חייבת לרשום את זה איפשהו... אמן שתקראו!!!אנונימי (פותח)

אני ממש זוכר את הרגע הזה, כאילו הוא היה אתמול. הלכתי לקניות, מהרהר בלי סוף במשמעות החיים ללא ילדים. ככה זה כשבעיות פוריות קופצות עליך ללא התראה בגיל 24. האמת היא שזה לא הפריע לי ברמה האקוטית, ידעתי שהכל יסתדר, ידעתי שאין טעם לדאוג. מה שהכי הציק לי היו המבטים מהסביבה, הלחשושים, ובעיקר האיחול הבלתי נסבל "בקרוב אצלכם", שמזכיר לך בלי סוף שאתה לא כמו כולם, שיש לך בעיה. שאתה שונה.

מאז עברו הרבה שנים, ובשעת כתיבת השורות האלה ישנים בחדרים הסמוכים לחדר העבודה שלי זוג תאומים בני ארבע וחצי ועוד צדיק בן שלוש. התקופה ההיא די נשכחה מלב. אבל היום שוחחתי עם קולגה שסובלת אף היא מבעיות פוריות, ונמצאת כיום בטיפולים. בגלל שגם אני עברתי את אותו סרט היא מרגישה די נוח לדבר איתי על התחושות ולפתוח את הקלפים שבלב. "אתה יודע מה הכי בלתי נסבל?", שאלה אותי היום. "כל האיחולים האלה, 'בקרוב אצלכם'. הם רק מפילים עליי תיק של רחמים, וגורמים לי להרגיש עוד יותר חריגה ממה שאני מרגישה באמת".

אז אולי זה הזמן לסגור מעגל עם ההרהורים ההם מפעם, ולבקש מכם: בחייאת, תרדו מהביטוי הזה. יותר משהוא מעודד, הוא מתסכל. יותר משהוא מפרגן, הוא מעליב. ויותר משהוא מועיל, הוא פשוט מזיק ופוגע.

לחברה שלנו יש איזשהו חוסר רגישות כללית בכל הנוגע לאנשים שונים באחד הפרמטרים. קחו לדוגמה את הרווקים המתבגרים. תמיד זה ירדוף אותם. תמיד בשולחן ליל הסדר יהיה איזה דוד גאון שיאחל בקולי קולות "בשנה הבאה רונית תהיה נשואה, אינשאללה, וגם תביא לנו איזה קטנטן. ונאמר אמן!", בעוד שרונית, שלגמרי במקרה היא כבר בת 52 וכבר ויתרה על קריירה משפחתית, מתכווצת מבושה, מרגישה עוד יותר בודדה, והתהום שפעורה בינה לבין שאר הזוגות שמדגמנים זוגיות מושלמת הולכת ומתרחבת.

וכך גם מעוכבי-ההריון. תמיד בבריתות כולם ילטשו עיניים לעבר הזוג הצעיר שעדיין לא הצליח להביא צאצאים לעולם, ילחצו על האישה להוביל את התינוק לסנדק כסגולה להריון (למרות תחנוניה שירדו ממנה), וכמובן יאחלו בקולי קולות "בקרוב אצלכם!". לא מספיק שזוגות כאלה - ואני מדבר כמובן ממקור ראשון - היו מעדיפים לטייל בשוק של איראן עם שרשרת של מגן דוד על המצח מאשר ללכת לבריתות בתקופה הזאת של חייהם, שם הם עוד נאלצים לספוג תזכורות מהסביבה, עד כמה הם אומללים ולא שייכים. וגם מי שבמקרה לא ידע שהם מעוכבי הריון - יידע את זה עכשיו.

נכון שהכל נובע מכוונות טובות, אבל ידוע שכוונות טובות מובילות לא פעם לגיהינום. תשאלו את אמא שלי, שבזמנו פרצה בבכי בכל ברית שבה איחלו לה "בקרוב אצל הבן שלך". אז בפעם הבאה לפני שאתם מאחלים לרווקה מבוגרת, לזוג שלא מצליח להרות או סתם למישהו שתקוע איפשהו בחיים "בקרוב אצלך", תפעילו שיקול דעת. מאוד יכול להיות שחיוך פשוט וסתמי, יעשה עבודה הרבה יותר טובה.

(אתר הדברות, דודו כהן)

לכבוד אותה אחת מעצבנת שהייתה חייבת ללחוץ עלי לספר לה האם ההריון שלי הוא טבעי או מטיפולים... (ברור שלא ספרתי...)

וואו. כל כך נכון!אנונימי (3)
ב"ה ממש לא מזמן זכיתי גם אני לצאת מהתק׳ הזו ולהקלט.
אבל האיחול הזה והמבטים וההתעניינות הכנה כ"כ הכאיבו ודקרו.

ולגבי הסוף- חצופה! הייתי משתגעת.
חיבוק נשמה!
מניסיון- לא חייב להגיד משהו אם איןyaelben123

מניסיון אישי-

באמת כל עוד לא היו לנו ילדים הנושא היה כ"כ רגיש והעדפתי שלא ידברו אתי בכלל אנשים שלא קרובים אליי. בטח שלא יאחלו לי בקול דברים ליד אחרים, ושלא ינדבו אותי להיות קוואטר, ובמיוחד ברגע האחרון.

אם מישהי הקדימה ואמרה שהיא בעלת ניסיון- זה נתן לי פתח לשמוע אותה ולא לסנן.

אבל באמת נראה לכם שמישהי נשואה כמה שנים ולא חשבה לבד ללכת לרופא? נראה שיש דווקא לכם בשורה מרעישה שהיא וסביבתה הקרובה לא חשבה עליה עד כה? רופא מושיע מיוחד עם כוחות פלא? סגולה מטורפת שעובדת בשנייה?

וואלה אם כן- מתאים לפנות. אך רוב הסיכויים שאין זה כך.

וגם תדעו שאין קסמים בעולם, כולל סגולות.

אז מה כן לעשות?

פשוט תהיו טבעיים ותתנהגו כרגיל ליד החברה, לא להסתיר שאת בהיריון- זה הכי מרגיז, ולא לחשוב שהיא תנחס אותך כי יש לך.

אם את חברה טובה- אז לחבק ולאהוב ולשתף ולהשתתף, לרצות להיות חלק מהכאב.

אם אין משהו טוב להגיד- בהחלט עדיף לשתוק.

והכי חשוב- לא לרחם, כי לה יש את הכוחות, ולה הניסיון נותן חוסן ואמונה ומחזק אותה. ולך אין את הכוחות כי זה לא הניסיון שלך.

מזכיר את השיר של איזי "בקרוב אצלך"אנונימי (4)
לגבי הסוף- עד כמה אנשים יכולים להיות חסרי טקט?מיני מאוס
או הו.... יכולים גם יכולים....אנונימי (5)

אמת לאמיתה!!! אני שונאת את התקופה הזאת...--אנונימי (6)

חוסר טאקט של אנשים.....

כאילו מה לא מובן?? אם הייתי רוצה לשתף הייתי משתפת... וכשבחרתי לא לשתף אז היו יציאות מעצבנות....

אנשים אילו לא יודעים כמה הם עושים רע.

ומוטב שידעו.

לכל אחד יש נושא רגיש- יש אנשים שאני מפחדת לדבר איתם כיl666

הכל רגיש, ומהכל הם נפגעים. לא כולם נולדו עם טקט ולפעמים אתה בכלל מתכוון למשהו אחר

למה זה סוד שעוברים טיפולים? זאת לא בושה! לא עשיתם שום עבירה

אז אני עכשיו אקפוץ על כל מי שמתלונן על הורים שלו או מקבל מהם עזרה כי לי אין הורים - הרי זה אבסורד, אם היו לי גם הייתי רבה אתם ומקבלת עזרה

כשאחי שאל אותי, שמחתי לשתף אותו, כנ"ל חמותי- אבל את מישהי זראנונימי (פותח)

וזו סתם חטטנות כדי למלא לעצמך סקרנות!

את גם רואה שאני לא מעוניינת לענות, אז רדי ממני

והנושא הזה הוא לא נושא רגיש, הוא מציאות חיים בכלל לא פשוטה! זה לא שהתינוקת מעירה אותי בלי סוף בלילה, או שההריון מעיף אותי או שהילד לא רגוע....

זה המקום הכי כואב בעולם אצל האשה! זה והרווקות

ברור שאף פעם לא שאלתי ולא איחלתי ולא התערבתיl666

אבל יש המון זוגות שעברו את זה

וזה די ברור שאם אין ילדים שנתיים וחצי אחרי חתונה אז הם בטיפולים ועוד יותר ברור לפי המבט שלה ומבט שלו

אני משתדלת להתפלל עליהם בהדלקת נרות בלי להגיד להם

והרגשה שלכם די מובנת אבל לפעמים את פשוט לא יודעת איך לדבר ועל מה והכל רגיש

ממש לא ברור שהם בטיפוליםmshlomo

יש זוגות שלא בא להם על טיפולים ויש זוגות שיקחו גם הפסקה של שנתיים. ויש כאלו שלא יעשו בכלל

אם זוג בחר שלא לספר אם הוא עושה טיפולים אז כן, זה סוד.

כל הכבוד שאת מתפללת אבל מעבר לזה הייתי ממליצה לא להוסיף מילה בנושא. כי כשלא נמצאים בסיטואציה קשה לדמיין את הדברים מהצד השני והדרך מפה ועד לומר דברים פוגעים (כמובן בלי להתכוון) היא מאוד קצרה.

ברור שזו בושהmshlomo

אם למישהו יש בעיית זרע זו בושה! אם למישהי יש בעיה באיזון הורמונלי או באיכות ביציות והיא לא מצליחה להרות זו בושה!

ובאופן כללי להיות שונה זו בושה.

יש הרבה אנשים שאין להם הורים, יש מעט מאוד אנשים שאין להם ילדים

ולאבד הורים (עם כל הצער שבדבר) זו דרכו של עולם, וזה גם דבר פומבי.

להיות בלי ילדים זו ממש לא דרכו של עולם

וחוץ מזה שלכל זוג יש את המרחב הפרטי שלו וכמו שלא ניגש לזוג 'רגיל' ונברר אם האישה בתחילת הריון או לא, כך לא נלך לברר האם יש לזוג בעיות פריון או לא וגם לא נפיץ את השמועה.

ומי שעושה את זה הוא אדם שלא מבין עניין, לא מבין בקשרים חברתיים, ובסופו של דבר פוגע בסובבים אותו.

בושה?? ט'
מי שיש לו בעיית פוריות צריך להתבייש? למה הוא עשה משהו רע??

מה עובר??

זה נושא רגיש כי זה המקום הכי אינטימי לזוג שבכלל לא אמור להיות נושא לשיחה.
כל עוד מאותגר/ת פוריות לא פתח/ה איתך בשיחה על זה אין לך רשות לשאול או להביע דעה בנושא.

מי שלא עובר את זה אין לו מושג במה מדובר גם עם יש לך בני משפחה או חברים שמצפים.

טיפולי פוריות פוגעים בכל תחומי החיים!!
כואבים, מתישים ומחלישים פיזית ונפשית.
ימי עבודה מתבזבזים בקצב, ההשקעה גדולה יותר לשמירה על שגרה וזוגיות שפויה ולא נדבר על סכומי הכסף.

לא מספיק שאישה מאותגרת פוריות מאבדת את הפרטיות מול צוות רפואי גדול היא גם צריכה להרגיש חשופה בין משפחה וחברים שצריכים לספק את הסקרנות של עצמם?

מכירים זוג שעדיין מצפה לילדים? כואב לכם עליהם? אל תשאלו ואל תאחלו!
תגידו בשבילם פרק תהילים בשקט.

כי אין הרגשה גרועה יותר מרחמים גלויים.

^^^ כל מילהאמא, ברוך ה'

^^^^^^^^^^^^~א.ל

כן אני מתביישת בזהmshlomo

אצלנו לא היה ברור מה היתה הבעיה לכן לא ידעתי בדיוק במה אני אמורה להתבייש אבל התביישתי.

המבטים המרחמים וכל אלו שדחפו את האף וכל אלו שהתעניינו בלי רשות ואיחלו בקול רם ושפשפו לי את הבטן והסתכלו לי עליה והתעצבנו בקול רם "למה לא באתי לברית" ודחפו לי כוסות יין "של ברכה" מול כל העולם ואשתו...

ברור שזה מבייש!

ולצערינו כמעט כל מטופלת פריון עוברת את סדרת ההשפלות הקבועה. וזה מבייש!

זה מכאיב מאוד ומצער. נכון. אבל למה להתבייש?ט'
ההגדרה המילונית של בּוּשָׁה - 1.רגש של אשמה וחרטה; כלימה.2.איבוד הכבוד, השם הטוב, הגאווה וכד'; קלון; בזיון.

מה שאומר שבושה אמור להרגיש מי שעשה מעשה שהוא לא בסדר.

מה שאומר שבושה אמור להרגיש מי שמציע לך סגולות בחוסר רגישות או נדחף לך לרחם בלי רשות.

אין בושה בלהיות מאותגרי פוריות. יש אינסוף כאב, צער, אבל ותסכול.
יש אתגרים שמאיימים על שלומה של השפיות ויש זמנים שלהתחפר במיטה זה הפתרון.

אין צורך להוסיף גם בושה חסרת בסיס לכל זה.

והנשמות הטובות שזכו למתנת חינם - שיגידו תודה וישתקו.

איבוד הכבוד, הגאווה, קלון, ביזיוןmshlomo

זה בדיוק מה שהרגשתי כשהייתי צריכה ללכת לאירועים (או לשבתות משפחתיות)

אין הגדרה יותר טובה.

זה מבייש להיות שונה וגם מבייש שמביישים אותך.

אולי אני שונה בזה שאני מתביישת אבל לדעתי זה הגיוני (וטבעי) להתבייש בסיטואציה הזו, במיוחד בחברה הדתית. 

לדעתי הבושה באה בהתאם לסביבה בה הזוג גר.

(אנחנו גרנו בקהילה דתית קטנה ויולדת, ובנוסף היו לי כמה קרובות משפחה שלא הבינו כ"כ איך כדאי להתנהג כשיש מישהי במשפחה שעדיין מחכה... אז היתה מן תחושה שזה מקיף אותי מכל כיוון ואין לאן לברוח.

ובסביבה חילונית באמת לא חשתי בכזאת מועקה ובושה כי זה באמת לא מוזר ללדת בגיל בו בסוף ילדתי)

חבל שאת מוסיפה לעצמך כזה מע"מ על הקושי עצמו....+mp8

מספיק קשה הניסיון עצמו,

למה להעמיס עליו משא מיותר ולא רלוונטי בכלל??

קלון??? ביזיון??? איך הגעת לזה?

מה ז"א מוסיפה? זה מה שאני מרגישה.mshlomo

לא בחרתי להרגיש מבוזה כשקבוצת נשים תוקעת בי עיניים כשדוחפים לי כוס יין ליד. זה פשוט קורה.

כדי לטפל במצב - עד הלידה של גדולה הפסקתי ללכת לאירועים, וכמובן שגם עברנו דירה. אז זה לא משהו שמלווה אותי יום יום. אבל אני כן זוכרת את התחושה.

לדעתי זו תחושה לגיטימית לגמרי. לא היו לי ילדים ולכולם מסביבי היו והרגשתי שזה מבייש אותי. לא הבנתי מה מוזר פה?

אני דווקא מסכימה עם משלומוכוחות שמימיים
יש אמרה כזאת- "שומע בזיונו ידום ..."
מסתבר שאפשר לקבל בזיונות גם כשלא עשית כלום.
עצם זה שאתה נתון בתוך סיטואציה מסויימת מאפשרת לאדם אחד להרגיש עליון ולאדם אחר להיות כביכול 'הנחות'.
זה גם מאפשר השלכות ותוצאות כמו משפטים חסרי טאקט מתוך תחושת שליחות עליונה "לעזור " למי שנמצאת "למטה " ועוד לא' זכתה' להגיע לדרגה שלה ולהיות למשל עם ילדים.

את צודקת שלא אמורים להרגיש בושה אבל מי שזוכה לזה זה לדעתי רק בעקבות עבודה פנימית ו/או מאבק בזה.
וברור שאפשר להגיע למעלות גדולות אבל עדיין הבושה או ההתמודדות מרחפת באוויר. זה יכול להיות בהתערבות הזוייה של אנשים בחיים הפרטיים.-דבר שגורם לאבדן הכבוד הבסיסי.

