שלום לכל הצדיקים והצדיקותשרה שרה שיר
בס"ד

אמנם אני לא כותבת פה הרבה אבל אני בהחלט קוראת קבועה.קרה ועכשיו הגעתי למצב שבו אני מרגישה שאני זקוקה לעזרה וחשבתי לחפש אותה כאן,אז אני כותבת...

מקווה שתהיה לכם הסבלנות לקרוא ושה' יתן לכם עצה בשבילי..

אז ככה:
לפני שנה וחצי בערך יצאתי עם בחור מקסים למדי.הוא היה הבחור השלישי איתו יצאתי ומאד קיוויתי שזה יעבוד.
לאחר כשלושה שבועות הגענו למצב שבו כנראה הפעלתי יותר מדי לחץ (במבט לאחור יאמר לזכותי שלא בכוונה,היום אני מבינה דברים שאז עוד לא שמתי לב אליהם...) הבחור החל להיעלם לי,הרגשתי שאני הולכת לאבד אותו ולכן המצאתי תירוצים מוזרים,התקשרתי וחתכתי.
שניה אחרי שניתקתי את השיחה-התחלתי לבכות..הרבה..כאב לי הלב,מאד!הרגשתי שעשיתי טעות איומה(דבר שלא קרה לי לפני כן)ולכן כבר ביום למחרת שלחתי הודעה,ביקשתי סליחה,הודיתי שעשיתי טעות וביקשתי לנסות שוב אך הוא לא הסכים.

כשבוע לאחר מכן שלחתי לו הודעה בטעות במקום לחברה ומשם התגלגלה שיחה קצרה שנגמרה בתסכול מצידי ומתוך תסכול אמרתי לו שלדעתי הוא פשוט פחדן,מפחד לנסות שוב ובכלל מפחד להתחתן ולכן הוא לא רוצה לנסות משהו שיכול להצליח.
לא ככ נחמד מצידי...
מחקתי כל זכר ממנו מהפלא' על מנת שטעויות שכאלה לא יחזרו על עצמן..

עד לרגע זה אני עוד בחרטות מהמעשה הככ טפשי שעשיתי.
עד כאן פרק א'.

פרק ב': בערך שנה לאחר מכן סיפרתי לחברה את הסיפור ופתאום היא אמרה שהיא יודעת במי מדובר ולכן שלחה הודעה לאחותו לראות אם הוא מעוניין לנסות שוב אך הוא סירב.
שוב באסה..

פרק ג'(האחרון,מבטיחה):היום עברתי ליד התחנה עם חברה ולשם שינוי לא חשבתי עליו אבל אז,פתאום.הנה הוא!ממש מולי!לנגד עיני!בלי שום הודעה מוקדמת או הכנה מראש!
ואני חשבתי שאני מתפלצת!ככ התביישתי לראות אותו ושוב כל רגשות האשם והחרטה עלו בי,התחלתי לרעוד וממש הייתי על סף בכי..מזל שהיתה איתי חברה...

הסיכום שלי הוא כזה: לדעתי זה יכול לעבוד וגם אם לא אלה תכניותיו של הקב"ה,אשמח לפחות להזדמנות לתקן את האופן בו נגמר הקשר.
העניין הוא שיש לי צד שלישי שיכול בתמימות להציע לו לצאת איתי שוב ואני חושבת להשתמש בצד הזה..
הלוואי!
מה דעתכם?מנסיונכם הרב וכו' וכו'
האם כדאי לי לנסות בכלל?או שלא שייך...

תודה רבה רבה על הסבלנות!אשמח לתשובות כנות!
האמת?יפה זה לא סיבה
אני נזהרת ומבהירה שזו דעתי האישית.
לדעתי את צריכה להרפות... כל הטעות שלך זה שאת לא מרפה.
מאשימה את עצמך יותר מידי, וגם לוקחת יותר מידי יוזמה ואחריות.
שחררי, טעית, לא רצית לטעות, נכון? זה רצון ה'!
ניסית לחזור? התנצלת? מה יותר מזה? א"א להחזיר את הגלגל אחורה, מה שלא בידיים שלך, בידי שמיים.
תרפי... תנשמי עמוק... תרפי.

אל תחזרי אחריו, את אישה. (אני יודעת שיהיו חולקים עלי, אבל זו דעתי הנחרצת).

תואהבי את עצמך, תעריכי את עצמך, תרפי ואל תאשימי את עצמך על טעויות העבר. התנהלת בחייך לפי הכוחות שהיו לך (וה' ידע את זה ורוצה רק שתלמדי... אם תאשימי את עצמך, לא תהי פנויה ללמידה)
^^מסכימה!אנונימית1111
אם הוא ירצה אותך הוא ידע כבר איך להגיע אלייך..
ואת, המשיכי הלאה בכל הכח....
תודה לשתיכן על העצותשרה שרה שיר
העניין הוא שכן המשכתי הלאה מאז אבל הוא הקשר היחיד שאני מאד וככ מתחרטת שסיימתי..ועוד בצורה ככ לא נעימה..
^^^מסכימה ומוסיפהפצלשית222

ואם אחרי כל זה-את עדיין מרגישה צורך להתנצל בפניו

תכתבי לו מכתב דמיוני לשם סגירת מעגל

מסכים ממש עם עצתךהרוזן!
אבל מטריף אותי ממש העניין של "לא לחזר אחריו"... אינני יודע אם זו כוונתך, אבל נשמע מדברייך שגם במקרה אחר, שבו אולי כן היה נכון לדעתך שיהיה קשר ביניהם, אבל זה לא היה קורה בלי שהיא תפנה ו"תחזר אחריו" - אז היית אומרת - שלא יהיה קשר, העיקר שהאישה לא "תחזר"... אני לא מבין את ריפיון הידיים הזה. בעיני זו עצה נוראה.
גם אישה שרוצה להתחתן צריכה להשתדל בשביל זה. אם ההשתדלות היא לפנות לשדכנים וכדו', שתעשה את זה. אם היא ההשתדלות היא לשאת חן, שתעשה את זה. אבל אם מדובר שהדבר היחיד שיש בידה לעשות הוא לפנות ו"לחזר" - אז שתעשה את זה! כי גם היא לא פסיבית לגמרי, גם היא נמצאת בעולמו של הקב"ה וגם ממנה הקב"ה מצפה לפעול... ריפיון הידיים הזה מטריף אותי.
אם לא הבנתי אותך נכון, אז סליחה, ולוקח בחזרה את דברי...

לכותבת. אני מסכים איתה... לא כדאי להתעסק בזה יותר מדי. נשמע שאכן עשית שם טעויות, אולי אפילו לא-מעט... אבל לא נשמע שיש דרך לתקן זאת מולו.
גם לי היו טעויות בקשרים שנגמרו, ויצא לי להבין שלפעמים הניסיון לתקן את הטעות - יהיה טעות אפילו גדולה יותר... ואז גם אותה איאלץ לתקן, ומה הרווחתי בזה?
עלייך לעשות תשובה ככל יכולתך *מול הקב"ה*.
נשמע מהתיאור שלך שהוא, איננו מעוניין בקשר כבר... ייתכן שזה היה אחרת אילו לא היית עושה את כל הטעויות האלה. וייתכן גם שלא... אין לדעת מה בלבו. ודרכיכם כבר נפרדו, אז נראה שזה גם - סליחה על הביטוי - לא עניינך...
בוודאי זה קשה מאוד כשהרושם שאיתו נשארים הוא רושם של סיפור שלילי, שנגמר בצורה לא נכונה ולא טובה, ואולי אפילו לא נגמר... קשה. בע"ה מתחזקים וממשיכים הלאה... וזה באמת קשה, אני יודע להגיד שלא תמיד עמדתי בקושי הזה בעצמי... ממליץ להיות חזקה יותר ממה שאני הייתי
הצלחה רבה, בע"ה
2 דבריםיפה זה לא סיבה
לנשים יש דרכים שונות לחזר, החיזור שהתייחסתי אליו כאן הוא חיזור יותר גברי כפי שנעשה כאן.
הוא פוגע ומשפיל את האישה גם אם לגבר זה מחמיא ועושה טוב לכאורה.

(וזה לרוב גם לא מניב את התוצאות הרצויות, אז עדיף להימנע מזה מלכתחילה)
כמובן שאם מישהי רואה מישהו שהוא באמת מוצא חן בעיניה, היא לא צריכה להישאר פסיבית, אבל בעיני, אסור לה בשום פנים לחזר אחריו באופן ישיר ובאופן שהוא יבין את זה.

גבר מרגיש טוב כשהוא מחזר, ואישה מרגישה טוב כשהיא מחוזרת. אפילו יותר מזה, זה צורך נפשי בביסי שלהם וברוב המקרים אפילו הכרחי.

אז בשביל מה להרוס? אפשר להשיג את אותה תוצאה באופן שהוא עקיף יותר. ואם לא, אז באופן עקיף נוסף.
העיקר שלא לחזר באופן בוטה.

בכ"מ אחרי כמה נסיונות עקיפות, צריך וראוי לשחרר...
עשית את ההשתדלות שלך. מפה והלאה, בידי ה'.
כדי לא לגלוש למקומות לא טוביםהרוזן!
אעדן את עצמי מאוד-מאוד.
אני חייב לומר שממש ממש קשה לי עם הדברים, זה מכעיס אותי ממש. לדעתי מה שאת מתארת גם עלול להגיע למקומות לא צנועים.
לא אמרתי את כל מה שיש לי לומר, ואפילו בתוך המשפטים האלה ממש יש מילים ש"צינזרתי". כי אחרת נראה לי שזה יגלוש למקום שבו אולי יצטרכו לקטוע לנו את הדיון בכוח: לנעול לנו, למחוק לנו הודעות, או לפחות למחוק חלקים מהן. אז אני עוצר את עצמי כאן
לא ממש נראה לי שהבנתי אותךיפה זה לא סיבה
אבל אם זאת התגובה שלך, יש סיכוי גדול שלא הבנת אותי...

(מקומות לא צנועים? איך, מדוע ולמה?)

בכ"א אני אצליח להרדם בלילה גם אן לא תסכים איתי הכל בסדר... (רק חבל שאתה כועס, זה מיותר)
אני מתכווןהרוזן!
שאם אבטא את הכעס שלי ולא אצנזר את עצמי, זה יגיע למריבה.
לא עונה על הסוגריים, מחילה
רק דבר אחד כן אגידהרוזן!
כי אני חושב ומקווה שבנקודה הזו אין כ"כ חשש שאתגלגל לדיון לא-ראוי.
אני מנסה לדמיין את עצמי מחזר אחרי מישהי... ההרגשה היחידה שאין שם, זה ש"מרגיש לי טוב" כש אני מחזר. אין לי מושג מאיפה הבאת את זה...
לפעמים אני מרגיש שברור לבנות פה שגבר צריך לחזר, ולפנות, ולהעז, ואם לא, אז הגבריות שלו נפגעת. או אם הוא לא חיזר, הוא לא בעניין.
ותמיד המציאות מראה אחרת...
יש כל-כך הרבה גברים "גבריים" שדווקא חיזור יביך אותם, או ידרוש מהם אומץ אחר, שאין להם. בקשר קיים הם יובילו, ויעניקו, ועוד כל הדברים האלה שכ"כ חשוב לכן שגבר יהיה "גברי" בהם (בלי להיכנס לזה שזו ציפייה משונה קצת בעיני שיהיה "גברי"... לא זכור לי כ"כ גברים שמתלוננים שהם נפגשים עם מישהי "לא נשית". לא משנה), אבל להעז לפנות יהיה קשה להם. תזכורת: זה סוג אומץ מסויים מאוד, שלא יצטרך לחזור אחרי החתונה בע"ה...
וכ"כ הרבה פעמים תיארו פה בנים שהם יהיו נבוכים מלפנות. וכ"כ הרבה פעמים בנים העלו פה סיבוכים ברצון לפנות.
כל מה שנמצא לי בראש כשאני מדמיין את עצמי מנסה לחזר אחרי מישהי, זה מבוכה, חשש מתסכולים, תסכול על זה שאני צריך לחזר ולא ברור לי מה מצבה, ושהיא לא באה לקראתי אלא נותנת לי להילחם עליה... כאילו מה. זה בשבילי שאני מחזר אחרייך?? או בשביל שנינו? למה רק אני צריך לבוא לקראתך? זה צריך להיות קשר הדדי, רצון הדדי.
בנים לא טובים ברמזים. שחררו אותנו מזה, דברו גלויות... היו ישירות, ופנו אלינו, אם זה מה שאתן רוצות. אל תעשו עלינו מעקפים. זה לא יפה
אתה לא מבין למה אני מתכוונת כשאני אומרת "דרך עקיפה"יפה זה לא סיבה
לכן אתה משתגע.

אישית, אין לי שום בעיה עם גברים שחוששים מלחזר.
צריך להבחין, גבר שמחזר זה בונוס, זה לא חובה. אבל אישה שמחזרת, זה עלול להזיק לה, לשניהם.

לא דיברתי עכשיו על גברים שלא מחזרים...
אישה בחכמתה יכולה לגרום גם לאחד כמוך, ליזום את הצעד. הוא יחשוב שזה מהצד שלו והיא תדע שהיא זאת שגרמה לזה, ושניהם יהיו מרוצים ושמחים.

בכ"א חבל על המצב רוח שלך... נראה שפשוט לא הבנת אותי
וזה בדיוק מה שכ"כ מגעיל ומכעיס אותיהרוזן!
השקר הכ"כ עמוק הזה, המניפולטיביות הזו, שאת קוראת לו חכמה נשית
ושוב כתבתי הרבה פחות עניינים ממה שיש לי לומר, ושוב צינזרתי מילים גם מתוך מה שכן אמרתי (אם כי אולי עדיף היה לצנזר יותר:/ )

מה בדיוק יגרום לו להיות מרוצה? זה שהוא היה היוזם? לא הייתי אומר זזה מה שישמח אותו. כפי שאמרתי, נראה לי שהמחשבה שלך שגבר מרגיש טוב עם זה שהוא מחזר איננה נכונה.

הלוואי שלא הבנתי אותך. זו לא פעם ראשונה שאני קורא התבטאויות שלך בנושא הזה, אז לכן יש לי תחושה שדווקא הבנתי לא-רע.
אתה טועה מאודיפה זה לא סיבה
זה לא שקר ולא מניפולציה ולא נעלים. אמת לאמיתה בדרך עקיפה.

(לא מעלה על דעתי שום דבר לא צנוע בכוונות שלי, ככה שברור לי שאתה חושב על משהו אחר שאין לי מושג אפילו מה הוא)

לא כ"כ אכפת לי אם הבנת או לא בשבילי, כי אני בטוחה בדעתי בעניין הזה, רק אומרת לך בשבילך שלא הבנת, או שהבנת לא נכון. ומעבר לזה, זו רק דעתי, לא צריך להשתגע...
למה זה לא שקר? למה זו לא מניפולציה?הרוזן!
אני דווקא חושב שהבנתי, אבל שזה לא ברור מאליו שאלו כוונות לא צנועות. וכמובן, זה לא נעשה מתוך כוונה להגיע למקומות צנועים. ולכן לא חשבת על זה באופן כזה.

לא התייחסת לזה שאמרתי שלא נראה לי נכון שמרגיש לגבר טוב להיות דווקא זה שיוזם...

זה משגע אותי כי זה גורם לך להתנהג בצורה שאין לה מקום, לדעתי. וכי זה גורם לך לשכנע בנות שלא להיות מספיק אקטיביות. כי גם אם לך ברור בדיוק מהן הדרכים המסתוריות שאין כל ספק שיביאו כל גבר שבעולם להתחיל איתך, לרוב אלה שאת משכנעת אין פתרונות קסם כאלה. אבל הרעיון הזה של "זה לא נשי לחזר" יכול להישמע טוב. ולהרגיל לריפיון ידיים. לדעתי, בדורנו חשוב יותר להימנע מריפיון ידיים בענייני חיפוש בן/ת-זוג, ולא מכל מיני משחקים של "איך נכון שזה יקרה".

וטיפ-טיפה נרגעתי, ב"ה, אבל עדיין סליחה על העוקצנות שנוטפת מכל מילה שנייה פה...
טוב תשמעיפה זה לא סיבה
אני לא יודעת על מה אתה מדבר, אבל ברור לי שאתה חושב בכיוון אחר לגמרי.

ההתייחסות שלי לזה, זה שזו דעתי (עושה טוב לגברים לחזר. יש לי גם ביסוס טוב לזה) ושלא טוב לבנות לחזר.

זו דעתי ולא מצאתי טענה אחרת שתשנה אותה כרגע וכל שכן שלא הכעס שלך והמשפטים המצונזרים והלא ברורים שלך.

מצטערת. לדעתי אישה צריכה להיות פחות אקטיבית מגבר בעניין הזה, ואולי הסיבה שאתה כ"כ כועס זה כי אתה זה שקשה לו להיות אקטיבי ולקחת את העניינים לידיים שלך.

זה לא רפיון ידיים. זו אקטיביות נסתרת.
הגבר הוא זה שצריך להשפיע, וכשחיזור כזה נעשה מהצד שלה, זה משנה את כל המערכת בד"כ.
מה הבעיה לבקש מחברה שתדבר איתו עליך? מה שקר בזה? מה מניפולטיבי בזה?
מקסימום לא ישיר!

הוצאת את זה מפרופורציות לגמרי! מפה ועד להגיע לחוסר צניעות?! על מה ולמה?

אני יודעת על כמה וכמה נשים שנפגעו מזה שחיזרו אחר גברים, ומחובתי האישית לנסות למנוע פגיעות כאלה.

העוקצנות לא מרגשת אותי, אבל לא כדאי להתרגש מכל דעה שהיא שונה משלך, יש אין ספור כאלה, וגם לא בטוח שאתה מבין את כוונת האחר. (במקרה הזה 100% שלא הבנת)
בטח שהעוקצנות מרגשת אותך הרוזן!
ההודעה הזו שלך היתה הרבה יותר עצבנית מקודמותיה.
אוף, סליחה
לא רוצה להגיע לדיון מרוגז שכזה.

