אשתדל לענות לפי הסדר-
מה שקרה בצוק איתן זה שהרבה פעמים הפציצו שכונות שלמות שבתוכם היו גם ילדים, לא מגן אנושי ולא בטיח- פשוט זה חלק מהמאבק באויב. ואתה יכול לשאול חיילים מחיל תותחנים [יש לי כמה חברים שהיו שם] והם אומרים שזה באמת נכון. הרבה פעמים האילוצים של המלחמה מאלצים "להוריד" בית של מישהו "חף מפשע" כי כך נלחמים עכשיו.
בן גוריון אמר ש"את מאיר הר ציון אי אפשר להכניס לכלא". וזיכיון מחוסר ראיות זה לא אומר שהוא לא עשה את זה. [ביננו- כולם יודעים, ומאיר הר ציון וכל המעורבים בפרשה אפילו לא הכחישו שהוא עשה את זה, גם כיום וגם לפני 20 שנה. אז שוב- ביקשנו בלי דמגוגיה זולה..]
אז כפרה- אני לא יודע על איזה תורה אתה מדבר. אבל בוא אני אגיד לך משהו- הדיבר "לא תרצח" לא נאמר על גויים. חד משמעית. וכדאי שתלך ללמוד את התורה שאתה מאמין בה לפני שאתה מפזר כל מיני סיסמאות בשם הקב"ה. (כן, ותחפש. אני עומד אחרי הדברים שלי. אין פוסק אחד. אחד!!! שאומר ש"לא תרצח נאמר על גויים.)
למה יש הבדל? תראה- אתה שוב משתמש בדמגוגיה לגופו של אדם, הרי אני גם יכול לצייר לך משפט כמו- "יש הבדל בין איש נשוי ואב לילדה [לשם ההשוואה], מפוקח ותלמיד חכם שיודע תורה ועובד ה' שעושה מעשה גבורה יהודי בעקבות מה שלמד בתורה ובירר בהלכה ושילש באגדה- לבין בחור פזיז חסר מעצורים שנוקם בצורה שפלה את מות אחותו מתוך רגשות נקם אישיות ללא קשר ללאומיות כל שהיא.."
מה יש לך להגיד על זה? האם כל הבעיה שלך היא עם המעשה או עם מי שעשה אותו? כי גם אנשים חילונים בנו פה את המדינה מתוך כפירה בה', ובכל זאת הציונות הדתית מתגאה בזה שמסתכלים "לגופו של מעשה" ולא "לגופו של אדם". [אגב, אחר כך שמפנים אותכם מגוש קטיף זה להיפך. מסתכלים על גוף האדם ולא על המעשה..
לגבי זה שהשתנו הדורות- בזה אולי אני אסכים עם הטענה אבל לפני כמה פסקאות אמרת שמה שמכוון אותך זה התורה, אז התורה היא גם משתנית לפני 67 ואחרי? כי אני לא ראיתי את זה בנבואות יחזקאל וישעיה. אולי תאיר את עיני..
מי שרוצה להיות לוחם- [כמוני לדוגמא. למרות שאיני מתגייס] לא תמיד רוצה להתגייס ליחידה קרבית ולהתאמן במשך שעות על גבי שעות איך לפגוע בערבי ספיציפי ואיך לשמור על "כלל האוכלוסיה שאינה תומכת טרור" ולא לפגוע בהם ח"ו. או להתאמן איך לירות רימוני גז והל על ערבים שזורקים אבנים ובקתב"ים. או להתאמן איך ליסוע ברכב ממוגן כדי להתרגל לרעש של האבנים והמקררים על הגג.
אז שוב- יש אנשים שרוצים להילחם כמו שהתורה אומרת, ולא כמו שאתה אומר. אז זה לא חוכמה להגיד לבן אדם "תתגיס לצבא" כי בצבא עדיי לא שמעו [או לא יישמו] את המושג שנקרא פעולות נקם, נקמה יהודית, חילול ה' מול קידוש ה', ו"החיים של מי שווים יותר? של1,000,000 תינוקות ערבים או של יהודי אחד?"
ולגבי המשפט האחרון שאמרת, תרשה לי להפנות אותך לדברי אנשי יהודה לשמשון-
ט וַיַּעֲלוּ פְלִשְׁתִּים, וַיַּחֲנוּ בִּיהוּדָה; וַיִּנָּטְשׁוּ, בַּלֶּחִי. י וַיֹּאמְרוּ אִישׁ יְהוּדָה, לָמָה עֲלִיתֶם עָלֵינוּ; וַיֹּאמְרוּ, לֶאֱסוֹר אֶת-שִׁמְשׁוֹן עָלִינוּ, לַעֲשׂוֹת לוֹ, כַּאֲשֶׁר עָשָׂה לָנוּ. יא וַיֵּרְדוּ שְׁלֹשֶׁת אֲלָפִים אִישׁ מִיהוּדָה, אֶל-סְעִיף סֶלַע עֵיטָם, וַיֹּאמְרוּ לְשִׁמְשׁוֹן הֲלֹא יָדַעְתָּ כִּי-מֹשְׁלִים בָּנוּ פְּלִשְׁתִּים, וּמַה-זֹּאת עָשִׂיתָ לָּנוּ; וַיֹּאמֶר לָהֶם--כַּאֲשֶׁר עָשׂוּ לִי, כֵּן עָשִׂיתִי לָהֶם. יב וַיֹּאמְרוּ לוֹ לֶאֱסָרְךָ יָרַדְנוּ, לְתִתְּךָ בְּיַד-פְּלִשְׁתִּים;
(פרק ט"ו)
גם שם- אנשי יהודה דאגו ששמשון הולך לעורר עליהם את זעמם של הערבים [פלישתים] אז הם הסגירו אותו בידיהם.
ההיסטוריה והתנ"ך כבר דאגו לספר לנו מי צודק. מי שעומד נגד עיניו חילול ה' או מי שדואג לעורו שלו ול"מה יאמרו הגויים".