אבל יש בעצם המעמד עצמו איזו שהיא השפלה, נכון שמי שזכתה אינה יותר מכובדת בעולם האמת אבל פה בעולם השקר יש יותר הסתכלות על חריגים שאינם כמו כולם ונטייה טבעית להרגיש עליון על מי שאין לו.
וזה יכול להיות בכל דבר, במישהי שלא התחתנה ובמישהו שאין לו ג'יפ ווילה.
קל וחומר בדבר כזה שבא בטבעיות כדרך העולם.
ולפעמים מרוב שכולם אומרים ומעירים אישה יכולה להגיע לחלישות הדעת ולהרגיש כך.-פשוט בושה. בושה להיות שונה.

אני מסכימה איתך מאוד, שמי שצריך להתבייש זה מי שנדחף אבל שוב, זאת עבודה שצריך להפנים בפנים.
ואני מאוד מבינה את אלה שזאת ההתמודדות שלהן.

נראה לי שהכוונה כאן הייתה שונהסתם מגיבה

אנשים זקוקים לפרטיות שלהם כאשר הם מתמודדים עם קושי. וכאשר אדם אכן נתקל בקושי, אחד הרגשות שעולים ביחס לקושי הוא בושה. ועוד יותר, בושה להיחשף במערומי הרגשות. בושה לצערנו הוא רגש טבעי שלא שייך כלל להיגיון. ולכן השאלה אם צריך להתבייש היא לא רלוונטית. ברור שלא צריך, אבל מה לעשות?! זה קורה לבד.

יש המון - המון זוגות שמחכים כמעט כל זוג חמישיl666

היום בדור שלנו לפחות יש תקווה ובדור הקודם בכלל היו המון אנשים שלא זכו לילד

אי-אפשר להסתיר את זה כמו שאי-אפשר להסתיר כמעט שום דבר

לא הבנתי למה אי אפשר להסתיר את זה?mshlomo

עניינים פרטיים בין בני זוג ישארו בין בני הזוג.

יש זוג שרוצה למנוע כמה שנים, יש זוג שלא הולך לו, יש זוג שצריך להימנע מהריון רק בגלל בעיות גנטיות וכל הטיפולים שלהם בכלל לא קשורים לבעיות פריון.

ומה זה משנה מה אפשר או אי אפשר להסתיר? כל אדם יסתכל בתוך הצלחת שלו.

וסליחה, ממש אי אפשר להשוות בין קושי של אובדן לקושי של ציפיה לילד.

מה שאבד, אבד וצריך ללמוד להשלים עם זה. כשמצפים לילד זו ציפיה שבע"ה יהיה לה סוף.

לכן זוג שמצפה להריון זהו משהו עדין ורגיש (בצורה מתמשכת) ואדם שמת לו מת, זו צרה שהולכת ודועכת. כי עם כל הקושי, בסוף מתרגלים לזה.

ודרך אגב, זה לא כל זוג חמישי. זה כל זוג עשירי. לכן זוגות שמצפים הם באמת מועטים ביחס לאוכלוסיה (ב"ה)

זה כן כל זוג חמישיארץטרופיתיפה
עבדתי במרפאות פוריות מספר שנים
בושה??? למה???תחיה דולה

הם גנבו משהו למישהו?

אני מתביישת כשאני עושה משהו שאני לא שלמה איתו.

אף אחת לא צריכה להתבייש בבעיה גופנית שיש לה. אף אחד לא צריך להתבייש בבעיה גופנית שיש לו.

כמו שזה לא בושה להזדקק למשקפים, כמו שזו לא בושה לעשות דיאטה, כמו שזו לא בושה לשים פלסטר על פצע ולא בושה לקחת אקמול.

ואפילו לא להיות חולה סרטן..מודדת כובעים

כמובן וכן על זו הדרך.תחיה דולה

בושה עולה במצבים שאדם לא שלם גם עם המציאות שלו ולא רק עםסתם מגיבה

המעשים

כיוון קצת שונהאנונימי (7)
אני דווקא מכירה מישהי שסיפרה לי שבשלב מסויים כבר חיכתה שהחברות הטובות יתעניינו בה בתחום הזה...
כך שמאוד קשה לדעת מה הרצון של כל אחת ואחד.
חשובה הרגישות וכמובן הטקט. ואם אין לך קשר מתאים אל תפתחי את הנושא וכו וכו...
אבל גם מהצד השני צריך לדעת להיות ברורים כלפי החברה על רבדיה השונים ולא רק לצפות שיבינו וידעו בדיוק מה רצונך....
בהצלחה ובשורות טובות לכולם!
אוי כמה שזה נכוןאנונימי (8)

אני מזדהה מאוד עם מה שהפותח או הפותחת כתבו....לצערי זה קורה לי הרבה שאומרים לי בקרוב אצלך והאמת שזה מאוד פוגע ונותן לי להרגיש שאני שונה וחריגה  ומשהו לא בסדר איתי....לצערי הרב הרבה לא מתחשבים בזה וישר אומרים בלי להתחשב ולחשוב פעמיים לפני שאומרים לזוג בקרוב אצלכם...זה קורה לי הרבה בשבתות חמותי וחמי אומרים לנו הרבה בקרוב אצלכם ליד כול הגיסים והגיסות...ומרוב שלא נעים לי אני שותקת ומורידה ראש ועונה אמן בשקט...ובתוכי הלב מדמם מצער ובוכה וזועק דייייי תעזבו אותי כבר....ויש לי חברות שיש להם ילדים כבר והם התחתנו אחרי וכל פעם רוצות שניקבע וניפגש אני מחפשת תירוצים כי אני לא מרגישה בנוח כי הם ידברו על ילדים ולי אין מה לחפש איתם...אבל בטלפון או בהודעת sms מה נישמע וזהו ...לא יותר מזה...אני נשואה כבר 4 שנים ו4 מחודשים וזה קשה שבכל מקום מאחלים לכם בלי להתחשב שאולי זה מפריע ופוגע...לא מספיק מה שהזוג עובר בבית ויש מצבים שהאישה לוקחת את זה יותר קשה ממני ובוכה בלילות זה קשה שלא מתחשבים בזוג...אצל בורא עולם הכל אפשר...לפני שאני יוצאת מהבית אני מתפללת שלא אפגוש אנשים שיגידו לי ככה בקרוב אצלך....לפני כמה ימים בתחנה המרכזית בעיר שלי ניגשה אליי מישהי שאני לא מכירה ואמרה לי שמישהי שאני מכירה אמרה לה שאין לי ילדים ואמרה לי תלכי לרב הזה והזה והם יעזרו לך וזה והאמת הרגשתי שעוד שניה אני מתעלפת מאיפה באת לי ועוד אני לא מכירה אותך ואת מחטטת לי במשהו אישי שלא קשור אלייך??...האנשים אומרים ומעירים ועוברים לסדר יום שלהם אבל לגבי מה שאנחנו אחרי זה מרגישים ובוכים וזועקים זה לאף אחד לא אכפת...אז להבא כל מי שקורא את זה שיקח לתשומת ליבו אל תתערבו לאנשים בחיים כמו שאתם לא הייתם רוצים שיעשו לכם!!!

ואווו כתבת מעומק הלב!!!אמא אוהבת+
אני ככ רגישה למצב הזה... כל פעם אני מאוד נזהרת לא להגיד בקרוב אצלכם גם לרווקות מאוחרת וגם למי שמצפה לילדים.
אני לא מדברת עם הבחורה כלל על זה!! מי שרוצה שישתף.. מי שלא- זכותו המלאה!!!!
היו לי שכנים כמה שנים בלי ילדים ופעם אחת בעלי בשיא תמימותו אמר בקרוב אצלכם ככ כעסתי עליו!! תתפלל עליהם אל תגיד להם אתה מוסיף מכאוב..ובאמת התפללתי עליהם מלא בכל הזדמנות..בשקט בשקט בלי לשתף אותה וב"ה שהם בישרו לנו שהם בהריון ככ שמחתייי!!!!!
ובעלי שוב החסר טאקט אמר לבעלה..
ואי כמה אישתי התפללה עליכם שוב מתוך כוונה טובה אני שוב כעסתי עליו שזה חסר טאקט והוא אפילו לא הבין למה..
יש אנשים שהטאקט אצלהם נתקע איפשהו בלידה כנראה..פשוט לשים פס הבעיה היא אצלם!!
נגעת בליבי ונגע לליביzrrzrr

שבורא עולם ייזכה אתכם במהרה. אמן ואמן.

זה שונה- התעניינות של חברות, לעומת משפטיםחן חן

כלליים של אנשים לא קשורים עם אמירה שיכולה להכאיב "בקרוב אצלך".

רוצים התעניינות, אבל מנפשות קרובות, ובדרכי נועם. 

אוקיי. בתור רווקה זקנה לשעבר, וכיום אחת שמחכה לילדיםסתם מגיבה

אכן יש אנשים שהם חסרי טאקט באופן התגובה שלהם. לאחל לבת 52 ילדים זה באמת לא רגיש, אבל לילד בן 24 זה אחלה. כמו כן, לשאול אם הילד הגיע באופן טבעי או בטיפולים זה זוועה. כל זה ברמה האובייקטיבית.

וברמה הסובייקטיבית זה פונקציה של ההתמודדות האישית. ככל שהיא יותר מסובכת, כך גם האיחולים הכנים וחמים מסובכים, מפני שהם מסגירים את המסכנות. אם אין לך את מה להסגיר, אז גם אין בעיה לקבל ברכה, ובהזדמנות זו להבין עד כמה לסביבה אכפת ממך. ברגע שרווקה מתחילה להרגיש אומללה, כל התייחסות של הסביבה למצבה הופכת לסיוט. ברגע שאדם עם בעיות פוריות מתחיל להיות לחוץ ממצבו, הסביבה שפולשת למקום הפרטי חושפת מקום כאוב.

מתי מעט באמת מרגישים שמציקים להם עם תשומת הלב הזו, כאשר הם שלמים עם מצבם. אם הסביבה חושבת שמתאים לי מקצוע X לא פחות מהמקצוע בו אני עוסקת, סיכוי אפסי שאני אתנגד לשמוע במה אני מוכשרת בעיני אחרים, אפילו אם אני לא עונה על ציפייתם לעסוק במקצוע שחשבו שמתאים לי. זאת בתנאי שאני שלמה עם המקצוע שבחרתי ואוהבת אותו....

וברשותך, הייתי מחליפה את המונח "איחול" ל"ברכה". הכוונה של המאחלים על פי רוב היא לבקש עבורך דבר טוב על מנת שיתגשם באמת, ולא סתם להיות נחמדים אליך. לא נשכח לברכות יש כוח גדול ורצוי מאד להשתמש בו, אם כי לפי הפוסט שהעלית, עדיף לעשות זאת בשקט בלי לשתף את "חתן הברכה". 

כתבת יפה ומדויקl666

להתפללטאקטית

הכל נכון,

אבל לחברות קרובות זה מאד מעודד כשאומרים"כמה התפללתיי עליכם  בלידה ...."

הכוונה כמובן במיקרים שכן משתפים אותנו-לא לשכוח את תפקידינו,

ולקינוח- סיפורון אישיסתם מגיבה

לאחרונה המנהלת שלי בעבודה יזמה טקס הפרשת חלה. כמובן שכל העובדות התגייסו, גם הדתיות וגם אלה שאינן. ואני- בתור הדוסית של העבודה לקחתי חלק משמעותי. המסיבה כללה 50 נשים, חלקן הגדול עובד תחת ניהולי- כלומר יש איזה דיסטנס וסמכות שלי כלפיהן, ואז ברגע ההפרשה חברות הצוות- שהן נשמות טובות דחפו אותי לעשות את ההפרשת חלה, תוך כדי שהן צועקות לעברי בקהל- יאללה, ילדים בקרוב!!! תאומים מתוקים!! לא התכוננתי לזה בכלל, וגם לא לחשיפה הפומבית מול כל הנשים אני מנהלת, אבל הלכתי ועשיתי את זה, ועוד הוסיפה הרבנית לעשות והתחילה לאחל בנימה הכי מרגשת ילדים לרוב וזרע של קיימא ותאומים וזה.... אז אני לא יאמר שההפתעה הזו הייתה כיף חיים, אבל וואלה?! אחרי ה"אמן" ההמוני בכזה מעמד- היה שווה. מבחינתי זה ממש לא ביג דיל. (למרות שעכשיו כל העובדות שלי לא מפסיקות לברר אם הברכה עבדה.. חחחח) אחרי הכל, אני שלמה, וכיף לי שאוהבים אותי ושמחים בשבילי ורוצים בשבילי. והכל סבבה, חברים.

משהו אחר אבל קשור...מלכה מהצפון
עבר עריכה על ידי מלכה מהצפון בתאריך ה' באדר תשע"ו 16:26

גם אנחנו מתמודדים עם אתגרים לא פשוטים, אבל רציתי להעלות נושא אחר שקשור בכל זאת למכתב הפתיחה. מתואר שם על שיחת נפש, מהלב, בין בחור לבחורה (שניהם נשואים, לא זה לזה): "מרגישה בנוח לפתוח איתי את הנושא...". "לפתוח את הקלפים שבלב"...עם כל האמפתיה ומי כמו משפחתי מכירים את אתגר הפוריות המעוכבת,בכל זאת, אני רוצה להצביע על בעיה בציבור שלנו, אני נתקלת בה שוב ושוב ,נשים  "פותחות את ליבן" בפני גברים שאינם בעליהם, מתארות רגשות,לפעמים עם דמעות אפילו, מתייעצות ומבקשות ניחומים ואני מאמינה שהכל בתמימות ולא מאינטרס שלילי חלילה,אבל- השיתוף הזה יוצר בעיה ענקית!!!בבית מחכה גבר אחר,במקרה-בעלך,לא תמיד במיטבו בסוף יום,ולך כבר אין כוח לשפוך שוב את הלב לאחר שכבר עשית זאת פעם אחת...לפני שכולם מתנפלים עלי כאן, חשוב לי להדגיש שאני חלק מהציבור הזה וגאה להיות שייכת אליו. במקרה שתואר למעלה,הגבר יכול היה לתת את המספר של אשתו ולפניה- שפכי כמים ליבך...לפניו-לא!!

צודקת!!! זה אכן לא ראוי!!!!!!סתם מגיבה

בגיל 52 מרגישה רווקה זקנה הגזמת מאד מאד הגזמתzrrzrr

גם אני רווקה ובערך בסביבות הגיל הזה. ב"ה ניראת צעירה ויפה הרבה יותר מבנות 30 -ו40 בלויות ושמנות. נכון אין לנו בני-זןג אבל עדיין הכל פתוח מי יודע זולת הקב"ה...תתפללי והרבה. ולא! אל תתייאשי תשועת השם כהרף עין. איני יודעת אם עודדתי אותך . אני כן יודעת שישנן הרבי בחורות כמונו. נאות משכילות אינטלגנטיות ומבוססות והן רווקות...

אני זוכרת עד היום את ה"בקרוב אצלך" הפוגעאתי ב

"בקרוב אצלך" שאיחלה אישה אחת מבוגרת וחטטנית בערב כלשהו, שבו ישבתי לידה במקרה. כל הערב ניסתה לברר האם התחלנו טיפולים (בתה התחתנה אחריי, וכבר יש לה ילדים. אם כן, בטוח לי יש בעיה...). 

עם זאת, היו גם "בקרוב אצלך" שקטים,  רגישים ומתחשבים מחברות קרובות. ברכות ואיחולים של חברות שאכפת להן לא פגעו בי מעולם.

ב"ה היום אימא לארבעה. אך זוכרת היטב את התקופה ההיא...

כואב אבל אפשר גם אחרתעינבק
נכון שזה כואב אבל יותר כואב היה לגלות אם היית נישאר עד היום ללא ילדים אז נכון שהשאלות והסקרנות מעצבנת אבל לפעמים זה לא מגיע ממקום רע ולדעתי אם לא הולך לזוג בילדים ממש כמו שרשום בהלכה לאחר 10 שנות נישואים עליהם פשוט לקחת את החיים בידיים ולהיפרד למרות הכאב כי הכאב להבין שאין לך ילדים ואתה פשוט פיספסת את המועד יהיה הרבה יותר כואב מזה ..
ולא צריך להיות פרופסור ולא צריך להיות דוקטור גדול כדי להבין את זה ...
תגובה חסרת רגישותאנונימי (9)
מה הקשר?
זה כל כך לא פתרון!!
כשהדבר היחיד שנשאר יציב בחיים זו הזוגיות, למה לישוב לפרק אותה???
לעיתים האמת כואבתעינבק
ולהגיד את האמת לא הופך בן אדם לבן אדם רע
אולי כדאי לפתוח את הראש לכל מיני סוגים של דעות גם אני הייתי פעם מקובעת וזה ממש לא קידם אותי לשום מקום יש פה המון תגובות של תמיכה אבל בואי נפעיל קצת היגיון יש שלוש אופציות במקרה הנ״ל
1. האדם הזה יכול היה להישאר עם התסכול עד יום מותו אילולא לא היה הולך להם
2.יכול היה להיפרד ולקיים את המצווה החשובה בתורה והשיג אושר עצום
3.להישאר ובסוף הצליח לו ומה אם המקרים שלא צלחו ?

ושאלה אישית אחרונה
האם את היית מוותרת על הילד שלך תמורת זוגיות ? אל תשפטי אף אחד רק כאשר תיהיה בנעליים שלו ! ! !
לפעמים בחיים צריך לדעת לעשות ויתורים ולקחת סיכונים כאלה הם החיים
וואו. תסלחי לי יקרהכוחות שמימיים
את כנראה לא הבנת מהי התכלית של הנישואין.
מחילה גברתי המתוקה, מעריכה אותך על האמת שאת רוצה לדבוק בה אך האמת יקירתי אינה כמו שציירת אותה.

האמת יפה ועדינה, מלאת רגישות רוך ואהבה.
והאמת מלאת חמלה ורחמים.

את יודעת מה יותר גדול- אהבת אם לבנה או אהבת איש לאשתו?

התשובה המפתיעה היא שאהבת איש לאשתו בגלל הסיבה האמיתית הפשוטה ככ ששניהם נשמה אחת ואשה ובנה הן שתי נשמות נפרדות.
בבוא היום האישה והאיש ימסרו את ילדם האהוב שניתן להם כפיקדון לחצי השני של נשמתו והוא ידבק בה.

את יודעת מאיפה אני יודעת את זה?
אספר לך סיפור שראיתי במו עיניי ושמעתי במו אזניי.

לפני כמה שנים הלכתי לנחם אישה מקסימה וגדולה בתורה ובמעשים טובים ובמידות נאצלות, שגם מנהיגה רוחנית ומעבירה שיעורים, אישיות. -ממש כך ,
שבנה נפל במלחמה.
בשבת התאספנו לומר תהילים לעילוי נשמתו בשלב מסויים אישה אחרת התרוממה ואמרה שהיא הולכת לנחם את גברת פלונית אשר בעלה נפטר וגם אצלה קוראים תהילים.
בעלת הבית זירזה אותה ללכת ואז אישה אחת שאלה- מה יותר קשה אישה שהבן שלה נפטר או אישה שבעלה נפטר?
זאת הייתה שאלה אמיתית ותמיד נשים שואלות אותה שאלות.
הייתי בטוחה שבעלת הבית תאמר שהבן אבל היא אמרה בנחרצות- בוודאי שהבעל זה הכי קשה כי זאת אותה הנשמה וזה כאב גדול.

אז אחרי ששמעתי זאת מפי אישה כל כך גדולה ובימי האבל שלה אחרי שבנה נפל, והיה מוטל לנגד עיניה היפות, נכנסו הדברים ללבי והתיישבו שם לעולמי עד והלוואי שיכנסו גם לליבך נסיכה מתוקה !

ואם על אבדן עסקינן קל וחומר בחיים .

ולגבי שאלתך האחרונה חמודה, אני מקווה שכבר הבנת והשכלת שיש דברים שמוטב שלא להוציא מהפה או לכתב.

היום לא נוהגים כך. (להיפרד אחר 10 שנים בלי ילדים).מתואמת

וזו אכן תגובה חסרת רגישות...

עניתי לאנונימית התשובה תקפה גם לגבייךעינבק
טוב, מזל שאברהם ושרה חשבו אחרת ממך.חן חן

וגם שאר האבות והאמהות.

תשמעו שיעורים של ...אנונימי (8)

הרב אבנר קוואס בהידברות הוא אומר לא לתת לאף אחד להתערב בנושא הזה כי המערכת שם היא מאוד רגישה וננעלת בקלות ודווקא בגלל אותם אלא שאומרים בקרוב אצלך בגללם האישה לא נקלטת....

אישה לא נקלטת מכל מיני סיבותעינבק
בטח לא בגלל שמישהו אומר לה בקרוב אצלך
הרי גם לפני שאותו בן אדם אמר לה היא לא נקלטה ....
על פי שולחן ערוך מותר להיפרדעינבק
אגב התורה כל כך חכמה ומזל שאין הרבה אנשים כמוך אחרת עם ישראל היה נכחד בדרך שאת מתארת !
את לא חייבת להסכים איתי אבל להתייפייף עם תגובה מתנשאת כמו שלך לא הייתה משאירה זכר לעם ישראל !
את נורמלית? במציאות הרפואית של היום?אנונימי (10)

את מכירה את הסיפור על הזוג שאחרי 10 שנים ללא ילדים החליטו להיפרד בסעודת מצווה. בתום הסעודה, כטוב לב הבעל אמר לאישתו - קחי לך דבר אחד יקר שאת חפצה בו מהבית כמתנת פרידה.

האישה הורתה לעבדים לקחת את המיטה עם בעלה הישן עליה אל בית אביה.

ראו שקשה עליהם הפרידה, התייעצו עם רבי שמעון בר יוחאי, התפלל עליהם שיזכו לפרי בטן.

החזיר האיש את אישתו וזכו לזרע קודש של קיימא.

ישועת ה' כהרף עין. אסור להתייאש.

אנשים זוכים גם בזוגיות מאושרת ובחסדי ה'  זוכים גם להביא ילדים לעולם.

השם ירחם עלייךכוחות שמימיים
ויהי רצון שתזכי להתקרב לדעת תורה ולפחות תשתדלי לא לדבר שטויות חמודה.
אני מניחה שלא למדת הרבה תורה בישיבה ולא באים להתייעץ איתך, נכון חמודה?
אז אם את רוצה שאי פעם יבואו להתייעץ איתך ממליצה לך ללמוד גם לשתוק.

השתיקה יפה ומועילה לעולם
כוחות הכל בסדר?אנונימי (10)

מישהי שבעלה למד (קצת...).

זה לא מתאים לי לענות כך נכון? מחילה.כוחות שמימיים
אבל קצת התחממתי מהבערות וחוסר הרגישות ההזויה שהולכת פה.

זה נושא כל כך מורכב ורגיש שגם מי שלמד הרבה בישיבה לא יכול להיות חוות דעת.

ומה עם כל האמהות? וחנה?
הרי בדורות הקודמים היו קדושים ועצומים.
יש מושג כזה ירידת הדורות.
אז מרתיח אותי שבחורה טוענת בידענות ושורקת שולחן ערוך בלי להתקרב לאצבעות של רוח ההלכה והתורה.
חבל על הבורותעינבק
אין צורך לחפש זה רשום באותיות קידוש לבנה פירוק נישואים בגלל עילה שמתקבלת בבית הדין הרבני זה נישואים מעל 10 שנים ללא ילדים קצת בירור קצר ותאמיני לי את לא חייבת להסכים אבל להגיד שאני לא דןברת אמת זה כבר גובל בחוצפה !!! אולי תלכי לרב ותבררי לפני שאת מתלהמת
את יכולה להמשיך לפרשן כרצונךכוחות שמימיים
את התורה וגם אותי אין לי בעייה מקבלת באהבה את כל הבזיונות שאת מכבדת אותי.הרווח כולו שלי.

מאחלת לך רק טוב בחייך, ותהיי בריאה.

ואם את כל כך מחוברת למקורות תראי לי מקום שכתבתי שאת לא דוברת אמת.

ואולי כבודה תלך לרב ותברר לפני שהיא ממליצה לנשים לפרק את ביתן ברוב עליונותה וחכמתה.

ובקשר להמלצה שלך, תודה,
דווקא לא מתחשק לי ללכת לשאול שאלה נוראית שכזו.
גם לא את גדול הדור.

אני סומכת בעיניים עצומות על אמותינו הקדושות שקיימו את ההלכה וזכו להדבק בשכינה הקדושה גם בלי לעשות את מה שאמרת.

ובזה אסיים את הדיון איתך בברכת חיים טובים בריאות איתנה והצלחה רבה .
את יודעת מה הכל בסדרעינבק
את צודקת
אני לא באמת באתי כדי להתווכח פה
אז אנחנו ביררנו את הנושאאנונימי (11)

ההלכה לא כל כך פשוטה במקרה כזה

ובכלל לא רלוונטית בכל המקרים

עייני בפניני הלכה, שמחת הבית וברכתו, פרק ו', סעיפים ז'-ח'

(ונשים לא יכולות לפסוק הלכות)

אני טעיתי. חשבתי ששירשרת אלי אנונימי (10)

לא הבנתי - חשבתי שהתגובה השניה שלך מופנית אלי שכתבתי "את נורמלית... וכו'"

ועכשיו אני רואהאנונימי (10)

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

ולא. לא הכל בסדר.כוחות שמימיים
עובר עליי זמן קשה. ואני קצת מפורקת.