ונראה לי שלא ניסיתי לנתח למה את חושבת את מה שאת חושבת. זו אחת הנקודות שבהן דיון יוצא מפרופורציות, כשמתחילים לרדת לפסים אישיים...
מציע להפסיק כרגע, ואני מקווה מאוד (אם כי לא מבטיח) שבהמשך אוכל בע"ה לדון בצורה רגועה יותר, ולכתוב יותר. כך בע"ה נוכל להבין זה את זו טוב יותר, להתעצבן פחות, ואולי אפילו להגיע להסכמה כלשהי (גם אם היא הסכמה שלא מסכימים, אבל מבינים למה כל אחד אומר את דעתו...).
מוסכם?
היא לא היתה עצבניתיפה זה לא סיבה
היא היתה יותר נחרצת. אבל אני מודה שהפריע לי ה"סליחה על העוקצנות שנוטפת מכל מילה שנייה פה"... למה זה בכלל הגיע לשם? (אם לא היית אומר, לא הייתי שמה לב)

לא התכוונתי לרדת לפסים אישיים, אני חושבת באמת שמה שמפריע לך נובע מזה שקשה לך להתחיל בעצמך. (זה בסדר שאתה פחות מעז לתפוס יוזמה, אבל זה גורם לך להבין אותי לא נכון ולהתעצבן לחינם. העצבים האלו מעידים על כך שיש פה מניע שהוא יותר סובייקטיבי)

בקיצור, אם דעה מסויימת מעצבנת אותך, תנסה לברר עם עצמך למה.

אבל לשלוח משפטים מאשימים (חוסר צניעות?!, רפיון ידיים?!, מניפולציות?! וכו) ולצנזר אותם, זה לא דיון. זה רק לומר את לא צודקת, ואת לא בסדר, ואת צריכה להסכים איתי.

לא מוצאת סיבה.

כשתרגע, תנסה להבין את הדברים באופן שונה.
נכון זה לא היה דיוןהרוזן!
אוף.
כנראה שבעיקר פרקתי עצבים על מה שהתעצבנתי בעבר כבר על מה שראיתי שכתבת בנושא.
וסליחה, לא התכוונתי לכתוב סתם משפטים מאשימים...
ארגע בע"ה, ואחזור
מודה ועוזב(!) ירוחם... יפה זה לא סיבה
בכ"א אחרי שגיבשתי את דעתי, שמחתי לשמוע 2 רבניות (מוכרות ומקובלות) שחושבות כמוני בנושא.
כל עוד דעתי לגיטימית מבחינה תורנית, אני לא מוצאת סיבה לשנות אותה...
(כמובן שאם מישהו יביא לי טענה מספיק משכנעת, לא אשלול הזדמנות לשנות אותה...בינתיים לא מצאתי)

אם אתה עדיין מתעצבן, תנסה לחשוב מה בדיוק מעצבן אותך... זה יעזור לך לפתור את זה ולהרגע חחח
יום טוב, אני פרשתי מפה להיום, לא כל יום פורים.
נממ, מי הרבניות?הרוזן!
וכן, זה בסדר גמור. אני בהחלט חושב על עצמי ומנתח את עצמי, ב"ה.
עניתי לך בפרטי.יפה זה לא סיבה

טוב...הרוזן!
אני מקווה שאני רגוע יותר עכשיו.
ממש סליחה על קודם... הגבתי לא יפה בכלל... אנסה להתחיל מהתחלה, בע"ה. מקסימום, נצטרך לחזור על עצמנו טיפה... רק שהפעם כשאני פתוח יותר לשמוע. אעפ"י שאני חייב לציין שעדיין קשה לי עם דברייך, אבל לפחות אני בגישת הקשבה עכשיו (יכול להיות שזה בגלל הקושי האישי שלי ב"חיזור", אבל לא נראה לי. עיקר הקושי שלי הוא אם אני מרגיש שאני צריך להתאמץ והצד השני אדיש למאמציי, וכשבוחנים את דברייך - לא נראה לי שאת מדברת על להיות אדישה לחיזורים ולהתעלם מהם. אוף, חיזור זו מילה מעצבנת).

למה זה פוגע באישה להציע את עצמה ישירות או דרך צד ג? אינני מבין את זה.

אם הוא לא מבין שהיא מחזרת אחריו, והיא מחזרת אחריו... משהו פה לא מריח לי טוב. למה להסתיר את זה? למה לא להיות גלויה וזהו?

אני חוזר על הנקודה שהזכרתי קודם - למה את אומרת שעושה לגבר טוב לחזר? אני מסכים שעושה לגבר טוב להרגיש שהוא שולט בעניינים. מה שכתבתי קודם על מה שמפריע בלחזר לא רלוונטי במחשבה שנייה, כי את מתארת מצב שבו האישה מקלה על הגבר את החיזור. אבל מה זה משנה שדווקא ירגיש שהוא יוזם? מה גם, שהוא לא באמת יוזם, לפי מה שאת מתארת... רק מקבל את התחושה הזו. אז זה לא אמיתי... מה הערך של זה?

ריפיון ידיים אמרתי על האפשרות האחרונה, כשמישהי ניסתה לחזר בדרכים העקיפות שהזכרת (אעפ"י שאינני חושב שזה הכרחי להתחיל בהן. אבל נניח), והוא לא יזם כלום. ובמקום לשאול אותו, אפילו דרך צד ג', אם הוא מעוניין - אומרים "עשיתי את ההשתדלות שלי"... כשלמעשה, ישנה עוד אפשרות עם הבדל מהותי, שלא נעשתה. להימנע ממנה, זה ריפיון בעיני...

מה כוונתך לבקש מחברה שתדבר איתו עלייך?
באיזה אופן נשים נפגעו מזה שפנו ישירות?
ושוב... ממש סליחה על קודם.הרוזן!
דברייך הכעיסו אותי, וניסיתי לעדן את מה שכתבתי... זו היתה טעות. הייתי צריך לעדן את הכעס עצמו ולהקשיב
אז איך שלא יהיה, התעצבנתי, והגבתי לא לעניין.
סליחה...
סליחה שאני נדחפת ...אנונימית1111
אמרת שהקושי שלך היא כשאתה מתאמץ והצד השני אדיש...- אם זה כך, למה לך התאמץ?? אדישות משמע חוסר עניין...
למה קשה לאישה להציע את עצמה?? כי היא לא עגבנייה בשוק...
ולמה לא להיות גלוי ןזהו...? כי יש הרבה שכשבת תתחיל איתם זה יוזיל אותה בעיניהם או אפילו בעיני עצמה,דרכו של האיש לחזר ולא ההיפך, יש גם שלא..סיכון..
ולא ברור למה אתה שואל למה עושה טוב לגבר שהוא כביכול השיג אותה ולא היא אותו...תערוך סקר בקרב חבריך ותבין.. דרכו של גבר לכבוש ולא ההיפך..וזה שהאישה נותנת לו תחושת גבריות וגורמת לו להרגיש כאילו הוא מחולל האירועים זה חסד ותרומה לגבריות והאגו...

אדישות למאמציי, לא לעניין כולו.הרוזן!
וגם, אדישות זה עניין יחסי. אבל מעדיף לעזוב את הקושי האישי שלי, הוא לא הנושא (ולא בא לי שהוא יהיה...).
למה עגבניה בשוק? אם גבר מציע את עצמו, הוא עגבניה בשוק?
זכור לי שעשו פה סקר, אם אינני טועה אפילו יותר מאחד, ומעטים הבנים שאמרו שיוזיל אותה בעיניהם. ונראה לי שגם בין אלה שהתנגדו שבת תיזום, הרבה מהם זה היה בגלל שלא צנוע לדעתם ליזום בכלל, גם לא שגבר ייזום, אלא בשידוכים וכדו'. ועדיין אינני מבין מדוע שזה יוזיל את עצמה בעיני עצמה.
אז... שמי מאיתנו יפתח פה סקר על זה?
ובעיני, אם גורמים לי להרגיש דברים שהם לא אמת, חסד - זה לא.
מוזמן..אנונימית1111
רק מעטים הודו שזה יוזיל אותה כי חלק ממי שלא מודים היו רוצים שבנות יתחילו איתם וינפחו להם את האגו ואולי גם יחסכו מהם מאמץ בגלל ביישנות ועוד.. אבל עמוק בפנים בפנים יושבת לה התפיסה שמי שמתחילה או נואשת או לא צנועה או לא יודעת מה...
הסקרים פה בפורום לא מייצגים שום דבר. יש בנןת שמתחילות אבל זה הפך הטבע הנשי המקןבל מדורי דורות...
אצל גבר זה אחרת ,
דרכו של האיש לכבוש לא אני אמרתי.. להפוך את היוצרות אתה רוצה מטעמים מובנים סה"כ ..
אם גורמים לך להרגיש דברים לא אמיתיים שתדע שהם לא אמיתיים- זה לא חסד, אם לא תדע- מה. מפריע לך??
פתחתיהרוזן!
קשה להתווכח עם טענה כזו. אם את בטוחה שאת יודעת יותר טוב מאיתנו מה נמצא אצלנו עמוק בפנים בפנים, אז שכוייח.
עדיין לא הבנתי למה זה היפך הטבע הנשי. בגלל שבאגדות תמיד הנסיכה יושבת בארמון והנסיך מגיע אליה?? (סליחה על ההקצנה...)
אני לא חושב שזה היפוך היוצרות. אני רואה את זה כהשתדלות לגיטימית שמצופה שתהיה.
אם אני לא יודע שזה לא אמיתי זה נהייה אמיתי? ולא תמיד הוא לא יידע שאת הובלת אותו לזה.
קשה להתווכח עם הטענה כי לרוב היא נכונה...אנונימית1111
המקור ממש לא מהאגדות ( אם כי הן תורמות..)ואתה גם יודע את זה!
בעל האבידה מחזר אחר אבידתו ולא ההפך
אתה היית רוצה שבנות יתחילו "כהשתדלות לגיטימית" כי קשה לך.. אם לך , הבחור, קשה קו"ח לבת שזה הפך טבעה "כל כבודה בת מלך פנימה" ואין זה מכבודה " להציע" את עצמה ( אני לא שוללת בתנאים מסויימים אבל זה לא הדרכה לכלל..)
קיצור, העבודה הזאת מוטלת בעיקר עליך אז אל לך להתנער ..
ו..אם אתה לא יודע שזה אמיתי זה באמת לא הופך את זה לאמיתי אבל הביטחון שיעלה והאגו שיקבל ליטוף נחמד יסייעו שבפעם הבאה יהיה לך טיפה יותר אומץ/ כח / יוזמה/ אמונה בעצמך.. זה אמור לבנות אותך..
את יכולה לטעון כךהרוזן!
אבל זה לא טענה שאפשר לדון עליה או משהו. אין לי איך להגיב... פשוט לא השתכנעתי. לא נראה לי שכל הבנים משועבדים למה שאת חושבת.
עולה מפה כאילו כל עניין חיפוש בן/ת-זוג מוטל רק על הגברים... אולי שנשים תשבנה בביתן וגברים יחפשו אחריהן וזהו? לא יודע. נראה לי שאמנם זו דרכו של עולם, אבל לא בהכרח שכך הכי טוב... נראה לי שטוב שגם בנות תתאמצנה לזה. קשה לי המחשבה שרק האיש צריך להשקיע...
והאמיני לי שאם יש לי קשיים, אתמודד איתם, ולא אבקש מאף-אחת להחליף אותי. רק אבקש שתהיה שותפה מצידה, זה הכל. לא מצפה מבנות להתחיל בגלל שקשה לי... אלא בגלל שהן רוצות להתחתן, ואני מדבר על מקרה שזו הדרך הכי טובה להתחיל קשר עם מישהו.
אוף. זה כ"כ לא נכון בעיני שמישהי תלטף לי את האגו סתם כך... למה זה תפקיד שלה ללטף לי את האגו? ולמה תפקיד שלה לבנות אותי לפעם הבאה? ועוד להשתמש בשביל זה בדברים לא-אמיתיים?? אני ממש לא מסוגל לסבול חוסר יושר.
חז"ל מדגישים שהיוזמה לקשר אמורה לבוא מהגברyr

זה בא לידי ביטוי בתיאורים על "חיפוש האבידה", וממשיך גם בהקשרים האינטימיים שאחרי החתונה.

זה עובר כחוט השני בתפיסה הקבלית של כוח הזכרות ככוח אקטיבי וכוח הנקבות ככוח פסיבי.

זה מגובה גם בתפיסה הפסיכולוגית את התפקידים והאופי הטיפוסי של גברים ושל נשים.

כמובן אסור שזה יהיה קיצוני. גם האישה צריכה לקחת יוזמה וגם האיש צריך לכבד יוזמה של האישה. אבל המהלך העיקרי הוא שהאיש מושך והאישה נמשכת.

אינני משליך מכך על זה שמישהי שרוצה קשר אין לה לבקש אותו. יתכן מאוד שזה בגבול ההשתדלות הסביר גם לנשים. רק הערתי זאת לגבי הסוגיה העקרונית שהתגלעה כאן.

אבל מה זה אומר "היוזמה לקשר"?הרוזן!
יפה מאוד תודהיפה זה לא סיבה

הו הוו!!! אנונימית אנונימיתיפה זה לא סיבה

אבל חכמה חכמה... ולא רק חכמה, אישה. ולא רק אישה, גם אישה שהיא לא סמרטוט ולא מגב 

בנים, שורו הביטו וראו!!

רק מוסיף משהוה-מיוחד

אם את רואה שהוא יוזם אז יהיה נחמד אם תגיבי(אם את מעוניינת) גם גבר צריך לקבל פידבק לראות שיש הדדיות.

מסכימה... ואפילו מאוד!יפה זה לא סיבה

לפעמים גם אנחנו לא מבינות רמזים.

תאר לך שגבר חושב שאם הוא מחייך אליך זה סימן ברור שהוא מעוניין בך, ואם זה לא? אז את תצאי בחורה מעצבנת שחושבת שהתחילו איתך

נו באמת.הולם במיוחד
אם לא מסכימים איתך,
לא אומר שחושבים שאת סמרטוט, ועל אחת כמה וכמה שכל הנשים סמרטוט,
וכל הגישה הזו של חלוקת תפקידים- כך דרכו של הגבר/ זה לא דרך נשית וכולי- זו הכללה גסה, זה פשוט מגוחך. ועוד לומר לכולם לנהוג כך??!
אפילו אם זה מתאים לרוב, יש שזה לא מתאים להם ולומר שזה חוסר נשיות/ גבריות זה מאוד יומרני מצידכן. (ואל תאמרו שהם חריגים, כי זה מאוד נורמלי שלא כולם אותו דבר.)
פשוט מגוחך.

ואל תאמרו שלא הכללתן:
#''אסור לה בשום פנים לחזר אחריו באופן ישיר ובאופן שהוא יבין את זה.''
#''גבר מרגיש טוב כשהוא מחזר, ואישה מרגישה טוב כשהיא מחוזרת''
#''אישה בחכמתה יכולה לגרום גם לאחד כמוך, ליזום את הצעד. הוא יחשוב שזה מהצד שלו והיא תדע שהיא זאת שגרמה לזה, ושניהם יהיו מרוצים ושמחים.''
#''דרכו של האיש לחזר ולא ההיפך''
#''וזה שהאישה נותנת לו תחושת גבריות וגורמת לו להרגיש כאילו הוא מחולל האירועים זה חסד ותרומה לגבריות והאגו...''

אני שמחה להכריז שזה אוסף הקלישאות הדביליות המוצלח ביותר שראיתי בחיי.

זכותך... (מה עובר פה על אנשים?) תכבדו...יפה זה לא סיבה

לדעתי הם חריגים, ואני לא מזלזלת בהם.

מה שאמרתי על הסמרטוט היה בצחוק, שהיא גם אישה וגם מעזה לדבר. מגב, שהיא גם אישה, וגם לא חושבת שהיא צריכה לשלוט על גבר.

אני מזמינה אותךהולם במיוחד
להתייחס להודעה שלי ולא לשלך
[הבנתי שזו בדיחה, התרשמתי שהיא רומזת לכך שכביכול משתיקים נשים.]

לדעתך הם חריגים- כלומר עדיף שישנו את דרכם כי הם לא עומדים בדיבר ה11 שהוספתן?? הקביעות הנחרצות האלו מתייחסות לאופי. והציפייה שאופי של ציבור גדול כ''כ יהיה כ''כ דומה- פשוט מגוחכת.
אולי שמעת על פעמון גאוס. אין שום סיבה בעולם שלא יהיו קצוות (המכילים חלק גדול מהציבור) גם במקרה הזה.

מחילה אם פגעתי. אני אכן חושבת שאלו אמירות מכלילות ומגוחכות, בש''א לא התכוונתי לפגוע באופן אישי. אנא אמרי לי אם את רוצה שאעדן את האופן בו אני חולקת עלייך.
לא פגעת ולא נעליים, אבל זו לא דרך מכובדת להגיב (לדעתי)יפה זה לא סיבה

אין לי מה להוסיף מעבר לזה שכל מה שאני כותבת זו דעתי האישית בלבד, ומותר לחלוק עליה. אבל מחלוקות לא תמיד משנות את דעתי וכל שכן דיבור לא מכובד (הוא רק מחזק אותה ) סתם... אבל הכל בסדר, תרגעו. זו רק דעתי, מה אתם לוקחים ללב? מה אתם מתעצבנים? אני בסה"כ ניק.

בקיצור, מילת המפתח שלי בשרשור הזה זה "דעתי"

הכל דעתי. דעתי. דעתי. ואני מכבדת גם את דעתך... 

הסקת מסקנות מעניינתהולם במיוחד
(ונוגעת ללב)
בנוגע למצב הלב או העצבים שלי. לא רק שלא התעצבנתי, אלא שנהניתי לקרוא דעה כ''כ שונה משלי ולהגיב לה.
אני מבינה שאת עדיין חושבת שאופן התגובה שלי לא ראוי. אשמח אם תסבירי למה.

לא חשבתי שזו לא דעתך.. (מפתיע, אה?)
(רק אציין, שאם זו דעתך יש כמה ביטויים שלא היית אמורה להשתמש - ''אתה טועה מאוד'' וכד'.)

את עדיין מוזמנת להגיב עניינית לנק' שהקשיתי על דברייך (מתוך עניין לשמוע מדוע את חושבת כך ואיך הגעת לכאלה מסקנות)
חחחחח מה עובר עליכם היום?יפה זה לא סיבה

האמת שכבר כתבתי את כל הדעות שלי, נגמרו לי הדעות את מוזמנת לעלעל אולי תמצאי שם תשובות... 

(הטועה מאוד התייחס למה שהוא הבין ממה שכתבתי)

(הגעתי למסקנות האלה מהתנ"ך. אני יודעת קצת... וקצת חקרתי את הנושא מכל מיני צדדים. וכמובן שאני יכולה לטעות... אז בואי נגיד שאת צודקת ושתינו נהיה מרוצות)

זה בכוונה שאת מדברת אליי ברבים?הולם במיוחד
או שזה מרוב שהתרגלת להכליל? חח סתםסתם!!

כמובן שלפני כן עלעלתי בדברייך, אחרת לא הייתי מקשה עליהם.
לגיטימי שאת לא מעוניינת לענות.

(המשפט האחרון- זו בד-יוק היתה מטרתי. תודה רבה! ממש מספק את חלומותיי הכמוסים)
לא רק שאני רגילה, זה תענוג חיי להכליליפה זה לא סיבה

זה עושה לי טוב, ברצינות!

אמרי: ''זה עושה *לנו* טוב''הולם במיוחד
גם לך מגיע יחס הוגן. אם הכללות אז עד הסוף בבקשה.
גברים הם גברים אם הם לא מתביישים לפנות,
בנות אינן נשיות אם הן מחזרות,
וכולנו ברבים.
יפה.

עריכה:
אגב- באמת למה פנית אליי ברבים?
אוסף "הקלישאות הדביליות "מקורם בדברי חזלאנונימית1111
..
ברור שכל אמירה היא מכלילה ולא כוללת את הפרטים..
אני כמובן לא חותמת על כל הברה והברה.
ועדיין יש דרך להגיד דברים.
קצת מוזר ליהולם במיוחד
מוזר לי שאופן ההתבטאות שלי כ''כ מפריע לכן (אני חושבת שזה דבילי, מה לעשות.. כנראה הבנו את חז''ל באופן שונה. ובכ''ז אשמח אם תעברי שוב על הרשימה, ואמרי לי אם את אכן מזדהה עם הדברים שכתובים בה.. אני מתקשה להאמין שמישהו אכן חושב שאלו עובדות נכונות)

ולעומת זאת את אומרת שאת אכן מכלילה ולא חותמת וכו'- כלומר, הבעיה היא בתוכן של דברייך.

אמרי אם אני טועה, אך הרבה יותר חשוב לא להכליל ולקבוע עובדות שגויות (תוכן) לעומת להציג דברים באופן שאינו מכבד ומקנה להם מראה נלעג (קנקן)

אם המילים המביעות את מה שאני חושבת על המשפטים האלו כ''כ מפריעות לך- לא אשתמש בהן.
להגיד דברים כאלהיפה זה לא סיבה

אני שמחה להכריז שזה אוסף הקלישאות הדביליות המוצלח ביותר שראיתי בחיי, לא עושה חשק להתדיין איתך. (זה לא איום, זה הסבר...)

זה לא מכבד ואפילו...   לא כ"כ בוגר.

דווקא התרשמתיהולם במיוחד
שגם את חובבת ציניות. ע"ע ההודעה עם הסמרטוט וכו'
אני מבינה שלא.
בסדר, אמנע מכך כאן.
(אם אפשר לא לרמוז לגבי הבגרות שלי בבקשה. זה בדיוק מה שנקרא- ''לרדת לפסים אישיים'')

ואת הדיון למעלה אני יותר אוהבת
לא אוהבת ציניות... יש הבדל בין צחוק לציניות.יפה זה לא סיבה

ודאי.הולם במיוחד
וזו היתה בפירוש הודעה צינית. שלא לומר עוקצנית.
אבל אני מקבלת את זה לחלוטין. יש אנשים שאוהבים ציניות ויש שלא, (ואף אחד מהם אינו 'חריג' כי מטבע הדברים אנשים שונים זה מזה)

וכבר אמרתי, אדע לא לכתוב לך בצורה כזו.

לילה טוב.(:
מה בדיוק מוזר לך??אנונימית1111
משפטים כמו: דרכו של האישה לחזר אחר אבדתו, משפטים נוספים שהם ברוח הדרשה ש"אישה עושה רצון בעלה"..(גורמת ובונה לו את הרצון..)...
לגמרי לא אנחנו המצאנו..
אמרתי שאני לא חותמת על כל הברה כי המשפטים לא מצוטטים באופן מדוייק, זה הכל.
אם את אישית מתקשה להאמין שרוח דברי חזל אמיתיים זה עניין שלך, אין לי עניין לשכנע אף אחד בכלום . כמעט תמיד כל אמירה שהיא תהיה בהכרח כוללנית ולא תכלול את הפרטים השונים, אז על מה בדיוק את מזדעקת?
למשל לומר גברים שכליים נשים רגשיות זו אמירה כללית נכונה כאמירה כללית..את מצפה שבכל משפט שארצה לומר אכליל את כל המקרים יוצאי הדופן..??
זההולם במיוחד
א- אמרתי ''כנראה הבנו את חז''ל באופן שונה'', לא ''אינני מסכימה עם רוח דברי חז''ל. לא כתוב בחז''ל את המשפטים האלה (אולי למעט אחד שלגביו איני מתחייבת.) ואת החלטת שהמשפטים האלה הם מסקנה ישירה מדברי חז''ל. שימי לב שהאופן בו חז''ל אומרים ''דרכו של איש..'' שונה מאוד מאופן ההתבטאות ''אסור לה בש''א..''.
וודאי שמשפט כמו ''זה חסד ותרומה לגבריות והאגו'' פשוט מוזר לי שמצאת לנכון לומר דבר כזה.
ועוד לטעון שהמקור בדברי חז''ל???

ב- הכללות נעשות הרבה מאוד פעמים, את צודקת שככה זה. אבל במקרים בהם אומרים שמי שלא כך הוא חריג וכד'- אני לא מבינה מאיפה האומץ להתבטא ולחשוב כך. (מחילה אם אני מערבבת בין דברייך לדברי 'יפה זה לא סיבה'. התרשמתי שדעתכן בנידון דומה מאוד..)

ואני שואלת שוב- את באמת טוענת על ההודעה הראשונה שלך פה שהיא ברוח דברי חז''ל???
את באמת קצת מערבבת, אבל שיהיה..אנונימית1111
בלי לפגוע,בגדול התחושה היא שאת סתם מתקטננת.. את נתפסת למשפטים ..המשפטים ודאי לא מצוטטים מדוייק וגם אני לא טוענת שהמשפטים הספציפיים האלה מןפיעים. רוח הדברים כן. למשל המשפט "אסור לה בשום אופן.."( לא אני אמרתי ..) אבל מקסימןם ניסוח לא מדוייק שבא לומר שהאיש טבעו לכבוש..וזה כן מובא בדברי חזל איפשהו.. ( אני לא ת"ח..) מי שרוצה להבין יבין ומי שלא-לא.
וכן , אני טוענת שבגדול המשפטים הם מסקנות מדברי חז"ל...
הסברתי את עצמי, לא בא לי לטחון שוב ושוב את אותם הדברים.
המשפטים הובאו כדוגמא לרוח דבריכןהולם במיוחד
עד כמה הם לא הגיוניים בעיניי.
זה לא משפטים ש'נפלטו לכן', אלא מה שאמרתן.
הדוגמא שנתת רק מחזקת את מה שאמרתי- (שרמזתי כשאמרתי לך 'שימי לב שהאופן בו חז''ל אומרים..') שהקצנתן את הדברים לרמה כזו שמה שאצל חז''ל הוגדר כדבר טבעי (שכמו כל דבר טבעי, גם בו יש ויש, זו הנורמה, הרבה שונים וזה סביר, הגיוני ולא חריג) אצלכן הוגדר כ''אסור בש''א..'' לנהוג אחרת.

מאוד תמוה בעיניי שהדיבורים הראשונים שלך, על כך שהתחלה תוזיל את האישה, שהאישה גורמת לאיש תחטשת גבריות, וכן על זה הדרך, קשורים בעינייך לדברי חז''ל.

לדעתי (לא רוצה לפגוע חלילה) את אומרת כך כדי לחזק את דברייך. עמדי מאחוריהם, זו יכולה להיות דעתך ע''ס נימוקים הגיוניים ולא ע''ס- 'כך הבנתי את דברי חז''ל'.
מדברת בשם עצמייפה זה לא סיבה
לקחתי השראה בעיקר מדברי חז"ל ומפשט התנ"ך.

מה שאמרתי בש"א, זו דעה שלי מכמה סיבות, ואני עומדת מאחוריה, ולא מוצאת סיבה להתנצל עליה. זכותך לחשוב אחרת.

אם כבר ניסית לנתח למה היא אומרת את מה שהיא אומרת, אולי גם לך יש איזשהו מניע לא מודע לקפוץ על הדיעה הזאת?
תרגישי בנח גם אם התחלת עם מישהו, תמיד אפשר לתקן... חחח סתם. באמת תרגישי חופשי.

אני לא יודעת איך את קוראת את הדברים שלי, אבל אני לא אדם ציני.

טוב, פרשתי מהדיון, מרגיש כמו טחינת מים...
חמוד שאת משתמשת במשפטהולם במיוחד
''תרגישי בנוח אם התחלת עם מישהו וכו'' ועוד טוענת שאת לא צינית. (אני מבינה שההבדל טמון בהוספת חחח אח''כ)
לא התכוונתי- מהי הסיבה המהותית או הכרונולוגית המביאה אותה לומר זאת (''לנתח למה היא אומרת'') אלא שנראה לי כל כך לא נובע ישירות מדברי חז''ל שזה במקום לתת נימוקים לוגיים לדבריה.
הינה, את אמרת שזו דעה שלך מכמה סיבות, ואני מבינה שזה דעה שגיבשת ולא שהחלטת לפרש כך את דברי חז''ל.
אמנם לא הצגת את הסיבות אך אני מאמינה שיש לך נימוקים טובים.
ומה שאמרת שזכותי לחשוב אחרת- וודאי, זה הרעיון של דיון, שמעמידים דעות שונות זו מול זו ובוחנים אותן בצורה עמוקה. אין מה להיבהל או להתנצל כמובן.

הערה קטנה:
התוספות שאת נוהגת להוסיף המתייחסות לפן אישי בעייתי (כן, אני יודעת שזה בצחוק) מסיטות לא רע בכלל
את הדיון ממקום ענייני למקום אישי.
לדעתי זו לא דרך להגיב בדיון, (קרה כבר שזה באמת הסיט את הדיון ובא במקום לענות עניינית) אבל כמובן שזכותך לחשוב אחרת...
לילה טוב.
הצינית-יפה זה לא סיבה
הוסב למה שכתבתי אחרי הצחוק, כתבתי ברצינות.

נראה שמי שניסתה להקניט באמירות ציניות בוטות, זאת דווקא את. (קלישאות. דביליות. רגילה להכליל וכו וכו כבר לא זוכרת) זה לא נעים והיה לי יצה"ר לדבר איתך בשפה שלך כדי שתביני. אבל זה עדיין לא מוצדק... מסכימה.

ואני מודה באשמה, אני נוטה לנתח מה גורם לאנשים להגיב בצורה קיצונית, צינית ולא עניינית (לא בהכרח "פן אישי בעייתי"). לפעמים אני טועה בניתוח, ועוד יותר, לפעמים אני טועה בדרכיי, לא תמיד נכון וצריך לעשות את זה, במיוחד לא בקול ובמיוחד לא בכל פורום. אז באמת סליחה... אנסה לשים לב.

בכ" א, נסי להיות עניינית בדיונים, לא רק מבחינת תוכן, גם מבחינת האופן שבו את אומרת את הדברים. לטובתך אני אומרת את זה... (באמת)
לי אין שום בעיה להתנדף מפה... ככה שזה בטוח לא בשבילי.
תגובה יפה.הולם במיוחד
מעריכה את זה שכתבת כך ברצינות. באמת!(:

את צודקת שכתבתי בציניות, אני מודעת לכך.
אני חושבת ש'ניתוח' בכל מקרה לא היה עובד.. כי פשוט כתבתי בציניות. בלי מניעים נסתרים.

וה'ניתוחים' האלה- תחשבי שאם את צודקת- זה מביך בטירוף שככה פתחו נקודה פנימית אצלך לעיני כל הפורום, וזה פגיעה רצינית,
ואם את טועה- זה סתם מעצבן ולא נעים, ולפעמים הורס את הדיון.

סה''כ אני חושבת שהייתי עניינית, אלא שהצגתי את הדברים בצורה לא עניינית.

מכיוון שאני דווקא מחבבת ציניות, אני לא בטוחה שאפרד ממנה בכזו קלות, אבל נראה..

צודקת לגבי הקטע השלישי... אנסה לעבוד על זהיפה זה לא סיבה
ובאמת אני אומרת לך, את הרבה יותר חמודה כשאת מדברת בפתיחות ובכנות. וכשאת באמת את ואת לא מסתתרת. כמו מה שעשית עכשיו...
אוהבת אותך... לילה טוב.
תודה רבה לך(:הולם במיוחד
(אני לא בטוחה שנכון לומר שזו אני באמת אבל נניח לזה חח)

גם אני התרשמתי שאת ממש מקסימה..

לילה טוב!!
הם יכולים להיות מאוד לא הגיוניים בעינייך וזה בסדר גמוראנונימית1111
מבחינתי.
אני עומדת מאחורי הדברים שאני אמרתי. ואת עושה סלט לא קטן.לא אמרתי בשום מקום "אסור בשום אןפן"
את רוצה לטעון טענות לפחות נסי לדייק..
אני לא יודעת מה בדיוק מפריע לך ..אם את בדעה שבת צריכה להתחיל אין לי שום בעיה עם זה... הבאתי ציטוט "כל כבודה בת מלך פנימה" והסברתי שבגדול טבע האישה להכבש ולא לכבוש לכן רוב בנות ישראל תהיה להן רתיעה טבעית להתחיל ( ומי שלא נרתעת ועושה זאת הצניעות גםטוב מאוד, העיקר בצניעות). והעניין שהתחלה של אישה שתוזיל אותה בעיני לפחות חלק מהגברים היא די ברורה. לא מאמינה? תשאלי גברים, תבדקי בשטח.. לא טענתי שחזל דווקא את הדוגמאות האלה ...אבל זה נגזרת של כל כבודה פנימה...
אני לא יודעת למה אני טורחת..
האמת, אני לא ממש מבינה מה את רוצה..
וסליחה שאין לי סבלנות..
הכל היה ציטוטים,הולם במיוחד
לא שלך, מסתבר. מחילה, אמרתי את זה בהתחלה שאולי אערבב ביניכן..

אני ממש לא מדברת על הנק' שבת תתחיל, אלא הגישה באופן כללי- ''זה נשי'' ''זה לא נשי'' ''זה גברי'' ''גבר לא אמור להתבייש'' וכדומה.

מסכימה שה'כללים' האלה נכונים ברוב המקרים. רוב הגברים פחות מתביישים להתחיל עם בנות, וכו,

אבל כשקובעים את הכללים האלה והופכים אותם לעניין מהותי,
וזה מפריע לי.
אסביר למה:
אני חושבת שגם גברים וגם נשים נאלצים בגלל זה לשאוף לכיוון הממוצע הזה, ולהרגיש שמשהו לא בסדר אם הם לא שם. כי כשזה עניין מהותי- אז לדוגמא אם את אישה את צריכה לשאוף לנשיות על כל כלליה והגדרותיה.
ובפועל זה לא נכון שיהיה כך. זה שה'כללים' האלה מתקיימים באופן נורמלי זה לא אומר שמי שלא מקיים אותם הוא חריג

נתת מקודם את הדוגמא של שכלתנות. אישה שכלתנית לא תרגיש חריגה למרות שבד''כ זו תכונה יותר גברית, מפני שלא הפכו אותה להיות עניין מהותי ש''זה לא נשי להיות שכלתנית''

ואת אותן תכונות כן הפכו לעניין מהותי (ומשם מגיעות אמירות כמו 'אסור בש''א'... אני יודעת שלא את אמרת)
וזה מה שמפריע לי. ואני לא מבינה למה לעשות כך.
חח..דווקא 2 ציטוטים מתוך ה5 כן היו שלי ( האחרונים)..אנונימית1111
אוקי, עכשיו הבנתי אותך.. העולם נראה לי בגדול מתנהל לפי תוויות וסטיגמות , יש נטייה טבעית להכניס דברים לתבניות ומסגרות כי כך קל יותר להתנהל בעולם אחרת זה גורם לפיזור ובלאגן ומקשה על החיים... הטבע האנושי זקוק לזה.בגדול אני מסכימה איתך.. יש תפיסות כלליות שהן נכונות ככלליות.
צודקת בהחלטהולם במיוחד
אבל מה שמפריע לי זה לא עצם ההגדרה אלא זה שהיא הפכה להיות החלק המהותי.
ומשם מגיעים ל'בעייתיות' אצל מי שלא כך..

וזה מבאס
בעידן של היום אני כבר לא כ"כ בטוחה שזה כך..אנונימית1111
בכ"א לא כמו פעם.היום יש פתיחות גדולה להכיל ולקבל שונות, אולי לא מספיק..
למה בדיוק אך מתייחסת? לאיזה סוג של שונות?
מה שבטוח זה שצריך לחזק אך ההכרה -שאני בדיוק כמו שאני בסדר גמור.. ואז הסיכוי שיעבור הלאה גבוה יותר..
לא חוסר קבלת האחר,הולם במיוחדאחרונה
אלא הגדרה כזו, שהיא לא שאיפה, והופכים אותה לכזו.
דוגמאות..:
לחזר ולהרגיש טוב עם זה זה גברי,
אישה יכולה באמצעות החוכמה הנשית שלה להביא גבר לחזר אחריה,
האגו הגברי משחק תפקיד חשוב בקשר,
...
זה הרעיון הכללי. דברים שפחות או יותר אמרתן (בצדק) שקיימים במקרים רבים, אולי אפילו ברוב המקרים, אבל ברגע שהופכים את זה לעניין מהותי זה נהיה הדבר אליו צריך לשאוף, חריג לא להיות כך. וזה בעיניי ממש לא נכון.
אני מרגישה ואולי טועה שאתה משתמש במצבי רוח שלך כאיוםיפה זה לא סיבה

היחיד שזה מאיים עליו, זה אתה. כמאמר הכתוב, "כלב נובח לא נושך". "מורה צועקת לא חזקה"

אותי בכ"א זה לא כ"כ מרגש אז אל תשתמש בזה כאיום, אבל מודה שאני מצטערת בשבילך שזה כ"כ מסעיר אותך, כי זה אומר שמשהו שם לא פתור.

לא ניסיתי לעקוץ עכשיו (וגם לא מקודם), אני אומרת באמת ובתמים את מה שאני מרגישה. סליחה אם קשה לך לשמוע.

אני שוב אומרת, אני לא חושבת, אני בטוחה שהקושי העיקרי שלך נובע מכך שלך באופן אישי אין ביטחון לחזר.

ואתה ולא אחר רוצה להתנער מהתפקיד הזה שמוטל עליך. (וזה לגיטימי, זה תפקיד לא פשוט. וזה דבר שנבנה עם הזמן... אל תיבהל מזה)

הצד השני לא אדיש. הצד השני מעריך את זה, ואפילו זה גורם לו להתאהב בך. (רק צריך לדעת לעשות את זה בדרך הנכונה,

לפנות אל מישהי כי אתה מעוניין בה, ולא רק כי אתה מעוניין להתחתן. מתוך ביטחון עצמי בעצמך, ואז הכל יבוא על מקומו בשלום)

זה פוגע בה כי זה לא הטבע שלה, אני אומר משהו שלא אמרתי עד עכשיו כי לא רציתי לפגוע, אבל בחורה שמתחילה עם בחורים, היא בחורה שלא יודעת כמה היא שווה, אין לה ביטחון עצמי אמיתי... יש גם חריגות כמו בכל דבר, אבל זה נכון באופן כללי.

למה להסתיר את זה? כי זה בוטה שלא להסתיר את זה. גם אישה שרוצה להיות עם בעלה, צריכה להתקשט ולא לומר לו באופן ישיר, אחרת היא נחשבת ל"חצופה". אותו עניין (כמעט). אבל הרעיון מובן.

כי חיזור זה סוג של נתינה והשפעה, ואין לי להוסיף על הדברים היפים שאנונימית כתבה, תקרא שם.

מעבר לזה, שכשאישה מחזרת, הגבר נכנס לתבנית של "מושפע" וברוב המקרים קשה לו ולה לצאת מזה גם בהמשך. וזה היפוך יוצרות ולשניהם הקשר הופך ללא נוח ולא אידאלי.

והוא כן באמת יוזם, רק שהיא רק עוזרת לו בזה קצת...

כלומר, היא מעוניינת בו, וגורמת לו לעשות את הצעד. (זה שהוא שם לב אליה באשמתה, זה לא אומר שהוא לא היוזם...)

מה שאמרת על הרפיון ידיים, זו הבנה סובייקטיבית שלך. מה שאמרתי לפותחת השרשור מתאים למה שאמרתי לה.

כל מקרה לגופו...

כוונתי, לבקש מחברה שתדבר איתו עלי... (שיחשוב עלי קצת...) אין לי כוונה נסתרת. (אף פעם לא ניסיתי את זה אבל זה רעיון לא רע)

כשגבר מקבל דחיה, לא קורה לו שום דבר באמת מהותי. אישה לא מזלזלת בו והוא לא יוצא נואש, הוא יוצא גבר בכל מצב. ואם זה גורם לו לאבד את הביטחון העצמי, זה רק סימן שהוא צריך לחזק אותו יותר. היא האבדה שלו והוא זה שצריך לחזר.

אישה כשהיא מקבלת דחיה, זה פוגע במהות שלה. למה? כי גם ככה השורש שלה מרגיש שהיא חטאה בזה שהיא לקחה תפקיד שהוא לא שלה. ואז היא גם נכשלה בו? אז רגשות האשם הרבה יותר גדולים. זה מוציא אותה נואשת, כי זה באמת זלזול עצמי.

חוה לא באה לעולם עד שאדם ביקש אותה. גם את לא.

השקעתי בך לא מבטיחה להמשיך להאריך...

א. תודה על ההשקעה.הרוזן!
ב. את לוקחת את זה למקום מאוד אישי... אני לא חושב שאת מבינה אותי נכון. אני בפירוש לא חושב שהבנת נכון מה אני מעז ומה לא, ויש לי בראש שתי דוגמאות שלא מסתדרות עם מה שהבנת עלי. יותר מזה לא נוח לי לפרוס ולנתח על גבי הפורום את האישיות שלי, גם כך מדברים מסויימים שכבר אמרתי לא הכי נוח לי. יש פה לא מעט שמכירים אותי אישית. אחשוב בע"ה אם יש לי בעיה, אבל קשה לי להאמין שכל התפיסה שלי היא בגלל בעיה.

טוב. אני לא יודע אם יהיה לי כוח כרגע להתייחס להכל. נפרק לאט-לאט, בע"ה. ראי, כל העניין הזה קצת מוזר לי. כאילו הקשר התחיל עוד לפני שהתחיל... למה לחפש שתתאהב בי עוד לפני שהתחיל קשר? לפי מה שאני מבין, מדובר במקרה שאנחנו רק בודקים אפשרות. זה כל כך ראשוני... את רצה עם זה קדימה מדי.
אני קופץ קצת לסוף. מה ההבדל בין חברה שמדברת איתו עלייך להצעה דרך צד ג'? זה לא ניסוחים שונים לאותו דבר?
שמע רגעיפה זה לא סיבה

לא יודעת להתייחס לקטע הראשון, אתה מדבר ברמזים, אבל לא הבנתי עליך משהו שלילי בכל מצב. (סליחה באמת! אם ביישתי אותך... לא התכוונתי ולא חשבתי על זה שמכירים אותך פה. למרות שלא נראה לי שיש סיבה שתתבייש)

(ולא לקחתי שום דבר למקום אישי, אבל לא נתווכח על זה, זה לא הנושא)

אני מדברת על חיזור באופן כללי. (כשבחור שולח לי משהו מתוק לעבודה, כשבחור מתקשר אלי פעמיים ביום, כשבחור מכין לי אוכל שאני אוהבת, כשהוא הולך ברגל בשבת כמה קילומטרים בשביל להפתיע אותי ולראות אותי... זה לא מוציא אותו נואש. זה מוציא אותו גבר. מנסיון)

אין הבדל (הבאתי את הדוגמה "דרך חברה" כי חשבתי שלא הבנת את ה"דרך עקיפה" שהתכוונתי... כי אין לי שמץ של מושג איך הגעת מדרך עקיפה לחוסר צניעות... זה אמור להיות הפוך)

חחחהרוזן!
סליחה על הרמזים, שוב. הניתוח שלך לא נכון (בעיקרו, לפחות), אז לא מפריע לי שרואים אותו כמה דברים שכתבתי בעצמי, אולי עדיף היה להימנע. בקיצור, לא משנה.

אבל זה לא היה הנושא בכלל גם אני מסכים שטוב שבחור יעשה דברים כאלה, ומשונה לי אם בחורה תעשה דברים כאלה. דיברנו על מישהי שרוצה מישהו, אבל אסור לה לטענתך להציע את עצמה (?)

אבל... זה לא נקרא ליזום? מה ההבדל?
(מרגיש ממש טמבל)
לגבי מה ששאלת, לטענתי: לא באופן ישיר ובוטהיפה זה לא סיבה

היא לא סחורה. היא אבדה... לא שמעתי על אבדה שמחפשת את האובד.

זה נקרא ליזום, ההבדל הוא שזו יוזמה עקיפה... (כמובן שתלוי איך זה נעשה)

ואם ככה, אז כנראה שברוב אנחנו מסכימים... אז לא חבל על העצבים שהוצאת? ;)

חבל, מאוד חבלהרוזן!
ושוב סליחה.
חבל גם אם לא היינו מסכימים בכלל.
היה לי יום גרוע גם ככה, זה יצא פה עלייך. עזבי את זה

ואם לא יכולה דרך שום צד ג'?
חחחחח הכל בסדר צדיק, אתה יכול להרגע יפה זה לא סיבה

לא לקחתי את זה אישית בכלל. מצטערת שהיה לך יום גרוע. האמת שגם לי היה קשה, בגלל הנערים.

(אז שתפנה אלי ואתן לה רעיונות...)

הקטע הזה בסוגריים מחשיש אותיהרוזן!
מלשון חשש.
זה כנראה מה שגרם לי לדמיין דמיונות. ואמנם נראה לי שאני סוף-סוף מבין לפחות את העיקרון שעומד מאחורי מה שאת חושבת, אבל זה עדיין לא נשמע טוב

אגב, איך זה שעברית סוף-סוף?
לא נורא... זה סתם בשביל להיות מסתוריותיפה זה לא סיבה

זה חלק מהמשחק סתם... תפסיק לחשוש... תתעסק בתפקיד שלך וזהו

אני מהמחשב עכשיו, וכשלא, זה דרך מכשיר אחר

למה זה כ"כ מסתורי?הרוזן!
ומה *כל-כך* נורא שהיא תשתמש בזה במצב קיצון, גם אם נקבל שלכתחילה זה לא רצוי (אמנם בעיני זה עדיין לא בהכרח קריטי...)?

נעע
באסה
חח עניתי לך על זה כבר למעלה... עוד פעם לכתוב?יפה זה לא סיבה

העניין הואהרוזן!
שאני מבין שזה נראה לך עניין מהותי.
אבל מדובר בסה"כ בחמש דקות במקרה המרוח. ואח"כ מחכה להם קשר שלם (או שלא) שיכול לכפר על ה"פספוס" הזה... בהנחה שזה כזה פספוס. וכ"כ משונה להסתבך עד אין קץ בגלל חמש הדקות האלה. פשוט להחזיק חזק... ולעבור אותן.

לכן לא שאלתי למה את חושבת שזה לא טוב שזה יקרה. אלא למה זה כל-כך כל-כך עקרוני, כל-כך כל-כך נורא ואיום, כל-כך כל-כך משהו שאסור להגיע אליו... זה נשמע לי מוגזם קצת...
יואוהרוזן!
הכל פה מבוסס על אי-הבנה. ידעתי שהמילה "לחזר" מעצבנת אותי! היא באמת לא היתה המילה המתאימה, פשוט, וזה גרר אי הבנות. אוך
לא אני המצאתי יפה זה לא סיבה

"האישה נקנית".

וניתני התם "האיש קונה" ! מעיקרא תני לישנא דאורייתא ולבסוף תני לישנא דרבנן, ומאי לישנא דרבנן? דאסר לה אכולי עלמא כהקדש. וניתני הכא "האיש קונה"! משום דקא בעי למיתנא סיפא "וקונה את עצמה" בדידה, תנא נמי ברישא בדידה. וניתני "האיש קונה ומקנה"! משום דאיכא מיתת הבעל דלאו איהו קא מקני - מן שמיא הוא דמקני לה, ואי בעית אימא: אי תנא "קונה" ה"א אפילו בעל כרחה, תנא "האשה נקנית": דמדעתה - אין, שלא מדעתה - לא.

ומאי איריא דתני "שלוש" - ליתני "שלושה"! משום דקא בעי למיתני "דרך" ודרך לשון נקבה הוא, דכתיב "והדעת להם את הדרך ילכו בה" (שמות יח,כ). ואלא הא דתניא: "בשבעה דרכים בודקין את הזב" - ניתני "שבע"! משום דקא בעי למיתני "דרך" ואשכחן דרך דאיקרי לשון זכר, דכתיב: "בדרך אחד יצאו אליך ובשבעה דרכים ינסו לפניך" (דברים כח,ז) - אי הכי קשו קראי אהדיי וקשיא נמי מתני' אהדדי! קראי אהדדי לא קשיין: הכא דבתורה קאי ותורה איקרי לשון נקבה, דכתיב: "תורת ה' תמימה משיבת נפש" (תהילים יט,ח) - כתב לה בלשון נקבה, התם דבמלחמה קאי - דדרכו של איש לעשות מלחמה, כתב לה בלשון זכר. מתני' אהדדי לא קשיין: הכא דלגבי אשה - קאי קתני לה בלשון נקבה, התם דלבי איש קאי, דדרכו של איש ליבדק ואין דרכה של אשה ליבדק, דהא אשה נמי באונס מיטמאה - תני לשון זכר.

מ"ט תני "שלוש" - משום דרכים. ניתני "דברים" וניתני "שלושה"! משום דקבעי למיתני "ביאה" וביאה איקרי דרך, דכתיב "ודרך גבר בעלמה כן דרך אשה מנאפת" (משלי ל,יח). הא תינח ביאה, כסף ושטר מאי איכא למימר? משום ביאה ותני תרתי אטו חדא, הנך נמי צורך ביאה נינהו. ואי בעית אימא: הא מני ר' שמעון היא, דתניא: ר"ש אומר מפני מה אמרה תורה "כי יקח איש אישה" (דברים כב,כד) ולא כתב "כי תלקח אשה לאיש"? מפני שדרכו של איש לחזר על אשה ואין דרכה של אשה לחזר על איש, משל לאדם שאבדה לו אבידה - מי חוזר על מי? בעל האבידה מחזר על אבידתו.

והא דתנן "בז' דרכים בודקין את הזב" ליתני דברים! התם הא קמ"ל דדרכא דמיכלא יתירא לאותיי לידי זיבה, ודרכה דמישתיא יתירא לאתויי לידי זיבה.

והא דתנן "אתרוג שווה לאילן בג' דרכים" ליתני דברים! משום דבעינן מתני סיפא "ולירק בדרך אחד". סיפא נמי ניתני דבר!

יש סיבה אחת פשוטה.אברי
יש משפט שאומר, אנחנו מתחרטים רק על מה שעשינו.

אחרי הפרידה מארוסתי, היה לי הרבה זמן להרהר בדבר. החלטתי לנסות לדבר עם חברה שלה, ומשם זה התגלגל למירוץ טלפונים מטורף, כמה מכתבים, ועוד כל מיני דברים.

בסוף לא חזרנו. לא האמנתי מלכתחילה שנחזור. את האמת, לא רציתי בזה.

אבל השקעתי את כל כולי בזה מסיבה אחת. עכשיו לעולם אני לא אחשוב "מה היה אם.. " כי אני יודע שעשיתי הכל.

אני מציע לך לעשות כל שביכולתך. חברים שלו, רבנים, אפילו ללכת לפגוש אותו ולעמוד על זה שתדברו. הכל בכדי שלא יווצר מצב שאולי יבוא היום ותתחרטי שלא עשית את זה..
תודהשרה שרה שיר

נראה לי זאת התשובה שרציתי לשמועחצי חיוך

עכשיו אני צריכה להחליט לפי איזו עצה לפעול...

התשובה הזאתיפה זה לא סיבה
רצית לשמוע אותה, כי הכי קל לך שלא לשחרר
קשה לנו לצאת מהאופי שלנו, אנחנו רוצים אישור לעבור בדרך הקלה, גם אם היא תזיק לנו.
(זאת תשובה לגיטימית מגבר אל גבר, אל תשכחי שאת אישה)
אני איתך..תשמרי על הכבוד שלך. חיזרת כבר. די!חלושששש
זה לא קשור לגבר או לכבודאברי
עזבי את העובדה שאת אישה, את הכבוד, שימי הכל בצד.
את מעדיפה לשמור על ה'כבוד' ו'לשחרר' או שהלב שלך יהיה שקט ב100%?
יצאתי חודשיים עם מישהי וכשהחלטתי לסיים את הקשרצלילי מיתר
היא הגיבה בצורה דומה. "אתה מפחד להתחתן", "אתה לא מבין מה זה אומר להיות בקשר". היא הגדילה לעשות והוסיפה עוד כינויים כמו ? "שקרן" "צבוע" וככה שיחה של כמעט שעה שאני יושב בשוק ולא יודע איך להגיב לחיצים שהיא יורה בי.

זאת הייתה תגובה מאוד לא נעימה ודרך מאוד לא מכובדת לסיים קשר. כל הזמן הזכרתי לעצמי שאנשים עושים טעויות, ואני לא נמצא במקום שלה. כשהיא התארסה מאוד שמחתי. אני לא כועס עליה ולא שופט אותה.
אבל-
אם היא הייתה מבקשת לחזור- אין שום סיכוי שבעולם שהייתי מוכן. אני מעריך אותה כבנאדם, מקבל את זה שאפשר לטעות, אבל נפגשתי עם צד מאוד מכוער של האישיות שלה שדוחה אותי.

יכול להיות שאת מאוד רוצה לתקן את הטעות שעשית. אבל הבחור לא פוגש את הרצון הטוב שלך. הוא פוגש את המעשים. והוא אמר לך שהוא לא מעוניין. שלוש פעמים. הבחור לא מקפיד עליך. אבל אחרי שלוש פעמים נראה שהוא בהחלט אמר את דעתו על השאלה אם הוא מעוניין לחזור לקשר..

אני מאמין שכל פעם שאת אזרת אומץ וביקשת לחזור ואז קיבל תשובה שלילית- הרגשת דקירה כואבת. לא כדאי להידקר שוב.
את נשמעת בחורה מצוינת, שעברת תהליך שמאוד בנה אותך. את הכוחות האלה תיקחי, תכירי בחור אחר שיאהב אותך וידע מאוד להעריך את כל מה שבנית. אין צורך להידקר שוב. זה לא מגיע לך. כל העתיד לפניך. בהצלחה!

נ. ב. כתבתי את הדברים מהמקום של החוויה האישית שלי. אם נראה לך שעניתי "תשובה טובה לשאלה אחרת" תזרקי את מה שאמרתי לפח.
תודה לכם(:שרה שרה שיר
התשובות אכפתיות ויפות,תודה!

אני חושבת שאשתדל לעזוב את זה..
בעז"ה יבוא מישהו אחר(:
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך