שלום,
אני לא יודעת אם מה שהיה לבת שלי זה מה שיש לבת שלך, בכל אופן אתאר מה היה ואת הדרך בה עבדנו על זה, כי אם זה זה, זו דרך שעובדת מדהים ובזמן הרבה יותר קצר מאשר תרפיות. ובכל אופן, אולי מישהו אחר יקרא ויעזור לו..
הבת שלי כשהיתה בגן כמעט ולא דיברה. לא עם ילדים, ולא עם הגננות. בבית עם האחים שלה היא היתה מדברת חופשי, אבל אצל אחרים ובגן היא בקושי דיברה. לצערי לקח לנו זמן לעלות על זה, כי בבית היא היתה ממש בסדר, ולא היינו איתה במשך היום בגן, כך שלא ראינו את ההתנהלות שלה. הגננות חשבו שמדובר בילדה מאוד שקטה, ולא היו מודעות לפער הענק שיש בין הילדה של הגן לילדה של הבית...
כשגילינו את זה חקרנו קצת אצל שכנים וחברים וראינו שההתנהגות חוזרת.. חיפשתי באינטרנט וגיליתי שיש דבר שנקרא "אילמות סלקטיבית", בה יש מקומות בהם הילד מרגיש משוחרר ומדבר, אך יש מקומות בהם הוא ממש לא מתקשר.
אנחנו הלכנו למישהי בשם הדס מור, שהיא מקסימה ממש, היינו אצלה רק פעמיים אבל היא נתנה לנו כיוון איך לעבוד על הבעיה.
העיקרון הוא שמדובר בחרדה, וכדי להתמודד איתה צריך לחשוף את הילד למצבי החרדה בצורה מדורגת, ולתגמל אותו על כל פעם. יש גם ספר מצויין שנקרא "להפחיד את הפחד" שמסביר איך להתמודד עם החרדה.
הכנו לוח גדול, וכל פעם תכננו משימות, וכאשר היא ביצעה אותן רשמנו בלוח והיא קיבלה פרס. המשימות היו ללכת לשכנה להגיד לה..., להתקשר למישהו ולהגיד לו משהו.. , לבקש ממישהו שיחצה איתה את הכביש, הייתי באה איתה הרבה לגן והיינו עושות שם משימות- לשחק עם הילדה הזו, לשחק עם זו וכו'.... עבדנו על זה בערך חודשיים, עם משהו כמו שלוש משימות ביום, וב"ה הילדה השתנתה ממש.. זה היה לקראת סוף גן חובה, את כיתה א' היא התחילה אחרת..
המון הצלחה!!