פעם דיברנו עם הרב שלנו- ובדרך אגב סיפרתי לו שבתחילת ההריון לא הייתי מסוגלת לבשל, וזה מאד הקשה עלי.
אז הוא ענה לי בפשטות "מה זאת אומרת? את "בישלת" ילד! את היית 24\7 בפול טורבו! שהבעל יבשל קצת, מה יקרה? יש דברים קלים שאפילו גברים הכי לא בשלנים יכולים להכין.."
מצד שני- צריך לזכור שיש גברים שכשהם רעבים- זה כמו אשה בהורמונים. זה משלט להם על השכל.
אז כדאי א. כשהוא מכין לעצמו אוכל לעבודה, שיכין גם אוכל לדרך הביתה- איזה סנדוויץ או פרי, שיגיע הביתה לא רעב.
ב. שיהיה ביית כל מני דברים קלי הכנה- לחם וממרח, שניצלים לשים במיקרו\תנור מהר, פירות וירקות לאכול זמין, קרקרים.
ג. תשדלי כשאת כבר כן מרגישה טוב- להכין לו משהו, אפילו הכי פשוט וקטן. לתת לו הרגשה ש"וואלה חשבתי עליך ואכפת לי ממך. אני רואה גם אותך ולא רק את הקושי שלי"
תשבו ביחד ותמצאו פתרונות לאוכל לפי מה שאתם אוהבים, אפשר גם לקנות מדי פעם.
ומהצד השני- גם לשקף לו את איך שאת מרגישה, לשלוח אותו לקרא כתבות או מאמירים באינטרנט שיבין שזה נורמאלי ותקין בהריון, ואין מה לעשות התפקיד שלך כרגע הוא "לבשל ילד" ושלו- לבשל אוכל.
ושיגיד תודה, כי זה תפקיד הרבה פחות קשה, כואב ומבחיל...
את עובדת בעבודה במשרה מלאה! עבודה פיזית ונפשית מאד קשה!
(ורק לגבי הלשלוח לסופר הרבה- זה באמת מכביד. תשתדלי ממש כמה שפחות. אני מאמינה שאשה בהריון יכולה גם להתאפק לפעמים ורק לעתים נדירות מאד מאד באמת זה קריז שהיא חייבת ויתהפך העולם..)