אשמח לחוות דעתאנונימי (פותח)
אשמח לשמוע את חוות דעתכן. אני כותבת מאנונימי כדי שלא יזהו אותי.

בשבת היינו עם המשפחה ואחת הגיסות הייתה עם התינוקי שלה, בן חודש.
אציין שאני מאוד רגישה לבכי של תינוקות ולכן אני שואלת כי אני יודעת שדעתי לא בטוח נכונה.

התינוק בוכה הרבה! !

כל פעם שהוא ער הוא בוכה אם לפני השינה אם אחרי. אם לפני הנקה אם אחרי אם לפני טיטול אם אחרי אם לפני אמבטיה אם אחרי.

כן, יש גם רגעים שקטים שהם בעיקר אחרי הנקה.

אז נכון אני יודעת שזה לא טוב להתערב ואני מאווווד טקטית ומקפידה לא להעיר גם כשאני רואה דברים ממש לא טובים.

אבל פה לא יכולתי. ריבונו של עולם !!!!!!!!
התינוק בוכה וסובל !! וזה בכי עדין, לא דורש, ונשמע לי כואב, משהו כואב לו נראה לי הבטן, גזים, כן אמא שלו אוכלת הכל ולא מודעת למה שעובר לה בבטן לתינוק. אני יודעת את זה מהיכרות שלי איתה.

אני יודעת שאני רגישה אבל אני חושבת שאני ממש מבינה מה כואב לו ושאף אחד לא מבין.

אז מה הכי שיגע אותי? שהתינוק מתעורר משינה ובוכה ורעב ואמא שלו אוכלת. כן, אני יודעת שהיא צריכה לאכול אבל זה כבר הרבה פעמים והרבה זמן ואף אחד לא מעיר.
באיזה שהו שלב נשברתי ואמרתי קצת בקול שדי, התינוק מסכן.ומייד קפצו עליי ואמרו לי שזה השפה שלו וככה הוא מתקשר.
גם עושים עליו סבב של הרגעות כי הוא לא מצליח להירדם ובוכה.

אשמח לשמוע חוות דעת, תינוק בן חודש אמור לבכות ככ הרבה? לתקשר עם בכי ולא יתייחסו לשום דבר שמציק לו ורק ינענעו אותו? זה נראה לכן נורמלי? ?
רק לי זה נראה מוזר?

*כמובן לא מתעללים בו, רק לדעתי לא בודקים ממה הבכי שלו ואם כואב לו.

אני כותבת ישר מהלב, בלי לברור את מילותיי, אנא התייחסו לדבריי בהבנה, אני רוצה לברר האם אני טועה או מגזימה, או שיש צדק במה שאני מרגישה ( לא, אני לא הולכת לחנך אף אחד.. )

תודה לכולן !
כמה דבריםאנונימי (3)

1) אם קורה הרבה פעמים שהוא רעב ולא מאכילים אותו, יראו בעיה במשקל והיא תחטוף על הראש בטיפת חלב ומן הסתם תיבהל ותבין שהכיוון שלה היה שגוי.

2) אם זה ברמה פחותה מזה (התעלמות מכאבי בטן וכדו') אז מצד אחד אני מבינה אותך וגם לי היה כואב נורא, אבל מצד שני זה לא דבר שבגללו מתקשרים לרווחה, וכל זמן שזה כך - לא נראה לי שמסר ממך יכול לשנות את העניין, אלא לרעה (אפילו כשהורה נוהג בדרך שגויעה - כשמנמיכים לו ביטחון עצמי, הילד שלו ייפגע מזה, כמעט תמיד).

3) לכן לדעתי כדאי שכן תפרגני לגיסתך, תשימי לב למה שהיא כן עושה יפה ותביעי את הערכתך. כשהורים מרגישים אהובים הם כתוצאה אוהבים יותר... אני ממש רואה את זה קורה.

4) וכמה שגיסתך מרשה לך ומרגישה נוח עם זה - תיקחי את עצמך את התינוק בידיים מפעם לפעם ותפנקי אותו. אבל בלי לשדר ביקורת עליה!

5) ממליצה לך לחפש בגוגל מה שכתבה התזונאית טובה קראוזה על המיתוס של מזונות שעוברים בחלב... לרוב הפתרונות לכאבי בטן הם אחרים.

מיתוס?אנונימי (4)

כנראה שהתזונאית הנכבדת לא חוותה תינוק עם גזים.

תעשי לי טובה. אני בוגרת הרבה מוצאי שבתות של בכי בלתי פוסק מגזים בגלל ריבוי המנות בסעודות השבת, המנות האחרונות, ומעל לכל - החמין של שבת.

הקשר הוא מובהק.

לא אתווכח בשמהאנונימי (3)

בניגוד אליה, אני לא התמחיתי בנושאי התזונה בהריון ובהנקה, ולא מתמצאת במחקר העדכני בנושא.

אני ממליצה כן לחפש ולקרוא את דבריה לפני שמתווכחים. אם ימשיך להיראות לך שטויות, זה בסדר. אבל מה את אומרת, אולי ייפקחו עינייך למוקדי השפעה שלא העלית בדעתך?

(ושימי לב שכתבתי 'לרוב', זו שאלה של אחוזיםאנונימי (3)

גם אם התינוק שלך הוא מיוצאי הדופן שכן מושפעים אפילו שהחלב לא מגיע ממערכת העיכול - זה לא אומר שזה המצב השכיח ושאפשר לאבחן אותו בקלות על *תינוקות של אחרים* שלגביהם אין לך אינטואיציה אימהית).

למה לא. בהזדמנות, אשמח להחכים.אנונימי (4)

בלת"ק: אצלי היה ילד אחד שסבל מגזיםrivki
גם כשינק וגם כשאכל תמ"ל מסוגים שונים. ושתי ילדות שב"ה כמעט ולא סבלו. בלי שום קשר לתזונה שלי. אז מבחינתי לא תמיד יש קשר בין התזונה של האם וגזים של התינוק.
ולגבי הבכי מכאבים: לפעמים מנסים הכל וכלום לא עוזר . אז לומדים לקבל את המצב .כן יש תינוקות שבוכים הרבה. כזה היה הבכור שלי עד גיל 3-4 חודשים. ולחמותי היה מספיק טאקט לא להעיר. רק הרבה יותר מאוחר היא סיפרה לי כמה היה לה קשה עם זה ( גרנו אצלה בבית!). היא עשתה בחוכמה. ההערות לא היו עוזרות להרגיע את הילד, כי כבר ניסיתי את כל השיטות. אבל היו מעצבנות אותי מ-א-ו-ד!
אז אנא ממך- אל תשפטי ואל תעירי. ואל תסיקי מסקנות מהניסיון עם הילדים שלך. אם הבכי מפריע לך מאוד- תבקשי להרים את התינוק ולהרגיע.
הפותחתאנונימי (פותח)
וואו איזה כיף 16 תגובות תודה לכולן !!!
עוד לא קראתי רק תגובה 1..

אני דווקא לא הערתי לה רק אחרי מלאא זמן ופעם אחת. וזה לא היה משפט שאמרתי לה אלא לעצמי אבל בקול. כן, הצטערתי קצת שלא חיכיתי לאחכ ויכולתי לבקש ממנה סליחה, אבל לא עשיתי זאת.

מסכימה במאה אחוז שלא צריך להעחר וחוצמיזה שהיא עייפה...

לא חשבתי לפנות לרווחה זאת משפחה טובה רק בקטע הזה נראה לי יש בערות.

ומפנקים אותו המון, הוא מקבל הרבה חום מהספתא...

בכל זאת רציתי לדעת אם יש במה שאני מרגישה משהו או שזה רגישות יתר שלי וזהו.
גם לעצמי וגם לידע כללי...
אני חייבת לחדד לך..נשואים פלוס

מקבל הרבה חום מהסבתא.. זה מה שהתכוונת לכתוב??

כן נשואים פלוס יקרה.אנונימי (פותח)
האמת שלא ככ נעים לי לקרוא את תגובותייך, את יכולה לכעוס ולהתלהם אבל אני בהחלט רואה את הצד של האמא.

והעייפות שלה יכולה להיות ככ גדולה שהיא הולכת לישון ומשאירה את התינוק מלאא זמן עם צואה כמה שעות..קיבלתי ילד עם צואה ואת יודעת אין לזה ריח בהתחלה והוא בוכה ובוכה ואני יודעת שתינוק בגיל כזה לא בוכה מפינוק אז בדקתי טיטול ו- --אדוווווםםם לוהט איך שפתחתי את הטיטול התחיל להרגע.

גם רציתי לקלח לה אותו אבל היא רצתה לחכות כמה שעות עד שספתא תבוא והיא תקלח איתה.

אני האמת די נשברתי מהכאב שלו.

והוא מקבל הרבה חיבוקים וחום מהמשפחה, אני בדרכ לא שם אבל ברור שכשהוא בכה הרימו.
אם לא היו מרימים הייתי מרימה...
מקווה שהתגובות הבאות יותר אנושיות.
אז מזל שאת קיימת. (וזאת תגובה אחרונה. אבל היא צינית)נשואים פלוס

אולי תציעי לרווחה לשמש לו אמא אומנת..

מזל שאת קיימת וככה יש מישהו שחושב על הכאב שלו. 

ואת רק מוכיחה שהשאלה זה לא על האם לתת לו לבכות. אלא מחשבה שאת יודעת יותר מהאמא תוך כדי שאת מנכסת לה הזנחה. 

סליחה על החדירה לפרטיות אבל את נשואה?פרפר לבן
יש לך ילדים?

אישה אחרי לידה ובטח ובטח לידה ראשונה חוטפת שוק מהטיפול בתינוק.

לפעמים העייפות כל כך גדולה שלא ממש מצליחים לתפקד.
לפעמים כל כך חסרי אונים שזה עובר לאדישות.
תחשבי שהיא חודש שומעת אותו בוכה, היא כבר לא יודעת מה עובר עליו.
אל תשפטי לעולם לעולם!!! אין לך מושג ה עובר על גיסתך בפנים.

אם את כל כך דואגת וכל כך קשה לך שלא מתייחסים אליו את יכולה להציע לגיסתך שתלך לישון ואת תשמרי עליו.
או אם היא רוצה כמה פעמים שתבואי לעזור לה.
אבל אל תשפטי את המעשים שלה (ובטח שלא תפתחי שרשור שמשמיץ את ההתנהגות שלה בפורום).

סליחה שהתגובות שאת מקבלת הן לא מכילות ומבינות אבל הרבה פה פשוט מזדהות עם הקושי בתינוק בוכה והתסכול והעייפות.
כן פרפר לבןאנונימי (פותח)
ואם לא הבנת עד עכשיו, אני ממש לא שופטת, אני לגמריי מבינה ובכלל לא כועסת. ולא, לא אמרתי לה מילה.
כתבתי שהיא שפוווכככההה.

קראת את שאלתי ?
אם לא אז תקראי למטה.

והעדפתי למצוא פתרון לשאלה שלי פה. בפורום וחו לא לפגוע ולהעיר, אשמח אם גם אתן תהיו נחמדות אני ממש לא שואלת מרוע.

או שאולי אתן מעדיפות שקרוביכם יפתחו על זה דיון בשולחן שבת ?
רק רוצה להעיר על משהו קטן שכתבת (לפותחת)אנונימי (5)
כתבת שהערת רק פעם אחת, וגם אז אמרת את המשפט לעצמך אבל בקול.
אני חייבת להגיד שלדעתי זו צורה הרבה פחות מכבדת להעיר. ברור שלא התכוונת בשביל לפגוע, אבל אני הייתי מאוד נפגעת מדבר כזה.
אם מחליטים שיש מקום להעיר, תמיד עדיף שזה יהיה ישיר, ועם הרבה רגישות וזהירות. הערה מהצד שגם לא נותנת מקום להגיב היא מאוד פוגעת ומרגיזה.

ולעצם העניין- אני מבינה את התחושה שאת מדברת עליה, גם לי נשמע שאם התינוק בוכה כל כך הרבה סימן שמשהו לא טוב לו (כמובן שקשה לדעת בלי להכיר, אבל כך נשמע לי מהתיאור שלך).
בכל מקרה, נראה לי שצריך מאוד מאוד להיזהר ממה שאת משדרת לה.
נראה לי שהכיוון שאני הייתי לוקחת הוא לעזור לו כל פעם שהוא צריך ואת בסביבה- לא ההשתלטות אלא כי ' זה בטח קשה להיות תקופה קצרה אחרי לידה עם תינוק שדורש הרבה, בואי תנוחי קצת ואני אטפל בו', או סתם כשהוא בוכה לשאול- 'זה בסדר שאני ארים אותו?'
ועוד משהו שאפשר לעשות (ובלי קשר נראה לי נכון לכל תינוק, אבל כאן אולי יהיה לזה גם ערך מוסף של העברת מסר בלי לתקוף)- כשמטפלים בתינוק ומגלים מה הפריע לו, פשוט לדבר איתו, למשל- 'אוי חמוד, לכן בכית כל כך הרבה, כי בטיחות שלך היה מלא! ואנחנו לא שמנו לב... זה בטח כאב! הנה, אני אעזור לך והכל יהיה יותר נעים'.
להעיר באופן ישיר נראה לי לא נכון במצב הזה, אלא אם כן ברור לך שהיא מעריכה אותך כאמא ומעריכה את הדעות שלך, וגם אז צריך לחשוב הרבה איך להגיד את הדברים ברגישות הראויה, ולהדגיש איך שהיא באמת אמא מצויינת ורואים כמה התינוק חשוב לה וכו'.
בכל מקרה, יישר כוח על הרגישות לתינוק, ובהצלחה!
תודה על התגובה היפה.אנונימי (פותח)
אני כבר לא שם, ואת צודקת הצטערתי אחרי זה .זה היה יכול להיות מאוד פוגע ומחליש. מדגישה שזה היה אחרי המון פעמים ששתקתי ובפעם הזאת זה כבר נמשך איזה רבע שעה או יותר שהוא בכה ונענעו אותו וכבר לא הייתי מסוגלת להבליג. במיוחד שאמו אמרה שזאת השעה שלו שהוא רעב.
אולי זה לגיטימי שעושים זאת אבל אני כבר לא שרדתי.
אולי היה עדיף שאלך...
השאלה שלי לא הייתה על להעיר לה או לא, לדעתי אין פה בכלל שאלה, רק לדעת אם זה נורמלי.
ולכן פתחתי את זה פה....
גיסה יקרהנשואים פלוס

שימי לב כמה הערות  יש לך על אמא טריה חודש אחרי לידה.

הוא בכה, היא אוכלת..

אולי במקום לכאוב על האחיין האומלל תציעי להחזיק אותו?!

ואת כל האמת, נשמע שיותר דאגת לעצמך..כי מפריע לך לשמוע בכי מאשר לתינוק ולאימו..

כי אם הוא בוכה ללא הפסקה, סביר להניח שאמא שלו לא ישנה בלילה, לא אכלה, לא נחה, אל תשכחי שהיא אחרי לידה..

להתחיל להעביר ביקורת..שגם אם לא אמרת, בטוח קיבלו שדר ממך..זה הכי נזק שיכול להיות לאמא טריה במצב רגיש.

לדעתי אם מפריעה לך ההתנהלות שלה. את יכולה:

א. למנוע את אופציית המפגש לחודשיים הקרובים עד שיירגעו לו הגזים.

ב. להיות גיסה ממש נחמדה ולעזור לה לנוח/ לאכול כדי שיהיה לה יותר כוח להתמודד עם הילד.

והערה אחרונה לי אליך- "אני יודעת שאני רגישה אבל אני חושבת שאני ממש מבינה מה כואב לו ושאף אחד לא מבין"- זה ציטוט שלך.. את באמת חושבת שאת מבינה יותר טוב מאמא של הילד??? כי הילדים שלך לא בכו בחיים? כי את אמא מושלמת?? מאיפה העוז לזלזל ביכולות של אמא???? (סליחה על ההתנפלות זה פשוט אחד הנקודות שאני הכי שונאת בסביבה רגישה ולא ביקורתית (ציניות))

כדאי להיות נחמדיםאנונימי (3)

נחמדים לתינוק שלא סתם בוכה כי הוא רוצה לתקשר (יש לתינוקות דרכים אחרות שהם מתקשרים בהם) אלא בוכה כי כואב לו

נחמדים לאמא שלו, שהיא אחרי לידה ונשמע שיש לה התמודדות קשה איתו והיא צריכה עזרה ותמיכה

ונחמדים לגיסה שלא סתם כותבת פה כי היא רוצה לתקשר אלא באמת כואב לה

ונחמדים גם אלייך מגיבה יקרה, שרואים שגם לך כואב לשמוע מה שהיא כתבה, ולא סתם צעקת עליה כי רצית לתקשר... את באמת ובתמים דואגת לאמא הטרייה ואני מעריכה אותך על כך.

כמה שנהיה יותר נחמדים, המשיח יבוא מהר...

האמת, שהשאלה שנאלה היתה כזאת ביקורתית ולא נשמעה כזאת נחמדהנשואים פלוס

אלא קצת יותר רצון להוכיח אני צדקתי ואני יודעת להיות אמא טובה..

שאלה נחמדה מבחינתי זה גיסה ששואלת:

יש לי גיסה יולדת טריה שהילד שלה כל הזמן בוכה, איך מציעים לה עזרה בלי שתפגע..

זאת בעיניים שלי שאלה שמביעה דאגה אמיתית ונחמדות

לי היא נשמעה אחרת...אנונימי (3)

בגלל זה התגובות שלנו לא זהותנשואים פלוס

ודי כבר עם האנונימי...

זה לא אישי נגדך, אני כמעט תמיד אנונימית בפורום הזהאנונימי (3)

הסיבות מורכבות...

יקרה, אפשר לאתגר אותך?אנונימי (3)

דמייני בבקשה מצב שאת היית בסיטואציה דומה, אבל הטיפול בתינוק לא היה ברמה שתוארה לעיל, אלא ברמה אחרת שהייתה ממש *מדאיגה אותך*. נגיד שהיו מכים אותו, או לא מאכילים אותו יום שלם,או כל דבר אחר שהיה נראה לך ממש מדאיג, והיית רוצה להתייעץ אם כדאי להתערב ואיך ומה כדאי לעשות - איך את היית מנסחת את השאלה בצורה שתביע דאגה אמיתית ונחמדות?

כי הדוגמה שנתת למעלה היא מעולה, אבל היא מביעה דאגה *לאמא*, ואני מבינה שזה בגלל שמה שתואר לגבי התינוק לא באמת מדאיג אותך כמו את הכותבת. אז הייתי רוצה לדעת איך היית מנסחת לגבי מצב שהטיפול בתינוק מדאיג אותך.

זאת בדיוק הנקודה שמפריעה לי!נשואים פלוס
היכולת של אדם זר לתינוק (ולא משנה אם זה דודה, סבתא, שכנה או סתם אדם) להרגיש ולחשוב שהוא דואג לו יותר מאשר מה שאמא שלו דואגת לו..

חוץ מזה, שלהרעיב ילד יום שלם..לא תמצאי אף אחד שיאמר לך שזה נורמלי. מה שלא נראה בסיפור הנוכחי שבו חוץ מהשואלת..כולם חשבו שאין כאן התנהגות חריגה.
ובקשר אלי.. לא הייתי מנסחת שאלה כזאת כי אני לא נוהגת להתערב לאף אמא בחינוך ילדיה כי אני לא חושבת שיש משהי בעולם שדןאגת לילד שלה כמו אמא שלו.
תעזרי לי בבקשה להביןאנונימי (3)

כתבת שלהרעיב ילד יום שלם אף אחד לא יגיד שזה נורמלי,

וכתבת גם שלא היית מנסחת שאלה כזאת.

אז מה בכל זאת היית עושה אם היית רואה אמא שכך נוהגת?

זה לא בקנטרנות. זה דיון חשוב בעיני. אני מנסה להבין אם באמת השאלה שלה והאופן שניסחה זה לא במקום בעינייך אפילו במצב שבאמת דואגים, או שאת רק רוצה להגיד שהמצב שהיא ציינה לא נשמע לך מדאיג, ואת חולקת עליה שהיא נסערת מזה.

יש הבדל עצום!! בין התנהגות שעלולה להוביל לסכנת חייםנשואים פלוס

לבין מחלוקת חינוכית. אמא שמרעיבה ילד עלולה להוביל אותו למוות ואמא שנותנת לילד שלה לבכות עוד שתי דקות כי היא אוכלת..לא תגרום לו כלום מלבד קצת כאב אוזניים לגיסה.

אם הייתי רואה אמא שנוהגת בצורה של סכנת חיים מיידית. כגון נותנת לילד שלה לעמוד על חלון בלי סורגים בקומה שמינית.(סיטואציה מופרכת בכוונה) הייתי פונה אליה אם היא שמה לב ואם היא לא מפחדת שיקרה לו משהו.

אם הייתי רואה אמא שמרעיבה את הילד שלה, הייתי מנסה לפתוח איתה שיחה על עצמי בהקשר לנושא (!) לא ממקום של ביקורת, כדי לראות האם זה נובע ממצוקה כלשהיא כגון עוני..

אבל אם אראה אמא שנותנת לילד שלה בגן להכות אותה כשמשהו לא מוצא חן בעיניו (מקביל בעיני, ואף הרבה יותר חמור, מנזק שעלו להגרם מחמש דקות בכי) לא אומר מילה כי זאת גישה חינוכית ואני לא חושבת ש'דאגה' לילד היא אמיתית מצידי.

והתשובה לשאלה שלך:

א. אני חושבת שהמצב לא נשמע לי מדאיג.

ב. אני חולקת על ההתבטאויות שלה ועל התחושה שלה בה היא מייחסת לעצמה דאגה לילד יותר ממה שאמא שלו דואגת לו. ואני חושבת שסיטואציה של דאגה כזאת לא במקום בעיני.. (כמו שהיא תיארה) שוב, דאגה אמיתית היא הסתכלות כוללת על הסיטואציה ולא לקחת מצב ולהחליט שמבינים ממנו את כל חייו והתנהלות מול הילד

רק רוצה להגידאנונימי (3)

זה קרה לי פעם. חמי וחמותי דאגו נורא לתינוק שלי בגלל איזשהי סיבה, אני חשבתי שהם מגזימים - ובדיעבד הם צדקו. באמת היתה בעיה.

אז כן, יצא שהם דאגו לתינוק יותר מאמא שלו. זה כן יכול לקרות.

לא יודעת מה היה אצלך..נשואים פלוס

אבל יש הבדל בין חוסר ידע וחוסר נסיון לבין דאגה ואהבה.

אין בעולם מישהו שדואג ואוהב את הילד יותר מאמא שלו!

אבל לפעמים הנסיון גורם לפחות ידע והבנה.

זה לא אומר שחמותך דואגת לו יותר. אלא שהיא עם יותר נסיון חיים ולכן יש נקודות שהיא שמה לב אליהם.

יש לך ספק שאם היה לך את הידע הזה לא היית מטפלת בו? לא היית דואגת לו?

אוקיי, אז זה יכול להיות גם המצב אצל הגיסהאנונימי (3)

שהיא הכי בעולם אוהבת את התינוק, אבל לגיסתה יש יותר ניסיון ממנה, והיא שמה לב שיש לה איזה טעות בהתנהלות. ילד ראשון, תינוק חדש  - מאיפה היא יכולה כבר לדעת הכול...

אני לא אומרת שזה המצב, גם לי אין מושג מה קורה שם, אבל העניין הוא שכשמישהי אומרת שהיא דואגת לתינוק, זה לא אומר בהכרח שהיא חושבת שאמא שלו לא אוהבת לו. זה אומר רק את זה - שהיא חושבת שהמצב מדאיג. כמו שחמי וחמותי פשוט חשבו שהמצב מדאיג, ומה לעשות - גם צדקו. אני הייתי אמא צעירה, וטעיתי.

תודהאנונימי (פותח)
יישבת את הדברים על ליבי..
תודהאנונימי (פותח)
היה לי מאוד נעים לקרוא את התגובה שלך.
אם יש לך הערות וביקורת כאלו אולי תשמרי לעצמך ולא תפגעי.
את קראת לשאלה שלך אשמח לחוות דעת.נשואים פלוס

חוות דעת לא אומרת שאני חייבת להסכים איתך..

שימי לב איך את מנחמת אותנו שזה לא משפחת רווחה "הסבתא נותנת לו הרבה חום"

את מבינה שאת לוקחת אמא ומייחסת לה התעללות בילד שלה ומתנחמת בעובדה שיש סבתא שמצלילה אותו??

את שאלת אם זה נורמלי. אז לדעתי התשובה היא לא!!

לא הגיוני שכוווולם בסביבה דואגים לילד ואמא שלו לא.

לא הגיוני שאת רגישה אליו יותר מאמא שלו.

ולא הגיוני שסבתא נותנת לו חום והאמא לא.

ואם הייתי גיסתך הייתי מתרחקת ממך ומהר..כי אמירות כאלה עלולות לפגוע מאוד בכל אמא, בטח מתחילה ומיד אחרי לידה

ולעשות נזק אמיתי בקשר עם הילד ובאמונה שלה ביכולותיה.

אני מזדהה איתך, ואת כותבת מאוד בעדינות.אנונימי (4)

אם את יכולה, וגיסתך מסכימה, תרימי את את התינוק ותנסי להקל עליו. כמו שכתבה האנונימית מעלי.

אני יכולה להבין את היולדת שמעוניינת להישאר להיות חלק מסעודת השבת המשפחתית, אבל כמובן לא להצדיק אותה אם אכן מדובר בבכי של רעב. אני גם יכולה להבין אם היא נהנית מסעודת השבת ולא נמנעת מכל מיני מאכלים - מאוד קשה לשמור על דיאטה קפדנית כשמסביבך כולם מתנענגים על המטעמים שהכינה המארחת.

האמת היא שקשה מאוד למי שמחוץ לקשר ולטיפול הרצוף בתינוק לזהות מתי זה רעב, מתי כאבי בטן. בדרך כלל האמא יודעת לזהות. אם גיסתך נראית לך סה"כ אמא שנענית לתינוק שלה, יכול להיות שהיא מכירה את הבכי ויודעת שכרגע לא מדובר ברעב, והיא מעדיפה לבלות עוד דקה שתיים ליד השולחן ומתמהמהת מלהרים את התינוק.

מן הסתם יש מבוגרים נוספים בסביבה או בעיקר מבוגרות - נשים מנוסות שכבר גידלו תינוקות - אם אף אחת מהן לא מזדעקת, יכול להיות שאת באמת רגישה במיוחד וההתייחסות שלך מעט יוצאת מן הפרופורציות הנכונות.

אם נראה לך בכל זאת שזה מקרה של התעלמות משמעותית מהצרכים של התינוק, תנסי בעדינות ובלי ביקורת לברר עם האמא איך היא מתייחסת לבכי של התינוק, את יכולה לציין שאותך זה מלחיץ, את יכולה לשאול מתוך התעניינות איך היא מזהה מתי זה בכי של רעב, מתי כאבי בטן, ושאלות נוספות שעשויות לעורר את המודעות של האמא. 

ונניח שאת צודקת, מזה יועיל? אם באמת חשובה לך טובתו של הילד~א.ל

נסי לשוחח איתה, כששתיכן בנחת ולשאול, מבלי להתערב מידי: אולי כואב לו משהו? הוא מרגיש טוב?

יש משהו שאוכל לעזור?

אני חושבת שלא הבנתן את השאלה שלי.אנונימי (פותח)
אני רוצה לדעת אם תינוק בגיל חודש אמור לתקשר ככ הרבה דרך בכי? שמעתי הרבה תינוקות בחיי ב'ה אבל לדעתי תינוק בן חודש שבוכה- צריך לראות מה מפריע לו.

האם זה נכון?
יש תינוקות כאלה. שבוכים כל הזמן.פרפר לבן
והבכי זאת הדרך שלהם לתקשר כי הם לא מכירים שום דרך אחרת עדיין.
אני מכירה אתאנונימי (פותח)
התינוקות האלו שבוכים כל הזמן...וזה לא נראה הסיפור.
אבל תודה בכל אופן !
בעיקרון את צודקתאנונימי (3)

זה לא תקין שתינוק בוכה כ"כ הרבה, ורצוי לחפש איפה הבעיה.

אבל במציאות לא תמיד קל ליישם את כל העקרונות... ועל זה נאמר אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

מצחיק להגדיר בכי רצוף של תינוק בן חודש כצורך לתקשר.אנונימי (4)

תינוק לא בוכה סתם כדי לתקשר בלי צורך.

אם את חושבת שלא נענים לצרכים שלו תדברי עם גיסתך גלויות.

אני מאמינה שזה יעבוראנונימי (פותח)
גם אם ייקח כמה חודשים, כמו שאמרתי אני לא אוהבת להעיר והאמת שגם לא מצליחה.

אבל רציתי לדעת אם זה רגישות יתר שלי או שזה באמת נכון, והגעתי למסקנה שאמרת.

צודקת, אבל אני לא אהיה זאתי שאומרת...
אגב באחד ההתקפי בכי שהוא היה אצלי וזה היה כבר מלאא זמן וקשה לכולנו כבר רמזתי לה שיש תינוקות שבוכים מגזים וכדאי לבדוק ממה זה..אבל לא יותר מזה.

גם אני חושבת שזה מוזר להגדיר זאת כך.
זה ברור שזה תקשורת אבל "תבדקו מה מפריע לי .." ולא רק תמשיכו לנענע .

בנות שקשה להן להגיב בצורה יפה בבקשה אל תגיבו.זה פוגע.
תינוקות בגיל חודש מאוד מתקשים לשהות במקום חדש~א.ל

הפותחתאנונימי (פותח)
תודה לכולן, קיבלתי את התשובה שרציתי תודה לכן על התשובות והרצון הטוב להגן על גיסתי.. אל תדאגו היא מוגנת מפניי.

לילה טוב ורגוע לכולן.
אני רוצה להגיד לפותחת כל הכבוד!עובדת השם

כל הכבוד על רגישות ודאגה לתינוק שאיננו שלך!

מכירה מישהי שגם היינו יחד בשבת, היו לה תאומות יונקות והן ממש לא היו רגועות...בוכות מלא וכו'

והיא גם טענה שיש להן גזים.. בסוף הסתבר שהן לא עלו מספיק במשקל והיא

התבקשה לשלב תמ"ל...

עד היום כואב לי הלב לחשוב שהן היו רעבות וניסו להרגיע אותן בדרכים אחרות,

אני פשוט זוכרת את הבכי שלהן שסה"כ דרש אוכל...

נכון שלנו כמביטות מהצד אין יותר מדי מה לעשות אבל הדאגה מובנת ממש.

לכן לא אמרתי שכל בכי הוא מרעב אבל תינוק שבוכה כל הזמן זה לא תקין בעיניי בכלל

(כמובן שלא מאשימים את האמא חלילה בכך...).

תודה רבה !אנונימי (פותח)
סוף סוף מישהי שלא שופטת ודנה...

כן, זה ברור שאין ככ מה לעשות ובאמת לא שאלתי על זה, אלא כדי לסדר לי את העניין הזה בראש.

תודה שראית את מה שהיה באמת ולא תקפת.
מעריכה..
סליחה שאני אומרת, אבל חיפשת תגובות כללבך...רר
ענו לך גם תשובות שונות שכן הגיוני,
וכל מי שלא ענה את התשובה הספציפית שרצית לשמוע אמרת שלא הבינו אותך וסתם תוקפים.
אז בעצם פתחת שרשור כדי שיגידו לך שאת צודקת וזה לא הגיוני המצב אחרת לא הבינו אותך...
את ראית על מה שאלתי?אנונימי (פותח)
את מכירה אותי? את יודעת האם אני מעירה הערות או שומרת לעצמי?
אני מניחה שלא.
אז תשובות כמו אל תעירי אני מבינה את המקום הזה שנפגע מהערות אבל זה לא אני להעיר, וזה לא משנה כי גם אם יגידו לי להעיר זה פשוט לא אני.

התשובה שרציתי זה היה לשאלה האם זה נורמלי שתינוק יתקשר בבכי כל כך הרבה כש- - ( התגובה מסביבו תהיה לנענע אותו ולהגיד שזה נורמלי שיתקשר בבכי ולא יהיה ביותר מזה.{ נגיד לבדוק אם יש סיבה שמפריעה לו } סוג של שאננות או חוסר ידע או הבנה. )
וכן, זה כואב לי בתור בן אדם לראות תינוק שבוכה בבכי לא דורש, שברור שהאופי שלא לא בכייני, שמשהו מפריע לתינוק ומתייחסים לזה כאל משהו נורמלי.

אז אם את לא מבינה את שאלתי ומרגישה אולי בצד הגיסה הנפגעת, ביקשתי שלא תעני תגובות שלא מתאימות, כי זה פוגע.
גם אם מעבר לשאלה יש אנונימי אז יש מאחורה בן אדם ששואל ואכפת לו וכמו שלא היית מדברת למישהי פנים אל פנים באופן מזעזע כמו שמישהי פה עשתה, כך גם פה.

השאלה שלי היא תיאורטית, ונתתי קצת פרטים מסביב .

ורוב מי שאמרה שכן הגיוני, גם אמרה לא להעיר ושלא לשפוט שזה כשלעצמו דבר נכון ויפה, אבל לא מה ששאלתי, וגם אם רוצים לומר זאת אז יש דרך..ויש פה כמה שעשו זאת יפה.

יום טוב!
הגיסה היא הבת של מי שהתארחתם אצלה?אנונימי (6)
לפעמים כשמדובר בכלה- התינוק מרגיש את הלחץ של האמא מצד המשפחה, ולכן לא רגוע ובוכה.

סתם נקודה למחשבה...
אני כן הייתי נפגעת ממךl666

תינוקות שלי בגיל הזה או אוכלים או ישנים או על ידיים ואם לא הם בוכים ויש להם שעות קבועות שהם בוכים

ואגיד על עצמי יש לי כמה צמודים שאני איתם בבית עד גיל שלוש ועדיין לא תמיד אני יודעת למה הוא בוכה , איך את אישה זרה יודעת למה הוא בוכה? 

וכן לפעמים אימא צעירה חודש אחרי לידה צריכה לשבת ולהתאושש כדי לא להשתגע גם אם ילד בוכה

איך את יודעת שכואב לו משהו? כשהייתי רווקה וראיתי או שמעתי ילד בוכה אז גם עברו לי סרטים בראש

עוד סיבה שלהרבה תינוקות מפריעה המולה מסביב והם לא רגועים, הם צריכים שגרה שמותאמת להם, מיטה שלהם, אווירת סעודת שבת עם הרבה אנשים מזמינה בכי

קיבלתי.תודהאנונימי (פותח)
אגבאנונימי (פותח)
אמרתי לה שהיא יודעת הכי טוב מה טוב לו והיא דווקא הכחישה...חוץ מזה שאמרה שהוא רעב ברגע שהתחיל לבכות והמשיכה לאכול בשאננות רבע שעה עשרים דקות..והסבירה לי שזאת רק ההתחלה של הבכי.מחילה אבל זה צרם לי, וההערה שלי הייתה לאחר הפרק זמן הארוך הזה של הבכי המתגבר והאכילה שנראתה לי שאננית. ייתכן מאוד שטעיתי, אבל גם ההערה שלי הייתה מאוד בעדינות ומכוונת "כלפיי" שאני לא מסוגלת כבר לשמוע.אז יכול להיות שהיא נפגעה כי בכל זאת הורמונים ויכול להיות שלא..בכל אופן הצטערתי על זה..אבל היה לי חשוב להמשיך לברר את העניין הזה עם עצמי.

זה מעניין מה שאת אומרת על ההמולה, לא חשבתי על זה, תודה.
אם כך אז רב הסיכויים שאת צודקת אבל יש עוד כמה נקודותl666

1. יכול להיות שהוא היה רעב ולא היה לה חלב כרגע כי היא הניקה לא מזמן והיא עדיין מנסה לייצב הנקה, והיא לא אכלה כמו שצריך

2. היא הייתה במצב שלא היה לה כוח לקום ומישהו אחר היה צריך לטפל בתינוק

3. הוא בכה לא מכאב ולא רעב והיא לא רצתה להרגיל לידיים, הייתה צריכה הפסקה ממנו בשביל בריאות נפש

4. יכול להיות שהיה לו נזלת או הצטננות ובעצם לא היה לה הרבה מה לעשות, חוץ מלקבוע תור לרופא ביום ראשון

5. יכול להיות שהיא למדה מאימא או קראה בספר להאכיל לפי שעות, בעבר זה היה נפוץ ואז היא מיישמת את השיטה או את העצה- יש לי חברות כאלו

ממשיכה, ויכול להיות...רק טוב!
ויכול להיות שהיאמותשת, וזו ההזדמנות שלה לאכול בנחת יחסית, כשמישהו שומר עליו בינתיים, מה שאין לי במשך השבוע שהיא לבד ואולי לא אוכלת כמו שצריך.

את יודעת כמה פעמים יצא לי בגילאים האלה שאיך שהתיישבתי לאכול הקטן התחיל לבכות, וידעתי שהוא רעב, אבל גם האמא צריכה כוח. ולפעמים ברוב ייאוש הנקתי תוך כדי אוכל כשהייתי לבדולא היתה ברירה וברור שזה בלאגן ולאנוח. והנקה יכולה לקחת גם 40 דקות ויותר. האוכל שלה פחות זמן וגם מתקרר בינתיים, וזה שבת...

אני מבינה שכוונותיך (הפותחת) לטובה.אני אחרי הלידה הראשונה בכיתי המוווון. חודשים, אחרי כל ביקור אצל ההורים כמעט. ומשפחות שלנו ממש לא מתערבות. אבל אולי גם שה לנו ללכת לצד להניק שכולם מסביב ביחד, ואולי אין שם פינה נוחה.

מאמינה שאם יתנו להם ביטחון בדרכה ועזרה כשצריך, היא תתרגל ותלמד. והלימוד הזה יהיהיותר טוב ואמיתי מכל לימוד אחר שהיא תשמע בעצמה.

ואם יש לך ילדים,מה שלא כתבת בברור בשום תגובה, כמה ובאיזה גילאיםאת , אמורה להבין איך דברים נלמדים לאט עם הזמן ואיך מתאוששים מהלידה. וגם את יכולה לספר לה על חוויות שלך בגידול ילדייך, איך היה קשה, והם בכו,וקמת בלילה, והנקת וקראת ש.. ועזר לך ש... ואולי זה יעזור לך. וגם יחזק את הקשר בינכם.

בהצלחה.
לשאלתךאנונימי (פותח)
ברוך השם כן, יש לנו כמה, אבל כמו שכתבתי אני לא מסוגלת לתת להם לבכות ככ הרבה בגיל הזה...

תודה על התגובה..כמו שכתבתי אם לא הבנת עד עכשיו אני בהחלט מבינה ..

תודהאנונימי (פותח)
בהחלט יכול להיות כמה מהסיבות שציינת..גם אני חושבת כך. במיוחד על שיטת השעות ...והכח לקום, והרצון לאכול סופסוף רצוף..

תודה! !
תודה לכולן על התגובותאנונימי (פותח)
אני חושבת שבהחלט קיבלתי פרופורציות...

בשמחות !
איפה האבא בתמונה?אמא יפה
למה הוא לא ניגש... הגיוני שהאמא רוצה לאכול לפני ההנקה כי היא בנאדם והיא צריכה לדאוג גם לעצמה אבל איפה בעלה בכל הסיפור הזה? לי אישית שקורה מקרה כזה בעלי מחזיק את התינוק בנתים עד שאני אסים ואז אני לוקחת את התינוק והוא יכול לאכול בנחת...ולגבי השאלה שלך אם זה תקין שילד בוכה הרבה אני לא יודעת אם זה תקין או לא אבל זה קורה ה-מ-ו-ן ספציפית 2 אחינים שלי (לא מאותה משפחה) כמעט לא הפסיקו לבכות עד שלמדו לדבר... ברמה שאם לא אכלו/ישנו הם פשוט בכו ואני לא מגזימה והאמהות שלהן עשו להן את כל הבדיקות שאת רק רוצה ולא היה להם שוםםםם דבר עד היום הילדים האלה קצת יותר עצבניים אבל לא בצורה מוגזמת בקיצור גם אם נראה לך שיש סיבה לבכי זה לא מחייב ויש אלפי ספרים שכותבים על הבכי ב-3 החודשים הראשונים של התינוק ואגב אם זה באמת גזים מה יש לה לעזור לו?
כן, תינוקות בגיל חודש יכולים לבכות הרבה...מדי פעם פה

יכולות להיות הרבה סיבות, ולפעמים זו פשוט דרך לפרוק (אני משתדלת תמיד להרים או משהו, מסיבות כאלו ואחרות, ולדעתי כך נכון, אבל כל אמא היא אחרת.. ואת לא יכולה להעיר. אגב, גם תינוק רעב לפעמים נאלץ לחכות 10-15 דקות עד שיקבל את האוכל. זה עצוב אבל קורה. לי למשל אחרי לידה היו סחרחורות שאילצו אותי לפעמים להמשיך לאכול. אז משהו החזיק בינתיים את התינוק. ושאף אחד לא יאמר שעדיף לתת תמ"ל בגלל זה).

לענייננו - את עצמך אומרת שסך הכל, גיסתך טובה לתינוק ומטפלת בו, אז לא הייתי נכנסת לפרטים. את לא יכולה לדעת מה קורה. לדעתי (למרות שאפשר להבין למה את מרגישה כך, במיוחד אם אין לך ילדים, או שלא חווית תינוקות שבוכים הרבה - ויש כאלו!), את 'מגזימה', כמו שאת עצמך ניסחת.

ובקשר לתגובה שלך- האמירה שלך בקול שהתינוק מסכן - אני מבינה שלא נעים לך לשמוע את זה, אבל לדעתי טעית. בגדול. לא משנה מה היו הסיבות או הכוונות, התוצאה היא אמירה מאוד פוגעת ומעליבה, ועוד כלפי אישה חודש אחרי לידה. (האמת, אין דרך יותר פוגעת מלהעיר כך. הן בתוכן, הן באופן אמירת הדברים, ומול כולם...). לדעתי הכי טוב פשוט לעשות תשובה... טעית, זה לא היה בסדר, ואם את מבינה את טעותך, אז גשי להתנצל (בלי הצטדקויות כמובן. לתאר בפניה עד כמה זה באמת מעליב, לומר שאת מעריכה אותה, ולהשתדל בהמשך לראות אותה בעין טובה, ואני בטוחה שיש מה). גם אם עבר זמן. קורה שטועים. העיקר לתקן.

בהנחה שמה שאת כותבת זה אמיתי ולא הגזמה. הגיסה מזעזעת.חדשה ישנה

התגובות פה לדעתי הגנו על האמא של התינוק כי יש פה אמהות לתינוקות שכנראה זה מעלה להן סיטואציות של גיסה\חמות\שכנה וכד' שבאות ומעירות כמו איזה קלפטע, אז מיד הזדהתן עם הדמות של האמא,

אבל תקראו מה היא כותבת- האמא אומרת שהוא רעב וממשיכה לאכול רבע שעה -עשרים דקות(!!!) הלו! הוא בן חודששש!

בעיניי זה מזעזע. גם אני לא מסוגלת לשמוע תינוק בן חודש צורח רבע שעה ולדעת שהוא פשוט רעב ולהמשיך לאכול.

אני דווקא מבינה אותך..בת 30אחרונה

גם אם לא היית צריכה להגיד בצורה כזו או שאולי קצת זלזלת גיסתך.

מצטערת, אבל לפעמים בהחלט קורה לי שבמפגשים משפחתיים אני רואה מהצד מצבים (אני כמובן לא מתערבת, כי זה באמת לא ענייני) שזה פשוט צועק שההתנהלות עם ילד היא לא נכונה ורק מזיקה. וגם יש הוכחות בשטח לכך שהיא מזיקה...

אז בלי לרדת לפרטים- אני מבינה אותך, הפותחת, מבינה מה הרגשת, ומחזקת את מי שאמרה כאן שלפעמים ההורים טועים, או לא יודעים, ומתבונן מהצד יכול לעזור ולתת הבנה אחרת.

ואגב- לגבי הלתקשר עם בכי, זה ברור שזה נכון. אבל זו בדיוק הנקודה- הוא מנסה להגיד משהו בבכי הזה ובעצם לא מקבל תגובה לתקשור שלו.

ולגבי הגזים- בכלל לא בטוח שזה גזים. תמיד אוטומטית אומרים שתינוק שבוכה בגיל הזה יש לו גזים. גם שלי בכו לפעמים בלי סיבה נראית לעין, ולאף אחת לא היה גזים כמעט, במיוחד לא בגיל הזה.

אז נכון שרק 9 עכשיוהריון ולידה

אבל בעלי כלכךעצבני שקמתי עם מגרנה ולא נתתי לו להתפלל במניין

הראש פטישים איומים, לקחתי כדור בלי מים והוא לא השפיע.

מפחדת על הגוף שלי כי אני כבר תקופה לוקחת כל יום כדור לכאב ראש

בלילה קמתי המון לילדים, לפעמים הערתי אותו אבל זה לא ממש פשוט כשהוא לא מתעורר וכשאסור לגעת בו בשביל זה.

בא לפה לכעוס עלי שאני כפוית טובה (כי לא בקלות אמרתילו שאני מנתרת מהמיטה כדי להיות איתם שיתפלל פה וכי הוא איתם כבר משעה מוקדמת) וש"אז מה כל יום את עם מגרנה" (הטענה הכי הזויה שלו) כל זה כשהם באו לטפס עלי ולצרוח בחדר שלי

אה וגם יש לי פטריה בשד משלשום וכואב להניק

קודם כל חיבוקשמ"פ

כמה זמן יש לך מיגרנה ?

היה לי כמה ימים ברצף ואז התחיל לי כאב ראש וגרון חזק וזה היה דלקת בגרון אז מניחה את זה פה.

גם אם את ממש סובלת את נראה לי בגדר של חולה שאין בו סכנה ולא בהכרח את צריכה לצום - אני לא פוסקת אבל כדאי תשאלי רב

תודה אהובההריון ולידה

זה כבר שבועיים כזה לפחות. החמיר יותר ביומיים שלושה האחרונים

מרגישה שהמערכת חיסונית שלי נוראית לאחרונה אבל לא גרון עכשיו, היה לפני כחודש תחושה כזו שעברה בלי אנטיביוטיקהכי כנראה היה ויראלי

אוי קשוחשמ"פ

סתם ככה שתדעי שאני מכירה מישהי שהיה לה התקף מיגרנה כמה ימים לפני הצום והרב אמר לה לא לצום בכלל

אז לא הייתי מתמהמהת מלשאול ...

חוץ מזה אם זה באמת משהו שקורה הרבה אולי כן שווה להתיעץ עם נוירולוג. חמותי סובלת הרבה והיא אמרה שיש דברים שמותר בהנקה ( היא בדיוק לוחצת עלי ללכת חחח )

כי יש תקופות שיש לי כמה ימים ברצף אבל נשמע שפחות חמור משלך

בהצלחה ותרגישי טוב

הנוירולוג אמר לי שזה מבוי סתום לפני כמה שניםהריון ולידה

מעניין תודה!

ואיך יעזור לא לצום? הלוואי שזה היה פותר את המיגרנה

שואלת גם אותך

@קנקן שבור

חיבוק גדול קודם כלקנקן שבור

מהר למצוא רב שזמין לשאלה, אני כמעט בטוחה שתחזרי לספר פה שפסק לך שאת לא צריכה לצום (מכירה מקרוב לאחותי שפסקו ככה, בתקופהשהיתה סובלת המון ממיגרנות)

ואז נשימה עמוקה, לנסות להיות בחמלה כלפי עצמך וכלפי בעלך

לזכור את היום הזה שאנחנו נמצאים בו, ושהשטן מנסה יותר מהרגיל

(יש אצלכם אולי נערות שעושות קייטנות תשעה באב לילדים? אולי שווה לשקול לשלוח, אפילו חלק, את אלה הדורשים יותר)

מיגרנותיהושבעט7

למיגרנות יש טיפולים טובים.

גם לטיפול בזמן התקף וגם למניעה.

נוירולוג/נוירולוגית עם תת התמחות בכאבים ראש.

יתן מענה מיטבי.

הרבה בריאות.

תודה אשמח שרק נשים יענוהריון ולידה

ואם היית אישה היית יודע שזה לא רלוונטי בהריונות והנקות

מיגרנותיהושבעט7

קודם כל אומר שאני אישה.

יש תרופות אחרות ייעודיות למיגרנות.

רופא משפחה הוא הכתובת/לטיפול מונע נוירולוג.

חבל לסבול.

מחילההריון ולידה

דבר שני כבר הגענו למיצוי הטיפולים כמובן גם מול רופא משפחה ואז מול הנוירולוג

תודה! המיגרנות לא מהצוםהריון ולידה

ולא יודעת איך יעזור לי לא לצום כי המגרנה חזקה בזה

זה שאוכל /אשתה לא יפתור אותה

נראה כשיתמעט החלב אמשיך לרב אולי

כן הבנתי את זה ממה שכתבתקנקן שבור

כשאחותי שאלה רב זה היה לפני הצום

אחרי כמה ימים שהיה לה התקפי מיגרנות חזקות

שווה לשאול לדעתי

רוצה שאעלה את הפסק של הרב שלנו לגבי זה?פרח חדש

רב פוסק ידוע בציבור החרדי.

אם כן תגידי לי ואשים פה

ונראה לי תביני מה את צריכה לעשות

אשמח תודה רבההריון ולידה

מציינת שעכשיו עם.ינון מלא של אקמול ונורופן אני מרגישה שיפור. עדיין יש כאב ראש אבל עמום

הנהפרח חדש

זה חלק מחוברת פסקי הלכות של הרב עמרם פריד

תסתכלי איפה שכתוב 'חולים הפטורים מהצום'

ממה שאני מבינה זה לא מחייב שעם תאכלי ותשתי תרגישי יותר טוב

אבל עצם המצב הזה פוטר מהצום

תודה יקרה. אני ברגע זה לא צריכה להיות במיטההריון ולידה

הייתי בה עד לפני חצי שעה ומאז קצת יותר טוב וכבר לא במיטה

אם את מרגישה שזה בסדר אז תמשיכיפרח חדש

הלוואי שזה יהיה צום 9 באב האחרון שלנו

ששנה הבאה נאכל בזמן הזה בשרים יינות ומעדנים

באמת הלוואי. עכשיו כבר מסוחררתהריון ולידה

אז תקראי שם שוב 😉פרח חדש

יש שם גם התייחסות לסחרחורת

לא יודעת מה ההגדרה של חזקות. לא רואה שחור עדייןהריון ולידה

חזקות שצריך רק לשכבפרח חדש

ככה אני מבינה מהכתוב

לדעתי אם הגעת לסחרחורת את יכולת לשבור ממזמןשמ"פאחרונה

גם לי זה היה ממש קשה לשבור

אני עם סטרפ ורק בחצות שברתי ויש לי ממש מצפון אפילו שהרב אמר שבתשעה באב מקבילים

פרונטוגסט- צריכה טיפים והרגעה דחוףאנוונימית1

בעקבות דימום בהריון קיבלתי מרשם לזריקות פרונטוגסט לישבן.

אתמול עשיתי פעם ראשונה ואמאל'ה זה כואב בטירוףףף

בעיקר כמה שעות אחרי הזריקה. ברמה שהייתי צריכה להירשם על הצד שלא קיבלתי את הזריקה מרוב שכואב ויש לי גם גולה פנימית כזאת איפה שהייתה הזריקה.

היום הצד השני אבל מחר אני חוזרת לאותו צד ואני לא מבינה איך אני אשרוד את התקופה הזאת. יהיה לי כואב יותר ויותר כי המקום לא יספיק להחלים אם כל יומיים זריקה.

עזרה מבעלות נסיון פליז!

בשורות טובות לעמ"י

אני עשיתי עד שבוע 12shiran30005

יום כן יום לא, בעלי הזריק לי...

זה שורף מאוד מאוד אבל כשאין ברירה אז סובלים בשקט

כדי למנוע את הגולה, חשוב אחכ לעסות (לעשות עיסוי קצת) במקום של ההזרקה זה אמור למנוע את הגולה

לי כמעט ולא היה את זה כי הקפדתי,ממליצים להזריק כל פעם בצד אחר

אני הזרקתי ב 2 הריונות אחרונים 3 חודשים בשביל תמיכה

אה וגם חשוב לחמם את האמפולהshiran30005

לפני ככה זה שורף פחות

את מזריקה בבית?

בעלי קיבל הנחיה מהאחות אבל אני מרגישהאנוונימית1

שהיא לא הסבירה ממש טוב וגם קצת בעצמה לא ממש שידרה ביטחון במה שהיא עושה...

אז אולי תלכו שוב לאחות לקבל הדרכה?shiran30005

מביך ברמות אבל אין ברירה

אני הייתי מכינה הכל הוא רק הזריק

וואו איזו גיבורהאנוונימית1

לא יכולה לדמיין 3 חודשים ככה...

כמה זמן עשית עיסוי כדי שלא תהיה שם גולה?

אז בעצם הצלחת לישון גם על הצד שהזרקת בזכות העיסוי? זה מונע את הכאב?

דקה -שתייםshiran30005

עשיתי תמיד לפני שינה , הפריע אבל לא קריטי

כמה דק אחכ בדכ היה נרגע השריפה

ברור שהיו ימים של כאבים בלי יכולת לשבת בכלל אבל תמיד שידרתי לעצמי שזה למטרה חיובית אז הכוחות הגיעו

היום במבט לאחור , היה שווה את זה 😊

♥️♥️♥️אנוונימית1

אולי שווה ללכת לאחות שתזריק?שלומית.

אפשר גם שכנה או משהו, לא חייבים בקופת חולים...

אם מזריקים בצורה טובה ונכונה זה אמור למנוע הרבה מתופעות הלוואי, ( אם כי כמובן אי אפשר להתחייב ב100%) אבל זה משהו שדורש מיומנות.

אם במקרה את שכנה שלי מוזמנת באהבה (;

אני קיבלתי יום כן יום לאאולי בקרוב

אז יצא מרווח של כמה ימים בין זריקה לזריקה באותו צד. אבל באמת זכור לי שזה ממש כאב.. ובתקופה הזאת שכבתי בעיקר על הבטן..

אצלי זה היה אחרי דימומון קטן אבל בהריון אחרי טיולים והפלות ופעם ראשונה שהתפתח טוב אז ממש נלחמתי מבחינתי

ובאמת הלכתי על פעם לאחות במרפאהאולי בקרוב
די היה קצת סיפור אבל אמרו לי שעדיף ככה (לא הסבירו לי בכלל איך לעשות בבית) אבל לא היו לי גולות בכלל ואם אני זוכרת נכון גם אמרו לי באחת הפעמים או הבדיקות (רוב הפעמים זאת הייתה אותה אחות) שהיא הזריקה נגד טוב ואין כ"כ סימן, משהו כזה
נכון זה כואבבSheelaאחרונה

לחמם את האמפולה בין הידיים לפני

להזריק ממש ממש לאט

למצוא אחות מיומנת שתעשה את זה

בנוסף יש היום תחליף לפרונטוגסט, קוראים לזה פרולוטקס

מזריקים אותו כל יום בבטן, הוא גם כואב אבל הרבה פחות

תשאלי את הרופא

שרשור תעסוקות למחר לקטניםאמאשוני

איך מעבירים את היום עם הקטנים מחר?

בעדיפות לפעילויות בתוך הבית במזגן וללא מים.

רעיונות שלי:

להשמיע סיפורים מתוך פודקאסט ברמקול שמחובר בבלוטוס לנייד של ההורה.

הרמקול ליד הילדים, הפלאפון ליד ההורה.

פודקאסטים מומלצים:

סיפורי אגדה של אמיתי המספר

זמן סיפור של משפחה

מן הסתם יהיה פה גם זמן מסך.

מי שמציעה יצירות, אשמח לרעיונות ספציפיים.

ואשמח גם לחידוד מה מותר ומה אסור לעשות עם הילדים מבחינת אבלות, יש לי בלקאאוט.

נגיד לבשל, לנקות, לעסוק בנושאים של ביהמ"ק וכו', מניחה שיש מנהגים ובכל זאת אשמח לחידוד.

רעיון יפה פודקאסט.ממתקית

ואצלנו החל מחצות היום מבשלים, כל הקטנים ואני במטבח

ומאמינים ומקווים שעוד רגע נארוז כל מה שהכנו בצידנית גדולה ונעלה לבית המקדש.

לי אישית ממש מעביר את הזמן...

ונהוג אצלנו ב 9 באב לבנות אוהלים בסלון יחד עם המזרונים מהלילה(כי הבנים ובעלי ישנים בסלון במזרונים בערב 9 באב בגלל דיני אבלות) ולילדים שלי זה ממש כיף...הם מאוד יצירתיים עם זה בבוקר, ואחר כך משחקים כאילו זה הבית שלהם...ואני נחה לי על הספה.

רעיון מעולהאמאשוני

יש לך סטוק או חנות שקל ליד הבית?כורסא ירוקה.

יש כאלה ערכות כמו של הדפי מדבקה ששופכים חולות צבעוניים אבל כזה עם דפים צבעוניים במקום חול. הרבה יותר נקי וממש כיף.

יש גם ערכות של מדבקות שמדביקים על ציור ויוצרים תמונה. זה כאילו מדבקות שגזורות ספציפית לציור. ההסבר הכי גרוע אבר אבל אם מענין אותך אחפש תמונה.

אפשר לבקש מהצאט לייצר כרטיסים למשחק זיכרון או רביעיות, לתת לילדים לצבוע לגזור להדביק על בריסטולים, זה בעצמו תופס כמה שעות ואז משחקים בזה עוד זמן זה נחמד.

משחקי דף ועט כמו איקס עיגול, או משחקי קלפים בסגנון דאבל. כל משחק שאין לך תבקשי מהצאט לייצר לך..

אפשר להכין כרטיסי שנה טובה לשלוח לפני ראש השנה, או קישוט לסוכה.

אם הם גדולים ואחראיים מספיק או שלך יש כוח אז אחהצ אפשר להכין עוגה בחושה לסוף הצום או כדורי שוקולד לשבת.

רעיונות טוביםאמאשוני

ושאלה:

בשבת אנחנו חוגגים יומולדת במשפחה,

שייך להעסיק אותם בקשר לזהאו פחות מתאים?

כדורי שוקולד יהיה מעולה לסוף הצום.

סוםרים פתוחים מחר, נכון?

כי אין לי כלום בבית..

הסופרים פתוחים בדכ בט באבכורסא ירוקה.

אני הייתי כן נותנת להכין דברים לשבת, אבל תלוי מה. דברים שפשוט יקלו עלייך כמו נגיד להכין משהו טעים נראה לי סבבה. להכין משחק על השנה של ילד יום ההולדת שזה ממש פעילות כיפית נראה לי טיפה פחות. אבל אם יש משהו יותר פרווה כמו הכנת משחק בכללי נראה לי יותר הגיוני.

יותר ענין של תחושה לדעתי, וגם כמה הם מתאמצים במחשבה על הדבר או יותר עושים את החלק הטכני (הדפסת כרטיסים, גזירה, צביעה)

חשבתי להזמין להן חברות לפההשקט הזה

שיעסיקו את עצמן ואני תוהה לעצמי אם זה חכם או מטופש😅

מעבר לזה נראה לי ברבצק, דפים צבעים ומדבקות ושיחשבו לבד מה ליצור

וזהו, בגדול מתכננת יום של רביצה וכאוס של הבית בסיום היום🙊

נכון ברבצק גם אצלי אוהביםאמאשוני

צריכה לבדוק אם נשאר משהו בבית או להכין להם במיקסר.

אצלימאוהבת בילדי

הם מחכים לבנות את בית המקדש ממגנטים

אז יהיה מגנטים וקפלה ובובות וחיות... (לא הכל ביחד)

יש פלסטלינה וקליי

ביקשתי מבת ה9 וחצי שלי שתהיה מדריכה בקיטנה לאחים שלה- היא כבר הכינה להם הצגה...

מקווה שיקומו מאוחר

מנסה לחשוב מה אני יכולה להכין להם לאכול בלי הרבה התעסקות, בלי לחם ובלי מתוק. אולי סיר פסטה ושימזגו לעצמם

וירקות ופירות הם יודעים לחתוך לעצמם.

בעיקר אני חושבת איך לא להתעצבן עליהם, כי היום כבר מיציתי את החופש... שיהיו בריאים בקשות ותלונות בלי סוף.

לדעתי מחר בעלי לא יהיה מאד נוכח ועוד נצטרך לשמור בשבילו על השקט

אני גם חוששת שהחלב יגמר לי סופית, גם ככה התמעט לי לאחרונה.

יצא קצת פריקה... סליחה על הנצלוש

טוסטים לבוקר. שניצל צירס ופסטה לצהרייםאמאשוני

למה בלי לחם?

מבחינת מתוק, קטשופ נגיד נשמע לי בסדר.

בהצלחה רבה לך!

כי הם לא אוהבים לחם...מאוהבת בילדי

וגם לא שניצל תירס

הכנתי עכשיו פסטה- נחמם מחר ואולי נוסיף מלוואח עם ביצה קשה

אני אמרתי לבת השבע וחצי שלי להכין קייטנה לקטנותמתואמת

היא הכינה ארבעה רעיונות ליצירות וגם משחק אחד. (ב"ה היא ילדה יצירתית מאוד כשהיא במצב רוח טוב)

בכל אופן, דפי צביעה בהמוניהם זו התעסוקה הכי קלה להכנה. אפשר גם לבקש מהבינה המלאכותית ליצור דפים שקשורים לתשעה באב.

ויש לי גם קובץ סיפורים לילדים שכתבתי פעם לתשעה באב, אז אם יהיה לי כוח אקריא להם, אם לא אז אבקש מהקוראים הצעירים להקריא.

ויש גם סרטונים שממחישים את חורבן בית המקדש, של מכון מגלי"ם ושל ענפים לילדים. רק צריך לשים לב שזה לא מפחיד מדי...

היו שנים שהילדים הגדולים הפעילו קיר של מעשים טובים - בכל פעם שילד עשה מעשה טוב, כתבו אותו על "לבנה" מנייר והדביקו על הקיר במסקינגטייפ מאחור. בסוף הצום היה יפה לראות כמה מעשים טובים הם השתדלו לעשות.

בכל אופן, אני מאוד מקווה שנצלח את תשעה באב השנה, עם שתי קטנות שובבות ודביקיות ועם עוד ילדים שעלולים ליפול לעצבים בתוך שניות...

למזלנו יש לנו ילדה שהיא רגע לפני הגיל שהיא כבר צריכה לצום, ואני מקווה שהיא תהיה במצב רוח טוב מספיק בשביל להיות אחראית על הקטנים ממנה...

אצלנו הילדים עוד קטנים, הגדולה 6.5בוקר אור

קניתי חוברות צביעה ויש לה ספרי ספריה חדשים

הבעה תהיה עם הקטן הזוחל😅

מתכננת להעלות למעלה את כל המשחקים עפ יותר מידי חלקים ולהוציא לו כמה משחקים שכבר מזמן לא הוצאנו

אני מתוכננת בעיקר בהקשר לאוכל🤣יש פירות חתוכים לבוקר, אח"כ יאכלו בעשר קורנפלקס

לצהרים לחם עם ממרחים ירקות חתוכים וביצה קשה שכבר מחכים במקרר

לערב טונה מקופסא, צ'יפס בתנור ופסטה לבנה (למי שלא אוהב צ'יפס ) שכבר מוכנים

לא יודעת עם מה אנחנו נשבור את הצום🤣אבל זה כבר פחות קריטי

מישהי מכירה סרטון מתאים לילדים?מכחולאחרונה

רוצה משהו שקשור לתשעה באב, לגילאי 8-10, ובלי מוזיקה!

ממש מפריע לי שהרבה סרטונים בנושא תשעה באב הם עם מוזיקת רקע!

חודשי הריון לפי שבועות לא הצלחתי להבין את החישוברק לרגע 1

כנעט בכל מקום רשום שחודש חמישי מתחיל משבוע 20 אבל אל מסתכלים לפי חודשים או אפילו בחישוב של חודשים שכולם 31 יום זה יוצא שבוע 18

מי יכולה להסביר לי

שבועות סופרים מתאריך וסת אחרוןאוזן הפיל

לכן יוצא 40 שבועות, אבל ההריון עצמו הוא 9 חודשים.

יש שבועיים "מיותרים".

החישוב לפי שבועות נח לרופאים, ויש כל מיני "שיטות" לחלק את הזמן המיותר בין החודשים. (שרירותי לחלוטין)

תוכלי להסתכל באתרים שמציגים מחשבוני הריון כדי לדעת איזה חודש ושבוע את.

חודש ראשון הוא 6 שבועות,כי מחשבים מתאריך וסת אחרוןיעל מהדרום

לק"י

ויש חישובים קצת שונים לשבועות וחודשים בהריון.

בפועל מה שחשוב זה מספר השבוע. לחודש אין כמעט משמעות.

תודה ובכל זאת יש משמעות לחודשים לכל מני ענייניםרק לרגע 1

אז אני מנסה להבין את הפער. ברור ששבועות זה מהמחזור וחודשים לא אבל עדיין מנסה להבין באיזה שבוע נכנסים ליודש חמישי

הכי קל לחשב לפי תאריך עבריהשם שלי

מתאריך העברי של התל"מ תלכי אחורה, וכל חודש באותו תאריך מתחיל חודש חדש.

רעיון תודהרק לרגע 1

אם את שואלת כדי לדעת מתי חובה להודיעירושלמית במקור

אז כל השבועות של החודש החמישי תופסים לזה ככה שהכי מאוחר להודיע זה למעשה שבוע 23.

(כשהחוק הישראלי קבע להודיע לכל המאוחר בחודש חמישי, לא היו עדיין האמצעים שמאפשרים קביעת שבוע היריון מדוייק)

הכוונה להודיע בעבודהירושלמית במקור

זה גם הדבר היחיד שאני מכירה שעקרוני החודשיעל מהדרום

איזה ממשעות? חודש תישעי זה מ36 עד 40הלוואייי

לי החלו3ה הכי הגיונית

זה

1-6 ראשון כשבעצם ה1-2 זה כלום תכלס

7-10 שני

11-15- שלישי

16-19-רביעי

20-23-חמייש

24-27 שישי

28-31שביעי

32-35 שמיני

36-40-תשיעי

למה חודש שלישי הוא 5 שבועות?יעל מהדרום

כי באמת 40 לחלק ל4=10😉ובהריון יש 9 חודשיםהלוואייי

אז לכן החוסר בהירות סביב שבועות וחודשים..

השבועיים הראשונים הם נספרים אפילו שהם לא הריון ממש..

ואז דוחפים עוד קצת עד שזה מסתדר חח

לי הסידור הזה נח להבנה

כי

שבוע 16- מתחיל חודש רביעי ושליש שני..

זה די מוכר שככה זה ואז גם מספרים על ההריון לסביבה יותר

ושבוע 36 מתחיל את תשיעי ולא 35 כמו בספירות אחרות..ואז זה מבלבל כי 35 עוד נחשב פג ולא מצפים ללדת בשבוע כזה לרוב

קיצר זה לא עם הרבה משמעות

אבל הסידור הזה הכי התיישב לי

כי חודש הוא לא באמת 4 שבועות בולטארקואחרונה

30 יום זה חודש ויומיים

הכתמות בתחילת היריון - איזה תסכול!ירושלמית במקור

הייתי הבוקר במוקד, ואז, בהפנייתם, בבי"ח, עבור היריון צעיר מאד מאד, 4+2, בגלל כתם דם אתמול וכתם הבוקר. 3 הפלות בעבר.

במוקד כשהפנתה אמרה שבבי"ח צריך לראות בטא וגם לראות א"ס.

הבטא, מראשון, הוכפלה אתמול,

וגם היום בבי"ח טיפסה לבערך חצי מהכפלה,

אבל בגלל גיל ההיריון הם לא יכולים היו עדיין לשלול כלום וגם לא היריון חוץ רחמי. מתברר שבשלב הזה גם אם הבטא עולה תקין זה עדיין יכול להיות חוץ רחמי.

בא"ס כמובן לא ראו כלום. והדימום פסק. הורו לבדוק בטא מחרתיים, וא"ס בקהילה/במוקד עוד שבוע.

התסכול הוא מה אעשה אם עד הא"ס שוב יהיה כתם - שוב ללכת להיבדק? ארגיש מטומטמת. אבל חוץ רחמי זה מסוכן להבנתי וגם לא רוצה לבזבז זמן על להיות בהיריון לא תקין.

מחר לא אצום, אבל החום וההיסחבות עם הילדה והטיפול בה עלולים להכתים, לא?

כששאלתי אם להימנע ממאמץ אמרה הרופאה שלא צריך, אבל "שלא אעשה קרוספיטים וכאלה"... איזה הנחיות מבלבלות בחיי...

והכי מעצבן שאין אבא ואמא לתהליך, אין רופא שמכיר אותך, הכל בלגן.

נמאס כבר

אה ובגלל ההפלות לוקחת 3 דופסטון ו-2 אספיריןירושלמית במקור

סיכוי שהדימום מהאספירין?

כן זה יכול להיותילד בכור

מי הביא לך את האספירין? תבדקי מולו

אני גם בהריון אחרי הפלות. לקחתי אספירין בתחילתו

היו לי כתמים ושאלתי את הרופאה שלי והיא אמרה שאם זה ימשיך להוריד את האספירין ולקחת נרות של תמיכה. ב"ה זה לא המשיך לי

למה את מרגישה שאין מי שמלווה? אין לך רופא קבוע?

מוזר, הביאו את האספירין דווקא בגלל ההפלותירושלמית במקור

ואין לי עדיין רופא קבוע כי מי שהיתה לי נסעה להתמחות בחו"ל

אז בינתיים כביכול משויכת לרופאה (טובה) מהמוקד אבל היא שם רק בימי שלישי ורביעי

ולמה בביה"ח היום בכל התחקורים לא אמרו שסיכוי שהדימום מהאספירין? ממש מרגיש כאילו אף אחד חוץ מהצ'ט לא יודע מספיק... ושאומרים דברים סותרים... זה מחרפן.

(אולי זו הדרך של המערכת לדחוף לפרטי? תוהה..)ירושלמית במקור

באמת מתסכל מבינה אותךילד בכור

אם את רוצה המלצה לרופאה פרטית אז רקפת יואלי נחשבת ממש טובה בתחום

אבל אין כמעט תורים

מצאו משהו שגורם להפלות?

אצלי לא מצאו והביאו לי בעיקר לתמיכה

והם באמת לא יודעים.. עם כמה שזה מתסכל.. זה עולם שאנחנו פחות מבינים אותו- אלא אם כן מצאו סיבה להפלה

הכל תקין... רק פגם כרומוזומלי בביצית... תודה!ירושלמית במקור

הרופא נתן לי לסבב הבאאורוש3

של פוריות שלא ממש הגעתי אליו בסוף גם אספירין אז מוזר לי שזה עושה דימום. לא יודעת...

אני לא יודעת אם הוא עושה דימום או מגבירילד בכוראחרונה

אבל כשאני לקחתי והיה לי כתמים הרופאה אמרה לי שאם זה מתגבר אז להפסיק.. אבל בסוף ייעוץ רפואי זה לכל אחד לפי המצב שלו

לא יודעת אם אספירין יכול לגרום לדימוםהשם שלי

אבל הוא מדלל דם, אז אם יש דימום האספירין יכול להגביר אותו.

אני לוקחת אספירין מסיבות אחרות, ואמרו לי להתחיל בשבוע 12 ולא לפני.

אוף. חיבוק❤️מטילדה

אוף. מעל בטא 1000 אמורים לראות משהואורוש3

במכשיר טוב. האמת שהייתי נחה ושותה הרבה ככל הניתן. וממשיכה לעקוב. לא הנחיה רפואית אבל לא נשמע שיש מה ללכת אם יהיה עוד כתם. אם יהיו כאבים או דימום משמעותיים אז תלכי. אצלי בחוץ רחמי הבטא לא עלתה משהו. לרוב בכל מקרה זה לא מסוכן ברגע וגם אם אין כאבים אז כרגע לא הייתי דואגת מזה. רק עוקבת.

תודה! לא, זה עוד לא ברמה הזו בגלל גיל ההיריוןירושלמית במקור

הבטא בראשון 3+6 היתה 112, ואתמול 4+1 היתה 216. היום 4+2 היתה 297

לכן אמרו לבדוק א"ס בקהילה עוד שבוע...

כי אמרו שזה רמה שעוד לא מעידה על חוץ רחמי, וגם לא רואים עדיי ן בא"ס

רק לחכות. הלוואי שיהיה תקין ומשעמם!אורוש3

תודה🙏 ואמןירושלמית במקור

יכל להיות שהז או כימי.. או המטומה או משהו אחרהלוואייי

אבל לא נראה לי שיש מה לעשות

אני ממש מבינה אותך

לי פעם היה משהו דומה ערב תשעה באב

תכלס אם את לוקחת תמיכה

ונחה ולא צמה

אין משהו שאת יכולה לעשות

לא צריך להבדק מכל כתם במצב הזה

פשוט לחכות.. לעקוב אחרי הבטא- היא עולה תקין..אבל בכנות על הגבול.. ממ שיכל להיות בסדר ויכל גם להעיד על כימי..כי ההכפלות מדי מדויקות..

באמת אין לדעת

היה לי פעם הכפלה פי 1.5 והיה הכל תקין

לא היתי משתגעת בבדיקות ומיון וכו

פשוט לעקוב ולחכות

לא היתי מפחדת כל כך על חוץ רחמי אם אין כאבים בכלל או משהו אחר

רק מכתם אחד פה ושם לא היתי ממהרת להזיק

נבדקת לא ראו משהו חריג

אז היתי רק מנסה לחכות

וזה קשה אני יודעת

צודקת... הלכתי כי היו מדי פעם בחודש האחרוןירושלמית במקור

כאבים בצד שמאל של הבטן התחתונה. לכן רציתי לשלול

כמובן שלא ראו שם כלום חחח

אצלי פעם רופא לא ראה כלום בשבוע 7פרח חדש

בסוף שלח לטכנאית וראתה עובר עם דופק תואם גיל

מעניין... אולי היה חדש בעסק ירושלמית במקור

לא.. ממש לאפרח חדש

רופא ותיק ומומחה

זה היה ממש מלחיץ

הוא שאל אותי מאיפה אני יודעת שאני בהריון בכלל כי לא רואים כלום 😶

אמרתי לו שעשיתי בטא

אז הלך לבדוק במחשב..

ואז שלח אותי לטכנאית

זה תלוי גם במכשיר והכל אני מניחהאורוש3

מעל אלף אמורים לראות משהו, אפילו שק. רק בקטע של מיקום בתוך או מחוץ לרחם...

נכון מוזר לא לראות כלוםם..בדר''כ רואים משהו..הלוואייי

הייתן מספידות?ליבא2

שבוע אחרי הזרעה ראשונה (ותודה לבנות הפורום היקרות שעזרו לי ובזכותן הספקתי)

הביוץ היה ביום רביעי שעבר, אז היום זה היום ה8?

עשיתי בדיקה של וואן סטפ והיא יצאה שלילית. כבר יומיים יש לי כאבים מוגברים בשדיים ובחילות קלות. אני יודעת שזה לא אומר כלום.. הבעיה ששבוע הבא אני ובעלי יוצאים לנופש ואני מתלבטת אם לקחת פרימולט נור. הייתן מספידות את החודש הזה? לא עשיתי אף פעם בדיקות ביתיות אז לא יודית איך זה עובד, אבל ביום 8 צרחך כבר לראות משהו לא?

יום 8 זה ממש מוקדם מדישלומית.

בשביל לבדוק.

אבל את יכולה לקחת פרימולט נור ואם תגלי שאת בהריון אז תפסיקי

לא חושבת שהייתי עושה את זהסטודנטית אלופה

למה?ליבא2

אחרי שמפסיקים פרימולט נורבועית מחשבה

אמור להתחיל דימום אחרי כמה ימים ואם יש הריון כנראה שזה עלול לסכן את ההריון.

אז לא הייתי מסתכנת בזה

הדימום שמתחילשלומית.

הוא כי רירית הרחם נושרת, ואם יש הריון היא פשוט לא נושרת...

זה מה שידוע לי

מדויק זה לא מסוכן אבל גם לא רצויעל הנס

ראיתי שהרבה בנות פהליבא2

כתבו שהן גילו הריון מיום 8..

אז מתי אפשר לבדוק?

את יכולה לבדוק בטאעל הנס

וחוץ מיזה לקחת פרימולט נור,הוא לא מונע הריון מקסימום אם את בהריון את תתחרפני מהורמונים🫢

מחר ט באב.. אז רק ביום ראשון חהיה אפשר.ליבא2

השאלה אם בעייתי לקחת בהריון

בעלון לצרכן כתוב לא לקחת בהיריון. אצלנו פתוח בצוםירושלמית במקור

לא אמור לפגוע אבל גם לא הכי רצויעל הנס

בגלל זה זה רשום בעלון לצרכן

רק שזה תרופה במרשם רופא,אם זה יסכן אותך או את העובר הוא לא ייתן לך מירשם

יום 8 זה יותר מידי מוקדםחושבת בקופסא

בעיקרון אין שום סיבה לבדוק לפני האיחור.

ופרימולט נור צריך לקחת לפחות שבוע לפני תאריך הווסת.

אם זה מספיק מוקדם לקחת פרימולונט נור, זה מוקדם מידי לדעת אם יש הריון.

מעניין, לא ידעתישלומית.

את בטוחה שצריך לפחות שבוע לפני הוספת?

קראת את העלון המצורף?חושבת בקופסא

כן, אני בטוחה. מה שפרימולוט נור עושה זה לגרום לגוף שלך לחשוב שאת בהריון ולא להתחיל לפרק את רירית הרחם שהיא המחזור. (ואחרי כמה זמן הוא מבין שעובדים עליו ומפרק אותה בכל מקרה)

אם מתחילים מאוחר מידי, הגוף כבר התחיל את התהליך של הפירוק וזה לא יעזור. (ואם מתחילים מוקדם מידי, לפני הביוץ, זה עושה בלגן הורמונלי וזו בעיה)

לי הרופאה אמרה ששבוע לפני הוסת זה המינימום לקחת ועדיף לכיוון העשרה ימים.

וכמובן לעניין ההריון, אם זה שלב שבו ההריון עוד לא התבסס ברחם, עוד אפשר "לעבוד על הגוף" ולתת לו הורמונים של הריון. אם כבר הגעת לשלב המבוסס הגוף יודע אם הוא בהריון או לא ויביא את המחזור, או יעלה את הבטא בהתאם.

האמת לא ברור הטרנד הזה בפורום של בנות שמעלות מקלות הריון 10 ימים לפני איחור. אני יודעת כמה שזה קשה לחכות, אבל בדיקה לפני שיש בכלל איחור במחזור סתם מעוררת צפייה או אכזבה מיותרת כשזה פשוט שלב מוקדם מידי לגילוי.

תודה שכתבתשלומית.

האמת שחפרתי את העלון המצורף אבל כתוב שם רק לפי הוראת רופא... אבל אחרי שכתבת עשיתי עוד בירור וגיליתי שאת צודקת, אז תודה (:

ולגבי הלבדוק מוקדם לגמרי מסכימה איתך... בזבוז של אנרגיות וכסף

תעזבי את זה. תעשי בטא. בטח אם לקחת תרופותאורוש3

זה עוד מוריד אמינות לביתיות פלוס בדקת מוקדם מדי.

וממש לא הייתי לוקחת כדורים כאלה, הייתי דוחה את הנופש או בודקת אופציה לביטול בטווח זמן קצר. אם את עם תמיכה לפעמים אפשר פשוט למשוך אותה יומיים נוספים וזה גם לרוב ידחה את המחזור. לא מובטח אבל.

0זה ממש מוקדםSheelaאחרונה

את לוקחת תמיכה? אם כן את יכולה להמשיך אותה לכמה ימים וזה יחזיק לך. אחרי כמה ימים מתחילים כתמים וכו.. אבל לקצת זה עובד

רק אני חולמת חלומות מוזרים?פילה

צבעוניים עם עלילה? לפעמים זה משהו שראיתי או קראתי או פחדתי . אבל לפעמים זה בכלל לא קשור. נגיד חלמתי שיש לי פתאום תינוקת בת כמה חודשים ,קרחת עם עור לבן. אפילו בתוך חלום לא הבנתי מאיפה היא צצה. פתחתי תעודת זהות וגיליתי שהיא נולדה בסוף שבט , קוראים לה בת שבע ( שם שאני לא הכי אוהבת) . והתעוררתי.

בעלי כמעט אף פעם לא חולם ככה , אולי פעם בשנה ולא זוכר חלומות שלו בכלל...

אולי השפעה הורמונליתאמאשוני

לי זה קורה בעיקר בהריונות.

אבל דווקא הלילה גם חלמתי חלום.

תרגישי בנוחאפרסקה

לי יש תמיד חלומות כאלה מטורללים. אני אוהבת, סרטים מקוריים בחינם עם האנשים והדמויות האהובים עליי 😁

לגמרי סרטים!😅מתואמת

גם אני חולמת חלומות כאלה, לפעמים אפילו על דמויות בדויות לחלוטין (יש לי אפילו ספר שלם שכתבתי שמבוסס על חלום כזה שחלמתי בנערותי).

הבעיה היא שלפעמים גם יש חלומות מפחידים או רעים, ואז ממש קשה להתאושש מהם ביום למחרת...

וואי לגמרי סרטיםרקאני

לפעמים אני חולמת גם מבחוץ

אני לא חלק מהסרט בכלל

ולפעמים וזה הכי הזוי, אני דמות אחרת שהיא לא אני בכלל

גם לי יש לפעמים חלומות כאלההשם שלי

ובלי לא יודע בכלל מה זה חלומות.

אני גם חולמת חלומות צבעוניים וזוכרת בבוקרשיפור

אבל לרוב דברים די קשורים לחיים

גם לי ישדרקונית ירוקה

אפילו יש לי לפעמים סיפור בהמשכים.

אחותי לעומת זאת לא זוכרת אף חלום. היתה לנו תיאוריה פעם שזה קשור לדרך החשיבה. אני חושבת בתמונות והיא במילים.

וואי איזה מגניבאפרסקה

את יכולה להרחיב על זה? חשיבה בתמונות מול מילים?

אני זוכרת שרשמת פה פעם על דרך המחשבה שלך (זו היית את?) וזה היה מרתק

לא זוכרת שכתבי על זה, אבל יכול להיותדרקונית ירוקה

נניח כשאומרים לי אננס אני "רואה" תמונה של אננס ואחותי "רואה" את המילה אננס כתובה על רקע שחור. זה מתבטא למשל כשרוצים להסביר למישהו משהו מסובך. אני רואה תמונות של התוצאה ומתארת לפי התמונה שבדמיון. גם כשמסבירים לי, אני "רואה" תמונה של התוצאה ומשנה את הפרטים, מתאימה חלקים וכו' לפי התקדמות ההסבר.

אני לא אזכור את המילים שנאמרו לי, אלא את התמונה שנוצרה לי בעקבות המילים. כל המידע נמצא, אבל הוא מסודר אחרת במח.

גם אני רואהרקאני

תמונות כמו שתיארת

נשמע משעמם לראות מילים 🤭

גם לי יש לפעמים חלומות בהמשכיםזוית חדשהאחרונה

הקטע המוזר שעד שהתחתנתי כמעט ולא הייתח זוכרת חלומות. ומאז אני כמעט תמיד זוכרת אותם.

אני אוהבת לחלוםרקאני

אני בדרך כלל מודעת לזה שזה חלום

אז גם כשזה מפחיד אני לא כל כך מפחדת

כי אני מבינה שזה לא באמת

ולפעמים גם יש לי שליטה חלקית על החלום

אז אם הוא נהיה מפחיד אני עושה לו סוף טוב

הרופאה לא הסכימה לבדוק איתי וזה מסעיר אותיאנונימית בהו"ל

למי שמכירה יש לי ליכן סקלרוזוס, שזה בעצם גרד ופצעים

באיזור החיצוני של הנרתיק.

אז הייתי אצל רופאה בביה"ח כדי שתיתן לי משחות מתאימות ובלי קשר הלכתי גם לפזיותרפיה של רצפת האגן כי יש לי גם בריחת שתן ואני צריכה הרבה לשירותים.

הפזיותרפיסטית הסתכלה רק בבדיקה חיצונית ואמרה שמאוד אדום בפנים והיא לא יכולה לבדוק איתי, שאני אלך קודם לרופאת נשים והיא תאבחן.

הלכתי לרופאת נשים הראתי לה את המכתבים גם מהרופאה מהבית חולים וגם מהפזיותרפיסטית וביקשתי ממנה פעמיים שתבדוק אותי והיא לא הסכימה.

היא אמרה שהרופאה בביה"ח כבר ראתה אותי ואמרה לחזור לרופאת נשים אחרי 3 חודשים שאשים את המשחות.

הסברתי לה שזה בשביל הפזיותרפיה להמשך טיפול והיא לא הסכימה לבדוק!

נכון זה בעייתי? רק בגלל זה עכשו אני רוצה להחליף רופאה, למרות שהחלטתי כמה בזמן האחרון.

מה אומרות? זה הגיוני שלא הסכימה לבדוק?

גם ככה אני סובלת מבצעים האלו וממש מגרד לי והיחס שלה ממש פוגע ומתנשא.

דר' אורנה רייכמןיהושבעט7

דר' אורנה רייכמן בשערי צדק היא רופאת נשים .

מנהלת מחלקת יולדות .התמחות נוספת היא עריה.

מקבלת דרך כללית מושלם.

תורים דרך המזכירה שלה.

תודה, הייתי אצלה בעבר אבל זה רחוק ליאנונימית בהו"ל
התחלת להשתמש במשחות?המקורית

כי אם לא, אני מבינה למה היא לא בדקה. את צריכה להתחיל טיפול כדי לראות אם הוא עוזר ובמידת הצורך לחזור אם לא

ואת הפיזיו להתחיל אחרי שיש שיפור

אם כבר התחלת ולא עזר זה אחרת

חוויה לא נעימה

חיבוק♥️

כן התחלתי להשתמשאנונימית בהו"ל
אם מחכים 3 חודשים לראות שיפורהמקורית

ואת לא רוצה לחכות - תנסי לחזור לרופאת הנשים שאבחנה אותך

יכול להיות שהפיזיו לא מכירה את הבעיה הזו ולכן לא רצתה לבדוק או לא רצתה לקחת סיכון לטפל עכשיו

ממה שאני מבינה אין קשר בין 2 הטיפולים, זה לדבר אחד וזה לדבר אחר

ייתכן ותצטרכי לחכות עד שיהיה שיםור כדי להתחיל פיזיו

לא הבנתי למה את צריכה אבחון של רופאת נשיםהשם שלי

אם כבר אבינו בבית חולים?

את צריכה לטפל עם המשחות, כמו שהנחו אותך.

ותשאלי את הרופאה אם אפשר לעשות תוך כדי פיזיותרפיה או לחכות לסיום הטיפול.

הטיפול לא מסתייםאנונימית בהו"ל

הרופאה אמרה לי שזו מחלה כרונית.

אני מתלבטת אם לחכות 3 חודשים או להחליף רופאה כי הפזיותרפיסטית אמרה שהרופאה קודם צריכה לבדוק אותי לראות למה אדום שם ורק אז אוכל להמשיך עם פזיותרפיה

לחכות בגלל הריבעון?מוריה

תדברי עם המזכירות.

זה אדום בגלל הגרד והפצעים?השם שלי

או שזה משהו בנוסף?

אם זה ממה שיש לך, את יודעת מה הסיבה ולא צריכה לחזור לרופאה בשביל זה.

אם הפיזיותרפיסטית לא מכירה ולא יודעת איך לטפל במצב כזה, תבקשי הנחיות מהרופאה, או שתמצאי פיזיותרפיסטית שכן מכירה.

אם האדום לא קשור, אז את צריכה שהרופאה תבדוק ותאבחן גם את זה.

נשמע קשה ממש!!!❤️ רפואה שלמה ובהצלחה!שיפור

אני לא מבינה לגבי בדיקה פנימית במצב הזה. אבל אולי תנסי לחזור לפיזיותרפיססטית להסביר לה את המצב ולשאול אם יכולה לתת תרגילים לבינתיים עד שהמצב ישתפר.

יש עוד שיטות לעזרה לרצפת האגןגיברת

למשל היפופרסיב. תנסי לבדוק אם זה מתאים לך

האמת נשמע לי הגיוני.ניגון של הלב

כבר אבחנו אותך ונתנו לך משחות לשים, איןסיבה שהרופאה תבדוק שוב. דווקא הפיזיותרפסטית נשמעת לי לא בסדר בסיפור, אלא אם כן לא אמרת לה שאת יודעת כבר ממה זה או שאי אפשר לטפל עד שזה עובר

חיבוק, אני מבינה למה זה הסעיר אותךקנקן שבוראחרונה

חושבת (בניגוד לחלק מהתגובות פה) שכן הייתי מצפה שתבדוק, שתראה.

רופאה אחרת ראתה, לא היא, וזה חלק מהתפקיד שלה

בטח אם הפציינטית מבקשת

אולי יעניין אותך