איך מכניסים הגיון לילד?אנונימי (פותח)

בננו בן ה13 ילד חכם. כולם אומרים. אבל משום מה ההגיון שלו עובד אחרת מכולם.

עובדי עצות איתו. יש איתו כל מיני תקלים עם אנשים אחרים. אנחנו מנסים להסביר לו שההתנהגות שלו

לא נכונה ואף פוגעת לפעמים והוא בשלו. לא אני צודק וכולם טועים.

סה"כ הוא אינו ילד בעייתי, אבל הוא לא מוכן לקבל מרות של מבוגרים אם נראה לו שהוא צודק.

לדוג': כבר פעמיים קרה שהוא יצא מבי"ס מוקדם למרות שהמחנך הזהיר אותו שהוא לא מרשה לו, ואם הוא הולך הוא יצטרך לחזור עם ההורים. הבן שלי פשוט הלך הביתה. ותמיד יש לו תירוצים. "היה לי קר ולא הייתי מסוגל להשאר בכיתה". "הייתי חייב לשירותים ואני לא נכנס לשירותים המטונפים של בי"ס". מבחינתו זה סיבות מוצדקות לברוח הביתה.

לא עזר שהיינו צריכים לבא איתו לבי"ס ביום למחרת. מבחינתו הוא צודק. זה המורה שטועה שלא הרשה לו ללכת.

או פעם אחרת שהוציא מהתיק פרי רקוב והלך איתו לפח, בדרך מישהו אחר בטעות או בכוונה הפיל לו את זה מהיד, אז הוא לא מסכים להרים את זה כי זה מגעיל ועכשיו מי שהפיל לו את זה צריך להרים. פשוט לא הסכים להרים ואז המבוגר שהיה איתו נאלץ להרים את זה בעצמו ומבחינתו של בני הוא צודק. כל השיחות שדיברנו וגם כעסנו לא עזרו. מבחינתו הוא צודק.

אנחנו ממש עובדי עצות איתו. לא יודעים איך לגרום לו להקשיב לקול ההגיון. כל פעם אנחנו נבוכים לקבל שיחות טלפון על הדברים האלה ואנחנו מדברים איתו שוב ושוב ולא עוזר.

הוא ממש נעלב שאנחנו לא מבינים אותו.

מה עושים?

מדגישה שאני ללא נסיוןאמא יפה
אבל מנסה לעזור אם ההגיון שלו נראה לכם מוזר ולא הגיוני אותו דבר אצלו,
ההגיון שלכם נראה לו לא נכון ולא הגיוני
אני חושבת שאולי זה סוג של בעיה מסוימת שגורמת לו להתנהג כך כמו שיש ילדים שלא מבינים מזה טאקט ולא משנה כמה יסבירו ויכעסו זה פשוט הבנה מסוימת שחסרה להם כך גם אצלו פשוו חסר לו את ההגיון הבסיסי שיש לכל אדם
ומבחינתו ההגיון שלו צודק וכל השאר טועים... תנסו לחשוב על הכיוון ולדעתי לדבר ולכעוס לא יעזור כי זה משהו שאין לו אותו כמו שלא תבקשי מנכה שיקום ויתחיל ללכת...
אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי לשינוי אבל כנראה צריל לערב איש מקצוע או משהו...
בהצלחה רבה ומקוה שעזרתי
אני כותבת בזהירות-בת 30

שכדאי לבדוק את השורש להתנהלות הזו. יכול להיות שזה משהו שאפשר להתמודד איתו יחסית בקלות.

אני אכתוב בצורה יותר מפורשת את מה שכולם אמרו בזהירות-אנונימי (3)

יתכן שכדאי ללכת לאבחון כלשהו כדי לראות אם יש מקום לטיפול שיעזור לו להתמודד.

בינתיים- הרבה תמיכה ואהבה!

מה שעלה לי כשקראתי מה שכתבת-צביה22
אם אני הייתי במקומו, ברגע שהיו נכנסים איתי לדיון על 'למה מה שעשיתי לא הגיוני' הייתי מרגישה שאני חייבת להוכיח למה זה כן הגיוני, ודווקא אי אפשר אחרת.
נראה לי שקודם כל הוא צריך שמי שמדבר איתו יתאר את הדברים מנקודת מבטו, ויראה לו שהוא באמת מבין מה הוא חווה. רק אחר כך אפשר לכוון את השיחה לעוד כיוונים (מה אחרים מרגישים, למה חשוב שיהיו כללים בבי"ס גם אם לא תמיד הם מסתדרים לנו וכו'). אבל ברגע שהגישה היא שאין לו היגיון, אז הוא חייב להתגונן ולהוכיח שדווקא הוא יותר הגיוני.
(אין לי ילדים בגיל הזה, סתם כותבת מה שנשמע לי)
^^^ כמו בסיפור של ר' נחמן על ההינדיק בהתהוות

לפותחת השרשור - את מכירה את הסיפור? כדאי מאוד לקרוא. ר' נחמן ממחיש שם רעיון מדהים: כדי להדריך מישהו ולעזור לו לצאת מהלופ שהוא תקוע בו, צריך קודם כול דווקא להיכנס ולהיות איתו באותו לופ! צריך לנסות לחוות את הדברים כמו שהוא חווה, לפרש את המציאות כמו שהוא מפרש, לתקשר איתו על בסיס תפיסת העולם *שלו* - ורק מתוך זה יש סיכוי לפתוח לו, לאט לאט, אפיקי מחשבה חדשים.

בהצלחה!

רעיון טובמדי פעם פה

ומוסיפה שיש הגיון כלשהו בטענותיו.

זה נשמע שהוא מסוג הילדים רודפי הצדק והאמת.אנונימי (4)

שמתקשים לזוז מהמקום הזה..

אח שלי כזה. ואין ספק, זה גורם להמון בעיות ובלאגנים במיוחד בבי"ס.

באמת לא חושבת שהעניין הוא להסביר לו עד כמה טועה. הוא כ"כ דבק בעמדה שלו, שהוא רק יגן עליה יותר.

זה מזכיר לי סיפור מדהים (חבל, לא זוכרת איפה קראתי).

אספר בקצרה- על ילדה שתמיד רצתה לנצח במשחקים ואף פעם לא ויתרה.

יום אחד סבתא שלה סיפרה לה שגם היא כשהיתה ילדה היתה תמיד מנצחת והתעקשה על זה. עד שפרצה מלחמת העולם השניה והיא ואמא שלה נאלצו להסתתר תמורות הרבה כסף ושכנועים אצל אחת הגויות שעבדה אצלן. ההסכם ביניהן היה שאם יבואו הגרמנים הן יקפצו למטה (מהקומה השלישית).

לגויה היתה ילדה בגילה והן אהבו לשחק יחד. וכמובן שהסבתא תמיד היתה מנצחת. עד אמא שלה יום אחד קראה לה ושאלה אותה אם היא נותנת גם לבת הגויה לנצח, וכשהיא אמרה שלא, אמא שלה חייבה אותה מעכשיו לתת לה לנצח, בהדרגה (שזה לא יראה חשוד). ומיום ליום היא ויתרה לה שתנצח ובת הגויה היתה מאושרת שהיא מנצחת אותה.

יום אחד הגיעו הגרמנים, הגויה נבהלה ואמרה לסבתא ולאמה שיקפצו מהר (וכנראה ימותו). אך ביתה לא הסכימה בשום פנים ואופן! היא כ"כ נהנתה מהמשחקים עם הסבתא ומתחושת הניצחון שהיא לא ויתרה, ובזכות זה הן ניצלו.

אפשר להסביר לילד שנכון, יש מצבים שהוא צודק. אבל לפעמים לא שווה להיות צודק. עדיף להיות החכם.

ושהוא יעשה את הבחירה המושכלת שלו.

יכול להיות שהוא צודק בזה שרצה ללכת הביתה. צודק במאה אחוז!

עכשיו תהיה חכם.

תחשוב פעמיים. זה באמת משתלם לך ללכת הביתה? (ולחזור למחרת עם ההורים ולקבל עונש וכו'..)

יכול להיות שהוא יבחר ללכת הביתה מבי"ס ולהיענש על כך. אך זו היתה הבחירה שלו.

זה עניין של בגרות ולמידה.

בהצלחה רבה

קראת אותו בילדים מספרים על עצמם 6/7 מודדת כובעים

תודהאנונימי (4)

יכול להיות שהוא לא מספר עד הסוףl666

אולי יש בעיה בבית הספר או זאת נורמה להתנהג ככה

בקשר לפרי אז אם דפקו אותו בכוונה אז הוא באמת צודק

אני עונה על דברים כאלה שאני כן מרימה ומנקה ומכבסת למרות שלא אני זרקתי , לכלכתי, שפחתי, אז גם ילד יכול לפעמים 

האם אתם בקשר עם המחנך שלו?gps

ללא קשר לכל מה שכתבו, נראה לי שהעלאת הבעיה מול המחנך לא תזיק, גם יתן לכם עוד זווית הסתכלות וגם יעזור למחנך שלו להבין את הראש שלו יותר טוב.

אנחנו בקשר עם המחנךאנונימי (פותח)
והמחנך מאוד מעריך אותו.
אנחנו מקבלים עליו תלונות מעוד גורמים ולא מבינים מה קורה לו. הוא לא היה כזה.
הבעייה שהוא פשוט לא מסכים להבין שהוא נוקט בהתנהגות שגויה שלפעמים פוגעת באחרים.
עד השנה לא נתקלנו איתו בבעיות כאלה. נראה כאילו גיל ההתבגרות שינה לו את החשיבה.
ומי שכתבה על אח שלה זה ממש כך. אמרנו לו שצריך לפעמים להיות חכם לאו דווקא צודק. הוא לא מקבל את זה.
אני מסכימה איתך, זה באמת נשמע תחילה של תהליך התבגרותבהתהוות

ושמחה בשמחתך שהילד שלך מתחיל להתגבר, לגבש את ההעדפות שלו ואת דרכי המחשבה שלו. נשמע שיש לו גרעין חזק של עוצמה פנימית, מסוג הילד שלא יהפוך לקורבן בקלות גם אם חלילה ייתקל בגורם שלילי. אני בטוחה שזה בזכות החינוך הטוב שקיבל יש לכם על מה לפרגן לעצמכם.

ועכשיו, כשהוא גדל וכבר לא בדיוק אותו ילדון חמוד שהכרת, איך מתמודדים?

את כותבת: "הבעיה היא שהוא פשוט לא מסכים להבין" "אמרנו לו ש... הוא לא מקבל את זה".

את יודעת? נראה לי שיש מצב שהוא מספר לחברים שלו (או לעצמו) ממש אותם דברים עליכם: "הבעיה היא שהם פשוט לא מסכימים להבין" "אמרתי להם שהשירותים בבי"ס מטונפים, הם לא מקבלים את זה".

הוא לא מקבל את מה שאתם אומרים, ואתם לא מקבלים את מה שהוא אומר. הוא לא מסכים להבין, ואתם לא מסכימים להבין.

מי יפרוץ את המעגל? למי יש כוח ומוטיבציה כרגע לשנות? מי יעשה את הצעד הראשון, ויסכים להבין את השני?

------

אחרי שתקבלו בהבנה, אחרי שתעריכו את העצמאות שלו, את הזכות שלו להחליט על עצמו הרבה דברים שלא היו כך עד כה, את השכל הישר וההיגיון שלו - אחרי כל זה, יהיה אפשר להתחיל לחשוב איתו ביחד על *המעשים*. כלומר לא עלתיקון דרך החשיבה שלו, אלא על תיקון למעשים שלא מקובלים עליכם. תבדקו ביחד מה אתם מוכנים לקבל למרות שלא היה ככה עד כה, ומה קו אדום מבחינתכם (פגיעה בזולת?). אני חושבת שעל רקע של הבנה וקבלה וכבוד (שרואים שכבר קיים, אבל תמיד יש לאן לשאוף) יהיה לו קל הרבה יותר להתאים את עצמו לכללים שלכם.

מה דעתך?

תודה על התשובותאנונימי (פותח)
(דווקא בעניין השירותים זה היה התעקשות שלו. המורה אמר איפה יש מקום נקי והוא החליט שעדיף לנסוע הביתה)
העניין החמור פה שהוא פוגע באחרים. מבחינתי הוא יכול להיות צודק עד מחר אבל לפגוע באחרים זה לא מקובל. וגם בסופו של דבר משפיע גם עליו לרעה.
וגם קשה מאוד לנו ההורים להתמודד עם הריקושטים של המעשים שלו. זה מאוד לא נעים לקבל עליו תלונות מפה ומשם. כולם חוזרים על זה שהוא ילד טוב אבל...
איך הוא פוגע באחרים?מיניוניתאחרונה
אם הוא הולך הביתה- במי הוא פוגע? ואם מישהו הפיל לו משהו אז הילד שלככם צודק- הגיוני שהמי שהפיל הוא זה שירים
כך שהילד לא מחזר הוא חכם ואסרטיבי, לפעמים זה בהחלט עדיף להיות חכם ולא צודק אפשר לדון על מצבים כאלו, בנחת ולדבר באופן כללי לא על מה שקרה לו ספציפית, כדי שהוא יקשיב באמת
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך