עבר עריכה על ידי מדי פעם פה בתאריך י"ט בטבת תשע"ו 11:42
ראשית, אני שמחה שלילדייך אין בעיות שינה. אבל שוב, רוב מי שעוסק בתחום טוען שלא כדאי שלא להתיחס לבכי של ילד. (וודאי שהוא בוכה כדי שנשמע אותו, כמו שכתבה משהי שתינוקות של אמהות חרשות בוכים פחות עם קול ויותר עם תנועות גוף - גם אני מכירה את הטענה הזו -, ואין שום סתירה. וודאי שתינוק מנסה לתקשר איתנו בדרך שנקלוט אותה. מה הסתירה? הרי הוא קורא לנו בהתאם לצרכיו, ותינוק יודע כיצד למשוך את תשומת ליבה של אמו החירשת, ברוך ה'). באופן כללי, לדעתי יש לתת מענה לצרכיו של תינוק. היו על זה אינספור דיונים כאן בפורום, וכתבו כאן טוב יותר ממני בנושא, מומלץ לחפש.
שנית, אפשר להרגיל תינוקות לישון לבד, גם בלי להתעלם מבכי. נכון שלפעמים זה לא מצליח, אז דוחים את זה בכמה ימים/שבועות... וכן, לרוב אפשר למצוא דרך שזה לא יפגע בקשר של ההורים.
שלישית, אין קשר בין 'תגובה נחרצת' למילים כמו 'הפחדות', 'הזויות'. 'צאו מהסרט!!' ועכשיו גם 'רשעות'. כנראה שיש להוסיף מילים שמתאימות במקרה הטוב לנוער מתבגר, כשאין תוכן רציני לדברים שנכתבים.
רביעית, אמא שכותבת את דרכה בפורום (במיוחד אם משתמעת מזה המלצה להורים אחרים לנהוג כמוה), לוקחת בחשבון שתקבל תגובות שלא מסכימות לדרכה החינוכית. וכי אסור לומר על מעשה כלשהו שלדעתי הוא לא נכון?! שהוא לא מומלץ?! וגם אם אותה אמא תגיע למסקנה שטעתה, זו 'רשעות'?! גם אני לפעמים מבינה שטעיתי בדברים כאלו ואחרים עם ילדי. אין צורך להיכנס ל'יסורי מצפון' ו'הלקאה עצמית'. פשוט מתקנים זאת, וסומכים על הילד ועל כוחותיו (ומתפללים על כך כמובן), שהוא ימשיך לגדול בשמחה. אני מצידי עושה את המקסימום ולפעמים טועה. אבל בגלל זה לא ניתן לומר שדרך כלשהי אינה מומלצת?! (אגב, אציין שהקפדתי לדבר באופן כללי, ולא נקודתית לאותה אמא, אבל גם אם לא - זה עדיין סביר בפורום).
(ובכלל, מומלץ לשמוע את דינה ראפ על ייסורי מצפון של הורים).
חמישית, מה עניין הטענה המניפולטיבית על זוגות שהתגרשו?! וכי את יודעת מה קרה באמת (גם אם שמעת מהם)?! אם כבר, הייתי אומרת שהבעיה היא בתקשורת, של חוסר הצגת הצרכים בפני הצד השני (צורך באינטימיות) ו/או חוסר הקשבה מהצד השני ('האמא לא היתה מוכנה לאפשר', במקום קבלת החלטות יחד).
התגובה שלי לא מכוונת אליך כדי לשכנע אותך, אלא כדי לאזן את הצד שניסית להשמיע. באשר אליך - איני מתכוונת להמשיך עוד בדיון תוקפני שכזה (בלשון המעטה).