אשמח לקבל עצות ותובנות ולשמוע מה אתם הייתם עושים...אנונימי (פותח)
אני ניקית מוכרת פה, וכעת צצה לי שאלה.

אנו זוג ללא ילדים ( בעזרת השם תתפללו... )
וגרים באיזור עם אוכלוסייה דלה.

מה שקרה זה שלאחרונה, אין לי מושג למה דווקא עכשיו כי אנחנו גרים פה כבר תקופה די ארוכה, הגיעה אליי ילדה בת 7-8 לבקר. היא עשתה זאת כבר פעמיים, וכל פעם הביאה איתה מישהי אחרת פעם אחותה שקצת קטנה ממנה ופעם חברה.

בפעם הראשונה הייתי קצת בשוק האמת וזה היה אפילו די נחמד.
היו ביישניות כאלו וחמודות והיה לי מצחיק וחמוד להפגש עם הגיל הזה.
הפעם השנייה הייתה בשבת וזה היה בזמן שבעלי היה אפילו לא בירכנו ברכת המזון ...והן באו.

אני באה מבית שלצערי הרב לא מכניס אורחים רק קרובים וגם אז זה ממש לא בחמימות, כך שאין לי רקע שיכול לתת לי הדרכה נכונה לחיים, להווי הישראלי.

תמיד רציתי שביתי יהיה חמים ומכניס ושכולם ירגישו אצלנו בנוח, וגם זה נראה לי סוג של מנטליות כזאת של ישראלים ויהודים, בית יהודי כזה ומכבד.
( מכבד את עצמו, אותנו את בני הבית ).

אז בפעם השניה שהן באו הגשתי להן אחר כבוד מהעוגה שאפיתי לשבת ...(וממש השקעתי בה ואציין שהייתה בתבנית קטנה אחרי הכל אנו זוג...).
התלבטתי כמה חתיכות לשים להן ושמתי חמש גדולות
שדי גמרו הרבה מהעוגה. ו- אוף אני ממש לא רוצה להיות קמצנית אבל הן אשכרה אכלו הכל .
עכשיו כל הפרטים האלו באמת שוליים וזניחים אבל אני מדגישה שכל ההצטברות שלהם הפכה לי את הביקור הזה למשהו ממש לא נעים ואם הכל היה סבבה הייתי ממש שמחה מכל זה.

דוגמאות? ... הביקור כבר לא היה נימוסי במילים עדינות, אלא ממש ברמה די מעצבנת . היה ארוך והן השתמשו חופשי בשירותים ( גם גדולים! !!!!!!! הלוו הן לא גרות רחוק בכלל !!!! ) לא שטפו ידיים בסבון. ונגעו בכלים חופשי.
אחכ הייתה מלחמת מים תחרות מי שותה יותר ושוב ריצות לשירותים. ודיבורים חופשיים על צבע הקטנים וכו. ליד בעלי. ולידי.

הלוווו- זה הבית שלי ניקיתי אותו השקעתי בשבת הזאת נכנסתן לי לחיים פתאום.

גם הסתכלו על כללללל הדברים שבבית ועל החדר שינה שלי שבכלל לא חשבתי לסגור, שאלו על דברים שיש לי בחדר...

והדבר שמעלה אותי לפה זה חוסר היכולת שלי לומר דברים ברורים. לא מסוגלת.

לא מסוגלת לומר לאורחת תשטפי ידיים בסבון לא מסוגלת לתת לאורחות שלי רק פרוסה אחת מוגבלת.
לא מסוגלת לומר לאורחות שלי כרגע זה לא מתאים אז תלכי הבייתה. לא אוהבת.

אבל, לא מסוגלת לתת להן לבוא שוב. ולא מסוגלת להתחבא בבית ולא לפתוח. כן הן ברמה שהן דופקות בדלת וצועקות לי מבחוץ אז כבר יכולות להסתכל מהחלון אם אני שם... לא אוהבת לשקר ולהסתתר.

עכשיו תבינו, הבנות האלו ממש מתוקות ונסיכות בעיניי, הן פשוט ילדות וזה פשוט קצת מוזר .

ואני לא יודעת מה לעשות. בשבת מן הסתם הן יבואו שוב. לא בא לי. אני מתארת לעצמי שאני מעניינת אותן ושמשעמם פה.
אבל לי לא משעמם וטוב לי...בכל זאת אני לא משחקיה.

אציין שאיכשהו לאחר כמה שעות שעתיים שלוש (!!!! ) די העפתי אותן כמובן בחיוכים ואיזה כיף שבאתן וכו. הן הבטיחו לבוא שוב ולא הכזיבו הן אכן באו השבוע אבל עשיתי משהו שאני לא אוהבת ולא פתחתי.

כעת אני במצב לא נעים. מצד אחד מורידה את התריס שפונה לפתח. וזה לא נעים לי בכלל, מרגיש לי כמו כלוב.
ולא ! לא רוצה אותן כרגע בביתי .

עוד פרט חשוב. אני אסטניסטית .
אחרי שהן הלכו הורדתי מפה את כל הכלים שנגעו בכיור גם את התכשיטים שלי שנגעו. לשירותים לא העזתי להכנס עד שניקינו. לא מסוגלת.

( הערה- כרגע אנו בבית זמני אבל בעזרת השם יהיו לנו בבית קבע שירותים לאורחים... )

אז אחרי שקראתם בסבלנות אשמח לקבל תשובות מהצד שלכם, גם כהורים וגם מה הייתם עושים במקומי
לו הייתם בנתונים שלי.

וגם- איך אפשר לבנות בית של הכנסת אורחים אמיתית וחמה?

עוד נקודה, כשיש אורחים גדולים או צפויים אני מאוד אוהבת שמסיימים את מה שהכנתי....אז בטבע שלי אני לא חושבת שיש לי קמצנות..
אבל זרמו עם התשובות
ובקשונת, תהיו נחמדים, טוב?
הארות יתקבלו בשמחה רק בלי הטחות. אני מספיק רגישה גם בלי זה ויש לי מספיק ברוך השם ממה לבכות..... בתודה !

רק מתקנתאנונימי (פותח)
הורדתי את המפה ואת כל הכלים והדברים שהן נגעו בהם לכיור . יצא לא ברור
אסרטיביותזקנת השבט

חמודות -עכשיו לשטוף ידיים . אצלנו שוטפים ידיים אחרי השירותים

נגיד שהן עונות לך -לא רוצות.

את -אין דבר כזה , מי שרוצה להיות בבית שלי צריכה לשטוף ידיים כי כשלא שוטפים ידיים החיידקים הקטנים שאנחנו לא רואים עושים כאב בטן ומחלות לא טובות. 

צריכות עזרה? -ואז ללכת איתן למקלחת ולשטוף להם . 

מזל טוב , כנראה מהשמיים מכינים אותך למשהו....

עוד סיטואציה : הן באו ואת בדיוק עייפהזקנת השבט

הן -שלום 

את -פותחת את הדלת , שלום צילי וגילי מתוקות. אני קצת עייפה עכשיו תוכלו לבוא ב..(זמן שנוח לך ומתאים לך)?

ואת את אומרת שוב -כי כרגע אני צריכה לישון ולא יכולה לקבל אתכן . אז סליחה מתוקות . נתראה ב...

אם הן אומרות שלא יוכלו לבוא -את אומרת אל תתדאגו -תהיינה לנו עוד הזדמנויות , אבל כרגע אני ממש ממש עייפה ולא יכולה לארח. 

הכל בחיוך.

כשאת כן מארחת אותן -את מן הסתם עוזרת לזוג אנשים עייפים עם עוד ילדים וצרות . סוג של חסד שדפק על פתח דלתך . אם את יכולה -יופי . אם קשה לך -אפשר לסרב בעדינות . בסופו של דבר ילדים לא אוהבים להיות במקום שבו הם לא רצויים. 

(הפותחת ) אולי באמת מכינים אותי...אנונימי (פותח)
תודה על הדוגמאות המפורטות. זה ממש מה שאני צריכה.

ואם כרגע ממש לא בא לי לארח אותן בחודש הקרוב . אז לפתוח את הדלת ולומר להן? ...'אני כרגע עסוקה ועובדת על משהו אז בחודש הקרוב לא יהיה לי זמן'. נשמע טוב, אבל לילדים זה ממש נשמע קץ הימים, לא? ...
ילדים לא כל כך טובים בזמניםזקנת השבט

את צריכה להיעזר בסבלנות , וכל פעם כשהן באות לומר -אני עסוקה , ואני אהיה עסוקה עד ..אדר א' , פורים -כמה שמסתדר לך . אחרי שתיים -שלוש פעמים כאלו הן יפסיקו לבוא .

אני רואה פה המון תשובות של איך להתחמק מלארח -כאשר בפועל -אני רואה שהיית רוצה לארח . אז עצתי היא להגיע למצב בו את ממשיכה בשלך . מתוקף נסיבות חיי יצא לי להתארח אצל הרבה אנשים . היו כאלו שיצאו מגדרם כדי לשרת אותי ולארח לי לחברה -זה היה לי קשה מאד ולא כל כך נעים . היו כאלו , שהרגשתי שקשה להם והם לא מעוניינים -לבית כזה כמובן לא חזרתי -למרות שהם הזמינו (!) -קטע מעצבן של אנשים שמה שמניע אותם זה רגשות אשם . והבתים שהכי כיף להתארח בהם , הם אלו , שהאנשים חיים את חייהם -את לא מפריעה להם , ואם את רוצה משהו , את יודעת שזה בסדר אם תשאלי , ולפעמים זה בסדר אם תרגישי אשכרה בבית . יש אנשים כאלו. זה לא עניין של עבודה עצמית -סוג של אופי נינוח - אנשים שהבית שלהם תמיד קצת מבולגן , לא הכי נקי , ויש להם מרכז כובד יציב -ככה שלא משנה מה קורה הם במקום שלהם . 

והכי חשוב -כשלא מתאים להם -הם אומרים את זה בפשטות , ואח"כ מזמינים כי הם רוצים ולא משום סיבה אחרת. 

טוב, אבל אני לא כזו- אז מה עושים? 

מציבים גבולות לפי מה שנוח לך . לא נוח לך בחודש הקרוב ? -את לא מארחת.

נוח לך לארח פעם בשבוע לשעה גג -את מסכמת איתן , שבשבת בין 10 ל11 את עושה איתן מועדון תהלים , כולל ממתק או משהו . חברה שלי (חוזרת בתשובה -אם זה משנה)  עשתה את זה וכל הסיפור נמשך חצי שעה -שלושת רבעי שעה . קראו תהלים -קיבלו ממתק והלכו הביתה . 

מדברים מעט , אבל באופן ברור -"אוקי חברות , אני עייפה וזה הזמן שלי לישון -יללה הביתה -והכל בחיוך  

אולי בפעם הראשונה יש אי אלו ויכוחים וטרוניות -אבל את במקום שלך . עומדת על מקומך ויודעת מה את רוצה . ילדים תמיד מנסים ובוחנים את הגבולות . את מציבה אותם ברורים , וחזקים באהבה. 

סליחה אם חפרתי חופר

בהצלחה ! שבת שלום 

תודה !אנונימי (פותח)
קראתי רק עכשיו ..כתבת מקסים ! לאט לאט זה נראה יותר ויותר פשוט.. וכן, זאת בדיוק הבעיה שהיה לי קשה לבצע את האיזון הזה...עזרת לי מאוד !
כן כנראה שבאמת מכינים אותך למשהו , לא סתם זה ככהאנונימי (6)
ועכשיו לעצם העניין, לדעתי לא סביר שיהיו אצלך יותר מחצי שעה, אחרי חצי שעה תגידי להם: זהו בנות אולי אמא דואגת כדאי שתחזרו לבית,ובאותה נשימה תוסיפי אני גם ככה יתחיל לארגן את הבית ולישון אני עייפה ..
או שתגידי שאת רוצה לצאת או משהו כזה, הן ילדות קטנות , את יכולה להגיד הכל עם חיוך וזה ייתקבל בסדר מבחינתן, ובכל אופן תדאגי לעצמך בקטע הזה , לך ולבעלך.
אמן, הלוואי.אנונימי (פותח)אחרונה
תודה רבה, אני חושבת ומתחזקת המון ממה שכולכם כתבתם לי תודה רבה !!!!
אמנם ייקח לי זמן ליישם אבל אני בתוך זה כל הזמן. תבורכו כולכם !!!!
אני ממש מבינה אותך! גם לי יש מקרה דומה אבל לא בצורה מוגזמת.אנונימי (3)

אני פשוט מציעה בעם הבאה שהן מגיעות פשוט להגיד לא נוח לי או אני לא יכולה עכשיו.

את צריכה להתגבר על זה. אם זה לא נוח לך פשוט תגידי לא.

או אם בכל זאת את מכניסה אותן אז אל תשתקי אם הן מתעניינות יותר מידי או לא שוטפות ידיים לפני שאוכלות, אל תצרכי אבל גם אל תשתקי תגידי בנימוס שילכו לשטוף את הידיים. או שלא יכנסו לחדר שלך וכו'

אשמח לדעת אם עזרתי.

תודה רבה זה ממש עושה טוב על הלב שמבינים..!.אנונימי (פותח)
אז כן עזרת . אבל בגדול זה דברים שחשבתי עליהם ולא נעים לי לבצע אותם.

כל פעם שהן באות לומר להן לא מתאים לי? ...קצת עושה רושם של הסתגרות כזאת. ואחרי הכל אני רוצה שיצא לי שם טוב פה. נגיד עכשיו הן קטנות אבל עוד יגדלו וכשיגדלו זה יהיה נחמד שיש קשר טוב, כך נראה לי.

ונגיד אומר להן לשטוף ידיים אז יש להן לכלוך מתחת לציפרניים הלא גזורות ומבחינתי זה היינו הך רק פחות גרוע...

וממש תודה על העצות אני אשב ואשנן.....
אני שמחה שעזרתי.אנונימי (3)

לא, לא כל הזמן אבל אם תגידי נגיד פעם אחת שאת לא יכולה או משהו כזה בפעם הבאה הם יבואו נראלי כמו פעם ראשונה.

אולי כדי לדבר עם ההורים?

כל הכבוד לך. בחיים לא היית מתנהגת כמוךאנונימי (5)

הייתי מנפנפת אותם

יאכס על השירותים. זה בקשה הגיונית מצידך לא לאפשר תחנה רכזית

ממש גרסת אושפיזין ~א.ל

( הפותחת.. ) בהחלט...רק עם עוד כמה תסבוכות אנונימי (פותח)
ממש מבינה אותך!!!לאההה

אני גם ממש במקום של הרצון להיות נחמדה וחביב, אבל מהניסיון האישי שלי מהחיים גיליתי שילדים הרבה יותר אוהבים מעריכים ונהנים במקום שמציב להם גבולות, ויודע לעצור אותם בזמן מהשתוללות פרועה.
מאד מבינה את המקום של לרצות להיות שכנה נחמדה וחביבה שאוהבים אותה, אבל לעניות דעתי במצב כזה צריך ללמוד לדבר בתקיפות.
(אל תדאגי, גם אם הן ילכו לאמא שלהם ויספרו שלא הרשית להכנס אם היא מבינה עניין היא תצדיק אותך לגמרי! )

אבל אם את רואה שלא עוזר והן ממש מתחצפות, נדחפות פנימה ולא נשמעות למה שאת אומרת כמה רעיונות:
א. את יכולה לומר להן שאת ממש אוהבת לראות אותן אבל רק מחר את תוכלי...
זה נותן לל מרווח נשימה עד מחר והזדמנות לחשוב על תרוץ נוסף ומיצידן הן יסכימו יותר בקלות כי זה לא עם חצי כן כזה...
ב. את יכולה לשלוח אץ בעלך לדלת, שהוא ידבר איתן... מעריכה שלגבר ישמעו יותר בקלות.
אם נוח לך- לדבר עם האמהות. אבל זה רק באמת אם את בטוחה בעצמך ולא מתפדחת.
בהצלחות!!
תודה לאה!אנונימי (פותח)
זה רעיון טוב לומר שהיום איני יכולה. חוץ מהלדחות למחר .
גם בשבת שייך לומר אי אפשר היום? לא נשמע כבר מתחמק מדי...?
וכשבעלי פה אולי אשלח אותו.

לקחתי לי את הדברים שאמרת. ומסכימה איתך שילדים מעריכים גבולות. זה נושא בעייתי אצלי כנראה מהרצון להיות נחמדה כמו שאמרת...

יש למישהו עוד עצות איך להיחלץ מהמצב הזה ? לא ממש מאיר לי לדבר עם ההורים.
ותודה על החיזוקים!
מציעה לךבת 30

להחליט לפני הפעם הבאה שהן באות- מה הגבולות שאת מציבה.

ומה שממש מפריע לך וגורם לביקור להיות מעצבן- תגידי בצורה ברורה אך נעימה שהן צריכות ל...לשטוף ידיים בסבון, לדבר בנחת, וכו'.

בסופו של דבר הן ילדות והן יקבלו את מה שאת אומרת.

דוקא בשבת יותר מתאים לומר שזה הזמן לנוח...לאההה
במיוחד בשבתות קצרות. כך בהרגשה שלי.
דבר נוסף שעלה לי-
נגיד בפעם הבאה שאת מכניסה אותן (במקרב ולא הצלחת להתחמק מזה...)
לא להציע להן כיבוד בכלל.
נשמע לא מנומס אבל נראלי שאצל בנות בגיל הזה זה לא יראה ככה.
ואם הן שואלות אם אפשר כיבוד תגידי שלא.
למה?
כי ככה החלטת עכשיו.
זה יוריד מהן את הרצון לבוא אלייך יותר מידי פעמים, ילדים מאד נמשכים לממתקים, אם הבאת פעם אחת הם יגיעו שוב.
גם בקשר לשרותים את יכולה לעשות את זה. להגיד בתקיפות קצת שהיום לא נכנסים לשרותים.
למה?
כי כך החלטת.
אבל אני חייבת....
אז רוצי מהר הביתה....
זה יפסיק את המשחקים הלא נעימים האלה.
אם הן גרות קרוב באמת אין סיבה לא לרוץ הביתה ולעשות שם.
ומאחר ואני מאד מבינה את הרצון להיות נחמדה, הנה רעיונות איך להיות כזו בלי לגרום לעצמך לתחושה לא נעימה:
אפשר להחמיא להן על בגד/תסרוקת/ דיבור נעים/שפה גבוהה.
אם נוח לך אז לרדת אליהן בגובה ולשמוע ככה את הסיפורים שלהן, זה יוצר תחושה של קירבה.
ללטף אותן, להוציא חוט דמיוני מהבגד שלהן... זה נותן תחושה שהן חשובות לך.
תודה לאה את מקסימה ! אנונימי (פותח)
הכי אהבתי את החוט ...

נתת לי ממש רעיונות מעשיים קולעים למקום שלי...

את יודעת בעקבות התגובות פה מתבררת לי נקודה חשובה ומשמעותית אצלי שאני מאוד "או הכל או כלום".
ולכן קשה לי לעשות את האיזון הזה שבינהם.
בהצלחה יקרה!לאההה
"פשוט אמרו לא"..!בתאל1

(זוכרים שהיתה תוכנית כזאת פעם?)

לדעתי את פשוט אומרת להן- סליחה בנות, לא נוח לי עכשיו/ אני לא יכולה להתפנות אליכן כרגע/ אני עסוקה כרגע. להתראות ושבת שלום.

למה הן באות אליך בכלל? את לא בגיל שלהן ולא ברמה שלהן..

ילדות צריכות ללכת לשחק עם ילדות בגיל שלהן!

גם אם הייתה דודה שלהן הייתי מעיפה אותן חזרה להורים.

טוב סליחה על הסנוביות שלי... אבל נראה לי שהן חסרות טקט לחלוטין.

בהצלחה!

מסכימה איתך.אנונימי (פותח)
מצד שני אני לא רואה תצמי מעיפה, זה לא האופי שלי.

רוצה לתת לי עוד דוגמאות מפורטות איך לעשות זאת ?....
כןבתאל1

-דפיקות בדלת

-"שלום חמודות, מה שלומכן? אני אשמח לארח אתכן אך רק אם אמא תבוא אתכן לכאן. בסדר? להתראות חמודות"

תנסחי לעצמך איזה משהו ותתאמני עליו בבית לבד..

אפילו רק במחשבה, זה ממש עוזר.

אם כל החיים שלך תהיי כזאת שלא יודעת להעיף זה קצת ידפוק אותך... כדאי להתחיל להתאמן על זה מעכשיו.

לא חייב להיות רעים בשביל זה.. פשוט לדעת מתי לעשות סטופ לאחרים. במיוחד לילדים שהם חסרי טקט מטבעם.

באיזה הקשר הם באות?בתור מה? סהכ היא בת 7-8, מה יש לה לעשותנשואים פלוס

עם אישה נשואה?

אני נשואה עם ילדים (לא נראה לי קשור אבל) ועם כל זה, אין לי מה לעשות עם ילדה בת שמונה יותר מחמש דקות.

לא חושבת שיש כאן קשר למצוות הכנסת אורחים שכמו שאת מציינת את עושה זאת רק ברמה ובצורה שמתאימה לך. וזכותך!

אני חושבת שאם תדעי מה הסיבה האמיתית שגורמת לה להגיע יהיה לך יותר קל להתמודד עם הסיטואציה

הפותחתאנונימי (פותח)
צודקת ...
כנראה ששיעמום. כמו שציינתי האוכלוסיה דלה.

אז אני לא יודעת מה איתך..נשואים פלוס

אבל אני הייתי אומרת שלא מתאים לי עכשיו. ואולי מביאה להם סוכריה או משהו טעים לדרך כדי שלא יתבאסו.

לא ממש מתאים לי לשמש שעשוע לילדה בת שמונה.. בטח שלא על חשבון הזמן עם בעלי ועוד יותר בטח אם זה פוגע בי וברוגע הנפשי שלי.

אבל זאת אני ואולי זה סתם חוסר נחמדות.

ואולי........ אם את רוצה את החברה הזאת..תגידי לה שתבוא עם אמא. ואז זה יהיה פחות תדיר ויהיה לך יותר מעניין ופחות תצטרכי לחנך כי אמא שלה תהיה שם.

אולי אקח קצת מה"לא נחמדות" שלך אנונימי (פותח)
למרות שאת נשמעת לי דווקא נחמדה מאוד...

רעיון נחמד עם הסוכריות . רק מקווה שילך גם עם פירות כי אני בדרכ לא קונה סוכריות....
את יכולה להגיד כשבעלי בבית אני לא יכולה.aima

יש עוד נקודה -אנונימי (4)

לא בטוח שההורים יודעים והיו שמחים שהילדות יבקרו אצלך לבדן בלי ההורים.

יש היום רגישות רבה לנושא של ילדים שמתארחים אצל מבוגרים שלמעשה זרים להם.

אם את רוצה להמשיך לארח אותן (ואני חושבת כמו נשואים פלוס בעניין הזה), את צריכה ליידע את ההורים שהן באות אליך.

שעתיים-שלוש זה המון זמן לילדות קטנות בבית של מבוגרים שאין בו כרגע - בעז"ה תזכו בקרוב ממש חיבוק - ילדים של בני הזוג.

אם את רוצה לקבל אותן, את צריכה שיהיו לך משחקים כמו פאזל שמתאים לגיל שלהן או אפילו בובות. אחרת כשמשתעממים עושים שטויות ונוטים לעבור את הגבול.

(הפותחת ) נקודה ממש נכונהאנונימי (פותח)
גם אני ממש חשבתי עליה למרות שאני לא מאמינה שהאמא לא יודעת .

אבל לא בא לי לדבר איתה !!!
מן הסתם כשיצא לי לראותה אספר לה.

צודקת. אני חושבת שלו הייתי אמא וילדתי הייתה עושה זאת בכלל לא הייתי מרשה בלי לשאול את המארחת, ועוד יותר מכך היה לי חשוב לדעת איפה בתי מסתובבת....
זה ממש מוזר ....

רעיון טוב עם הפאזל. כך אפשר גם לתת להן להתעסק בלי שזה יפריע לי.
אולי היא יודעת ונחמד לה שאת מעסיקה לה את הילדות..נשואים פלוס

את יכולה לשלוח אותן לבקש רשות מההורים כשהן באות.אנונימי (4)

"יש לך כנפי רוח, כנפי נשרים אבירים, אל תכחש בם..."בהתהוות

(מכירה, כן? אורות הקודש, הרב קוק)

מרדכי אמר לאסתר: דברי עם אחשוורוש. זה מה שנדרש כרגע. זה מה שה' אומר לנו דרך המציאות המסובכת שנקלענו אליה.

אסתר צעקה: אני לא מסוגלת! אי אפשר! ממש אין מצב! זה לא אני, לפנות אליו ככה. זה לא מתאים למעמד שלי מול אחשוורוש, לחוקי הארמון. זה לא מתאים למעמד שלי מולך, לחוקי ה'! (האחרון על פי דברי חז"ל כמובן).

אבל בסופו של דבר היא נוכחה לדעת שה' מזמין אותה לצמוח. שמה שהיה אתמול בלתי אפשרי, מהיום יהיה אפשרי. היא תתפלל, תאזור כוחות, תגייס תמיכה - ותלך מיוזמתה אל הרשע הזה. היא יכולה.

היא הצילה את עם ישראל.

הקב"ה אמר לירמיהו: "נביא לגויִם נתתיך".

ירמיהו צעק: "אהה ה', הנה לא ידעתי דַּבֵּר כי נער אנֹכי!" אני לא יכול! אני לא בנוי לזה! זה לא אני!

אבל הקב"ה לימד אותו: אתה יכול. זה הזמן שלך לצמוח. מה שהיה לא אפשרי עד אתמול - מהיום הוא אפשרי. "אל תאמר נער אנכי ... ראה הפקדתיך היום הזה על הגוים ועל הממלכות לנתוש ולנתוץ ולהאביד ולהרוס לבנות ולנטוע". אתה יכול הרבה יותר משנדמה לך. יש לך המון כוח.

הקב"ה מורה לך דרך המציאות שזה הזמן לצמוח. ללמוד לייצג את צרכייך. אחד השיעורים הכי חשובים בחיים.

את אומרת שאת לא מסוגלת לזה, ואני לגמרי מבינה אותך. אבל נראה שהקב"ה מאמין שאת כן מסוגלת.

מסוגלת להחליט אם לא מתאים לך הביקורים האלה בכלל, או מתאים לך בתדירות פחותה, או בתדירות של עכשיו. מסוגלת להחליט מה לא מתאים לך שייעשה או ייאמר בבית שלך בכלל, מה את יכולה לבלוע, מה מתאים אבל רק עם הכוונה שלך. מסוגלת להחליט את כל ההחלטות שנוגעות לאירוח הזה, וחשוב מזה - מסוגלת להגיד אותן לבנות המתוקות בקול צלול: "יקרות, מהיום יש כמה כללים בבית הזה".

כולנו מאחורייך. כולנו תומכות בך

בהתהוות. תודה רבה לךאנונימי (פותח)
אני קוראת את דברייך בצמא.
בבקשה אם לא אכפת לך להמשיך.
עצרת באמצע השיא.... מרגיש לי כמו דברי
א- לוקים. אני עם דמעות עכשיו. את לא יודעת כמה זה קשה לי, זו נקודה מאוד מהותית אצלי של או הכל או כלום. מבינה?
אני מסוגלת לוותר על כל הנוחות שלי בשביל האירוח וזה ברור לי שזו טעות ולכן הרבה יותר קל לי בכלל לא לארח..
אבל כמו שאמרת זה יפגוש אותי במוקדם או במאוחר.
כמו שפגש בעבר, כך יפגוש בעתיד אם לא אטפל בכך.
אני מרגישה שהדיון הזה ממש מכוון אותי על דרך המלך

ותודה לכולן על התשובות היפות !!

הפותחת
לבי אתך יקרה, באמת.בהתהוות

אם אני מבינה? מבינה הכי עמוק שאפשר. הרי גם אני באותם מעגלים... רובנו, אני מנחשת. מהתמודדות להתמודדות צומחים יותר, עולים עוד מדרגה. תמיד תמיד נשאר לאן לטפס. אני מכירה היטב, מקרוב, את המדרגות האלו. זה חתיכת טיפוס...

חשוב לי להבהיר משהו:

אני לא חושבת שאת חייבת להסכים לארח, כדי להתעמת חזיתית עם הנטייה להכול או כלום. יש מצבים שאכן, מה לעשות, מתאימה האפשרות של "כלום". אם את מזהה שזה המקרה, אל תדאגי - הקב"ה עוד יזמן לך הזדמנויות שבהן תדעי שהפתרון הנכון הוא משהו באמצע, ועוד יהיה מתי לטפח את היכולת הפנימית הזאת של איזון.

וגם לצד השני - אני לא חושבת (בניגוד לאחרות פה, ראיתי) שהביקורים האלה בעייתיים בפני עצמם, לא במקום וכו'. אני חושבת שיכולה להיות ידידות בין ילדים למבוגרים, אם שני הצדדים נהנים. וזו ברכה. אני לא חושבת שאת דווקא חייבת לבטל אותם.

אני חושבת שהדבר הנכון הוא שתשאלי את עצמך מה באמת באמת היית רוצה. אם הייתה באה אלייך פיה להגשים משאלה מה היית מבקשת ממנה - שתגרום לבנות להגיע רק פעם בחודש, כי זה מינון שכיף ונעים לך? שתגרום לבנות לשכוח מקיומך לחלוטין ולהיעלם מחייך? שתגרום לבנות להגיע כל שבת ולעסוק בדברים שכיף לך שעושים אצלך / איתך? לשחק איתך רמיקוב? לשחק זו עם זו רמיקוב כשאת שוטפת כלים? אולי מה שהכי מתחשק לך זה ללמד אותן משהו שאת טובה בו? או להציע להן ללמוד פרשת שבוע איתך? וכו' וכו' וכו'. אלף אפשרויות. אין בזה נכון ולא נכון. כל תשובה לגיטימית. מ"לא מעוניינת בביקורים שלהן אף פעם, בשום מצב, זה לא עושה לי טוב" עד "מעוניינת שיבואו בכיף בדיוק כמו עכשיו, מתי שבא להן, רק שיפנימו שאצלי שוטפים ידיים היטב". וכל מה שבאמצע.

הצעד הבא הוא להיות בעצמך הפיה הטובה הזאת שבאה אלייך להגשים משאלה... בחרת יעד, עכשיו תנשמי עמוק ותעשי מה שצריך כדי להגיע אליו. תבחרי משפט או שניים, תעשי עם עצמך חזרות, תזכרי שאת לא לבד וכולנו תומכות בך (בתמורה את תומכת בנו כשאנחנו נתקעות עם הדילמות האלה, כן? ) - ובשעת אמת תזכרי שאת מסוגלת ותגידי. תודיעי להן שזו החלטתך.

רוב הסיכויים שיקבלו. אם יתמרדו - תזכרי שאת לא צריכה להצדיק את עצמך. זוהי הטריטוריה שלך וזכותך המלאה לקבוע בה את הכללים, ועל הדרך זה גם צעד חשוב בחינוך שלהן. את יכולה פשוט לחזור על אותו משפט פעם שנייה, שלישית, כמה שצריך.

אם יש עוד נקודה שאת רוצה להעלות, כולי אוזן.

בהתהוות את מקסימה !אנונימי (פותח)
אני בדרכ בצד התומך אז אל דאגה
אבל מסתבר שדווקא לגדולים יש התמודדויות......

אני אחשוב על הדברים שכתבת. שאמרת. מקירות ליבך...
אני מתחילה להרגיש ממש טוב עם עצמי, עם הרצונות והטבע שלי, בעצם עם כל ההתמודדות הזאת.
אני חושבת שעליתי על הגל הזה,
על ההבנה הזאת שאין חוקים. שהתשובה נמצאת ברצונות שהשם שולח לי ובהתאם ליכולת שלי.

רק צריכה עוד להיות עם עצמי ולהקשיב ולחשוב ולבצע.
לבצע את מה שטוב לי.....

תבורכי משמיים !!!

וכולם פה כל כך עוזרים לי איזה פורום נפלא, תודה להשם שיש לנו כזה עם ישראל שעוזרים אחד לשני...

תודה.

ואם תהיה לי עוד שאלה אז אשאל....מרגיש לי בנוח לשאול פה. תודה לא-ל...
אין על התובנות שלך..נשואים פלוס
כל כך חזק! כמה כוח את נותנת...צביה22
גם לי עכשיו נתת כוח לעשות משהו שהרבה זמן דחיתי כי לא מספיק העזתי...
ילדים לא מבינים רמזים אז צריך להגיד להן בצורה ברורה ונעימהl666

מה כן ומה לא

בקשר להתנהגות שלהן אז נראה לי שהן לא עשו שום דבר ממש לא יפה 

מה שכן - אני לא הייתי בכלל מקבלת אותן בביתי וכמובן להגיד להורים שלהן

וסליחה אבל את נשמעת קצת מגזימה, איך תהיי כשיהיו לך ילדים משלך ויביאו חברים או יבואו זוגות עם ילדים להתארח? 

הם יהיו ילדים שייכים ואהובים..נשואים פלוס

כאן זה איזה משהי לא קשורה מהשכונה שלא ברור בכלל מה היא מחפשת אצלה.

דווקא בתור אחת שהבית שלה מלא בילדים קטנים שעושים בלאגן וידועה בתור הבייבי סיטר השכונתי של כל הורי הגנים של ילדי.. ילד זר שלא שייך כל כך לטריטוריה שלי ממש מגעיל אותי..

אוהו, שייכים ואהובים...( הפותחת )אנונימי (פותח)
השם יודע עד כמה...ולא רק הוא ...
הם וחבריהם...רק שיהיו....
תודה על ההבנה הנכונה נשואים פלוס !!!
קודם כל זה נשמע לי הזוי ששתי ילדות קטנות נמצאות ככ הרבה..א..א..
זמן בבית כביכול זר.תבררי בדיוק מה הסיבה והאם האמא יודעת מזה.דבר שני יש ילדים שהם קצת חסרי טקט אז תרגישי ממש חופשי להגיד לא כשלא נוח לך לא יקרה שום דבר גם אם הם יפגעו קצת זה יעבור ציק צק הם ילדים בסהכ.אתם זוג ואתם צריכים את השקט והפרטיות שלכם. עכשיו בקשר להכנסת אורחים אני בעבר גרתי במקום שממש יש שם הכנסת אורחים ברמה שפתאום יכולים להודיע לי שניה לפני שבת שבאים לאכול אצלינו 2.3 אנשים.גם ביום חול פתאום קופצים לבקר אנשים וכו .מה שעשיתי מכינה עוגות מראש ומקםיאה.אוכל לשבת מכינה כמות יותר גדולה ממה שרגילים להכין אפשר גם להקפיא ואז להוציא ולחמם.אבל תמיד תזכרי שאם לא נוח לך או שזה פוגע בזמן שלך ושל בעלך אז פשוט להגיד זה לא מתאים ותהיי שלימה עם זה.בהצלחה
רק שאירוח הזה לא יעשה בעיות לפותחת השרשורl666

אני הייתי מציע לבדוק מה המשפחה ואם יש משהו מוזר אז להתרחק

לא חסר ילדים שבאים ומספרים להורים שמישהו צעק עליהם, העליב אותם, הרביץ להם כשזה לא היה או שהם לא הבינו עד הסוף

ואז תישאל שאלה הגיונית מה יש לבנות קטנות לעשות שלוש שעות בבית זוג זר?

למה להסתבך?

את צודקת 1666אנונימי (פותח)
במקרה שלנו אנחנו ממש לא זרים אבל לא בקשרים מי יודע מה. זה אפילו נראה שההורים נהנים לנוח....והם יודעים מזה בטוח אני בטוחה.

אני לא ככ מפחדת מסיפורים כאלה למרות שאם זה היה איזור כזה שלא מכירים אז דווקא הייתי חוששת ולא נותנת להן להכנס בלי רשות ההורים.

בכל אופן ממש תודה לך !!
ואם זה באמת ייהפך למשהו קבוע ברור שחשוב לעדכן את ההורים אבל כרגע זה לא נראה לי דחוף וקריטי...

כרגע אני יותר עסוקה בבירור הרצון,הגבולות והיכולות שלי....נראה לי יותר דחוף.
כ"כ הייתי כזאת. ילדה שנוחתת על אחרים, בעיקר זוגות צעיריםרוני בלילה

מסמיק-מוציא-לשון

זו החלטה שלך..ד.

הן מצידן, בסדר גמור. נוהגות טבעי כמו ילדות קטנות.

את לא "חייבת" להן כלום - אבל את יכולה לעשות מעשה טוב, ולארח אותן. כנראה שזה קצת חסר להן. יכול להשאיר להן לחיים טעם טוב, של מישהי טובה שאירחה אותן בטוב-לב.

וגם לך זה יכול לעשות הרבה טוב, להוסיף את הצד שאת מרגישה שקצת חסר לך.

וניכר שאת באמת מתלבטת בין שני הצדדים הללו.

אז קודם כל, תחליטי.

אם את לא רוצה - תגידי להן בנחת - ילדות, אני מצטערת, אבל אי אפשר להמשיך לבוא אלינו.

אם את רוצה לארח, וגם להרוויח מזה את ה"נתינה" הזו, אז תסתכלי מראש כ"פרוייקט" חביב. לא איזה דיעבד מאולץ תכווני: לשמח אותן, ולהטביע בי יותר מידת הנתינה והאירוח בשמחה.

ואז - תדעי שזה בסדר גמור להגביל ילדים למה שמתאים לך. זה טבעי עבורן.

את תשוחחי איתן "כמו גדולות".. תגידי להן: ילדות, זו היתה הפתעה בשבילי שהתחלתן לבוא. מצד אחד אני מאד שמחה, אתם טובות ומתוקות. מצד שני, לא תמיד זה מתאים. יש זמן שאני צריכה לשבת עם בעלי - וזה לא זמן שיהיה אחרים. יש גם "כללים" בבית שלנו, איך לשמור נקי, ומה מותר לעשות.

אז אני אגיד לכן את הכללים - ואם אתן חושבות שאתן יכולות להתנהג כך - תבואו בשמחה (אם זה בנחת ונאמר בטוב, יכול גם לתרום להן).

ותגידי כמה "כללים": כשאני אומרת ש"הגיע הזמן" אז נפרדים באהבה והולכים. מותר להיכנס רק לחדרים האלו והאלו. וכו'. כמה דברים בסיסיים. שירותים - תחליטי עד היכן יכולתך. לכל היותר, תשפכי קצת אקונומיקה אחרי שהולכות, ותאמיני שזה מחטא לגמרי...

הצלחה רבה. התלבטות יפה. אפשר להיבנות מזה..

תודה רבה על העצות המבורכות !!! ושאלהאנונימי (פותח)

ועל ההבנה...

האם שייך לא לתת ללכת לשירותים  ?....  יש דרך לעשות זאת בדרך יפה? 

זה לא כל יפה אלא אם כן הן ממש משתוללות שםl666

אצל ילדים קטנים זה יכול להיות דחוף 

אם הם גרות ממש ממול. לא נראה לי שיש בזה בעיהנשואים פלוס
לא כ"כ שייך...ד.

אלא אם כן הן גרות קרוב - ואז אפשר להגיד להן בשפה פשוטה: "אם צריך "גדולים" - הולכים הביתה - וחוזרים.. ולהסביר להם בצחוק, אני כזו שממש "מפונקת" עם הניקיון.. אוהבת שיישאר לגמרי נקי..

פעם אחתיעל בר
לתת להתפנות פעם אחת. אין צורך לבקר שם כל 2 דקות.
......( הפותחת... )אנונימי (פותח)
א. כל תודה על תשובותייך! עשית לי ממש סדר בראש.

לא נעים לשאול אבל אם הפעם הראשונה הזאת זה כבר גדולים? ממש מביך לדבר על זה, אז לשאול מה היא מתכוונת לעשות שם? מה אפשר לעשות ????...... אני יכולה להיות ברורה בזה כי זה חשוב לי השאלה אם זה שייך. מה דעתך בנושא?
כן אני שואלתיעל בר
עם זה גדולים אז שולחת לבית (הם שכנים) אבל לפעמים הם לא בטוחים.... אז עם זה פעם אחת וזהו אני נכנסת אחריהם מנקה טוב טוב ונועלת.
תודה יעל ! עזרת לי מאוד !!!אנונימי (פותח)
לי יש שכנים כאלהיעל בר
אומנם יש לי בנות בגילם אבל הן ממש לא משחקות איתם. אז כשלא נוח לי אני שפוט אומרת להם- "חמודים הביתה" או אם הבית הופך לתחנה המרכזית (והם בנים ככה שזה יותר גרוע) אני מודיעה ברחבי הבית כאילו בלי קשר אליהם שבמשך השעה הקרובה אין כניסה לשירותים.

בקשר לחלוקת האוכל/ כיבוד גם לי לא היה נעים אבל החמודים חיסלו לי את הבית. ככה שהם מגיעים אני מזכירה לכל ילדי הבית שכבר אכלנו ארוחת צהריים או סעודת שבת ועכשיו משחקים. מי שרעב יכול לרדת לביתו ולסיים את הצלחת (זה גם פוטר את חוסר הנקיות). לפני שהם הולכים מחלקת להם משהו.

אם הם מגיעים בזמן האוכל פותחת ומסבירה שאנחנו אוכלים וזה הזמן של המשפחה שלנו ביחד... אז כל טוב נתראה בהזדמנות אחרת

ועוד דבר אחד ואחרון. מגבילה את זמן השהות שלהם. אם החלטתי להכניס אותם אז מודיעה בלי להסס את הזמן שיש להם לשהות בביתי. (לפעמים רק כדי להיות נחמדה אז 10 דקות)

מקווה שעזרתי לך.
נשמע שהיית שמחה מאוד לארח אותןמ.א.

אם זה היה נעשה מיוזמתך ומרצונך החופשי, אבל במצב הקיים את מרגישה שמישהו חיצוני כופה אותך לפעול בצורה מסוימת, וזה קשה לך (וזה מובן מאוד!).

נראה לי שאם תצליחי להציב גבולות ברורים, תהיה לך פניות נפשית לשמוח בביקורים כשזה כן מתאים לך. אל תחששי לסרב להן - את עושה את זה לטובתן! הרי כרגע קשה לך עם כל הביקורים שלהן, וגם הן מפסידות מזה. אם תדעי שיש זמנים שבהם את יכולה לומר לא, בזמנים שבהם תסכימי לביקור יהיה גם לך וגם להן נעים וטוב.

את נשמעת מדהימה! הלוואי עליי כזה לב רחב!

תודה רבה !אנונימי (פותח)
באמת הייתי שמחה לארח רק שזה לא היה קורה כי אני מפחדת להזמין.

כשאני חושבת על זה אז אני יודעת שאני לא בטוחה בעצמי ויודעת שבזמן האירוח אאבד את הצפון והדרום וכל הרצונות שלי מתבלבלים ונדחקים הצידה, כך שאני יודעת שזה ממש לא קטע מאוזן אצלי ומפחיד אותי לצאת מאיזון, אני מעדיפה את האיזור הבטוח, שבשליטה, ולכן לא מזמינה.

אני מאמינה שהשם סובב את הסיפור הזה, אולי כדי שסוף סוף אעבוד על הנקודה הזאת.

ולגבי כל מה שכתבת תודה רבה, זה דברים אמיתיים ונכונים מאוד!
אשתדל ליישמם,
מקווה שיהיה לי את האומץ, להפגש עם היכולת הזאת להציב גבולות, ולפתוח את הדלת.

תודה רבה על העידודים והמילים הטובות, ממש נוגע ללב !!!
האם אני כתבתי את זה????ארץטרופיתיפה

וואי איזה סיפור הזוי.רוקדת בגשם =)
זה לא נשמע נורמלי לגמרי. מה יש לילדות בגיל הזה לעשות אצל זוג נשוי ובלי ילדים? איך את מכירה אותן בכלל??? זה ממש נשמע לי מוזר.. בטח אחרי מה שאת תיארת שהם עשו.
במקרה כזה לדעתי - אין דבר כזה להיות ביישנית. יש דברים שחייבים להיות ברורים לכולם. כן, גם לך.. אין דבר כזה בכלל שנכנסים לחדר שלך. אין דבר כזה שנוגעים לך בתכשיטים או שואלים שאלות על דברים שיש לך בחדר. התגובה שלך צריכה להיות חד משמעית -
"סליחה, לא נכנסים לחדר שלנו."
"אסור לגעת בדברים בלי רשות" - שלא בחדר, הרי לחדר השינה הן לא נכנסות כאמור.
במידה והן מדברות בצורה לא מכבדת - בבית שלנו לא מדברים ככה. אני לא מרשה לרוץ.
במידה והן מגיעות ולא מתאים לך - את פותחת ואומרת שלא מתאים לך עכשיו. את לא צריכה להזמין אותן באותה הזדמנות שוב בכלל!!!
ואין דבר כזה שהן דופקות חזק על הדלת וצועקות!!!! את פותחת ואומרת - סליחה, זה ממש לא מכבד. אני לא מרשה לדפוק חזק, אני לא מרשה לצעוק! !!
ושוב - בהזדמנות בה את מסרבת, אל תזמיני אותן שוב לפעם אחרת. אל תרגישי לא נעים.
אני יודעת שאת מרגישה שאת רוצה להכניס אורחים וכו.. אבל לא נראה לי שלזה התכוונת? תזמיני אנשים. זוגות בגיל שלך, כשיהיו לך ילדים תזמיני חברים בגילאים שלהם וגם אז תקפידי על גבולות.. הסיפור הזה נשמע ממש לא נורמלי ולא הגיוני. הדחייה שלך מהסיטואציה לא נובעת בגלל החינוך שקיבלת אלא זו תגובה הגיונית בעיני לכל אדם באשר הוא.
אני באה ממשפחה ספרדית אז אי אפשר להאשים אותנו באי הכנסת אורחים ; ) זה האלף בית אצלנו.. אבל בד בבד חייבים (!!!!!!! ) להיות מסוגלים להציב גבולות. זו חובה בסיסית למי שרוצה להכניס אורחים.
אנונימי (פותח)
אל תגזימי הן לא נכנסו לחדר "רק" עמדו בפתח .

תודה לך על השיתוף במנטליות הספרדית אני מאוד לומדת ומחזיקה מכם הספרדים .

תודה לך על הדברים המחזקים אחשוב עליהם...
אני מורה לילדים וילדות בגיל הזה. ההתנהגות שלהן נורמליתןלשם שבו ואחלמה
בגיל הזה לרוב אין להן את היכולת להבין
את הגבולות ואת הטקט בעצמן, והן זקוקות
לאמירה שלך. להגבלה שלך.
הן זקוקות שאת זאת שתראי להן מה הגבול.

ואת הראית להן שאין גבול. אז הן זרמו עם זה.
הן הבינו ממך, שזה הץבסדר להתנהג ככה,
כי את לא אמרת אחרת

אז באמת את אדם רגיש ונחמד ועדין וזה ממש נפלא. באמת.
אבל עם ילדים חייבים לדעת לשים גבולות אחרת הכל מתפרק.

אז נכון שזה לא נעים לתת פקודות ולאסור איסורים ולהגביל הגבלות,
אבל זה רק לטובתן ובסופו של דבר יתן להן הרגשה נעימה יותר בבית שלך, והן יעריכו אותך יותר בגלל זה.
איזה כיף זה הילדים האלה ששורצים אצלנו!yr

פעם היו לנו כמה כאלה. זה השאיר לנו חותם מפלא על כל החיים. חבל שלאחרונה התמעטו...

בדרך כלל ילדים כאלה חווים איזה חוסר במבוגרים "נחמדים" שכיף לדבר איתם. או אולי משהו באווירת הבית שלכם קוסם להם. זה טבעי וזה יכול להיות להם ולכם ממש כיף.

הצבת גבולות היא חשובה כמו שכתבו רבים  לפני, ואין טעם אחזור על כל הדברים הנכונים של איך להגדיר זמנים נוחים וכו'. 

אבל בסוף צריך להיזהר - לא הייתי ממליץ להרתיע אותם מלבוא. מי יודע מה יחוללו הביקורים האלה לילדות - וגם לכם - לטובה לכל החיים?

ועוד נקודה - לדעתי במנטליות שאותה תיארת לא שייך להגיד להם שלא יתפנו בשירותים, ובטח שלא להתחיל לעשות חילוקים בין גדולים לקטנים, זה יישמע להם וולגרי כמעט במושגים שלהם. פשוט תנקי קצת אחרי.

בהצלחה!

מחילהאנונימי (פותח)
אבל אין סיכוי שאנקה אחריהן. אין סיכוי אין סיכוי אין סיכוי זה מגעיל אותי באמת! !!
וזאת הסיבה שהכי דחתה אותי רק מלחשוב על עוד ביקורים.
אהבתי את מה שכתבת ואני מסכימה.
תודה על הנקודה החשובה.
מצד אחד לא מתאים לי לארח אותן כרגע מצד שני אשמח לשמור על קשרים ידידותיים לעתיד לכשיגדלו קצת..
תודה ! לקחתי לתשומת לבי את הדברים החשובים!אנונימי (פותח)
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך