ילדה שלא מתחברתבוביק
שלום לכם
יש לי ילדה בת 4 מאוד ביישנית וחסרת ביטחון.
הגננת בגנון שנה שעברה וגם הגננת בגן השנה מציינות שהיא לא מתחברת לשאר הבנות בגן.
היא עם עצמה וגם אם יש בנות אחרות שרוצות לשחק אתה היא לא בדיוק יודעת איך לאכול את זה ולהצטרף אליהם.
ראיתי את זה גם עם ילדים שהזמנתי לבית.
עם אחיה הגדול בן חמש וחצי היא משחקת יפה.
אבל בגן היא מחוץ לחברה וזה די חריג.

יש למישהו עצות מה ניתן לעשות ואיך אפשר לעלות לה את הביטחון העצמי ולעזור לה וללמד אותה להתחבר?
שאלהאמא_מאושרת
ניסית להפגיש אותה עם ילדים לא מהגן ולראות את האינטרקציה?
ניסיתיבוביק
היא מתקשרת איתן בקטע של לחייך או להסתכל.
אבל היא לא מצטרפת למשחק בקטע של יחסי גומלין במשחק או איך שזה נקרא.
בקיצור לא משחקת אתה, אלא לצידה.
היא מתקשרת איתם יותר ממה שהיא מתקשרתאמא_מאושרת
עם ילדים מהגן?
כי אולי הבעיה עם הילדים שם, מישהו מציק לה..?ואולי משם נובע כל חוסר הבטחון עם ילדים באופן כללי?
סתם מעלה עוד נקודה למחשבה..

ואם לא אז אפשר לשקול גם טיפול הומיאופתי שיכול מאוד לפתוח..
היא מתקשרת לא יותר מהילדים בגןבוביק
טיפול הומופאטי זה לא כל כך הכיוון שלנו.
אבל תודה
מוכר מאחד הילדים שלי..א..א..
היום הוא יותר גדול.אבל גם כשהוא היה בגן הוא לא שיחק עם חברים .לא שיחק בחצר ישב בצד -אז לא ככ יחסתי לזה חשיבות.הבנתי שגם בעלי היה ככה בתור ילד ,אמרתי טוב זה בטח בגנין... ואני חושבת שפה היתה הטעות. הילד גדל הגיע לביס ועדין היה בחוסר בטחון גמור.חושש.לא משחק עם חברים.לא נפתח אליהם.לא ידע איך לתקשר אותם פירש אותם בצורה לא נכונה.
אבל מה שיחק עם ילדים בהרבה יותר קטנים ממנו.
לאט לאט הבנו שיש בעיה.החלטתי שאני חייבת לעלות את הבטחון העצמי של הילד ראיתי שהוא במצוקה ולא מסוגל ולא יודע איך לבטא את עצמו חברתית.חוץ מאבחון שעשינו לו.החלטתי שאני רושמת אותו לרכיבה על סוסים(מקבלים החזר מהקופה)אפשר גם בגיל של הבת שלך ופלא הבטחון שלו גדל מיום ליום והיום הוא ילד חברותי עם בטחון בשמים.
יש עוד דרכים אם את חושבת שסוסים לא בשבילה והכל את מקבלת החזר מהקופה.
תרפיה במים.אומנות .מוסיקה וכו
אז את חושבת שתרפיהבוביק
כלשהי יכולה לעזור?
איך זה עוזר בללמד את הילד כישורים חברתיים?

אני חשבתי שזה יותר בכיוון של גננת שילוב- שתעזור לה ותכוון ותכניס אותה לקבוצה ולחברה.
אבל זה גם אם היא תקבל אז בטוח לא השנה. וחבל שהיא מתפספסת בינתיים.
ועוד משהובוביק
יש לה גם בעיות תחושתיות.
יש מצב שזה קשור?
מה הכוונה בעיות תחושתיות?..א..א..
לבגדים?למאכלים?למגע?
הבן שלי לא אהב ועדין קצת מגע חיבוקים נשיקות י בגדים מסוימים שעושים לו לא נעים.
הבעיה בעצם חברתית זה שהילד אין לו בטחון להתחבר לילדים הוא לא יודע איך עושים את זה.לפעמים מפרש בצורה לא נכונה את הכוונה של החבר.(בדכ הילדים האלה מאובחנים עם בעיות קשב וריכוז).יש להם עולם פנימי ועשיר ויצירתי מאוד.הם חיים כאילו בבועה אחרת.רגישים.אולי הם מפחדים שיצחקו עליהם וכו.קצת קשה לראות את הדברים האלה בגיל גן עם השנים גיליתי את הבעיות האלה.
הסוסים לדוגמא מלמדים את הילד להוביל לשלוט בחיה שהיא כביכול הרבה יןתר גדולה ממנו.סוס.זו חיה עם בטחון מאוד דומיננטית.חזקה.בעצם הדברים האלו חסרים בילד.וכשהמדריך נותן לילד לתת הוראות ולשבת מעל חיה כזאת.זה מגביר לו את הבטחון העצמי ומימילא הוא ירגיש בטחון ונוח עם החברים.נוח להיפתח אליהם.ירגיש שולט כביכול.

טרפיה במים על אותו עקרון.כשהילד לומד שחיה עם קבוצה .אין לו את הבטחון ישר לקפוץ למים אין לו את הבטחון לעשות את כול מה שהחברים עושים הוא מרגיש שהוא לא יכול. לא יצליח. אולי יצחקו עלי וכו.
הטרפיה זה ממש אחד על אחד מורה ותלמיד נטו המורה מחזיק את הילד נותן לו תחושה של בטחון. הילד מרגיש שהבטחון שלו עולה .לא צוחקים עליו.מרגיש שהוא יכול.שזה אפשרי.
מקווה שהבנת מה שכתבתי.

גננת שילוב זה מצוין אם יש אפשרות.
הבן לי כשהוא היה בגן הם היו כמעט 40 ילדים אין מצב שלגגננת היה את האפשרות להבין מה עובר על הילד שלי.הוא היה שקט מופנם.אף אחד לא הספיק להגיע אליו.אני חושבת שבגלל זה הוא סבל המון חברתית.
אם יש לך אפשרות מגיל קטן לנסות לעלות על הבעיה.זה מעולה.

יכול להיות גם שהבת שלך בסדר גמור.היא פשוט קצת מתביישת.
אני נתתי לך פה דוגמא קצת קיצונית וזה ממש לא בטוח שגם הבת שלך כזאת.

התחושתיות עוד לא מאובחנתבוביק
זה חשד שלי.
היא מצד אחד אוהבת לנגוע, ולאו דווקא בנעימות (לא בחברים, באנשים שיש לה איתם ביטחון).
ומצד שני יש דברים שמפריעים לה כמו רעש חזק, בגדים מסוימים וכו'.
חשבתי שאולי זה קשור.

מה שכתבת על שהם חיים בבועה אחרת ועולם פנימי עשיר ויצירתי, זה ממש כאילו תיארת את הבת שלי.
ובבית היא משהו אחר לגמרי.

לפי מה שאת מתארת אז אולי באמת אקח אותה לתרפיה כלשהי.
הבן שלך עכשיו חברותי אני מבינה?
כי אני ממש חוששת שאני יפספס ויהיו לה השלכות להמשך החיים הבוגרים.
כן לאחר טיפול בטרפיות למינהן.פשוט מדהים השינוי..א..א..
מצטרפת לשואלת...גם הבת שלי כזואנונימי (2)
בת 5 עם עולם פנימי עשיר ויצירתית אך חברתית מתחברת לבנות שקטנות ממנה (הגן לגילאי 4-5) ועדיין לא כל הזמן מסתדרת עם החברות
פנינו לקלינאית תקשורת בגלל ש ס ואשמח גם לעצות לפני סוסים וכו שנעשה בהמשך היא עולה לכיתה א אז אשמח לרעיונות לזמן הקרוב.
אין בעיה בתרפיה ברכיבהאנונימי (3)
לבנות?
בהחלט יכול להיות שבעיות תחושה משפיעותנשואים פלוס
על היכולת החברתית.
רגישות לרעש נניח.. עלולה לגרום לילד להתרחק כי הרעש שיוצרים סביב המשחק מפריע לו.
רגישות למגע כנל ועוד ועוד..

תגלגלי רמי כץ.. זה תוכנית שעובדת בגנים של משרד החינוך (בחלקם) הוא מדבר על זה המון.. אולי תחפשי מאבחנת שלו או משהו כזה.
זה עבודה על החלק התחושתי הבעייתי. עושה פלאות!!!!!!!!!!
זה גישה הנוירו התפתחותי תפקודיבוביק
איזה קטע.
שמעתי על הגישה הזו בלי קשר אליו.
ובדיוק אני בברורים על השיטה הזו ועד כמה היא יכולה לעזור לה.
לא ידעתי שהיא כל כך נפוצה בארץ.

בררתי עליה בשביל התחושתיות שלה.
ההקשר בין זה לתקשורת מעניין. נבדוק את זה. תודה.
מסכימה עם הכיוון של מבוגר שינסה 'לתווך' בינה ובין החברותמדי פעם פה

וממה שידוע לי כאמא - באופן כללי, לקבל הכרה מהמערכת לצרכים שונים כמו סייעת או גננת שילוב - הדברים האלו לוקחים זמן.

ניסית להתייעץ עם הפסיכולוג/ית של הגן? יש להם יכולת לבנות תוכניות ללמד ילדים מיומנויות כאלו. הם מתכננים משהו ממש מובנה, תהליכי והדרגתי. אולי למשל שאת תבואי פעם בשבוע לגן, ושילדה מסויימת תצטרף אליכם, ושתשחקו שלושתכן, כשאת מדריכה את הבת שלך (להתחיל בלהציע משחק - למשל 'אבא ואמא'. ואחר כך מדי פעם לזרוק הוראות 'עכשיו את האמא, אולי תבשלי ארוחת צהריים?/ תרימי את הבובה על הידיים?' וזה עוד משחק מורכב. אפשר פשוט לשחק שלושתכן במשחק קופסה). או משהו אחר. אני מאמינה שלפסיכולוג חינוכי יהיו רעיונות טובים.

(אם את פנויה או יכולה להרשות לעצמך לפנות לזה זמן.. לדעתי זה שווה את זה כדי להתחיל כבר עכשיו, כי בגדול בגיל צעיר לומדים מהר יותר. ואם את רוצה במקביל תתחילי תהליך של אבחון וכו').

אפשר גם במקביל להזמין חברה לבית - אולי עם אמא שלה - ולהיות מאוד שותפה איתן, כדי שבאמת יהיה משחק מהנה בין שתיהן, ושהבת שלך תלמד לשחק גם עם חברות. (בכלל - למשחק עם חברים מהגן בשעות אחר הצהריים יש חשיבות חברתית וגם התפתחותית..)

הגיוני שעם האח יהיה אחרת. היא רגילה אליו מלידה, ובנוסף מן הסתם הוא יכול 'לכוון' אותה יותר, כי הוא גדול יותר.

עכשיו אני רואה בתגובות הנוספות שלך שאת מתלבטת אם זו אילמות סלקטיבית. אגב, נראה לי שיש לזה כל מני וריאציות. בקיצור - לדעתי להכוונה ראשונית - תבקשי שהפסיכולוג של הגן יהיה מעורב. שיצפה בה ויתן אולי כיוון... הרי זה יכול להיות כל כך הרבה דברים. ולאו דווקא מה שעזר לאחת יעזור לילד אחר. חבל להשקיע אנרגיות שלך ושל הילדה לחינם. ואין מה להשוות את הניסיון והידע שלו לאלו של האמהות היקרות כאן בפורום (ואני ביניהן). שוב, מציעה את זה כי זו דרך לקבל צפיה והכוונה ע"י איש מקצוע, אבל שלא לוקח כמה חודשים (במקרה הטוב).

תודה. ננסה את זהבוביק
טיפול באילמות סלקטיבית- שינוי מדהים!!עדי__

שלום,

אני לא יודעת אם מה שהיה לבת שלי זה מה שיש לבת שלך, בכל אופן אתאר מה היה ואת הדרך בה עבדנו על זה, כי אם זה זה, זו דרך שעובדת מדהים ובזמן הרבה יותר קצר מאשר תרפיות. ובכל אופן, אולי מישהו אחר יקרא ויעזור לו..

הבת שלי כשהיתה בגן כמעט ולא דיברה. לא עם ילדים, ולא עם הגננות. בבית עם האחים שלה היא היתה מדברת חופשי, אבל אצל אחרים ובגן היא בקושי דיברה. לצערי לקח לנו זמן לעלות על זה, כי בבית היא היתה ממש בסדר, ולא היינו איתה במשך היום בגן, כך שלא ראינו את ההתנהלות שלה. הגננות חשבו שמדובר בילדה מאוד שקטה, ולא היו מודעות לפער הענק שיש בין הילדה של הגן לילדה של הבית...

כשגילינו את זה חקרנו קצת אצל שכנים וחברים וראינו שההתנהגות חוזרת.. חיפשתי באינטרנט וגיליתי שיש דבר שנקרא "אילמות סלקטיבית", בה יש מקומות בהם הילד מרגיש משוחרר ומדבר, אך יש מקומות בהם הוא ממש לא מתקשר.

אנחנו הלכנו למישהי בשם הדס מור, שהיא מקסימה ממש, היינו אצלה רק פעמיים אבל היא נתנה לנו כיוון איך לעבוד על הבעיה. 

העיקרון הוא שמדובר בחרדה, וכדי להתמודד איתה צריך לחשוף את הילד למצבי החרדה בצורה מדורגת, ולתגמל אותו על כל פעם. יש גם ספר מצויין שנקרא "להפחיד את הפחד" שמסביר איך להתמודד עם החרדה.

הכנו לוח גדול, וכל פעם תכננו משימות, וכאשר היא ביצעה אותן רשמנו בלוח והיא קיבלה פרס. המשימות היו ללכת לשכנה להגיד לה..., להתקשר למישהו ולהגיד לו משהו.. , לבקש ממישהו שיחצה איתה את הכביש, הייתי באה איתה הרבה לגן והיינו עושות שם משימות- לשחק עם הילדה הזו, לשחק עם זו וכו'.... עבדנו על זה בערך חודשיים, עם משהו כמו שלוש משימות ביום, וב"ה הילדה השתנתה ממש.. זה היה לקראת סוף גן חובה, את כיתה א' היא התחילה אחרת.. 

המון הצלחה!!

ואגב, לא יודעת אם קשור.. אבל גם לה יש עניין תחושתי....עדי__

וואו ברוך השם איזה רעיונות יפים, מדהים כמה שזהפופקוו
שזה אפשרי "לשנןת " ילד שקט בחוץ לילד שיתנהג רגיל כמו שהוא בבית.

אני גם הייתי ילדה ביישנית מאוד מאווד לא התחברתי ובקושי דיברתי, לעומת הבית שלא הפסקתי לדבר ושיחקתי עם האחים.
החשש שלי היום הוא שגם ילדיי יסבלו ממה שסבלתי הביישנות ייתר הזו..
ממש ב"ה!!!עדי__

היום היא ילדה עם המון חברות, משתתפת בשיעורים, פונה למורים כשצריך. 

אנחנו מרגישים שזה פשוט נס שעלינו על זה והצלחנו לעזור לה להשתנות, ולא להמשיך ולהשתבלל....

כל אלא שכתבו על אילמות סלקטיביתבוביק
איך גיליתם שזו הבעיה ולא משהו אחר?

בבית היא מדברת יפה, וגם עם חלק מקרובי משפחה.
אם אני ינסה להגדיר את זה- אז היא מתקשרת עם מי שמאוד נותן לה חום.
אז כנראה שזו לא אילמות סלקטיבית.אנונימי (5)

אבל ההגדרה פחות חשובה. אילמות סלקטיבית לא נובעת רק מביישנות קיצונית.יש בה גם צד של יתר מודעות עצמית, ביקורת עצמית - הילד לא מסוגל לשמוע את עצמו מפיק קולות בנוכחות מי שהוא שנתפס כעשוי לבקר אותו.

אז היא ב"ה פחות מוגבלת מבחינת ההשמעה של קולות דיבור.

האמת היא שזה הכל רצפים של תכונות וגם שילובים בין התכונות השונות.

בקרוב יצא ספר להורים של דר' עדה בקר שעוסק בהנחיית הורים לתיואפשר אחרת

בנוסף,

בתעצומות מטפלים במקרים כאלה,

לא להיבהל, בגיל הזה השינוי נעשה בקלות

הייתי ילדה כזאתאנונימי (4)

וגם כבוגרת אני די נשארתי כזאת.

גם היום אני מעדיפה להיות לבד ולא צריכה חברות מסביבי.

בעבודה כשאני לבד יותר כיף לי (שמחתי שהשותפות לחדר לא הגיעו.. הן לא חסרו לי בכלל)

אני לא אוהבת מפגשים חברתיים כי אין לי כח לתקשר ולהיות נחמדה.

זה אולי נשמע אומלל לחלק מהאנשים אבל יש לי בעל מקסים ומשפחה מקסימה ששם אני מדברת חופשית ומשוחררת.

טוב לי עם זה. עם השקט הזה והביישנות הזו.

באמת בעבר הביישנות יותר הפריעה לי כי בבית ספר, בתיכון ובמכללה החברה תופסת יותר מקום וזה דורש התמודדות, אבל במשך השנים למדתי להשתחרר ממנה בזמנים מסוימים כשזה כן הפריע וכיום (כאישה, כאמא) אני שלימה עם המקום שלי.

אני מניחה שזה לא מה שרצית לשמוע אבל מה שרציתי לומר זה שגם אם זה יימשך זה לא אומר שלילדה יהיה בהכרח רע עם זה או שיכול להיות שלעיתים זה כן יפגע בה אבל לא בטוח שהיא צריכה להשתנות לגמרי, מספיק שהיא קצת תהיה יותר חברותית ולדעתי זה יקרה בעיקר על ידי העלאת הביטחון העצמי. תחשבי על ילדה יותר מדי חברתית, ברור שלפעמים זה יקשה עליה מכיוונים אחרים.. אז איזון זו הנקודה.

בסה"כ ביישנות זו מידה טובה ומביאה איתה הרבה איכויות של אדם נח שתמיד לידו כולם מרוצים.. אף אחד לא רב איתו, יש הרבה פלוסים..

אני כן חושבת שצריך לדאוג לביטחון העצמי שלה ולחזק אותו אבל היא לא חייבת להיות בסופו של דבר להיות סופר חברתית.

חשוב שהיא לא תוותר על לפנות לגננת כי היא מתביישת או דברים בסגנון. חשוב שהיא תהיה שלימה עם עצמה.

(לדעתי יותר בטחון עצמי היה עוזר לי בפעמים שהביישנות כן "פגעה" בי).

בהצלחה לך ולילדה!

^^^ לי יש ילדהאנונימי (5)

שמאובחנת כסובלת מ"אילמות סלקטיבית". אלו ילדים שמדברים כרגיל, ואפילו משתמשים בשפה גבוה מהרגיל לבני גילם, אבל באופן סלקטיבי, רק בנוכחות בני משפחה המצומצמת - אחים והורים, אפילו לא סבא וסבתא.

זה אומנם מקרה יותר קיצוני על הרצף של ביישנות לעומת מה שאת מתארת, ובכל זאת, עד כמה שזה מפתיע, זו ילדה עם ביטחון עצמי גבוה. יש לה עמוד שידרה, היא יודעת בדיוק מה היא רוצה ומה לא, ואיכשהו היא מצליחה להעביר את המסר הזה בחברה כך שהמקום (האומנם חריג שלה) בקבוצה נשמר.

לקראת המעבר לכיתה א' ניסתה הנהלת הגנים להניא אותנו מלהעלות אותה (ילידת סוף חשוון). אבל בעלי ואני ידענו שזה מהלך שיעשה לה רק טוב. ובאמת ב"ה היא פורחת. הסברנו בגן שבשבילה כיתה א' תהיה שידרוג...איך היא אומרת? "אמא איזה כיף בכיתה א' - לא צריך לשחק בפינות, בחצר, אפשר פשוט לרוץ עם כולן במסדרון בלי לדבר" נשיקה.

עכשיו אני רואה שמישהי כבר כתבה על מקרה דומה.אנונימי (5)

אצלנו המצב היה כל כך קיצוני שלא היה שייך להטיל משימות כמו שעדי מתארת.

בכל זאת מצאנו פתרון ברפואה האלטרנטיבית, וב"ה היום הילדה כבר ניגשת לבקש מצרכים מהשכנה ומדברת עם סבא וסבתא.

מה זה אומר בעצם הרפואה האלטרנביתפופקוו
מה בערך הטיפול ,אשמח להכחים
אנחנואנונימי (5)

נעזרנו בהומאופתיה.

הומאופתיה זה כל מיני תרופות מחומרים טבעיים (לא רק צמחים - גם חומרים אחרים מהטבע) שכל אחד מהם מכוון אל תכונה או ענין רגשי אחר, נותן תמיכה,ובעצם מלמד את הגוף, או במקרה הזה את הנפש, לצאת מהמקום של חוסר איזון - כמו למשל ביישנות יתר, או ביישנות קיצונית.

זה בא בצורת טיפות או סוכריות קטנטנות.

משימות אפשריות גם כשהמצב קיצוני..עדי__

שמחה שמצאתם פתרון, אבל אולי לאחרים או גם לכם לחיזוק המצב...

גם ילדים במצב קיצוני יכולים לצאת מזה בעזרת המשימות.. הדס מור שהיינו אצלה תיארה שהיה ילד שהמשימה שלו היתה להגיע לגן כשכבר לא היו בו בכלל ילדים ולהגיד "אה". וככה לאט לאט עושים זאת שוב ושוב עד שהוא כבר מסוגל לעבור הלאה, ומתקדמים.

הגננת נמצאת...הסייעת...אנונימי (5)

אין מצב שהם היו משמיעים הגה (אגב שניים יש לי. הבן יצא מזה לחלוטין ב"ה).

תודה. בהחלט נקודה למחשבהבוביק
^^^ גם לי טוב יותר בלי הרבה מגעים חברתייםאנונימי (6)

ותמיד שמחתי כשמבוגרים סביבי פרגנו לי את זה, ולא הסתכלו על זה בשלילה.

אני חושבת שטיפול רגשי ישחרר מאוד... מנסיוןמיקי 84

בגיל הזה זה יכול להיות רכיבה על סוסים שזה מביא מאוד ביטחון והעצמה או טיפול בחיות.... ו תזמיני הרבה חברים הביתה. בנוסף מדי פעם תתני לו חבילת וופלים או משהו אחר לחלק לכולם שיביא ספר מהבית שיקראו אותו בגן ו... תבקשי מהגננת שתיתן לו תפקיד שיעצים... למשל- שיביא לה למפגש משהו ששכחה בכוונה... ותאמר לו ליד כולם תודה רבה.

ולגבי התחושה יכול להיות שריפוי בעיסוק יעזור....

תרפיה והעצמה מהגננת בגן.אנונימית80
אני חושבת שרכיבה טיפולית ושחייה טיפולית מאוד מעצימות ויכולות לעזור. ואני ממש בעד לשלוח עם הילדה פעם בשבוע לגן משהו קטן איזה ממתק לחלק לכל הילדים, היא מרגישה עם זה נפלא, הגננת מעצימה אותה מול כולם, זה מחזק את הקשר בין הבית לגן ומעלה את הבטחון העצמי של הילדה. גם ע"י הבאת פתק מאמא על התנהגות טובה שהגננת מקריאה לכולם במפגש ומעצימה את הילדה. זה עושה פלאים! בהצלחה!
תודה על הרעיונות לגן. ינוסהבוביק
ואין בעיה לבנות עם תרפיה ברכיבה?
באיזה בחינה תהיה בעיה?..א..א..
מבחינת צניעותבוביק
או משהו כזה?
ככה שמעתי בעבר
קודם כל את יכולה להיות איתה אן בעלך אפילו רצוי..א..א..
תשימי לה מכנסים או טייץ מתחת לחצאית
ואת יכולה לבקש מדריכה..א..א..
התכוונתי לעצם הרכיבה...בוביק
רכיבה טיפולית מיועדת גם לילדים קטנים..א..א..
אני לא רואה בזה בעיה של צניעות
לא מבחינת צניעות, מהבחינה הפיזיתבתאל1

זה לא בריא לאישה לרכב על סוסים!

השאלה היא אם גם לילדה. 

זה לא ממש רכיבה בדהירה..א..א..
זה יותר הליכה עדינה ואיטית.
לתת הוראות לסוס.יותר לדבר אליו.
איבחוןאנונימי (7)
הי, לא קראתי את כל התגובות כאן אבל אני מקווה שמה שאמליץ לך יעזור לך. אני קלינאית תקשורת ולא מכירה את הבת שלך ולכן קחי את המלצתי בגדר המלצה ולא אבחון.
לפי מה שתארת כאן אמליץ לך מאוד לקחת אותה לאבחון פסיכולוגי או לרופא התפתחות. יש לה גם בעיה חברתית וגם בעיה עם חושים זאת אומרת שזה כנראה חלק מבעיה אחת גדולה ולא שתי בעיות נפרדות. השאלה היא איך התפתחות השפה/דיבור שלה? איך בעיות החושים משפיעים לה על חיי היום יום. ילד שלא מתקשר עם החברה, יש לו בעיית תקשורת שצריכה יותר מסתם טיפול. אני לא גרה בארץ ואין לי מושג איך הפרוצדורה בארץ אבל לדעתי אם היא בגן רגיל הגננת צריכה להמליץ לך על איבחון התפתחותי/פסיכולוגי. בהצלחה רבה!
אפשר לפנות דרך התפתחות הילד בקופה.אנונימי (8)
מבקשים מרופא המשפחה שיפנה לאבחון בהתפתחות הילד. יש עוד בדיקות שצריך לעשות בדרך, כמו שמיעה, ראיה, וגם שאלון שהגננת ממלאה, (יגידו לך בדיוק מה צריך) ובסוף עושים אבחון ומקבלים את הטיפולים המתאימים מאנשי המקצוע הרלוונטיים. התורים לרוב די ארוכים אז לא כדאי להשתהות.
בהצלחה!
תודה לשניכםבוביק
לא קראתי את כל התגובותבת 30

אבל יש לי ילדה כזו. נוח לה רק בקבוצות מאוד קטנות של ילדות מאוד מסוימות. ביישנות, קיצונית לפעמים, כלפי זרים או בני משפחה שלא רואה הרבה וכד'

ובבית- אין זכר...משחקת משתוללת עושה הכל ובקול רם חיוך

אנחנו עושים איתה טיפול רגשי וב"ה הטיפול יחד עם ההתבגרות הטבעית עושים את שלהם.

יש כל מיני סוגים, תרפיה באומנות, בגינון וכד'- שווה לבדוק מה רלוונטי ונגיש לכם. ויש בדר"כ החזרים מהקופה.

מה זה טיפול רגשי? תרפיה כלשהי?בוביק
כן. אבל בהכוונה של מטפל כמובןבת 30

אני חושבת שזה הרבה פעמים עניין של אופי..~א.ל

בוודאי שבבית היא תרגיש הרבה יותר בנח

תחשבי על עצמנו- היכן אנחנו מרגישים הכי בנח שיש? בקרבת המשפחה..

זה לא תמיד מעיד על היחס שיהיה לנו עם הסובבים אותנו.

הדרך להעלות לה את הבטחון הוא פשוט לשדר לה הגנה ואהבה בבית

ילד רוצה להרגיש מוגן ואהוב בביתו,

גם אם בחוץ קצת קשה לו

וזה החיזוק הגדול ביותר שניתן לתת, לענ"ד בהקשר הזה

קבלו אותה כפי שהיא, היא לא חייבת להיות כמו כולם..

^^ אהבתיפופקוו
את צודקת באופן כללי..א..א..
אבל הפותחת ציינה שחוץ מבעיה חברתית יש לה גם בעיות תחושתיות ויכול להיות שיש עוד דברים שעדין לא שמו לב בכל זאת היא עדין קטנה.בד"כ כשיש כמה סימנים ביחד זה מעיד על משהו .אולי אפילו משהו קטן. לטובת הילדה לטובת המשך הגדילה שלה הרי היא תגיע לגיל בי"ס וכו וכו שם מסמנים ילדים כאלה ואני אומרת ממש מנסיון תקראי את השרשור ותראי מה כתבתי.כדאי ורצוי לאבחן ולטפל כמה שיותר מוקדם ובגיל צעיר יותר טוב.ואם יגידו באבחון שהכל בסדר,מה טוב.העיקר לא להיות בספק.ואני אומרת לך שאני הייתי נגד אבחונים ממש עד שקלטתי שהבן שלי סובל והוא כבר בגיל ב"יס לא גן.הייתי חייבת לעזור לו איכשהו.
אז פותחת יקרה כמובן שזה החלטה שלך בלבד אבל לפעמים הילד/ילדה נמצאים במצוקה כלשהיא וצריך לא לשקוט עד שנבין מה הבעיה.
בהצלחה
זה מעבר לאופיבוביק
הגננת ציינה שזה נראה מעבר לנורמה הרגילה של ילדה ביישנית
הגננת היא לא מדד...~א.ל

היא יכולה לתת כיוון או המלצה

אבל לא ברמה של אבחון.

והאם עברתם אבחון כדי לומר בוודאות שזה מעבר לאופי?

אני חושבת שאולי כדאי קצת להסתכל לכיוונה בהסתכלות רחבה יותר, ולא ביחס ל..

לפעמים האבחונים הללו מכניסים למשקעים גדולים יותר

זה גם הגננת של שנה שעברהבוביק
וגם של השנה.
אנחנו לפני אבחון. בע"ה אחר כך נהיה חכמים יותר.
בינתיים אני מעדיפה להתחיל משהו שזה בטוח לא יזיק.
תודה לך
יש למישהו המלצה לתרפיה כלשהיבוביק
טובה באיזה תחום שהוא?
כמו רכיבה/ במים/ אומנות וכו'
באזור פתח תקווה/ כפר סבא קרני שומרון והסביבה?
או לטיפול אחר באזור הזה?

תודה
אולי תנסי לברר דרך הקופה?בת 30

תפני לקופת חולים שלך..א..א..אחרונה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך