אנו זוג ללא ילדים ( בעזרת השם תתפללו...
)וגרים באיזור עם אוכלוסייה דלה.
מה שקרה זה שלאחרונה, אין לי מושג למה דווקא עכשיו כי אנחנו גרים פה כבר תקופה די ארוכה, הגיעה אליי ילדה בת 7-8 לבקר. היא עשתה זאת כבר פעמיים, וכל פעם הביאה איתה מישהי אחרת פעם אחותה שקצת קטנה ממנה ופעם חברה.
בפעם הראשונה הייתי קצת בשוק האמת וזה היה אפילו די נחמד.
היו ביישניות כאלו וחמודות והיה לי מצחיק וחמוד להפגש עם הגיל הזה.
הפעם השנייה הייתה בשבת וזה היה בזמן שבעלי היה אפילו לא בירכנו ברכת המזון ...והן באו.
אני באה מבית שלצערי הרב לא מכניס אורחים רק קרובים וגם אז זה ממש לא בחמימות, כך שאין לי רקע שיכול לתת לי הדרכה נכונה לחיים, להווי הישראלי.
תמיד רציתי שביתי יהיה חמים ומכניס ושכולם ירגישו אצלנו בנוח, וגם זה נראה לי סוג של מנטליות כזאת של ישראלים ויהודים, בית יהודי כזה ומכבד.
( מכבד את עצמו, אותנו את בני הבית ).
אז בפעם השניה שהן באו הגשתי להן אחר כבוד מהעוגה שאפיתי לשבת ...(וממש השקעתי בה ואציין שהייתה בתבנית קטנה אחרי הכל אנו זוג...).
התלבטתי כמה חתיכות לשים להן ושמתי חמש גדולות
שדי גמרו הרבה מהעוגה. ו- אוף אני ממש לא רוצה להיות קמצנית אבל הן אשכרה אכלו הכל .
עכשיו כל הפרטים האלו באמת שוליים וזניחים אבל אני מדגישה שכל ההצטברות שלהם הפכה לי את הביקור הזה למשהו ממש לא נעים ואם הכל היה סבבה הייתי ממש שמחה מכל זה.
דוגמאות? ... הביקור כבר לא היה נימוסי במילים עדינות, אלא ממש ברמה די מעצבנת . היה ארוך והן השתמשו חופשי בשירותים ( גם גדולים! !!!!!!! הלוו הן לא גרות רחוק בכלל !!!! ) לא שטפו ידיים בסבון. ונגעו בכלים חופשי.
אחכ הייתה מלחמת מים תחרות מי שותה יותר ושוב ריצות לשירותים. ודיבורים חופשיים על צבע הקטנים וכו. ליד בעלי. ולידי.
הלוווו- זה הבית שלי ניקיתי אותו השקעתי בשבת הזאת נכנסתן לי לחיים פתאום.
גם הסתכלו על כללללל הדברים שבבית ועל החדר שינה שלי שבכלל לא חשבתי לסגור, שאלו על דברים שיש לי בחדר...
והדבר שמעלה אותי לפה זה חוסר היכולת שלי לומר דברים ברורים. לא מסוגלת.
לא מסוגלת לומר לאורחת תשטפי ידיים בסבון לא מסוגלת לתת לאורחות שלי רק פרוסה אחת מוגבלת.
לא מסוגלת לומר לאורחות שלי כרגע זה לא מתאים אז תלכי הבייתה. לא אוהבת.
אבל, לא מסוגלת לתת להן לבוא שוב. ולא מסוגלת להתחבא בבית ולא לפתוח. כן הן ברמה שהן דופקות בדלת וצועקות לי מבחוץ אז כבר יכולות להסתכל מהחלון אם אני שם... לא אוהבת לשקר ולהסתתר.
עכשיו תבינו, הבנות האלו ממש מתוקות ונסיכות בעיניי, הן פשוט ילדות וזה פשוט קצת מוזר .
ואני לא יודעת מה לעשות. בשבת מן הסתם הן יבואו שוב. לא בא לי. אני מתארת לעצמי שאני מעניינת אותן ושמשעמם פה.
אבל לי לא משעמם וטוב לי...בכל זאת אני לא משחקיה.
אציין שאיכשהו לאחר כמה שעות שעתיים שלוש (!!!! ) די העפתי אותן כמובן בחיוכים ואיזה כיף שבאתן וכו. הן הבטיחו לבוא שוב ולא הכזיבו הן אכן באו השבוע אבל עשיתי משהו שאני לא אוהבת ולא פתחתי.
כעת אני במצב לא נעים. מצד אחד מורידה את התריס שפונה לפתח. וזה לא נעים לי בכלל, מרגיש לי כמו כלוב.
ולא ! לא רוצה אותן כרגע בביתי .
עוד פרט חשוב. אני אסטניסטית .
אחרי שהן הלכו הורדתי מפה את כל הכלים שנגעו בכיור גם את התכשיטים שלי שנגעו. לשירותים לא העזתי להכנס עד שניקינו. לא מסוגלת.
( הערה- כרגע אנו בבית זמני אבל בעזרת השם יהיו לנו בבית קבע שירותים לאורחים... )
אז אחרי שקראתם בסבלנות אשמח לקבל תשובות מהצד שלכם, גם כהורים וגם מה הייתם עושים במקומי
לו הייתם בנתונים שלי.
וגם- איך אפשר לבנות בית של הכנסת אורחים אמיתית וחמה?
עוד נקודה, כשיש אורחים גדולים או צפויים אני מאוד אוהבת שמסיימים את מה שהכנתי....אז בטבע שלי אני לא חושבת שיש לי קמצנות..
אבל זרמו עם התשובות
ובקשונת, תהיו נחמדים, טוב?
הארות יתקבלו בשמחה רק בלי הטחות. אני מספיק רגישה גם בלי זה ויש לי מספיק ברוך השם ממה לבכות..... בתודה !

אולי באמת מכינים אותי...
ואולי זה סתם חוסר נחמדות.