מה שאין בבית- לא אוכלים. אצלנו, נניח, אין שום דבר מכל הרשימה שכתבת. (חוץ מבייגלה ומעט חטיפים כמו במבה- וזה בשבת, ובגלל בעלי..
)
וכמה שיותר מוקדם להרגיל אותה לאוכל בריא- ככה יותר טוב.
גם כשיש צורך למתוק- אפשר לתת תמר, פרי אחר, עוגיה תוצרת בית מקמח מלא וקוואקר, וכד'
תראי, ברור שתזונה בריאה היא מפתח לבריאות, אף אחד לא חושב אחרת...ברור שאכילת פרות וירקות היא חשובה מאוד, ברור שאוכל תעשייתי ובמיוחד מתוק תעשייתי הוא לא מומלץ. בטח שלא בתור אוכל קבוע ובלעדי.
השאלה איך את מרגילה אותה למשהו אחר.
לדעתי זה קודם כל צריך לבוא בהדרגה, דהיינו- להוריד דבר אחד מהרשימה באופן שפשוט לא יהיה בבית, ובמקומו להוסיף דבר אחד אחר. נגיד במקום ביסקוויטים וופלים- להכניס עוגיות תוצרת בית. אח"כ- במקום גרבר להכניס פרות וירקות טריים, במקום מעדן- להכניס דיסת סולת או דייסת קוואקר ממותקת בדבש או סילאן.
וכו' וכו'. אולי כדאי לך לקבל בפורום מתכונים רעיונות לדברים פשוטים, טעימים ובריאים.
ילדים מתרגלים יותר מהר ממה שנראה לנו, והדבר הזה תלוי בנו יותר ממה שנראה לנו. כשאני מכינה משהו חדש ובריא (נגיד- בורגול), התגובה הראשונה בדר"כ היא "איכס"! וזה ממש לא מרגש אותי. אני אומרת להן בשלווה "אז אל תאכלו.אני אוכלת כי זה טעים לי". ואחרי עוד כמה פעמים- כולן אוכלות בשמחה.
בהצלחה, ורק בריאות!