מוציאה קיטורזקנת השבט

החדשות גורמות לספק . והספק מכרסם : אולי בכל זאת הם בצעו את הפשע הזה ? ואי כמה הייתי רוצה לדעת את האמת. הלוואי שזה לא הם , אבל אם זה הם ? נורא ואיום . מעבר למעשה האכזרי, הם הרסו לעצמם את החיים , ובשביל מה ? הרי כשמדובר באכזריות הערבים מנצחים אותנו בהליכה . שטות. אם הם עשו את זה -זו היתה שטות איומה ! אסור  להרוג משפחה שנמה את שנתה , גם אם היא של האוייב הגרוע ביותר . 

ועדיין שביב תקווה , שיתברר שזו עלילת דם . 

את האמת לא נדע לעולם, כנראהאלעד

העובדות הן האשמה שעל פניה נראית קצת מופרכת,

ושנגבתה באמצעות עינויים.

לשיפוטך.

אני אשמח שתסביר למה ההאשמה נראית מופרכתשבה

את מאמינה שהוא עשה את כל זה לבד?די"מ
כן. בחזור הוא חטף F16 והפציץ את דאע"שה-מיוחד

לא דב. שאלתי את זה לפני שהתעמקתי בפרטים.שבה

אני איתך אל חשש

ואם הם עשו את זה, אז מה??אריאל דל"ת

רק אותנו מותר להרוג? רק דם יהודים יכול להישפך כמים??

חולניות, גלותיות.

אנשים בהגנה ובפלמ"ח היו בעלי רגש יהודי חם יותר ממכם.

מה עם יחידה 101? למה הם נחשבים גיבורי תרבות? למה מאיר הר ציון הוא מהגיבורים של כל דתי לאומי חובב צבא ממוצע? הרי הוא רצח בדם קר 5 בדואים כנקמה על מות אחותו.

מה עם כל סיפורי המחתרת היהודית? כל האנשים שעומדים בראש הציונות הדתית המהוללה, מה איתם? הם רצו לפוצץ אוטובוסים, הם רצחו ערבים ותינוקות ונשים על ימין ועל שמאל.

הגיעה הזמן שהמדינה תדע להגיד מי האויבים ומי הגיבורים האמיתיים שלה.

וכן, במלחמה כמו במלחמה- רוצחים גם תינוקות וילדים ונשים. כמו שהם עושים.

<כמובן בצורה חוקית ובלי לעבור על חוקי מדינת ישראל ראשית צניחת גאולתנו הקדושה והטהורה שכידוע לכולם לא מתנגדת כלל לחוקי התורה והרי גאולתם של ישראל היא קמעא קמעא אז צריך לשבת בשקט ולסבול ולמות ולבכות על דם יהודים עד שניגאל על ידי ביבי מלך ישראל.>

סליחה , אבא שלי ז"ל , איש פלמ"חזקנת השבט

מהמשובחים שבהם . סיכן את חייו משך שנים בשירות בפלמ"ח . לרצוח תינוקות בביתם זו לא גבורה . זו טפשות ואכזריות , שאין לה מקום אצלנו. לאבא שלי היה רגש יהודי חם . הוא היה איש אמיץ , ולא היתה לא בעיה להרוג את הרוצחים שלנו . בדגש על הרוצחים שלנו . 

נעזוב רגע את המחתרת היהודית , פשוט כי אין לי זמן . צריכה לצאת. אין שום גבורה בלהרוג תינוק קטן . זה מביש , ומי שעשה את זה -הפך את עצמו במחי בקבוק תבערה לרשע ולרוצח. 

אכן אכן.אחד אחד

מהמשובחים שבהם...לא נדון לפרט אבל..

סיכן את חייו לחטוף יהודים מהרחוב...לענות את אנשי האצ"ל כדי להחניף לאנגלים- זו גבורה. זו לא טיפשות ולא אכזריות.

לזה יש מקום אצלנו, כול אנשי השם שהקימו את מדינתנו על דם יהודי לא להם. הם הגנו על עמ"י, תוך סיכון חייהם ועשיית ימים כלילות למען חטיפת עוד איזה איש אצ"ל...

להם היה רגש יהודי חם, לענות יהודים ולהסגירם לאנגלים.. אומץ.. לא היתה להם בעיה גם להרוג את אחיהם כשהיה צריך להקים צבא מסודר ומוסרי...בדגש על האחים שלנו!!! --כי כדי להרוג אויבים לא צריך להיות איש משובח---

נעזוב רגע את הפלמ"ח ונחזור למדינת ישראל...כלבים ארורים שלא מרפים מהחתול גם כשמנסה להתחמק.. אולי יום יבוא והכלב יסגור על החתול עד שלא יהיה לו לאן לברוח, ואז... 'כל כלב ביג'י יומו'

לאצ"ל וללח"י לא היתה גבורה!! הם היו פחדנים! אלו הרגו חיילים בריטים, ואלו הרגו תינוקות בעריסותיהם.. אכזריות שכזו...

טיפשות שכזו... לזה אין מקום אצלנו, רק במרתפי העינויים.. לראש הממשלה לשר הביטחון לאנשי השב"כ להם רגש יהודי חם...

טוב....(נשימה עמוקה)זקנת השבט

או שקראת יותר מדי ספרי הרפתקאות , או שראית יותר מדי סרטים . אבא שלי , זכרונו לברכה היה מהבחורים האלו , שתחת אש צולבת , נוסעים במשאיות מקרטעות כדי להביא מזון ותחמושת לירושלים הנצורה . סכנת נפשות זו היתה ולדעתי הוא יצא מזה פוסט טראומטי לגמרי. הוא גם נפגע בראש ממוקש קצת לפני קום המדינה . מה שלא עזר לו בחיים בלשון המעטה . אולי תפסיק לדבר בקלישאות ,ותתחיל להבין שבעולם יש אנשים? שכל אדם הוא עולם? ה"אצל" וה"לח"י" היו בסופו של דבר אנשים , ולכל אחד מהם היה סיפור משלו. 

אנשי השם לא הקימו את מדינתנו יותר משהקימו אותה האנשים ללא שם .

סליחה על השאלה ,ואין לי כל כוונה לפגוע  ,אבל אני מנסה להבין למה אתה חותר וזה נראה כאילו לקחת או עישנת משהו .

אני רוצה מאוד לקוות שאביך לא היה מהמסגירים האלההמיואש

אבל מה שהוא מתאר שם על הסזון ואלטלנה אלה ארועים שקרו לצערינו הרב מאוד, ואם תקראי את הספר של עזרא יכין " אלנקם" את תיראי עוד כמה זוועות מבית מדרשם של הבריטים המנומסים הרשעים והארורים. 

אני לא קראתי שום ספרזקנת השבט

היה לי ספר מהלך בבית ,והוא סיפר לי על התקופה הזו , ובערוב ימיו הוא בכה מכאב . הוא רק היה מאבד חברים טובים כל פעם שהם נסעו בדרך המוות הזו , ואל תאמין לכל מה שכתוב בספרים . 

והספר שהיה לך בבית, עם כל הכבוד- מוטה פוליטית.אריאל דל"ת

סבא שלך בחיים לא יספר על זוועות שההגנה עשו, על אלטלנה ועל דברים אחרים.

ואם כל הבעיה שלך היא על זה שהנרצח עוד לא הגיע לגיל חינוך או עוד לא הביא 2 שערות את צריכה לפנות בתלונות לחיילים שירו בילדים ובתינוקות בעזה, כי מתו שם כמה עשרות כאלה.

אבל אולי מרוב שאת "זקנת" השבט קצת קשה לך להביט אל הזוטות האלה, והרי מה שנורא זה שבדומא נשרף התינוק, בעזה זה בסדר, כי עשה את זה חייל עם נשק ולא גבעון עם פאות. אוקי.

צאי מהצביעות, סבא שלך וחביריו הרגו גם תינוקות בפיצוצים של בתים וביריות על מכוניות ובהפצצות של שכונות. ככה זה במלחמה. ובמלחמה כמו במלחמה- לא נלחמים עם צמר גפן ועם רגלי ג'לי כמו שהמדינה והעומדים בשראשה רוצים שיהיה.

א. מדובר באבא שליזקנת השבט

וב. אתה ממשיך בקנאות להגן על התפיסות שלך , אפילו שהם מוטעות לחלוטין . אבא שלי לא הרג ילדים . ואם הוא היה הורג הוא היה מספר לי . הוא סיפר לי הכל . דברים קשים מאד . 

אם נהרגו ילדים בעזה , זה לא בכוונה תחילה , אלא כחלק ממלחמה . יש לזה שני צדדים : א. זה בהחלט כואב לי וב. אני מגבה לגמרי את צה"ל והייתי נוהגת באותו אופן . לצערינו הטרוריסטים משתמשים בילדים כדי להגן על עצמם , ואז אין ברירה וצריך להרוג , בידיעה שילדים ישלמו את מחיר האכזריות של בני עמם . האם חייל ראה ילד או אישה וירה כדי להרוג אותם ? זה פשוט לא קרה , וגם לא יקרה. 

ההרג היה בדיעבד של בדיעבד. 

בתקווה שאתה קורא את הדברים לא כדי לנצח אותי -אלא כדי לחשוב , אולי יש משהו בדברים . 

ובתקווה , שתבין , שהאלימות שבך היא לא כי אתה אדם חופשיזקנת השבט

אלא כי לא טוב לך , ואפשר להבין גם את זה . בלי ציניות .

ואת חושבת שמי ששרף את הבית בדומא שש אלי קרבאריאל דל"ת

וחיפש דווקא בית שישן בו תינוק?

זה חלק מהאילוצים של המלחמה כמובן. אין פה שום רצון עז לראות גוגולת של תינוק מנופצת או שרופה.

אבל לשחק על רגשות של אנשים בזמן שעוסקים בטיעונים עניינים לגבי המצב הפוליטי והמדיני זה פשוט לא שייך.

כמו שאני עכשיו אתחיל לתאר את כתמי הדם והחורים בלב שהיו להדס פוגל, לשחק על רגשות זה עובד לשני הצדדים.

ודמגוגיה זה רק מראה שאין לך טיעון ענייני מספיק חזק כדי לענות אז אתה משתמש במטאפורה ומקצין דברים כדי להציל את כבודך המושפל.

לא הבנתי "אחד אחד" הוא גם "מיואש" ?זקנת השבט
עבר עריכה על ידי זקנת השבט בתאריך כ"ב בטבת תשע"ו 23:38

לא אבא שלי לא הסגיר אף אחד לאף אחד . אבל הוא הכיר את רבין ז"ל באופן אישי . לא דיבר על רבין  רעות עד אוסלו -שאז הוא ממש שנא אותו, ונזכר בפרשת אלטלנה-שהוא התנגד לה . לא הוא לא היה שם . הוא היה כאמור הלוך ושוב לירושלים וחזרה ,וקצת עבד בקיבוצים . והוא גם היה בקרב בלטרון . 

אז מה?אחד אחד

אז את חושבת שאת 'זקנת השבת' אז את כן יכולה להשתמש בדמגוגיה, ובתשובות לא לעניין?

"או שקראת יותר מדי ספרי הרפתקאות , או שראית יותר מדי סרטים"

"אבל אני מנסה להבין למה אתה חותר וזה נראה כאילו לקחת או עישנת משהו "

"אני חותמת לכם שלפחות חלק מנוער הגבעות באו מבתים הרוסים . הם חוו אלימות אבל לא תמיד פיזית, אלא התעללות רגשית . אז יותר קל להוציא את הכעס על ערבים מאשר להסתכל פנימה ולהגיד אני כועס על אמא שלי , על אבא שלי , על המחנכים שלי . "

אני יכול גם להמשיך להיסחף מקרב ההשפלות הירידות והגינויים...

לא רואה צורך..

כבר אמרתי לך שאת לא מכירה נערי גבעות באופן אישי אלא רק מהתקשורת...

ב"ה אני איש 'חנון' ומעולם לא עישנתי שום דבר...ואני לא מיואש בכלל. אני משתדל בכלל לא לראות סרטים.. הבית שלי ב"ה לא מפורק. לא נפלטתי מאף מסגרת, סיימתי את המסלול הנורמאלי של התרבות, עשיתי בגרויות הרבה בעל הממוצע. למדתי בישיבה גבוה...  

אני משתדל לחתור רק לאמת.

אין לי צל של ספק שהיא לא אצלך מפני שהיא בתורה.

אני לא שולל שיש אצלי טעיות שאני יכול ללמוד גם ממך, לכן אני מואיל בטובי להוסיף פן מסוים לפורומים פה.

אנשי השם לא הקימו את מדינתנו אלא לקחו לעצמם את הכבוד והשתלטו על השכר של הפולים הפשוטים.

את גזענית! אומנם בלבוש חפה המסתיר את תוכו.."הערבים כרגע , נכון להיום הם חברה חולה .חולה באלימות , ברוע. "

אני בשונה ממך לא שונא אותם אלא מעריך אותם! יש לי בעיה עם האיסלאם! ויש לי בעיה עם הערבים. 

המלחמה שלהם לגיטימית והתרבות שלהם לגיטימית! מי את שתפסלי את עצם קיומה של תרבות כזו רחבה המכילה בתוכה מאות מליוני בנ"א 

המלחמה שלהם לגיטימית?kly3

תראה, יש כמה קונפליקטים לדעתי בדברים שלך.

אני מכוון על הפסקה האחרונה שלך פה אוקיי?

אתה אומר שהמלחמה שלהם לגיטימית, אז למה לנו להתלונן? אם היא לגיטימית, נשתמש בלגיטימציה כדי להלחם חזרה בלי לבכות ולכעוס עליהם כי זה לגיטימי.

לפי הלוגיקה שלך, כל מלחמה היא לגיטימית. הנאצים השמידו יהודים כי זה לגיטימי מבחינתם לא? אז אין בעיה עם הנאצים.

כל רוצח שרוצח מישהו, מבחינתו זה לגיטימי אפילו אם זה במישור הפלילי ולא לאמני.

כל אחד הוא לגיטימי ולכן כל רוצח יכול לרצוח בגלל שזה לגיטימי לדעתו, רק שצריך להלחם חזרה נכון?

זאת אומרת, חנין זועבי נלחמת מלחמה לגיטימית. גם אחמד טיבי.

היטלר נלחם מלחמה לגיטימית.

סטאלין נלחם מלחמה לגיטימית. לנין גם.

וכן על זה הדרך. הצד השווה אצל כולם הוא שהם האמינו על פי דרכם בלגיטימיות שלהם.

כל אחד מהם היה בטוח שהוא עושה טוב.אחד אחד

כל מי שעושה את מה שהוא חושב שזה האמת זה לגיטימי מבחינתו...

כשאני אומר שמשהו לגיטימי זה כי אני יכול להבין את ההיגיון הבסיסי שעומד מאחוריו.

אני חושב שצריך לגרש את כל הערבים מזו הארץ(לא ניכנס לפרטים של היוצא דופן, שאותם הערבים גם לא יודעים)

חנין זועבי מבינה את זה והיא מבינה שבסוף כל האמת של עמ"י. זה התורה שלו.. זה מה שהביא אותו לפה וזה מה שהחזיק אותו במשך ההיסתוריה. לכן היא מנסה להפיל אותנו. למרות שכאלו ואחרים משקרים בשם עמ"י שזה בסדר שהם פה. היא מבינה.. ואני יכול להבין אותה.

הערבי הפשוט מוכן להקריב את חייו בשביל הכלל.. הוא רוצה להישאר פה, לבד!

אני מבין את ההיגיון של הערבים כי הם אויבים שלנו והם במלחמה וכך הם מתנהגים.

את מי שהוא מהעם שלי ולא מקבל עליו את חוקי העם ואת תורתו אני לא מבין!

אני לא מבין למה הוא או אביו, עלו לארץ. למה הם מוכנים למות בשביל העם הזה. באיזה זכות מוסרית הם מגעים לאדמה שהגיע אליהם מישהו אחר לפניהם. למה הם משייכים את עצמם ליהודים מההיסתוריה. ועוד ועוד...

אין לזה הסבר חוץ מההסבר שיש להם נשמה יהודית שמשפיע עליהם.

אני חושב שהדת שלהם היא שקר ולכן הם טועים. אבל זה לא משו פסול אצלם בתור בני אדם.

והאמת אצלי לכן אני צודק!  

הבנתיkly3

השאלה היא אחרת.

אתה יכול להבין את ההיגיון הבסיסי אצל הנאצים שמבחינתם אנחנו האויבים שלהם?

מי שלא מלציח להבין את המניע [הלגיטימי בעיני כל ערביאריאל דל"ת

או נאצי] למלחמה נגדנו- יהיה לו מאוד קשה להתמודד עם האויב כמו שצריך.

עיין ערך כל מי שחושב שהבעיה של הערבים שהם נלחמים בנו כי אין להם כסף\כי הם רוצים איכות חיים טובה יותר\יותר מקומות עבודה\ בית עם אסלה\טלויזיה\ וכו'.

הרב כהנא הבין שהערבים נלחמים על האדמה- לכן הפיתרון הוא להעיף אותם מפה, לגרש אותם. אי אפשר לקנות מהם חלק מהאדמה בטלויזיה ובבית עם אסלה. עובדה שכל הערבים וגם אלה עם הטלויזיה והאסלה נלחמים בך מלחמת גיהאד.

תתעורר, אולי עישנת משהו? הבנתי שזה מאוד מקובל בציבור הד"ל, האלה המיוחדים- לא נערי השוליים.

האמת?kly3
לא הבנתי מה כתבת.
אני שואל שאלה פשוטה.
האם אתה חושב שהמלחמה של הנאצים נגדנו היהודים היא לגיטימית או לא?
מה ש"אחד אחד" כתב הוא שהמלחמה של הערבים בנו היא לגיטימית.
אז אני שואל האם המלחמה של הנאצים בנו היא גם לגיטימית בעיניו?
אני מנסה להבין את אחד אחד, אני חושב שהוא רוצה לומר: כל צדהמיואש

רואה את הלגיטימיות שלו במלחמה נגד הצד השני "צדקת דרכו" (מה שהשמאל בערך ב30 שנה האחרונות ניסה לפגוע בצדקת דרכנו עד לרמה שהוא כבר מצדד באוייבנו) ולכן יש מלחמה ומלחמה מוכרעת בהכרעה ברורה (למשל לפי הרב כהנא גרושם של הערבים). צדקת דרכו של אויבי לא מעניינת אותי וצדקת דרכי לא מעניינת אותו אין שלום אין הסכמים זו ארץ אחת לעם אחד עדיף שזה יהיה אנחנו.... "אחד אחד" תקן אותי אם הכנסתי לך מילים לפה 

נכוןkly3
אבל הוא אומר שהמלחמה שלהם לגיטימית. בגלל שהם רואים בנו אויבים אז זה לגיטימי שהם נלחמים בנו.
אז אני שואל האם גם מה שהנאצים עשו לנו זה לגיטימי בגלל שהם ראו בנו אויבים?
זה לגיטימי בעיניהם אבל אותנו זה לא אמור לענייןהמיואש

לגיטימי הוא לאו דוקא מוסרי.לב אמיץ

ללגיטימציה יש גבולות גיזרה תרבותיים.

מה גם שלא היינו אויב לנאצים. 

השאלה שצריך לשאול היא האם פעולות של יחידים בעם ישראל נגד יחידים מעם האויב הן מוסריות. ואין לנו מוסר אלא התורה הקדושה.

לא נכנסתי בכוונה לדיון המוסרי אלא באופן כללי מה בדרך כללהמיואש

גורם למלחמה או לשואה או כל דבר עצוב בסגנון הזה ומה שאת אומרת שלליגיטמציה יש גבולות גזרה תרבותיים זה נכון אצלנו, תתפלאי זה היה נכון גם אצל הנאצים הם דאגו לזכויות בעלי החיים (מעוות ביותר אבל גבול גזרה שהם שמו) ולעומת זאת לערבים או ליתר דיוק למוסלמים מזרח תיכוניים  אמור להיות גבול גזרה תרבותי בפועל אין גבולות זו אסכולה שבפועל לדעתי ברוב העולם המוסלמי המזרח תיכוני ואפריקה נלחמים ורוצחים ואונסים גוזלים וגונבים וכל דבר הוא לגיטימי כדי להגיע למצב של "דאר אל אסלאם" שהאסלאם ישלוט

טוב , אני לא הולכת לענות לכל מה שאמרתזקנת השבט

א. כי אולי הצדק אתך . אולי באמת מדובר בקומץ צעירים , שאין להם בעיות בבית והם פשוט מגוייסים לטובת העם והארץ. אולי רק חלק מהם כאלו . בכל מקרה -יתכן שטעיתי.

ב. אנשי השם לא השתלטו . אחות שלי שהיא אישה חכמה אמרה שהקיבוצים לא בנו את המדינה יותר מאשר סוחר בדים בתל אביב , או פועל נקיון . כל האנשים חשובים למה שקורה פה , בין אם תקרא לזה היישוב היהודי, או מדינת ישראל. 

מי אני ? אני זקנת השבט הקשישה והמיובשת פוסלת את החוליים של התרבות הערבית ואנחיל את זאת לילדי . אתה רואה? , אפשר לפסול בקלות , אפילו אם אתה רק יבחוש אחד , שאף אחד לא סופר . אני פוסלת את האלימות , את האמונה שהמוסלמים הם בני אדם והשאר הם קופים , את התאוריות המטופשות שלהם , על כך שאפשר לחתן ולגרש אישה שלא ברצונה . אני פוסלת את האפשרות שמי שלא מקבל את מוחמד -דינו להשחט . הנה פסלתי. אף אחד לא הרגיש , אבל אני מרגישה מצויין . 

כן? אם נתנהג כמוהם אז מה השוני בנינו?כמעין הנובע
ההבדל ביננו זה שאנחנו צודקים!אחד אחד

שאנחנו יהודים ולנו הזכות לרשת הארץ.

אני חושב שדרך הפעולה שהערבים נוקטים הגיונית ונכונה לפי אמונתם.

לכן אני מבין שהם אויב! אין בעיה מהותית בדרך הלחימה שלהם!

מי שמתיימר לרחם על האויב שלו הוא טיפש ורשע! וסופו להתאכזר לבני עמו הרחמנים!

בגלל שאני מבין את טענתם של אויביי הערביים אני מבין את ההיגיון בדרך הלחימה שלהם ולא פוסל את הלגיטימציה שלהם, כמו שכול מי שמתנגד להרג ערבים עושה!

בעזם מי שמתנגד לדרך פעולתם גרוע בהרבה הוא פוסל את הלגיטימציה של עצם קיומם ותרבותם ותורתם. 

אני שמכיר מהם מבין שאין דרך אחרת אלא להוריש כלומר גירוש או מוות!!

נו וגם הערבים אומרים שהם צודקים. אז מה? כל אחד יעשהכמעין הנובע
פה פיגוע ושם פיגוע, ואז מה יהיה?
כן!אחד אחד

או שנחליט סוף סוף שאנחנו רוצים לנצח...

מלחמה! אני לא מבין את השאלות האלה..

במלחמה שני הצדדים חושבים שהם צודקים.. לכאורה.. אחרת הם לא היו נלחמים...

עוד לא ראיתי מישו שמוכן למות על משו שהוא לא מאמין בו...

זה פסול להילחם באויב משעת מלחמה?

מילא תגידו יש מלחמה ויש צבא מסודר שמחליט איך לנהל אותה, ולכן אסור 'מעשי יחידים' על דעת עצמם.

אבל יש מלחמה ויש צבא מסודר, אבל הוא לא מוכן להילחם ואפילו הגנה בסיסית הוא לא מספק. אז משם 'הסדר' אני אמור להקריב את עצמי??

כמובן חשוב להדגיש, אני נגד כל פעולה שנוגדת את החוק ב'מדינת ישראל'..

המשפט האחרון שלך ציני?כמעין הנובע
בדרך כלל מלחמה היא על סביב ויכוח כלשהו.ראשית חכמה

אפילו משפחות פשע לא מסוכסכות 'סתם ככה'.

אין לך בעיה עם בחור ששוחט תינוקת בת 3 חודשים?זקנת השבט

אין לך בעיה עם זה , שלמחרת היום נשים מחלקות סוכריות בעזה , כי רצחו משפחה יהודית באיתמר? ולצערינו יש כל כך הרבה אנשים טובים וילדים תמימים שנרצחו באכזריות . 

יש לי עם זה בעיה , ותמיד תהיה לי עם זה בעיה . נדמה לי שלכולנו . 

ברור שיש לנו בעיה עם זה.ראשית חכמה

כי זה האויב, לא כי זה "לא מוסרי" ומסרים בכייניים כאלה ואחרים.

טוב , אז אם ככהזקנת השבט

בוא ונוותר על הדיבר המתבכיין "לא תרצח" , כי משה רבינו סתם רצה למצוא חן בעיני הCNN  כפי שהוא צפה שיהיה ברוח הקוט'ג.  לא , כי עכשיו זה זמנים אחרים , והדיבר הזה פשוט לא רלוונטי לתקופתנו ולמצבנו ....נתחיל במשפחות ערביות ואח"כ נעבור לרוסים שלא התגיירו . סבבה?

זו דמגוגיההמיואש

יראו עיניך את מה שאצבעותיך מקלידות !זקנת השבט

יש לך בעיה עם רצח תינוקות , רק אם הם יהודים והאוייב רצח אותם ...אין לי ספק בכלל , שככל שתתבגר תבין אחרת את החיים . נדבר בעוד 20 30 שנה . 

גם לקיצוני ביותר ביננו נראה לי שיש לו פחות בעיה עם רוסים,המיואש

דרוזים, 'צרקסים ועוד עמים ועדות שהן בסך הכל נורמטיביות וחיות את חייהן כמו כולם. זה שהוא לא "מת" על הערבים זה ממש לא אומר שהוא יתחיל לרצוח רוסים לא יהודים עם כל הכבוד אפשר לחבר בכלל את שני העניינים האלה אנחנו כולנו במלחמה עם האסלאם אבל בנתיים כל השאר אנו חיים איתם די בשלום

עזוב את האסלאם . תתייחס לאנשים .זקנת השבט

לאנשים פרטיים . גם בחיים הפרטיים שלנו , וגם בינינו -קל לקלקל יחסים , קל לפורר יחסים וקשה לבנות אמון ולבנות שלום . קשה לבנות חיי משפחה טובים ,וכל כך קל לשבור הכל ולהתנתק. 

אני חותמת לכם שלפחות חלק מנוער הגבעות באו מבתים הרוסים . הם חוו אלימות אבל לא תמיד פיזית, אלא התעללות רגשית . אז יותר קל להוציא את הכעס על ערבים מאשר להסתכל פנימה ולהגיד אני כועס על אמא שלי , על אבא שלי , על המחנכים שלי . 

אין לי בעיה עם האיסלאם . יש לי בעיה עם אלימות . הערבים כרגע , נכון להיום הם חברה חולה .חולה באלימות , ברוע. לא צריך להיות לפלף ולהתכופף . צריך להלחם ולפעמים צריך להרוג ערבים . כאשר הם מאיימים על הקיום שלנו . במלחמה . כמו בצוק איתן . ואם חלילה נהרגים גם חפים מפשע -זה עצוב אבל זה מחיר האלימות שלהם -הערבים. 

מצד שני להרוג תינוקות -זה פשוט ללמוד מהם את החולי הנפשי הזה . בסופו של דבר  -לשינאה שלהם ולאלימות שלהם אין תקווה והיא תכלה אותם . אסור ללמוד מהם . 

זו טעות פטלית להתייחס רק לאנשים הפרטייםהמיואש
אם תלמדי קצת על האסלאם אפילו רק על המושגים: "דאר אל-אסלאם" ו"דאר אל-חרב ." את תביני למה זו מלחמה כמעט כלל עולמית איתם, עכשיו, אני לרגע לא הצדקתי את המעשים, רק אני חושב שלהגיד לו: "מחר תעשה את זה לרוסים שהם לא יהודים" אני חושב שזה לא נכון אין לנו מתח וסכסוך לאומי איתם.
לא תרצח זה יהודים.ראשית חכמה

כשאתה במלחמה עם עם מסויים אתה צריך לקחת בחשבון שהוא ינסה לפגוע בך בכל דרך.

את מבלבלת בין מלחמה לפשיעה.

משה לא אמר -זקנת השבט

"לא תרצח" -והדבר נכון רק ליהודים . משה אמר -לא תרצח . נקודה . ולפני כן ה' מראה לאברהם שהוא לא חפץ בקרבן אדם , ולפני כן הוא מוכיח את קין , ואחרי כן הוא מסביר לנוח שזה לא רצונו , וגם כאשר שמעון ולוי רוצחים את כל האנשים בגלל שכם בן חמור -אז יעקב אומר "עכרתם אותי!" ולא -יישר כוחכם בני היקרים . וזאת למרות שלא נרצחו תינוקות.  

התורה מצדיקה את משה , שהורג אדם , שעומד להרוג אדם אחר. היא מצדיקה את הסקילה שעבר צלפחד , שניסה ליצור תקדים של חילול שבת , והיא מצדיקה את פנחס שאחרי מחשבה רצח את זמרי בן סלוא ואת כזבי בת צור -והאמת שלי אישית יש בעיה עם זה -אבל אלוהים מרוצה . אולי בגלל שהמעשה היה ממש פוליטי -כדי לסמן לבני ישראל , שזה בסדר להתבולל -ואת זה הוא לא רצה . לא יודעת . 

לא זכור לי שהתורה מצדיקה רצח תינוקות כלשהם . למעט הפסוק בתהלים שהוא מטאפורי. אשרי שיאחז וניפץ את עוללייך אל הסלע ? זה בערך כמו "עין תחת עין". 

את מגדירה את עצמך דתלשי"ת לא?צעיר רענן

אם לא, אז תקני אותי. 

זה ממש דיון מגוחך,

כי כאשר צד אחד לא מאמין בטענות של עצמו, מה שווה הדיון?

הרי מבחינתך - מה זה משנה אם כתוב 'לא תרצח'? הרי את לא מחויבת לזה, זה בסה"כ ספרות יפה.

אנחנו מסתכלים על התורה כתורת חיים, מטרתה לשלוט בכל המציאות, 

גם מי שכרגע לא הולך בדרך התורה, בסופו של דבר יצטרך לבחור בין התורה לבין ערכים גויים, 

ואזי כשיהיה מלכות הוא יחטוף את עונשו, ככתוב בתורה ומפורט בתלמודים. 

ועל כן הדיון הזה הוא מיותר לחלוטין, 

כי את זה נשאיר לבתי המדרשאות ולסנהדרין ולא למישהי שכותבת "לא זכור לי שהתורה מצדיקה רצח תינוקות כלשהם . למעט הפסוק בתהלים שהוא מטאפורי. אשרי שיאחז וניפץ את עוללייך אל הסלע ? זה בערך כמו "עין תחת עין". " כשהיא בכלל לא מאמינה בזה. 

גדלתי והתחנכתי בחינוך החילוניזקנת השבט

הלכתי לצבא ,ואח"כ היתה לי תקופה של מה שנקרא "חזרה בתשובה" , אבל זה עבר לי ברוך השם . התורה היא לא בעיני "ספרות יפה". אני לא מגדירה את התורה בשום הגדרה . התורה היא התורה . 

דתיים אומרים זו האמת . חילונים אומרים "הסופר המקראי". אני אומרת . לא יודעת , וזה גם לא משנה לי .

בכל מקרה הטענה רלוונטיתיזהר

אנא הימנעי מדיונים הלכתיים בלי הגילוי הנאות שאינך רואה עצמך מחוייבת להלכה. זה לא הגון.

אם את לא רואה את התורה כאמת -צעיר רענן

אמת, מוחלטת, בלתי מתפשרת, על אף צדדיה ה"לא נעימים" על פי ההשקפות המודרניות. 

אחרת, כל הדיון מיותר. 

כמובן, כבכול סוגיא הלכתית, יש דברים שאי אפשר להוציא לפעול בימינו - משם סכנה, משום איבה וכד', אך זה לא גורע את הדיון ההלכתי גרידא, כיום תיאורתי, עד שיהיה סנהדרין ומלכות ישראל השלמה בתפילות בעז"ה. 

אם לא נתנהג כמוהם- באמת יהיה שוני גדול מאוד ביננו,אריאל דל"ת

הם ישארו חיים, מעל האדמה ואנחנו נהיה מתים, מתחתיה.

חחחזקנת השבט

זהו , שאצלנו היהודים הכל הפוך . אם לא נתנהג כמוהם -הם לא יהיו פה . אלא שכרגע גם הממשלה שלנו מתנהגת כמוהם . מה זאת אומרת ? יש כלל -באלימות משיגים , וגם בשחיתות. אם הממשלה למשל תבנה את יהודה ושומרון בלי לפחד מהאלימות הערבית -נהיה גם נהיה . 

ברור.אריאל דל"ת

במלחמה נלחמים עם נשקים וטילים, לא עם מלט וטיט.

וגם הבעיה שלכם הכי גדולה שזה מצטייר אצל הרבה אנשים שההצדקה היחידה שלנו לבנות ביו"ש זה בגלל הפיגועים, ולא בגלל שום דבר אחר.

אולי אני אגיד שבגלל הפיגועים צריך להכניס חומר חינוכי למערכת הלימודים? או שבגלל הפיגועים צריך לדאוג לאוכלוסיה מתחת לקו העוני? או אולי שבגלל הפיגועים עכשיו צריך לעשות מאמצים ליצור קשרים פוליטיים עם סין כדי לקבל חומרי גלם בזול??

יש דברים שהם לא קשורים לפיגועים. עם מלחמה נלחמים בנשק, לא בשום דבר אחר.

מה פתאום . צריך לבנות את יהודה ושומרון כי זו ארץ ישראלזקנת השבט

להלחם צריך ביצר הרע . ביצר הזה , שמוצא ק"נ הצדקות לרצוח חפים מפשע . כן , חפים מפשע מקרב האוייב. 

מה הבעיה בהריגת חפים מפשע מקרב האויבטוביה2
חוץ מהשטות של לא לרדת לרמה שלהם (אוילות לשמע אני לא דן ביחס אליהם - אלה ביחס לעצמי האם זה מועיל או לא והאם זה שווה את התועלת) לא שמעתי עדיין סיבה טובה למה לא.

אני אקצין מעט עמדות כדי להסביר את שיטתי. אם אני אומר שאסור לפגוע בחפים מפשע בכול מצב - כמו שצה"ל נוהג כיום - אני בעצם טוען שהחיילים הם פושעים - שהרי ברור שהם לא חפים משע שהרי אם כן אז למה לעזזל חיי הילד הזה שווים יותר מחיי החייל שיורה בו?
ואם אנחנו מסכימים שבעצם בלי קשר למעשיו של פלוני אלמוני - אני כקבוצה מתייחס אליהם כפושעים גם אם לא פגעו בי (זו כמובן לא הזמנה לטבח בהכרח אלה נקודה שצריך לקחת בחשבון), ואם כן הרי ששרפת התינוק היא אולי לא בסדר אבל עדין לא מדובר בחף מפשע - והיחס שלנו אל השורפים יהיו אשר יהיו (בהנחה שהם יהודים כמובן) הוא היחס אל אנשים שאומנם טעו בהבנת המציאות (ומקומם בתוכה) אבל לא יותר מזה
אה.אריאל דל"ת

אויש, אז דוד המלך נלחם ביצר הרע, ולא בפלישתים?

אהוד בן גרא הרג את היצר הרע השמן שלו ולא את עגלון מלך מואב?

ובמלחמת ששת הימים ניצחנו את 4 יצרינו הרעים שמכונים בשם "ירדן, סוריה, מצריים ולבנון"?

אויש. נראה לי שחינכו אותי לא נכון.

סכלות. צריך להילחם באויב.

סיפרתי לבן ה-10 שלי בזהירות על תמונת התינוקלב אמיץ

מדומא ועניין החתונה - הוא רצה לדעת למה משמיעים בערוץ 7 ובגלי ישראל את השיר עם הפסוק מדברי שמשון - פסוק שהוא למד בבית הספר. על הנערים העצורים והחשש הגדול שהם נתונים לחקירה בעינויים הוא יודע עוד קודם.

אני סיפרתי באופן נייטרלי. הבאתי דברים כהוויתם - או לפחות על פי החשדות לכאורה. והוא מיד אמר - "אבל התינוק הזה יגדל ובטוח שהוא ירצה להרוג יהודים"...

ומה דעתך על התגובה שלו? ועל הכל ?זקנת השבט

מה שאמרלב אמיץ

מעיד על בריאות נפשית ועל ראיה מפוכחת.

שאלתי אותו אם הוא חושב שאין בכלל ערבים טובים? אמר שאולי.

אמרתי שזאת שאלה בהלכה. שבמצב של היום לא בטוח שמותר לכל אחד לצאת ולהרוג כל ערבי גם אם הם אויבים ואנחנו במלחמה. ושאני לא מכירה רב שמתיר לעשות כך.

(אם היה ממשיך לשאול הייתי מתארת מצב תאורטי של פיקוח נפש שבו כל העם יוצאים להילחם בכל מי שהוא אויב).

בעיקר אמרתי לו שלמדינת ישראל יש אחריות להביא לכך שלערבים לא יהיו שאיפות מדיניות או דתיות כאן. אחריות גם כלפי הערבים.

כשהמדינה תגיד דברים ברורים לגבי האחיזה שלנו בארץ ישראל, על כך ששבנו לארצנו כדי לחיות בה חיים של תורה, ולהקים את בית המקדש, ממילא ערבים שהם מבקשי נפשנו יצטרכו לעזוב או להילחם ולהיות מוכרעים, וערבים טובים אם ישנם, יוכלו להישאר אם יקבלו את הריבונות של עם ישראל בארץ ישראל.

ילד חכם ....זקנת השבט

תודה.לב אמיץ

קשקוש בלבושעובד
כל מי שציינת לא רצחו משפחות בשנתם,
ובטח לא ערבים תינוקות ונשים על ימין ועל שמאל..
מאיר הר ציון, הרג גברים בדואים שהרגו את אחותו,
המחתרת היהודית פצעה ראשי עיר ערבים שעודדו והיו מעורבים בטרור-
זה עלוב לזרוק בקת"ב לתוך משפחה ערבית ישנה-
מי שרוצה לנקום שילמד תורה, יתאמן, ויתגייס ליחידה מובחרת-
אלמלא מוראה של מלכות, איש את רעהו חיים בלעו-
מי שממציא לעצמו את כללי המוסר היום שורף ערבים ומחר ישרוף יהודים(ערב רב!) שלא חושבים כמוהו-
הערה חשובה; אין לי מושג כמו כולם אם הבחור מדומא באמת רצח-
אין לך טיפת ידע היסטורי כנראה.ראשית חכמה

מאיר הר ציון הרג בדואים אחרים, לא את אלה שהרגו את אחותו.

המחתרת היהודית הטמינו מטענים באוטובוסים ונתפסו.

אנא ממך אל תבלבל במוח...

אנשי המחתרת היהודית , לפחות לכתחילהזקנת השבט

הטמינו פצצות אצל אנשים בכירים באש"ף , שעודדו את הטרור. 

זה חלק ממה שהם עשו, לא כל מה שהם עשו.ראשית חכמה

את כנראה כל כך זקנה שאת אפילו לא זוכרת מה היה..אריאל דל"ת

אנשי המתחתרת היהודית נעצרו על הטמנת פצצות מתחת לאוטובוסים ערביים, שלעיתים קרובות מעמיסים בתוכם תכולה שעונה לקטגוריה "ילדים, נשים, תינוקות." ערביים, וחלק מהם גם נמים את שנתם על האוטובוס בשעה שזה האחרון מתפוצץ לו. אז אם זה כל כך מפריע לך שהאדם נרצח בשנתו, תני לי לספר לך שבני משפחת דוואבשה התעוררו לפני שהם נשרפו למוות.

קראתי את הספר אחים יקרים.זקנת השבט

מה שקרה , זה שהם נסחפו . כותב הספר לא התכוון לפגוע בחפים מפשע. 

אז גם מי שהצית את הסעת בדומא נסחף...די"מ
עכשיו לכי תשיגי לו חנינה.
למרבה המזל במקרה של המחתרת היהודיתזקנת השבט

הפיגועים נכשלו . למרבה חוסר המזל והאימה -הפיגוע הצליח. 

נכשלו?די"מ

מה עם ביר זית לדוגמא?

כותר הספר לא, אנשים אחרים כן.אריאל דל"ת

ו"נסחפו" זה מאוד נחמד להגיד על נער שהרביץ לחברה שלו שעיצבנה אותו, לא על אדם שבמשך שבועות מתכנן פיגוע ראווה רצחני לפרטי פרטים.

נ.ב זה כיף להיות זקנה . בבוא היום תנסה ותראה..זקנת השבט

רק לא מומלץ לנסות את זה באגף הסגור  בכלא תל מונד . סתם הרגשה שלי.

אז איפה? בכלא אלה?די"מ
ר' נחמן הורה לתלמידיו לא להיות זקנים.אריאל דל"ת

אם זה עדיין מותר בפורום הזה- הייתי שמח מאוד להיות מתלמידיו של ר נחמן.

מה גם שיש הרבה אמת בלהישאר צעיר ולהיות מוכן לקבל מהעולם ומשינוייו ולא להתקע אי שם בתקופה דמיונית לפני 200 שנה ולחשוב שזה המצב היום בגלל כל מיני בעיות כמו אלצהיימר וכדו'.

מה שהיא מדברת עליו, הוא כנראה הפגיעה בראשי הערים..אדם כל שהוא

היו גם פעולות אחרות, שכוונו כלפי חפים מפשע.

חלק מהאנשים שהיו שם, התנגדו לפגיעה כזו.

קצת מוגזם לקרוא לאלה שכן היו שותפים לזה "כל ראשי הציונות הדתית המהוללה". 

[למרות שגם ביניהם יש כנראה אנשים מוערכים, אבל בכל אופן].

אתה יודע מה הבעיה שבאחוזים כנראה לא מעטים באוכלוסיההמיואש

בארץ בכלל אין מוראה של מלכות ולפעמים טוב שכך כי אם לעורכי דין של העצורים היתה מוראה של מלכות העיוות שלנו מזמן כל העצורים היו בלועים חיים ע"י מחלקת האינקויזיציה

אנשי המחתרת היהודית הטמינו פצצות מתחת לאוטובוסים ערביים.אריאל דל"ת

ולא, זה לא היו אוטובוסים שמובילים ראשי ערים שרצחו את מאיר הר ציון או את אחותו.

תפסיקו לעוות את האמת ההיסטורית כדי שתתאים לגחמות שלכם, כל גיבורי הציונות למינהם היו רוצחי חפים מפשע, מתוכם גם הרבה תינוקות.

ואתה סתם דמגוג.אריאל דל"ת

"הורגים נשים ותינוקות על ימין ועל שמאל"

ובכייאת- שמישהו יסביר לי למה מאיר הר ציון יותר מוסרי כי הוא רצח 5 אנשים מבוגרים וראשי שבט חפים מפשע בעודם ערים, אבל מי ששרף בדומא הוא לא מוסרי כי הוא רצח 3 אנשים בתוכם ילד קטן והם ישנו.

אמות המוסר שלכם נקבעות על פי האם האדם הוא ער או ישן? לא הייתם רוצחים את היטלר בשנתו אלא מחכים לו בסבלנות עד שיתעורר?

אתם תמיד תצדיקו את המדינה- כשהיא רוצחת תינוקות ישנים בעזה בזמן מבצע צוק איתן זה הכי מוסרי שבעולם, אבל כשהיא עוצרת נערים ומתעללת בהם עד מוות [זה לא מטאפורה, אחד מהם באמת ניסה להתאבד] אז זה הכי מוסרי בעולם.

יש לכם רק תורה אחת, קוראים לה מדינת ישראל. לא ירחק היום שתעבדו עבודה זרה כי מדינת ישראל ביקשה.

ואתם עוד אומרים שאתם ממשיכי דרכו של הרב קוק. פחחחחח.

אתם , ואתם ואתםזקנת השבט

..אני זה אני . אכן צעקתי בכל פורום אפשרי על ההתעללות במרתפי השב"כ . כתבתי למר בנט , כתבתי לאיילת שקד, למר נתניהו . אלמלא אילוצים טכניים (מצב בריאותי וכאלה) הייתי עומדת עם שלט  . אבל תמשיך לחשוב שאני זה "אתם". כי ככה יהיה יותר נוח לשרוף אותי, אם לא אחשוב כמוך 

כן כן...אחד אחד

'אתם' זה כל מי שהוא לא אני!

כמה שהוא יותר רחוק אז הוא יותר 'אתם'...

מי שלא חושב כמוני ערב רב!!!

ויש כאלו שבבוקר נהיו רבנים ממש...

טוב אתה מבלבל בין מקריםkly3

צריך לעשות סדר בדברים.

מה שקורה בצוק איתן זה לא רצח תינוקות. בצוק איתן החמאס משתמש בתינוקות כמגן אנושי ולכן דם הבלתי מעורבים בצוק איתן הוא על ראשם של החמאס שיורה טילים ולא על ראשם של החיילים שמגן על אזרחים על ידי ירי על משגרי רקטות.

מאיר הן ציון "זכה" לביקורת נוקבת מאוד בעקבות המעשה של הרצח, פשוט זוכה מחוסר ראיות.

אמות המוסר שלנו נקבעות על פי התורה, אל חשש. פשוט לא תרצח זה חל גם על גויים.

יש הבדל בין איש צעיר, שהולך לבית שישנים בו ושורף אותם למוות סתם כי ככה בא לו או שהוא מרגיש שאליהו הנביא התגלה אליו או אפילו הקודויש בורוך הוא בכבודו ובעצמו אמר לו לעשות כך, לבין איש כמו מאיר הר ציון. אף אחד לא אמר שמאיר הר ציון עשה מעשה מוסרי במקרה הרצח.

אל תשכח שהמציאות של אז והיום זה לפני 1967 ואחרי 1967.

הרצח בוצע לפני השליטה הצבאית של ישראל על ערבים ביש"ע. ה"כיבוש" עדיין לא היה קיים. היום המציאות היא שהם החלשים ואנחנו החזקים.

מי שרוצה להיות לוחם, שיתגייס ליחידה מובחרת בצבא, ישתתף במבצעים נועזים ולא ילך כמו זומבי לשרוף אנשים וילדים למוות.

לכן, תבין, צה"ל לא רוצח תינוקות בעזה. הוא כמובן משתדל לעשות נוהל "הקש בגג" אם יש אזרחים, זה שהחמאס משאיר את התינוקות בכוונה תחילה כדי שימותו מהפצצה צהלית זה באחריותם ולא באחריות הצבא.

אותו אחד ששרף בדומא את המשפחה, לא הגן על אף אחד במעשה שלו, וכמובן שרק הזיק.

תודה ! סופסוף דברי אמתזקנת השבט

ניכרים דברי אמת?!אריאל דל"ת

אשתדל לענות לפי הסדר-

מה שקרה בצוק איתן זה שהרבה פעמים הפציצו שכונות שלמות שבתוכם היו גם ילדים, לא מגן אנושי ולא בטיח- פשוט זה חלק מהמאבק באויב. ואתה יכול לשאול חיילים מחיל תותחנים [יש לי כמה חברים שהיו שם] והם אומרים שזה באמת נכון. הרבה פעמים האילוצים של המלחמה מאלצים "להוריד" בית של מישהו "חף מפשע" כי כך נלחמים עכשיו.

בן גוריון אמר ש"את מאיר הר ציון אי אפשר להכניס לכלא". וזיכיון מחוסר ראיות זה לא אומר שהוא לא עשה את זה. [ביננו- כולם יודעים, ומאיר הר ציון וכל המעורבים בפרשה אפילו לא הכחישו שהוא עשה את זה, גם כיום וגם לפני 20 שנה. אז שוב- ביקשנו בלי דמגוגיה זולה..]

אז כפרה- אני לא יודע על איזה תורה אתה מדבר. אבל בוא אני אגיד לך משהו- הדיבר "לא תרצח" לא נאמר על גויים. חד משמעית. וכדאי שתלך ללמוד את התורה שאתה מאמין בה לפני שאתה מפזר כל מיני סיסמאות בשם הקב"ה. (כן, ותחפש. אני עומד אחרי הדברים שלי. אין פוסק אחד. אחד!!! שאומר ש"לא תרצח נאמר על גויים.)

למה יש הבדל? תראה- אתה שוב משתמש בדמגוגיה לגופו של אדם, הרי אני גם יכול לצייר לך משפט כמו- "יש הבדל בין איש נשוי ואב לילדה [לשם ההשוואה], מפוקח ותלמיד חכם שיודע תורה ועובד ה' שעושה מעשה גבורה יהודי בעקבות מה שלמד בתורה ובירר בהלכה ושילש באגדה- לבין בחור פזיז חסר מעצורים שנוקם בצורה שפלה את מות אחותו מתוך רגשות נקם אישיות ללא קשר ללאומיות כל שהיא.." 

מה יש לך להגיד על זה? האם כל הבעיה שלך היא עם המעשה או עם מי שעשה אותו? כי גם אנשים חילונים בנו פה את המדינה מתוך כפירה בה', ובכל זאת הציונות הדתית מתגאה בזה שמסתכלים "לגופו של מעשה" ולא "לגופו של אדם". [אגב, אחר כך שמפנים אותכם מגוש קטיף זה להיפך. מסתכלים על גוף האדם ולא על המעשה.. 

לגבי זה שהשתנו הדורות- בזה אולי אני אסכים עם הטענה אבל לפני כמה פסקאות אמרת שמה שמכוון אותך זה התורה, אז התורה היא גם משתנית לפני 67 ואחרי? כי אני לא ראיתי את זה בנבואות יחזקאל וישעיה. אולי תאיר את עיני..

מי שרוצה להיות לוחם- [כמוני לדוגמא. למרות שאיני מתגייס] לא תמיד רוצה להתגייס ליחידה קרבית ולהתאמן במשך שעות על גבי שעות איך לפגוע בערבי ספיציפי ואיך לשמור על "כלל האוכלוסיה שאינה תומכת טרור" ולא לפגוע בהם ח"ו. או להתאמן איך לירות רימוני גז והל על ערבים שזורקים אבנים ובקתב"ים. או להתאמן איך ליסוע ברכב ממוגן כדי להתרגל לרעש של האבנים והמקררים על הגג. 

אז שוב- יש אנשים שרוצים להילחם כמו שהתורה אומרת, ולא כמו שאתה אומר. אז זה לא חוכמה להגיד לבן אדם "תתגיס לצבא" כי בצבא עדיי לא שמעו [או לא יישמו] את המושג שנקרא פעולות נקם, נקמה יהודית, חילול ה' מול קידוש ה', ו"החיים של מי שווים יותר? של1,000,000 תינוקות ערבים או של יהודי אחד?"

ולגבי המשפט האחרון שאמרת, תרשה לי להפנות אותך לדברי אנשי יהודה לשמשון-

ט וַיַּעֲלוּ פְלִשְׁתִּים, וַיַּחֲנוּ בִּיהוּדָה; וַיִּנָּטְשׁוּ, בַּלֶּחִי.  י וַיֹּאמְרוּ אִישׁ יְהוּדָה, לָמָה עֲלִיתֶם עָלֵינוּ; וַיֹּאמְרוּ, לֶאֱסוֹר אֶת-שִׁמְשׁוֹן עָלִינוּ, לַעֲשׂוֹת לוֹ, כַּאֲשֶׁר עָשָׂה לָנוּ.  יא וַיֵּרְדוּ שְׁלֹשֶׁת אֲלָפִים אִישׁ מִיהוּדָה, אֶל-סְעִיף סֶלַע עֵיטָם, וַיֹּאמְרוּ לְשִׁמְשׁוֹן הֲלֹא יָדַעְתָּ כִּי-מֹשְׁלִים בָּנוּ פְּלִשְׁתִּים, וּמַה-זֹּאת עָשִׂיתָ לָּנוּ; וַיֹּאמֶר לָהֶם--כַּאֲשֶׁר עָשׂוּ לִי, כֵּן עָשִׂיתִי לָהֶם.  יב וַיֹּאמְרוּ לוֹ לֶאֱסָרְךָ יָרַדְנוּ, לְתִתְּךָ בְּיַד-פְּלִשְׁתִּים; 

(פרק ט"ו)

גם שם- אנשי יהודה דאגו ששמשון הולך לעורר עליהם את זעמם של הערבים [פלישתים] אז הם הסגירו אותו בידיהם.

ההיסטוריה והתנ"ך כבר דאגו לספר לנו מי צודק. מי שעומד נגד עיניו חילול ה' או מי שדואג לעורו שלו ול"מה יאמרו הגויים".

שוב אתה מתבלבלkly3

זה בעיה, אומרים לך משהו ואתה פשוט מתבלבל ולוקח את זה למקום אחר.

אוקיי אז ככה:

צוק איתן - לא יודע מי היו החברים שלך שהפציצו סתם מטרות "לצרכי מלחמה", אני אישית הייתי בעזה בצוק איתן. הייתה פלוגת מילואים אחת בלבד שנכנסה לעזה, ואני שייך אליה.

היו אצלנו כמה וכמה ביטולי פעולות של הפצצות אוויריות בגלל מעורבות של בלתי מעורבים בבניינים.

היו לנו הוראות ופקודות ברורות מאוד לגבי בלתי מעורבים. כל הפצצה של מבנה בעזה בסג'עיה, זה לא סתם "כי ככה זה במלחמה", אלא בגלל שבמבנים האלה, על פי מידע מודיעיני מוקדם, היה איום מיידי של ירי רקטות לישראל, ולכן הצבא הפעיל "הקש בגג" ואז הפציץ את המבנה למרות שהיו שם ילדים שהחמאס שתל בכוונה מראש.

אין שום הפצצת מבנה אקראי על יושביו בעזה ללא איום מיידי או פוטנציאלי על ישראל, שכח מזה.

יש איסור להרוג גוי! אמנם יהודי שרוצח גוי לא מתחייב עליו במיתה, אבל יש איסור גמור דאורייתא להרוג גוי לכולי עלמא. הדבר שכולם מתבלבלים בו זה בגלל שאין מיתה בהריגת גוי לעומת יהודי שכן יש מיתה, אנשים חושבים שאין איסור כלל להרוג גוי אבל זה לא נכון. זה שאין דין מיתה ביהודי שהורג גוי לא אומר שזה מותר. זה אסור רק שאין מיתה. אף אחד לא רוצה לתת דין מיתה לחשוד בהצתה בדומא במידה וזה אכן הוא.

האיסור של הריגת גוי נלמד מפסוק אחר. "שופך דם האדם באדם".

בכל מקרה, זה בכלל בכלל בכלל לא פשיטא שמותר להרוג גוי ע"י יהודי. יש על זה המוווווון שקלא וטריא ולא פה המקום לכתוב כי זה נורא ארוך.

עברתי על הסוגיה הזו כמה וכמה פעמים ואסור, פשוט אסור להרוג גוי חף מפשע, על אף שאין בזה דין מיתה. ושוב, לא רוצים להוציא את הבחור מדומא להורג, להזכירך.

לגבי 67, מה הקשר שגם התורה משתנה? לא הבנתי. מה שאני אומר זה דבר פשוט. לפני 67 לא היה "כיבוש". לא שלטנו על הערבים ואנחנו היינו החלשים יותר יחסית.

היום, אנחנו החזקים והם הנשלטים ולכן זה אחרת, מה הקשר לתורה?

כן, אנחנו הציוניים שמאמינים במדינה הולכים לפי חוקי התורה. ושוב, יש המון המון שקלא וטריא וסוגיות ועניינים לגבי הריגת גוי. הצד השווה שבהן, שאין אף ביסוס הלכתי למעשים של ההצתה בין מצד ההלכה, ובין מצד השכל הישר.

מה זאת אומרת?זקנת השבט

"יהודי שרוצח גוי לא מתחייב עליו במיתה"

לידע כללי ? 

תשובהkly3

כתוב ברמב"ם (הלכות רוצח ושמירת נפש פרק ב' הלכה י') שישראל שהרג את הגוי, היהודי לא מתחייב בעונש מוות לעומת יהודי שהורג יהודי שכן מתחייב במוות.

זו רק דוגמא בשביל הידע הכללי. רוב הפוסקים מגיעים לאותה מסקנה אבל בדרך אחרת.

מודהזקנת השבט

קשה לי עם זה . הרג-זה רצח בשוגג ? או אפילו מי שמתוך רשעות לשמה קם והרג אדם אחר שבמקרה היה גוי? כן , קשה לי עם זה . 

למה קשה?kly3

זה הכל נורא מסובך, עזבי.

אלו שאלות עומק שצריך לשבת וללמוד אותם מבחינה פילוסופית.

מבחינת מחשבת ישראל. מבחינה אמונית.לב אמיץ

לא סותר.kly3

מה יעזור ללמוד הלכה מתוך לימוד פילוסופיה כללית?לב אמיץ

לאו דווקא כללית.kly3

פילוסופיה יהודית וגם כללית. לא חסרים פילוסופים יהודים כמו הרמב"ם, רמב"ן, אבן גבירול, חסדאי קרשקש, רלב"ג ועוד כהנה וכהנה.

עזבו, אין טעם להתווכח אם מי שלא רואה את התורה כמוחלטת.צעיר רענן

הדיון מיותר לחלוטין.

ראו תת-שירוש: אם את לא רואה את התורה כאמת - - אקטואליה וחדשות

הדיון צריך להתחיל בכלל במקום אחר.

גברת "זקנת השבט", האם אלוהים ברא את העולם? האם הוא נתן למשה בהר סיני תורה? היה כזה מעמד היסטורי? האם הוא מחייב אותך היום, שנת תשע"ו?

אם לא, לכאורה את צודקת לחלוטין, זה ממש לא מוסרי להרוג גויים, אין הבדל בין יהודים לגויים, לא רעיוני, לא גשמי, שניהם בנויים מאותם יסודות כימים שהתפחתו בצורה אקראית.

למה ככה? לפעמים ההארד קור היהודי יכול לגרום להלם תרבותלב אמיץ

זקנת השבט מבררת את הדברים.

אתה בטוח שמוסרי להרוג גויים באופן פרטי ובלי הקשר?

לא הבנתי את שאלתך.צעיר רענן

ובעניין זקנת השבט, 

אני טוען דבר פשוט, 

כמו שאם איני מאמין באמונה של העם הסיני, ובשושלת השו'גון, ברור שאין שום טעם שאתווכח איתם האם המוסר שלהם צודק אליבא דשיטתם.

אני יכול לדון ולהתפלמס מבחינה היסטורית, חברתית וכד'. 

אך בקבלת הדברים בסופו של דבר, אם אין לי מחויבות לדת זו, כל הדיון עקר.

כי נגיע לנקודת מוצא של "לא נוח לי עם הדברים האלה". 

אנחנו מיישרים את השכל, גם עם דברים שלא נוח לנו, כמו למשל מצוות ירושת הארץ, בדורנו זה לא שייך, משום שיד ישראל לא תקיפה וכו', אך זה לא גורע מהדיון ההלכתי.

אוקי, אז אענה לך שוב.אריאל דל"ת

בצוק איתן אולי הייתה פלוגת מילואים אחת שנכנסה, אבל היו כמה פלוגות תותחנים שהפציצו מרחוק. ושם חבר שלי שירת באותו זמן. [השם המלא שמור במערכת מטעמי פרטיות, אם יורשה לי.]

ולא אמרתי שלא היה נוהל "הקש בגג" וכדו', אבל גם אחרי נוהל הקש בגג מתו תינוקות ונשים "חפים מפשע", אלא אם כן אתה מחשיב את הפשע שלהם בתור זה שהם לא הסכימו להתפנות, זוטות שכאלה. [בהסתכלות כללית זה באמת זוטות.]

בזה אתה צודק, רק הארתי את עינייך שהפסוק "לא תרצח" לא מדבר על הריגת גויים, ולכן יהיה מקרים בהם יהיה מותר לרצוח גוי, עיין בספר תורת המלך.

ולגבי זה ש"לא רוצים להוציא את הבחור מדומא להורג- תרשה לי להפנות אותך לזה- /News/News.aspx/279494

והיה גם התבטאות כזאת לגבי מי ששרף בדומא, לא מצאתי עכשיו, אחפש אח"כ עוד.

תראה- אם אני חושב שעל פי תורה צריך לנקום באויב- אז זה לא משנה אם האויב הוא "כבוש" או חופשי, אם הוא הרוב או מיעוט, אם הוא ערבי או נוצרי וכן על זה הדרך. אלא אם תראה לי מקורות מהתורה לכך שהמושג נקמה משתנה בנסיבות כאלה.

ממתי "מאמינים במדינה"?? מאמינים בה', צורם לי צורת הדיבור הזאת אבל זה לא העניין- יש המון מקום לשריפת תינוקות בתנ"ך, כמה פעמים דוד וגדעון ושמשון ויואב ואבנר ולא יודע מי שרפו עיר שלמה באש? או שההלכה השתנתה מאז?

שאלוהים יעזור לך . הייתי פעם במקומות הרעים האלהזקנת השבט

איך אומרת המדבקה על האוטו : "לאהוב זה הרבה יותר טוב". חבל. 

הראייה של תותחן עם כל הכבודkly3
נורא נורא מצומצמת. חירניקים רואים טוב יותר מה קורה. כל מקום שבו תותחנים ירו לכיוונו או הפצצה אווירית זה כי היה איום מיידי או פוטנציאלי. אין הורדה של מבנים על יושביו "סתם כי ככה זה במלחמה" בצה"ל, אין. תותחן לא יודע לאן ולמה הוא יורה. לכן אני אומר לך, בתור חירניק לוחם, שהראיה של חירניק בשטח יותר רחבה מתותחן, ואפילו לנו החירניקים אין די ראיה של מפקד. אין בצבא הפצצה על אוכלוסיה שאין ממנה איום על ישראל.

לגבי הלא תרצח, כמו שאמרתי לך, יש מחלוקת לגבי התחולה, מי שלא לומד על איסור רצח דרך "לא תרצח" לומד את האיסור ממ"שופך דם האדם באדם" והצד השווה של כולם שהם מסכימים שרצח לשם רצח הוא איסור גמור דאורייתא. ושוב, יש המון שקלא וטריא על הנושא והדרך היחידה, אבל היחידה באמת ש"תפרק" את הסוגיה הזו כמו שצריך, הווה אומר לשבת עם תלמידי חכמים, לנתח ולדון ישר והפוך את מכלול הפירושים.
לכן, לא תגיע דרך הלימוד אפילו צלו של ספק שהמעשה בדומא מותר.
לא השתכנעתי.זקנת השבט

נראה לי שכל אחד לוקח דוגמאות מהתנ"ך כיד הדמיון הטובה עליו. מותר לשאול בן כמה אתה?

חיי למדו אותי , שאדם יכול להיות בן 80 ולא חכם במיוחד, ואדם יכול להיות בן 20 וחריף מאד . מה שכן , בכל זאת תמיד טוב לשמוע דיעות אחרות,  ובפרט כאלו שהן סותרות את דעתך . ולפעמים אנשים מבוגרים הם כן חכמים וכדאי לגבש עמדה מתוך דעתם של כמה אנשים מבוגרים , ולא איזה גורו. האם יש אנשים מבוגרים שמדריכים אותך? 

מותר לשאול.אריאל דל"ת

אני בן 20, אני לומד בישיבה ויש רבנים שמדריכים אותי, גם בנושאים האלה ומהם למדתי את התורה הזאת.  

ושוב, הילד במשל "המלך הוא עירום" היה בסך הכל בן 5 או 6 ובכל זאת הוא אמר שאלות צודקות שאנשים פחדו לשמוע או לענות עליהם.

ואם יש דוגמאות מהתנ"ך שמצדדות בדעתי עלייך להתמודד איתם כמו עם כל טענה ענינית אחרת, אני מוכן להתמודד עם הטענות שאת משמיעה כל עוד הם לא דמגוגיה או ציניות או קללות, כי אז זה באמת לא שווה תגובה..

יפה .זקנת השבט

אז יוצא שאנחנו בסך הכל מסכימים . קראתי כרגע את המאמר של הרבנית רבקה שמעון ואת המאמר של הרב מלמד .אם ננסה לפשט את הכל -יש קשת של דעות -בין נערי הגבעות , שחושבים שהכל בסדר עם הרצח ואין מה לחקור , ומגיע להם , ובין אנשים סרוגים אחרים , שמזועזעים עד עמקי נשמתם . 

דרך אגב , הסכמתי עם כל מה שכתב הרב מלמד , וקראתי ברפרוף את מה שכתבה הרבנית ...עקרונית הסכמתי גם איתה . חוץ מהשורה המסיימת : והחכם בעת ההיא יידום . טוב מאד שהרב מדבר , ומלבן את הדברים . בכלל אנחנו בישראל צריכים להיות בתקשורת אחד עם השני ולחפש את המשותף .

להיות בתיקשורת אחד עם השני זה נחמד..אחד אחד

גם ביקורת זה נחמד..

אבל השמצות השפלות וגינויים מתוך שנאה זה גועל נפש!!

אותו הרב ועוד הרבה כמוהו מעולם לא באו לבדוק את הנתונים שהמציאו.

הם מעולם לא דיברו ולא היו בגבעות האלו שהם משמיצים ללא פרופורציה!

האם אדם ששנאתו לא עיוורה עיניו יכתוב יעלה בדעתו לערבב סכסוכים אישיים שהיו לו או שהיו בישובים השכנים ולשתפם עם כול אלו שמתלבשים באותו סגנון?

האם הוא יכתוב את ההשמצות וההשפלות הכי גדולות בתאנתו על מקרים ספציפיים ושפיטתו לכף חובה ציבור שלם?

האם אדם ששואף לחנך או שאכפת לו מאותם הנערים יטרח לפרסם דברים כאלו לפני שניגש לדבר איתם?

האם מישו פה שיקרא את המכתב הזה בתור נער גבעות יוכל לחשוב על להקשיב אי פעם לרב הזה?  

אני לא הסניגור של הרבזקנת השבטאחרונה

אבל רבנים הם בני אדם בשר ודם . ואם הוא נפגע , אז זכותו לספר על זה . גם לי היתה התנסות קצרה אמנם אך לא סימפטית עם נערים במירון , שהתנכלו לשומר הערבי , וראיתי שאם אדבר איתם הם ירביצו לי, אישה בשנות ה40 -מצד שני אולי סתם פחדתי?

ככה נוצרת תדמית. 

אכן במקרה שלי עדיין לא גיבשתי דיעה . בינתים התקשורת משחירה את נערי הגבעות , ומה שנותר להם , לכם ? זה להראות , שזה לא נכון.

אישית -פתוחה לגמרי לרעיון שמדובר בנוער איכותי -כפי שאני אכן מאמינה , שאוהב את ארץ ישראל ואני מקווה , גם את היהודים . 

מי שהגיש את כתב האישום ראה יותר מידי ג'ימס בונדה-מיוחד

נשמע שמישהו פה משקר.בת 30

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

אני מקווה שהאמת כן תצא לאורזקנת השבט

כרגע ראיתי ראיון עם אישתו של החשוד העיקרי , ויש לי נטיה להאמין לה . 

היא אומרת שהכל שקר וכזב.

ואז יש שתי אפשרויות

או שיהודי אחר עשה את זה 

או שערבים עשו את זה . 

בסוף האמת תצא לאור . על זה אני מתפללת . 

אם יהודי עשה את זה -זה עצוב מאד . וכבר דיברנו על זה -זה עצוב -כי רצח זה דבר עצוב , ולרצוח אדם זה פשע שאי אפשר בעצם לתקן . וזה עצוב -כי מן הסתם מדובר בצעיר ,ואפשר להבין איך הוא הגיע לזה -ואני מאשימה את הממשלה והתקשורת , שהם אדישים לרצח מתנחלים ולכל מה שעושים להם הערבים -ומצד שני זו מדינת חוק , והוא ישלם את המחיר. מבחינתי הוא אכן אח שלי , וכל מה שנותר לי לעשות , זה להצטער עליו ואיתו , ובעיקר על המעשה הנורא , וגם על הערבים . כי זה נכון , שבאופן כללי הם רוצים להשמיד אותנו -אבל ברמה הפרטית זה לא ככה.  לא נדע מכיון שכולם מתו , והילד שנשאר -אלוהים יודע מה ייצא ממנו. 

ואחרי כל זה , יתכן שעשה את זה ערבי . ואם זה כך , הלוואי וזה יתגלה מהר , כי הייתי רוצה לראות את התגובות של כל הצדיקים , שמיהרו לשנוא ולקלל , ולהכפיש את ציבור המתנחלים ואת הכיפות הסרוגות . לא איכפת לי לספק כובעים לאכילה על חשבוני. 

יש רק ספק שמקנן בי בכל זאת כשראיתי את התגובה של אשתוהמיואש

(הלואי ואני טועה טעות גדולה) היא לא הכחישה עם המון רגש היא לא הסתכלה לרגע על המצלמה זה היה נראה לי קצת: "כך נאמר לי ביעוץ המשפטי לעשות (בעז"ה אני אטעה)

זה שטויות . היא מה שנקרא , מנשות השאליםזקנת השבט

או בשם הפחות מחמיא , נשות הטאליבן. מכירה מישהי כזו . הן פשוט בקטע קצת פמיניסטי כזה של ...איך נקרא לזה "צניעות באקסטרים"? , אז היא גם לא הסתכלה למצלמה . אם לא היו עוצרים את בעלה , לא היית רואה אותה בחיים. 

נכון היא באמת היתה נראית כך אבל חשבתי שה"טליבן" האלוהמיואש

נמצאות רק בריכוזים חרדיים סופר קיצוניים

אתה רואה ? אין מקום להכללותזקנת השבט

הכללה???אחד אחד

היא לא מנשות השאלים ולא מנשות הטאליבן... יש להם אידאולוגיה עצמית..

בהחלט נכון ש"אם לא היו עוצרים את בעלה , לא היית רואה אותה בחיים" במצלמה..

נראית אשת שאלים מהסוג המתון .זקנת השבט

הסוג הפחות מתון לובש רדיד שמסתיר את הצוואר. יש לי חברה כזו . מתה עליה והלואי שכל הנשים בישראל היו כמותה (לא בגלל הרדיד -בגלל האופי). זה מה שטוב בלהיות חילוני -את רוצה ללבוש שאל - זה עושה לך טוב ? על הכיפק . אתה לא יודע איך מתייחסים אליהן בחרה הדתית.

נראה לי שיהא חופשיה הרבה יותר ממה השאת חושבת..אחד אחד

אם לא הבנת, הם מסוג האנשים שהדבר האחרון שמעניין אותם זה מה יחשבו עליהם!!

הם גרו בגבעה מבודדת כמעת בלי חברה שתי משפחות ומספר רווקים, רחוק מהתרבות והנורמה.

הם גאלו את עצמם מרוב השעבודים של רוב בני האדם.. אמנם ע"י הליכה בדרך הקיצון אבל זה האופציה היחידה לעשות את זה,כמו שמסביר הרמב"ם בספרו 'הקדמה לפרוש המשניות' 'שמונה פרקים'.

כשאתה חי בגבעה אתה חופשי לעשות מה שבא לך יותר מהחופש החילוני. כל מעשה שאתה עושה הוא מתוך בחירה אמיתית...בכול אופן אף אחד לא יראה וידע מה עשית... מתירנות זה לא חופש!

טוב שאתה מבהיר, היה קשהלי להאמין שהם טיפוסים מסוג של "טליבן"המיואש
עבר עריכה על ידי המיואש בתאריך כ"ג בטבת תשע"ו 13:17

אף אחד בעולם הזה לא חופשי לגמרי.זקנת השבט

טאליבן ושאלים זה לא אותו דבר.בת 30

יש הרבה מאוד נשים, רובן חסידות ברסלב אאל"ט, שלובשות שאלים, גם בירושלים וגם בעוד הרבה מקומות.

נשות הטאליבן הן אלו שמכסות את הפנים ברעלה, ורואים להם רק את העיניים.

ובעיני היא בחורה צעירה ופשוטה, וכך היא גם דיברה- בפשטות ובישירות.

שמתי לב להבדל העצום בין ההורים לבין אשתומשה

הן בסגנון הדיבור והן בהתנהגות באופן כללי (וגם בלבוש כמובן).

אם זה לא היה הילד שלהם, היינו רואים את ההורים בראש התומכים בשב"כ לסוגיהם.

...אחד אחד

רגע כדאי להגיע למעשים כאלו צריך להגיע ממשפחה מפורקת לא???

בהנחה שהוא עשה את מה שמאשימים אותומשה

לא קשור בכלל. אני חושב שלהרבה אנשים שגרים בגבעות ורואים את האפסות של כוחות הביטחון, יכול להסתובב הבורג ולעשות מעשים כאלה.

אני חושב שזה נס שרוב האוכלוסיה לא עושה את זה.

(לא שאני מצדיק או חושב שזה רעיון טוב להתעסק עם זה, אבל פשוט מבין את הצעד לצערי הרב גם אם לא מסכים לגמרי להגיון ולמוסריות שלו)

זה היה בציניות...אחד אחד

לא צריך להסתובב הבורג...אלא להיפך..

זה לא נס, זה כישלון.

(לא שאני מצדיק או חושב שזה רעיון טוב להתעסק עם זה, אבל פשוט מבין את הצעד)

כן , גם אני חשה ככה .זקנת השבט

אני מבינה את התסכול של מתנחל שפוחד לנסוע בדרכים , בעוד השכן הערבי מתנייע בכיף על כבישים שהמדינה סללה . ועוד יותר מבינה את הזעם של מישהו , שאצלו ביישוב נרצחו אנשים , ובמדינה שלנו , עולם כמנהגו נוהג . יש פיגוע בתל אביב , מיד מוזיקה שקטה ואינסוף ברברת . נרצחים אנשים בצומת תפוח . העניינים כרגיל .

אני מבינה שמגיעים לדבר כזה , ועדיין זה נורא בעיני וזהו קו אדום , שאסור היה לנו לעבור . מי שרוצה לשנות את המצב צריך לחשוב באופן יותר יצירתי מאשר לקום ולרצוח משפחה . 

אי אפשר לדעת מה קורה בין ארבע קירותזקנת השבט

לפעמים במשפחות הכי "נורמטיביות" , יש סיפורים לא פשוטים של התעללות רגשית ואפילו פיזית. 

יאללה יאללה גם כן החראטות האלה.די"מ
אמילי עמטרסי כתבה לפני מאיזה חצי משנה משהו דומה בטור שלה הייתה לי התכתבות קצרצרה איתה בוואטצפ יש חתי אותה האם היא חושבת שבגלל שתקפתי ערבי זה אומר שההורים שלי רעים (היא מכירה אותם וחברה של אמא שלי) היא התחמקה ולא ענתה.
לאנשים יש אידאולוגי קיצונית ממכן. תתמטדדו עם זה איך שבא לכם אבל אל תתכחשו
לא דיברתי עליךזקנת השבט

אמילי עמרוסי היתה אצלך בבית??? 24 שעות?

הכל כל כך שטחי .

ילד שחווה אלימות ,אם בבית , אם בבית ספר , אם אלימות של ערבים כילד - לצערינו זה מדבק . לפעמים זה ילד , שפשוט ירדו עליו בלי סוף , או שנתנו לו את המסר , שהיה עדיף בלעדיו.

אני לא יודעת מה היו הנסיבות שתקפת ערבי , אבל אם אתה חושב שעזרת במשהו לעם ישראל , או לארץ ישראל או לקדוש ברוך הוא , או אפילו לעצמך -אז המצב הפוך.  

ועוד משהו , אני לא יודעת בן כמה אתה , אבל היום אחרי שעברתי חצי חיים כמעט אני יכולה להכיר בזה שהיו לנו בבית בעיות . אנשים צעירים בדרך כלל מכחישים לעצמם את הבעיות , כי ההורים שלהם הכי טובים בעולם , והבית שלהם ממש בסדר , אבל הוא לא בסדר , ואז הם מוצאים בעיה אחרת -כדי לברוח ממה שכואב. 

לא מתכוונת לפגוע, ולא לגעת במה שרגיש. את החשבון אתה צריך לעשות עם עצמך . השאלות שאתה צריך לשאול הן קצת אגואיסטיות לצורך העניין -האם תקיפת ערבים תעזור לי בחיים? האם ההתיישבות ביהודה ושומרון תרוויח מזה ? ועד לאן זה יגיע?

בינתים יש צעיר אחד לפחות , שאני מקווה שהשב"כ לא הרס לו את השפיות , המון פיגועים של ערבים -כי הערבים הם אנשים אלימים ונוקמים וכמובן שיוציאו את זה על יהודים -והעם שלך לא אתך -וזה כולל שכנים ומכרים . אין הנזק שווה בצער המלך . 

תהני עם הכחשות שלך.די"מ

בלבולי שכל.אריאל דל"ת

אני יכול להוכיח לך שלפחות לחצי מהחילים שרצחו תינוקות בעזה היו בעיות משפחתיות, וגם למפקדים.

וגם ללוחמים מדעא"ש, כולם שם חוו התעללות מינית בבית הספר.

וגם היטלר.

וגם נפוליאון חווה אבא שזרק אותו מהבית כי הוא הרביץ לאמא שלו.

יש דרך להתמודד עם אנשים אידיאולוגים, הדרך הכי גרועה ומסכנה זה להגיד שהם כולם עברו התעללות מינית או פיזית.

ומה יקרה אם תשמעי שרועי קליין עבר התעללות בעודו בעריסה? אז תודי שהוא קפץ על הרימון כי הוא היה מיואש מחייו?

בקיצור וזו דעתי הפרטיתזקנת השבט

אתה בונה מאחז ? אתה מתחתן ואוהב את אשתך , ואתם גרים על איזו גבעה ? יישר כוחך . עם ממשלה כזו , שמעלימה עיין מהתיישבות מסיבית ערבית , אבל חונקת התיישבות יהודית -זו בהחלט גבורה . כל השאר זה הרס עצמי. 

יש לבן אדם בחירה..אחד אחד

ולא כל החיים שלו בנויים מ'טראומה' כזו או אחר שהוא עבר...

אין אדם שלא היו לו אירועים מכוננים בחייו.

כשאני רואה אדם עושה משהו טוב, אני לא מתחיל לחשב מאיזה אירוע או איזה רווח יש לו..

יש אנשים שעושים טוב כי ככך.

רועי קליין לא מסר את הנפש שלו כי היה לו טראומה בילדות, הוא מסר את הנפש שלו מתוך בחירה.

ניראה שמן הסתם קדם לזה בסיס ורקע כול שהוא של עבודת המידות.

אם את לא מסכימה עם דרך כול שהיא לא יעזור לך לומר שהדרך הזאת נבנתה על 'אירועים מכוננים' או 'טראומות' שעיצבו

את הדרך, ולכן היא לא נכונה.

רועי קליין -דוגמא מצויינתזקנת השבט

אדם מלא אהבה , שלא העלה על דעתו לתקוף סתם אנשים שהוא לא מכיר , כי הם ערבים . אדם שהתיישב בארץ ישראל , לא כדי להוכיח משהו למישהו -אלא פשוט כי הוא היה שייך אליה . הוא ומשפחתו שיבדלו לחיים טובים וארוכים חיים ביהודה ושומרון כי זה המקום שלהם . נקודה . 

אדם שיצא להגן על כולם . על אנשי השמאל , על הרבה ישראלים שחיים עם בני זוג גויים ומקטרים על המדינה הזו , על האנשים שיושבים בבית קפה בתל אביב , על האסירים בכלא , על הפרופסורים ועל המתנחלים . כשמישהו בא מאהבה -לא צריך אפילו לדבר על זה . מרגישים את זה . 

אין לי ספק , שמשהו בחינוך שלו היה מדוייק. 

שמעתי שפעם הוא ביקש טופי מאמא שלו ולא קיבל,די"מ
ופתאום הוא נזכר בזה התמלא עצבות ודכאון ולכן קפץ על הרימון וצעק "תנו לי טופי אחד" וכך יצאה נשמתו באחד.
אויש...נו....זקנת השבט

כנ"לדי"מ
נכון שאולי הם נראים די ליברלים אבל למשל פרופסור הלל וויס אםהמיואש

לא היית שומע אותו היית חושב שגם הוא סופר מזרוחניק ליברלי

כנראה שאתה צודק..אריאל דל"ת

הממשלה הבאה צריכה…סיעתא דשמייא1

או לדחות רשמית את הסכמי אוסלו (מאז השתלטות חמס על עזה היתה לה עילה לעשות זאת) או לחזור לקווים של A B C ולא לזוז מהם מבחינת התיישבות. כמובן שצהל יהיה חופשי לנוע בכל מקום שיש בו סכנה בטחונית.

המצב הנוכחי בו שרים מעודדים זחילה התיישבותית לאזורי A B פוגעים בכל מפעל ההתישבות.

60 אחוזים של של שטחי C הם השג לא מבוטל.

בבקשה תשובה עניינית ולא השמצות ונבולי פה.

צודק 100% כולם חושבים כמוךשנונימי

נער גבעות עם כבשים נראה כמו ילד שטעה בדרך.

אם כולם חושבים כך למה פוליטיקאים…סיעתא דשמייא1

… לא מדברים?

למה?ארץ השוקולד

אפשר גם באופן הדרגתי, בדיוק כמו הגאולה שמתקדמת הדרגתית מול העיניים שלנו עם ההשתתפות שלנו

אם הוצע לבצע שינויים במערכת המשפט בהסכמה ובאופן הדרגתי, למה לא לבצע אותו דבר ביו"ש, בלי מהפכות קיצוניות ובאופן הדרגתי.

למה הדיכוטמיה הזאת?הסטורי

כל תהליכי הגאולה, התחילו מ'משוגעים לדבר' שהלכו כחלוצים לפני המחנה, כשהרוב הדומם קצת העריך מרחוק ותמך וקצת שם להם ברקסים.

כמובן, הדבר הנכון זה שהממשלה תכריז על ריבונות מנהר מצרים עד הנהר הגדול נהר פרת. אבל יש מציאות, לא רק אצלינו גם אצל יהושע בן נון היו אילוצי מציאות. בתוך האילוצים - מה שמקדמים זה חיובי.

מוסיף דברים חשובים שכתב בעניין מאיר אטינגרהסטורי

אחרי שרה"מ הצהיר על העתקת 'פרויקט החוות' לנגב ולגליל.

(על נקודה 1. בדבריו על הראיון דילגתי, כי אינה רלוונטית לנושא)

2. נתניהו לוקח קרדיט על החוות ביהודה ושומרון ומדבר על העתקתם לגליל ולנגב - גם כאן ניתן לראות עיקרון חשוב. נתניהו כלל לא היה מיוזמי פרוייקט ההתיישבות, ושינוי המרחב ביהודה ושומרון. להפך, במשך שנים הוא התנגד ומנע את פיתוח ההתיישבות. אחרי שנים ארוכות של מאבק של נוער הגבעות, מול הריסות חוזרות ונשנות והתעמרות של הממסד, בעקבות פרשת דומא נבקעה החומה והחל שינוי שהתעצב לאט לאט בדמות החוות החצי-מוסדרות גם אז נתניהו לא היה יוזם, אלא במקרה הטוב נגרר. ההישגים הגדולים של החוות והגבעות - בפירוק מאחזי ההשתלטות של הרשפ, שנתניהו העלים מהם עין במשך שנים, היו כרוכים במאבקים רבים וגינויים מול תפיסות ששלטו בצמרת פיקוד מרכז שנתניהו נתן להם גב. וגם זה היה לאט ומעט, עד שסמוטריץ נכנס לממשלה

למה האמירה הזו חשובה? לא כדי להתחשבן עם נתניהו על העבר, להפך, כדי ללמוד על העתיד. העובדה שנתניהו מנכס לעצמו את השינוי ומדבר על העתקתו לנגב ולגליל - מלמדת שיש שכר לפעולתך. גם דברים שנתניהו מתנגד אליהם, ותחת אחריותו הממסד מתנכל, כשמגיע היום והמציאות מוכיחה את עצמה - הוא יצטרף להצלחה.

וזה כמובן מלמד גם על המאבק על התיישבות בשטחי B. גם אם כיום נתניהו מדבר נגד, ובפיקוד מרכז שולחים מדי יום כוחות הרס לפינוי. יום יבוא והם יצטרפו ואז יקשרו לעצמם כתרים על התהילה.

3. וזו נקודה מאד חשובה: נתניהו מדבר על העתקת מודל החוות לנגב ולגליל. ראוי לשאול למה חוות? אם יש שם מדינה וריבונות, למה לא לעשות פרוייקט ייהוד מסודר מטעם המדינה ולא שישען על חלוצים בודדים?

התשובה היא שצריך להכיר במציאות. בניגוד לכפי שרגילים להגיד בראיונות בתקשורת, ש"היה עדיף שהמדינה תעשה אבל היא לא עושה" וכו'. העובדה שהשינוי ביהודה ושומרון קורה על ידי יחידים, חלוצים, והרבה מאד בשטח האפור, היא לא מצב של בדיעבד, או לפחות לא בדיעבד במובן המקובל.

למדינה יש גם חסרונות, היא דבר מאד מסורבל ומאד כבול. אם זה היה תלוי רק במדינה לא היתה התיישבות ביוש בכלל - לא משנה איזו ממשלת ימין היתה. אם זה היה תלוי במערכת מלמעלה - לא היה ניצחון בעזה אילולי שיטוח המבנים שהתחיל מלמטה. וגם ביהודה ושומרון הערבים היו מנצחים.

הטרור הערבי נשען תמיד על המרחב שיש לו (מעין דוד וגוליית הפוך, להבדיל וכו') מול המדינה. ותמיד הצליח להביך אותה ולהכריע (כאמור, זו היתה הסיבה שרבין התייאש ורצה שהרשפ תטפל בלי בגץ ובלי בצלם. הוא כמובן לא הבין את התכנית של ערפאת). ההצלחה של החוות והגבעות קשורה לזה שנוער הגבעות משוחרר יותר, זה לא באג זה פיצ'ר והפיצ'ר.

אי אפשר להכניע אויב שפועל בטרור בלי פעולות תגמול רק עם פעולות סיכול, וגם כשהצבא מותח את עצמו לפעולות שבעבר לא נעשו זה לא היה יכול להספיק לבד.

ההבנה הזו מחייבת חשיבה מעמיקה על הגבולות, על המשמעות ועל הסכנות ובעיקר מצריכה המון המון בהירות דרך ונחישות. אבל בלעדיה אי אפשר לנצח לא ביהודה ושומרון, ולא בגליל.

נקודה צדדית על הנושאארץ השוקולדאחרונה

הצלחה הרבה פעמים היא ברגע שמישהו אחר לוקח אחריות על זה כי הוא מבין שכדאי.

לקח יפה לחיים שלמדתי לא מזמן

הם מפחדיםshir20

נתניהו וסער מפחדים מתגובת האמריקאים והארופים למהלך כזה,מרבית שרי הליכוד מפחדים בעיקר מהתגובה התקשורתית, מהלך כזה יוביל גם לעימות של בכירי הצבא מול הממשלה כמו גם חידוש הסרבנות. מנגד, צריך לזכור שכל מהלך ההתישבות ביו"ש, החזרה לצפון השומרון וכל מפעל החוות בשטחי C, התחיל מעשים "לא חוקיים" של בודדדים, תזכרו כמה פעמים צהל פינה את ישיבת חומש. הבעיה העיקרית היא הפרובקציות של אנרכיסטים שמאלנים ותקשורת עויינת. חבל שבלוט לא מוציא צווי הרחקה מנהליים לאנרכיסטים .

הצד הימני לא מפחד הוא…סיעתא דשמייא1

… פשוט רוצה להזכיר את אוסלו כל הזמן.

אני מבין שלא נותרה לי ברירהאריק מהדרום

חייב להצביע למפלגת משפט צדק.

בתכלס יש אזרח שנמק שלושה עשורים בכלא בגלל שהשבכ רצח את ראש הממשלה וזיני לא עושה כלום.

לא עדיף כבר עלה ירוק?משה

אני נגד לגליזציה של קנאביסאריק מהדרום

מנגד אני לא מבין איך אנחנו חיים עם הדרייפוס של מדינת ישראל כבר כל כך הרבה שנים.

הדרייפוס?משה

טעות, טעותshaulreznik
  1. עמיר כן רצח את רבין (ראה כמה וכמה מאמרים באתר "א. א. קונספירציות" וגם את הפוסט של יגל הנקין על תאוריית הכדורים שהוחלפו)

2. "משפט צדק" כל פעם מקבלת את מספר הקולות השווה למספר העוקבים של עמוד המפלגה בפייסבוק, שזה כ-500. למישהו הזיזו הקולות האלה? גזר הדין של עמיר בוטל הוא הומתק? מי שרוצה לפעול לשחרורו, מוזמן להשתמש בשיטות הרבה יותר הגיוניות כמו למצוא מספיק תורמים ואז לשכור לוביסטים, לנהל קמפיין ציבורי מקצועי ועוד.

..אריק מהדרוםאחרונה

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל

הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.

יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.

וממילא הוא לא הטריל.

ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי

פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.

בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.

בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.

בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.

ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.

שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל

ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.

אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.

אבל אוי השנאה.

לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי

אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.

אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.

אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע

זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.

בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.

רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).

הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?

כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.

אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל

ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.

בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.

אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע

והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי

אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר

אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטורי

היא אכן בסכנת סגירה.

העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.

לא מובן לי למה וינטר סרב להתאחד עם סמוטריץאוריןאחרונה

לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי

מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.

הטמטום האיראנירועישםטוב

האיראנים היו צריכים אחרי שאגת הארי להגיד - "טראמפ ניצחת אותנו, אתה המנצח"

ואז המלחמה הייתה נגמרת, טראמפ (למי שזוכר) הציע הרבה דברים לאיראן וגם הרבה

כסף והשקעות. ואז הכל היה חוזר למסלול, האיראנים היו מרויחים השקעות מטורפות.

והמחיר היחיד מבחינתם היה הכבוד (שיכלו להפיץ במדיה הפנימית שזה חלק מה"תקייה" / הודנה

וכך להתגבר על עניין הכבוד), הוצאת האורניום המועשר (שהיו יכולים להחביא חלק ממנו או לייצר

חדש במהירות בהמשך, או לקחת מקוריאה או פתרון אחר) וכך וכך פקחים.

ואז ***פשוט מאד*** היו מחכים עד שטראמפ ילך ויגיע רפובליקני לא ברמה

גבוהה, או - דמוקרטי מוטרף כמו אובמה בשעתו שממש רצה לחזק אותם או קמלה וכדומה

ואז לאט לאט (או מהר מהר) להחזיר את כל ההתחמשות למסלול (וגם עד שיגיע נשיא כזה

היו יכולים פה ושם להתחיל לשים דברים על המסלול).

זה לא טמטום זו תפיסה פנאטית דתיתאריק מהדרוםאחרונה

כל תפיסה פנאטית דתית ולא משנה מאיזו דת כולל היהדות, אם אתה מאמין שהאל עצמו שאתה מחוייב לעבוד אותו מצווה עליך לעשות משהו שום הגיון רציונאלי לא יעמוד כנגדו.

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון

^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטורי

אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.

מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור

(הועברת לדף אחר

להכרזה שלו יש ערך משמעותי.

בכר ופלד נועדו לעצב מחדש את ההות היהודית של הצה"דאיתן גיל

הוא מאמין בהעתק והמשך של תפיסת הבית היהודי עם איילת שקד, ינון מגל, ואלי אוחנה.

מעוז ולייטנר הם דמויות בעיתיות בעיניו.

המצאות חסרות כל ביסוס...הסטורי

חוץ מזה שמעוז אכן בעייתי, סתם בזבז כסא בכנסת ארבע שנים. לא מועיל בכלום וגורם אנטגוניזים לכל מה שכולנו מסכימים עליו.

לא מכיר את לייטנר ושות', אבל אם באמת היה רוצה מקום בכנסת ולא סתם לעקוץ את ג', היה מתחיל מלהתאחד עם 'הקהל' ועם 'אח"י'.

למה סמוטריץ' לא התאחד איתםאיתן גיל

היו מוסיפים עוד 1500 קולות ביחד, וכל קול חשוב.

להזכירך שזה יותר ממספר הקולות שהלך הנוכל לחפש בפחי האשפה של ועדת הבחירות המרכזית.

אין לשנינו מושג, מה כל אחד דרש בתמורההסטורי

לגבי 'נעם' ההערכה הפשוטה שלי, אין לי מושג מה סמוטריץ' חשב, שאכן הם ישרפו מעט מאוד והרבה יותר מזה מהמתלבטים בין הצה"ד לכל מיני מפלגות "מרכז" יעזבו.

כלומר - צירוף מעוז היה מקטין את הסיכוי לממשלת ימין.

לפי המסתמן אין לימין יותר מדי סיכוי לקבל רובנוגע, לא נוגע

הפעם לא ישרפו לשמאל כמה מנדטים של מרץ ושל בל"ד.

ולגוש הימין, עוד לפני שהתחלנו בכלל, הולכים להישרף כמה מנדטים של וינטרים וחרדים.

אולי בסוף הרב אברג'יל יורה לחסידיו להצביע לבן גביר (הם מאוד מקורבים), אבל עדיין המצב לא טוב. הכל תלוי בהעלאת שיעורי ההצבעה במעוזי הימין.

לא מבינה את וינטר ואת הסיכון שהוא לוקחאוריןאחרונה

הפוך, הם לא באו כדי להיכנסארץ השוקולד

אלא כדי להביע תמיכה.

חשבתי שהוא הצטרף כשריוןנקדימון

אתה בעצם אומר שהוא "סתם" התפקד? בשביל האמירה שבזה

ישימו אותו במקום סמלי ברשימה, לא במקום ריאליהסטורי

הוצב במקום 24מרדכי

אם הוא יכנס, לא נצטער...🙃הסטורי

נכון, הוא סתם התפקד בשביל האמירהארץ השוקולד

וזה אמירה משמעותית (אומר זאת כאחד שסיכוי סביר שלא אצביע להם עדיין) שמפקד בכיר במילואים במלחמה הנוכחית מביע אמון בסמוטריץ' בהינתן ההישגים וההתנהלות במלחמה.

בסופו של דבר, הוא הצטרף כהבעת תמיכה ולא כדי להיכנסארץ השוקולד

לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',

אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,

אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,

אצל גולן יש אנשי מחאה,

אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.

זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה

נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1

…מעורר את התקווה להתחדשות.

כל הכבוד🙂קעלעברימבאר

תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי

שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.

אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1

שמחתי באומרים לי בית השם נלך….סיעתא דשמייא1

…עומדות היו רגלנו בשעריך ירושלים.

ברוך שובך הביתהשנונימיאחרונה

תיזהר מחרדים, הם יחזירו אותך לאוסטרליה...

זה לא בדיחה.

הרעש העצום עם בן זאיד פתח תיבת פנדורהhamedinai

הרעש העצום עם בן זאיד (שהיה או לא היה), פתח תיבת פנדורה אחרת שקצת נשכחה:

בימים שסביב 7 באוקטובר 2023, צייץ עיתונאי "הארץ" ניר גונטז' (@gontarzn) גילוי דרמטי: הוא סיפר כי מתוקף קשריו ברצועת עזה, הוא זיהה לפני ה-7 באוקטובר שצמרת חמאס ירדה מתחת לאדמה באופן מסונכרן ושקט. גונטז' פנה מיוזמתו לאחד מגופי הביטחון, התריע שזה סופר חריג וזעק ש"משהו קורה שם".

אם המידע על בן זאיד מעורר סערה, הידיעה הזו בוערת פי כמה - כי כאן לא מדובר בהערכה כללית, אלא במידע שטח מדויק בזמן אמת שהונח ישירות בידיים של גורמי הביטחון בישראל.

והשאלות הקשות חייבות להישאל:

* מי הם "אחד מגופי הביטחון הרלוונטיים" שניר גונטז' העביר להם את המידע הזה בזמן אמת?

* האם שב"כ או אמ"ן התעניינו בכלל? האם מישהו מהם חזר אליו בזמנו לשאול מה הסיפור, מי נעלם ומה הפרטים?

* מה קרה אחרי שפרצה המלחמה? האם לפחות אז, כשהבינו את גודל המחדל, מישהו ניסה לברר איתו מה בדיוק היה שם?

תמליל של הציוץ (תודה לגרוק):

:ציוץ 1 (11 באוקטובר 2023, 21:28):

יש לי מקורות בחמאס עזה. אני בקשר רציף עמם. מנטר בעזרתם את שקורה ברצועה בשגרה, ומה שקרה ולא קרה בנוגע לישראלים שמוחזקים אצלם מזה זמן.

לפני פרק זמן, שרלוונטי בעיני לאירוע השבת האחרונה, שמתי לב שצמרת חמאס עזה ירדה אל מתחת האדמה. הצלחתי להבין שמדובר על הצמרת ברחוב, ושהירידה נעשתה באופן מסונכרן ושקט.

ציוץ 2 (המשך):

פניתי לאחד מגופי הביטחון הרלוונטיים לניטור הביטחוני של הרצועה, ואמרתי: "אני מרגיש מחויב להגיד לכם, שמשהו קורה שם, ושצמרת הארגון ירדה מתחת לאדמה". אמרתי שזה סופר חריג בעיני ומעורר תשומת לב מיוחדת.

______

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה

זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,

לא יודע מאיפה

אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשה

יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.

11חלקבלה

למעשה הוא לא יקבל חצי אחוז.

לדעתי.

בוא נראהמשהאחרונה

עכשיו הוא נכנע ל'אישה חרדית עכשיו' ולקמפייו הזה וצירף לרשימה שלו אישה חרדית שמאלנית.

אולי יעניין אותך