לי זה נשמע שהוא פשוט {

פשוט-ככ קל לייעץ אבל במציאות זה לא ככ פשוט... } חווה סוג של נטישה קלה מצד האבא..
את יודעת, אצל ילדים הכל נתפס במימדים יותר גדולים, ודברים שלנו נראים פשוטים יכולים להיות מאוד משמעותיים עבורם...
( אל תרגישו לא בסדר, כל ילד והצורך שלו... )
ולכן זה נראה לי, כי ציינת שכשאת יוצאת מהחדר הוא קורא לך יותר מהר, וזה יכול להיות עוד חשש שעכשיו הוא יפסיד גם את אמא....ולכן הוא "נכנע" יותר מהר..
אז חשוב מאוד שתתגברי על הכאב הזה והבושה הזאת שהבן שנשאת ברחמך "לא רוצה אותך" , למרות הקושי,
ותתבונני- מהיכן זה נובע? -
( וזה גם יעזור לך להגיב בצורה נכונה ולא להעלב כשתדעי ותתרכזי בסיבה שלו, למרות שזה באמת קשה לא להיעלב.. )
ילדים הם ייצור מאוד חכם וקטן, ואם משהו חסר להם הם ינסו להשיג אותו בדרכים שונות..
זה הגיוני מאוד שילד יהיה קשור יותר לאחד ההורים,
אבל בגלל שאצלו זה מתרחש בקיצוניות ,
ולפי מה שאת מספרת שגם בדרכ האבא לא נמצא יכול להיות שיש לו גם חוסר בחווית האבא...
וכמובן שאת דמות משמעותית בשבילו! !!
אני זוכרת שלפני כמה שנים עבדתי במעון בימי שישי וכל כמה זמן היה אביו שהיה בקבע מביא את הפעוט- בן שנה. ולמרות שהתינוק היה מאוד קשור אליי הוא כל כך היה שבור וקרוע כשהאבא היה הולך....והיה בוכה בכאב כזה גדול שכמעט בכיתי מהצער שלו....
וזה היה לו כל כך קשה לחוות את הפרידה הזאת מאביו...שגם ככה היה מגיע לעיתים רחוקות, וכשההורים היו באים בסוף היום הוא היה ממש יושב ומחכה ..יותר מכל ילד אחר.
אז כמובן שאצלך המצב לא ככה והרבה יותר פשוט, אבל נראה לי שאפשר לפתור את זה בפשטות בלי לעשות מזה סיפור, כמו שעשית מצויין...
יש לילדון צורך ואפשר לנסות למלא אותו כמובן איך שמתאפשר בסדר היום או השבוע שלכם...
(אולי לתת חיבוק או ליטוף לפני שהאבא יוצא? אולי סיפור לפני השינה? )
בהצלחה!