האם גם לכם זמן ארוחת ערב והשכבת הילדים הוא זמן לחוץ?..א..א..
אני ממש מתוסכלת מזה
אני עם 6 ילדים בבית הקטנה בת 8 חודשים
בעלי לא נמצא בשעות אלו ואני ממש מרגישה כמו מרתון ארוחת ערב מקלחת שזה כולל גם בדיקת כינים השכבה לישון
כל פעם אני אומרת לעצמי הפעם זה יהיה יותר ברוגע אבל לא מצליח לי
עצות יתקבלו בברכה
כנל לגבי הבוקר גם לבד בשעות פיזור הילדים
הכנת סנדויצים להלביש את הקטנים להספיק את ההסעה בזמן
ממש קשה
אולי...אנונימי (2)
בן כמה הגדול/ה? הוא יכול לעזור בדברים ה'קטנים' שבעצם כלכך חוסכים ממך..? כמו להתלבש לבד ולהלביש את אחיו? תני להם משימות...
אולי לוח עם מדבקות ציון לשבח על כל פעולה ובסוף פרס?
בקשר לאוכל בבוקר אולי להכין לילה לפני?
אני כמעט תמיד מכינה בערב...
ברור - עם 6 קטנים, איך לא? צריך להצדיע לך.אנונימי (3)

אני קצת פורסת את המשימות : לא כל יום לקלח את כולם.

כינים זו משימה לאחה"צ - אפשר להרטיב את הראש קצת עם מסרק רגיל טבול במים, אפשר לעסות את השיער בקרם פנים + כמה טיפות שמן רוזמרין/אניס - זה גם יעיל למלחמה בכינים וגם עוזר לסרק בקלות.

ארוחת ערב פשוטה ביותר, ואם רוצים קצת יותר מושקע - להתחיל מאחה"צ.

בכלל אפשר להתחיל מוקדם, נגיד ב 17:00 עם חלק מהתפריט - נגיד פסטה, ואחרי המקלחות את ההמשך - למשל סלט עם חביתה וגבינה ושתיה חלבית חמה. זה גם סוגר את הפינה של הנישנושים המיותרים של אחה"צ.

באופן כללי להתחיל מוקדם, לזרום עם המשימות, מצד אחד להתקדם לפי תוכנית, מצד שני לא להיצמד אליה באדיקות. העיקר שהילדים ילכו לישון מתוך רוגע ושמחה.

ואני שוב מצדיעה לך. כל הכבוד. ה' יתן לך כוחות ושלוות הנפש.

אין לי עצותזקנת השבט

אבל נדמה לי שהייתי באה אלייך לבקש ברכה . שישה ילדים ברוך ה'-איך לא יהיה לחוץ?!

אמר פעם רבי ארי-ה לוין שכל הדברים הטובים באים בקשיים . 

אבל אם את רוצה כמה עצות -אני יכולה להעלות רעיונות:

א. לתת לילדים , לפחות לחלק מהם לישון עם טרנינג . זה נוח , ואז לא צריך להלביש בבוקר.

ב. אם יש אפשרות ,ואל תזדעזעי -לוותר על מקלחת . לא לכולם -כל פעם לשניים אחרים , כך שיוצא , שיום בשבוע בערך הם לא מתקלחים . רק ידיים , רגליים פנים ולמיטה -אז יש לך פחות שתי מקלחות. 

ג. יש ממרחים , שאפשר למרוח ערב לפני ולשים במקרר -למשל חמאת בוטנים , גבינה צהובה , ואז את מוציאה בבוקר ויש לך סנדוויץ. 

ד. הכי חשוב -לקבל עזרה . בהתחלה תחשבי שאת מקשה על עצמך עוד יותר , כי תצטרכי להסביר לה מה לעשות -אח"כ יהיה קל . אולי איזו ילדה אחראית בת 13 -14 , שלא תיקח הרבה כסף ?

וה. שהוא בעצם צריך להיות ההתחלה , אם כי יש סיכוי , שכרגע אין לך אפשרות ליישם -לקחת חצי שעה ובה להתפלל לעזרה משמים בתחום הזה . לפרט את כל מה שמפריע לך , איך שאת מרגישה חסרת נשימה , ואיך שהילדים מעצבנים אותך ואת מוצאת את עצמך צועקת על הקטנה הזו , אחרי שהבטחת לעצמך , שלא תעשי את זה כי היא רק בת 5 ומבקשת צומי ,ואם אפשר למצוא דרך להקל עלייך , כך שלא תכעסי עליה . לפרט הכל , אפשר גם לכתוב. אם זה לא מועיל -זה לא מזיק וזה משחרר. ככה אני עושה כשאני זוכרת לעשות את זה . 

מה קורה אם מפספסים הסעה? הם נשארים איתך בבית , ואז קשה ? כי אם לא קשה -אז אם הקטנים נשארים בבית זה לא נורא בסך הכל . יש סדר עדיפויות א. שכולם יהיו בריאים ושמחים וב. שאם אפשר יהיו להם תחתונים נקיים והבית ייראה סביר מתיישהו לפני ליל הסדר . חזקי ואמצי!! הייתי באה לקבל ממך ברכה

הגדול ממש עוזר אני לא רוצה להכביד עליו יותר מדי..א..א..
הוא עוזר מעל המצופה לגילו
הילדים האחרים עוזרים לפעמים
בימים הקרים אני לא מקלחת כל יום
להכין סנדויץ בערב זה רעיון אני אנסה
ניסיתי לוח נקודות וצופרים מחזיק מעמד לזמן מה
אז זהו יש לי בעיה שאני עובדת עליה כבר כמה שנים....
אני חולת סדר ונקיון קשה לי מאוד שהבית מבולגן
היום מתחלק אצלי ככה בבוקר כשהילדים הולכים חוץ מהקטנה כמובן אני מסדרת את הבית כביסות ניקיון וכו מספיקה לנוח קצת
כשהילדים חוזרים שוב מתחיל הבלאגן אז אני מבליגה .הכנת ש.ב עם הילדים שזה דורש הרבה כוח ומאמץ וכל אחד עם הצומי שלו והיחס כלפיו.
יוצא שבערב אני גמורה בית מבולגן עיפות אתם מתארות לעצמיכם מה קורה במצב כזה...
יש פעמים שאני ממש מתגברת על עצמי והכל הולך על מי מנוחות
סיפור לקטנים לפני השינה אבל יש פעמים שלא
וזה ממש גורם לי לעצבות
אין סיבהאנונימי (3)

לעצבות. חלילה.

את עושה את המקסימום מבחינתך. ואל תדאגי - במקום סיפור, יש להם זה את זה.

אפשר לספר לקטנים בשעות הצהריים, לפני שמתחילים שיעורים. גם הגדולים יקשיבו ויהנו, הם ילמדו ממך לספר סיפור ובהמשך יוכלו לעזור לך גם בזה. וזה גם הפוגה בשבילם בין הלימודים בביה"ס להכנת שיעורי הבית.

וחוץ מזה מי קבע שמוכרחים סיפור כל ערב? הכי הכי הכי הכי - ואפשר להוסיף עוד - חשוב זה אמא שמחה עם כוחות. כל יסורי המצפון האלו גוזלים המון אנרגיות. תורידי את זה ממך. את מתפקדת מעולה בתנאים מורכבים ב"ה.

עוד עצה - להטיל משימות גם על הילדים השני והשלישי, שלא הכל יפול על הגדול. מה שהם יכולים לעזור.

נשמע שאת מבליגה על הבלגן אבל זה עולה לך בכוחות - רק מהלחץ של לראות את הבלגן ולשתוק מטורלל אפשר להתעייף.

תחליטי שאת לא מסדרת בערב! ממילא את מסדרת בבוקר נכון? סדרו רק מה שאפשר לסדר יחד עם הילדים (הציוד האישי שלהם שפיזרו) לפני ההתארגנות לארוחת ערב ושינה.

בערב ובלילה תקדישי זמן לעצמך ולבעלך - תקראי ספר טוב, תעשי משהו שאת אוהבת. זה יטעין אותך באנרגיות.

ממילא בערב לא צפויים אורחים.

בהצלחה. ובשמחה.

קשה .זקנת השבט

יש אנשים , שמצב רוחם תלוי במראה הבית . בית מסודר נותן תחושת שלווה ובטחון . יש מצב לעזרה מבחוץ? האם אפשר לוותר על דברים קטנים ? אני מכירה את עניין הסדר והנקיון . לאמא שלי למשל חשוב , שכשאני מנקה את הבית אני אזיז מיטות וספות כבדות כדי לנקות מאחוריהן. בעניין הזה אני מוותרת לעצמי , ויש מצב ששבוע אחד שומו שמיים , רחמנא ליצלן האבק יישאר על מקומו הטוב , ורק שבוע אחרי אני אנקה בפינות שעין אדם לא שוזפת אותם (אני עושה ניקיון יסודי פעם בשבוע). האם יש מצב שתעשי ויתורים קטנים ? כלומר במקום לנקות משהו כל שבוע -תנקי אותו פעם בשבועיים ?

יש מצב גם שסדר יותר חשוב מנקיון , כך שאם הבית מסודר פחות או יותר -אז זה לא שאת לא תנקי לעולם -אלא שתנקי לשיעורין. עם סדר עדיפויות?

בהצלחה!

אני רק מצטרפת להצדעות. הלוואי עלי כזאת רמת יעילות!בהתהוות

מצטרפת להצדעות.. אמא_מאושרת
אני רק עם שניים בינתיים וקשה לי השלב הזה לבד..
אז בעלי התחיל לצאת יותר מוקדם בבוקר כדי לחזור עד לארוחת ערב. אולי יש לכם סיכוי לעשות את זה?

כל הכבוד לך אשת חיל יישר כח
תודה לכולכם חמודות..א..א..
הלוואי בעלי יוצא בזריחת החמה וחוזר בצאת הלבנה.
אבל באמת ב`ה על הכל!
כל הכבוד לךאורי8
אם זה מנחם( צרת רבים), אני אמנם עם 8, אך נכנסת ללחץ רק מלחשוב שבעלי לא יהיה בבית בשעות של המקלחות , ויש לי גם ילדים גדולים שעוזרים ובעל מורה שיכול בדרך כלל להיות בבית בשעות האלה וגם בבוקר , אכן לא פשוט לעשות הכל לבד, אולי שייך לקחת קצת עזרה בתשלום מנערה בשעות הקריטיות?
כל הכבוד לך! אני רק עם שלושה וקשה לי לבד ... באמת מרתוןrivki
מזדהה ומציעהאמא לא מקצועית

גם אצלנו ככה. מירוץ בבוקר ומרתון בערב... 

שמתי לב שהלחץ שלי בערב נובע בעיקר מזה שאני חושבת על הבוקר - אם הם הולכים לישון מאוחר קשה יותר להעיר אותם בבוקר (וגם לי קשה יותר לקום כי הערב שלי מתחיל מאוחר) ולכן אני כל הזמן מסתכלת על השעון והלחץ גובר ככל שהשעה מתאחרת. אני מזרזת  ומלחיצה את הילדים, והלחץ כמובן לא עוזר להם להירדם או לשתף פעולה.. במיוחד כשכולנו עייפים. רק גורר מריבות.

אז אני חושבת (ולא תמיד עומדת בזה)  שלא כדאי להסתכל על השעון בערב. הבוקר גם ככה הוא מירוץ, אין ברירה, יש שעות שחייבים להספיק וזה נקבע ע"י גורם חיצוני כמו ההסעה.

. אז לפחות בערב שיהיה באוירה נעימה. שעת השינה היא כן בשליטתי, ולא משנה לי אם יירדמו קצת יותר מאוחר.

ואני מזכירה לעצמי שיותר חשובה  אוירה טובה בבית, ומבחינה זו זה נראה לי ממש גרוע להפוך גם את הערב למרתון של לחץ ומאבקים ביני ובין הילדים. כאלה יש לנו מספיק בבוקר.

נכון כמו שהציעו פה ככל שמתחילים יותר מוקדם זה יותר טוב.

אבל כשבאים מהעבודה ומהמסגרות בארבע (עד שאוספים את כולם ומגיעים הביתה זה ארבע וחצי), למי יש כוח להתחיל לארגן ארוחת ערב בחמש? וגם הילדים רוצים קצת לנשום לפני שלוקחים אותם למשימות כמו מקלחת או סירוק כינים.

וכשניסיתי את זה הגעתי למסקנה שזה רק מאריך לי את שעות הלחץ: במקום לריב איתם ולנדנד להם משבע עד תשע, אני עושה את זה מחמש עד שמונה וחצי...  ואני  לא רוצה את זה ככה. אני מעדיפה לשמר כמה שיותר משעות הנחת שנהנים ביחד אחה"צ. הן יקרות לי מידי.

יפה מאד..א..א..
צודקת אנסה לישם.תודה
הזמן הכי קשה ביום....+mp8

אולי כדאי להתחיל את המקלחות/ ניקוי ראש כבר ב17, במיוחד בחורף שכבר מחשיך והילדים לא בחוץ?

טבלת צבירת נקודות למצטיינים שנכנסו למיטה/ סיימו לאכול/ ניקו אחריהם את השולחן/ התקלחו בזריזות- מאוד מדרבנת את הילדים.

כשאת מכינה את ארוחת הערב- תמרחי תוך כדי את הכריכים למחר, תארזי בניילון ושימי במקרר, בבוקר זה טרי לגמרי, חוסך המון זמן.

להכין בלילה את כל מה שצריך, כולל הכל: הנעליים בזוגות (תמיד הן אוהבות להיעלם ברגע הכי לחוץ של הבוקר), מברשת, גומיות לשיער, פתקים לילדים אם צריך,

בהצלחה רבה!!

בסוף הם גדלים ועוזרים בעצמם....

מביעים הזדהותאוהב תורה
אשתי ואני מביעים את הזדהותנו.
גם כן יש לנו ששה ילדים, ואני דווקא בדרך כלל נמצא בבית בשעות האלו, ובכל זאת, גם בעבודה משותפת, הקושי גדול.
כל בוקר אנו פותחים במסע כיבוש השומרון -
שלושה ילדים להסעות לשני יישובים אחרים, עוד ילד ביישוב לגן, ואני בדרך לעוד יישוב.
לא תמיד המסע מצליח.
אבל חשוב מאוד לחזק את בסיס האם (תרתי משמע).
אנחנו לוקחים עזרה חיצונית בשביל סדר ונקיון.
והעיקר - לא לפחד כלל.
אם ילד נשאר בבית, לא נעים אבל לא נורא.
אם ילד לא התרחץ, לא נעים אבל לא נורא.
לאכול הילד בדרך כלל לא ישכח...
שמחים לקרוא את העצות הטובות שנכתבו כאן, וחוזרים ומדגישים - להנמיך ציפיות.
הילדים עוד יצטרכו את הכוחות של ההורים שלהם למשך שנים רבות. ההורים צריכים להקפיד לא לעשות דברים שהם למעלה מכוחותיהם.
הרבה הצלחה, ורוב נחת!
מצדיעה לךבת 30

אני עם ארבע, ואם אני לבד בשעות האלה אני על סף איבוד הסבלנות. (לפעמים עוברת את הסף...לצערי)

סתם שאלה- כל ה6 הולכים לישון באותה שעה?

כי אולי אפשר לעשות שתי השכבות נפרדות- לצעירים קודם ואז עם הגדולים יותר ברוגע שעה אח"כ.

ועוד דבר- גם לי יש ענייני כינים. אבל כשאני לא יכולה אני מוותרת וזהו. לא מוסרת את נפשי על עוד כינה שתיים. מקסימום נמצא אותה מחר. (וגם את הביצים שלה, אני יודעת..). ממליצה על שמן רוזמרין למניעה, זה עוזר מאוד מאוד.

המלצה תתחילי בשעה 5 ארוחת ערב או מקלחותמשפחת הדובים
אין מה לעשות זה לוקח המון זמן... אני גם עם 5 קטנים..
תחליטי מה מתאים להתחיל ב5 בערב וכך הכל יתנהל ברוגע ויגמר בנחת ב8 וחצי...
בהצלחה!!
לא כל ה6 הולכים ביחד לישון..א..א..אחרונה
3 הגדולים ישנים הרבה יותר מאוחר וברור שזה מקל אבל עדין
בקשר לכינים ילדה אחת זה ממש קטסטרופה לא מצליחה להשתלט אין מצב שאני לא בודקת לה כל מקלחת
כמובן שיש ימים קשים יותר ויש ימים רגועים יותר
אני פשוט מרגישה שהזמן הזה הוא כמו סערה שאני רוצה שהיא תחלוף מהר
אני מישמת חלק מהדברים שכתבתם וחלק החכמתם אותי.תודה רבה
נראה לי מה שקשה לי זה שבעלי לא בבית בשעות הקריטיות
ובקשר לקחת עזרה לנקיון אצלי זה לא בא בחשבון אני לא סומכת על אף אחד בסדר והנקיון שהוא לא שלי.שוב ג'וק שלי בראש.
אבל ב'ה הילדים שלי עוזרים בשמחה
גם מנקים.כן שוטפים את הרצפה...פשוט יש ערבים שהם מאוד קשים.אולי כי גם אני מאוד עיפה.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך