אבל נדמה לי שהייתי באה אלייך לבקש ברכה . שישה ילדים ברוך ה'-איך לא יהיה לחוץ?!
אמר פעם רבי ארי-ה לוין שכל הדברים הטובים באים בקשיים .
אבל אם את רוצה כמה עצות -אני יכולה להעלות רעיונות:
א. לתת לילדים , לפחות לחלק מהם לישון עם טרנינג . זה נוח , ואז לא צריך להלביש בבוקר.
ב. אם יש אפשרות ,ואל תזדעזעי -לוותר על מקלחת . לא לכולם -כל פעם לשניים אחרים , כך שיוצא , שיום בשבוע בערך הם לא מתקלחים . רק ידיים , רגליים פנים ולמיטה -אז יש לך פחות שתי מקלחות.
ג. יש ממרחים , שאפשר למרוח ערב לפני ולשים במקרר -למשל חמאת בוטנים , גבינה צהובה , ואז את מוציאה בבוקר ויש לך סנדוויץ.
ד. הכי חשוב -לקבל עזרה . בהתחלה תחשבי שאת מקשה על עצמך עוד יותר , כי תצטרכי להסביר לה מה לעשות -אח"כ יהיה קל . אולי איזו ילדה אחראית בת 13 -14 , שלא תיקח הרבה כסף ?
וה. שהוא בעצם צריך להיות ההתחלה , אם כי יש סיכוי , שכרגע אין לך אפשרות ליישם -לקחת חצי שעה ובה להתפלל לעזרה משמים בתחום הזה . לפרט את כל מה שמפריע לך , איך שאת מרגישה חסרת נשימה , ואיך שהילדים מעצבנים אותך ואת מוצאת את עצמך צועקת על הקטנה הזו , אחרי שהבטחת לעצמך , שלא תעשי את זה כי היא רק בת 5 ומבקשת צומי ,ואם אפשר למצוא דרך להקל עלייך , כך שלא תכעסי עליה . לפרט הכל , אפשר גם לכתוב. אם זה לא מועיל -זה לא מזיק וזה משחרר. ככה אני עושה כשאני זוכרת לעשות את זה .
מה קורה אם מפספסים הסעה? הם נשארים איתך בבית , ואז קשה ? כי אם לא קשה -אז אם הקטנים נשארים בבית זה לא נורא בסך הכל . יש סדר עדיפויות א. שכולם יהיו בריאים ושמחים וב. שאם אפשר יהיו להם תחתונים נקיים והבית ייראה סביר מתיישהו לפני ליל הסדר . חזקי ואמצי!! הייתי באה לקבל ממך ברכה