גם חושבת שזה כבר לא נעים לי בפורום מעורב עם בנים.
כמה דברים שלא היו ברורים.
לפחות אומר את דעתי הקטנה באופן ברור אחת ולתמיד.
יש פה כמה בלבולים.
כל הבנות שעד עכשיו חשבו שיש בנים שלא נופלים לפני החתונה, שתדענה שגם אם זה קיים, זה מאוד מאוד נדיר.
וגם אם זה נדיר, רוחכן לא צריכה ליפול. אנחנו לא מתחתנים עם מלאכים, וגם אנחנו בעצמנו לא מלאכיות. וב"ה שכך.
הנסיון הזה הוא נסיון, והוא נסיון קשה מאוד. הכי קשה. לבנות, וכל שכן לבנים. כל אחד ואיפה שזה תופס אותו.
מי שחטא, הוא לא מגעיל, והוא לא מצורע, והוא לא רשע, ואפילו אם הוא מכור הוא מתוק מדבש ונופת צופים, צדיק, וקדוש.
כל אחד בכל מקום ובכל דור ודור יכול וצריך לעבוד את ה' מהמקום שלו באהבה ובשמחה, בבחינת מלוא כל הארץ כבודו, הוא נמצא אפילו שם, צריך רק לגלות אותו.
ולא משנה מה הוא עשה, הוא קדוש ומתוק וה' אוהב אותו ומאמין בו לאין ערוך. (וגם אני, אפילו אותי אני אוהבת)
...
למה מלכתחילה אני נגד הצגת סטטיסטיקות שמראות את כמות הנופלים באינטרנט לא מסונן?
לא כי זה גורם לי לחשוב רע על יהודים, זה בכלל לא מפריע לי לאהוב אותם או להתקרב אליהם, אפילו אם הם חוטאים.
יש עם שחוטא פחות מאיתנו? זה דרך העולם.
אני נגד כי אני מסתפקת באמירת חז"ל "אין אפוטרופוס לעריות" בשביל שזה יגרום לי להבין שלא משנה למה, אני צריכה למנוע מעצמי כמה שיותר מלפול.
למה בדיעבד אני בעד הצגת סטטיסטיקות כאלו?
זה בשביל מי שלא מאמין לדברי חז"ל, זה בא להוכיח שהם צדקו. ובא להעיר אותנו מתרדמת של כמה שנים.
...
האם סינון יעזור למי שרוצה לחטוא? לא.
האם סינון +יכול+ לעזור למי שלא רוצה לחטוא? בהחלט.
האם כל הנפילות תלויות באינטרנט פרוץ? ממש לא.
מאז ומעולם, עוד לפני שהיה אינטרנט, לפני שהיו סרטים, לפני שהיו עיתונים, לפני שהיה מבול לפני שהיו חיים בעולם הזה, היו נפילות.
לכן, בן אדם צריך לקחת אחריות על מעשיו ולשמור על הקדושה, הטוהר והיופי שלו.
לעשות סינון, זה לא אומר לזרוק את האחריות על המכשיר, זה אומר להשתמש באחריות ולעשות השתדלות מנימלית שתמנע מאיתנו ליפול.
לשמור על הלכות ייחוד עם פנויה (דרבנן), זו הרחקה שנועדה להגן עלינו מפני החטא מדאוריתא.
אנחנו לא זורקים אחריות על הדלת או על משהו אחר, אנחנו מכירים את עצמנו ויודעים שאין אפוטרופוס והסיכויים להחזיק מעמד בנסיון קשה כזה, קלושים אם לא אפסיים.
ולכן אנחנו לוקחים אחריות ומציבים את הגדר הרבה לפני התהום עצמו, ולא דורשים מעצמנו דרישה כמעט בלתי אפשרית להאבק על חיינו בפתח התהום ממש. +זה+ לא אחראי.
...
למה מלכתחילה אני לא בעד השיטה של להוציא בחורים שאין להם סינון מהישיבה, או לא בעד להימנע מלצאת עם בחורים כאלו?
כי אני יותר מתחברת לימין מקרבת. אני שונאת שמאל דוחה.
אני חושבת שזה מעורר אנטיגוניזם, מפלג את הציבור שהוא גם ככה מפולג וקטן, מדביק תג "רשע" זורח על מי שלא מסנן.
עוקר את השיטה של הציבור שיותר מכל ציבור אחר בעולם דוגל בלהוסיף צדק מאשר לקבול על הרשעה.
עוקר את השיטה של הציבור היחיד מכל העולם שמקבל את הכלל כמו שהוא, ודואג לקרב אותו כמו שהוא בלי לחטט לו בחטאים שהוא עושה בחדרי חדרים ולקבל אותו על תנאי זה.
למה בדיעבד גמור אני כן בעד השיטה הזאת?
כי בלית ברירה אני (ועוד רבים אחרים) לא רואה שום דרך אחרת לעצור התופעה המזעזעת הזאת, שאנשים, נשים וילדים! צדיקים וטהורים נחשפים לדברים שאבא שלהם לא ראה וסבא שלהם בטוח שלא ובכמויות מסחררות. בנגישות שלא היתה כמותה מעולם.
ואנחנו רק ההתחלה, יש עוד דור שלם טהור ומתוק שמחכה לנו.
והטכנולוגיה רק הולכת ומשתכללת, ואיתה הנסיונות היותר קשים.
צריך שסינון יהיה ברור מאליו, בשביל שנוכל להתמודד עם צרות רבות נוספות שצריך להתמודד איתן.
אז נכון ש"אין אפוטרופוס", במילים אחרות, +הנטיה+ ליפול היא טבעית, אבל יש חיוב במקביל לא ליפול, לא לתור אחרי הלב ולא אחר העיניים, כדי שנוכל להמשיך את הקשר הנפלא עם ה' יתברך, רבון כל העולמים, אדון כל הנשמות, מלך מלכי המלכים הקב"ה ולהגדיל תורה ולהאדירה

כל השאר כבר בידיכם... ובע"ה שנזכה לגדל דור שיביא את הגאולה השלמה - בזכות ולא בחסד.
זהו בינתיים לפחות.
לא נראה לי שהוא מתכוון...