שלום לכל הצדיקים והצדיקותשרה שרה שיר
בס"ד

אמנם אני לא כותבת פה הרבה אבל אני בהחלט קוראת קבועה.קרה ועכשיו הגעתי למצב שבו אני מרגישה שאני זקוקה לעזרה וחשבתי לחפש אותה כאן,אז אני כותבת...

מקווה שתהיה לכם הסבלנות לקרוא ושה' יתן לכם עצה בשבילי..

אז ככה:
לפני שנה וחצי בערך יצאתי עם בחור מקסים למדי.הוא היה הבחור השלישי איתו יצאתי ומאד קיוויתי שזה יעבוד.
לאחר כשלושה שבועות הגענו למצב שבו כנראה הפעלתי יותר מדי לחץ (במבט לאחור יאמר לזכותי שלא בכוונה,היום אני מבינה דברים שאז עוד לא שמתי לב אליהם...) הבחור החל להיעלם לי,הרגשתי שאני הולכת לאבד אותו ולכן המצאתי תירוצים מוזרים,התקשרתי וחתכתי.
שניה אחרי שניתקתי את השיחה-התחלתי לבכות..הרבה..כאב לי הלב,מאד!הרגשתי שעשיתי טעות איומה(דבר שלא קרה לי לפני כן)ולכן כבר ביום למחרת שלחתי הודעה,ביקשתי סליחה,הודיתי שעשיתי טעות וביקשתי לנסות שוב אך הוא לא הסכים.

כשבוע לאחר מכן שלחתי לו הודעה בטעות במקום לחברה ומשם התגלגלה שיחה קצרה שנגמרה בתסכול מצידי ומתוך תסכול אמרתי לו שלדעתי הוא פשוט פחדן,מפחד לנסות שוב ובכלל מפחד להתחתן ולכן הוא לא רוצה לנסות משהו שיכול להצליח.
לא ככ נחמד מצידי...
מחקתי כל זכר ממנו מהפלא' על מנת שטעויות שכאלה לא יחזרו על עצמן..

עד לרגע זה אני עוד בחרטות מהמעשה הככ טפשי שעשיתי.
עד כאן פרק א'.

פרק ב': בערך שנה לאחר מכן סיפרתי לחברה את הסיפור ופתאום היא אמרה שהיא יודעת במי מדובר ולכן שלחה הודעה לאחותו לראות אם הוא מעוניין לנסות שוב אך הוא סירב.
שוב באסה..

פרק ג'(האחרון,מבטיחה):היום עברתי ליד התחנה עם חברה ולשם שינוי לא חשבתי עליו אבל אז,פתאום.הנה הוא!ממש מולי!לנגד עיני!בלי שום הודעה מוקדמת או הכנה מראש!
ואני חשבתי שאני מתפלצת!ככ התביישתי לראות אותו ושוב כל רגשות האשם והחרטה עלו בי,התחלתי לרעוד וממש הייתי על סף בכי..מזל שהיתה איתי חברה...

הסיכום שלי הוא כזה: לדעתי זה יכול לעבוד וגם אם לא אלה תכניותיו של הקב"ה,אשמח לפחות להזדמנות לתקן את האופן בו נגמר הקשר.
העניין הוא שיש לי צד שלישי שיכול בתמימות להציע לו לצאת איתי שוב ואני חושבת להשתמש בצד הזה..
הלוואי!
מה דעתכם?מנסיונכם הרב וכו' וכו'
האם כדאי לי לנסות בכלל?או שלא שייך...

תודה רבה רבה על הסבלנות!אשמח לתשובות כנות!
האמת?יפה זה לא סיבה
אני נזהרת ומבהירה שזו דעתי האישית.
לדעתי את צריכה להרפות... כל הטעות שלך זה שאת לא מרפה.
מאשימה את עצמך יותר מידי, וגם לוקחת יותר מידי יוזמה ואחריות.
שחררי, טעית, לא רצית לטעות, נכון? זה רצון ה'!
ניסית לחזור? התנצלת? מה יותר מזה? א"א להחזיר את הגלגל אחורה, מה שלא בידיים שלך, בידי שמיים.
תרפי... תנשמי עמוק... תרפי.

אל תחזרי אחריו, את אישה. (אני יודעת שיהיו חולקים עלי, אבל זו דעתי הנחרצת).

תואהבי את עצמך, תעריכי את עצמך, תרפי ואל תאשימי את עצמך על טעויות העבר. התנהלת בחייך לפי הכוחות שהיו לך (וה' ידע את זה ורוצה רק שתלמדי... אם תאשימי את עצמך, לא תהי פנויה ללמידה)
^^מסכימה!אנונימית1111
אם הוא ירצה אותך הוא ידע כבר איך להגיע אלייך..
ואת, המשיכי הלאה בכל הכח....
תודה לשתיכן על העצותשרה שרה שיר
העניין הוא שכן המשכתי הלאה מאז אבל הוא הקשר היחיד שאני מאד וככ מתחרטת שסיימתי..ועוד בצורה ככ לא נעימה..
^^^מסכימה ומוסיפהפצלשית222

ואם אחרי כל זה-את עדיין מרגישה צורך להתנצל בפניו

תכתבי לו מכתב דמיוני לשם סגירת מעגל

מסכים ממש עם עצתךהרוזן!
אבל מטריף אותי ממש העניין של "לא לחזר אחריו"... אינני יודע אם זו כוונתך, אבל נשמע מדברייך שגם במקרה אחר, שבו אולי כן היה נכון לדעתך שיהיה קשר ביניהם, אבל זה לא היה קורה בלי שהיא תפנה ו"תחזר אחריו" - אז היית אומרת - שלא יהיה קשר, העיקר שהאישה לא "תחזר"... אני לא מבין את ריפיון הידיים הזה. בעיני זו עצה נוראה.
גם אישה שרוצה להתחתן צריכה להשתדל בשביל זה. אם ההשתדלות היא לפנות לשדכנים וכדו', שתעשה את זה. אם היא ההשתדלות היא לשאת חן, שתעשה את זה. אבל אם מדובר שהדבר היחיד שיש בידה לעשות הוא לפנות ו"לחזר" - אז שתעשה את זה! כי גם היא לא פסיבית לגמרי, גם היא נמצאת בעולמו של הקב"ה וגם ממנה הקב"ה מצפה לפעול... ריפיון הידיים הזה מטריף אותי.
אם לא הבנתי אותך נכון, אז סליחה, ולוקח בחזרה את דברי...

לכותבת. אני מסכים איתה... לא כדאי להתעסק בזה יותר מדי. נשמע שאכן עשית שם טעויות, אולי אפילו לא-מעט... אבל לא נשמע שיש דרך לתקן זאת מולו.
גם לי היו טעויות בקשרים שנגמרו, ויצא לי להבין שלפעמים הניסיון לתקן את הטעות - יהיה טעות אפילו גדולה יותר... ואז גם אותה איאלץ לתקן, ומה הרווחתי בזה?
עלייך לעשות תשובה ככל יכולתך *מול הקב"ה*.
נשמע מהתיאור שלך שהוא, איננו מעוניין בקשר כבר... ייתכן שזה היה אחרת אילו לא היית עושה את כל הטעויות האלה. וייתכן גם שלא... אין לדעת מה בלבו. ודרכיכם כבר נפרדו, אז נראה שזה גם - סליחה על הביטוי - לא עניינך...
בוודאי זה קשה מאוד כשהרושם שאיתו נשארים הוא רושם של סיפור שלילי, שנגמר בצורה לא נכונה ולא טובה, ואולי אפילו לא נגמר... קשה. בע"ה מתחזקים וממשיכים הלאה... וזה באמת קשה, אני יודע להגיד שלא תמיד עמדתי בקושי הזה בעצמי... ממליץ להיות חזקה יותר ממה שאני הייתי
הצלחה רבה, בע"ה
2 דבריםיפה זה לא סיבה
לנשים יש דרכים שונות לחזר, החיזור שהתייחסתי אליו כאן הוא חיזור יותר גברי כפי שנעשה כאן.
הוא פוגע ומשפיל את האישה גם אם לגבר זה מחמיא ועושה טוב לכאורה.

(וזה לרוב גם לא מניב את התוצאות הרצויות, אז עדיף להימנע מזה מלכתחילה)
כמובן שאם מישהי רואה מישהו שהוא באמת מוצא חן בעיניה, היא לא צריכה להישאר פסיבית, אבל בעיני, אסור לה בשום פנים לחזר אחריו באופן ישיר ובאופן שהוא יבין את זה.

גבר מרגיש טוב כשהוא מחזר, ואישה מרגישה טוב כשהיא מחוזרת. אפילו יותר מזה, זה צורך נפשי בביסי שלהם וברוב המקרים אפילו הכרחי.

אז בשביל מה להרוס? אפשר להשיג את אותה תוצאה באופן שהוא עקיף יותר. ואם לא, אז באופן עקיף נוסף.
העיקר שלא לחזר באופן בוטה.

בכ"מ אחרי כמה נסיונות עקיפות, צריך וראוי לשחרר...
עשית את ההשתדלות שלך. מפה והלאה, בידי ה'.
כדי לא לגלוש למקומות לא טוביםהרוזן!
אעדן את עצמי מאוד-מאוד.
אני חייב לומר שממש ממש קשה לי עם הדברים, זה מכעיס אותי ממש. לדעתי מה שאת מתארת גם עלול להגיע למקומות לא צנועים.
לא אמרתי את כל מה שיש לי לומר, ואפילו בתוך המשפטים האלה ממש יש מילים ש"צינזרתי". כי אחרת נראה לי שזה יגלוש למקום שבו אולי יצטרכו לקטוע לנו את הדיון בכוח: לנעול לנו, למחוק לנו הודעות, או לפחות למחוק חלקים מהן. אז אני עוצר את עצמי כאן
לא ממש נראה לי שהבנתי אותךיפה זה לא סיבה
אבל אם זאת התגובה שלך, יש סיכוי גדול שלא הבנת אותי...

(מקומות לא צנועים? איך, מדוע ולמה?)

בכ"א אני אצליח להרדם בלילה גם אן לא תסכים איתי הכל בסדר... (רק חבל שאתה כועס, זה מיותר)
אני מתכווןהרוזן!
שאם אבטא את הכעס שלי ולא אצנזר את עצמי, זה יגיע למריבה.
לא עונה על הסוגריים, מחילה
רק דבר אחד כן אגידהרוזן!
כי אני חושב ומקווה שבנקודה הזו אין כ"כ חשש שאתגלגל לדיון לא-ראוי.
אני מנסה לדמיין את עצמי מחזר אחרי מישהי... ההרגשה היחידה שאין שם, זה ש"מרגיש לי טוב" כש אני מחזר. אין לי מושג מאיפה הבאת את זה...
לפעמים אני מרגיש שברור לבנות פה שגבר צריך לחזר, ולפנות, ולהעז, ואם לא, אז הגבריות שלו נפגעת. או אם הוא לא חיזר, הוא לא בעניין.
ותמיד המציאות מראה אחרת...
יש כל-כך הרבה גברים "גבריים" שדווקא חיזור יביך אותם, או ידרוש מהם אומץ אחר, שאין להם. בקשר קיים הם יובילו, ויעניקו, ועוד כל הדברים האלה שכ"כ חשוב לכן שגבר יהיה "גברי" בהם (בלי להיכנס לזה שזו ציפייה משונה קצת בעיני שיהיה "גברי"... לא זכור לי כ"כ גברים שמתלוננים שהם נפגשים עם מישהי "לא נשית". לא משנה), אבל להעז לפנות יהיה קשה להם. תזכורת: זה סוג אומץ מסויים מאוד, שלא יצטרך לחזור אחרי החתונה בע"ה...
וכ"כ הרבה פעמים תיארו פה בנים שהם יהיו נבוכים מלפנות. וכ"כ הרבה פעמים בנים העלו פה סיבוכים ברצון לפנות.
כל מה שנמצא לי בראש כשאני מדמיין את עצמי מנסה לחזר אחרי מישהי, זה מבוכה, חשש מתסכולים, תסכול על זה שאני צריך לחזר ולא ברור לי מה מצבה, ושהיא לא באה לקראתי אלא נותנת לי להילחם עליה... כאילו מה. זה בשבילי שאני מחזר אחרייך?? או בשביל שנינו? למה רק אני צריך לבוא לקראתך? זה צריך להיות קשר הדדי, רצון הדדי.
בנים לא טובים ברמזים. שחררו אותנו מזה, דברו גלויות... היו ישירות, ופנו אלינו, אם זה מה שאתן רוצות. אל תעשו עלינו מעקפים. זה לא יפה
אתה לא מבין למה אני מתכוונת כשאני אומרת "דרך עקיפה"יפה זה לא סיבה
לכן אתה משתגע.

אישית, אין לי שום בעיה עם גברים שחוששים מלחזר.
צריך להבחין, גבר שמחזר זה בונוס, זה לא חובה. אבל אישה שמחזרת, זה עלול להזיק לה, לשניהם.

לא דיברתי עכשיו על גברים שלא מחזרים...
אישה בחכמתה יכולה לגרום גם לאחד כמוך, ליזום את הצעד. הוא יחשוב שזה מהצד שלו והיא תדע שהיא זאת שגרמה לזה, ושניהם יהיו מרוצים ושמחים.

בכ"א חבל על המצב רוח שלך... נראה שפשוט לא הבנת אותי
וזה בדיוק מה שכ"כ מגעיל ומכעיס אותיהרוזן!
השקר הכ"כ עמוק הזה, המניפולטיביות הזו, שאת קוראת לו חכמה נשית
ושוב כתבתי הרבה פחות עניינים ממה שיש לי לומר, ושוב צינזרתי מילים גם מתוך מה שכן אמרתי (אם כי אולי עדיף היה לצנזר יותר:/ )

מה בדיוק יגרום לו להיות מרוצה? זה שהוא היה היוזם? לא הייתי אומר זזה מה שישמח אותו. כפי שאמרתי, נראה לי שהמחשבה שלך שגבר מרגיש טוב עם זה שהוא מחזר איננה נכונה.

הלוואי שלא הבנתי אותך. זו לא פעם ראשונה שאני קורא התבטאויות שלך בנושא הזה, אז לכן יש לי תחושה שדווקא הבנתי לא-רע.
אתה טועה מאודיפה זה לא סיבה
זה לא שקר ולא מניפולציה ולא נעלים. אמת לאמיתה בדרך עקיפה.

(לא מעלה על דעתי שום דבר לא צנוע בכוונות שלי, ככה שברור לי שאתה חושב על משהו אחר שאין לי מושג אפילו מה הוא)

לא כ"כ אכפת לי אם הבנת או לא בשבילי, כי אני בטוחה בדעתי בעניין הזה, רק אומרת לך בשבילך שלא הבנת, או שהבנת לא נכון. ומעבר לזה, זו רק דעתי, לא צריך להשתגע...
למה זה לא שקר? למה זו לא מניפולציה?הרוזן!
אני דווקא חושב שהבנתי, אבל שזה לא ברור מאליו שאלו כוונות לא צנועות. וכמובן, זה לא נעשה מתוך כוונה להגיע למקומות צנועים. ולכן לא חשבת על זה באופן כזה.

לא התייחסת לזה שאמרתי שלא נראה לי נכון שמרגיש לגבר טוב להיות דווקא זה שיוזם...

זה משגע אותי כי זה גורם לך להתנהג בצורה שאין לה מקום, לדעתי. וכי זה גורם לך לשכנע בנות שלא להיות מספיק אקטיביות. כי גם אם לך ברור בדיוק מהן הדרכים המסתוריות שאין כל ספק שיביאו כל גבר שבעולם להתחיל איתך, לרוב אלה שאת משכנעת אין פתרונות קסם כאלה. אבל הרעיון הזה של "זה לא נשי לחזר" יכול להישמע טוב. ולהרגיל לריפיון ידיים. לדעתי, בדורנו חשוב יותר להימנע מריפיון ידיים בענייני חיפוש בן/ת-זוג, ולא מכל מיני משחקים של "איך נכון שזה יקרה".

וטיפ-טיפה נרגעתי, ב"ה, אבל עדיין סליחה על העוקצנות שנוטפת מכל מילה שנייה פה...
טוב תשמעיפה זה לא סיבה
אני לא יודעת על מה אתה מדבר, אבל ברור לי שאתה חושב בכיוון אחר לגמרי.

ההתייחסות שלי לזה, זה שזו דעתי (עושה טוב לגברים לחזר. יש לי גם ביסוס טוב לזה) ושלא טוב לבנות לחזר.

זו דעתי ולא מצאתי טענה אחרת שתשנה אותה כרגע וכל שכן שלא הכעס שלך והמשפטים המצונזרים והלא ברורים שלך.

מצטערת. לדעתי אישה צריכה להיות פחות אקטיבית מגבר בעניין הזה, ואולי הסיבה שאתה כ"כ כועס זה כי אתה זה שקשה לו להיות אקטיבי ולקחת את העניינים לידיים שלך.

זה לא רפיון ידיים. זו אקטיביות נסתרת.
הגבר הוא זה שצריך להשפיע, וכשחיזור כזה נעשה מהצד שלה, זה משנה את כל המערכת בד"כ.
מה הבעיה לבקש מחברה שתדבר איתו עליך? מה שקר בזה? מה מניפולטיבי בזה?
מקסימום לא ישיר!

הוצאת את זה מפרופורציות לגמרי! מפה ועד להגיע לחוסר צניעות?! על מה ולמה?

אני יודעת על כמה וכמה נשים שנפגעו מזה שחיזרו אחר גברים, ומחובתי האישית לנסות למנוע פגיעות כאלה.

העוקצנות לא מרגשת אותי, אבל לא כדאי להתרגש מכל דעה שהיא שונה משלך, יש אין ספור כאלה, וגם לא בטוח שאתה מבין את כוונת האחר. (במקרה הזה 100% שלא הבנת)
בטח שהעוקצנות מרגשת אותך הרוזן!
ההודעה הזו שלך היתה הרבה יותר עצבנית מקודמותיה.
אוף, סליחה
לא רוצה להגיע לדיון מרוגז שכזה.

ונראה לי שלא ניסיתי לנתח למה את חושבת את מה שאת חושבת. זו אחת הנקודות שבהן דיון יוצא מפרופורציות, כשמתחילים לרדת לפסים אישיים...
מציע להפסיק כרגע, ואני מקווה מאוד (אם כי לא מבטיח) שבהמשך אוכל בע"ה לדון בצורה רגועה יותר, ולכתוב יותר. כך בע"ה נוכל להבין זה את זו טוב יותר, להתעצבן פחות, ואולי אפילו להגיע להסכמה כלשהי (גם אם היא הסכמה שלא מסכימים, אבל מבינים למה כל אחד אומר את דעתו...).
מוסכם?
היא לא היתה עצבניתיפה זה לא סיבה
היא היתה יותר נחרצת. אבל אני מודה שהפריע לי ה"סליחה על העוקצנות שנוטפת מכל מילה שנייה פה"... למה זה בכלל הגיע לשם? (אם לא היית אומר, לא הייתי שמה לב)

לא התכוונתי לרדת לפסים אישיים, אני חושבת באמת שמה שמפריע לך נובע מזה שקשה לך להתחיל בעצמך. (זה בסדר שאתה פחות מעז לתפוס יוזמה, אבל זה גורם לך להבין אותי לא נכון ולהתעצבן לחינם. העצבים האלו מעידים על כך שיש פה מניע שהוא יותר סובייקטיבי)

בקיצור, אם דעה מסויימת מעצבנת אותך, תנסה לברר עם עצמך למה.

אבל לשלוח משפטים מאשימים (חוסר צניעות?!, רפיון ידיים?!, מניפולציות?! וכו) ולצנזר אותם, זה לא דיון. זה רק לומר את לא צודקת, ואת לא בסדר, ואת צריכה להסכים איתי.

לא מוצאת סיבה.

כשתרגע, תנסה להבין את הדברים באופן שונה.
נכון זה לא היה דיוןהרוזן!
אוף.
כנראה שבעיקר פרקתי עצבים על מה שהתעצבנתי בעבר כבר על מה שראיתי שכתבת בנושא.
וסליחה, לא התכוונתי לכתוב סתם משפטים מאשימים...
ארגע בע"ה, ואחזור
מודה ועוזב(!) ירוחם... יפה זה לא סיבה
בכ"א אחרי שגיבשתי את דעתי, שמחתי לשמוע 2 רבניות (מוכרות ומקובלות) שחושבות כמוני בנושא.
כל עוד דעתי לגיטימית מבחינה תורנית, אני לא מוצאת סיבה לשנות אותה...
(כמובן שאם מישהו יביא לי טענה מספיק משכנעת, לא אשלול הזדמנות לשנות אותה...בינתיים לא מצאתי)

אם אתה עדיין מתעצבן, תנסה לחשוב מה בדיוק מעצבן אותך... זה יעזור לך לפתור את זה ולהרגע חחח
יום טוב, אני פרשתי מפה להיום, לא כל יום פורים.
נממ, מי הרבניות?הרוזן!
וכן, זה בסדר גמור. אני בהחלט חושב על עצמי ומנתח את עצמי, ב"ה.
עניתי לך בפרטי.יפה זה לא סיבה

טוב...הרוזן!
אני מקווה שאני רגוע יותר עכשיו.
ממש סליחה על קודם... הגבתי לא יפה בכלל... אנסה להתחיל מהתחלה, בע"ה. מקסימום, נצטרך לחזור על עצמנו טיפה... רק שהפעם כשאני פתוח יותר לשמוע. אעפ"י שאני חייב לציין שעדיין קשה לי עם דברייך, אבל לפחות אני בגישת הקשבה עכשיו (יכול להיות שזה בגלל הקושי האישי שלי ב"חיזור", אבל לא נראה לי. עיקר הקושי שלי הוא אם אני מרגיש שאני צריך להתאמץ והצד השני אדיש למאמציי, וכשבוחנים את דברייך - לא נראה לי שאת מדברת על להיות אדישה לחיזורים ולהתעלם מהם. אוף, חיזור זו מילה מעצבנת).

למה זה פוגע באישה להציע את עצמה ישירות או דרך צד ג? אינני מבין את זה.

אם הוא לא מבין שהיא מחזרת אחריו, והיא מחזרת אחריו... משהו פה לא מריח לי טוב. למה להסתיר את זה? למה לא להיות גלויה וזהו?

אני חוזר על הנקודה שהזכרתי קודם - למה את אומרת שעושה לגבר טוב לחזר? אני מסכים שעושה לגבר טוב להרגיש שהוא שולט בעניינים. מה שכתבתי קודם על מה שמפריע בלחזר לא רלוונטי במחשבה שנייה, כי את מתארת מצב שבו האישה מקלה על הגבר את החיזור. אבל מה זה משנה שדווקא ירגיש שהוא יוזם? מה גם, שהוא לא באמת יוזם, לפי מה שאת מתארת... רק מקבל את התחושה הזו. אז זה לא אמיתי... מה הערך של זה?

ריפיון ידיים אמרתי על האפשרות האחרונה, כשמישהי ניסתה לחזר בדרכים העקיפות שהזכרת (אעפ"י שאינני חושב שזה הכרחי להתחיל בהן. אבל נניח), והוא לא יזם כלום. ובמקום לשאול אותו, אפילו דרך צד ג', אם הוא מעוניין - אומרים "עשיתי את ההשתדלות שלי"... כשלמעשה, ישנה עוד אפשרות עם הבדל מהותי, שלא נעשתה. להימנע ממנה, זה ריפיון בעיני...

מה כוונתך לבקש מחברה שתדבר איתו עלייך?
באיזה אופן נשים נפגעו מזה שפנו ישירות?
ושוב... ממש סליחה על קודם.הרוזן!
דברייך הכעיסו אותי, וניסיתי לעדן את מה שכתבתי... זו היתה טעות. הייתי צריך לעדן את הכעס עצמו ולהקשיב
אז איך שלא יהיה, התעצבנתי, והגבתי לא לעניין.
סליחה...
סליחה שאני נדחפת ...אנונימית1111
אמרת שהקושי שלך היא כשאתה מתאמץ והצד השני אדיש...- אם זה כך, למה לך התאמץ?? אדישות משמע חוסר עניין...
למה קשה לאישה להציע את עצמה?? כי היא לא עגבנייה בשוק...
ולמה לא להיות גלוי ןזהו...? כי יש הרבה שכשבת תתחיל איתם זה יוזיל אותה בעיניהם או אפילו בעיני עצמה,דרכו של האיש לחזר ולא ההיפך, יש גם שלא..סיכון..
ולא ברור למה אתה שואל למה עושה טוב לגבר שהוא כביכול השיג אותה ולא היא אותו...תערוך סקר בקרב חבריך ותבין.. דרכו של גבר לכבוש ולא ההיפך..וזה שהאישה נותנת לו תחושת גבריות וגורמת לו להרגיש כאילו הוא מחולל האירועים זה חסד ותרומה לגבריות והאגו...

אדישות למאמציי, לא לעניין כולו.הרוזן!
וגם, אדישות זה עניין יחסי. אבל מעדיף לעזוב את הקושי האישי שלי, הוא לא הנושא (ולא בא לי שהוא יהיה...).
למה עגבניה בשוק? אם גבר מציע את עצמו, הוא עגבניה בשוק?
זכור לי שעשו פה סקר, אם אינני טועה אפילו יותר מאחד, ומעטים הבנים שאמרו שיוזיל אותה בעיניהם. ונראה לי שגם בין אלה שהתנגדו שבת תיזום, הרבה מהם זה היה בגלל שלא צנוע לדעתם ליזום בכלל, גם לא שגבר ייזום, אלא בשידוכים וכדו'. ועדיין אינני מבין מדוע שזה יוזיל את עצמה בעיני עצמה.
אז... שמי מאיתנו יפתח פה סקר על זה?
ובעיני, אם גורמים לי להרגיש דברים שהם לא אמת, חסד - זה לא.
מוזמן..אנונימית1111
רק מעטים הודו שזה יוזיל אותה כי חלק ממי שלא מודים היו רוצים שבנות יתחילו איתם וינפחו להם את האגו ואולי גם יחסכו מהם מאמץ בגלל ביישנות ועוד.. אבל עמוק בפנים בפנים יושבת לה התפיסה שמי שמתחילה או נואשת או לא צנועה או לא יודעת מה...
הסקרים פה בפורום לא מייצגים שום דבר. יש בנןת שמתחילות אבל זה הפך הטבע הנשי המקןבל מדורי דורות...
אצל גבר זה אחרת ,
דרכו של האיש לכבוש לא אני אמרתי.. להפוך את היוצרות אתה רוצה מטעמים מובנים סה"כ ..
אם גורמים לך להרגיש דברים לא אמיתיים שתדע שהם לא אמיתיים- זה לא חסד, אם לא תדע- מה. מפריע לך??
פתחתיהרוזן!
קשה להתווכח עם טענה כזו. אם את בטוחה שאת יודעת יותר טוב מאיתנו מה נמצא אצלנו עמוק בפנים בפנים, אז שכוייח.
עדיין לא הבנתי למה זה היפך הטבע הנשי. בגלל שבאגדות תמיד הנסיכה יושבת בארמון והנסיך מגיע אליה?? (סליחה על ההקצנה...)
אני לא חושב שזה היפוך היוצרות. אני רואה את זה כהשתדלות לגיטימית שמצופה שתהיה.
אם אני לא יודע שזה לא אמיתי זה נהייה אמיתי? ולא תמיד הוא לא יידע שאת הובלת אותו לזה.
קשה להתווכח עם הטענה כי לרוב היא נכונה...אנונימית1111
המקור ממש לא מהאגדות ( אם כי הן תורמות..)ואתה גם יודע את זה!
בעל האבידה מחזר אחר אבידתו ולא ההפך
אתה היית רוצה שבנות יתחילו "כהשתדלות לגיטימית" כי קשה לך.. אם לך , הבחור, קשה קו"ח לבת שזה הפך טבעה "כל כבודה בת מלך פנימה" ואין זה מכבודה " להציע" את עצמה ( אני לא שוללת בתנאים מסויימים אבל זה לא הדרכה לכלל..)
קיצור, העבודה הזאת מוטלת בעיקר עליך אז אל לך להתנער ..
ו..אם אתה לא יודע שזה אמיתי זה באמת לא הופך את זה לאמיתי אבל הביטחון שיעלה והאגו שיקבל ליטוף נחמד יסייעו שבפעם הבאה יהיה לך טיפה יותר אומץ/ כח / יוזמה/ אמונה בעצמך.. זה אמור לבנות אותך..
את יכולה לטעון כךהרוזן!
אבל זה לא טענה שאפשר לדון עליה או משהו. אין לי איך להגיב... פשוט לא השתכנעתי. לא נראה לי שכל הבנים משועבדים למה שאת חושבת.
עולה מפה כאילו כל עניין חיפוש בן/ת-זוג מוטל רק על הגברים... אולי שנשים תשבנה בביתן וגברים יחפשו אחריהן וזהו? לא יודע. נראה לי שאמנם זו דרכו של עולם, אבל לא בהכרח שכך הכי טוב... נראה לי שטוב שגם בנות תתאמצנה לזה. קשה לי המחשבה שרק האיש צריך להשקיע...
והאמיני לי שאם יש לי קשיים, אתמודד איתם, ולא אבקש מאף-אחת להחליף אותי. רק אבקש שתהיה שותפה מצידה, זה הכל. לא מצפה מבנות להתחיל בגלל שקשה לי... אלא בגלל שהן רוצות להתחתן, ואני מדבר על מקרה שזו הדרך הכי טובה להתחיל קשר עם מישהו.
אוף. זה כ"כ לא נכון בעיני שמישהי תלטף לי את האגו סתם כך... למה זה תפקיד שלה ללטף לי את האגו? ולמה תפקיד שלה לבנות אותי לפעם הבאה? ועוד להשתמש בשביל זה בדברים לא-אמיתיים?? אני ממש לא מסוגל לסבול חוסר יושר.
חז"ל מדגישים שהיוזמה לקשר אמורה לבוא מהגברyr

זה בא לידי ביטוי בתיאורים על "חיפוש האבידה", וממשיך גם בהקשרים האינטימיים שאחרי החתונה.

זה עובר כחוט השני בתפיסה הקבלית של כוח הזכרות ככוח אקטיבי וכוח הנקבות ככוח פסיבי.

זה מגובה גם בתפיסה הפסיכולוגית את התפקידים והאופי הטיפוסי של גברים ושל נשים.

כמובן אסור שזה יהיה קיצוני. גם האישה צריכה לקחת יוזמה וגם האיש צריך לכבד יוזמה של האישה. אבל המהלך העיקרי הוא שהאיש מושך והאישה נמשכת.

אינני משליך מכך על זה שמישהי שרוצה קשר אין לה לבקש אותו. יתכן מאוד שזה בגבול ההשתדלות הסביר גם לנשים. רק הערתי זאת לגבי הסוגיה העקרונית שהתגלעה כאן.

אבל מה זה אומר "היוזמה לקשר"?הרוזן!
יפה מאוד תודהיפה זה לא סיבה

הו הוו!!! אנונימית אנונימיתיפה זה לא סיבה

אבל חכמה חכמה... ולא רק חכמה, אישה. ולא רק אישה, גם אישה שהיא לא סמרטוט ולא מגב 

בנים, שורו הביטו וראו!!

רק מוסיף משהוה-מיוחד

אם את רואה שהוא יוזם אז יהיה נחמד אם תגיבי(אם את מעוניינת) גם גבר צריך לקבל פידבק לראות שיש הדדיות.

מסכימה... ואפילו מאוד!יפה זה לא סיבה

לפעמים גם אנחנו לא מבינות רמזים.

תאר לך שגבר חושב שאם הוא מחייך אליך זה סימן ברור שהוא מעוניין בך, ואם זה לא? אז את תצאי בחורה מעצבנת שחושבת שהתחילו איתך

נו באמת.הולם במיוחד
אם לא מסכימים איתך,
לא אומר שחושבים שאת סמרטוט, ועל אחת כמה וכמה שכל הנשים סמרטוט,
וכל הגישה הזו של חלוקת תפקידים- כך דרכו של הגבר/ זה לא דרך נשית וכולי- זו הכללה גסה, זה פשוט מגוחך. ועוד לומר לכולם לנהוג כך??!
אפילו אם זה מתאים לרוב, יש שזה לא מתאים להם ולומר שזה חוסר נשיות/ גבריות זה מאוד יומרני מצידכן. (ואל תאמרו שהם חריגים, כי זה מאוד נורמלי שלא כולם אותו דבר.)
פשוט מגוחך.

ואל תאמרו שלא הכללתן:
#''אסור לה בשום פנים לחזר אחריו באופן ישיר ובאופן שהוא יבין את זה.''
#''גבר מרגיש טוב כשהוא מחזר, ואישה מרגישה טוב כשהיא מחוזרת''
#''אישה בחכמתה יכולה לגרום גם לאחד כמוך, ליזום את הצעד. הוא יחשוב שזה מהצד שלו והיא תדע שהיא זאת שגרמה לזה, ושניהם יהיו מרוצים ושמחים.''
#''דרכו של האיש לחזר ולא ההיפך''
#''וזה שהאישה נותנת לו תחושת גבריות וגורמת לו להרגיש כאילו הוא מחולל האירועים זה חסד ותרומה לגבריות והאגו...''

אני שמחה להכריז שזה אוסף הקלישאות הדביליות המוצלח ביותר שראיתי בחיי.

זכותך... (מה עובר פה על אנשים?) תכבדו...יפה זה לא סיבה

לדעתי הם חריגים, ואני לא מזלזלת בהם.

מה שאמרתי על הסמרטוט היה בצחוק, שהיא גם אישה וגם מעזה לדבר. מגב, שהיא גם אישה, וגם לא חושבת שהיא צריכה לשלוט על גבר.

אני מזמינה אותךהולם במיוחד
להתייחס להודעה שלי ולא לשלך
[הבנתי שזו בדיחה, התרשמתי שהיא רומזת לכך שכביכול משתיקים נשים.]

לדעתך הם חריגים- כלומר עדיף שישנו את דרכם כי הם לא עומדים בדיבר ה11 שהוספתן?? הקביעות הנחרצות האלו מתייחסות לאופי. והציפייה שאופי של ציבור גדול כ''כ יהיה כ''כ דומה- פשוט מגוחכת.
אולי שמעת על פעמון גאוס. אין שום סיבה בעולם שלא יהיו קצוות (המכילים חלק גדול מהציבור) גם במקרה הזה.

מחילה אם פגעתי. אני אכן חושבת שאלו אמירות מכלילות ומגוחכות, בש''א לא התכוונתי לפגוע באופן אישי. אנא אמרי לי אם את רוצה שאעדן את האופן בו אני חולקת עלייך.
לא פגעת ולא נעליים, אבל זו לא דרך מכובדת להגיב (לדעתי)יפה זה לא סיבה

אין לי מה להוסיף מעבר לזה שכל מה שאני כותבת זו דעתי האישית בלבד, ומותר לחלוק עליה. אבל מחלוקות לא תמיד משנות את דעתי וכל שכן דיבור לא מכובד (הוא רק מחזק אותה ) סתם... אבל הכל בסדר, תרגעו. זו רק דעתי, מה אתם לוקחים ללב? מה אתם מתעצבנים? אני בסה"כ ניק.

בקיצור, מילת המפתח שלי בשרשור הזה זה "דעתי"

הכל דעתי. דעתי. דעתי. ואני מכבדת גם את דעתך... 

הסקת מסקנות מעניינתהולם במיוחד
(ונוגעת ללב)
בנוגע למצב הלב או העצבים שלי. לא רק שלא התעצבנתי, אלא שנהניתי לקרוא דעה כ''כ שונה משלי ולהגיב לה.
אני מבינה שאת עדיין חושבת שאופן התגובה שלי לא ראוי. אשמח אם תסבירי למה.

לא חשבתי שזו לא דעתך.. (מפתיע, אה?)
(רק אציין, שאם זו דעתך יש כמה ביטויים שלא היית אמורה להשתמש - ''אתה טועה מאוד'' וכד'.)

את עדיין מוזמנת להגיב עניינית לנק' שהקשיתי על דברייך (מתוך עניין לשמוע מדוע את חושבת כך ואיך הגעת לכאלה מסקנות)
חחחחח מה עובר עליכם היום?יפה זה לא סיבה

האמת שכבר כתבתי את כל הדעות שלי, נגמרו לי הדעות את מוזמנת לעלעל אולי תמצאי שם תשובות... 

(הטועה מאוד התייחס למה שהוא הבין ממה שכתבתי)

(הגעתי למסקנות האלה מהתנ"ך. אני יודעת קצת... וקצת חקרתי את הנושא מכל מיני צדדים. וכמובן שאני יכולה לטעות... אז בואי נגיד שאת צודקת ושתינו נהיה מרוצות)

זה בכוונה שאת מדברת אליי ברבים?הולם במיוחד
או שזה מרוב שהתרגלת להכליל? חח סתםסתם!!

כמובן שלפני כן עלעלתי בדברייך, אחרת לא הייתי מקשה עליהם.
לגיטימי שאת לא מעוניינת לענות.

(המשפט האחרון- זו בד-יוק היתה מטרתי. תודה רבה! ממש מספק את חלומותיי הכמוסים)
לא רק שאני רגילה, זה תענוג חיי להכליליפה זה לא סיבה

זה עושה לי טוב, ברצינות!

אמרי: ''זה עושה *לנו* טוב''הולם במיוחד
גם לך מגיע יחס הוגן. אם הכללות אז עד הסוף בבקשה.
גברים הם גברים אם הם לא מתביישים לפנות,
בנות אינן נשיות אם הן מחזרות,
וכולנו ברבים.
יפה.

עריכה:
אגב- באמת למה פנית אליי ברבים?
אוסף "הקלישאות הדביליות "מקורם בדברי חזלאנונימית1111
..
ברור שכל אמירה היא מכלילה ולא כוללת את הפרטים..
אני כמובן לא חותמת על כל הברה והברה.
ועדיין יש דרך להגיד דברים.
קצת מוזר ליהולם במיוחד
מוזר לי שאופן ההתבטאות שלי כ''כ מפריע לכן (אני חושבת שזה דבילי, מה לעשות.. כנראה הבנו את חז''ל באופן שונה. ובכ''ז אשמח אם תעברי שוב על הרשימה, ואמרי לי אם את אכן מזדהה עם הדברים שכתובים בה.. אני מתקשה להאמין שמישהו אכן חושב שאלו עובדות נכונות)

ולעומת זאת את אומרת שאת אכן מכלילה ולא חותמת וכו'- כלומר, הבעיה היא בתוכן של דברייך.

אמרי אם אני טועה, אך הרבה יותר חשוב לא להכליל ולקבוע עובדות שגויות (תוכן) לעומת להציג דברים באופן שאינו מכבד ומקנה להם מראה נלעג (קנקן)

אם המילים המביעות את מה שאני חושבת על המשפטים האלו כ''כ מפריעות לך- לא אשתמש בהן.
להגיד דברים כאלהיפה זה לא סיבה

אני שמחה להכריז שזה אוסף הקלישאות הדביליות המוצלח ביותר שראיתי בחיי, לא עושה חשק להתדיין איתך. (זה לא איום, זה הסבר...)

זה לא מכבד ואפילו...   לא כ"כ בוגר.

דווקא התרשמתיהולם במיוחד
שגם את חובבת ציניות. ע"ע ההודעה עם הסמרטוט וכו'
אני מבינה שלא.
בסדר, אמנע מכך כאן.
(אם אפשר לא לרמוז לגבי הבגרות שלי בבקשה. זה בדיוק מה שנקרא- ''לרדת לפסים אישיים'')

ואת הדיון למעלה אני יותר אוהבת
לא אוהבת ציניות... יש הבדל בין צחוק לציניות.יפה זה לא סיבה

ודאי.הולם במיוחד
וזו היתה בפירוש הודעה צינית. שלא לומר עוקצנית.
אבל אני מקבלת את זה לחלוטין. יש אנשים שאוהבים ציניות ויש שלא, (ואף אחד מהם אינו 'חריג' כי מטבע הדברים אנשים שונים זה מזה)

וכבר אמרתי, אדע לא לכתוב לך בצורה כזו.

לילה טוב.(:
מה בדיוק מוזר לך??אנונימית1111
משפטים כמו: דרכו של האישה לחזר אחר אבדתו, משפטים נוספים שהם ברוח הדרשה ש"אישה עושה רצון בעלה"..(גורמת ובונה לו את הרצון..)...
לגמרי לא אנחנו המצאנו..
אמרתי שאני לא חותמת על כל הברה כי המשפטים לא מצוטטים באופן מדוייק, זה הכל.
אם את אישית מתקשה להאמין שרוח דברי חזל אמיתיים זה עניין שלך, אין לי עניין לשכנע אף אחד בכלום . כמעט תמיד כל אמירה שהיא תהיה בהכרח כוללנית ולא תכלול את הפרטים השונים, אז על מה בדיוק את מזדעקת?
למשל לומר גברים שכליים נשים רגשיות זו אמירה כללית נכונה כאמירה כללית..את מצפה שבכל משפט שארצה לומר אכליל את כל המקרים יוצאי הדופן..??
זההולם במיוחד
א- אמרתי ''כנראה הבנו את חז''ל באופן שונה'', לא ''אינני מסכימה עם רוח דברי חז''ל. לא כתוב בחז''ל את המשפטים האלה (אולי למעט אחד שלגביו איני מתחייבת.) ואת החלטת שהמשפטים האלה הם מסקנה ישירה מדברי חז''ל. שימי לב שהאופן בו חז''ל אומרים ''דרכו של איש..'' שונה מאוד מאופן ההתבטאות ''אסור לה בש''א..''.
וודאי שמשפט כמו ''זה חסד ותרומה לגבריות והאגו'' פשוט מוזר לי שמצאת לנכון לומר דבר כזה.
ועוד לטעון שהמקור בדברי חז''ל???

ב- הכללות נעשות הרבה מאוד פעמים, את צודקת שככה זה. אבל במקרים בהם אומרים שמי שלא כך הוא חריג וכד'- אני לא מבינה מאיפה האומץ להתבטא ולחשוב כך. (מחילה אם אני מערבבת בין דברייך לדברי 'יפה זה לא סיבה'. התרשמתי שדעתכן בנידון דומה מאוד..)

ואני שואלת שוב- את באמת טוענת על ההודעה הראשונה שלך פה שהיא ברוח דברי חז''ל???
את באמת קצת מערבבת, אבל שיהיה..אנונימית1111
בלי לפגוע,בגדול התחושה היא שאת סתם מתקטננת.. את נתפסת למשפטים ..המשפטים ודאי לא מצוטטים מדוייק וגם אני לא טוענת שהמשפטים הספציפיים האלה מןפיעים. רוח הדברים כן. למשל המשפט "אסור לה בשום אופן.."( לא אני אמרתי ..) אבל מקסימןם ניסוח לא מדוייק שבא לומר שהאיש טבעו לכבוש..וזה כן מובא בדברי חזל איפשהו.. ( אני לא ת"ח..) מי שרוצה להבין יבין ומי שלא-לא.
וכן , אני טוענת שבגדול המשפטים הם מסקנות מדברי חז"ל...
הסברתי את עצמי, לא בא לי לטחון שוב ושוב את אותם הדברים.
המשפטים הובאו כדוגמא לרוח דבריכןהולם במיוחד
עד כמה הם לא הגיוניים בעיניי.
זה לא משפטים ש'נפלטו לכן', אלא מה שאמרתן.
הדוגמא שנתת רק מחזקת את מה שאמרתי- (שרמזתי כשאמרתי לך 'שימי לב שהאופן בו חז''ל אומרים..') שהקצנתן את הדברים לרמה כזו שמה שאצל חז''ל הוגדר כדבר טבעי (שכמו כל דבר טבעי, גם בו יש ויש, זו הנורמה, הרבה שונים וזה סביר, הגיוני ולא חריג) אצלכן הוגדר כ''אסור בש''א..'' לנהוג אחרת.

מאוד תמוה בעיניי שהדיבורים הראשונים שלך, על כך שהתחלה תוזיל את האישה, שהאישה גורמת לאיש תחטשת גבריות, וכן על זה הדרך, קשורים בעינייך לדברי חז''ל.

לדעתי (לא רוצה לפגוע חלילה) את אומרת כך כדי לחזק את דברייך. עמדי מאחוריהם, זו יכולה להיות דעתך ע''ס נימוקים הגיוניים ולא ע''ס- 'כך הבנתי את דברי חז''ל'.
מדברת בשם עצמייפה זה לא סיבה
לקחתי השראה בעיקר מדברי חז"ל ומפשט התנ"ך.

מה שאמרתי בש"א, זו דעה שלי מכמה סיבות, ואני עומדת מאחוריה, ולא מוצאת סיבה להתנצל עליה. זכותך לחשוב אחרת.

אם כבר ניסית לנתח למה היא אומרת את מה שהיא אומרת, אולי גם לך יש איזשהו מניע לא מודע לקפוץ על הדיעה הזאת?
תרגישי בנח גם אם התחלת עם מישהו, תמיד אפשר לתקן... חחח סתם. באמת תרגישי חופשי.

אני לא יודעת איך את קוראת את הדברים שלי, אבל אני לא אדם ציני.

טוב, פרשתי מהדיון, מרגיש כמו טחינת מים...
חמוד שאת משתמשת במשפטהולם במיוחד
''תרגישי בנוח אם התחלת עם מישהו וכו'' ועוד טוענת שאת לא צינית. (אני מבינה שההבדל טמון בהוספת חחח אח''כ)
לא התכוונתי- מהי הסיבה המהותית או הכרונולוגית המביאה אותה לומר זאת (''לנתח למה היא אומרת'') אלא שנראה לי כל כך לא נובע ישירות מדברי חז''ל שזה במקום לתת נימוקים לוגיים לדבריה.
הינה, את אמרת שזו דעה שלך מכמה סיבות, ואני מבינה שזה דעה שגיבשת ולא שהחלטת לפרש כך את דברי חז''ל.
אמנם לא הצגת את הסיבות אך אני מאמינה שיש לך נימוקים טובים.
ומה שאמרת שזכותי לחשוב אחרת- וודאי, זה הרעיון של דיון, שמעמידים דעות שונות זו מול זו ובוחנים אותן בצורה עמוקה. אין מה להיבהל או להתנצל כמובן.

הערה קטנה:
התוספות שאת נוהגת להוסיף המתייחסות לפן אישי בעייתי (כן, אני יודעת שזה בצחוק) מסיטות לא רע בכלל
את הדיון ממקום ענייני למקום אישי.
לדעתי זו לא דרך להגיב בדיון, (קרה כבר שזה באמת הסיט את הדיון ובא במקום לענות עניינית) אבל כמובן שזכותך לחשוב אחרת...
לילה טוב.
הצינית-יפה זה לא סיבה
הוסב למה שכתבתי אחרי הצחוק, כתבתי ברצינות.

נראה שמי שניסתה להקניט באמירות ציניות בוטות, זאת דווקא את. (קלישאות. דביליות. רגילה להכליל וכו וכו כבר לא זוכרת) זה לא נעים והיה לי יצה"ר לדבר איתך בשפה שלך כדי שתביני. אבל זה עדיין לא מוצדק... מסכימה.

ואני מודה באשמה, אני נוטה לנתח מה גורם לאנשים להגיב בצורה קיצונית, צינית ולא עניינית (לא בהכרח "פן אישי בעייתי"). לפעמים אני טועה בניתוח, ועוד יותר, לפעמים אני טועה בדרכיי, לא תמיד נכון וצריך לעשות את זה, במיוחד לא בקול ובמיוחד לא בכל פורום. אז באמת סליחה... אנסה לשים לב.

בכ" א, נסי להיות עניינית בדיונים, לא רק מבחינת תוכן, גם מבחינת האופן שבו את אומרת את הדברים. לטובתך אני אומרת את זה... (באמת)
לי אין שום בעיה להתנדף מפה... ככה שזה בטוח לא בשבילי.
תגובה יפה.הולם במיוחד
מעריכה את זה שכתבת כך ברצינות. באמת!(:

את צודקת שכתבתי בציניות, אני מודעת לכך.
אני חושבת ש'ניתוח' בכל מקרה לא היה עובד.. כי פשוט כתבתי בציניות. בלי מניעים נסתרים.

וה'ניתוחים' האלה- תחשבי שאם את צודקת- זה מביך בטירוף שככה פתחו נקודה פנימית אצלך לעיני כל הפורום, וזה פגיעה רצינית,
ואם את טועה- זה סתם מעצבן ולא נעים, ולפעמים הורס את הדיון.

סה''כ אני חושבת שהייתי עניינית, אלא שהצגתי את הדברים בצורה לא עניינית.

מכיוון שאני דווקא מחבבת ציניות, אני לא בטוחה שאפרד ממנה בכזו קלות, אבל נראה..

צודקת לגבי הקטע השלישי... אנסה לעבוד על זהיפה זה לא סיבה
ובאמת אני אומרת לך, את הרבה יותר חמודה כשאת מדברת בפתיחות ובכנות. וכשאת באמת את ואת לא מסתתרת. כמו מה שעשית עכשיו...
אוהבת אותך... לילה טוב.
תודה רבה לך(:הולם במיוחד
(אני לא בטוחה שנכון לומר שזו אני באמת אבל נניח לזה חח)

גם אני התרשמתי שאת ממש מקסימה..

לילה טוב!!
הם יכולים להיות מאוד לא הגיוניים בעינייך וזה בסדר גמוראנונימית1111
מבחינתי.
אני עומדת מאחורי הדברים שאני אמרתי. ואת עושה סלט לא קטן.לא אמרתי בשום מקום "אסור בשום אןפן"
את רוצה לטעון טענות לפחות נסי לדייק..
אני לא יודעת מה בדיוק מפריע לך ..אם את בדעה שבת צריכה להתחיל אין לי שום בעיה עם זה... הבאתי ציטוט "כל כבודה בת מלך פנימה" והסברתי שבגדול טבע האישה להכבש ולא לכבוש לכן רוב בנות ישראל תהיה להן רתיעה טבעית להתחיל ( ומי שלא נרתעת ועושה זאת הצניעות גםטוב מאוד, העיקר בצניעות). והעניין שהתחלה של אישה שתוזיל אותה בעיני לפחות חלק מהגברים היא די ברורה. לא מאמינה? תשאלי גברים, תבדקי בשטח.. לא טענתי שחזל דווקא את הדוגמאות האלה ...אבל זה נגזרת של כל כבודה פנימה...
אני לא יודעת למה אני טורחת..
האמת, אני לא ממש מבינה מה את רוצה..
וסליחה שאין לי סבלנות..
הכל היה ציטוטים,הולם במיוחד
לא שלך, מסתבר. מחילה, אמרתי את זה בהתחלה שאולי אערבב ביניכן..

אני ממש לא מדברת על הנק' שבת תתחיל, אלא הגישה באופן כללי- ''זה נשי'' ''זה לא נשי'' ''זה גברי'' ''גבר לא אמור להתבייש'' וכדומה.

מסכימה שה'כללים' האלה נכונים ברוב המקרים. רוב הגברים פחות מתביישים להתחיל עם בנות, וכו,

אבל כשקובעים את הכללים האלה והופכים אותם לעניין מהותי,
וזה מפריע לי.
אסביר למה:
אני חושבת שגם גברים וגם נשים נאלצים בגלל זה לשאוף לכיוון הממוצע הזה, ולהרגיש שמשהו לא בסדר אם הם לא שם. כי כשזה עניין מהותי- אז לדוגמא אם את אישה את צריכה לשאוף לנשיות על כל כלליה והגדרותיה.
ובפועל זה לא נכון שיהיה כך. זה שה'כללים' האלה מתקיימים באופן נורמלי זה לא אומר שמי שלא מקיים אותם הוא חריג

נתת מקודם את הדוגמא של שכלתנות. אישה שכלתנית לא תרגיש חריגה למרות שבד''כ זו תכונה יותר גברית, מפני שלא הפכו אותה להיות עניין מהותי ש''זה לא נשי להיות שכלתנית''

ואת אותן תכונות כן הפכו לעניין מהותי (ומשם מגיעות אמירות כמו 'אסור בש''א'... אני יודעת שלא את אמרת)
וזה מה שמפריע לי. ואני לא מבינה למה לעשות כך.
חח..דווקא 2 ציטוטים מתוך ה5 כן היו שלי ( האחרונים)..אנונימית1111
אוקי, עכשיו הבנתי אותך.. העולם נראה לי בגדול מתנהל לפי תוויות וסטיגמות , יש נטייה טבעית להכניס דברים לתבניות ומסגרות כי כך קל יותר להתנהל בעולם אחרת זה גורם לפיזור ובלאגן ומקשה על החיים... הטבע האנושי זקוק לזה.בגדול אני מסכימה איתך.. יש תפיסות כלליות שהן נכונות ככלליות.
צודקת בהחלטהולם במיוחד
אבל מה שמפריע לי זה לא עצם ההגדרה אלא זה שהיא הפכה להיות החלק המהותי.
ומשם מגיעים ל'בעייתיות' אצל מי שלא כך..

וזה מבאס
בעידן של היום אני כבר לא כ"כ בטוחה שזה כך..אנונימית1111
בכ"א לא כמו פעם.היום יש פתיחות גדולה להכיל ולקבל שונות, אולי לא מספיק..
למה בדיוק אך מתייחסת? לאיזה סוג של שונות?
מה שבטוח זה שצריך לחזק אך ההכרה -שאני בדיוק כמו שאני בסדר גמור.. ואז הסיכוי שיעבור הלאה גבוה יותר..
לא חוסר קבלת האחר,הולם במיוחדאחרונה
אלא הגדרה כזו, שהיא לא שאיפה, והופכים אותה לכזו.
דוגמאות..:
לחזר ולהרגיש טוב עם זה זה גברי,
אישה יכולה באמצעות החוכמה הנשית שלה להביא גבר לחזר אחריה,
האגו הגברי משחק תפקיד חשוב בקשר,
...
זה הרעיון הכללי. דברים שפחות או יותר אמרתן (בצדק) שקיימים במקרים רבים, אולי אפילו ברוב המקרים, אבל ברגע שהופכים את זה לעניין מהותי זה נהיה הדבר אליו צריך לשאוף, חריג לא להיות כך. וזה בעיניי ממש לא נכון.
אני מרגישה ואולי טועה שאתה משתמש במצבי רוח שלך כאיוםיפה זה לא סיבה

היחיד שזה מאיים עליו, זה אתה. כמאמר הכתוב, "כלב נובח לא נושך". "מורה צועקת לא חזקה"

אותי בכ"א זה לא כ"כ מרגש אז אל תשתמש בזה כאיום, אבל מודה שאני מצטערת בשבילך שזה כ"כ מסעיר אותך, כי זה אומר שמשהו שם לא פתור.

לא ניסיתי לעקוץ עכשיו (וגם לא מקודם), אני אומרת באמת ובתמים את מה שאני מרגישה. סליחה אם קשה לך לשמוע.

אני שוב אומרת, אני לא חושבת, אני בטוחה שהקושי העיקרי שלך נובע מכך שלך באופן אישי אין ביטחון לחזר.

ואתה ולא אחר רוצה להתנער מהתפקיד הזה שמוטל עליך. (וזה לגיטימי, זה תפקיד לא פשוט. וזה דבר שנבנה עם הזמן... אל תיבהל מזה)

הצד השני לא אדיש. הצד השני מעריך את זה, ואפילו זה גורם לו להתאהב בך. (רק צריך לדעת לעשות את זה בדרך הנכונה,

לפנות אל מישהי כי אתה מעוניין בה, ולא רק כי אתה מעוניין להתחתן. מתוך ביטחון עצמי בעצמך, ואז הכל יבוא על מקומו בשלום)

זה פוגע בה כי זה לא הטבע שלה, אני אומר משהו שלא אמרתי עד עכשיו כי לא רציתי לפגוע, אבל בחורה שמתחילה עם בחורים, היא בחורה שלא יודעת כמה היא שווה, אין לה ביטחון עצמי אמיתי... יש גם חריגות כמו בכל דבר, אבל זה נכון באופן כללי.

למה להסתיר את זה? כי זה בוטה שלא להסתיר את זה. גם אישה שרוצה להיות עם בעלה, צריכה להתקשט ולא לומר לו באופן ישיר, אחרת היא נחשבת ל"חצופה". אותו עניין (כמעט). אבל הרעיון מובן.

כי חיזור זה סוג של נתינה והשפעה, ואין לי להוסיף על הדברים היפים שאנונימית כתבה, תקרא שם.

מעבר לזה, שכשאישה מחזרת, הגבר נכנס לתבנית של "מושפע" וברוב המקרים קשה לו ולה לצאת מזה גם בהמשך. וזה היפוך יוצרות ולשניהם הקשר הופך ללא נוח ולא אידאלי.

והוא כן באמת יוזם, רק שהיא רק עוזרת לו בזה קצת...

כלומר, היא מעוניינת בו, וגורמת לו לעשות את הצעד. (זה שהוא שם לב אליה באשמתה, זה לא אומר שהוא לא היוזם...)

מה שאמרת על הרפיון ידיים, זו הבנה סובייקטיבית שלך. מה שאמרתי לפותחת השרשור מתאים למה שאמרתי לה.

כל מקרה לגופו...

כוונתי, לבקש מחברה שתדבר איתו עלי... (שיחשוב עלי קצת...) אין לי כוונה נסתרת. (אף פעם לא ניסיתי את זה אבל זה רעיון לא רע)

כשגבר מקבל דחיה, לא קורה לו שום דבר באמת מהותי. אישה לא מזלזלת בו והוא לא יוצא נואש, הוא יוצא גבר בכל מצב. ואם זה גורם לו לאבד את הביטחון העצמי, זה רק סימן שהוא צריך לחזק אותו יותר. היא האבדה שלו והוא זה שצריך לחזר.

אישה כשהיא מקבלת דחיה, זה פוגע במהות שלה. למה? כי גם ככה השורש שלה מרגיש שהיא חטאה בזה שהיא לקחה תפקיד שהוא לא שלה. ואז היא גם נכשלה בו? אז רגשות האשם הרבה יותר גדולים. זה מוציא אותה נואשת, כי זה באמת זלזול עצמי.

חוה לא באה לעולם עד שאדם ביקש אותה. גם את לא.

השקעתי בך לא מבטיחה להמשיך להאריך...

א. תודה על ההשקעה.הרוזן!
ב. את לוקחת את זה למקום מאוד אישי... אני לא חושב שאת מבינה אותי נכון. אני בפירוש לא חושב שהבנת נכון מה אני מעז ומה לא, ויש לי בראש שתי דוגמאות שלא מסתדרות עם מה שהבנת עלי. יותר מזה לא נוח לי לפרוס ולנתח על גבי הפורום את האישיות שלי, גם כך מדברים מסויימים שכבר אמרתי לא הכי נוח לי. יש פה לא מעט שמכירים אותי אישית. אחשוב בע"ה אם יש לי בעיה, אבל קשה לי להאמין שכל התפיסה שלי היא בגלל בעיה.

טוב. אני לא יודע אם יהיה לי כוח כרגע להתייחס להכל. נפרק לאט-לאט, בע"ה. ראי, כל העניין הזה קצת מוזר לי. כאילו הקשר התחיל עוד לפני שהתחיל... למה לחפש שתתאהב בי עוד לפני שהתחיל קשר? לפי מה שאני מבין, מדובר במקרה שאנחנו רק בודקים אפשרות. זה כל כך ראשוני... את רצה עם זה קדימה מדי.
אני קופץ קצת לסוף. מה ההבדל בין חברה שמדברת איתו עלייך להצעה דרך צד ג'? זה לא ניסוחים שונים לאותו דבר?
שמע רגעיפה זה לא סיבה

לא יודעת להתייחס לקטע הראשון, אתה מדבר ברמזים, אבל לא הבנתי עליך משהו שלילי בכל מצב. (סליחה באמת! אם ביישתי אותך... לא התכוונתי ולא חשבתי על זה שמכירים אותך פה. למרות שלא נראה לי שיש סיבה שתתבייש)

(ולא לקחתי שום דבר למקום אישי, אבל לא נתווכח על זה, זה לא הנושא)

אני מדברת על חיזור באופן כללי. (כשבחור שולח לי משהו מתוק לעבודה, כשבחור מתקשר אלי פעמיים ביום, כשבחור מכין לי אוכל שאני אוהבת, כשהוא הולך ברגל בשבת כמה קילומטרים בשביל להפתיע אותי ולראות אותי... זה לא מוציא אותו נואש. זה מוציא אותו גבר. מנסיון)

אין הבדל (הבאתי את הדוגמה "דרך חברה" כי חשבתי שלא הבנת את ה"דרך עקיפה" שהתכוונתי... כי אין לי שמץ של מושג איך הגעת מדרך עקיפה לחוסר צניעות... זה אמור להיות הפוך)

חחחהרוזן!
סליחה על הרמזים, שוב. הניתוח שלך לא נכון (בעיקרו, לפחות), אז לא מפריע לי שרואים אותו כמה דברים שכתבתי בעצמי, אולי עדיף היה להימנע. בקיצור, לא משנה.

אבל זה לא היה הנושא בכלל גם אני מסכים שטוב שבחור יעשה דברים כאלה, ומשונה לי אם בחורה תעשה דברים כאלה. דיברנו על מישהי שרוצה מישהו, אבל אסור לה לטענתך להציע את עצמה (?)

אבל... זה לא נקרא ליזום? מה ההבדל?
(מרגיש ממש טמבל)
לגבי מה ששאלת, לטענתי: לא באופן ישיר ובוטהיפה זה לא סיבה

היא לא סחורה. היא אבדה... לא שמעתי על אבדה שמחפשת את האובד.

זה נקרא ליזום, ההבדל הוא שזו יוזמה עקיפה... (כמובן שתלוי איך זה נעשה)

ואם ככה, אז כנראה שברוב אנחנו מסכימים... אז לא חבל על העצבים שהוצאת? ;)

חבל, מאוד חבלהרוזן!
ושוב סליחה.
חבל גם אם לא היינו מסכימים בכלל.
היה לי יום גרוע גם ככה, זה יצא פה עלייך. עזבי את זה

ואם לא יכולה דרך שום צד ג'?
חחחחח הכל בסדר צדיק, אתה יכול להרגע יפה זה לא סיבה

לא לקחתי את זה אישית בכלל. מצטערת שהיה לך יום גרוע. האמת שגם לי היה קשה, בגלל הנערים.

(אז שתפנה אלי ואתן לה רעיונות...)

הקטע הזה בסוגריים מחשיש אותיהרוזן!
מלשון חשש.
זה כנראה מה שגרם לי לדמיין דמיונות. ואמנם נראה לי שאני סוף-סוף מבין לפחות את העיקרון שעומד מאחורי מה שאת חושבת, אבל זה עדיין לא נשמע טוב

אגב, איך זה שעברית סוף-סוף?
לא נורא... זה סתם בשביל להיות מסתוריותיפה זה לא סיבה

זה חלק מהמשחק סתם... תפסיק לחשוש... תתעסק בתפקיד שלך וזהו

אני מהמחשב עכשיו, וכשלא, זה דרך מכשיר אחר

למה זה כ"כ מסתורי?הרוזן!
ומה *כל-כך* נורא שהיא תשתמש בזה במצב קיצון, גם אם נקבל שלכתחילה זה לא רצוי (אמנם בעיני זה עדיין לא בהכרח קריטי...)?

נעע
באסה
חח עניתי לך על זה כבר למעלה... עוד פעם לכתוב?יפה זה לא סיבה

העניין הואהרוזן!
שאני מבין שזה נראה לך עניין מהותי.
אבל מדובר בסה"כ בחמש דקות במקרה המרוח. ואח"כ מחכה להם קשר שלם (או שלא) שיכול לכפר על ה"פספוס" הזה... בהנחה שזה כזה פספוס. וכ"כ משונה להסתבך עד אין קץ בגלל חמש הדקות האלה. פשוט להחזיק חזק... ולעבור אותן.

לכן לא שאלתי למה את חושבת שזה לא טוב שזה יקרה. אלא למה זה כל-כך כל-כך עקרוני, כל-כך כל-כך נורא ואיום, כל-כך כל-כך משהו שאסור להגיע אליו... זה נשמע לי מוגזם קצת...
יואוהרוזן!
הכל פה מבוסס על אי-הבנה. ידעתי שהמילה "לחזר" מעצבנת אותי! היא באמת לא היתה המילה המתאימה, פשוט, וזה גרר אי הבנות. אוך
לא אני המצאתי יפה זה לא סיבה

"האישה נקנית".

וניתני התם "האיש קונה" ! מעיקרא תני לישנא דאורייתא ולבסוף תני לישנא דרבנן, ומאי לישנא דרבנן? דאסר לה אכולי עלמא כהקדש. וניתני הכא "האיש קונה"! משום דקא בעי למיתנא סיפא "וקונה את עצמה" בדידה, תנא נמי ברישא בדידה. וניתני "האיש קונה ומקנה"! משום דאיכא מיתת הבעל דלאו איהו קא מקני - מן שמיא הוא דמקני לה, ואי בעית אימא: אי תנא "קונה" ה"א אפילו בעל כרחה, תנא "האשה נקנית": דמדעתה - אין, שלא מדעתה - לא.

ומאי איריא דתני "שלוש" - ליתני "שלושה"! משום דקא בעי למיתני "דרך" ודרך לשון נקבה הוא, דכתיב "והדעת להם את הדרך ילכו בה" (שמות יח,כ). ואלא הא דתניא: "בשבעה דרכים בודקין את הזב" - ניתני "שבע"! משום דקא בעי למיתני "דרך" ואשכחן דרך דאיקרי לשון זכר, דכתיב: "בדרך אחד יצאו אליך ובשבעה דרכים ינסו לפניך" (דברים כח,ז) - אי הכי קשו קראי אהדיי וקשיא נמי מתני' אהדדי! קראי אהדדי לא קשיין: הכא דבתורה קאי ותורה איקרי לשון נקבה, דכתיב: "תורת ה' תמימה משיבת נפש" (תהילים יט,ח) - כתב לה בלשון נקבה, התם דבמלחמה קאי - דדרכו של איש לעשות מלחמה, כתב לה בלשון זכר. מתני' אהדדי לא קשיין: הכא דלגבי אשה - קאי קתני לה בלשון נקבה, התם דלבי איש קאי, דדרכו של איש ליבדק ואין דרכה של אשה ליבדק, דהא אשה נמי באונס מיטמאה - תני לשון זכר.

מ"ט תני "שלוש" - משום דרכים. ניתני "דברים" וניתני "שלושה"! משום דקבעי למיתני "ביאה" וביאה איקרי דרך, דכתיב "ודרך גבר בעלמה כן דרך אשה מנאפת" (משלי ל,יח). הא תינח ביאה, כסף ושטר מאי איכא למימר? משום ביאה ותני תרתי אטו חדא, הנך נמי צורך ביאה נינהו. ואי בעית אימא: הא מני ר' שמעון היא, דתניא: ר"ש אומר מפני מה אמרה תורה "כי יקח איש אישה" (דברים כב,כד) ולא כתב "כי תלקח אשה לאיש"? מפני שדרכו של איש לחזר על אשה ואין דרכה של אשה לחזר על איש, משל לאדם שאבדה לו אבידה - מי חוזר על מי? בעל האבידה מחזר על אבידתו.

והא דתנן "בז' דרכים בודקין את הזב" ליתני דברים! התם הא קמ"ל דדרכא דמיכלא יתירא לאותיי לידי זיבה, ודרכה דמישתיא יתירא לאתויי לידי זיבה.

והא דתנן "אתרוג שווה לאילן בג' דרכים" ליתני דברים! משום דבעינן מתני סיפא "ולירק בדרך אחד". סיפא נמי ניתני דבר!

יש סיבה אחת פשוטה.אברי
יש משפט שאומר, אנחנו מתחרטים רק על מה שעשינו.

אחרי הפרידה מארוסתי, היה לי הרבה זמן להרהר בדבר. החלטתי לנסות לדבר עם חברה שלה, ומשם זה התגלגל למירוץ טלפונים מטורף, כמה מכתבים, ועוד כל מיני דברים.

בסוף לא חזרנו. לא האמנתי מלכתחילה שנחזור. את האמת, לא רציתי בזה.

אבל השקעתי את כל כולי בזה מסיבה אחת. עכשיו לעולם אני לא אחשוב "מה היה אם.. " כי אני יודע שעשיתי הכל.

אני מציע לך לעשות כל שביכולתך. חברים שלו, רבנים, אפילו ללכת לפגוש אותו ולעמוד על זה שתדברו. הכל בכדי שלא יווצר מצב שאולי יבוא היום ותתחרטי שלא עשית את זה..
תודהשרה שרה שיר

נראה לי זאת התשובה שרציתי לשמועחצי חיוך

עכשיו אני צריכה להחליט לפי איזו עצה לפעול...

התשובה הזאתיפה זה לא סיבה
רצית לשמוע אותה, כי הכי קל לך שלא לשחרר
קשה לנו לצאת מהאופי שלנו, אנחנו רוצים אישור לעבור בדרך הקלה, גם אם היא תזיק לנו.
(זאת תשובה לגיטימית מגבר אל גבר, אל תשכחי שאת אישה)
אני איתך..תשמרי על הכבוד שלך. חיזרת כבר. די!חלושששש
זה לא קשור לגבר או לכבודאברי
עזבי את העובדה שאת אישה, את הכבוד, שימי הכל בצד.
את מעדיפה לשמור על ה'כבוד' ו'לשחרר' או שהלב שלך יהיה שקט ב100%?
יצאתי חודשיים עם מישהי וכשהחלטתי לסיים את הקשרצלילי מיתר
היא הגיבה בצורה דומה. "אתה מפחד להתחתן", "אתה לא מבין מה זה אומר להיות בקשר". היא הגדילה לעשות והוסיפה עוד כינויים כמו ? "שקרן" "צבוע" וככה שיחה של כמעט שעה שאני יושב בשוק ולא יודע איך להגיב לחיצים שהיא יורה בי.

זאת הייתה תגובה מאוד לא נעימה ודרך מאוד לא מכובדת לסיים קשר. כל הזמן הזכרתי לעצמי שאנשים עושים טעויות, ואני לא נמצא במקום שלה. כשהיא התארסה מאוד שמחתי. אני לא כועס עליה ולא שופט אותה.
אבל-
אם היא הייתה מבקשת לחזור- אין שום סיכוי שבעולם שהייתי מוכן. אני מעריך אותה כבנאדם, מקבל את זה שאפשר לטעות, אבל נפגשתי עם צד מאוד מכוער של האישיות שלה שדוחה אותי.

יכול להיות שאת מאוד רוצה לתקן את הטעות שעשית. אבל הבחור לא פוגש את הרצון הטוב שלך. הוא פוגש את המעשים. והוא אמר לך שהוא לא מעוניין. שלוש פעמים. הבחור לא מקפיד עליך. אבל אחרי שלוש פעמים נראה שהוא בהחלט אמר את דעתו על השאלה אם הוא מעוניין לחזור לקשר..

אני מאמין שכל פעם שאת אזרת אומץ וביקשת לחזור ואז קיבל תשובה שלילית- הרגשת דקירה כואבת. לא כדאי להידקר שוב.
את נשמעת בחורה מצוינת, שעברת תהליך שמאוד בנה אותך. את הכוחות האלה תיקחי, תכירי בחור אחר שיאהב אותך וידע מאוד להעריך את כל מה שבנית. אין צורך להידקר שוב. זה לא מגיע לך. כל העתיד לפניך. בהצלחה!

נ. ב. כתבתי את הדברים מהמקום של החוויה האישית שלי. אם נראה לך שעניתי "תשובה טובה לשאלה אחרת" תזרקי את מה שאמרתי לפח.
תודה לכם(:שרה שרה שיר
התשובות אכפתיות ויפות,תודה!

אני חושבת שאשתדל לעזוב את זה..
בעז"ה יבוא מישהו אחר(:
צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבהאחרונה
פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.אחרונה
כל הטוב עוד לפנייך!
משהו שרציתי לשתףמאותרת

היו לי כמה דייטים בחיי עם אנשים שונים -

רובם היו ב"ה נחמדים וטובים. אבל מידי פעם קרה שמי שנפגשתי איתו - נראה שמשהו התפספס מהפן של המודעות לחיצוניות ולגוף. ולי לא היה נעים להגיד שזה (כמובן תלוי כמה הדבר היה קיצוני) היה סיבה מרכזית בשבילי לא לרצות להמשיך.

ותהיתי לעצמי - מי שלא למד את זה בגיל ההתבגרות (ולא ברור לי מי מלמד שם - משפחה? חברים בפנימייה?), מתי משלים את הפער?

לכן חשוב לי להביא את זה כאן - יש אנשים שמוכנים להקים זוגיות ומשפחה, אבל נראה שהם דילגו על שלב בדרך לשם.

לא כולם, לא הרוב, אבל קיים. בעיני, אם יש לכם חבר כזה - זה חסד גדול להאיר לו ולעזור לו בנדון.

זה הטקסט שהתפרסם היום:

בואו נדבר על הפיל שבחדר, או יותר נכון, על הריח שבחדר:

יש איזה קטע במגזר שלנו, נטייה לחשוב שאם אנחנו בחורים עמוקים, רוחניים ומלאים במידות טובות, אז הצד הפיזי ובפרט ההיגיינה הבסיסית , הוא משהו שולי שאפשר להחליק עליו.

ואל תשאלו אותי אם לומדים את הדברים האלו בכיתה י"ב או כמה לומדים ואם בכלל.

וואלה, לא יודע.

העניין הוא שיש בחורים שבטוחים שאם הם סיימו עכשיו מסכת קידושין, הזיעה שלהם מריחה כמו מי ורדים.

אז זהו, שלא.

אבל ממש ממש לא.

לפני שניגש לפרקטיקה, קחו קצת מדע:

מחקרים כבר מזמן מוכיחים שיש קשר אקוטי וקריטי בין חוש הריח לבין תהליך הבחירה הזוגית בין שני המינים.

מדובר במנגנון ביולוגי טהור:

חוש הריח משדר למוח מסרים שקובעים בתוך שניות אם יש כאן פוטנציאל למשיכה או אינסטינקט של בריחה.

אז עם כל הכבוד ללב הטוב שלך ולכוונות הטהורות, אם המעטפת החיצונית לא משדרת ניקיון, הדרך לחופה מתארכת משמעותית:

כדי לעשות לכם סדר, ריכזתי 10 כללי ברזל פשוטים לגבר, רגע לפני שהוא יוצא לדייט:

1.תסתכל במראה.

צעד ראשון ובסיסי.

רגע לפני שאתה טורק את הדלת ויוצא מהבית, פשוט תעיף מבט.

אז מה אתה אומר?

אתה אוהב את מה שאתה רואה?

פחות?

השיער מסודר?

כי זה בערך הדבר הקרוב ביותר למה שהבחורה שאתה הולך להיפגש איתה הולכת לראות.

כן כן, ברור שהיא תראה קודם את הנשמה שלך.

אבל אתה יודע...בכל זאת יש גם את העניין של ההשתדלות והוא מתחיל ממש כאן.

2. איך הריח שלך?

עזוב אותך עכשיו מהדימוי המצחיק של עולם הכלבים, אבל ברצינות... פשוט תיסגר על הריח שלך.

אל תנחש, תבדוק.

תסתכל אם אין לך כתמי זיעה. אמיתי. זה אחד מהדברים הדוחים ביותר שיש.

כלומר גם אם אתה מתכוון להטביע את הבחורה בכתבי הרב שג"ר ולבזוק עליהם קצת הרב זקס מלמעלה, ברגע שהיא תבחין בכתמי הזיעה האלו, הקשב שלה ישאיר לך פתק:

'הלכתי ותיכף אשוב' וכנראה שבזה הרגע הדייט שלכם נגמר באופן רשמי.

כיף הא? אז פשוט, תדאג להימנע מכתמי זיעה.

ואם כבר אתה מרגיש שמתחילים להיווצר לך כאלו תוך כדי דייט כי אתה נכנס פתאום למתח או ווט אבר, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

בכלל, תמיד טוב שכל עוד אתה לא בטוח בקריאת המפה ובכוונות שלה, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

3. אם יש ספק – אין ספק.

תמיד טוב להשפריץ לתוך הפה משהו שנותן ריח טוב, כולל מסטיק.

בחיים אל תוותרו על מסטיק בדרך לדייט.

זה לא מעניין עכשיו אם זה הולך להיות בטעם מנטה אוכמניות או אפרסק ביישן.

פשוט תהיה במודעות לריח שיוצא לך מהפה. תמיד.

4.שים דיאודורנט.

חובה. קו אדום. אי אפשר לזוז בלי זה.

כיפה יש לך?

גם ציצית?

אחלה.

תכניס גם את הדיאודורנט לסיפור.

5.תחשוב מראש איך אתה הולך להופיע מול הצד השני.

גלינג גילינג.

אנחנו בישראל.

לא שבדיה.

לא קנדה.

ישראל.

ואם חם עכשיו בחוץ אז תביא חולצה נוספת בתיק.

אם אתם הולכים להיפגש בבית קפה, תדאג להגיע קודם:

תיכנס לשירותים.

תחליף חולצה.

תשטוף את מה שאתה צריך לשטוף ותבוא אליה רענן.

6. אל תיצמד ואל תפלוש למרחב הפרטי של הבחורה.

מעבר לסיבות הברורות שבאמת אין צורך להרחיב בהן מטעמים מובנים, יש גם את עניין הריח.

אם אתה לא סגור במאת האחוזים על איך שהבחורה חווה אותך באותו רגע, פשוט תשמור מרחק.

7. עיקרון ההדדיות.

תחשוב שכמו שאתה רוצה שיהיה לך נעים להסתכל עליה, ככה גם תדאג שיהיה לה נעים להסתכל עליך. מאוד פשוט.

אין שום סיבה הגיונית שבעולם שבחורה תשרוף שעה וחצי על הכנה לדייט וברור יגיע אליה היישר מתפילת מנחה בשטיבעלך של איצקוביץ' כי בעצם הדייט הזה מבחינתו הוא על הדרך ובמקום להשקיע קצת בהופעה שלו הוא עסק בבניין עולם.

'בין אדם לחברו' חשוב לא פחות ואם ביאסת וציערת את הבחורה, טוב, אני לא הדובר של אלוהים אבל, כנראה שיסתכלו על הדברים החשובים שעשית בצורה סקפטית יותר במקום בצורה שקיווית שיסתכלו עליהם.

8.מותר לך גם להשקיע בבגדים.

אתה לא חייב להוציא חצי משכורת על מותגים, אבל אם בא לך לעוף, תדע שיש חנויות שמוכרות את המותגים השווים ביותר ('טומי', 'ראלף לורן', 'גאנט', 'אמריקן איגל' ועוד) ממש בזול יחסית.

לא תאמין איך בחירת בגדים נכונה יכולה לשנות את כל הלוק שלך מבחוץ.

9. המסר שמאחורי הלבוש.

תזכור שמעבר להופעה הנעימה, כשבחור מגיע לדייט מושקע, הוא בעצם משדר אמירה ברורה לבחורה:

'השקעתי עבור הדייט הזה! אני יודע שגם את השקעת ואני מעריך את ההשקעה והזמן שלך ולכן גם אני על זה'.

10.זהירות, 'מביכים'.

כשאתה אוכל כל מיני דברים בדייט, תדאג מראש שלא יישארו לך סימנים של 'מביכים' (מביכים למי שחי בלה-לה-לנד ולא ממש יודע, אלו הדברים האלו שנתקעים לכם בין השיניים והם... פשוט מביכים).

קיצר, בחורים!

הגיע הזמן לצאת מהעולמות של האופנים וחיות הקודש ולנחות בעולם הדיאודורנטים והאפטרשייבים.

או אם תרצו לסכם את הכול במשפט אחד:

"ניחוח טוב הוא שפה ללא מילים, העוטפת את הנוכחות בקסם ומדברת ישירות אל הלב."

כן, גם אל הלב של הבחורה שאמורה לשבת הערב, ממש מולך.

(אבינועם הרש, נראה לי שבעקבות הפרסום הזה)

וואי חשוב ממשזיויק
כלכך נכון וחשוב😊Shandy
מדהים תודה, עכשיו אפשרשפלות רוח

לדבר על הפילה שבחדר? או שזה אסור?

ואם תמצי לומר מותר, אפשר לעשות לה רשימה גם?

למי פונים בשביל כל הדבר החשוב הזה?

איזה דבר מבורך, אודה להתייחסות בהקדם תודה לכם🙏

במידה והיה לך טוב בקשר למעט "זה" לא מוטב היהדג כחול

בדרך כלשהי להעלות את זה בפניו?

אוח, כמה שהייתי רחוק מזה פעםמחפש אהבהאחרונה

הלוואי הייתי שומע את זה אז

גבריםכְּקֶדֶם

אתם צריכים ללמוד איך להיישיר מבט

צודק… להרים את העיניים למעלה, להביט קדימהפ.א.
באיזה הקשר אתה אומר את זה?שפוי

בשיחה עם בחורה? בחברותא? בשולחן שבת כשאתה מדבר עם אחותך? סתם בהליכה ברחוב? 

נראה לי שלמדתי את זהadvfb
תסביר את עצמךזית שמן ודבש
מה הפשט? באיזה הקשר?דג כחול

אני אמנם לא מיישיר מבט

אבל אני שם לב שאני חריג בזה..

שאר הגברים שאני מכיר נורמלים בהיבט הזה.

לכן הפנייה לגברים כאילו שאת תופעה הפתיעה אותי..

כמאמר הסיפורנקדימון
שמסתבר שיש לו לפחות גרסה אחת נוספת בבודהיזם.

"מוטב שתסתכל עליה ולא תחשוב עליה, מאשר שלא תסתכל עליה ותחשוב עליה בלי הרף"

רב הנסתר על הגלוימחפש אהבהאחרונה

זו שאלה שכדאי להרחיב יותר מה מטרתה.

בינתיים זה נשמע מהחלל הפנוי..

מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

נשמע מעניין למה אתה שואל..מחפש אהבהאחרונה

האם אתה מרגיש שזה משפיע היום לטוב או למוטב?

נשמח אם תשתף

אל תהי צדיק הרבה או שזו דרך ארץ בסיסית?פתחתי ניקק

כשנושקים ל30 ויש כל מיני מחסומים מלהתחיל לצאת, ופונים לטיפול ועדיין לא עוזר..

תמיד יש את העצה הככ פשוטה (שנאמרה לי גם לפני 5,6,7 שנים) פשוט תצא לדייט אחד.

כך אומרים רבים ומוסיפים להצעה כל מיני ניסוחים זהים או קרובים - אתה לא אמור וצריך לחשוב על חתונה, זה רק דייט.. אתה לא מתחייב לאף אחת. עד שלא תנסה דייט אחד אתה לא תצא מהלוף הזה. אין הבדל בין לנסות דייט בגיל 20 ללנסות בגיל 30.  הרבה התחילו ככה. תמיד יש סיכוי קטן שאולי מכח הדייט תופתע לטובה ואולי המחשבות על מסוגלות לחתונה ישתנו..

ואני , שרחוק שנות אור מלהיות במקום רוחני טוב... מרגיש בכל זאת מין תחושה לא נעימה שיש צד שני בתמונה - ולא באלי לעשות צעד שייתכן ויהיה משמעותי על חשבון הזמן והכוחות שלה..

לא יודע אם זו עצת היצר או שאולי לפחות בזה אני צודק?

תהיה כנה ותתן לבחורה להחליטאני:)))))

יש לי חברה שהתארסה עכשיו והיא רחוקה מלהיות בשלה אבל ה' עוזר ויעזור.

כדי לצאת לדייט צריך חשק וסקרנות מינימלייםadvfb

אחרת באמת חבל בשביל שניכם.

להגיד "תצא" מהצד זה הכי קל וזה ממש שיטחי.

אפילו שמעתי ת"ח שאומר ש"דייטים מיותרים" זה בין הגורמים המשמעותיים לרווקות מאוחרת.

ככה אנשים נשחקים ואז שמגיע דייט עם בחורה מתאימה הם באים פחות בטוב.

לכל אחד יש את הכלים שלו שהוא בוחן בהם הצעות אם היא ההצעה מתאימה או לא.

כדאי מאוד לשכלל את הארגז כלים הזה שבוחן הצעות. זה מאוד משמעותי כדי לצלוח את הדרך.

נשמע שגם הכל מתערבב לך.. זה טבעי ונורמלי אבל כדאי לעשות סדר.

מצב רוחני לא טוב? יכול להיות. פעם ת"ח רציני (אחר) כתב לי שצדיקות היא לא תנאי לחתונה. הקב"ה לא התנה את העניין של הקמת משפחה ברמה רוחנית כזו אחרת. אבל אם באמת אתה לא מרוצה מהמצב הרוחני שלך - תגדל מזה. תעבוד על זה. קודם כל בשבילך. ממילא שתהיה יותר שלם עם עצמך זה בודאי ישפיע גם על מערכות יחסים ופיתוח קשר זוגי בע"ה.

צריך הרבה חיבור לרגש והרבה שכל כדי לבצע התבוננות עצמית ולראות מה כדאי.

ולא רק מה הכדאי לתווך הקרוב, אלא מה כדאי לפתח בתור שיטת עבודה עם העולם הזה של הפגישות.

תצא לדייט. אין בכלל שאלה.קעלעברימבאר
זה ייפתח לך המון.

אומר בתור אחד שדחה כמה שנים עד שיצא לדייטים

אם אתה בן 30 ואתה לא רוצהארץ השוקולד

ופנית לטיפול ועדיין לא עזר, אני מקווה שאתה לפחות מבין למה אתה לא רוצה וכדאי לשקול לחפש טיפול שיעזור.

נשמע קצת קיצוני שאין רצון בגיל 30

לעיתים זה פשוט פחד לקפוץ למים.קעלעברימבאר

פחד שחולף ברגע שקופצים

כעת שמתי לב שצריך קצת לדייק את הניסוחפתחתי ניקק

כתבתי שאני נמצא במקום רוחני לא טוב ונשמע שזאת הסיבה המרכזית בגינה אני לא יוצא. ובגללה אני מרגיש לא בנח מהבחורה.

אבל יותר התכונתי לומר שעל אף שאני לא צדיק בכל מיני תחומים, כאן ספציפית אני כן מרגיש שמתעורר בי הצד המוסרי/הצדיק שאומר אל תצא כדי לנסות/לחוות כי זה לא דרך ארץ לעשות זאת על חשבון הבחורה/הבחורות שתפגש איתם..

(וכאמור מאידך יש הרבה קולות שאומרים לי אין בזה משהו לא מוסרי... כפי שכתבי בהודעה המקורית..). 

אבל זה תמיד יקרה בחייםShandy

כל אדם שתפגוש יוביל אותך למשהו שתסיק שתלמד ותהפוך את עצמך לטוה יותר

בין אם זה פגישה עם בחורה או או עובר אורח ברחוב

לפעמים יש שיעורים שאתנ צריך ללמוד וזה שאתה מנסה להתחמק מהם לא פותר את זה...

אתה לא יידע מה בורא עולם מנסה ללמד אותך בזה עד שאתה עובר את זה

מה שאני מתכוינת זה שנו אז מה אם כרגע אתנה לא חזק כמו שדמיינת

מי אמר שהיא בככל גם כזאת

אני גם מצטיירת לאנשים כדוסית ואני לא

אבל אני נותנת להם את הזכות לגלות את זה

אולי גם הם כאלה יש להם מין עטיפה מבויימת ובסוף הם כמוני?? ויש כאלה

וחטץ מזה בכללי

מלא מחפשים לאו דווקא מישהו כמוהם בדיוק באותה רמה רוחנית בול

יש שיעדיפו חזק יותר חזק פחות

וגם לכל אחד והיצרים/ נסיונות שלו

אז בכלל אין לך מה לשפוט את עצמך

לעבוד על עצמך תמיד צריך אם זה בא ממקום של הבנה ורצון להתקדמות

אם זה בא רק כי זה לא דייך ומה יגידו זה לא יחזיק

ועוד דבר אל תתן לפחדים שלך לנהל אותך

נכון אתה אומר יש םה משהו שהוא לא ואהבת לרעך וכו

אבל אתה צריך לצאת וזה חלק מהתטכנית שבורא עולם תכנן לך אז תבקש מננו לפני כל דייט

בורא עולם שלא יצא חס וחלילה  שפגעתי בה בכלל זה

וגם אם זה רצון ה' ורין מה לעשות לא כל מי שכנחנו יוצאים איתו תואם לנו או בא ממקום נקי

מה תגיד על אלה דיוצאים שניה אחרי שנפרדו רק כדי לעזור לעצמם לשכוח את אותו אחד אחת??

מקווה שאני הבנתי אותך ולא סטיתי מן הנושא...

אם זה לא קשור אז מחילה...

תחשוב על אשתך בעזרת השםניצן*

שבזכות זה שאתה בוחר לצאת מהמעגל ולעשות צעד שונה ולעבור דרך הלא נודע, בזכות זה בע''ה ימשך התהליך שיביא בסופו של דבר אל אשתך.

אז אולי בדרך יפגעו כמה, אולי גם לא, וגם אם כן הם יזכו לפגוש נשמה מיוחדת שאכפת לה כל כך.

(היום שמעתי שחלק אינטגרלי מזוגיות זאת פגיעות, יש כל כך הרבה מצבים שזה יכול לקרות, למשל - אם אני יוצאת אם בחור שהתמונה שלו לא מספיק מדויקת לי זה אומר שאני פוגעת בו? ברצון שלי להיות פתוחה ולנסות?, למשל - אם אני יוצאת ואני בתקופה עייפה ולא רעננה ועוד...)

נשמע מראייה חיצונית, שהסיבה הזאת של לצאת לא בסדר לצאת עם מישהי במצב כזה, זה גם עוד דרך של המוח הרציונלי ''לעזור'' להישאר באותו מצב ולא להתמודד עם החסימות.

אם יש בך רצון לנסות להתחיל לצעוד, ולעשות מעשה מעבר ללחשוב על הדברים. מציעה להגיד לעצמך, שהכל נכון, אולי זה לא בסדר ככה וככה, זה אולי לא יועיל וכו' וכו' ועם כל זה אני בוחר לצאת לדייט, כי זה הצעד שבו אני רוצה לצעוד על מנת להתקדם.

וכל פעם שמחשבה כזאת עולה, להזכיר לעצמך מה המטרה הקטנה שלך - שעכשיו היא הדבר הגדול - לצאת לדייט

וזה אפילו יכול להיות נחמד, במיוחד שזאת המטרה, מבלי לחשוב על חתונה..ותראה שבורא עולם יהיה בעזרך

..שפלות רוח

אני חושב שנשתל לכולנו במח שבשביל לצאת צריך להיות "ראוי" או כל מיני שטויות והבלים כאלו, וגם אם נניח שהם נכונים ואמיתיים וצודקים, מי קובע מתי אני ראוי או מה הופך אותי לראוי? אגב אני מדבר על ראוי בכל גווניו(נפשית, פיזית, רוחנית, כלכלית).

זה קצת כמו מחסום מנטלי כזה שצריך לשבור, לא כמו שאמרו לך "פשוט תצא ויהיה בסדר" , אלא תבין שאין ראוי או לא ראוי יש מציאות והיא x y z, למה אתה מצמצם את בורא עולם לרמת ה"כרגע אני לא מרגיש ראוי" ? בלי לזלזל ברגש שלך חלילה, אבל אין איתנו יודע עד מה..

בזה שאתה בוחר לא לבזבז לבחורה את הזמן כי אתה מרגיש לא ראוי או לא במקום הנכון, אתה מבזבז לאשתך את הזמן, היא מחכה לך שתבוא לקחת אותה למה הזמן שלה לא חשוב ושל אחרות שעלולות להסתכל עליך עקום כן? כי אתה החלטת? כי מישהו אמר לך? יש בורא עולם שמנהל הכל, הוא לא ציווה עליך להיות מוכן הוא ציווה עליך להשתדל לנסות ולפעול..נפלת או התרסקת? נו נו..תקום ותמשיך הלאה, עצת היצר היא להתמרמר בייאוש ובדיכאון של "איך אני מתקדם אחרי שאני כזה גרוע" המחשבה הזאת שחרוטה לך בראש לגבי "אני מפחד לבזבז לה את הזמן" היא שקר וכזב והיא היא עצמה הסטרא אחרא בכבודו ובעצמו, אנחנו עושים את שמוטל עלינו..אם הצלחנו או לא זה לא משנה, משנה שפעלנו ואני מבין את המקום שממנו אתה מדבר פשוט אני מנסה שתבין שאין לו חשיבות והוא לא נצרך..לא כי מה שאתה מרגיש לא חשוב אלא אני חושב שאתה *חי* את מה שאתה מרגיש וזה מה שתוקע אותך ויש הבדל עצום.

לא סתם נאמר על צדיקים שליבם ברשותם-הכוונה שהרגש שמתבטא בלב, נמצא בידיים שלהם, כלומר גם אם חלילה הוא מרגיש עצבות, הוא לא "חי" אותה, הוא פשוט נמצא לידה, ומביט מלמעלה, זה מאוד עמוק אבל יש בזה המון אמת.

בטוח שמעת על המון סיפורי צדיקים שפגעו בהם וחס ושלום ביזו אותם והם היו בשלוות נפש, איך? כי ליבם ברשותם, ברגע שאתה נותן לרגש לנהל אותך כלומר "אני מרגיש לא נעים לבזבז לה את הזמן" זה עצת היצר גמורה. לדוגמא-אני מרגיש לא נעים להניח תפילין כי אני חוטא בחטאים חמורים-לאף אחד לא אכפת, קום תניח תפילין. אותו כנ"ל פה..אתה לא רוצה לבזבז לה את הזמן-לאף אחד לא אכפת, קום תתחתן.

מחילה על התקיפות בתשובה היא לא כלפיך חלילה היא כלפי התפיסה.

ובנימה אופטימית זו, לי נשמע באופן אישי שזה יושב על משהו אחר, והטיעון של "אני לא רוצה לבזבז לה את הזמן כי אני לא במקום רוחני טוב" הוא לא מה שמפריע, וגם אם כלפי חוץ נראה שכן, ממליץ בחום לבצע בירור פנימי עמוק למה ועל מה זה יושב אולי תופתע לגלות המון על עצמך וזה רק יקדם אותך

מלא בהצלחה דוד🙏

אכן הבהרתי בתגובה נוספת שזה לא בגלל זהפתחתי ניקק
וממש תודה על ההשקעה בהודעה.
לא נפשים פעם ראשונה כדי להתחתן.יהודי שואף לטוב

איזה פיל זה בחדר, איך אפשר להתקדם ככה?

נפגשים כדי להכיר בת ישראל נחמדה, ששמעת עליה דברים טובים ובאמת מסקרן אותך להכיר את הדמות המיוחדת הזו.

זו לענ"ד גם התועלת הכי גדולה בבירורים. לשמוע עליה פרטים טכניים וקצת על האישיות זה נחמד. אל תעצור! תן לחברה שלה לשפוך עליה שבחים, כמה היא טובה, נדיבת לב, שמחה לעזור ואידאליסטית באמת!  תן לה לספר על ההשקעה שלה במהלך שהיא מאמינה בו, על המאמץ שלה לעזור לחברה שזקוקה לכך, על האווירה הטובה שהיא משרה סביבה.

אם לא קיבלת מספיק חשק להכיר, תבקש מספר של חברה אחרת.

לא נפגשים בלי רצון להכיר. אבל רק להכיר. חתונה זה רחוק, זה לא צריך להיות ברקע בפגישה ראשונה.

אתה לא מבזבז לאף אחת את הזמן. כל אחת שיוצאת לפגישה, יוצאת לנסות ליצור קשר. זה לא לבדוק אם. הקשר קיים, אלא ליצור אותו (בעומק זה לזהות אם זו הנשמה שיועדה לי 40 יום קודם יצירת הוולד, אבל הדרך לבדוק את זה היא לראות אם נוצר קשר).

בקיצור, אני מציע לקפוץ למים. גם לי זה לקח זמן. זה לא פשוט, היו הרבה פחדים, אבל אחרי בירור ודיוק הפחדים ובניית תוכנית עבודה (בסיסית מאד) התחלתי ונרגעתי (אם כתבתי על זה פה בפורום. תוכל לקרוא כאן: דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות... | ערוץ 7 )

ה' יברך אותך. בהצלחה גדולה!

מה לא נעים לך מה מהצד השני?פצל"פ

אתה לא במצב רוחני טוב, סבבה

מי שאתה לא תתאים לה אז לא תתאים לה

מן הסתם יש מישהי שאתה כן תתאים לה

אם לא תחפש אתה לא תמצא אותה

אתה מחפש מישהי שכן במצב רוחני "טוב"?

אם כן לא חושב שמה שרלוונטי זה הלא נעים

אלא פשוט להצליח למצוא מישהי כזאת שתרצה להמשיך איתך למרות המצב

אם אתה מחפש מישהי שבאותו מצב כמוך, שהבפועל קשה אבל כן יש רצון לתיקון ושיפור

אז מה הבעייה?

חוץ מזה שזה קשה למצוא הצעות כאלה

איך אתה בכללי עם אנשים?

אתה בכללי מפחד להרגיש עול או להפריע לאנשים?

יכול להיות שזה בעיה כללית שלא קשורה לדיירים בכלל

יש לי כמה מחשבות קצת יותר עמוקות על מה שאתה מתאר

אבל זה לא לפורום

אם זה מעניין אותך שלח מסר

תהיה כנה עם עצמךמחפש אהבהאחרונה

לדעתי, אם אתה מרגיש שזה נטו בשביל לעבור טיפול פסיכולוגי על חשבוני לא כדאי.

אבל אם במקום מסויים בליבך אתה פתוח לאופציה שזה יתפתח, תעצים את המקום הזה ולך לפגישה.

מה שכתבת שאתה רחוק שנות אור...

אתה נשמע אדם עם לב טוב. זה מה שחשוב.

אם אתה איש טוב ממילא תעשה טוב לאנשים ובסוף זה יגיע גם לרוחניות.

חברה קרובה מאוווד מתחתנת וקשה לי מאוודחדווית

חברה הכי טובה שלי מתחתנת

ואני כבר לא יכולה 

אני עדיין רווקה נכון לרגע זה..

אני לא יודעת מה הולך להיות אחרי החתונה שלה

עד כמה הקשר ישתנה

האם אני עדיין ירגיש קרובה אליה? או שכבר לא יהיה לנו את הביחד שלנו?

אולי כדאי פשוט לעזוב את החברות כי זה יהיה מידיי כואב??

האם היא עדיין צריכה אותי אחרי החתונה ? עדיין אני חשובה לה? היא עדיין חושבת עלי? 

איך זה מרגיש מהצד השני ,מהצד של מי שמתחתנת?
אני מרגישה אבודה לגמרי בעניין

מה פתאום אל תעזבי.Shandy
עבר עריכה על ידי Shandy בתאריך ט"ו בסיוון תשפ"ו 13:55

עבר עריכה על ידי Shandy בתאריך ט"ו בסיוון תשפ"ו 13:44

אני אענה לך ממבט של רווקה שחברות טובות שלה נשואות פלוס ילדה כל אחת

שתדעי שאני המקום הבטוח שלהן איתי הן מדברות על כל נושא כן גם על הזוגיות והילדה שלהן

זה כמה את באה פתוחה לשיחה איתן

זה שהיא אישה נשואה לא משנה אותה למישהי אחרת

היא אוהבת עדיין את אותו אוכל אותה מוזיקה ואותם בגדים

ושתדעי כן אולי בהתחלה היא תהיה עסוקה בבניה של הבית שלה אז פחות תהיה פנויה אבל היא רוצה אותך בחייה היא אוהבת אותך ותאהב תמיד תמיד יהיה לכן על מה לדבר תשתפו אחת את השניה בכל מני דברים לא חייב רק בחורים שנפגשת איתם או שיחות על הבעל יש מלא נושאים

תצאו לדייטים גם אתן

אל תשכחי שגם לה חדש הכל ואת העוגן השפוי והמוכר שלה

אם תעזבי אותה אז בכלל היא תהיה אבודה

נכון שיש כאלה שנעלמות לפעמים אבל הן חוזרות כי בעל הוא לא תחליף לחברה

וכמה שהוא אוהב אותה

הוא לא יבין כמוך ויקשיב 100 אחוז כמוך הוא לא אישה הוא בנוי אחרת

יש לו חסרונות שהם יתרונות גם

חח

קיצר אל תלחצי תשארי את

תתענייני בה אל תתרחקי מדי אבל גם אל תתאמצי יותר מדי גם

היא לא תוותר עלייך

אני אומרת לך מנסיון.

כל אישה צריכה חברה טובה בכל זמן

אם את תלכי ותעלמי ברור שהיא תמצא אחרת אבל זה מחוסר בררה כי ויתרת עליה

קיצר תנשמי עמוק תשמחי בחתונה שלה תחגגי כי את באמת שמחה בשבילה

ותמיד תשארי לצידה

תשלחי לה הודעות מדי פעם תגיבי על פוסטים שלה או משהו

אפילו תתקשרי אחרי השבע ברכות או מתי שנח לכן

אני נגיד חגגתי לה שבע ברכות ראשון יחד עם עוד חברה וכן אני רווקה והיינו בקשר כל הזמן כאילו אנחנו כדיין רווקות חח

ויאפ אני איתה בקשר מצויין ואני כמו דודה לבת שלה ( של כל אחת מהן יש לי 3 נשואות פלוס ילד.ה) ואני יוצאת איתן לאכול ולטייל ובאה אליהן חופשי שמסתדר לשנינו... או ישנתי אצלה שבעלה במילואים כי פחדה לישון לבד.

תמיד בחיים יהיה זמן שמתרחקים ומתקרבים

זה לא חייב להיות חתונה זה יכול להיות מעבר דירה או לימודים או מציאת עבודה

תמיד יש משהו משתנה זה שאתן לא באותו סטטוס לא משנה את האופי והחיבור שלכן

ונ.ב הזאת שהכי קרובה אלי  כמו אחותי (טוב נו 8 שנים זה כבר יותר מחברה חח )אפילו התקשרה אליי שהיחתה בחדר לידה לעדכן אותי שהיא הולכת ללדת

וןאן את נשמעת ממש מיוחדתתפוחית 1
תודה לה'.Shandy

כי זה היה חשוב לי.

שמשהו חשוב לך ואת אוהבת את לא מוותרת😊

ותמיד תמצאי דרך להיות בסביבה.

וכנל גם עליהם

אני לא היחידה שמבקשת את הקשר

הן שואולות אם אפשר לצאת להליכה

לקפוץ אליהן לארוחת ערב כי הבעל באירוע או בעבודה

שאת פתוחה ונגישה אז גם הן מחזירות ככה בחזרה

תודה לה' עליהן

למה נראה לך? כאילו תודה אבל איך את רואה את זה?חדווית
וכן גם אותי זה הפחיד. אבל לא וויתרתי.Shandy

ושתדעי שהקשר הכי טוב וחזק שלי זה עם החברות הטובות שהתחתנו כי הוא נשאר כמעט אותו דבר כמעט.

הרווקות  כמוני זה סבבה והכל אבל גם הן בעולם שלהן של הלימודים השירות או מה שזה לא יהיה

כמו שכבר אמרתי לא רק חתונה מנתקת קשרים חח

זה כל דבר בחיים השאלה כמה את נלחמת ורוצה בקשר

עוד שאלה בענייןחדווית

תודה על התשובה שלך,

כן אשמח לשמוע איך עברת את התקופה שמבחינתי הכי מאתגרת -החודש הראשון אחרי החתונה.

אני יודעת שבסוף נתרגל לחברות קצת שונה

אבל איך עוברים את ההר הזה?

אני צריכה כלים.

אז ככהShandy

כן היה לי מוזר בשבוע הראשון טיפה

למרות שהן הפתיעו והתקשרו בעצמן שהבעל היה בתפילה - את יודעת להיות לבד בבית לא תמיד נעים וגם הן עדיין נבוכות מכל הקטע וצריכות לפכמים תמיכה ..

אל תצפי שלא תתאכזבי אבל לי זה קרה

הן אפילו שלחו תמונות מהנסיעה לשבע ברכות שלהן ביחד.

אז זה עזר לי מעט

הייתה אחת שנעלמה לי לתקופה של חודש חודש וחצי כזה אבל אני כתבתי לה הודעות בוואצפ

שאלתי לשלומם

התעניינתי בכללי איפה היא עושה שבת

וגם מה היא הכינה לו חח ואיך היא מסתדרת בכללי במטבח כביסה וכו ( נגיד אני טובה בכביסה אז אחת מהן שיודעת את זה הרגישה בנח לשאול אותי במקום את אמא שלה)

מה עוד ?

יצאתי עם אחרות גם לא תליתי את כל הקשר החברתי בה.ן אני שמרתי על קשר גם עם רווקות / נשואות אחרות אז בזמן הזה שרציתי לדבר/ אוזן קשבת או לצאת למסעדה, הליכה היה לי עם מי

וגם זה ביה זמן לעצמי כי פתאום מיום שאת עוזרת לה בקניות/ בפלאפון איתה/ עוזרת לה בדירה לארגן נביה לך יום ריק

אז חזרתי לקרוא מלא

לטייל לבדי בים

לעשות איפוס בחדר

להשקיע בדברים שטיפה נדחקו הצידה כי החברות הייתה ממש במרכז

ותמיד תמיד תשנני ותדמייני אותה חוזרת

אל תוותרתי

אם תוותרי היא תרגיש והקשר לא יחזור כמו קודם או יחזור בכלל

באמת תקחי לכצמך את הזמן הזה

תפתחי את עצמך תעשי דברים שאת בעצמך אוהבת לשם שינוי

העולן שלך ענק ומלא בדברים שלא קשורים רק אליה

והיא תחזור והקשר יהיה יותר מעניין כי יהיה לכן על מה לספר ותאמיני לי שהיא תספר

ותאמר שהיית חסרה לה

אגב הן מקבלות בהדרכה שהבעל במקום הראשון

וזה נכון אז לא נח להן לחייג למרות שרוצות

) לא מכבד חדבר עם חברה לפחות בהתחלה שהבעל בבית. כאילו זה התעלמות ממנו😅... איר כך זה עובר מעט אבל כן נשאר כי אחרי הכל זה הזמן הזוגי שלהם והזמן לבנות את הבית אבל אל תדאגי תמיד יהיה דרך אם לא שיחה אז הודעות או םגישה באיזה בוקר)

אני כן יגיד שהמינון יורד וזה לא שיחה כל יום

אבל הקשר נמשך ומתחזק ודווקא עם יותר אמון

יש עוד שאלה או משהו

לא יודעת אם נגעתי בהכל

אבלזה בערך

וכן גם אני פחדתי ואפילו בכיתי

אבל לא וויתקתי אמרתי לעצמי אין סיכוי שהן נעלמות לי

אז השארתי עקבות וסימנים שאני פה והן חזרו ובגדול🥰

וכן תדברי איתה על זה שחשוב לך שהיא תחזור ותגידי לה שאת תמיד בשבילה בכל נושא ובכל זמן שמתאםשר גם אותה זה ירגיע

ותאמיני לי שהיא תודה בזה בעצמה

חברות כמוך זה מתנהרקאני

ומצטרפת לכל מילה שאמרת

דווקא מהצד של הנשואה עם החברה הרווקה

יש לי חברה ואנחנו בקשר מצויין

ממש כמו שתיארת 

וזו מתנה ענקית

כן יש תקופות שפחות בקשר אבל לא רק בגללי

גם לה יש תקופות עמוסות ואין זמן

אבל בגדול בעל לא מספק את הצורך בחברה

תודה. הן מתנה בשבילי גם אז אני לא מוותרת🥰Shandy
מדהיםזיויק
מניסיון, היא עוד תחזור. בענקמחפש אהבהאחרונה

תני לה את הזמן שלה, תנסי לשקוע בינתיים בדברים אחרים. היא עוד תחזור בענק.

וכשאת תבני את ביתך - בכלל הקשר ייתעצם לרמות שלא היו לפני זה.

את תראי שהנתק יהיה לטובה.

השייכות שאתם מוצאות אחת בשניה לא ייעלמו.

רק משהו חשוב מאוד:

בשבילך, בשביל שכשהיא תרצה לחזור את תהיי שם, מוכנה לקבל אותה ולא צריכה להתחיל תהליך שלם של חזרה, פיוס, מחיקת כאבים ומחשבות בלי סוף של נטישה, ואכזבות - תנסי כמה שפחות להתחרבש עם המקום הזה של 'אנחנו חברות/לא/' היא חושבת עליי/היא שכחה ממני...

תנסי כמה שיותר להתנתק [לפעמים זה מה שצריך] ולחכות בסבלנות.

אבל וואו, זה קשה קשה קשה קשה...

אבל בסוף היא חוזרת, בגדול.

וגם זה קשה,

לסלוח

לאהוב מחדש

לפתוח את הלב שוב

לתת אמון מחדש.

אני נזכר איך זה היה אצלי, אני רוצה לחזור בי ממה שכתבתי לך להתנתק.

זה לא יצליח

הולכת לעבור עלייך תקופה קשה

מאתגרת.

וואו

שהשם יעזור לך לעבור אותה בשלום...

אוח, כמה שזה קשה

שורף את הלב...

עד היום לא התאוששתי מזה.

וואו,

תהיי חזקה

זה באמת קשה וכואבתפוחית 1

ממה שאני חוותי (רווקה כרגע) זה תלןי בשתיכן.

לרוב הקשר חוזר אחרי תקופה

ואם זה יברןת ממש טובוצ אז הגיוני שימשיך ישר ולא תהיה את ההפסקה הזו.

אגב כמו כל דבר גם על זה אפשר לדבר..

לדעתי חבל לוותר מראש.

לרוב הצורך הוא הדדי. 

>>ברוקולי

זה לא כיף, 

תזכרי שחברות אמיתית היא כזו שיכולה לשרוד שינויים. 

בחיים יש כל מיני שינויים 

החברות לא נשארת אותה חברות כמו שהיה בימי התיכון למשל. 

תזכרי שהאיש שלה יהיה במקום הראשון. 

זה ממש לא סותר שהיא צריכה ותשמח גם בחברות שלה. 

רק שני הצדדים צריכים לזכור שהקשר מקבל גוון אחר.. 

ממליצה לך למצוא עוגנים שיעזרו לך קצת להרגיע את התקופה

ובעזרת ה' היא תשמח בשמחתך גם בקרוב 

לעזוב את החברות? כי טוב לה?הפי

אם יש משהו שאמא שלי לימדה אותי לשמוח באמת בשמחת האחר .. ותאמיני לי שה' ניסה אותי

תשמחי במה שיש לך

את בריאה? תודי על זה

את רווקה? נכון כואב לך במקום מסויים אבל תודי גם על זה .

גם אם הלב לא מרגיש שצריך להודות על זה תודי על זה

את יכולה לתת מקום לכל רגש אבל לקנאה.. לא אחותי זה רגש שקרן

כמובן הכל זה המלצה .. כותבת לך כאילו את חברה 

זה לא הקנאהחדווית

זה לא שאני מקנאה,

תאמת שאני הכי שמחה בשבילה, וגאה בה שהגיע לשלב הזה

העניין שמאתגר לי זה פתאום הלבד פתאום לא בטוחה בקשר,אני מרגישה שזה רועד

פתאום אני לא בטוחה שהיא רוצה אותי ,לא בטוחה עד כמה אני חשובה ,מאתגר שאני לא יכולה להתקשר או לצאת איתה סתם (כי היא צריכה להיות עם בעלה)

הבנת?

ואני לא באמת יעזוב 

רק השאלה איך להתמודד

קשר אמור להיות הדדיהפי

הגיוני שאם היא התארסה אז יהיה לה יותר מאתגר למצוא זמן אבל גם שם.. דווקא חברות שלי היו צריכות יותר עזרה ועידוד הזמן הזה של חתונה לא פשוט בכלל.. מה שכן את צריכה לשים לב לא להיות בזה מאה אחוז מושקעת יש גם את החיים שלך .. תעשי לעצמך טוב .

נניח קניתי לחברה מתנה האירוסין קניתי גם לי מתנה (: חח 

דווקא שם הקשר שלנו התחזק והם העריכו את הקשר שלנו יותר

..

תראי יש בנות שלוקחות את זה למאה אחוז עם הבעל .. ולא משאירות זמן לקשר עם שאר העולם ..

להגיד לך שזה בריא בכלל לא אבל זה שלהן..

עם בנות כאלה את לא רוצה להיות בקשר

האם זה מאכזב? כן 

האם זה אומר שהיא תהיה כזו?? ממש לא

מובן כל כךלא יודעתת

לי זה קרה כשהחברה הכי טובה ואחות קרובה התחתנו באותו חודש..

זה לגמרי מייצר ריק בלב וחוסר ביטחון בקשר,

אבל קודם כל טוב שאת מודעת..

מה שלי עזר-לחזק קשרים אחרים,להיות בעשייה,כן להמשיך להשקיע בקשר ולהראות שהיא חשובה לך.

וגם להתבאס אבל להבין שהקשר לא נעלם פשוט השתנה,ואחרי כמה זמן יווצר יותר איזון והיא תצליח לתת ולהשקיע גם היא בקשר בע"ה.

בהצלחה!

תדעי לך שזה הכי מובן בעולם!!advfb

נראה לך שיש ביניכם קשר שמאפשר לדבר על הנושא?

נשמע שאת חוששת בעיקר על הקשר, פחות הראת בהודעה מוטיב של קנאה (שגם הוא הכי לגיטימי שבעולם).. זה העניין?

נכוןחדווית

כן, זה באמת פחות הקנאה

זה יותר שמאתגר לי שמשתנה קשר שהיה מאווד חלק מחיי היום יום שלי וחלק גדול בחיים שלי ושאני לא יודעת איך הוא ישתנה

ברור שדיברתי איתה על זה . אבל תכלס זה לא עוזר כי תכלס המציאות מאתגרת...

הרבה תפילותadvfb

אין יותר מדי מה להגיד לך..

בתחילת הדרך בגיל 20 היה לי חבר טוב שהתחתן וזה היה משבר מאוד חזק אצלי.

מיישרים קו למציאות הלא נעימה וממשיכים הלאה. נראה לי העיקר לפתח תקווה שיהיו עוד מערכות יחסים משמעותיות. להכנס לקבוצת שווים אם אפשר, זה מאוד חשוב.

נכון.Shandy
האם הקושי זה הקנאה או שלקחו לך אותה כביכול?זיויק
....אילת השחר
שלחתי לך באישי מה שכתבתי, מאחר ומה שכתבתי נהיה אישי ..

..Shandy

.. יש לך שם יפהה🥰

ונדיר. אני לא נתקלת בו כמעט  ואני עובדת עם קהל גדול של בנות בטווח גילאים גדול מ6 עד 60

יכולה לספור על כף יד אחת את האיילת השחר שאני מכירה.

מה המשותף לבת 6 ובת 60?זיויק
..Shandy
מי אמר שאני עובדת במקום אחד?
לא אמרתי חחזיויק
אבל זה אותו תחום, לא?
כןShandy

חינוך.

אני עובדת עם מורות וילדות אז זה הטווח

חשבתי על זה רגע

ולא חסר

יכול להיות רפואה. שירות לקוחות. ביגוד. פסיכולוגיה.

נכון אבלזיויק
הורגש שאת בתחום הומני
אילת השחר

תודה על הפרגון, זה באמת שם נדיר ביופיו.

בחרתי בו בעצמי כשהחלפתי את שם הניק הראשון שהיה לי פה לפני אי אלו שנים...

חשבתי שם אמיתיזיויק
😀
...אילת השחר

נדירים האנשים שבוחרים כניק לפורום אנונימי את שמם הפרטי.

אני לא מהנדירים האלו (:

איך מעוררים רצון להתחתן?Shandy

יש רצון לזוגיות ואהבה זה טבוע בבנו מאז ומתמיד ואצל בנות רואים את זה כבר מגיל 12 אנחנו חולמות על חתונה ועל הבעל

מעבירות בראש שמות ומשוות מה הכי מתחרז ואיזה שם משפחה היא מקווה בחיים לא לקבל🤣😂

קיצר אנחנו גדלים עם זה ושמגיע הרגע לצאת אז בכלל הרגש בשמיים וכו

יש כאלה שפשוט הרצון הזה מודחק להם הצידה בגלל עבודה ולימודים זה לא שהם לא רוצים פשוט כרגע לא מתאים.

יש כאלה שזה מפחיד אותם ומלחיץ וחושבים שהם לא בשלים אבל עדין הם רוצים.

אבל מה עם כאלה שפשוט לא מרגישים את זה

הם לא מפחדים. הם לא דוחקים. הם אפילו מנסים.

הם יוצאים. אבל זה לא מתקדם כי הם גילו שאין בהם רצון לזה...

איך מעוררים רצון להתחתן אצל מישהו

הם הכי שמחים שאחרים סוגרים ווארט אלא שרוקדים הכי הרבה ועושים הכי שמח בחתונות של אחרים

אבל לא מצליחים לדמיין את עצמם בשלהם...

לשלוח אותם למאמן.ת לחתונה זה רעיון שישבו עליו אבל מה עוד

איך אפשר לעודד לרצות את זה.

ו

אולי תעני להם את מה שאת עונה לעצמךמחפש אהבה

אולי יעניין אותך