אני רוצה אחת ולתמיד לכתוב את משהו ובאמת מכל הלביפה זה לא סיבה
ומצידי שינעלו את השרשור, אולי עדיף ככה. כבר שבעתי לגמרי מהדיונים הללו כאן.
גם חושבת שזה כבר לא נעים לי בפורום מעורב עם בנים.

כמה דברים שלא היו ברורים.
לפחות אומר את דעתי הקטנה באופן ברור אחת ולתמיד.

יש פה כמה בלבולים.

כל הבנות שעד עכשיו חשבו שיש בנים שלא נופלים לפני החתונה, שתדענה שגם אם זה קיים, זה מאוד מאוד נדיר.
וגם אם זה נדיר, רוחכן לא צריכה ליפול. אנחנו לא מתחתנים עם מלאכים, וגם אנחנו בעצמנו לא מלאכיות. וב"ה שכך.

הנסיון הזה הוא נסיון, והוא נסיון קשה מאוד. הכי קשה. לבנות, וכל שכן לבנים. כל אחד ואיפה שזה תופס אותו.

מי שחטא, הוא לא מגעיל, והוא לא מצורע, והוא לא רשע, ואפילו אם הוא מכור הוא מתוק מדבש ונופת צופים, צדיק, וקדוש.
כל אחד בכל מקום ובכל דור ודור יכול וצריך לעבוד את ה' מהמקום שלו באהבה ובשמחה, בבחינת מלוא כל הארץ כבודו, הוא נמצא אפילו שם, צריך רק לגלות אותו.
ולא משנה מה הוא עשה, הוא קדוש ומתוק וה' אוהב אותו ומאמין בו לאין ערוך. (וגם אני, אפילו אותי אני אוהבת)

...

למה מלכתחילה אני נגד הצגת סטטיסטיקות שמראות את כמות הנופלים באינטרנט לא מסונן?
לא כי זה גורם לי לחשוב רע על יהודים, זה בכלל לא מפריע לי לאהוב אותם או להתקרב אליהם, אפילו אם הם חוטאים.
יש עם שחוטא פחות מאיתנו? זה דרך העולם.
אני נגד כי אני מסתפקת באמירת חז"ל "אין אפוטרופוס לעריות" בשביל שזה יגרום לי להבין שלא משנה למה, אני צריכה למנוע מעצמי כמה שיותר מלפול.

למה בדיעבד אני בעד הצגת סטטיסטיקות כאלו?
זה בשביל מי שלא מאמין לדברי חז"ל, זה בא להוכיח שהם צדקו. ובא להעיר אותנו מתרדמת של כמה שנים.

...

האם סינון יעזור למי שרוצה לחטוא? לא.
האם סינון +יכול+ לעזור למי שלא רוצה לחטוא? בהחלט.

האם כל הנפילות תלויות באינטרנט פרוץ? ממש לא.
מאז ומעולם, עוד לפני שהיה אינטרנט, לפני שהיו סרטים, לפני שהיו עיתונים, לפני שהיה מבול לפני שהיו חיים בעולם הזה, היו נפילות.

לכן, בן אדם צריך לקחת אחריות על מעשיו ולשמור על הקדושה, הטוהר והיופי שלו.
לעשות סינון, זה לא אומר לזרוק את האחריות על המכשיר, זה אומר להשתמש באחריות ולעשות השתדלות מנימלית שתמנע מאיתנו ליפול.
לשמור על הלכות ייחוד עם פנויה (דרבנן), זו הרחקה שנועדה להגן עלינו מפני החטא מדאוריתא.
אנחנו לא זורקים אחריות על הדלת או על משהו אחר, אנחנו מכירים את עצמנו ויודעים שאין אפוטרופוס והסיכויים להחזיק מעמד בנסיון קשה כזה, קלושים אם לא אפסיים.
ולכן אנחנו לוקחים אחריות ומציבים את הגדר הרבה לפני התהום עצמו, ולא דורשים מעצמנו דרישה כמעט בלתי אפשרית להאבק על חיינו בפתח התהום ממש. +זה+ לא אחראי.

...

למה מלכתחילה אני לא בעד השיטה של להוציא בחורים שאין להם סינון מהישיבה, או לא בעד להימנע מלצאת עם בחורים כאלו?
כי אני יותר מתחברת לימין מקרבת. אני שונאת שמאל דוחה.
אני חושבת שזה מעורר אנטיגוניזם, מפלג את הציבור שהוא גם ככה מפולג וקטן, מדביק תג "רשע" זורח על מי שלא מסנן.
עוקר את השיטה של הציבור שיותר מכל ציבור אחר בעולם דוגל בלהוסיף צדק מאשר לקבול על הרשעה.
עוקר את השיטה של הציבור היחיד מכל העולם שמקבל את הכלל כמו שהוא, ודואג לקרב אותו כמו שהוא בלי לחטט לו בחטאים שהוא עושה בחדרי חדרים ולקבל אותו על תנאי זה.

למה בדיעבד גמור אני כן בעד השיטה הזאת?
כי בלית ברירה אני (ועוד רבים אחרים) לא רואה שום דרך אחרת לעצור התופעה המזעזעת הזאת, שאנשים, נשים וילדים! צדיקים וטהורים נחשפים לדברים שאבא שלהם לא ראה וסבא שלהם בטוח שלא ובכמויות מסחררות. בנגישות שלא היתה כמותה מעולם.
ואנחנו רק ההתחלה, יש עוד דור שלם טהור ומתוק שמחכה לנו.
והטכנולוגיה רק הולכת ומשתכללת, ואיתה הנסיונות היותר קשים.

צריך שסינון יהיה ברור מאליו, בשביל שנוכל להתמודד עם צרות רבות נוספות שצריך להתמודד איתן.

אז נכון ש"אין אפוטרופוס", במילים אחרות, +הנטיה+ ליפול היא טבעית, אבל יש חיוב במקביל לא ליפול, לא לתור אחרי הלב ולא אחר העיניים, כדי שנוכל להמשיך את הקשר הנפלא עם ה' יתברך, רבון כל העולמים, אדון כל הנשמות, מלך מלכי המלכים הקב"ה ולהגדיל תורה ולהאדירה

כל השאר כבר בידיכם... ובע"ה שנזכה לגדל דור שיביא את הגאולה השלמה - בזכות ולא בחסד.
זהו בינתיים לפחות.
100%ה-מיוחד

אהבתי כל מילה!

יפה מאד...מבקש אמונה

יפה מאוד, אבל..צריך עיון
שני דברים

א. 'אין אפוטרופוס לעריות' זה לא אומר שכמעט ואין סיכוי לא לחטוא, אלא שאדם לא יכול להיות בטוח בעצמו. (לדוג' אדם יר"ש יכול להיות בטוח שלא יפתח את הטלפון בשבת ולא צריך להתרחק ממנו, לעומת איסורי עריות בהם הוא לא יכול לסמוך על עצמו גם אם הסיכוי שהוא יעשה את זה נמוך)

ב. לדחות לגמרי את מי שאין לו סינון אולי יגרום לחלק להתקין כזה, אבל נראה לי שאלה חבר'ה שגם הסברה חיובית טובה תגרום להם לעשות את זה. מה שבטוח זה שזה ירחיק יותר אנשים שלא ישימו סינון, לא נראה לי שזה שווה את זה...

(עוד משהו צדדי, פנויה היום זה איסור דאורייתא מכיוון שהיא נידה)
התגובות שלך מגעילות אותי פעם אחר פעם.הולם במיוחד

(אל תשליך את הכעס כלפי עצמך ואת הנסיון הכואב שלך על שאר העולם. זה לא נכון, לא מוסרי, ובעיקר מגעיל.)

לא נראה לי שהוא מתכוון...יפה זה לא סיבה
"ואנחנו המין הגברי זבלים. נקודה."הולם במיוחד

נראה לי עם המון כוונה.

וגם אם במקרה אני טועה-

זו צורת התבטאות מגעילה ממש.

מה הקשר??הולם במיוחד

מה אתה מנסה להוכיח?

מה זו האמירה המגעילה והמכלילה הזו שגברים הם זבל?

הדיבור שלך לא ענייני, ובכלל בכלל לא שייך.

אין לי מה להמשיך עם זה.הולם במיוחד

הגישה שלך פשוט מגעילה אותי,

וזו לא דרך התורה להאמין שמישהו הוא פשוט 'זבל'. קורה שנופלים, אפשר לשנות ולהשתנות, ותמיד יש כוחות לכאן ולכאן.

לומר שמישהו זבל מטיבעו זו פחדנות, התחמקות מפני התמודדות, וזילזול בכל אדם אחר שעונה גם לקטגוריה הזו.

ואין לי איך להיפגע מדבריך באופן אישי, כי אני בת. זו היתה התייחסות כללית. אל תכניס אותי לפן אישי.

הערה..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך א' בשבט תשע"ו 20:37

"ליפול" כמובן, אין הכוונה שאנשים - בגיל שכבר עמדו על דעתם ורוצים בטוב - עוסקים במזיד בדברים רעים. ב"ה, רובם אינם כך, חלילה (וגם הכותבת לא כיוונה לכך).

דבר שני. אם קורה שאדם נכשל בחטא, לא אנוס, אז  באותו זמן אינו "צדיק" בענין זה. אע"פ שהפנימיות של אדם מישראל תמיד טובה ומצפה לגילויה. ויחזור בתשובה באמת. כמובן, מכל מצב צריך לעבוד את ה', אבל אכן ההתמכרות לדברים רעים, מקשה גם על בהירות הרצון לכך.

וכמובן, ממה שעברתי במהירות על ההודעה, יש שם הרבה דברים יפים וחשובים.

(בלחש: אכן טורדת אותי הדאגה לדור הבא אחרינו...)אלעזר300

כנראה זה בגלל שאני לא עוקב באופן הדוק, אבל לא הייתי מודע לכך שהדיון התחיל סביב הסינון. לדעתי הטיעון שלא להתקין סינון בגלל שזאת "התחמקות" או "הסרת אחריות" הוא שטות גמורה. מפתיע אותי איך אנשים חושבים כך. אז אם זה הנושא, אני איתך.

(ועדיין סביר מאוד שפספסתי כמה ממוקדי הדיון, ובינתיים נוח לי ככה)

לא ראיתי שמישהו טען את זהצריך עיון
רוב מי שלא מסנן זה מסיבות פרקטיות, החסימה מפריעה לו (ממה שראיתי היו כאן רק שניים-שלושה שלא מסננים, הדיון לא היה האם לסנן אלא בעיקר מה היחס למי שלא מסנן)
אני שמעתי בחיים אנשים שטוענים ככה...אלעזר300

כאן בפורום, כמו שאמרתי, לא עקבתי היטב בכלל. אז תודה רבה על התיקון, תבורך.

יחס למי שלא מסנן... הממ... באמת מורכב מכדי שאתייחס בביטחון.

^^^די"מ
אני סיננתי והפסקתי כי זה תקע לי את הפלאפון (לפחות ככה ההוא במעבדה טען) ואני דווקא חוכך בדעתי להחזיר. נראה כשנחזור לארץ.
מסכים מאוד כל הכבוד לך. רק רוצה להוסיף שזה כן נפוץ מאודעשו יכין
אולי פחות נפוץ אנשים שנופלים בקביעות אבל ממש בודדים הם אלו שלא נפלו בכלל וגם זה כנראה בגלל תמימות.
זה דבר שהוא ממכר לא פחות מכל סם...כל הבנות המתייחסות לזה כעל סיבה לא לצאת שידעו שהן כנראה מסננות את רוב הבנים בימנו, וממש לא קל אחרי פגישה או שניים לפתוח את עצמך ולדבר על אחד מהדברים שאתה הכי מתבייש בו, קיצר קצת הבנה. ברוך ה' שלבנות אין את היצר של בנים כי זה יוצר איזון אבל צריך להבין...שההתמודדות קשה ברמות שאין לתאר, לא למהר לשפוט לפני שהגעתם לשם
איך זה יעצור?די"מ
אני כבר יודע לבד שאני רשע
זה יעזוריפה זה לא סיבה
כי מי שחשוב לו ללמוד בישיבה, יאלץ (כן, מעצבן שנעשה את זה מאילוץ חיצוני ולא מאהבה) לסנן.
מי שרוצה להתחתן עם מישהי יראת שמיים, יצטרך לסנן או להתפשר על בחורה פחות ממה שהוא רוצה.

זאת לא דרך לכתחילית בכלל כמו שכבר אמרתי, אם דרך חיובית תעזור לכל עמ"י לסנן, כמובן שעדיף.
אבל אם לא, עדיף לספוג את כל החסרונות שבדרך הזאת על מנת להשיג את המטרה- קדושת עמ"י.
עם הזמן זה יעבור... בהתחלה זה קצת יכאב, אבל ירפא אותנו.
זה לא השם שלייפה זה לא סיבה
והאמת אף פעם לא תוחלף.
(לא הבנתי באיזו נימה אמרת את זה... מקווה שלא אמרת את זה בקטע שלילי )
זה דיון למקום אחריפה זה לא סיבה
אצלי זה רק יצור אנטגוניזם (איך שלא כותבים את זה).די"מ
כשלמדתי בדוד המלך זה היה בתוך התפוצות שזו ישיבה חרדית וברשמית היה אסור להן פלאפון עם אינטרנט.
לי היה סמארטפון (אז עם חסימה) ולא הסתרתי את זה ואם היו מציבים לי לבחור בין ללמוד בישיבה או להחליף פלאפון על הפרנציפ הייתי עוזב.

ובקשר לאשה, אני לא מחפש מישהי מושלמת. אני מחפש מישהי לעבוד איתה ביחד.
יש עוד הרבה אנשים חוץ ממך יפה זה לא סיבה
ואתה שונה עם ובלי קשר מהרבה אנשים.

וכמובן שזה יצור אנטיגוניזם. אבל עדיף שכמה ישארו "בחוץ" עם כל הצער, מאשר שכל הציבור יהיה רקוב...
לא חושב שמדובר בבודדים.די"מ
אצלנו בישיבה הייתי היחיד עם סמארטפון וגם אני הייתי עם חסימה. זה בכלל לא היה בדיבור. טאצל החרדים בתפוצות לחצי מהם היה למרות שזה היה אסור. איך נראה לך זה קרה?
אנשים עם סמארטפון זה משהו אחד...אדם כל שהוא

אנשים שיעזבו על הפרנציפ זה משהו אחר.

לא הבנת.די"מ
התכוונתי שזה יצור אנטיגוניזם.
וזה שאצלנו זה בכלל לא עלה ואצלם זה היה הפוך.
אתה חושב שהסיבה שהיה שם סמארטפונים זה ההתנגדות להם,אדם כל שהוא

ואצלכם לא היה כי לא הייתה התנגדות?

נראה לי שסמארטפונים נפוצים היום מאוד, בחוגים שאין להם התנגדות או שיש להם התנגדות מינורית אליהם, וזה שאצלכם זה היה אחרת זה החריג, ולא המצב בישיבת התפוצות.

לא.די"מ
גם אצלנו הייתה "התנגדות" אבל היחס היה אחרת.
אם מישהו היה שואל את הרב הוא היה אומר שלא כדאי ואם כן רק עם חסימה אבל לא יוצא נגד זה בצורה תקיפה ו בסגנון פשקויילי כמו אצל החרדים.
וזו הסיבה לדעתך שלא היה?אדם כל שהוא

כלומר, ההתנגדות בסגנון של הרב שלך הצליחה למנוע את הסמארטפונים?

נראה לי שיש הרבה רבנים בציבור הדת"ל שאם מישהו היה שואל אותם הם היו אומרים לו שלא כדאי, ואם כן רק עם חסימה, אבל המישהו הזה פשוט לא שואל אותם. [והם מצידם לא אומרים לו כלום כשהם רואים אותו עם סמארטפון].

לא רק.די"מ
אבל האמת שלא יודע למה. אבל היציאה החריפה בצורה מוגזמת לא עושה טוב לדעתי.
חלק מהדברים שכתבת נכונים ויפים אבל זו טעות לחשובלשם שבו ואחלמה
שאם נמדר אותם ונרחיק (ונפסול על שידוכים) זה יעזור במשהו. מילא לפסל מי שבמזיד לא מסנן את המכשיר, אבל לפסול את מי שחטא זה כמו לפסול בחורה שפעם השרוול עלה לה מעל המרפק.

ועוד טעות חמורה לא פחות.
מי שנפל הוא רשע הוא משוקץ הוא מזוהם וה׳ שונא אותו.

מי שעשה תשובה הוא אהוב וטהור וקדוש וה׳ אוהב אותו.
מדובר על לפסול מי שלא מסנן מכשיר במזיד. תקרא היטב.יפה זה לא סיבה
ומה שכתבת "טעות חמורה",
מה שכתבת זה נורא ואיום ולא נכון בעליל.
ה' לא שונא אותו אף פעם!! וגם אם בנקודה הזאת הוא מעד, הוא לא משוקץ ומזוהם, ולחשוב ככה זה בטוח לא מקדם אנשים בעבודת ה'.
חכמים, היזהרו בדבריכם...
ראי מה עניתי לשוברת גלים. נקודת הישועה היא בתשובהלשם שבו ואחלמה

אחרת מה ההבדל בין צדיק לרשע?

טעות חמורה ביותר לשם!!!!שוברת גלים
השם יתברך מתעב את החטא המשוקץ והמזוהם, את המעשה הגועלי. אבל לעולם, לעולם לא את בנו אהובו. לעולם!! שירד הכי נמוך שיכול לרדת, וה' לא ישנא אותו.
הוא אוהב. הוא מאמין שנחזור בתשובה לכן כל נשימה ונשימה שמזכה אותנו בעוד פיסת חיים על פני האדמה זו האמונה של השם בנו.
אנחנו כולנו חלק אלוק ממעל, הנשמה שלנו הייתה ותהיה לעד טהורה וזכה. כל השאר זה קליפות שיש להסיר!! ואת זה השם שונא!
אני לא יודע מניין לך את מי ה' מתעב ואת מי הוא אוהבלשם שבו ואחלמה

אני בכל אופן לומד רמב"ם:

(ספר המדע, הלכות תשובה, פרק ז)

תסתכלי בסעיף ו' הדגשתי והגדלתי את הקטע הרלוונטי:

א  הואיל ורשות כל אדם נתונה לו כמו שבארנו ישתדל אדם לעשות תשובה ולהתודות בפיו מחטאיו ולנעור כפיו מחטאיו כדי שימות והוא בעל תשובה ויזכה לחיי העולם הבא:

ב  לעולם יראה אדם עצמו כאילו הוא נוטה למות ושמא ימות בשעתו ונמצא עומד בחטאו לפיכך ישוב מחטאיו מיד. ולא יאמר כשאזקין אשוב שמא ימות טרם שיזקין. הוא ששלמה אמר בחכמתו (קהלת ט-ח) ''בכל עת יהיו בגדיך לבנים''

ג  אל תאמר שאין תשובה אלא מעבירות שיש בהן מעשה כגון זנות וגזל וגניבה. אלא כשם שצריך אדם לשוב מאלו כך הוא צריך לחפש בדעות רעות שיש לו ולשוב מן הכעס ומן האיבה ומן הקנאה ומן ההתול ומרדיפת הממון והכבוד ומרדיפת המאכלות וכיוצא בהן מן הכל צריך לחזור בתשובה. ואלו העונות קשים מאותן שיש בהן מעשה שבזמן שאדם נשקע באלו קשה הוא לפרוש מהם. וכן הוא אומר יעזוב רשע וגו'

ד  ואל ידמה אדם בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העונות והחטאות שעשה. אין הדבר כן אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאילו לא חטא מעולם. ולא עוד אלא ששכרו הרבה שהרי טעם טעם החטא ופירש ממנו וכבש יצרו. אמרו חכמים מקום שבעלי תשובה עומדין אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו. כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם מפני שהן כובשים יצרם יותר מהם: 

ה  כל הנביאים כולן צוו על התשובה ואין ישראל נגאלין אלא בתשובה. וכבר הבטיחה תורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותן ומיד הן נגאלין שנאמר (דברים ל-א) ''והיה כי יבאו עליך כל הדברים'' וגו' (דברים ל-ב) ''ושבת עד ה' אלהיך'' (דברים ל-ג) ''ושב ה' אלהיך'' וגו':

ו  גדולה תשובה שמקרבת את האדם לשכינה שנאמר (הושע יד-ב) ''שובה ישראל עד ה' אלהיך''. ונאמר ''ולא שבתם עדי נאם ה'''. ונאמר (ירמיה ד-א) ''אם תשוב ישראל נאם ה' אלי תשוב''. כלומר אם תחזור בתשובה בי תדבק. התשובה מקרבת את הרחוקים. אמש היה זה שנאוי לפני המקום משוקץ ומרוחק ותועבה. והיום הוא אהוב ונחמד קרוב וידיד. וכן אתה מוצא שבלשון שהקב''ה מרחיק החוטאים בה מקרב את השבים בין יחיד בין רבים. שנאמר (הושע ב-א) ''והיה במקום אשר יאמר להם לא עמי אתם יאמר להם בני אל חי''. ונאמר ביכניהו ברשעתו כתוב (ירמיה כב-ל) ''את האיש הזה ערירי גבר לא יצלח בימיו'', (ירמיה כב-כד) ''אם יהיה כניהו בן יהויקים מלך יהודה חותם על יד ימיני'' וגו'. וכיון ששב בגלותו נאמר בזרובבל בנו (חגי ב-כג) ''ביום ההוא נאם ה' צבאות אקחך זרובבל בן שאלתיאל עבדי נאם ה' ושמתיך כחותם''

ז  כמה מעולה מעלת התשובה. אמש היה זה מובדל מה' אלהי ישראל שנאמר (ישעיה נט-ב) ''עונותיכם היו מבדילים ביניכם לבין אלהיכם''. צועק ואינו נענה שנאמר (ישעיה א-טו) ''כי תרבו תפלה'' וגו' ועושה מצות וטורפין אותן בפניו שנאמר (ישעיה א-יב) ''מי בקש זאת מידכם רמוס חצרי'', (מלאכי א-י) ''מי גם בכם ויסגר דלתים'' וגו'. והיום הוא מודבק בשכינה שנאמר (דברים ד-ד) ''ואתם הדבקים בה' אלהיכם''. צועק ונענה מיד שנאמר (ישעיה סה-כד) ''והיה טרם יקראו ואני אענה''. ועושה מצות ומקבלין אותן בנחת ושמחה שנאמר (קהלת ט-ז) ''כי כבר רצה האלהים את מעשיך''. ולא עוד אלא שמתאוים להם שנאמר (מלאכי ג-ד) ''וערבה לה' מנחת יהודה וירושלם כימי עולם וכשנים קדמוניות'': 

ח  בעלי תשובה דרכן להיות שפלים וענוים ביותר. אם חרפו אותן הכסילים במעשיהם הראשונים ואמרו להן אמש היית עושה כך וכך ואמש היית אומר כך וכך. אל ירגישו להן אלא שומעין ושמחים ויודעין שזו זכות להם. שכל זמן שהם בושים ממעשיהם שעברו ונכלמים מהן זכותם מרובה ומעלתם מתגדלת. וחטא גמור הוא לומר לבעל תשובה זכור מעשיך הראשונים או להזכירן לפניו כדי לביישו. או להזכיר דברים וענינים הדומין להם כדי להזכירו מה עשה. הכל אסור ומוזהר עליו בכלל הוניית דברים שהזהירה תורה עליה שנאמר (ויקרא כה-יז) ''ולא תונו איש את עמיתו'':

בקשר לנשמה, זה לא סותר. האדם הוא לא הנשמה שלו, באדם יש נשמה, ויש בו עוד דברים. הנשמה היא החלק הטוב שבו. 

אתה לומד רמב"ם בפשט?שוברת גלים
כי אם הסקת מזה שה' שונא אותך כשאתה חוטא זה עגום מאוד.
מעבר לזה שזה עגום זה מחליש ולא מקדם כהוא זה. כי אם ה' שברא אותי שונא אותי אז לעזאזל הכל, ואמשיך לחטוא.
(אגב, אתה חסיד של הרמב"ם בכל הגישה שלו לגבי כל דבר?
הוא היה צדיק עצום שלקחו משפטים מעין אלו ועשו ממנו משהו קשה לגמרי.)

בכל אופן, אני מאוד מאוד מקווה שכאשר הבן שלך חוטא נגדך אתה לא שונא אותו ומתעב אותו ומרחיק. אלא מסביר באהבה שהחטא הוא חמור ונורא מאוד. אבל עדיין נשארת בך האהבה לבנך. יהיה אשר יהיה.

אני יכולה להביא לך אינספור מקורות על אהבת ה' אותנו בכל מצב.
אבל בפשטות של הדברים, עוד לפני הכל
השם הוא אבא. אבא תמיד אוהב. גם כשהוא מכה, וגם שאנחנו חוטאים.
למה זה עגום?עוגי פלצת
ואם הרמב"ם מדגיש במילים שונות את דבריו
כנראה הוא רוצה שניקח דבריו כפשוטם

הוא לפחות הראה שיש כזו דרך נכבדה ביהדות
אשמח לראות מקורות כי אני לא חושב שיש מי שחולק על הרמב"םלשם שבו ואחלמה

בנקודה הזאת. ללא זה, מה ההבדל בין צדיק לרשע?

זה לא מחליש כי אפשר לעשות תשובה בקלות. 

הרבה יותר מחליש זה לחשוב שה' אוהב את ההוא 

שחטא כמו שהוא אוהב אותי שלא חטאתי. 

מה זאת אומרת רמב"ם בפשט? יש רמב"ם בדרש? יש עוד דרך להבין את הרמב"ם מאשר איך שכתבתי? אני באמת לא מבין.  זה לא מדרשי חז"ל, זה רמב"ם, הוא בא ללמד הלכה למעשה.

בדר"כ אני לא שונא יהודים (מלבד אלו שפוגעים בעם ישראל) כי אני לא שופט אף אחד, "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו", (ולעולם אני לא יגיע למקום של החבר שלי, עם הכוחות שיש לו והיצר שיש לו ומה שהוא עבר וכו')

תפילת "למלשינים" נכתבה נגד אנשים מעם ישראל. 

גם הפסוקים בתהילים שמלאים שנאה נכתבו גם נגד יהודים ואפילו נגד רבנים מסויימים כמו הרב אחיתופל ועוד. 

בתנ"ך יש הרבה פסוקי שנאה מפי ה' כלפי החוטאים. 

זה שה' שונא את מי שחוטא זה מה שכתוב בתורה וזה ברור. 

ה' הוא לא רק אבא, הוא גם מלך ואנחנו עבדיו

הוא גם אל רם ונישא

הוא גם שופט דיין ומוכיח. 

הוא גם נוקם.

אז אשמח לראות מקורות שלא ידעתי עליהם שמראים שה' אוהב אותנו גם כשאנחנו חוטאים. 

אתה מערבב פה המון המון דברים לא קשורים. וואו.שוברת גלים

1. קודם כל אתה אשכרה קראת "רשע" למי שרואה מראות אסורים. זה נורא.

זה מזעזע בעיני. הרמב"ם התבטא בחריפות מאוד כמו עוד נושאים רבים. צריך ללמוד לעומקו של דבר ולא לפרש את זה ככה. אחרת אתה אמור להכות את אשתך בכל פעם שהיא לא עושה רצונך.

(וזה כמובן, ממש לא מה שהתכוון הרמב"ם. לומדים זאת ממקורות נוספים שלו בעניין זה.) זוהי רק דוגמא למה שהתכוונתי לפשט הרמב"ם. ואם כך אתה הולך, אתה אמור גם לקלל את אותם "רשעים" אשר נפלו בשמירת עינהם.

היום, ממה שאני יודעת רשע זה אדם שעושה ממש "להכעיס" ופוגע לא רק בעצמו אלא בסובביו ובעמו.

ההבדל בין צדיק לרשע אם כך, מובן. אם כבר - צריך לעמוד על ההבדלים בין חוטא לצדיק.

2. הקב"ה אוהב את בניו אהבה שווה. 
יתרה מכך, זו ילדותיות וגאווה בעיני לחשוב שאותך הוא אוהב יותר כי לא חטאת.

הקב"ה שמח בך יותר, מקרב אותך יותר, מפרגן לך יותר אם אתה הולך בדרכיו. אבל מידת האהבה היא שווה לכולם.

למה?

כי ה' מאמין בך, ובי, וגם בנערה שנפלה לזנות, וגם בבחור שנפל לפונוגרפיה. כולם בניו. כולם אהוביו.

עצם החיים שלנו כאן והמציאות של כל רגע ורגע על כל נשימה שאנחנו נושמים זה כי הוא מאמין בנו ורוצה אותנו ואוהב אותנו.

זו לא אהבה שתלויה בדבר, אם תהיה ילד טוב- תהיה אהוב.

זו אהבת עולם. אהבת נצח.

"אהבת עולם אהבתנו" - כמו שאנו מצווים לאהוב את השם יתברך בכל מצב, כך הוא אוהב אותנו בכל מצב.

הדוגמא הפשוטה ביותר שמובנת לי בפשטות שלה זה כפי שכתבתי על אב בנו.

אם בנך לא יעשה רצונך - ותשנא אותו - ותרחיק אותו ממך -  רע ומר יהיה הדבר,מאוד.

אבא זו דמות שאוהבת

ומתוך אהבתו הוא כועס שאנו לא עושים רצונו. והוא אל רם ונישא, ומלך, ושופט, ונוקם. אבל הוא אבא, אוהב.

ואין בכך שום סתירה אלא השלמה עצומה של היחס וההבנה המועטת שלנו אותו ואליו.

3. משנאיך ה' אשנא. ולמלשינים אל תהי תקווה.

כמובן שמדובר ביהודים וכמובן שצריך לשנוא כל דבר הקשור לרשע (סגול מתחת לר')

ולהתפלל שיאבד.

אבל מי אנחנו הקטנים שנשפוט אדם שנפל למקום שנפל ונקרא לו רשע?

אני לא קורא רשע לאף אחד. הרמב"ם קרא לחוטא רשע.לשם שבו ואחלמה

החילוק שעשית בין מי שחטא להכעיס למי שחטא כי לא התגבר על יצרו

הוא חילוק שצריך להביא לו מקור. מניין לך שזה ככה?

מה זה "ממה שאני יודעת", מניין אתה יודעת?

זה נכון שצריך להעמיק ולהבין את הרמב"ם אבל לא לפרש אותו לפי איך שנוח. 

לכל חילוק וסברה בדברים צריך שיהיה ביסוס. 

ואם הרמב"ם כותב שהחוטא שנואי משוקץ ומתועב, ואת רוצה לומר שזה רק בחוטא מסוג מסויים, 

את צריכה להוכיח את דברייך מהמקורות. 

בתהילים מודגש הרבה מאוד פעמים שה' אוהב אוהב את הצדיקים ושונא את הרשעים. 

אז למה נראה לך שזו גאווה וילדותיות לחשוב ככה? להביא לך פסוקים מפורשים?

זו גאווה אם אדם יחשוב על עצמו שהוא צדיק

אבל כשאני רואה צדיק ואני רואה רשע אני יודע שה' אוהב את הצדיק ושונא את הרשע. 

וככל שאדם צדיק יותר ה' אוהב אותו יותר. 

גם אבא אוהב יותר ילד אחד מילד אחר מסיבות שונות

כי הוא יותר יפה/חכם/צדיק, כל אבא והקטע שלו. זה לא נכון לחשוב שהורים אוהבים את ילדיהם בשווה. 

אבל כמו שאמרתי, ה' לא רק אבא, ובבחינה של מלך הוא יכול לשנוא את החוטא. 

ה' לא "מאמין" בנו. הוא לא מאמין אפילו במלאכים שלו (מכירה את הפסוק ודברי חז"ל בנושא?) 

אבל הוא מצפה שהחוטא יחזור בתשובה. והוא מצפה לזה גם מהרשע הכי גדול עד הרגע האחרון בחייו. 

אולי לזה את מתכוונת כשאת כותבת שהוא מאמין בנו. 

אגב, אם תהיה לי סיטואציה שאני אראה חוטא להכעיס 

אני לא אחשוב שהוא רשע כי אני לא אשפוט אותו, מי אני שאשפוט אדם אחר?

אפילו אדם שהוא אויב ישראל שיש מצווה להרוג אותו אני לא אשפוט אותו

(וזה לא סותר את השנאה שצריך לשנוא אותו)

אני לא יודע למה כל כך מזעזע אותך מה שכתבתי

(הדברים שכתבתי הם יסודות פשוטים ביהדות)

מה שאת כותבת מציג את ה' כחסר שיפוטיות לחוטא, 

כאילו אין דין ואין דיין. 

יכול להיות שבסתר ליבו ה' אוהב גם את החוטא, 

אבל על כל פנים הוא מתנהג לחוטא כאילו הוא שונא אותו.

יש דין ויש דייןשוברת גלים
ומידת הדין היא מידה כמו מידת הרחמים.
אף אחד לא סתר אותה.
אתה טוען שהשם אוהב אותנו אהבה שתלויה בדבר. עצוב מאוד.
הורים לא אמורים לאהוב ילד אחד יותר כי הוא יפה יותר. ואם זה כך, עצוב מאוד 2

הבסיסיות של היהדות שאתה מציג כאילו השם אוהב אותנו אהבה שתלויה בדבר היא לא בסיס היהדות שאני מכירה.
ואם כך, אפשר לסגור את הבאסטה כי כולנו רשעים כי כולנו חוטאים לפעמים.
והשם שונא אותנו
ושהאחרון יכבה את האור.

השם מאמין בנו בכך שנותן לנו עוד יום ועוד יום לחיות.לתקן את מעשינו ולשוב אליו כי התרחקנו
הוא מאמין ורוצה שנשוב.
אם אתה שולל את זה אז אני לא מבינה מהי עבודת השם בשבילך.

יש לכל מה שאני יודעת מקורות. אני לא ממציאה דברים לפי איך שבא לי. פשוט הם לא לידי עכשיו.
כשאני חוטאת (ואני משתדלת שלא כמובן)אני יודעת שה' אוהב אותי ועם זאת, הוא כועס עלי ואתן על מעשי את הדין.
כל זה לא סותר שהוא אהב אוהב ויאהב אותי לנצח!
אהבת עולם אהבתנו!!
והוא אבי והוא מלכי ואני בתו ועושה רצונו של מלכי! אין שום סתירה!
צודקת. סך הכל אני חושב שהעמידה שלך מול ה' היא נכונהלשם שבו ואחלמה

ואת כותבת דברים נכונים. 

ואם נראה לך שמשהו מהמקורות שהבאתי סותר את דברייך אז לא הבנת לא אותם ולא אותי. 

יש איזו נקודה שאני חושב שאת לא מדייקת אבל

ככל שהדיון נמשך אני מבין שכדי שנבין אחד השני צריך כמה שיחות ארוכות

ולא התכתבות בפורום. 

אבל רק להבהיר, אנחנו לא רשעים כי אנחנו מצטערים על החטאים שלנו. 

ודאי שהוא לא. אי אפשר ללמוד את זה הפשט.די"מ
הרמה"ם היה מזדעזע מכל השיח הזה שלהם *באמת* יש רגשות.
להשם בכלל אין רגשותדי"מ
#ננה_בננה
יש לו. ומה שכתב במורה נבוכים זה לא כפשוטולשם שבו ואחלמה
יש לו כמו שיש לו יד ואף.די"מ
הערה מחוייכת (ולימוד מעשי בצידה..)ד.

מחילה על ה"ניצול" - לא ראיתי לנכון לפתוח חדש, מה גם שזה די קשור לנושא השרשור..:

לפני שעה קלה, הגבתי על תגובה של "כמו צמח" לאדמין, לגבי חשיבות החסימה (בשרשור של נפתלי, על אף שלא קראתי אותו) - גם כאשר לכאורה יש היודעים "לעקוף".. וחיזקתי את דבריה, בין השאר בכך שגם בתוך ה"רימון", על אף שיש כמה רמות, מי שאינו מעונין להיפגש במה שלא רוצה - לא יעביר רמה אם "נחסם", אלא אם כן רוצה משהו נקודתי שיודע מראש.

ראיתי כעת תגובה של אדמין ש"לא מדוייק כי יהיה צריך לעקוף כדי לעבוד" - ומתוך שחשבתי אולי הגיב לי (והייתי כותב שזה מ"עולמו" אבל אצל אחרים זה פחות נדרש), ניסיתי לפתוח את השרשור, לוודא על מה הגיב.

והנה - חסום! אינטרנט רימון לא מאפשר לפתוח את השרשור, אלא ב"רמה הבסיסית"... כלומר, אפילו לא ב"רמה בינונית"... רק "בסיסית".... (לא פתחתי..)

זה בדיוק מה שהסברתי. שאדם שלא רוצה להיכשל,ד.

ישמח במה שחסום, ולא ינסה "להעביר" רמה ללא צורך נקודתי.

זה הכל לפי ה"ראש"..

אפשר גם בלי זה. עובדתית. עי' בדברי "צריך עיון".ד.אחרונה

ברור שחסימה לבד לא מספיקהצריך עיון
המטרה של החסימה זה למנוע קפיצה של פרסומת או כניסה לא מכוונת. בנוסף אליה צריך גם חינוך...
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאראחרונה

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך