שאלה בהתמודדות עם ילד בן שנתיים-אשמח לעצותיכם..lala

לילה טוב לכולם! יש לי בן בכור בן שנתיים וכמעט שמנה חודשים. הוא ילד מתוק, אנחנו מתים עליו ממש הוא האושר שלנו.

הבעיה שיש לו קטעים שהוא יכול להוציא אותי מהדעת לפעמים.

בדרך כלל זה קורה כשאנחנו נמצאים בחוץ. ילדתי לפני חודשיים והרבה פעמים במהלך ההריון הייתי מוציאה אותו מהמעון.

אסור היה לי להרים דברים כבדים ואיכשהו קיבל את זה שלא יכולה להרים אותו והלך ברגל(מתפנק הרבה שנרים אותו אע"פ שהולך מצויין).

היו לו קטעים שבאמצע הדרך ללא כל סיבה מוקדמת מתיישב על הרצפה- שום הבטחה, הסבר או איום לא היה עוזר. הוא בשלו.

מדי פעם בפעם היה עושה שביתות כאלה כשאני חסרת אונים מולו -לא יודעת מה עוד אפשר לעשות כדי לגרום לו לקום מהרצפה ומתה כבר לעוף הביתה בהריון מתקדם אחרי יום עבודה.

באוטובוסים הוא גם עושה לנו קטעים מפדחים עד כדי כך שאני בלחץ ופחד שמא הוא שוב יחליט להתמרד.

היום זה היה שיא מבחינתי.

הוצאתי אותו מהמעון כשהקטנה תלויה עליי במנשא.

עלינו לאוטובוס מפוצץ ולא היה מקום לשבת והיה לי דווקא בסדר לעמוד כשהוא לידי =שנינו תופסים בעמוד ונשענים על מקום מסוים.

ואז התחילו כל ה"נשמות הטובות"  באוטובוס לדבר. הציעו לי לשבת. מישהי קמה ופינתה לי והילד התעקש להישאר לעמוד.

אני הודיתי להם א בל אמרתי שהוא רוצה לעמוד. ואזז מישהי אמרה משהו כמו" מה זה?! מה הוא צריך להחליט?!:

המשכנו לעמוד אבל כולם ריחמו עלינו (אפילו שמבחינתי אין על מה ויותר נוח לי לעמוד כשהוא בשקט) ולבסוף ישבתי והזמנתי אותו לבוא. הוא סירב וישב באמצע המעבר. כל מיני אנשים התחילו לקרוא לו ולהגיד לי מה לעשות וכו'.

אני הייתי מוגבלת כי התינוקת על הבטן שלי ולא יכולה להתכופף לאסוף אותו.

ככה זה נמשך כשהוא גם התחיל לבכות, הנהג צעק שהילד מפריע לאנשים לעבור, כל האוטובוס מסתכל עלינו, הילד

לא מקשיב ולא רוצה לשבת ומולי יושבות שתי נשים שלא מפסיקות לבקר ולתת עצות.

אחת מהן אפילו אמרה (מולי!!!) הילדים של היום זה משהו!!

אני ישבתי בשקט, דיברתי איתו וניסיתי למשוך אותו פיזית (אם הייתי בלי הילדה הייתי מרימה אותו אליי) או לקרוא לו שישב לידי ונתקלתי בסירוב ובבכי.

רציתי פשוט לצעוק לכל ה"יודעי דבר" שיסתמו את הפה שלהם ויפסיקו להתערב איפה שלא ביקשו מהם.

אבל ידעתי שברגע שאעשה  זאת זרם של דמעות יפרוץ מעיניי ולא רציתי להשפיל את עצמי מול אוטובוס מלא.

כל הזמן הזה המבוגרת שמולי מדברת איתו ומאיימת שהנהג יוציא אותו החוצה אם ימשיך לבכות(זה הדבר היחיד שהרגיע אותו קצת.. לפחות לה הוא הקשיב)

בסוף נמאס לי וחיפשתי איפה לרדת. לא יכולתי לסבול יותר את המבטים הביקורת האשמה והעצבים

ירדנו שלוש תחנות לפני הבית שלי והלכנו ברגל.

אמרתי לו שאני מאוד  מאוד כועסת עליו ושהוא לא התנהג יפה. כשאמא אומרת לשבת לא צריך להתגלגל על הרצפה ולבכות אלא לעשות מה שמבקשת.

הוא ייבב פה ושם אבל לא עשה שביתות כמו שהוא רגיל לעשות לנו.

יש לו גם קטע שבאמצע המדרגות הוא פשוט לא מוכן לעלות. ושוב אותו סיפור ובכי ושכנועים ולפעמים אפילו נשברים ומרימים אותו בעצבים(בעיקר בעלי כי אני הייתי בהריון ועכשיו עם הקטנה או עגלה אז לא רלוונטי)

הפעם הוא התחיל קצת עם הקונצים אבל הייתי ממש החלטית והוא עלה בשקט.

אני ממש רתחתי מעצבים. כעסתי על ההתנהגות שלו. אני אוהבת אותו הכי בעולם אבל תוהה לעצמי מה אפשר לעשות עם כל ההתמרדויות האלו? אני מפחדת הרבה פעמים גם שירוץ לכביש כי לפעמים רץ הלאה ולא מקשיב

ואגב  סיפרתי את זה לחברה שלי (רווקה אם זה משנה) ואמרתי לה שהוא עיצבן אותי וניסיתי לשפוך את הלב אבל היא אמרה

שלא אומרים על ילד שהוא מעצבן, ושזה ישאיר לו צלקת לחיים וכהנה וכהנה.

אני ממש נפגעתי כי מה בסך הכל אמרתי? ניסיתי לפרוק וקיבלתי שטיפה.

מה אתם חושבים שהדרך הנכונה להתמודד עם המרדנות הזו? האם גם אתם התנסיתם בכך?

ומה אתם חושבים על מה שהחברה אמרה? אשמח לתשובותיכם!

הכל נורמלי...ד.

התנהגת מעולה...

תקראי שוב מה שכתבת - ותצחקי מהפיליטון.....  התגובות של כל ה"מייעצים" לא שוות ליותר מזה. חבל על הצער..

והנה גם ראית, שכאשר "באו מים עד נפש" ובאופן חריג התנהגת קצת יותר בהחלטיות - הוא גם הבין שזהו...

פעם הבאה שאת שופכת את הלב על דבר כזה- אל תעשי את זה עם רווקה שאינה מבינה במה מדובר (ויכולה להיות גם נשואה כזו..), אלא עם אמא מנוסה וטבעית, שתספר לך מתי קרה גם לה...

לא ישאיר לו שום צלקת. רק בריאות. רואה שאמא שלו בן אדם, ונשארת בן אדם גם כשהגיבה קצת יותר תקיף, כמו בן אדם במצב כזה...

בכללי, כמובן להרבות ביחס חם ונעים ללא קשר לאירועים כאלה.

אבל בעניינים כאלה, חושבני שצריך מינון נכון של "תמהיל" עמידה על שלך, עם שלוה. אפשר בסוף להציע איזה "תחליף" בתור ג'סטה של המבוגר לילד, או איזו "הצעת פשרה".. לפעמים להסביר. לפי המצב והתחושה. הוא יראה שאינך נבהלת, עומדת על שלך כשצריך - ונשארת האמא הטובה.

תודה רבה דן על ההבנה וההרגשה הטובהlala

אני גם חשבתי כך ואמרתי לחברה שברגע שתהיה ממש במציאות הזו אולי תוכל להבין..

בדרך כלל אני מדברת על דברים כאלה  עם אחותי הנשואה אבל הפעם יצא שדיברנו ושפכתי את הלב..

בדרך כלל כשזה אני מולו אז יותר קל  להתנהל מולו או לערוך מו"מ אבל כשכל העולם מתערב זה לא מצליח..

שוב תודה. אם יש לך הצעות מעשיות לאיך להתמודד עם ההתנהגויות החוזרות ונשנות האלו אני מאוד אשמח לשמוע.

כי זה קורה די הרבה- סתם לדוגמא בהקשר של המדרגות רוב הפעמים הוא עולה בבכי אחרי שכנועים רבים

או שבעלי מרים אותו..

*אגב מה פירוש המילה פיליטון?

פיליטון,ד.

סוג של מאמר הומוריסטי, משעשע.

במדרגות, זו הפגנה מצויה.

אפשר לפעמים לנסות לחבק אותו קרוב, ולהגיד: אתה עייף?.. בוא נעלה מהר ביחד, נראה מי יגיע ראשון; או, בא נעלה הביתה וניתן סוכריה.. או משהו דומה (כלומר, הוא לא באמת עייף בדווקא, הוא בעצמו לא מבין בדיוק מה הענין. אבל זה נותן לו "הסבר" שהוא עשוי לקנות..).

לפעמים, אם מסרב בכל זאת, אז בשלוה: טוב, אז אני עולה -כשתרצה תבוא.. בד"כ התוצאה שהוא רץ אחרייך..  כמובן, לשים לב..

לגבי המדרגותקרימי

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

אשתף אותך בסיפור קטןמפתח סול
סיפרה לי אישה חכמה, שהבן שלה, כשהיה קטן, היה מחפש תשומת לב בדרכים שליליות בדר״כ.
ונתנה דוגמה שבכל פעם שכשהייתה מגיעה איתו לפתח הבניין היה בוכה וצועק שאינו מוכן לעלות ורוצה שירימו אותו בידיים. אחרי כמה פעמים מתישות והתנצחויות שלא הואילו כמובן, חשבה על רעיון:
אמרה לו שהיא תרים אותו בידיים עד לפתח הבית. וככה עשתה. בכל פעם שהגיעו לבניין הרימה אותו לפני שהיה אומר משהו. והייתה זורקת משפטים שרק ילדים גדולים/חזקים.. יכולים לעלות לבד..
זה לא נמשך הרבה זמן. באותו שבוע הוא אמר שרוצה לעלות לבד אך היא לא הסכימה, אמרה שכנראה הוא קטן מידי בשביל זה.. וכשהרימה אותו התחיל לצעוק שהוא רוצה לעלות לבד כי הוא כבר ילד גדול.
מאותו היום הוא היה רץ למדרגות ועולה במהירות;)
סיפור חמוד כוחות שמימיים
כמו צמח בראחרונה

פסיכולוגיה הפוכה מה שנקרא

דבר ראשון, זה מתאים לפורום הורות, לא לנשואים.כתר הרימון
דבר שני, הייתי ממליצה לך להשתמש בעגלה וב'טרמפיסט'.
תודהlala

תודה. אני אעתיק גם לשם פשוט אני רגילה לפורום הזה..

איפה אפשר לקנות טרמפיסט? ומה המחירים בערך?

לא יודעת, מניחה ששם ידעו לענות לך.כתר הרימון
תנסי את הטרמפיסט בעצמך לפני שאת קונהאמא יקרה לי*

אנחנו מאד לא אהבנו. לא יציב מספיק ולא נוח להליכה שאיננה קצרצרה, בטח שלא לאוטובוס.

כשהיו לנו שני צפופים (הפרש שנה וחודש) הכי התחברנו לעגלת תאומים.

היום יש כאלו צרות שנכנסות בכל דלת ולא תופסות הרבה מקום, ולכל אחד יש הפינה שלו.

שווה לבדוק ביד 2 בד"כ יש אחלה מציאות..

מבינה אותך, זה באמת קשה ולא נעים.כוחות שמימיים
קודם כל לדעתי את בסדר גמור וזה לגמרי נורמלי שתרגישי קושי ותרצי לפרוק.

על מה שהחברה אמרה היא כנראה אמרה מחוויה אישית שלה, וזה גם הגיוני הדברים שאמרה אבל לא היה מתאים לומר לך את זה באותו רגע ( אם בכלל ) .
במקרה הזה רצית לפרוק ולא עוד לקבל מוסר אחרי הסיפור הזה שגם ככה הכביד עלייך.

ועוד אומר אם זה בסדר,מזוית שלי הייתי אומרת שטיפול בפרחי באך ממש יכול לעזור לקטנציק..ולהקל עליכם.
וגם, שכמו שלא התרגשת ממנו בעלייה במדרגות זאת דרך נכונה מאוד להתמודד, רק לא לשכוח שיש לו סיבה למניפולציות לתשומת לב האלה שהוא עושה לך.
מוזמנת לפתוח באינטרנט באתר פארמה גורי על תמצית מס' 8 "צ'יקורי" בפרחי באך ולראות אם זה מתחבר לך...

תודה רבה ומה זה הפרחי באך שדיברת עליהם?lala

מי משתמש בהם? זה לבעיה כלשהי? מותר לפעוטות?

בס"דכוחות שמימיים

פרחי באך זאת שיטת טיפול טבעית ועדינה שמאוד מומלצת לתינוקות ילדים נשים בהריון וכלל האוכלוסיה.
עובד על האנרגיה שמופקת רק מצמחים ופרחים.
עובד על איזון של תכונות בנפש, גם תכונות מולדות וגם תכונות נרכשות ( לדוג' כתוצאה מטראומה נטישה חינוך ועוד.. )
זה יכול להיות כדי למנוע בעיות כלשהן
וזה יכול להיות גם לטיפול בבעיות,
(רק שכמובן ככל שהבעיה מחמירה זה לוקח יותר זמן לטפל...)

מוזמנת לפתוח באינטרנט באתר שהמלצתי לך ולקבל מידע ...
ואם את בוחרת ללכת לטיפול אז יש מטפלים/מטפלות שעובדים עם טיפות של באך וכאלו שלא אז לפי מה שידוע לי כדאי ללכת על מי שמטפל בטיפות באך...

איך לוקחים ? מקבלים את הבקבוק פורמולה מהמטפל/ת או מרשם שאיתו הולכים לבית מרקחת, ולוקחים 4 טיפות כמה שיותר פעמים ביום, מינימום 4 פעמים ביום עדיף בזמנים קבועים. איך? אפשר לשים בבקבוק מים לליווי כל היום אפשר לטפטף על האוכל על הסנדוויץ, על הסלט ...זה מאוד נוח.

מקווה שעניתי לך על השאלה...
אגב, בדרכ ככל שהמטופל צעיר יותר השינוי יהיה יותר מהיר, כי הנפש עדיין רכה..ככל שמתבגרים האדם לומד לאמץ לעצמו את התכונות ולוקח יותר זמן...

כן, אני יודעת שזה נשמע תמוה אבל כן, זה עובד.. רק חשוב ללכת למטפלת מומלצת, ושוב אין בזה סודות את מוזמנת לפתוח באינטרנט ממליצה על האתר של פארמה גורי יש שפע של מידע..
לא תמיד זה עובד ללכת בלי להסתובבl666

אצלי הם יודעים בסופו של דבר אימא לא תשאיר אותם לבד ובגיל יותר גדול היה לי ילד שלא שם לב שהלכתי וילד שעשה אותו דבר - הסתובב והלך לו בלי להסתכל עלי

דווקא במכולת הוא לא עושה בעיות..lala

ברור שפה ושם הוא יכול לבכות אבל ב"ה הוא לא מאלה שעושים קטעים בסופר. זה בעיקר בסיטואציות שציינתי.

הלוואי והייתי יכולה לעשות את זהlala

אבל בגלל שהוא ילד קטן ולא הכי מודע לסכנות אני מתה מפחד. אם אנחנו ברחוב אז יש תמיד כבישים ליד והוא יכול לרוץ לשם ואם סתם דוגמא בקניון הוא יכול לרוץ למדרגות הנעות...וכו'..

כשנאני יכולה(במדרגות לדוגמא) אני עולה אבל גם זה לא בלב שלם. אני לא יעה הביתה ואשאיר אותו בקומה ראשונה אלא אחכה בקומה שניה

וגם זה לא בלב שלם...

ומה עושים באוטובוס מלא במצב כמו שהיה?

זה גיל גבולי כזה- נגיד במדרגות אפשר פשוט לעצור ולחכותl666

עד שהוא יסכים לעלות, בעיה שלפעמים זה מפריע לשכנים שנחים תמיד

ואם הוא כבר מבין אז אפשר להגיד שילד שלא הולך עם אימא אז משחק שלו הולך ממנו לארון - כלומר להעניש גם שהוא יפסיד מהתנהגות שלו

יש הרבה ילדים שעדיין רב הזמן בעגלה בגיל הזה

קודם כל שימי פס על תגובות אנשים!אמאשוני
תתייחסי לאירוע כאילו רק את והילדים באיזור, כל השאר אוויר...
לגבי הילד, תשתדלי לאפשר לו את המרחב והזמן שהוא זקוק לו. זה ממש צורך התפתחותי אצלם. זאת לא התמרדות.
תתכנני את המסלול שיתאים לשחרר אותו לרוץ לפנייך או להיתקע במקום או להימרח על הג'יפה במדרכה או לעשות גלגולים על המעקה או לטפס על דברים בדרך...
תחפשי בקרבת מקום איפה גם את יכולה לנוח שיהיה לך כח.
לאט לאט תמצאי את הנוסחה שתאפשר לך כוחות.
כרגע את אחרי לידה, תתכנני את סדר היום גם בהתאם לצורך של הגדול.
במקרים חריגים אפשר לקשור בימבה כוכב לעגלה והוא ישב בה, עגלת תאומים או טרמפיסט או הוא בעגלה והתינוקת במנשא. אם תאפשרי לו 90% מהזמן את החופש שהוא זקוק לו ב10% הדחופים בוא ישתף פעולה....
עצה נוספת לגרום לו למהר אבל לעשות את זה בכיף זה דרך משחקים, אפשר ללמד אותו דגמי מכוניות, מספרים בלוחיות רישוי, צבעים, תחרות מי מגיע ראשון, מה יש מאחורי הסיבוב וכד'
רק לגבי סכנה מיידית של ריצה לכביש אני בעד תגובה מהירה- לא שיחת מוסר או הסברים או שכנוע- את זה אפשר ורצוי לעשות בבית דרך ספרים.
בכביש- מכה על היד או צרחה והוא מתיישר מיד.

לגבי החברה- תאוריות זה טוב ויפה. ובאמת אנחנו צריכים לזכור שילדים הם נשמות טהורות.
את הכי יודעת בעולם שהילד שלך לא מעצבן אלא ההתנהגות שלו מעצבנת.
לא רואה עניין "להוכיח" אמא על דיבור כזה...
חכי שהיא תהיה אמא היא תבין...
מצד שני אני יכולה להבין למה זה צרם לה. צריך לדעת אצל מי לפרוק לפעמים...

בהצלחה ונחת מהילדים.
תודה אמא שוני.. אני אכן ניסיתי בכל מאודי להתעלם ולא עניתי להlala

ן על מה שאמרו אבל זה קשה כי עדיין שומעים וזה מחלחל.. בייחוד כשזה היה בסיטואציה הזו  שהרגשתי שנמצאת בעמדת

חולשה.

תודה רבה. היום באמת לקחתי אותו ובאתי הרבה יותר מוכנה.

קודם כל לקחתי את הקטנה בעגלה כדי שאהיה פנויה לקבל אותו בחיבוק והגוף שלי יהיה יותר חופשי

ופנוי אליו.

לקחתי בתיק חטיף שיעסיק אותו וירגיע רעב קליל.. הלכתי איתו בקצב שלו, הסתכלנו בנחת על דברים מעניינים ברחוב.

דיברתי איתו והסברתי לו מה אנחנו עושים ולאן הולכים.

ברוך ה' היה הרבה ייותר טוב. הוא הלך ושיתף פעולה ולא עשה הפגנות. היו דברים פה ושם בקטנה אבל

מאמינה שההיערכות מראש ממש עזרה.

תודה שוב לכולם ושה' ייתן לנו הרבה כוחות לגדל את ילדינו בשמחה ואהבה.

מעולה..ד.

"באהבה ננצח"...

הכי טוב כך, כשהוא מרגיש שאת "איתו" ממילא, מוצא את מקומו בהליכה הזו.

ברוך ה'כוחות שמימיים
את מדהימה, ועשית בשכל... הילדון שלך בטח נהנה מתשומת הלב..

רק ברכה,והמון המון נחת !!
קודם כל את נשמעת אמא מדהימה!אשתו
כמו שכתבו לפני שימי פס על כולם. אנשים יודעים לייעץ לאחרים ולא תמיד לעצמם. את האמא שלו ונכון שיש מה לקבל מאחרים אבל את יודעת הכי טוב! וחלק מזה זה גם לדעת לסנן..
אני בטוחה שאת מנסה ויש לך את הדרכים הטובות שלך! יכולה רק לשתף מניסיון אישי קצת מהחוויות שלי שהשיתוף שלך זרק אותי שנים לאחור (עם אחות ראוי לציין. אבל אחות שביליתי איתה ימים שלמים יחד כמעט 3 שנים).
מה שאני עשיתי זה בכל פעם שהיא הייתה משתוללת/נמרחת על רצפה/צורחת וכד', הייתי אומרת לה שוב ושוב את מה שחשבתי לנכון שייקרה באותו רגע ועוזרת לה להגיע לזה. למשל: מעייני, אני אחכה עד שתרגעי אני לא יכולה להרים אותך. כתשרגעי אני אשמח לשחק איתך/להרים אותך (מה שרצתה ולפעמים מה שאני הצעתי כחלופה). היא הייתה צורחת איזה רבע שעה כל פעם ואחרי כמה זמן היא פשוט הפחיתה את הזמן עד שזה נעלם לגמרי! כל התהליך נמשך על פני חצי שנה או קצת יותר ואני בטוחה גם שכאמא זה פי מאה קשה אבל אם משדרים משהו ועקביים איתו נראלי שזה עוזר.
בנוסף גם כשהייתי מקריאה לה סיפורים או מספרת בע"פ הייתי מספרת על הילדה לולה שעשתה כך וכך (מה שהיא עשתה) ואם זה יפה ("נו נו נו") וכאלה ואז כשהיא הייתה עושה הייתי מזכירה לה את "לולה".. אבל אני כבר לא זוכרת אם זה היה כשהייתה בגיל שנתיים או אחרי אולי זה מוקדם מידי.
ממש בהצלחה לך! תזכרי שאומרים ששנתיים זה גיל ההתבגרות אז לפחות יש לך קצת הכנה
תודה לך יקרה! ולכולם על העצות והחיזוקים!lala

לאנשים באוטובוס-ויקי7

לומר להם שזה רק מפריע. באופן תקיף. 

אני הייתי מסתובבת ואומרת "תודה" תקיף. או "את מפריעה לי". פשוט שיבינו. גם אם אני ברחוב ויש ילד בוכה ואמא עם תינוק קטן, אני שואלת אותה אם אני יכולה להועיל. באופן כללי במריבות אני מאמינה שאנשים אחרים מפריעים.

(אתמול צעקתי על אחותי כי היא ממש ניסתה לעזור, אבל ממש הפריעה.)

אף פעם לא הבנתי מה גורם לאנשים להעיר ברחובה-מיוחד

אפשר להציע עזרה\ להתעצבן בשקט אבל לא לתת הצעות

2 עצותמצפה למשיח

א. כדאי להחמיא לו בפעמים שהוא כן מתנהג יפה. אפילו שלנו זה נראה מובן מאליו. להגיד לו איזה יופי שהיום הלכת יפה! כמו גדול.... אמא ממש שמחה.... וכו'.... כדאי קצת להאריך, כדי שזה יחלחל לליבו.

ב. אפשר בסתם אחר הצהריים אחד, לשחק משחק של "כאילו". הוא האמא ואת הילד, והולכים למכולת (לדוגמא) ולשחק באמת, שקונים בכאילו וכו'. ואז כשחוזרים, לעשות לו קצת ממה שעושה, ואחרי שמבין, להגיד משו כמו: בעצם, אני גדול, אני יכול ללכת כמו אמא! .... וככה הוא יבין...

לדעתי..אנומימית

אני חושבת שההתנהגות שלו מתאימה לגמרי לגיל והיא חלק מההתפתחות שלו!ברור שזה לא קל אבל לזכור שזה עובר.מה שהרגשת רע היה בעיקר בגלל האנשים ה"נחמדים" באוטובוס.אחרת היית יכולה להתעלם. אני חושבת שכדאי להתעלם איפה שאפשר להעביר בשקט.כמובן אם זה לא משהו חריג..לגבי המדרגות אני אומרת לבן שלי שאני מחכה לו בבית והוא יכול לעלות בקצב שלו. לאט לאט הוא עלה. בהצלחה וגידול קל.

ממש מסכימה...מטיילת
גם לי ילד בגיל של בנך... וזו התנהגות נורמטיבית בהחלט... יש לו את הקצב שלו, הוא נהנה לחלום... והוא לא מבין למה יש למהר... בכל אופן הסחות דעת תמיד עוזרות... "ראית את הציפורים בחלון.." וכדומה... כדי שירצה לשבת בכסא האוטובוס ולגבי המדרגות.. אפשר לתת לו מפתח שהוא ירצה לפתוח את דלת הבית..
ילד חייב לשבת באוטובוסמיניונית
את צודקת בהכל חוץ מדבר אחד:
אבל ילד חייב לשבת באוטובוס, כי זה מסוכן לו לעמוד, כל עצירה יכולה לגרום לילד ליפול יכולים לדחוף בלי לשים לב

ולכן ברור שבקטע הזה אל תוותרי, זו סכנת חיים
אוליריקו

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=4030&cat_id=4034

"להתמודד עם גיל ה לא" מכון מאיר ד"ר אבולעפיה

"הפעם הוא התחיל קצת עם הקונצים אבל הייתי ממש החלטית והוא עלה בשקט."

ברגע שאנחנו בקור רוח ושליטה ולא מתרגשים הכל רץ.

קל להגיד..קשה בקרב.

הכל לגמרי נורמלי ארץטרופיתיפה

יש לי אחד בן 4 חודשים ואחת בת שנתיים וחודש

עד לפני שבוע היא עשתה לי בית ספר, מה שעבר עלייך זה תענוג לעומת מה שעברתי.

אבל זה ממש נחלש.

אני השגתי עגלת תאומים וככה היא מרגישה יותר שיוויון

וגם התחלתי להשכיב אותה לישון יותר מוקדם וככה יש לנו שעה בבוקר לפני המעון שיש לי סבלנות ומרץ להרבה דברים.

אבל התינוק שלך רק בן חודשיים וזה לא משהו שאת יכולה כנראה לעשות כרגע,

אז פשוט תחכי. יום אחד הם יתחתנו ויעזבו אותך בשקט

אגב, אני גם לא בעד להגיד עליהם שהם מעצבנים, אפילו שזה כמה פעמים היה לי על קצה הלשון

אולי היה אפשרלטובה
לתת לנשים אם נראות בסדר את התינוקת לשניה ואז להרים אותו ולהושיב אותו לידך ולהסביר לו וגם להגיד שמבינה אותו ושקשה לו וכו' אבל אתם רוצים להגיע בשלום הביתה ושלא נעים לך כך ושזה מסוכן. להיות אמפתית שירגיש שאת מבינה אותו. פשוט רוצה אותך נראה. צומי . מקנא באחותו הקטנה.
הכל נורמלי, ומוכר....אחינעםם

וכן, יש אנשים שמרשים לעצמם להגיד מה שהם רוצים, במיוחד כשמדובר בילדים...

את אמא שלו והוא הבן שלך ושכולם יגידו מה שהם רוצים.

ואת בן אדם. אם את טועה- וכולנו טועים- אז זה בסדר, הילד שלך ילמד שאת לא מושלמת וזה בסדר אם גם הוא יהיה לא מושלם. 

באופן אישי-אם קורה לי שאמרתי משהו  לילדים וזה לא היה במקום , כעסתי יותר מדי - אני מתנצלת ומבקשת סליחה מהילדים. זה נראה לי הוגן. (כמובן שאם חינכתי, לא הרשתי משהו מסיבות שלי והכל היה מתוך מחשבה- אני לא מתנצלת...)

לגבי חברה רווקה- לא יודעת עד כמה נכון לשתף אותה אם כבר הבנת את הלך הרוח שלה. יש רווקות עם אמפטיה והכלה, ויש כאלה שלא- תלוי בבנאדם.

לגבי המרדנות- הגעת לגיל ההתבגרות המוקדם.. בהצלחה! זה עובר באיזשהו שלב. תציבי גבולות באופן עקבי ותבחרי על מה את מתעקשת ועל מה לא. אי אפשר להיכנס לעימות על כל דבר, זה יעייף אותך ואותו. 

בהצלחה!!!

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך