האם זה הבדל משמעותי מאשר ללכת דרך הקופה? (כללית)
למיטב זכרוני שמחה דבש לקחה 80 להפסקירושלמית טרייה
80 ש"חmshlomo
נראה לי שלמי שיש כללית מושלם זה בחינם (אבל תבדקי כי אולי שינו את זה)
בדכ 80 שקל*סמיילית*
יש כאלה שעובדות עם כללית ואז זה בחינם (רשום באתר של מכון פועה ומומלץ להתקשר לברר קודם)
לי פעם לקחו 50אוהבת את כולם
מה עושה בודקת טהרה? ומדוע עול כסף?אפוש
לפעמים רב שולחאוהבת את כולם
לעתים כשיש חשש שדם שראית הוא מפצע ולא מטמא
אז הוא שולח לבודקת... כדי לראות אם יש לך פצע או לא
מדוע עולה כסף זו לא שאלה..ירושלמית טרייה
את באה למישהי הביתה או לאנשהו והיא בודקת אותך.
משקיעה בך זמן ויש לה גם ציוד.
אז למה שיהיה בחינם? היא עובדת בזה.
סבבה, לא ידעתי שהיא בודקת אותך..אפוש
בכלל לא נסחף!אין מקום לשאלה
לטעמי זה אפילו זול..
אני אף פעם לא אבין למה לאנשים מובן
שבגדים עולים כסף
אוכל עולה כסף
אבל מוהל או בודקת טהרה בחינם....
את לא מוציאה שקל על השיעור פרטי הזהנשואים פלוס
שיעור פרטי הוא בשעות שאת קובעת, בודקת טהרה לפעמים צריכים. להיות זמינה גם ברגעים הזויים.
וזה מעבר לעובדה שיש לה חדר מיוחד ועלו לה לימודים וכו'
80 להפסק! זה יכול להיות כמה ביקורים!ירושלמית טרייה
ושיעור פרטי את יכולה לעשות אצלך בסלון. בודקת טהרה צריכה להחזיק חדר פרטי בשביל זה. לפחות מי שאני הייתי.
תחשבי על הזמן התקוע שהיא יוצאת מהבית במיוחד עבורךתחיה דולה
אם זה בשביל הפסק אז כולנו יודעות כמה זו שעה קשה במיוחד בחורף כשיש ילדים.
אז לצאת מהבית ולחזור בהנחה שהיא לא גרה מטר ממך יכול להיות שעה שלמה.
זה בכלל לא הרבה 80 ש"ח.
ממש לאמדי פעם פה
א. זה לא חמש דקות. יכול להיות גם רבע שעה. וגם יותר. ואחר כך להיות בקשר עם הרב.
ב. יש פה אחריות הלכתית עצומה, וגם אחריות רפואית.
ג. לדעתי רק הציוד לבדיקה אחת עולה לפחות 40.
רופא פרטי יכול לקחת מאות שקלים ויותר על ייעוץ (בלי בדיקה!) של 5 דקות.
דעתיאשירה לה"
גם אני פעם הלכתי ושלמתי 70 שח על 3 דקות ...
זה לא רופאה שהשקיעה בלימודי תואר אז צריך קיזוז..
או משו כזה.
אני חושבת ש30/40 שח מספיק.
חייבת להעירפלא ההורות
וקודם כל זה כן לימודים שעלו כסף!!! זה לא אישה שהחליטה על דעת עצמה להתחיל לבדוק...
זה מקצועיות. זה ציוד. זה זמן (לפעמים גם 25 דקות). זה לפעמים בשעות לא נוחות בכלל והבודקת (ומשפחתה) עושים מאמצים מיוחדים לסייע לאישה לבצע הפסק טהרה או להגיע לטבילה בזמנה..
כל תחום של סיוע מקצועי שנעזרים בו באופן פרטי צריך לשלם עליו! ובדרך כלל הרבה יותר מ 80 שח... אפילו על שיעור פרטי לוקחים לפעמים 200 שח....
מי לוקח על שיעור פרטי 200 ש"ח?נדיר ביותרשירה22222
ואין מה להשוות בין הזמן של שיעור פרטי לזה. ברוב מוחלט של המקרים זה לא לוקח 25 דקות.
ולא מדובר בכזאת מקצועיות- זה עוד תעודה של כמה חודשים למי שהיא אחות. לא שונה ממורה שנותן שיעור פרטי.
בקיצור לדעתי זה מוגזם, וכמובן שזכותך לחשוב אחרת.
אגב אני עוד לא נתקלתי במשהי שלקחה פחות משמונים.
זה מלא אחריות-בזכות בודקת טהרה נולד לי בן מתוק!!נונימי
אצלי היא לקחה 50, הייתי גם אצל מישהי שלקחה 80 ויש לי חברה שעושה בחינם (לפחות עד לא מזמן...)
זה אותה אחריות של רבשירה22222
והוא לא לוקח 80 שקל.
ומזל טוב
רב מקבל משכורתאנונימי (7)
נכון שלא גדולה במיוחד, אבל בודקת לא מקבלת על כך שום משכורת.
ובאמת רב זה דבר מדהים, לא נורמלי - אדם שלכאורה עובד במגזר הציבורי, אבל בפועל נותן שירות של פרטי, ולא מקבל על זה תוספת אגורה. מדהים! צדיקים הרבנים!!
אבל זה נראה לי לא לעניין לצפות בגלל שהרבנים האלה צדיקים - שגם כל אדם אחר ייתן שירות פרטי בחינם.
יש בודקות טהרה מתנדבות, יש שעושות בתשלום הפסד, יישר כוחכן והן צדיקות. אבל לצפות שהנורמה הזאת תחול על כולן? זה לא סביר ולא יפה בעיניי.
רבני ישוביים ושכונות בד"כ מקבלים משכורת מהמועצה הדתיתתחיה דולה
וזה חלק מהשירות שהם נותנים לקהילה.
אבל אכן, זה לא ברור מאליו שהדבר נעשה בהתנדבות.
אני באמת מעריצה את הרב שלנו.ירושלמית טרייה
כל חייו מוקדשים לציבור. הוא עסוק בלי הפסקה.
זאת הקרבה עצומה.
אבל יש לו ב"ה אשת חיל בבית שמאפשרת לו זאת ויש לה חלק בזכויותיו. קשה גם להיות רבנית.
את לא מצפה מאישה שתעשה אותו דבר, נכון?
אין שוויון ולא יהיה, כל זמן שנשים יולדות ויש להן יותר כישרון לטיפול במשפחה ובבית.
הבודקת אצלנו לוקחת 50 שח.*מתנות קטנות*
בודקת טהרה- כשמה כן היא. בודקת ע"מ להיטהראנונימי (5)
היא בודקת שאין פצע או לכלוך דבוק- וככה במקרים רבים מאפשרת טבילות.
אותי למשל היא ממש הצילה!
זה המחיר וככה זה. לא רוצה אל תלכי.
תחשבי בהגיון- היא צריכה להיות זמינה בשעות מאוד ספצייות כדי שיחשב בדיקה ותהיה אפשרות לטבול. היא צריכה מקום\ מיטה וכו'.
לפעמים בשביל שיהיה אפשר לטבול- זה שווה את כל ההון שבעולם!!!
ובכללית לי היה חינם.
*שכחתי לציין- שאחרי חתונה הלכתי כה פעמים כי לא ידענו אם הצלחנו.. והיא אמרה שיש לי קרום גמיש..
לא שייך להגיד אם את לא רוצה אל תלכישירה22222
הולכים כשחייבים ומשלמים כמה שזה עולה כי אין לך ברירה. זה לא אומר שמותר לנצל.
גם אדם שהולך למורה/רופא/כל דבר אחר. הרבה פעמים הולך כי אין לו ברירה וזה לא אומר שצריך לנצל אותו בגלל זה.
מקומם אותי שעולה פה המילה ניצול!!!!!!!!!פלא ההורות
וכמו כל שירות פרטי צריך לשלם!
ולא אפרט שוב את כל הסיבות שמצדיקות את התשלום.
נדמה לי שמי שמעלה קושיות בעצם לא מבינה בכלל על מה ולמה היא משלמת... ופחות העניין של בדיוק מה העלות.
תקראו שוב את כל מה שנכתב פה. תנסו להבין את ההשקעה של הבודקת ומשפחתה, תזכרו שכל שירות אחר שקיבלתם עלה לכם כסף..
ונתפלל כולנו להרבות טהרה ולא חלילה מכשול.
אם מישהי חושבת שזה ניצול, היא מוזמנתאנונימי (6)
ללמוד להיות בודקת טהרה, ולגבות מחיר נמוך יותר.
יש מחסור גדול בבודקות, ותמיד לצערנו יש עבודה. אז בבקשה.
(יש לציין שצריך להיות אחות בשביל זה)
אפשרות נוספת היא ללכת לרופאת נשים שתבדוק לה אם יש פצע.
(בשעות ובזריזות כזו, אני משערת שזה עולה משהו כמו 300 ש"ח)
יש אנשים שחושבים שאנשים המשרתים בקודש צריכים לעבוד בחינם.
לעולם לא אבין את זה...
מי אמר בחינם?אמרתי ש80 שח לחמש דקות זה לדעתי מוגזם.שירה22222
ומה הקשר לזה שזה עבודת קודש? נכון מאד שזה עבודת קודש אבל זה לא אומר שצריך לקחת כזה מחיר.
וגם- מה שייך זה שיש מחסור גדול?
אני יכולה להגיד לך על עצמי שאני מעבירה שיעורים פרטיים וזה לא אומר שאקח 150 שקל למרות שבקלות אני יכולה לעשות את זה כי יש כאן מחסור אדיר לזה.
ניסית פעם לקבוע ייעוץ עם רופא פרטי??נשואים פלוס
שיעורים פרטיים זה ממש לא דוגמא! זה כמו שתתני דוגמא בייבי סיטר.. הם לא דורשים הכשרה, אין עליך אחריות או ביקורת, את מתנהלת איך שנוח לך, לא מוציאה שקל על השיעור וכו'.
בודקת טהרה היא כמו רופא פרטי לנושא הזה, זה אחלה סכום!
ממש לא נשמע.זה בדיוק מה שאמרתי.שירה22222
ובטח ששיעורים פרטיים דורשים הכשרה. (זה ממש ממש לא בייביסיטר) לא נולדתי עם הידע הזה ושלא נדבר על השינויים שיש כל בגרות ואת משקיעה שעות להיות מעודכנת עם כל השינויים שיש כל שנה.וגם צריך לתכנן את השיעור לפני, אז ככה שבתכלס אני משקיעה שעה פלוס.
אה וגם לי יש אחריות לזה שהתלמיד ידע את החומר ולא שילם לי סתם. ואם את מתכוונת לאחריות מהצד ההלכתי, אז גם רב שאת הולכת אליו ופוסק לך משהו לוקח אחריות לא פחות גדולה והוא לא גובה כסף.
רק רוצה להדגיש שאני מדברת על מצב סטנדרתי של 5-10 דקות. אם זה לוקח שעה זה כמובן עיניין אחר. ועל 10 דקות של בדיקה לי זה נראה לגמרי נסחף לקחת 80 שקל, זאת דעתי האישית לפחות.
ואגב נראה לי שהדיון כבר די מוצהשירה22222
אנחנו כנראה חולקות וזהו.
מעתיקה מדברים שכתבה דפנה מאיר הי"ד שהיתה בודקת טהרהאנונימי (7)
"התגמול החומרי על בדיקת טהרה, שאורכה בין רבע שעה לשעה, הוא כ80 שקלים בבדיקה פרטית שלא במסגרת קופת החולים. זהו הסכום שאותו מתיר מכון פועה לבודקות לקחת מהנבדקות. בכל מקרה של חריגה גסה למעלה מסכום זה, עלולה לגרום לשלילת תעודת הבודקת מטעם מכון פועה. זאת על מנת לשמר את הסכום עממי, ולאפשר את הבדיקה לכל אישה, בכל מעמד כלכלי.
(...)
למרות האמור לעיל, יש מקומות בארץ בהם בדיקת טהרה עולה כ200 שקלים, ולעומתם יש בודקות במקומות אחרים בארץ המבצעות את הבדיקה בהתנדבות.
ישנם גם מקרים בהן הנבדקות אינן רואות לנכון לשלם על בדיקת טהרה, ובפועל לא משלמות עליה, גם כאשר הבודקת מעוניינת ליטול שכר על עמלה, בפרט אם שכרה שמרטף לילדיה לצורך ביצוע הבדיקה. מדובר במיעוט קטן באוכלוסייה המאמין ששירותי דת מכל סוג צריכים להינתן בחינם.
בשונה מהשכר החומרי, אשר ניתן להבין די בבירור מהאמור לעיל, שלא ניתן להתפרנס ממנו לבדו, ישנו גם השכר הרוחני שאותו מבקשות לקבל בודקות הטהרה.
מדובר בנשים דתיות, הנאמנות לדת ולהלכה, הרואות בעבודה זו שליחות רוחנית ממעלה ראשונה.
בכל ביצוע בדיקת טהרה רואות הבודקות מצווה חשובה, של עיסוק בצרכי ציבור באמונה. דבר זה בולט מאוד אצל הבודקות הצעירות המטופלות בילדים קטנים ועול הפרנסה רובץ על כתפיהן. ובכל זאת מוצאות הבודקות הללו זמן להקדיש לבדיקות טהרה בשעות העמוסות ביותר ביום, בערבי שבתות וחגים, ובחלק גדול מהמקרים מפנות את זמנן לבדיקה בהתראה קצרה מאוד.
דוגמא לאירוע מהשטח: האחות, שהיא גם בודקת בשעות הפנאי, הגיעה הביתה לביתה אחרי משמרת בוקר בבית החולים. היא עייפה. אך אוזרת כוחות לבשל לילדיה ארוחה חמה, בודקת את שיעורי הבית שלהם, משחקת עם הקטנטנים, יוצאת לגן המשחקים, מכינה ארוחת ערב, ומתכוננת למקלחות והשכבת הילדים לישון (סדר ערב של האימהות) – אך פתאום מתקשרת אישה נואשת שצריכה בדיקת טהרה עכשיו. רגע לפני השקיעה. ולא – יהא עליה לספור מחדש 7 נקיים, ואנה היא באה…מה לעשות? הבעל של האחות לא בבית. גם החדר המוקדש לבדיקות טהרה מלא בערימות כביסה לקיפול על גבי מיטת הבדיקה, ומי ישמור על הילדים בזמן שהאחות מפנה את עצמה לבדיקת טהרה? ועוד בתמורה לסכום כה סמלי?…
ועל כן יש לא מעט בודקות שהוכשרו לביצוע בדיקות טהרה וקיבלו תעודת בודקת, ואינן עוסקות בכך בפועל. מקוצר רוח ומעבודה קשה."
בהחלט מסכם הכלנונימי
תודה שהבאת את דבריה!!תחיה דולה
זה העניין.. התרגלנו שיהדות היא חינם.. טעות קשה!נשואים פלוס
נסי לדמיין את מקומהאנונימי (8)
אין לי מושג אם זה נכון מה שכתבתי אני מנסה להכנס לראש. ועוד לאחיות יש כזה סדר יום מעייף משמרות לילה ובוקר וצהריים. קשה, זה לא שהיא יושבת ומתפרנסת מזה.
כיוונתי לדעת גדולים( דפנה הי"ד )כוחות שמימיים
יהי זכרה ברוך.
ושוב דעתיאשירה לה"
אצלי יום למחרת מקוה ראיתי טיפונת דם הרב אמר לנו ללכת לבודקת לבדוק אם פצע או מהרחם ,
1.שאלתי אותה בטלפון כמה זמן אמור לקחת אמרה זה ענין של 2/3 דקות מה שאומר שזה הסטנדרט.
2.ואני מנסה לחשוב מה הסיבה שאמור לקחת 25 דק או שעה כמו שנאמר פה על בדיקה פשוטה ..
ושלש פעמים היה לי גג 3 דקות.
3.ותחיה אם דברת על שירות שבאה עבור הלקוחה זה משו אחר ..
[זה לא דולה שנפגשת קודם ויש עושות רפסולוגיה, ומגיעה לבית חולים ותומכת בך ..ויש לך אופציה להחליט אם מתאים לך תקציב לדולה ואם כן זאת או אחרת]
4.אף אחד לא ביקש שתעבוד בחינם אבל נוצר מצב שמחיר שוק בכל אופן אצלינו בין 70ל100.
אני לא מצדיקה הפקעת מחיר בשום דבר כך שאין לכן מה לתת לי דוגמאות של הפקעות מחירים.
[אני רק יכולה להגיד לך שגם לי יש דוגמאות על שירותים פרטיים ועדין אפשר למצוא במחירים סבירים.כאן לא ,
קחי דוגמא גבות חצי שעה 30 משח
רפסולוגיה יש תותחיות במחירים בסבירים הלכתי למשהי עם ותק תותחית 140 שח לשעה עגולה וגם היא למדה לימודים מאד קשים ועבדה מאד קשה..]ועוד היד נטויה
5ולאנונימי שרשמה ההיתי מוכנה לשלם כל הון שבעולם בשביל שתעזור לי להטהר..
אז למה לא משלמים לרב על כל עד בדיקה שהוא בודק אם טהור או לא??
הרי גם הוא למד שנים בשביל להיות מוסמך כדי לפסוק לך.
ולמה את לא משלמת על כל טבילה לבלנית הרי גם היא עוזרת לך להטהר.
6.מזה המשפט הזה לא בא לך אל תלכי..היש לי ברירה??הם קבעו לעצמם מחיר שוק
שזכותי לבא ולהגיד שזה מחיר מופקע.
בינתים אצלי 3 פעמים לקח לא יותר מ3 דקות ובשביל זה מבחינתי זה מופקע.
או המשפט של עוד אנונימית מי שחושבת שזה ניצול שתלך ללמד את זה ..
אם אני חושבת שיש הפקעת מחיר למשו מסוים אז אני לא אקנה ולא אלך לא אסכים ותיהיה זכותי לבא ולהגיד שזה מחיר מופקע ,
ודעתי גם כאן זה מחיר מופקע .
זו דעתי זכותי לחלוק על דעתיכן וזכותכין לחלוק על דעתי.
כמה דבריםכוחות שמימיים
ב. לא היה לי אכפת לשלם לרב על כל עד, זה היה חוסך לנו הרבה חוסר נעימות. שנית הרב מקבל איזושהי משכורת אמנם זעומה.
ג. לא יפה להשוות אמא במשרה וחצי לרב. כי אמא היא קודם כל אמא גם אשה עם רצון לחיות לנשום להתאוורר. וגם עובדת כאחות שזה מקצוע קשה ולא מכניס במיוחד,והתפקידים של אמא ואבא שונים. אבא יותר בנוי לכך מאשר אמא.
ד. כמו שאולי שמת לב יש מחסור בארץ של בודקות . מה יעודד אותן? הכרת הטוב.
שמעת פעם למה חשוב לשלם לשדכן? ויש דעות שחשוב לשלם הרבה. כי זאת עבודה קשה ושוחקת, וזה מעודד להמשיך לשדך עוד.
ואני מעידה שהתנסנו בכך, ואפילו כשזה הולך בקלות יוצא המיץ, אז וואללה אפילו שאני שונאת לקבל כסף מחברים ודווקא הייתה פעם שרצו וסירבנו, היום לאחר זמן רב אני יודעת שאם היו משלמים הייתי אוספת כח ומרץ לעוד שידוך...
קל לנו להסתכל על זה מהצד ולהגיד שהמחיר מופקע.0 אלישבע 0
(את יכולה גם להסתכל למעלה על הציטוט שמישהי הביאה של דפנה מאיר ז"ל)
בתור בודקת טהרהאנונימי (9)
א. אני לוקחת 50 שח. ידוע לי שיש יותר אך יש גם לא מעט כמוני. ויש עבודה אינסופית של מכון פועה מול קופת החולים לאפשר את השירות דרך הקופות ובכך להוזיל עלויות. כמובן שזה מוגבל לקופות וסניפים בהן עובדות אחיות המוכשרות כבודקות טהרה.
ב. מעולם בדיקה לא לקחה לי 3 דקות. 10-25 דקות בסטנדרט.
קחו בחשבון שלא מדובר רק ברגעי הבדיקה הפיזית עצמה (שגם היא לפעמים פשוטה ולפעמים מורכבת). מדובר גם בזמן ארגון החדר לפני ואחרי, מדובר בהסברים לאישה לפני ואחרי, כתיבה/שיחה עם הרב...
ג. כמובן מדובר בציוד שעולה כסף וכן בהכשרה פורמלית שעלתה כסף.
בברכת בשורות טובות לכל עם ישראל.
מנסיוני וממה ששמעתי מהבודקת שליירושלמית טרייה
הלכתי אליה אחרי החתונה כדי שתארגן את האזור כך שלא ידמם שוב ונאסר בפעם הבאה. נראה לי שזה מאד מאד מועיל, כי אני יכולה בהחלט לדמיין שהיינו מתגלגלים עם הכאבים והדימום ונאסרים כל פעם במשך כמה חודשים.. ומדריכת הכלות שלי סיפרה לי שזה היה קורה הרבה פעם, לפני שהמציאו את העניין. לא יודעת איזה בודקות עשות את זה, כנראה שממש לא כולן. אני הלכתי לפי הוראות המדריכה.
הלכתי אליה גם כשהיה דימום לא מוסבר בבדיקה והיא מצאה פצע. היא עשתה לי את ההפסק, כי היא רואה מה היא עושה ויכולה "לדלג" על הפצע או לוודא שהדימום ממנו, ואם אני זוכרת נכון באתי אליה גם לבדיקה של היום הראשון. הרב התיר לעשות במצב ההוא רק מעט בדיקות ואחר כך כבר הצלחתי לבד.
היא סיפרה לי שיש נשים עם רגישות גבוהה שנאלצות לבוא אליה לכל הפסק! וזה אומר גם לפחות לשתי בדיקות אחר כך, ביום הראשון והשביעי שהן המינימום. והמחיר של 80 ש"ח הוא לכל הסיפור הזה ביחד.
והלכתי אליה גם לפני הלידה לעיסוי פרינאום כי לא הייתי בטוחה שאני עושה נכון..
לא מבינה איך 3 דקותתחיה דולה
גם אני הייתי צריכה פעם בודקת למשהו מאד פשוט.
בכל זאת היא צריכה מינימום תישאול כדי להבין מה היה הענין.
תראי לך שזה היה בערב חג כשהיא אחרי משמרת לילה ויש לה גם ילדים בחופש בבית, גם לבשל וגם ולנוח. ברור לי שבברוטו אם נניח אצלי היא היתה רק רבע שעה זה הוציא אותה מארגוני החג כמעט שעה וזה כשגרנו יחסית די קרוב.
וזה ממש לא מחיר מופקע לשלם 80 ש"ח לאיש מקצוע.
גם על סתימה בכיור שתוקעת אותך באמצע החיים ולשרברב לוקח חצי שעה עבודה משלמים 300 ש"ח ולא תמיד יש בחירה אם לקחת (נניח הבעל במילואים ואת בהריון ואין סיכוי שאת סובלת את הריח של זה).
באמת זה ממש מחיר סימלי, הערך של השרות הזה הרבה יותר גבוה מ80 ש"ח.
את מדברת על ביקור בית אצלך?שירה22222
זה משהו אחר.
ולמה לקחת דוגמאות קיצוניות? אתאר לך את המציאות של הבודקת טהרה אצלינו.
היא אחות בקופת חולים. מגיעה בערב הביתה, נמצאת עם הילדים שלה וכו'. כשהם הולכים לישון היא עושה מה שהיא צריכה ואז אפשר לבוא אליה. בפעמים שהייתי אצלה זה לקח גג 5 דקות כל הבדיקה ועוד 2 דקות להוציא את הטופס.
אז למה אני צריכה לשלם לה על 7 דקות את מה שאני קיבלתי על שעה וחצי של עבודה? (והיא לא למדה יותר ממני)
הרבה פעמים בזה מדוברתחיה דולה
זה לא קיצוני, זה מה שהיה נח לה.
שוב, תארי לך את הסיטואציה, איך בערב חג היא גם תארגן לי חדר פנוי להגיע אליו?
וכן, המחיר אמור לכסות גם את המקרי קיצון, זה יהיה די מתסכל אם היא תתמחר עם מונה עד כמה היה נח או לא נח ולפי זה תתן תעריף שונה? גם על זה היינו מתרעמות, זה לא מונית עם תעריף לילה ותעריף 4 נוסעים.
ושוב, גם לארגן את הבית שלה בשביל 7 דקות שאת מגיעה זה בלאגן (וזה כנראה כשאין לך דחיפות להספיק שקיעה כי אחרת איך זה אחרי שהילדים הלכו לישון) וכל ערב מישהי מגיע ל7 דקות? ואם יש לה חתונה באותו ערב? או סתם היא קבעה עם בעלה ערב זוגי?
זו לא עבודה מתגמלת, בלי השליחות שבזה אני בספק מי הייתה מוכנה לעבוד בעבודה כזאת.
זה לא שהיא פנויה 24 שעותשירה22222
זה לא דולה...
אם יש לה חתונה באותו ערב אז היא לא יכולה. ואם היא קבעה משהו אז היא תגיד לי תתקשרי למישהי אחרת.
לא הבנתי במה זה שונה מכל שירות אחר, גם קוסמטיקאית מקצה חדר וצריכה לארגן אותו וגם מורה פרטית וכו'.
הנחת היסוד שלך שדבר שביהדותנשואים פלוס
הנחת היסוד של מי שחושבת אחרת היא שזאת עבודה ככול העבודות פלוס בשליחות שלמעשה. ועל כן את נשלחת לבדוק כמה עולים כל מיני שרותים שאין לך ברירה ואת לוקחת כגון: פריצת דלת, שרברב, רופא פרטי וגץכו'.. ו בהשוואה אליהם המחיר זול מאוד.
סליחה אבל 80 שקל זה לא מחיר סמלי.שירה22222
למה שיעור פרטי של שעה ובדיקה של חמש דקות צריכים לעלות אותו הדבר?
גם רופאים פרטיים זה מסחרה של כסף אבל זה לפחות חשוב לתחרות שמביאה מקצועיות. בודקות טהרה זה בכלל לא ברמה הזאת.
שרברב, פריצת דלת וכו' זה משהו אחר כי זה שירות פרטי עד הבית. וגם אז זה לא אומר שצריך להפקיע מחירים.
ושוב דעתיאשירה לה"
ראשית נשואים פלוס את כל הזמן מדברת על זה שאנשים חושבים שזה משו ביהדות אז לא צריך לשלם או צריך סמלי או חינם אז ממש לא,
שנית כל הזמן אתן משוות עם בעלי מקצוע אחרים .לא מוצדק שום הפקעת מחיר בכל תחום,
וחוץ מזה פורץ דלת תמיד צריך לבא אליך בדיוק ברגע שהתקשרת אליו אז זה השוואה,?
לי לקחו 90 שח על פריצה שהגיעו מידית ....
ואתן נותנות דוגמאות של לחץ לפני שקיעה ..או ערב חג וכו ואמהות שמטפלות בילדים וכו.
יתכן ובאמת יש מצבים כאלה ,אבל זה לא הסטנדרט,
בינתים אני 3 פעמים יצא לי ללכת לנשים שכבר ילדהן גדלו ובגרו ,בשעות סבירות,
אחת דוגמא היתה מילדת בעבר וכיום פרשה וזאת עבודתה לכל דבר ומחכה לכל אחת רק שתתקשר..
ותאמיני לי המלצתיי לכמה חברות שלא הצליחו להטהר ורצו לבדוק אם יש להן פצע או שזה מהרחם והן עשו תור בדיוק לזמן שנח לבודקת ,
דעתי שאמור להיות תעריף של עד 50 שח לשעה סבירה אצל הבודקת ולא בדיקה של און ליין..
דעתה של דפנה מאיר זל [כואב קשה לרשום ז"ל ]שכתבה שיש זמנים כמו המקרה שתארה [שצריך להיות און לין לפני שקיעה בהתראה קצרה]שחושבת ובצדק שיש הצדקה לדרוש יותר אבל לא יכולות כי אחרת תצאנה מרישמת מכון פועה והן רוצות להיות ברשימתן ,וז נאלצות להגיד לא למבקשת הבדיקה.
אבל רבני פועה ישבו ודנו שעל מנת לשמור על הסכום העממי ושכל אשה תוכל ללכת החליטו שלא יעלה על 80 שח ,
מה שיוצא שבעצם הם שיקללו שגם אשה שתקבל בזמנים סבירים וגם אשה שתקבל בהתראה קצרה ובשרות מיוחד יהיה ממוצע למחיר,
עד ל80.
ואפשר לפנות למכון פועה הם תמיד קשובים, ולהעיר את תשמת ליבם בענין שאולי הרבנים ישבו וידונו האם יש אופציה לקבוע תמחיר שונה לפי שרות שמגיעים ולפי שרות של התראת און ליין וכדו,
דעתי [וכרגע זה לא דעת הרבנים יתכן ולאחר פניות ודיון תשתנה דעתם]שאשה שמגיעה בשעה סבירה ולא בהתראת און ליין לא אמורה לשלם את אלה שמגיעות בערב חג או באון ליין לפני שקיעה וכו.
שבת שלום ובשורות טובות לכולן!!
כן נכו. כי לא נפתח פה שרשור על בייבי סיטר שגובות 20 שח לשעהנשואים פלוס
כשהילדים ישנים והם באות עם חברות.
או על מטפלת שגובה 2200 שח ועושה בביתה דברים במקביל לטיפול ועוד.
נקודת ההנחה שדבר שחייבים (יהדות במקרה שלנו) יש לקחת עליו מחיר סמלי. ואני לא מסכימה עם זה!
ואני בהחלט חושבת שמכיוון שבודקות טהרה הם משהו נחוץ לגמרי, חייבים לגרום שיירצו לעבוד בזה.
ואני יכולה לומר לך שבעיר שאני גרה יש בודקת טהרה אחת (!!) ואם לא ישתלם לה לעשות את זה והיא תקבל סכום שהיא תחוש מנוצלת, אז אין סיכוי שהיא תיקח על עצמה את העניינים האלה.
מכיוון שתמחור כזה הוא ברמה הארצית, ויכול מאוד להיות שיש מקומות עם הרבה בודקות, חלקן מבוגרות וזוהי עבודת וכו' ואז טוענים שזה לא הוגן.. אך לא אפשרי לומר לכל בודקת לתערף לפי הנתונים שסביבה כי אז זאתי שאצלינו היתה גובה 120 (אישה יחידה בעיר עם ילדים קטנים)..
אני מבינה שמשהי שצריכה ללכת מספר רב של פעמים לבודקת, הסכום הזה ממש מתחיל להעיק ואז ייתכן שניתן לדבר אינדוודואלי עם הבודקת לרדת מעט במחיר.אבל רוב הנשים לא נזדקקות לבודקת בקביעות ועל כן המחיר הוא הוגן לדעתי.
והערה לשירה.. אני לא יודעת מה אצלכם, בשכונה שלי לוקחים 110 שח לארבעים דקות שיעור.. איכשהו זה די מתקרב.. כנראה שאצלכם יש הרבה מאוד היצע.
בכוונה רשמתי שאין בכלל הרבה הציעשירה22222
ובכיף אני יכולה להעלות את המחיר אבל לי זה נראה סתם ניצול ולכן אני לא עושה את זה.
ולעיניינו עדיין לא הצלחתי להבין למה את חושבת שאני חושבת שהן צריכות לקחת מחיר סמלי. בעיניי 50 שקל זה סכום יפה מאד בשביל עבודה של 10 דקות. 80 שקל לדעתי זה מופרז. ואם זה לוקח פרק זמן מכובד יותר אז הגיוני לדרוש יותר.
טוב, אבל כנראה שאנחנו חלוקות בדעותינו...
אני קוראת את השרשור הזה והולכת ומשתכנעת שתמחור זה כן הפתרוןאנונימי (7)
מלכתחילה חשבתי ממש כמוך, אבל אני קוראת פה את אלה שכותבות ומבינה למה חלק מרגישות מתוסכלות ואפילו מנוצלות.
כרגע נראה לי שחייבים להיות הבדלים. לא ייתכן שבודקת שמקבלת בכל שעה תרוויח כמו בודקת שמקבלת בשעות קבועות, כשהילדים כבר ישנים. לא ייתכן שבודקת שמקבלת אצלה בבית תרוויח כמו בודקת שמיוצאת לביקורי בית. לא ייתכן שבודקת שעובדת באזור יקר יחסית (שבו גם הביביסיטר עולה לה 20 שח) תרוויח כמו בודקת שעובדת באזור זול. לא ייתכן שבודקת שמתקשרת עם הרב תוך כדי בדיקה ושותפה להתייעצות ההלכתית תרוויח כמו בודקת שמסמנת משבצת בטופס.
לחלק מהבודקות 80 זה נחשב חצי התנדבות לפי התנאים שהן עובדות, לחלק 80 זה תעריף גבוה.
חייבים להיות קריטריוניםלתשלום דיפרנציאלי.
זו דעתי.
זה יכול להיות פתרוןתחיה דולה
ומצד שני גם עלול להיות מקור לתסכול, מי קובע מה היא שעת לחץ?
שוב אתן את המונית כדוגמא לתעריפים- שם זה מאד שחור לבן, אחרי השעה X, מחוץ לעיר, וכו' וגם שם אנחנו מתעצבנים על נהגים מפקיעי מחירים.
אבל אני מסכימה איתך, אולי יש נשים שיעדיפו ככה.
מה שכן, אני מניחה שזה ייקר את המחיר של זמני הלחץ.
וואלה.. שרשור מעניין...שוקולדציפס
אם אין הרבה בודקות וזה מצרך נדיר- כנראה זה יעלה בהתאם...
בדיוק כמו בייביסיטר ושיעורים פרטיים- תעריפים שונים באיזורים שונים לפי היצע וביקוש..
וטוב עשו מכון פועה שהגבילו את המחיר עד 80..
עם כמויות הבודקות הקיימות והצורך הגדול בהן- הן היו בכיף יכולות לקחת פי 2..
נראה לי מחיר סביראנונימי (10)
דעתיאשירה לה"
נראה שהגבת בלי לקרא את התגובות קודם..
בכל אופן אז אני מכירה גם מטפלים רגשיים וגם יועצים זוגיים וגם מטפלים אלטרנטיביים שלוקחים 150 שח לשעה תותחיים
רוצה שאפנה אותך ???
את לא חיבת ללכת ליקר !ואם החלטת ללכת על יקר זה בחירה שלך!!!!
ואת רושמת ולפעמים הבודקת צריכה לקחת ביבי סיטר ,
[והאם פעם בשבוע שאני עושה משמרת אחהצ משלמים לי את הביב סיטר ? האם הבוס שלי נותן לי את השכר לפי מוסדות לימוד שאני משלמת?]
וזה הנקודה שרשמתי כמה פעמים ,אז בגלל כמה הפעמים שיוצאות מכלל הסטנדרט אני צריכה לשלם??
אז בינתים 3 פעמים שאני באתי בבקר ל3 בודקות שונות בזמן שנח להן לביתם .
דוגמא כשהיה התקן והיה דימום מאד חלש ממש כמעט רק על העדים הרב שלח לודא אם מהרחם או פצע .
בדקה אמרה רואים שזה מהרחם לא היה צורך לדבר עם רב 3 דקות התקפלתי ויצאתי...
ושימי לב מה את רושמת שאת שלמת 70 של לבדיקה קצרה 70 שח לשעה לשעור פרטי..[שימי לב למילים שרשמת ובסופו של דבר גם [סוג של השלמה]
שנית עם הזמן הבנת שכך הדברים בעולם מתנהלים ואין טעם להלחם בזה ..סוג של יאוש הרגילו אותנו לשלם הרבה ותתמודדו עם זה.
ושלישית את טוענת שהתחלת לקבל משכורת גדולה אז מושגי הכסף שלך השתנו! אני מניחה שאצל רוב הצעירות זה ממש לא כך.
בכל אופן כאן תמה דעתי..[
לשעה סבירה ולא בהתראת און ליין ...50 שח זה מספיק ומכובד.
.
וכמו שרשמתי קודם אולי הכתבת היא לפנות לרבני פועה ש....תקראי למעלה...]
האנונימית הקודמתאנונימי (10)
מה שעצוב הואאנונימי (11)
שלא כולן מוכנות לבדוק בכל שעה שהיא.
אצלנו יש 3 בודקות (ישוב ענק) ורק אחת מהן בודקת בשעות לא שעות.
כל השאר בודקות רק כשנוח להן.
ואם היחידה ההיא לא נמצאת - אין בודקת.
ובד"כ צריכים אותן דווקא בשעות לא נוחות, בלי לקבוע תור ובלי להודיע הרבה זמן מראש.
באופן אישי - אני מסכימה עם זה שצריך לקחת כסף על הבדיקה אבל בגלל שזה יקר לי אני פשוט מחכה יומיים שהפצע יסגר ועושה הפסק מחדש.
בעיני עוד 6 ימים של טהרה לא שווים 80 ש"ח (וגם זה לא בטוח זה רק אם היא תמצא פצע). ברור לי שיש נשים שחושבות אחרת ממני.
לכן אני חושבת שכל הדיון הזה אינדיבידואלי לגמרי.
זה גם קול חשוב, תודה ששיתפת!תחיה דולה
אני גרה בחולאנונימי (12)
פי שלוש ממה שאני מרוויחה לשעה?
ובכלל לא חשבתי שזה מחיר מופקע. זה השירות וזה המחיר..
היה לי שווה קודם כל היא חסכה לי מקווה שעולה 25 דולר ואת הטירחה שכרוכה בטהרה.
אמרתי תודה והלכתי.
אני לא משופעת בכסף גם אם אני גרה בחול!
תחושתי היא שקשה לכן לפרגן כסף על הוצאות שקשורות לדת. התרגלתן שהכל בחינם.
אבל כשמוסדות החינוך היהודים עולים לכל ילד כ 8000-10000 דולק. חברות בביכנס עולה כסף ותשלום לרב גם.. אז כסף לבודקת טהרה נראה הגיוני בהחלט.
אבל זה לא בפורפורציה למשכורתאנונימי (12)
25 דולר למקווה תאמיני לי זה יקר יחסית למשכורת ולהוצאות האחרות. בערך כמו שאת תשלמי 80₪ למקווה.
כל נשות הקהילה משלמות בלי להתלונן כי הן מבינות שצריך לכסות את העלויות.
מי שרגיל שהכל בחינם. אזי כסף לבודקת זה חוצפה ושערוריה..
בודקת טהרה לא ממומנת עי שום גורם וגוף וזכותה לתמחר את עצמה כמו כל בעל מקצוע אחר!
בארץ השתמשתי בשירות של יועצת הנקה. שלקחה על 40 דק 350₪
זה גם חוצפה? הפקעת מחירים?
הדולה בארץ לקחה 3500₪ גם חוצפה?
הקורס הכנה ללידה עלה 1000₪ הפקעת מחיר?
הלו! זכותה של הבוגרת לתמחר את עצמה לפי מה ש ה י א חושבת שמגיע לה. את לא מעוניינת אל תגיעי אליה.
בעיני זו פשוט טענה מגוחכת לחלוטין לבוא בטענה לבעל מקצוע שהוא מפקיע מחירים.
אישית, הגעתי לבודקת בערב סוכות ( בחול יוט זה יומיים כן?!) שצמוד לשבת. כמה שעות לפני כניסת החג. היא הפסיקה את הבישולים והתאמצה שוב ושוב למצוא איזשהו ממצא שיתיר את הכתם...
כל העסק לקח חצי שעה בערך ( תשאול. התמקמות על המיטה. בדיקה ושוב בדיקה טופס וכו)
יש לה חדר במיוחד לצורך זה..
אז בואו נחשב את השכירות של הבית חלקי מס החדרים שנבין מה ה"עלויות" של העסק תוסיפי לכך ציוד מקצועי, ציוד מתבלה זמן
מס הכנסה ואם זה משכורת יחידה שלה אז גם ביטוח לאומי וכו'
בקיצור, נשמע לי התבכיינות שלא לעניין.
וזו שאמרה שמכירה מטפלים רגשיים וזוגיים טובים שלוקחים רק 150₪ לשעה.
לטובת הרבים פרסמי כאן את שמם!
אני הראשונה שאשמח לשמוע עליהם
הכי זול ששמעתי עד כה היה יועץ זוגי שלקח 180 שח לפגישה. אבל הוא גם היה יועץ מתחיל...
לכל מה ש..אשירה לה"אחרונה
לכל מה שאת טענת על בעלי מקצוע אחרים, וזכות לבא או לא לבא אליה או אל בעלי מקצוע אחרים.
והדוגמא הקיצונית של ערב חג ..
לכל זה את דעתי כבר אמרתי למעלה בכל מה שטענת בפירוט אז את מוזמנת לקרא.
וזכותי לבא ,ולא טענתי אלא אמרתי את דעתי [כלשונך טענה מגוחכת] ולהגיד שעל שעה סבירה ולא בהתראת און ליין ובביתה של הבודקת 50 שח זה סביר.
ובקשר לשמם של המטפלים מבקשת את רשותם וארשום לך..
איך היה ליל הסדר?
גלויה
חשבתי שבטח כבר פתחו...
אז איך התחיל אצלכן החג?
איך היה ליל הסדר?
מוזמנות לכתוב
נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה
אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...
(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)
אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת
וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....
בקיצור
התחלתי לנקות מאוחר
עבדנו עד מאוחר
באתי לסדר עייפה...
נרדמתי לפני הכוס הרביעית
מאוכזבת מעצמי...
החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו
פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!
שר מה נשתנה בחן וברגש
כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)
וזה היה ממש מתוק
ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.
("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")
עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס
שארגיש שאני עושה משהו...
מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח
יכולה לבקש ממני.
ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום
לק"י
לי היה נחמד.
אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...
וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).
שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה
אני זוכרת שלמדתי מתישהו
ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל
ראש מכון המקדש
אז זה בתודעה ב"ה.
ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתי
הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.
הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.
הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...
הלילה היה קצת מבאס.
בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...
פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.
תודה על ההתעניינותשושנושי
אנחנו עשינו בבית, היה ממש ממש כיף.
הבן שלי קם חג בבוקר וביקש שנעשה עוד פעם ליל הסדר, מבחינתי היה שווה הכל עם הבקשה הזאת (זה משמעותי לי כי אני אישית מעולם לא התחברתי ללילה הזה, אצל ההורים משני הצדדים הוא ארוךךךךך, מסיימים באיזה 4. הלילה הזה זכור לי בתור אחד שרק רוצים לישון ולאכול ואי אפשר. ההורים מדהימים שלא תטעו, פשוט לא מצאתי את עצמי בקונספט).
בקיצור, היה טוב.
סיימנו ב 12, שני הילדים נשארו ערים עד הסוף. ערב מלא בשירה וריקודים.
בעלי הכין הצגה הם בובות שמתלבשות על היד, אבל הילדים לא היו בעניין אז פשוט זרמנו עם השירים בהגדה. איםה שלא היה שיר, מלמלנו מהר כדי לא לאבד את הקשב שלהם.
קנינו טרמפולינה שבוע לפני פסח (קטנה, בלי רשת) - הנחנו בסלון ליד השולחן הגדול לא הפסיק לקפוץ כל הלילה (ברמת המוזר לדעתי - כאילו, כמה אפשר לקפוץ?????. הגדול החליט על מסלול - רוקדים במעגל עולים לטרמפו קפיצה בחישוקים, עוד כמה דברים ומהתחלה. הפכנו להיות קצת עמדת דיג'י)
בקיצור היה ממש כיף.
עדיין יש פינה בלב שלא מוכן להשלים עם הטוב הזה, אני ממש התרגלתי שזה ערב של דברי תורה ופתאום כזה - לא היה דבר תורה אחד. גם אם הייתי רוצה בעלי היקר פחות הטיפוס ואני גם ככה, אין לי קשב לזה. היה טוב ומצד שני לא יודעת, מנסה להתרגל.
העיקר הילדים ואנחנו נהננו.
ראיתי סרטון של הרב יגאל כהן שבסופו של דבר - שום דבר לא שווה בלי שמחה. אז ב''ה שמחה גדולה הייתה. הבן שלי מחכה לסדר הבא וזה ממש עושה לי את זה.
היינו אמורים לעשות בביתשומשומונית
פעם ראשונה (בעצם חוץ מהקורונה). אבל הוא סגר חג בצבא. אז בסוף נסעתי להורים.
היה בסדר, אבל הייתי צריכה לתזז בין הקטנים לגדולים ולהרדים. בקושי אמרתי משהו מהמגיד, וגם בהלל ונרצה הייתי עם הקטן שהתעורר. מקווה שלמגוייסות יש פתור בכל זאת..
ואני עם סוכרת- אז מאתגר עם האוכל, המצות ו4 הכוסות (קיבלתי הנחיות מהדיאטנית מה בדיוק לעשות), אבל זה גם לא השאיר לי הרבה מה לאכול...
עכשיו אנחנו בבית ב"ה, הוא אמור לחזור סמוך לשבת.
דייייי איזה מתסכל זה שינוי ברגע האחרוןשושנושיאחרונה
ועוד שינוי כזה. ממש קשה.
בעז''ה שתהיה לו נסיעה טובה הביתה ויחזור כמה שיותר מהר.
כמה שאלות על בונגסטהתותית11
ברוך ה' אני בהריון שני
בהריון הקודם סבלתי מאד מבחילות, בלי הקאות
הפעם הבחילות כבר הופיעו (שבוע 6) ויודעת שהרבה סביבי לוקחות בונגסטה
אז כמה שאלות
האם רופא משפחה יכןל לתת מרשם?
האם יש סיבה לא לקחת?
יש תופעות לוואי?
האם יש 'עוצמה' שממנה נותנים, או שנותנים לכל מי שמבקשת?
רופא משפחה יכול לעשות מרשם.אנונימית בהו"ל
לפעמים זה עושה ת.ל של סחרחורות ועייפות אצלי למשל זה עושה קצת סחרחורות אבל לא בטוחה שזה מפריע לתפקוד.
מה ש קראתי ובדקתי אין סיבה לא לקחת, להפך, בעיני זה תרופה שמצילה חיים ומעודדת ילודה🤣
הרופא ייתן לך בקלות, את לא צריכה להוכיח כמה את סובלת..
לי למשל באחד ההריונות לא הקאתי אבל הבחילות גמרו עלי.. עד שלקחתי כדור ביום וחיי השתנו..
בהריונות אחר כך לקחתי 2 כדורים ובאחרון אפילו המשכתי להקיא, ועדיין, אין מה להשוות לבלי כדור.
(להיפראזיס, זה בד"כ קצת פחות עוזר..)
בשעה טובה!
תודה לך !תותית11
כן, לי בלאומית זהב עולה 150 לקופסה (50 יח)סטודנטית אלופה
מספיק ל-25 יום
לפני כמה חודשים היה עולה 104..
בקופות האחרות זה יותר יקרשושנושיאחרונה
לפחות חה שהיה אצלי בהריון. יש אצלנו בעיר קבוצה של מכירות יד 2 ויש ממש 'מסחרה' בין לאומית זהב להריוניות מקופות אחרות שמוכרות אחת לשנייה.
אני ממש ממליצה לקחת, הריון ראשון זה הציל אותי.
הריון שני לא היו בחילות ב''ה
ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005
מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.
מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה
יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅
מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.
עצות מהמנוסות?
הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום
לק"י
לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.
ואיזה קשוח זה🫂
אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.
היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
קשוח...יעל מהדרום
אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.
אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.
אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005
ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.
בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח
אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום
כל כך מזדההאוזן הפילאחרונה
זה קשה ברמות, הבת שנתיים שלי גם מתעקשת שאני אשב לידה בארוחות, אחרי שהצלחתי להוריד אותה מלשבת עלי.
ועבדתי איתה על הפרדות, בהדרגה, ואז עברנו דירה ושחררתי, והמשכתי לעבוד, ואז פרצה מלחמה ושחררתי שוב. עכשיו חזרנו לעבודה.
בעיקרון בוחרים משהו אחד קטן, שהיא מסוגלת, לדוגמה, אני עכשיו שוטפת כלים ואתפנה אליך רק כשאגמור
אז היא בוכה וכועסת ומושכת לי בחצאית, ואני מתעלמת, ואז היא נשכבת על הרצפה לידי. אחרי כמה ימים היא עדיין מוחה, אבל כבר מבינה שאני לא אתפנה אליה עד שאסיים.
וככה לאט לאט לאט מרחיבים את ההפרדות.
מאד לאט.
כמו שבונים שריר, רק שזה שריר חדש לגמרי והמח עדיין לא מפותח עד הסוף, אז זה אפשרי, אבל דורש התמדה וסבלנות.
אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל
מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...
אז אני אתחיל...
אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית
מצאתי עבודה שתפורה עלי בול
אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.
תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא
הביא לי משהו שכל כך מדויק לי...
ומה איתכן?
לא חייבים משהו גרנדיוזי..
איזשהי גאולה
משהו שהתהפך או השתנה לטובה,
כיתבו לנו: )
פסח כשר לכולן
איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת
פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל
בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח
התחלתי מוקדם, אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.
ממש תחושת שחרור
ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה
מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..
שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי
שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית
פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
זה באמת מקל!מתואמת
מזה מטבחון פסח?שירה_11
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!
אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.
האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅
ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄
כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..
ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת
אלא של אתגר מתמשך...
אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות
לא של גאולה כמו בדמיון שלנו
מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...
וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי
משמח לקרואשירה_11
הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת
אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).
לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.
בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.
אז זו הגאולה שלנו😊
(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך
וואו את מלכהתוהה לעצמי
להסתכל על איבחון כזה הגאולה זו ממש ראיה מיוחדת ויפה של המציאות
(וכן, אני מכירה מקרוב לצערי מה המשמעויות של אוטיזם לא מאובחן בזמן, ועדיין להסתכל על איבחון כזה כגאולה זה וואו בעיני)
גם אני מכירה מקרוב השלכות של אוטיזם שלא מאובחןמתואמת
בזמן
(הבן הגדול שלי)
לכן אני יודעת להוקיר את האבחון המוקדם של הבת שלי...
וואוו
גלויה
תודה❤️ בסך הכול רואה את המציאות בעיניים...מתואמת
לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעון
איזה יופי! דורש ככ הרבה השקעה. כל הכבוד לךכורסא ירוקה
שאפו! יישר כח ממש אלופה🏆 עלי והצליחי♥️המקורית
אחרי המתנה של זמןעם ישראל חי🇮🇱
השם הטוב נתן לנו 2 אוצרות בבת אחת
מתנה עצומה ומעצימה
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו
אין עוד מלבדו🌸
ילד שהיו לו אתגרים בכמה תחומים השתפר מאודשיפור
שמחה פשוטה של חיים, אחרי דיכאון קל שנה שעברהאני אמא
לידה של ילד מתוק ופלאי, מתנה ממש, גדילה והתבגרות של שני האחים הגדולים שלו, כל אחד בכיוון שלו, גם מתוקים ופלאיים.
התבגרות וצמיחה שלנו כהורים וכמשפחה.
הריוןאנונימית בהו"ל
כבר הספדתי את כל פסח, ונהיה אסורים וזה..
ופתאום הוא הגיע
איזה יופי!גלויה
בקרוב אצלי...
אני ב"ה שמחה שלא הייתי לחוצה בחרדות (יש לי OCD כידוע)
וכמו שכתבתי בשרשור לפני כמה ימים
אפילו הצלחתי להכין עם הילדים עוגה ליומולדת בקייטנה ביום שני!!!
והספרון סוף-סוף יצא לאור השנה
וזו ממש גאולה.
תודה על השרשור הזה!
וואו ב''ה אני ממש שמחה בשבילךשושנושיאחרונה
אני בדיוק גם התחלתי תפקיד חדש בעבודה, מרגישה יותר מסופקת - מקווה בעז''ה שיהיה לטובה.
אני שמחה בשבילך שמצאת משהו שתפור עלייך - מאתגר למצוא עבודה ועוד אחד טוב שהוא בול בשבילך זה ממש בגדר נס לדעתי.
אני מודה על זה שעם הזמן אני מרגישה קצת יותר שלמה ומקבלת את עצמי, יותר ממה שהיה בעבר. וזה עושה טוב בלב לקבל ולסלוח לעצמך בלי לכעוס עלייך כל הזמן.
נכון שאני לא משוגעת?אנונימית בהו"ל
אני לא רואהאחת פשוטה
אני רואה משהו ממש ממש עדין. תנסי עוד יום יומייםשושנושיאחרונה
שאלה מוזרהשאלת היריון
אז היו לי כמה היריונות מכמה סוגים
חוץ רחמי הפלה והיריון תקין בה
לכל אחד מהם תסמינים שונים לגמרי,
עכשיו היריון חדש נוסף והתסמינים ממש כמו של ההריון שנפל.
דוגמא- אז וגם עכשיו אני יכולה לבכות מכל דבר, להתעצבן על כל דבר, ובכללי אני מרגישה על הקצה. ואני אוכלת מלא מלא גזר 😂
(ולפני אני לא אוכלת בכלל)
בהריון הרגיל לא היה לי אף אחד מאלה (היו דברים אחרים) ובחוץ רחמי לא היה לי כלום חוץ מתשישות ועייפות
מה אומרות? זה לא קשור נכון?
לא קשור, בשעה טובה ובידיים מלאות!אני אמא
כל הריון שונה, חהיה בסדר בעז"ה!!יעל...
לא קשור בכללכורסא ירוקהאחרונה
מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה
ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב
למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?
אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה
והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר
אז לאיפה זה נעלם??
ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר
כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.
לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין
לא יודעת למה זה ככה קשה לו
דפוק
אין לי מילה אחרת
גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו
באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה
ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד
שוכבת פה בוכה
כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.
מרגישה אישה לא מוערכת
ממש ככה
ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי.
ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות
ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה
כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם
לא כי אני רוצה באמת
אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.
אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה
התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה
למרות שיצאה ממני גם לפניה
והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער"
-מצטער שמה?
שאני לא עונה על הציפיות שלך
השם תשלח לו שכללללל
מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד
@בעלי