בואי נעשה רשימה של הקשיים שהעלית, טוב?
1) את מקבלת מבעלך תחושה של חוסר הכרה במה שאת נושאת. זה ללא ספק דבר קשה מאוד, אולי הכי קשה מכל מה שתיארת.
2) את מרגישה בעונש - אסור לך לאכול את מה שאת אוהבת.
3) סרזט עושה לך כתמים, וזאת באסה.
4) את בספק אם היא מקבלת מספיק וזה אוכל אותך.
5) את בספק גם לגבי האיכות של החלב.
6) ומכל הכיוונים את שומעת הדרכות מה את צריכה לעשות ולחצים למיניהם - מותחים אותך לשני הכיוונים עד שתיקרעי...
תשמעי, כל אלה הם המון המון לשאת על הכתפיים לבד. זה ממש לגיטימי ומובן מה שאת מרגישה!
אז קודם כול חיבוק. ועוד אחד ועוד, ותבואי לבקש עוד כמה שתצטרכי. את לא לבד.
עכשיו בכל זאת, בואי ננסה לפרק אחד אחד, לראות במה אפשר להקל.
אני מגיבה לא לפי הסדר שכתבת.
הלחץ משתי המשפחות
לתת לדברים להיאמר, לקחת נשימה עמוקה, להגיד לעצמך בלב - זו הילדה שלי ואותי הקב"ה מינה להחליט לגביה. הדעות שלהם זה עניין שלהם, הלהט שלהם להשמיע באוזנייך זה עניין שלהם, בי זה לא נוגע. אני ילדה גדולה ואני אחליט לבד.
לנשום. לנשום. לחפש איפה יש בגוף שרירים מכווצים ולהרפות. את בסדר. את טובה. את חכמה. את האמא. יש לך כלים להחליט מה נכון לכם. את תחליטי.
ממש ככה לשנן לעצמך בכל פעם שחופרים לך.
כמות החלב
ממליצה לבדוק בעצמך אם העלייה תקינה, בעזרת האחוזונים המעודכנים של משרד הבריאות. למרבה הצער ברוב טיפות החלב עוד מסתמכים על האחוזונים הישנים, שנותנים מצג שגוי.
חשוב לשים לב גם שהיא נשקלת באותו משקל בכל פעם, באותה רמת ביגוד ובחיתול יבש. אם הייתה שקילה שחרגה מהכללים האלה - אל תחשיבי אותה.
אם את צריכה עזרה להסתדר עם האחוזונים האלה, אשמח לעזור.
איכות החלב
כתבת על התחושה שלך שבמטרנה יש יותר ויטמינרלים מאשר אצלך. אני מבינה מה גורם לך להרגיש ככה, אבל לא התחושה קובעת כאן, כי אלו דברים שקל מאוד לבדוק. בחלב אם זוהו עד כה למעלה ממאתיים ממרכיבים. בתמ"לים מצליחים לחקות כחמישים מתוכם. הם כל הזמן עובדים לשפר ולהידמות יותר לחלב אם.
לא מדובר דווקא על חלב של נשים שהתזונה שלהן אידיאלית. הנקה היא מנגנון הישרדותי, וכל עוד האם לא במצב של תת-תזונה קיצוני, הגוף ידע לייצר חלב שיש בו כל המרכיבים הדרושים.
הגבלות תזונתיות
אני אומרת - תרדי מזה. המזונות שאת אוכלת מגיעים לתינוקת מפורקים לגמרי, כי החלב הוא תוצר של מערכת הדם ולא של מערכת העיכול. התופעה של גזים בגלל מזון מסוים נדירה הרבה יותר משמקובל לחשוב (ואם את לא מאמינה לי - כאן זה מופיע מפי תזונאית מומחית לנושאי הזנה בהריון ובהנקה). אפילו אם זה כן המצב אצלכם, זה לא שווה את הסבל שלך, בעיניי.
אני חושבת שאת צריכה ליהנות מתקופת ההנקה.
כתמים
את בקשר עם רב? לרוב כתמים לא אמורים להיות בעייתיים, אם יש הדרכה הלכתית איך להתנהל איתם.
שולחת בינתיים, ומקווה עוד מעט להמשיך.