפשת את האובד.

זה נקרא ליזום, ההבדל הוא שזו יוזמה עקיפה... (כמובן שתלוי איך זה נעשה)

ואם ככה, אז כנראה שברוב אנחנו מסכימים... אז לא חבל על העצבים שהוצאת? ;)

חבל, מאוד חבלהרוזן!
ושוב סליחה.
חבל גם אם לא היינו מסכימים בכלל.
היה לי יום גרוע גם ככה, זה יצא פה עלייך. עזבי את זה

ואם לא יכולה דרך שום צד ג'?
חחחחח הכל בסדר צדיק, אתה יכול להרגע יפה זה לא סיבה

לא לקחתי את זה אישית בכלל. מצטערת שהיה לך יום גרוע. האמת שגם לי היה קשה, בגלל הנערים.

(אז שתפנה אלי ואתן לה רעיונות...)

הקטע הזה בסוגריים מחשיש אותיהרוזן!
מלשון חשש.
זה כנראה מה שגרם לי לדמיין דמיונות. ואמנם נראה לי שאני סוף-סוף מבין לפחות את העיקרון שעומד מאחורי מה שאת חושבת, אבל זה עדיין לא נשמע טוב

אגב, איך זה שעברית סוף-סוף?
לא נורא... זה סתם בשביל להיות מסתוריותיפה זה לא סיבה

זה חלק מהמשחק סתם... תפסיק לחשוש... תתעסק בתפקיד שלך וזהו

אני מהמחשב עכשיו, וכשלא, זה דרך מכשיר אחר

למה זה כ"כ מסתורי?הרוזן!
ומה *כל-כך* נורא שהיא תשתמש בזה במצב קיצון, גם אם נקבל שלכתחילה זה לא רצוי (אמנם בעיני זה עדיין לא בהכרח קריטי...)?

נעע
באסה
חח עניתי לך על זה כבר למעלה... עוד פעם לכתוב?יפה זה לא סיבה

העניין הואהרוזן!
שאני מבין שזה נראה לך עניין מהותי.
אבל מדובר בסה"כ בחמש דקות במקרה המרוח. ואח"כ מחכה להם קשר שלם (או שלא) שיכול לכפר על ה"פספוס" הזה... בהנחה שזה כזה פספוס. וכ"כ משונה להסתבך עד אין קץ בגלל חמש הדקות האלה. פשוט להחזיק חזק... ולעבור אותן.

לכן לא שאלתי למה את חושבת שזה לא טוב שזה יקרה. אלא למה זה כל-כך כל-כך עקרוני, כל-כך כל-כך נורא ואיום, כל-כך כל-כך משהו שאסור להגיע אליו... זה נשמע לי מוגזם קצת...
יואוהרוזן!
הכל פה מבוסס על אי-הבנה. ידעתי שהמילה "לחזר" מעצבנת אותי! היא באמת לא היתה המילה המתאימה, פשוט, וזה גרר אי הבנות. אוך
לא אני המצאתי יפה זה לא סיבה

"האישה נקנית".

וניתני התם "האיש קונה" ! מעיקרא תני לישנא דאורייתא ולבסוף תני לישנא דרבנן, ומאי לישנא דרבנן? דאסר לה אכולי עלמא כהקדש. וניתני הכא "האיש קונה"! משום דקא בעי למיתנא סיפא "וקונה את עצמה" בדידה, תנא נמי ברישא בדידה. וניתני "האיש קונה ומקנה"! משום דאיכא מיתת הבעל דלאו איהו קא מקני - מן שמיא הוא דמקני לה, ואי בעית אימא: אי תנא "קונה" ה"א אפילו בעל כרחה, תנא "האשה נקנית": דמדעתה - אין, שלא מדעתה - לא.

ומאי איריא דתני "שלוש" - ליתני "שלושה"! משום דקא בעי למיתני "דרך" ודרך לשון נקבה הוא, דכתיב "והדעת להם את הדרך ילכו בה" (שמות יח,כ). ואלא הא דתניא: "בשבעה דרכים בודקין את הזב" - ניתני "שבע"! משום דקא בעי למיתני "דרך" ואשכחן דרך דאיקרי לשון זכר, דכתיב: "בדרך אחד יצאו אליך ובשבעה דרכים ינסו לפניך" (דברים כח,ז) - אי הכי קשו קראי אהדיי וקשיא נמי מתני' אהדדי! קראי אהדדי לא קשיין: הכא דבתורה קאי ותורה איקרי לשון נקבה, דכתיב: "תורת ה' תמימה משיבת נפש" (תהילים יט,ח) - כתב לה בלשון נקבה, התם דבמלחמה קאי - דדרכו של איש לעשות מלחמה, כתב לה בלשון זכר. מתני' אהדדי לא קשיין: הכא דלגבי אשה - קאי קתני לה בלשון נקבה, התם דלבי איש קאי, דדרכו של איש ליבדק ואין דרכה של אשה ליבדק, דהא אשה נמי באונס מיטמאה - תני לשון זכר.

מ"ט תני "שלוש" - משום דרכים. ניתני "דברים" וניתני "שלושה"! משום דקבעי למיתני "ביאה" וביאה איקרי דרך, דכתיב "ודרך גבר בעלמה כן דרך אשה מנאפת" (משלי ל,יח). הא תינח ביאה, כסף ושטר מאי איכא למימר? משום ביאה ותני תרתי אטו חדא, הנך נמי צורך ביאה נינהו. ואי בעית אימא: הא מני ר' שמעון היא, דתניא: ר"ש אומר מפני מה אמרה תורה "כי יקח איש אישה" (דברים כב,כד) ולא כתב "כי תלקח אשה לאיש"? מפני שדרכו של איש לחזר על אשה ואין דרכה של אשה לחזר על איש, משל לאדם שאבדה לו אבידה - מי חוזר על מי? בעל האבידה מחזר על אבידתו.

והא דתנן "בז' דרכים בודקין את הזב" ליתני דברים! התם הא קמ"ל דדרכא דמיכלא יתירא לאותיי לידי זיבה, ודרכה דמישתיא יתירא לאתויי לידי זיבה.

והא דתנן "אתרוג שווה לאילן בג' דרכים" ליתני דברים! משום דבעינן מתני סיפא "ולירק בדרך אחד". סיפא נמי ניתני דבר!

יש סיבה אחת פשוטה.אברי
יש משפט שאומר, אנחנו מתחרטים רק על מה שעשינו.

אחרי הפרידה מארוסתי, היה לי הרבה זמן להרהר בדבר. החלטתי לנסות לדבר עם חברה שלה, ומשם זה התגלגל למירוץ טלפונים מטורף, כמה מכתבים, ועוד כל מיני דברים.

בסוף לא חזרנו. לא האמנתי מלכתחילה שנחזור. את האמת, לא רציתי בזה.

אבל השקעתי את כל כולי בזה מסיבה אחת. עכשיו לעולם אני לא אחשוב "מה היה אם.. " כי אני יודע שעשיתי הכל.

אני מציע לך לעשות כל שביכולתך. חברים שלו, רבנים, אפילו ללכת לפגוש אותו ולעמוד על זה שתדברו. הכל בכדי שלא יווצר מצב שאולי יבוא היום ותתחרטי שלא עשית את זה..
תודהשרה שרה שיר

נראה לי זאת התשובה שרציתי לשמועחצי חיוך

עכשיו אני צריכה להחליט לפי איזו עצה לפעול...

התשובה הזאתיפה זה לא סיבה
רצית לשמוע אותה, כי הכי קל לך שלא לשחרר
קשה לנו לצאת מהאופי שלנו, אנחנו רוצים אישור לעבור בדרך הקלה, גם אם היא תזיק לנו.
(זאת תשובה לגיטימית מגבר אל גבר, אל תשכחי שאת אישה)
אני איתך..תשמרי על הכבוד שלך. חיזרת כבר. די!חלושששש
זה לא קשור לגבר או לכבודאברי
עזבי את העובדה שאת אישה, את הכבוד, שימי הכל בצד.
את מעדיפה לשמור על ה'כבוד' ו'לשחרר' או שהלב שלך יהיה שקט ב100%?
יצאתי חודשיים עם מישהי וכשהחלטתי לסיים את הקשרצלילי מיתר
היא הגיבה בצורה דומה. "אתה מפחד להתחתן", "אתה לא מבין מה זה אומר להיות בקשר". היא הגדילה לעשות והוסיפה עוד כינויים כמו ? "שקרן" "צבוע" וככה שיחה של כמעט שעה שאני יושב בשוק ולא יודע איך להגיב לחיצים שהיא יורה בי.

זאת הייתה תגובה מאוד לא נעימה ודרך מאוד לא מכובדת לסיים קשר. כל הזמן הזכרתי לעצמי שאנשים עושים טעויות, ואני לא נמצא במקום שלה. כשהיא התארסה מאוד שמחתי. אני לא כועס עליה ולא שופט אותה.
אבל-
אם היא הייתה מבקשת לחזור- אין שום סיכוי שבעולם שהייתי מוכן. אני מעריך אותה כבנאדם, מקבל את זה שאפשר לטעות, אבל נפגשתי עם צד מאוד מכוער של האישיות שלה שדוחה אותי.

יכול להיות שאת מאוד רוצה לתקן את הטעות שעשית. אבל הבחור לא פוגש את הרצון הטוב שלך. הוא פוגש את המעשים. והוא אמר לך שהוא לא מעוניין. שלוש פעמים. הבחור לא מקפיד עליך. אבל אחרי שלוש פעמים נראה שהוא בהחלט אמר את דעתו על השאלה אם הוא מעוניין לחזור לקשר..

אני מאמין שכל פעם שאת אזרת אומץ וביקשת לחזור ואז קיבל תשובה שלילית- הרגשת דקירה כואבת. לא כדאי להידקר שוב.
את נשמעת בחורה מצוינת, שעברת תהליך שמאוד בנה אותך. את הכוחות האלה תיקחי, תכירי בחור אחר שיאהב אותך וידע מאוד להעריך את כל מה שבנית. אין צורך להידקר שוב. זה לא מגיע לך. כל העתיד לפניך. בהצלחה!

נ. ב. כתבתי את הדברים מהמקום של החוויה האישית שלי. אם נראה לך שעניתי "תשובה טובה לשאלה אחרת" תזרקי את מה שאמרתי לפח.
תודה לכם(:שרה שרה שיר
התשובות אכפתיות ויפות,תודה!

אני חושבת שאשתדל לעזוב את זה..
בעז"ה יבוא מישהו אחר(:
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

בירך עליה משנה הבריותintuscrepidam
שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

פשוט תהיי עצמךבחור עצוב
ותסבירי לבחור במילים ברורות מאוד מה טוב לך ומה לא.

תודה!אני:)))))
פשוט לבוא עם אנרגיה טובה I guessחתול זמני

תראי אני מניח לעצמי שכל־אחד נמשך ומתחבר למשהו אחר.

לכן אין טעם להביא מישהי שהיא לא את.

אין טעם לזייף התלהבות אם את לא מתלהבת.

מה בכל זאת מדליק אותי, זה נחמד כשבחורה באה עם חיוך ומביאה הרבה מעצמה, מדברת מספרת אבל האמת גם זה לא חובה. אפשר גם לשתוק קצת בוייב רגוע ונחמד. להיות בתחושה של ביטחון, לא שבאנו להרשים או משהו. כמו חברים שנפגשים לדבר לשחנ"ש ולבלות.

לנתב את הפגישה למקום שטוב לך ונחמד לך נניח הוא בייניש שוקיסט ומזמין אותך לפלאפל סעדון ולא בא לך. תגידי האמת פחות זורם לי אוכל שומני וזה אולי נלך למקום אחר. לא להיגרר למצב שהאווירה נעשית מאולצת או משהו.

מה אוניברסלית גרוע לדעתי (האובייקטיבית): לשחק בטלפון בזמן הפגישה, לא "לנכוח" בפגישה (איך להסביר את זה... כאילו את מנותקת ומשדרת שהדבר שהיית הכי רוצה זה להתחפף... אבל אם זה באמת ככה, אז עדיף כבר לשדר את זה...),

בקצרה כעתארץ השוקולד

1. להשקיע גם בקשר, יכול להיות בהבעת עניין בהודעות בין הפגישות, בהגעה בחלק מהדייטים לאזור שלו, בחלק מהתשלום,  הצעת רעיונות, ויכול להיות באופן אחר.

מקובל שהגבר מגיע בהתחלה אל האישה, אבל כדי שהקשר יעבוד לדעתי, צריך עבודה משותפת, תדאגי שהוא לא ירגיש שרק הוא דוחף בקשר.

2. לא לצפות שהוא יבין רמזים בהתחלה, אם משהו עולה שמפריע לך או את רוצה משהו תשתפי, אתם בונים יחד קשר, הוא עדיין לא מכיר אותך וממילא יהיה לו קשה להבין אותך ברמיזות.

3. דברים שהיית רוצה שהוא ישתף, תשתפי גם.

4. תהיי עצמך, אל תנסי ליצור תדמית שונה ממי שאת.

5. לתת תחושה טובה, חשוב שיהיה כיף.

6. טעויות יהיו לכל אדם מדי פעם, אם זה דברים לא משמעותיים תקבלי את הטעויות בהבנה ורוגע.

בהצלחה רבה

כן?הפי
סתם נקודה 6 של @ארץ השוקולד הזכירה ליחתול זמני

1. להשקיע מאיזה פגישה? על מנת עדיין לשמור על דינמיקה נכונה.

שניה/שלישית לדעתיארץ השוקולדאחרונה
לדעתי, רק רק דבר אחד:*צדיק יסוד עלום

והוא לא מוגזם, ולא תובעני, ולא בשמיים. רק דבר אחד בלבד:

א ד י ב ו ת.

זה כל כך קל וכל כך נשי וכל כך מרים לגבר כשהאישה אדיבה.

אדיבות פירושה: ההפך מסנוביות. כשגבר מרגיש שאישה היא חתולה משועממת שמולה הוא צריך ללהטט בלי לקבל רמז האם היא נהנית או מתעניינת או אותנטית - זו חוויה מסרסת ומתישה שמוציאה את הנשמה.

גם ככה אתן משקיעות שמונה שעות בבחירת שמלה והתאפרות והסתרקות, תקדישו עוד חצי שעה להתכוננות איך לבוא ולהיות נעימה, נוכחת ומביאה את עצמי במפגש.

בחורה סנובית, מאופקת, לא הדדית, לא מרימה, אדישה להתלהבות גברית, מגיבה בסיוג, עונה באיחור להודעות, מבליטה ספקות ולבטים, משתעממת, חותכת מוקדם - כל הדברים האלה הם פשוט מעפנים ומוציאים את המיץ מהחשק לצאת לדייטים, והופך אנשים לשחוקים ומשועממים ומסוייגים...

סיוגים:

*זו החוויה האישית הרעה שלי מבנות משועממות ולא אדיבות שחותכות מוקדם, לא חייבים/חייבות להסכים

**הגיוני שזה משתנה פר מגזר ופר סגנון יציאה לדייטים (חרדי / דת"ל / לייטי)

***להיות אדיבה אין פירושו להיות "מחוייבת" - אפשר להיות אדיבה ועדיין לחתוך אחרי דייט ראשון

****להיות אדיבה אין פירושו להיות "מזוייפת" - לא צריך לצחוק מבדיחה לא מצחיקה ולא צריך לזייף התעניינות בסיפור לא מעניין. אדיבות היא פשוט ההפך מאטימות, היא רפלקטיביות והדדיות והנכחה עצמית.

_אבל אישה צריכה שיחזרו אחריההההה_חתול זמני
גם נכון. ושייזמו ויובילו.אני:)))))
וירימו משקלים כבדיםחתול זמני

יילחמו עם דובים

יפתחו שימורים

ויושיטו ידם למדפים הגבוהים

כן גם ,אולי בלי החלק של הדובים..אני:)))))

אתה רוצה שאמנה את הדברים שנשים עושות?

דווקא החלק של הדובים הכי מגניב חתול זמני
נשים מסתפרותחתול זמני

נשים מתאפרות

מול הארון שעות מתלבטות

רק דבר אחד אינן מבינות

כך או כך הן מספיק חמודות.

לוקחת כמה דברים לתשומת ליבי..

בסך הכל יש לכם דרישות מינימליות..אני:)))))

זה מעניין..אבל זה באמת ככה?

אני מרגישה שבנות יודעות יותר להציף קשיים ופערים ובנים יודעים יותר לטאטא ולהסתכל בעיקר.

זה ידועהפי

לחייך × מיליון.. גברים אוהבים שאישה מתנהגת באצילות חיוך לא להיות מנחוסית/ קרה

הכרת תודה : על הכל .. על הזמן על הידיעה אפילו על המים / מיץ/ התעניינות / חוכמה  ( אבל שזה יהיה אמיתי לא סתם להגיד תודה)

להקשיב לו באמת.. ( לדבר על רצונות שלו / פחות רגשות לא מרגישים בנוח כמונו)

להיות באנרגיה נשית תשאירי לו את הזכרי

גם אם הוא לא מתאים .  תהיי דבש

קארמה is a...

זהו  כל השאר מלמעלה

אני בחור בן 19ל המשוגע היחידי

עדיין לא התחלתי לצאת ואני חושב על זה הרבה.

אשמח להכוונות איך כדאי לי להכין את עצמי בשנים הקרובות (לא יודע עדיין כמה)

לקראת חתונה.

אפשר בספרים, שיעורים, מידות שהכי חשוב לעבוד עליהם,

ואם יש שרשורים ישנים שכבר שאלו את זה, אפשר פשוט להפנות אליהם. (משתדל לא לחפור )

תודה רבה מראש לכל מי שעונה.

אנא קרא לתגובות על תהייתו של צדיק יסוד עולםנחלת

זוגיות. נדמה לי מלפני ימים מספר.

ככל שאנו חיים יותר את עצמנו. אמיתיים וכנים יותר ומודעים יותר -

כך קל יותר, אני חושבת.

והעיקר, לענ"ד: היכול לנהל תקשורת פתוחה וכנה. לא לברוח

אפילו לא לגמרא, במקום לדבר, להקשיב.

עלוםאני:)))))
לחשוב ולפעול לממש: במה תרצה לעבוד ולפרנס את משפחתךפ.א.
יש לרב שמחה כהןאשר ברא

ספרים מצויינים. וגם לרב סבתו סדרה של שיעורים.

וגם הספר של הרב מרדכי שטנברג על זוגיות חובה לדעתי.

הבסיס (שנראה מובן מאליו אבל הוא לא)נוגע, לא נוגע

תשמח ברצון ותשמור עליו..

אאוצ'🙈הרמוניה
חחנוגע, לא נוגע
אפשר להסתכל על הצד החיובי- כשאתה עובד על לשחזר את זה, זה אחרת ממי שאצלו זה מובן מאליו
בהצלחה!לגיטימי?

א. קישור לשרשור שפתחתי פעם שאולי רלוונטי

האם הגעתם מוכנים לקשר הראשון בחייכם? - לקראת נישואין וזוגיות

ב. בעיני צריך לחלק את ההכנות לכמה מישורים.

יש את המישור הרוחני - שכולל בתוכו את ההכנה הנפשית, עבודת המידות וכו', אבל גם דברים פרקטיים שצריך לדעת כדי לנהל בית.

יש את המישור המעשי - שכולל בתוכו גם דברים מחשבתיים* וגם דברים מעשיים - מה יהיה המקום שלך בבית? מתכנן לקחת חלק בנקיונות\בישולים\קניות\נהיגה - אולי כדאי להתחיל לרכוש בזה מיומנויות.

*מחשבתיים:

איך אני הולך לפרנס את הבית והמשפחה?

מה אני עושה עם הכסף שיש לי עכשיו - בהנחה שאני בונה עליו לטווח ארוך?

ג. אל תזלזל בשלב שאתה נמצא בו - לבנות את עצמך, להכיר את עצמך, להתמודד עם עצמך - הוא חשוב, כדי שתוכל לעשות זאת עם אחרים ומול אחרים.

תודה על כל התגובות 😊❤️ל המשוגע היחידי

הערה:

כתבו פה פעמיים על עניין הפרנסה.

עד כמה זה משמעותי אם אני בחור ישיבה שכרגע לא הולך להתעסק בכסף רציני בשנים הקרובות, וכנראה יהיה אברך לפחות בהתחלה.

זה חשוב להתחיל לבנות את זה עכשיו? אצלינו הרבה מחכים עם זה עד שיוצאים לשוק העבודה אחרי כמה שנים...

כשאתה מתחתן אתה חותם על מסמך משפטיאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ל' בניסן תשפ"ו 7:35

שבו אתה מתחייב לזון את אשתך, אמנם אשתך יכולה למחול לך על זה אבל עקרונית היא יכולה להחליט גם להפסיק למחול יום אחד ואתה תתחייב לצאת לעבוד.

כאשר אדם רווק אין לו ריחיים על צווארו והרבה יותר קל ללמוד בשקט לימודים עיוניים, אומר לך כסטודנט עם 5 ילדים וכסטודנט רווק לשעבר, עם 5 ילדים זה הרבה יותר קשה, גם ללמוד תורה הרבה יותר קשה עם 5 ילדים.

גם בצבא, ישנן מורכבויות רבות כנשוי שאין לרווק, בכתובה אתה לא מתחייב רק לזון את אשתך, באופן כללי הרבה דברים נעשים דווקא יותר מורכבים כשמתחתנים ולא להפך.

אמנם אפשר להתפרנס גם בלי לימודים עיוניים, אפשר להיות נהג משאית או מתווך נדל"ן או שוחט או מאבטח במקומות מסויימים לבוגרי סיירות, ולעשות משכורות יפות מאוד.

אתה רוצה להיות אברך, אני מניח שהשאיפה להיות גדול בתורה וללמוד לרבנות או לדיינות יום אחד ולא להשאר אברך לנצח שזה אידאל יפה אבל אתה צריך להבין שעם הזמן ועם הנישואין ועם הילדים שיהיו בריאים אתה סוגר על האפשרויות של העתיד שלך.

אני לא הולך להתחיל לשכנע אותך מה עדיף רשב"י או רבי ישמעל לא נכנס למחלוקת, כי בסוף אתה כנראה צפוי להקשיב לרבנים שלך ולא לי אבל אעיר כמה נקודות בעניין זה.

1. נקודות החוזק נכון להיום של ישראל ביחס לאויביה הן שיש לישראל הרבה מאוד אנשים טכנולוגיים, ללמוד חדו"א, ליניארית והתמרות לפלס זה חשוב מאוד לעם ישראל כדי שננצח במלחמות.

2. גדול הנהנה מיגיע כפיו מירא שמים.

3. על פי החתם סופר העיסוק במצוות ישוב הארץ (קרי להתפרנס ממקצוע בארץ ישראל) שקול למצוות תפילין.

4. ללמוד מדעים מדויקים לפי הרמבם זה חלק ממצוות אהבת ה'.

5. על פי הגר"א חייבים ללמוד 7 החוכמות כדי להבין מה שהתורה אומרת.

זה לגבי האידאלים כשלעצמם בלימוד מקצוע עיוני ופרנסה בארץ הקודש, לגבי הכתובה כאמור מה שאתה מתחייב זה המינימום הנדרש ממך כבעל וכאבא, לא המקסימום, בפועל מה שידרש ממך כדי להקים בית יהיה הרבה יותר כדי שהבית יתפקד אבל פרנסה לבית זה די תנאי הסף הבסיסי על פי היהדות, זה שאשתך יכולה למחול לך בינתיים כשאתה אברך וסטודנט ומתמחה, זה בסדר אבל היא יכולה להחליט גם לא.

ותאר לעצמך אחרי 10 שנות אברכות נניח יש לך 4 ילדים ואשה ושכירות ופעוטונים פרטיים וכמובן רכב גדול, מה עושים? תלך לעבוד בסופר? תעשה השלמת הכנסה כמשגיח כשרות? אפשר.

בפועל אני מקווה שהבית שלך לא יתפרק במצב הלחץ הזה כי גירושים עולים הרבה כסף וגם יש מזונות וכתובה ופתאום אין המשכורת של האשה ואתה צריך לשכור דירה לבד, הרבה גרושים מתפרקים כלכלית לפחות בהתחלה 

תראהל המשוגע היחידי

השנים הראשונות בישיבה הם הכי חשובות כדי שיהיה בסיס של תורה לכל השנים.

השאלה זה

1. אם שווה לי לוותר על חלק מהם עכשיו כדי להתחיל ללמוד מקצוע

2. או אולי בכלל לדחות את הרצון לחתונה לעוד הרבה שנים אחרי לימוד ותורה ומקצוע

3. או (כמו שבעיקר עושים אצלינו), כן נשארים בשיבה כמה שנים ומתאברכים ואחרי כמה שנים משלבים לימוד מקצוע.

כי בסוף אני צריך לוותר על משהו, השאלה זה מה הכי חשוב, ובזה אני לא בטוח. יכול להיות שבאמת תגידו: חכה אל תתחתן עדיין תכין את עצמך כמה שנים טובות יענו 24 כזה, (וגם אז לא בטוח שאני יסיים מקצוע).

אני אישית גם לא מתכנן להיות ר"מ או מו"צ או משהו כזה אבל אני מבין את החשיבות של הזמן ולכן בנושא הזה אני מאוד מתלבט...

לא הזכרת שירות צבאי…ואתה לא צריך לוותר על משהופ.א.

אלפי הלומדים בישיבות ההסדר, כ 2500-2800 בכל שנתון, כפול 5 שנים של המסלול - כ 12,000 סך תלמידים בשלבים השונים בישיבות ההסדר - יכולים להעיד שיוצאים לחיים עם בסיס מצויין של תורה, ידע, יכולת לימוד וכו'

מי שלא נשאר בישיבה, יוצא לחיים בגיל 23-24, גיל מצויין להתחיל רכישת מקצוע לחיים וגם להתחתן    

בעיקרון אני מסכים איתךל המשוגע היחידי

אבל זה עדיין נראלי מוזר שההכוונה להתחתן היא בסביבות גיל 24 והלאה ואז כל ההכנות נסובות סביב זה.

הרי אם אני בן 19 ומתכוון להתחתן בשנתיים הקרובות (נגיד בסוף המסלול הצבאי בהסדר- 21 כזה), אין שום סיבה להימנע מזה אם לא התחלתי ללמוד מקצוע,

כי בסוף השנים שעוברות, לדעתי יותר חשובות בהקשר של בסיס זוגי לחיים ושווה להסתבך קצת עם לימוד מקצוע, וגם בלימוד תורה שברור לי שיותר חשוב לחיים מאשר לימוד מקצוע בשנים הראשונות.

אא"כ אתה אומר לי שיש סיבה אמיתית לזה שמעכבים עם חתונה ואז אין הכי נמי הכל בא אחרי זה.

מה שאני התכוונתי בהכנה לעניין הפרנסה:לגיטימי?

יש דברים שקשורים ללימודי מקצוע שאפשר להתחיל איתם כבר עכשיו. לדוגמה:

א. האם יש לך כבר תעודת בגרות? אם חסר לך בגרויות, אולי להשלים עכשיו.

ב. האם נבחנת בפסיכומטרי? אז בבין הזמנים עכשיו, לא לדחות.

ג. האם המקצוע שמעניין אותך הוא תורני? האם אפשר לעשות מסלול מיוחד לבינשים נניח לתעודת הוראה?

מעבר לזה - בעיני נכון לנסות לייצר הכנסה כבר עכשיו.

האם מותר לך לפתוח עסק עצמאי? נגיד ללמד ילדים קריאה בתורה לבר מצווה. עבודה בבין הזמנים. שטיפת בית כנסת פעם בשבוע. וכו'.

חלק מהכסף הזה ללמוד איך להשקיע - כעצמאי בקרן השתלמות. וגם הפרשה לפנסיה. 

ככל שמתחילים בגיל מוקדם יותר, זה נהיה משמעותי בהמשך.

מי שיחכה עם הכנסה (חוקית ומסודרת) לאחרי הסדר+אברכות+לימודים מקצוע -

למיטב הבנתי, יש לזה השלכות מאוד גדולות על הפנסיה שלו.

מה שאני מנסה להגיד, זה שאתה צריך להסתכל קדימה - לא על 3-4 שנים הבאות, אלא 30-40 שנה ויותר.

איזה סגנון חיים אתה מצפה?

איך תממן את זה?

איך ואיפה תראה המשפחה שלך?

נישואין זה לעבור למגרש של הגדולים, וזה דורש לחשוב בראש שונה ממה שיש בשלב הקודם.

באופן אישי, תמיד רציתי לדעת שלמי שאני יוצאת איתו יש תוכנית. שהוא חשב על הדברים - גם אם התוכנית כוללת עשור בישיבה מעבר להסדר, אם יש לו תוכנית איך הוא מתכוון לממן את זה ומבין את ההשלכות לטווח הארוך - סבבה.

אם הוא אומר לי, אה, כולם מסתדרים, נזרום - לא בשבילי.

קודמי, אריק מהדרום, כבר שם את האצבע על הנקודהפ.א.אחרונה

שגם בעייני היא הקריטית בעניין ההתפתחות האישית של כל אדם - העול והאחריות המוטלים עליך כאשר אתה כבר בעל משפחה עם ילדים.  

להתחתן בגיל מאוד צעיר זה לא העניין שעשוי להשפיע. אפשר לחיות כזוג צעיר באופן מאוד מצומצם, מאוד חסכוני, ובמקביל ללמוד ולהשקיע הרבה בכל דבר שקשור להתפתחות אישית. הן תורנית, הן מקצועית, גם בתחביבים.  

כל עוד אין ילדים, אין הרבה הבדל מהיותך רווק.  נכון שצריך להחזיק בית - אבל ההוצאות על קיום  בתנאים צנועים ומינימליים לזוג צעיר ללא ילדים הם באמת דבר שכל זוג יכול לקחת על עצמו.  

גרים באיזו יחידת דיור של חדר אחד, אפילו למשך שנתיים ושלוש ראשונות.  

הבעיה, הקושי, ההתמודדות עם מעמסת החיים האמיתיים, הריחיים על הצוואר בלשונו של מי שהגיב לך לעיל, @אריק מהדרום, זה כאשר אתם, כזוג, כבר הורים לילדים.  

בגלל אורח החיים, ההשקפה הדתית, אני מניח שלא תרצה לדחות את הרחבת המשפחה למשך כמה שנים אחרי הנישואים.  וכאן הקונפליקט המרכזי בנישואים בגיל מאוד צעיר לפני שרכשת השכלה ומקצוע ויכולת להתפרנס בצורה ראויה לכל החיים שלפניך.   פרנסה ומקצוע שיהיה אהוב עליך.  לא משהו שנכפה עליך בגלל שאתה גבר אבא לילדים וחייב בכל מחיר להביא פת לחם הביתה.  

ציינת שמה שבעיקר עושים אצלכם זה האפשרות השלישיתאריק מהדרום

אני לא חושב שזו בחירה טובה עבור רוב בני האדם.

כמה מה שאני כותב ישפיע עליך? ברמת העיקרון זה משתנה הרבה מאדם לאדם ומישיבה לישיבה.

תתייעץ עם אדם שמכיר אותך ורוצה בטובתך, זה יהיה יותר טוב מלהייעץ איתי.

כן צודקל המשוגע היחידי

אני באתי לפה בעיקר כי לשמוע דעות מגוונות.

בעז"ה הכל יהיה גם עם התייעצות רצינית,

בסוף זה ההחלטות הכי גדולות שאני אעשה בחיים (נראלי).

אשריך!

למה אתה חושב שזה לא בחירה טובה? מענייין אותי.

זו דעתי האישית וזה לא קשור לענייני לנ"ואריק מהדרום

אני לא סבור בכלל שנדרש חינוך מסגרות קודש בלבד שבחורים נשלחים אליהם אחרי הישיבה התיכונית.

אני נגד הערצה לתלמידי חכמים ולבני אדם באופן כללי.

אני חושב שחלק גדול מעולם הישיבות של היום נשען על סיבה פוליטית.

אני חושב שמפעל הישיבות אחראי לנשירה של עשרות אחוזים מבוגרי הציונות הדתית.

אני חושב שהמודל של תיבת נח נכשל.

אני אומר את זה שנים בקבוצות ווצאפ אבל כל זה איננו קשור לענייני לנ"ו, זו דעתי האישית בקצרה אם תרצה אפשר להמשיך בפורום אחר.

מוסיף ומחזק את חשיבות אחריות הגבר לפרנסת משפחתופ.א.

כל אחד בציבור הדתי מאוד מעריך את הלימוד ואת החשיבות של בניית בסיס רוחני ותורני חזק לפני הקמת בית ומשפחה. אבל אי אפשר להתעלם מהאחריות המעשית שמוטלת על כתפי הגבר היהודי.

בסופו של יום, על פי ההלכה והכתובה, האחריות לרווחה הכלכלית של הבית היא עליך – 'ואנא אפרנס'. זו לא רק חובה טכנית, זו המדרגה המוסרית של להיות 'בעל' שדואג לאשתו ולילדיו בכבוד.

צריך לומר ביושר: המודל שבו חברה שלמה נשארת בכולל לאורך שנים הוא תופעה ייחודית לישראל, והיא רחוקה מלהיות המודל ההיסטורי של העם היהודי. בחו"ל, הקהילות החרדיות חיות אחרת לגמרי – שם אנשים יוצאים לעבוד, מתפרנסים בכבוד ותורמים לקהילה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלהם.

התחושה היא שבישראל המצב הזה השתרש לאו דווקא מסיבות רוחניות טהורות, אלא כתוצאה מהמבנה הפוליטי והצורך להשתמש בפטור 'תורתו אומנותו' כדי להימנע מגיוס. המציאות הזו יצרה מצב שבו אלפי משפחות חיות בעוני כרוני, כשהנטל הכלכלי נופל על האישה או על קופת המדינה. 

האם זה באמת 'לכתחילה'? האם זו דרך התורה להסתמך על צדקה וקצבאות כדרך חיים, במקום לחיות חיי יצירה ועבודה?

בקהילות חרדיות בארה"ב ובאירופה, הנורמה היא שילוב של קביעת עתים לתורה עם יציאה למעגל העבודה. שם, המוסר העצמי והאחריות הכלכלית מתבטאים באחוז גבוה של בעלי השכלה גבוהה, תארים אקדמאיים, בציבור התורני.  

מניח שמוכרת לך הישיבה-אוניברסיטה בארה"ב.

בין שאר בוגריה המפורסמים- הרב ד"ר אהרון ליכטנשטיין זצ"ל, שעמד בראש ישיבת ההסדר הר עציון באלון שבות שנים רבות.  

או הרב אליהו רחמים זייני, שעומד בראש ישיבת ההסדר והישיבה הגבוהה אור וישועה בחיפה.  בעל תואר ד"ר במתמטיקה, מהטכניון, היה מרצה בטכניון ורב הטכניון.  

בביקורים שיצא לי לעשות באנגליה, נחשפתי בקהילות החרדיות שגרות בלונדון לריבוי בעלי מקצועות חופשיים, וחיים ברווה כלכלית גבוהה מאוד.  

גם אולי המקום להזכיר שעל רקע הלחצים המשפטיים והציבוריים להפסקת תקצוב ישיבות ומוסדות חינוך חרדיים שאינם מלמדים לימודי ליבה או שאינם עומדים בחוקי הגיוס, עלו איומים מצד עסקנים חרדים להביא כספים מחו"ל מתורמים פרטיים וקרנות כדי לגשר על הפערים התקציביים-גם זה מוכיח שהחרדים בחו"ל עובדים ומתפרנסים היטב ורק בארץ חיים בעוני עמוק מרצון.  

הרב זיני לא היה רב הטכניון כי לא היתה משרה כזאתאריק מהדרום
הוא היה רב בית הכנסת שבתוך הטכניון והוא שנים רבות ניסה לבקש מאנשים להפסיק לקרוא לו בצואר הנ"ל ובכל זאת אנשים ממשיכים לקרוא לו כל.
חידשת ליפ.א.
תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

..הרמוניה

אם זה חסר טאקט זה שלה אבל כנראה היא רצתה ממש לשתף... 

היא כותבת לכן את זה דווקא בתור בנות שמבינות את הכאב ואת גודל הנס!!

אני בטוחה שהיא מתפללת עליכן!! ואולי היא חושבת שזה שקרה לה כזה נס יכול לעודד אתכן שבקרוב גם לכן זה יקרה!

זה לא טוב המבט הזה ששם במרכז את הכאבים של עצמו, לכולם יש כאבים... אז נשתף רק בדברים עצובים?? 

אומרים שיותר מלהשתתף בצער הזולת קשה להשתתף בשמחתו...  

מובן שיש קושי ומותר קצת להתמסכן אבל זה לא צריך להיות הלך הרוח שלנו אנחנו צריכים לחזק אחד את השני! 

אני לא שופטת אותך באופן אישי בטוחה שהיה כואב לקרוא דבר כזה... אבל זה ציבורי ואני חייבת להביע את התנגדותי כלפי המגמה והאוירה הזאת אצל רווקים... זה משגע אותי😟

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?אחרונה

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולדאחרונה

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!

מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.

מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...

מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..

קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..

מה עושים??????

נמאס לי כבר ליפול!!

ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!

נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.

אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!

היי אחי❤️פתית שלג

מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.

הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.

יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.

אשריך💪

לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני

כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.

מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.

אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...

///

בקיצור זאת עובדת החיים.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.

ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):

– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה

– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)

– לצאת הרבה מהבית

– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל

– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף

– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.

– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור

ברמה הרעיונית:

– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".

– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?

שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."

=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.

להיות עסוקים. עסוקים.נחלת

גם קראתי פעם שעשיית חסד (התנדבויות וכד') מסייעים לזה. זה הצד השני של חסד = מים. אם אני לא טועה. כדאי ל ברר.

בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עלי
הרב יואב אקריש ביוטיוב. ראיתי כותרת בענייני נפילותנחלת

יש ספר שאולי יכול להועיל: על חטא ותשובה - מאיר גרוזמן.

מאמינה שהרב ארז דורון, הרב פנגר ורבנים ברסלבים 

ועוד, מדברים על כך. אתה לא היחיד.

ולבקש על זה מהשם. קודם כל. אלא מה?!

"כל עוד האדם חי, אפשר לתקן!"

אתה עכשיו במלחמה. ומלחמה, זה לא עובד.משה

הכלב שבך לא שב על קיאו. יש שם חוסר וזו הדרך למלא אותו. במקום מלחמה ריקה כדאי לחפש מה מביא אותך לשם.

מה הצורך שלא מתמלא?

איפה בלו''ז?

לך תעשה ספורט בגינת כושר, לך לעשות יוגה (יתן לך זמן גוף חיובי!). אל תתעסק בכלל בדבר הזה. גם לא כשאתה נחשף אליו. פשוט לעסוק בחיובי.

חלילה איש רע. יש להבדיל בין מוסר והלכהמרגול

סליחה על הפלישה כאישה שאנוכי (שמן הסתם לא חוותה את האתגר הזה).

אם לא הייתה הלכה, נניח אם תקח גוי, האם מעשה כזה הופך אותו לאדם רע ומלוכלך? חלילה.

כמובן אנחנו כיהודים יש לנו הלכה ותורה, שאוסרת עלינו. ויש לשמור על המצוות וכו'. אבל אני מרגישה שבמצווה הזו, עושים לה יח"צ של גועל נפש ולכלוך, כשבפועל זה איסור. כמו שאסור להתניע את הרכב ולנסוע לים בשבת.

אסור? כן.

לא מוסרי ומלוכלך? לא. 

את צודקת בתאוריהצדיק יסוד עלום

אני גם לפעמים מנסה להתבונן בזה כך. אובייקטיבית וגלובלית כל אדם רוחני מרגיש בבירור כמה הנפילה היא שפלה, גסה, מכוערת וחייתית. הרצון להשוות אותה לעבירה סתמית ושגרתית על רצון ה' היא מלאכותית. הכאב והבושה הם אינהרנטיים לנפילה ועצמיים לה, וכל אדם עדין מרגיש את זה.

לא בתאוריה ולא בטיח.קעלעברימבאר

זה מעשה לא מוסרי נקודה.

האדם שעושה אותו כמובן לא רע. זה לא כמו גנב או רוצח. אבל המעשה של צפיה בתכנים ברשת מאוד לא מוסרי ומלוכלך מאוד מוסרית.

הדור שלנו מושפע בטעות מהתרבות.החילונית בה "כל דבר שאני רוצה מותר כל עוד זה לא פוגע באחר" וזה לא נכון גם מוסרית לא רק הלכתית

צפייה בתכנים זה אכן לא מוסרי. לא על זה דיברתימרגול

מדובר בתעשייה נוראית.

אפשר מהדמיון והתחושה. מדברת על פיזית מה קורה.

בעבר אגב, התחתנו בערך כשהגיעו לבגרות מינית. וגם גברים נשאו יותר מאישה אחת אז אפילו נידה פחות השפיעה על הגבר.

המעשה הפיזי, אסור הלכתית כמובן. אבל אני לא רואה בו מלוכלך או לא מוסרי.

אגב, על נשים יש פסיקות שונות החל מאסור לגמרי ועד מותר לגמרי

גם המעשה הפיסי כשהוא מחוץ לנישואין אסור מוסרית ולאקעלעברימבאר

רק הלכתית.

זה פוגם באהבה המוקדשת רק לאדם אחד.

ופגימה בערך האהבה היא מעשה לא מוסרי.

כשהוא במסגרת נישואין הוא קדוש וטהור כמובן.

אוקיי, אבל נניח נער בן 14, שכמובן לא בשלב נישואיםמרגול

כרגע.

האם זה פוגם?

גם האם זה אהבה כשזה עם עצמו? לא חושבת.

וכמובן שאם זה הופך למשהו שמנהל לאדם את החיים, ספק התמכרות, אז גם בעייתי.

אבל באמת לא חושבת שזה לא מוסרי. 

גם פגם הברית פוגם במוסר ובנפש, כיקעלעברימבאר

זה גורם לאדם להפנות את כוח האהבה שלו לעצמו במקום לזולת. גם לפני מתן תורה ער ואונן היו רעים בעיני ה'.

לעניין גישה חינוכית זו כבר שאלה אחרת

כנראה נער בן 14 מדמיין משהו אחרנוגע, לא נוגע

ממה שאת מניחה שהוא מדמיין, ולכן את חושבת שאין בזה בעיה מוסרית

(עקרונית אני חושב שבכל דמיון בעניינים האלו יש בעיה מוסרית ברמה מסויימת, זה מנעד)

איני חושב כךחתול זמני

בחידושי הרי"ם "אמר לחתן ביום חפתו כדברים האלה: אויב עס איז איידיל איז נישט דא קיין איידעלערס, און אויב עס איז גראב איז נישט דא קיין גרעבערס".

ובגרמנית מודרנית אם זה באופן אצילי אין אצילי מזה ואם זה באופן גס אין גס מזה.

איסורי עריות לא סתם נקראים תועבה, לא הקפיד על עבודה זרה והקפיד על גילוי עריות", "אלהיהם של אלה שונא זימה" כו'.

הסיבה לזה, למיטב הבנתי, היא ש"במקום המשפט שמה הרשע ומקום הצדק שמה הרשע". העולם בנוי מניגודים ובמקום שבו נמצאים העניינים הכי גדולים (אהבה חברוּת הדדיוּת כו') נמצאים גם הניגודים הכי גדולים (תאווה אנוכיות זימה כו').

ההרגשה הפנימית שהעיוות הוא בזוי ומאוס מעיד על אנינות הדעת (במובן החיובי) ואצילות הנפש, זאת דעתי האובייקטיבית.

מסכים לגמריקעלעברימבאר
לא עושה את האדם רע, אבל ברורקעלעברימבאר
שמעשה כזה הוא מלוכלך ולא מוסרי.

המחשבה שמעשה כזה מוסרי רק אסור הלכתית, נובעת מהשפעת הדור שלנו מהפוסטמודרניזם החילוני.

גם זימה לגויים נחשבת מעשה רע בתנך.

ואין הבדל בין גבר לאשה פה

אם כי אני כן נוטה לסייג שבסוף זה מנעדחתול זמני

אינו דומה x ל־y

יש כאלה שעושים את זה (לא ראיות אסורות) נטו בשביל לפרוק לחץ או להירדם מהר אפילו בלי התאווה שבדבר

ביסודו של דבר האיסור כשלעצמו בעיקר קשור לעניין של טומאה יש פשוט עניין מהתורה לא להיטמא בטומאה הספציפית הזאת כמו שלכהנים אסור להיכנס לבית קברות (וזה די מקביל כי את הכהנים זה מגביל ממחנה שכינה ואילו טומאת קרי מגבילה מכל הר הבית)

הצד המוסרי הוא קשור באופן הדוק אך לא לגמרי חופף

ברור. ויש הרבה חילוקים בהלכה בענייןקעלעברימבאראחרונה

פגם הברית ובאיזה מצבים. ואין כאן המקום להאריך. לכן אמרתי שאני לא מדבר מהבחינה החינוכית פה.

אין קשר לטומאה. הרי טומאה הלכתית נוצרת גם אחרי קשר פיסי בין איש לאשה. ואין איסור להטמא לישראל למת וכדומה.   הצד המוסרי לא קשור כי ער ואונן היו לפני מתן תורה.  הבעיה המוסרית פה היא שאדם מפנה את כוח האהבה וכוחות החיים לעצמו במקום לזולתו, וזה יוצר פגם בנפש (שניתן לתקן כמובן) , כי יצר העיריות עומד בבסיס נפש האדם, לטוב ולמוטב 

אין מגנט שמושך אותך לרענוגע, לא נוגע

יש מגנט שמושך אותך להרגיש אישה. בגלל שאין לך את זה באופן הנורמלי, זה מתבטא בצורה לא טובה. בפרט שהקושי הרגשי של הבדידות מתערבב עם זה.

כמו שצריך לדעת איך לקום, צריך גם לדעת איך ליפול.

כשאתה לא מצליח להתגבר, לפחות תיפול חכם. אל תיפול על מראות ודמיונות של יצר בלי אהבה כי זו נפילה שמעוותת את המוח ואת החשיבה, ויכולה לדרדר אותך למטה.

תיפול לדברים שמדמים את המציאות האמיתית.

זה ממש לא עושה אותך איש רע, כברקעלעברימבאר

אמרו חזל שאין אפוטרופוס לעריות.

וזה לא אומר שאתה אדם לא רגיש.

זה יצר חיובי מאוד שפשוט מופנה למקומות טמאים. אבל היצר הזה שלך חיובי מאוד ומעיד על אדם צדיק שרוצה אהבה אמיתית.

קשר כזה בין איש ואשתו נשואים, מאהבה, הוא קדוש וטהור.

פשוט כשהוא מופנה למקומות שהם לא כאלה זה הרס היצר הקדוש הזה ולכן טומאה.

אתה לא צריך להלקות את עצמך. נפילה באינטרנט היא תופעה מאוד נפוצה לצערינו גם אצל דתיים. 

זה סתם פחד לא מוצדק ,שזה יביא אותך למקומות יותר רחוקים מנפילה באינטרנט. באינטרנט היד קלה על המקלדת ומאוד קל להגחע למקומות כאלו ודו התמודדות לא פשוטה.

צריך אינטרנט מסונן וייעוץ אצל איש מקצוע במקרה של התמכרות קשה.

מה אתם מעריכים?intuscrepidam

בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.

אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.

@Lavender @advfb @זיויק @ארץ השוקולד

אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגול

הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.

זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)

אני מעריך מאוד אנשים עם "צ'יל"חתול זמני

שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.

שליטה עצמית, נימוס גם must.

אופק רחב בונוס גדול.

בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהכלב זמני
נוכלחתול זמני

ובכן א' זה מהסיבה שאני ככה. אני לא יכול לחיות כל הזמן ליד בן־אדם שחי בתדר רגשי אחר, כלומר מגיב באופן מאוד דרמטי / קטסטרופלי לכל עניין בעוצמות רגשיות גבוהות, כי איני מספיק דרמטי כדי להיכנס איתו לחוויה "עמו אנכי בצרה" אבל גם לא סטואי מספיק כדי לא להיות מושפע כלל. מתח רגשי גבוה מתיש אותי, קשור לסף גירוי רגשי או משהו כזה.

שליטה עצמית כנ"ל אני מצפה מאנשים את מה שאני מצפה מעצמי.

נימוס כי אני מחזיק מזה ערך רוחני גדול אולי הייתי ייקי בגלגול כלשהו.

אופק רחב בונוס כי אני מתעניין בכל־מיני נושאים שבעולם ונחמד אם אפשר למצוא עניינים להפוך גם אם זמנית למצע משותף לשיחה וכיו"ב, אבל זה לא ממש ממש מהותי.

סבלנות, יציבותארץ השוקולד
נתינת מקום לא להעמיק יותר מדי ברגשות אם אני לא רוצה לשתף 
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהחתול זמני

(סתם)

..הרמוניה

אני מעריכה עין טובה, אכפתיות ואומץ, ואני לא יכולה עם אנשים לחוצים

אנשים שהם תוכם כברם, אנשים אכפתייםadvfb

מעריך חכמה, כנות ומודעות אישית וסביבתית.

בכותרת זה הערכה שהיא הכרחית, בתוך ההודעה זה דברים שאני מתחבר אליהם במיוחד. על גב הדברים הבסיסיים.

כמובן "תנא ושייר"

אמoo

1. אנשים שמניעים את החיים שלהם ולא החיים מנהלים אותם

(עושים קריירה/ כסף/ עבודה אישית/ תהליכים/ פרויקטים)

2. אנשים שמתקשרים בפתיחות כנות וקלילות

3. אנשים עם תכונות מרשימות:

שליטה עצמית/ רוגע/ מודעות עצמית וכללית/ אכפתיות ואנושיות/ בטחון ואהבה עצמית

לשני הכיוונים 

מזדהה עם הראשוןאנימה
אנשים עם חוזק מנטלי, אנשים טובים שכל המהותLavender

שלהם זה טוב.

ואנשים ש"חיים" את החיים שלהם באמת. (לא דווקא אנשים קלילים שרק מחפשים כיף, אלא אנשים שלא נופלים לייאוש, דיכאון ויודעים ליהנות מהרגע...

(בתנאי שיהיו יפים)חתול זמני
😂😂😂😂Lavender

חחח חלאס לרדת עלי

לא מעריכה יופי כתכונה כמו שלא מעריכה עושר כתכונה.

עושר יכול להיות סימן לחריצות ואחריות כלכלית וכיו"בחתול זמני

ויופי יכול להיות סימן לטיפוח גם קומה זקופה סימן לביטחון

גוף מחוטב סימן לאחריות והערכת הגוף שהקב"ה נתן לנו

ולבוש נאה סימן לנימוס ואצילות אם נובע ממקורות טהורים

👌Lavenderאחרונה
להיות שם תמידהפי

בונוס גם שלך קשה עדיין למצוא את הזמן להכיל את השני

נחישות

ויציבות

ביחד עם עדינות

חיוך מתוק וקסם אישי

אני מעריכה בעיקרלא יודעתת
אינטליגנציה רגשית (וגם שכלית),אחריות,פשטות ואכפתיות
בת 36, אשמח להכוונהשמחה :)

שלום לכולם ובהצלחה!!

מחפשת בחור שמשלב תורה עם עבודה, בעיקרון באה מרקע דתי לאומי והתחזקתי בשנים האחרונות יותר .

ממש אשמח אם תוכלו להפנות אותי היכן לחפש חוץ מהאתרים , כמובן ששומעת גם צעירים יותר , אין שום בעיה הלכתית ככה שזה לא אמור להפריע לי

תודה רבה

היי ברוכה הבאה, בהצלחה גם לך!הרמוניה

יש למעלה שרשור נעוץ בשם "מדריך עדכני לפורום שלנ"ו", תפתחי אותי ותלחצי על "רשימת שדכנים מתעדכנת"

ברוכה הבאהארץ השוקולד

קישור לשרשור עליה דיברה הרמוניה:

מדריך עדכני לפורום שלנ"ו - לקראת נישואין וזוגיות

צדיק איך לא עשיתי את זה בעצמי😄הרמוניה
תודה רבה !שמחה :)

אקרא, תודה !

בכיף, בהצלחה!ארץ השוקולד
קודם כל בהצלחהזיויק
כדאי אולי לגבש תובנות מה היה הנסיון עד עכשיו ומה הלקחים כדי להתמקד בכיוון פעולה שיצליח בעזרת ה'
שה' יצליח את דרכךהפיאחרונה

אולי יעניין אותך