תודה על ההתעניינות.
לשתוק מלומר את האמתעינבק
את יודעת משהו חבל לי להגיב לך כי נשמע כאילו נפלתי על אוזניים ערלות כל אדם הטוב בליבו יעשה אין בעיה אם יש פה אנשים שלאחר 10 שנות נישואים ללא ילדים רוצים להישאר יחד לגיטימי אני לא הייתי נשארת מפאת הספק זה חתיכת סיכון לקחת בחיים
אולי לטעמך זה בסדר וזה גם לגיטימי
חמודה שאת.חן חן

נראה לי שכל הדברים שאמרת הם דוגמא ל"קשוט עצמך תחילה".

אני תמיד נפעמת מאנשים שמנפנפים בהלכה, בלי להבין אותה באמת, ואת מורכבות העולם. 

כל כך פשוט וקל. 

אולם, כיוון ואת מנפנפת בפוסקים, ומפנה אותי לשולחן ערוך, 

אפנה אותך לרמ"א (אה"ע סי' א' סעיף ג')- שאגב, על פיו גם הולכים בתי הדין בימינו.

ותמוה בעיני שאמרת שלא היה נשאר זכר לעם ישראל, והרי האבות והאמהות הם אלו שבזכותם עם ישראל נוצר וקיים?

בנוסף, כבר הרמ"א כתב שכבר דורות רבים שלא הולכים לפי ההלכה הזו,

כך שעם ישראל הצליח להשאיר זכר, למרות ואף על פי כל אותם זוגות שלא התגרשו בכל אותם דורות.

חכמתה של התורה ושל חכמי ישראל- אין לה סוף.

וב"ה שהיא מאפשרת למי שרוצה להתגרש, ולמי שרוצה להישאר ולאהוב. 

את מקסימה חן חןכוחות שמימיים
נשיקה
אז תישארי עם האהבהעינבק
בחיים יש המון סוגים של אהבות
וכל אחד הישר בעיניו יעשה
אני לא הייתי מוותרת על ילדים
אהבה לגבר ולאישה ניתן למצוא אבל תחליף לאהבה של הדבר שאתה יצרת בלתי אפשרי
זכותך מאחלת לך שתישארי עם האהבה הגדולה של החיים שלך ויותר מכך הלוואי ותיזכי גם לאהבה של פרי בטנך
שימי לב שהטענות נגד מה שכתבת לא היולשם שבו ואחלמה
רק אם זה נכון או לא,
אלא גם ובעיקר על החוסר רגישות שבזה.
וגם אם זו האמת, זה עדיין לא סיבה להיות חסרת רגישות,
יש דרך מקום וזמן להגיד את האמת
ו"כשם שמצווה לומר דבר הנשמע וכו"
האמת היא לא תירוץ לחוסר רגישות
ולפעמים להגיד את האמת זה כן הופך אותך לאדם רע.
צריכה דוגמאות?
הכל בסדר אתם צודקים אני טעיתיעינבק
לגבי החוסר רגישות יכול להיות שיש דברים בגו
אבל אין בעיה צודקים אני טועה גדולה
כל המגרש את אשתו ראשונה....אבוקת סוכר
החיים ביחד הרבה יותר חשובים ולכן הלכה זו לא נוהגת.
אבל..אבוקת סוכר
איש הישר בעיניו יעשה במקרה הזה
לא יכול להתאפק מלהגיב. יש מי שמדבר, ויש מי ששומע.יוסף ב.

המדבר והשומע מתייחסים לאותן מילים, אבל מה שזה דיבר - זה לא מה שזה שמע. כי את הפירוש, הניגון, הצליל - ובעיקר את המיתרים - קובע כל אחד לעצמו. 

מה יקרה אם השומע/ת הנכבד/ה תפרש את הדברים קצת אחרת. לאו דווקא רחמים ומסכנות. למשל: שמעי נא, אני יודעת שכולנו רוצים ילדים, ואני יודעת שגם את נורמלית לגמרי, ותשמחי כאשר יהיו לך ילדים, כמו כולנו, אז בואי נתפלל יחד לרגע! היא תאמר את התפילה [בקרוב אצלך] ואת תעני בשמחה ובביטחון: "אמן!". בלי להסתיר, עם שותפות אמיתית מתוך חברות ואכפתיות נהדרת, אנחנו יחד, אני בעצם שותפה איתך ואוהבת אותך כמו שאת גם שותפה איתי בשמחותי [וגם בלהפך], ואנחנו אחים/אחיות, ואני מרגישה מספיק קרובה אלייך כדי שלא להתעלם ולא להרגיש שיש צורך להסתיר ולהכחיש ולשחק משחקים. 

להסתכל על הדברים מהצד החיובי - משנה את העולם. לקבל אותם בצד הטוב והיפה שבהם - זה מעלה אותי ברמה.

נכון, זו עבודה קשה, ובמיוחד למי שעד עכשיו נהג להפך - אבל זו עבודת אמת, וגם אם זה משהו באמצע - בואו נזיז אותו אל הצד הטוב!

לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך.כוחות שמימיים
כתבת הרבה דברים יפים אך אינני מסכימה.

ברעיון זה יפה אבל במציאות- לא.

המציאות קצת יותר מורכבת ממה שאתה רואה ולכן במקום להחזיר את העולם בתשובה ולנסות להלהיב ו'להזיז אל הצד הטוב' את מי שעובר עליו קושי הייתי דווקא ממליצה על טאקט.

לא שאני אומרת משהו עליך חו אלא שכל מקרה לגופו ועדיף לא לעשות כללים אחידים אלא לגשת בעדינות.
וכמובן לא להחליט לאדם שממול איך להרגיש להגיב או להתנהג.....
אתה רציני?mshlomo

זה עניין פ ר ט י של בני הזוג ולא עניינו של אף אחד.

כל מי שלא מבין את זה הוא חסר טאקט והבנה בסיסית של המציאות.

אין שום לגיטימציה לבוא לזוג מעוכב ולומר לו "בקרוב אצלך" זו פשוט זריית מלח על הפצעים וחיטוט במקומות הכי צנועים של זוג.

אם אדם עושה מעשה לא ישר אנחנו לא אמורים להכשיר את השרץ, אלא להפיץ את הבשורה: "זה פוגע, תפסיקו!!!"

אל תהיה ברכת הדיוט קלה בעיניךaiko

גם אם זה לא נעים, אולי זה(הלא נעים)יפתח שערי שמיים?

אין לנו עסק בניסתרות.

לזוג כזה אני מבקש עבורם ברכה מאחד מצדיקי הדור.

ב ש ו ר ו ת   ט ו ב ו ת   !!!

אז אתה מציע לבייש אנשים כי אולי זה יעזור להם?לשם שבו ואחלמה

חזל מספרים שפנינה הייתה צדקת.כוחות שמימיים
וכוונתה הייתה טובה אך אינה רצוייה.

ואעפ שרצתה לעוררה לתפילה נענשה שמתו בניה כי אין שום רשות לגרום צער ליהודי.

אינני באה להתווכח אלא לבאר שהדבר הכי טוב זה להיות טאקטים.
יש מקרים שנכון לדבר על כך ויש מקרים שלא.

והשתיקה נאה ואינה מזיקה.

זה מאוד יפה שאתה הולך לבקש בשבילם ברכה רק לדעתי כדאי לא לספר להם.

גם אנחנו עשינו פעולות בשביל בני משפחה ועד היום לא סיפרנו להם אפילו שנושעו כבר מזמן לא חשבנו שיש טעם לספר.

השתיקה היא אמנות.
אז אני מבינה שאני היחידה פה שחושבת אחרתחדשה ישנה
גם לי הייתה תקופת המתנה, קשה ולא נעימה.

אבל אני חייבת להודות שכשאיחלו לי 'בקרוב אצלך', זה באמת חימם לי את הלב, כי אני יודעת שזה בא מתוך רצון טוב בלבד.
יכול להיות שלא נתקלתי באנשים חטטניים, ובאמת שכשחברה טובה התעניינה בי אני שמחתי,כי השאירו לי תמיד פתח לא לפרט מה הייתה הבעיה, שזה באמת מביך...
בקיצור, מה שאני באה לומר שחוסר רגישות יכולה להיות גם מהצד השני שלא להתעניין. הכל תלוי איך אומרים והאם מציקים וחופרים או בעדינות וברגישות.
זה בדיוק מה שהתכוונתיכוחות שמימיים
שכל מקרה לגופו ואין כללים אחידים.
וגם אצל מישהי שבדרכ שמחה שמתעניינים אני מניחה שיש תקופות שזה לא יהיה לה טוב שיתעניינו או שיאחלו ולכן חשוב שיהיה טקט. לחוש, להרגיש, האם זה שייך ומתאים .
ואם לא יודעים ולא נעים לשאול עדיף שב ואל תעשה מאשר לפגוע...ואת צודקת. זה משמעותי גם איך באים....העיקר זה הרגישות.

השאלה היא מה בדיוק עברת, כמה זמן, ובנוכחות מי ברכו אותךאנונימי (11)

כשמחכים שנה ועוד שנה ועוד שנה ועוד והאופק בלי תקווה,

כשיודעים שאין סיכוי אמיתי שיהיו ילדים וכל אמירה בתחום פוצעת,

כשעוברים טיפולים מייגעים, כואבים וקשים ואפילו הפלות אחרי שכבר היתה תקווה כלשהי לילד,

כשהברכה נאמרת בזמן שבו את הכי פגיעה (עוד אחד זכה לילד ואת עדין לא אם בכלל) 

ובנוכחות הרבה אנשים שמסתכלים בהתעניינות בולטת (אה, יש להם בעיה בתחום?)

בזמנים כאלה שום תזכורת, נחמדה ככל שתהיה, לא תהיה סימפטית ובמקרה הגרוע תפצע ותדמם מבפנים

(נשמע שלא עברת את מה שתיארתי אם כתבת כך, או שלא הבנת את הכתבה)

יש אנשים מאד ספציפים ומעטים שיכולים להתעניין, בזמנים מסויימים ובדרך לא בולטת

מדובר באנשים קרובים מאד, לבד ולא בנוכחות אנשים, וברמז, בצורה שלא תחייב את האדם לפתוח את הנושא אם הוא לא מעוניין אבל תשאיר פתח אם הוא כן רוצה

אמירת "בקרוב אצלך" באמצע ברית שגם ככה כואבת לא עונה על ההגדרות שציינתי

כל מילה.ט'

ומוסיפה - כשאני על כמויות גדולות של הורמונים ותרופות עם תופעות לוואי וכאבים, הדבר האחרון שאני צריכה זה איחולים ושאלות.

כל מילהmshlomo

^^^בסלעאנונימי (12)
זה כל-כך נכון אפילו מכעיסzrrzrr

כן זה כל-כך נכון עד להכעיס כבחורה רווקה ובאמת נאה מאד ובתפקיד בכיר. כל חג  בשבילי ובשביל  חברותיי הרווקות זה ממש סיוט. מתכנסים כל המשפחה אחים אחיות גיסים חתנים כלות. אחיינים  ואחייניות. ותמיד  מישהו ייזרוק נו...עד מתיי תמשיכי עם הבררנות שלך...לא! לא יכול להיות בחורה נאה מוכשרת משכילה! את ורק את אשמה! אף אחד לא טוב בשבילך...את רוצה שהחג יסתיים במקרה הטוב. במקר הפחות טוב. שהאדמה תפער את פיה....הרחמים האלה!!! המבטים!!!

קראתי רק חלק מהתגובותאל הר המוריה
ואני פשוט מזועזעת ממה שבנות פה כתבו.
אני על סף בכי, באמת!!
ב''ה אני בהריון אחרי טיפולים וציפיה קשה.
ומסתבר שהנושא הזה כ''כ רגיש וכואב גם אחרי שב''ה זכיתי.
מה נראה לכן?
בשם מי אתן באות ככה להטיף מוסר??!?!
לא מאחלת לכן או לילדכן לעבור קמצוץ ממנה שעברתי, ואני עוד ה' ריחם עלי ולא סבלתי הרבה.
מי נתן לכן את הזכות להיות שופטות? להגיד מה ההלכה אומרת??
בשביל זה יש את מכון פועה וכל העוסקים במלאכת הקודש.
עדיף שתעזבו אותנו בשקט ותחזרו לשיירת ילדים שזכיתכם בחסד ולא בזכות, ותשתקו.
כתבתי חריף, כי אני לא יכולה לסבול את ההשפלות המגעילות האלה.
את כותבת עם הרבה כאבאמא יפה
וזה לא ככ מובן למי התכוונת כי חוץ מאחת כולן ממש הזדהו עם הפותחת ולא כתבו שום הלכה...
ואגב הרבה הרבה מזל טוב שיהיה המשך תקין של ההריון אמא בריאה וילד בריא
אמן
אין לי הרבה מה לומר לךכוחות שמימייםאחרונה
את צודקת

רק אולי יעזור לחשוב שכל אחת כותבת מאיך שהיא תופסת את החיים זה יכול להיות מחוויה קרובה ומכאב או תסכול על דברים קשים שקרו.

אף אחת פה אינה רעה חלילה ,
אבל כולם פה עוברות דברים שונים בחייהן יכול להיות שמשהו קרה לחברה טובה או לאדם קרוב להן וזה פשוט מתנגש ומתפרץ פה .
נכון שזה קשה לשמוע ולקרוא אבל אולי זה יעזור....

בעזרת השם הריון קל ונעים ולידה מתוקה וידיים מלאות ולב מאושר בקרוב !

התיעצות אמצעי מניעה אחרי לידהאנונימית בהו"ל

אז מחר יש לי תור לרופאת נשים אחרי לידה ואני לא מפסיקה לחשוב על איזה אמצעי מניעה אני רוצה.

ניסיתי להתקשר היום כמה פעמים להתייעץ עם מכון פועה אבל כנראה אין שם נציגים היום

אז חשבתי להעזר בחוכמת ההמונות

בעצם אחרי החתונה ועד ההריון הראשון הייתי קצת עם גלולות וגם בין ההריון הראשון לשני וזה ממש לא עשה לי טוב מבחינת המצב רוח והחשק.

אחרי הלידה השניה שמתי התקן נובה טי (לא הורמונלי) והיה לי מדהים! הרגשתי מחוברת לעצמי ובעלי התלהב כי אף פעם לא חווה אותי ככה.

אבל זה עשה לי ווסתות מאוד ארוכות וכואבות והייתי רוצה לנסות משהו אחר בכלל זה

מבחינת בעלי הוא חושב שזה עדיין שווה את זה כי למרות שהזמן שבו אנחנו מותרים הוא קצר יותר אנחנו בכל זאת יותר יחד מאשר עם גלולות כי יש חשק. וגם הוא מקבל אישה נחמדה יותר באופן כללי כשלא שולטים בי ההורמונים.

אבל ניסיתי לחשוב אם יש פתרון שהוא טוב יותר, חברה המליצה לי פעם על נובהרינג

ניסיתי אחרי הלידה השניה לחודש והיה לי ממש מוזר התחושה בנרתיק

הבנתי שאולי לא הכנסתי עמוק כמו שצריך, איך זה אמור להרגיש? וזה לא מפריע באינטימיות?

וזה משפיע על מצבי רוח וחשק?

הצ'אט המליץ לי על התקן הורמונלי במינון נמוך

מישהי יודעת לספר לי על זה?

ובכללי אשמח לשמוע מנסיונכן, די בלחץ להגיע מחר לרופאה עם כיוון מסוים

אגב, אפשר לבקש ממנה כבר באותה הזדמנות להכניס התקן אם אבחר בזה?

תודה מראש!

קוראת הכל

עוקבתניקזמני

לגבי הנובה טישימושית

לדעתי אם זה עובד לך ואת מתכננת מניעה של יותר משנה הייתי מנסה את זה שוב,

במקביל לוקחת ברזל וB12 ומקפידה שהם יהיו על הצד היותר גבוה של הטווח הרצוי כי זה מאוד משפיע על אורך הדימום, וגם לוקחת ביופלונאידים.

מהיום השלישי לדימום הייתי שותה מיץ לימון טבעי- פעמיים ביום כל פעם לימון אחד, שותה המון מים

ובימי הדימום שוטפת את האזור עם מים בצורה תכופה (לפחות 5 פעמים ביום בשרותים)

נובה רינג יכול לעשות השפעות הורמונליות, יש נשים שזה טוב להן יותר מגלולות ויש הרבה שלא.

אני לבנתיים חזרתי שוב ושוב להתקן הלא הורמונליקנקן שבור

לא מצאתי משהו אחר שמשתווה לאיכות חיים איתו

כנו שכתבת, אישה נורמלית, עם חשק, שמחה ימרוצה בסך הכל

ולא גוש הורמונים עצבני ;)

מסייגת שאצלי הדימום במחזור כן בד"כ כרגיל, הפסק ביום החמישי גג שישי.

אם את יוצאת עם תובנות תשתפי, אשמח להחכים

יש דיאפרגמה (לאחר שאלת רב)פרח חדש

מניעה מקומית שלא משפיעה על כלום

בשימוש נכון מונע באחוזים גבוהים

לפי הסיפורים שאני שומעת עם התקנים לא הורמונליים נראה לי שזה כבר די דומה מבחינת האחוזים..

זה עדיין נחשב לפחות אחוזי מניעה, וגם פחות נחשימושית

מבחינה מסויימת בקטע של השימוש.

אבל זה בהחלט אופציה טובה למי שהתקן ממש לא טוב לה

אני באמת לא בטוחה שזה פחות באחוזיםפרח חדש

יש ככ הרבה סיפורים של נשים שנקלטו עם התקן

או התקן שזז או נפלט ולא שמו

אם הולכים למתאמת אני חושבת שהאחוזים ממש גבוהים

אני אישית משתמשת בזה בלית ברירה ונורא חששתי מזה כי אני בלי מניעה נקלטת מיידי (נדיר שקרה שהייתי בחי מניעה ולא נקלטתי..)

ובינתיים זה מןנע כבר כמה חודשים

כך שבלי ספק זה עושה את העבודה

בסקרים על מניעה, אחוז המניעה שלו נמצא פחות מאחוזשימושית

המניעה של התקנים, וגם בין התקנים יש הבדלים...

ובע"ה את תהיי שייכת לאחוזים הרבים שזה מונע להן מצוין

האמת שאני לא ככ סומכת על מה שאומריםפרח חדש

על התקנים

שמעתי ככ הרבה סיפורים שזה לא הגיוני האחוזים שמדברים עליו

אני אבל יכולה להבין שזה באחוזים יותר גבוה מדיאפרגמה אבל עדיין כנראה שההורמונלי או הורמונים בכללי (גלולות, טבעת וכד) כנראה קצת יותר יעילים מהתקן נחושת

הסקר שראיתי (הייתי חלק ממנו) מראה אחרתשימושית

התקנים בראש הרשימה בצורה מובהקת.

זה היה 3 סקרים בשנים שונות.

ובכל אופן אם אין סיבה להחליף מניעהשימושית

אז גם אם הדיאפגרמה ממוקמת באחוזי מניעה פחותים מהתקן אין סיבה להחליף, זה לא אומר שבדיוק את תהיי מהאחוז שזה לא היה המניעה המספקת...

נכון. עדיין בהרגשה שלי אניפרח חדש

כאילו כל חודש לוקחת הימור (בשלב זה בחיים זה בסדר מבחינתי ההימור הזה)

אבל ככל שעובר הזמן אני חושבת שזה באמת מונע טוב כי ברור לי שבלי מניעה כבר הייתי נקלטת מזמן.. (כמובן הכל בידיים של ה' אבל מנסיון עבר)

לא הייתי קוראת לזה הימור שימושית

בשונה מנרות ושקפים שזה באמת הימור, למרות שגם זה יש נשים שזה עובד להם יופי במשך כמה שנים.

יתכן וזה קשור לזה שהתקן זה משהו שאי אפשרפרח חדש

לפספס כמו גלולה או דיאפרגמה?

לפעמים אפילו לא קולטות שדילגו על גלולה

כך שהמנייה עצמה כן מונעת טוב הבעיה זה בשימוש שלה

בהחלט גם קשור לזהשימושית

חוץ מדרך המניעה (כלומר איך הסוג מניעה מונע את ההריון) חלק נכבד ממה שמשפיע על איכות המניעה זה כמה סיכויים שהשימוש במניעה לא יהיה טוב.

למשל התקן בלרינה הוא התקן לא מומלץ כי הוא נפלט/זז מהמקום הכי הרבה פעמים בגלל הצורה של ההתקן שאומנם חוסכת את הדלקות שקורה הרבה פעמים עם התקן אבל זז יותר בקלות.

גלולה זה לא רק לדלג, זה גם אם היה נניח וירוס בבטן אז יש טווח זמן של בערך שבוע שרמת ההשפעה של הגלולות יורדת וצריך להשתמש במניעה וספת או לא לקיים יחסים

גם דיאפגרמה עלולה אחרי תקופה לא ממש להתאים וכו' בלי ששמים לב...

לכן מאוד חשוב בכל סוג של מניעה זה ממש להקפיד על ההוראות, וחוץ מזה להחליט על מניעה לפי רמת הדחיפות במניעה

גם את זה בדקתי, אני רוצה משהו בלי התעסקות בכללקנקן שבור

תודה!

אם ההתקן לא עושה לך בעיות אז בטח שזה עדיףפרח חדש

אבל להרבה נשים זה משפיע על אורך הדימום, כתמים, כאבים ברחם

אז הדיאפרגמה במקרה כזה לא חושבת שזה משהו שההתעסקות איתו אמורה להרתיע.

כמו להגיד שבוסת צריך להתעסק עם פדים וכד' אפילו פחות מזה..

זה משהו ככ בקטנה ומהיר וקל שבאמת לא מפריע לכלום

ואם את מזהה ביוץ בכלל אפשר לשים רק בימים הפוריים

אבל כן חשוב לי לכתוב שוב שחייבים לשאול על זה רב לפני כי הבנתי שיש פסיקות שונות בנוגע לשימוש בזה (אצלי הרב התיר אחרי שכל האופציות האחרות לא באו בחשבון בשום צורה)

מסכימה עם כל מילה, ב"ה שאצלי טפט טפוקנקן שבור

זה בסדר

טיפה הכתמות פה ושם ופעם ב מאריך לי את הווסת ביום יומיים. חוץ מזה שום דבר אקוטי.

כן אכתוב שיש לי חברות שמאוד השתנה אצלן איך שההתקן תפקד מפעם לפעם (מהתקנה אחת להתקנה אחרי לידה אחרת), אז אם זה אופציה לנסות שוב ואם לא ילך לחשוב איזה עוד סוגי מניעה אפשריים, אולי שווה לשקול את זה

אצלי לצערי לא היה הבדלפרח חדש

זה גרם לי לדלקות

3 התקנים שונים

נובה טי

גנפיקס

ומירנה

כנראה שאני רגישה לחומרים שיש בזה.

אולי בעתיד כשאסיים את הילודה אשקול לנסות שוב כי אז אין את הפחד של פגיעה בפוריות

את רגישה לעגילים שלא מזהב?שימושית

זה בד"כ הולך יחד, רגישות למתכת. (יש הרבה שרגישות לעגילים ולא להתקנים אבל אין הרבה שרגישות להתקנים ולא לעגילים)

ואם בעתיד יהיה לך צורך לנסות שוב התקן הייתי מנסה פלקס-טי מהסוג שמצופה פלסטיק כי יש יותר סיכוי שיעבור אצלך בשקט בלי דלקות.

האמת שלא יודעת. אני הולכת רק עםפרח חדש

זהב או מצופה זהב

מי ישמע שאני כזאת עשירה חח.. פשוט הולכת עם כמה עגילים קבועים כמה שנים ומידי פעם בעלי קונה לי חדשות ואם כבר קונה אז משקיע..

אבל ממש מעניין לגבי ההתקן עם הפלסטיק אני אברר את העניין בהחלט לפעם אחרת

מעניין, אני ממש רגישה אם הולכת לא עם זהבקנקן שבור

וההתקן בסדר גמור לי

@פרח חדש וואו לא הכרתי שההתקן גורם לכאלה דברים, אויש מבאס ממש

כי תכלס זה האופציה הכמעט יחידה של שגר ושכח באמצעי מניעה

מבאס מאודפרח חדשאחרונה

היה לי ממש כיף עם המירנה לא לקבל מחזור..

ממש באסה

אני היחתי מנסה התקן הורמונלימקרמה

ההורמונים בו משמעותית פחות מגלולות

וזה גם בהפרשה מקומית

יתכן ולא ישפיע בכלל על המצב רוח

הענין הוא שעד שלא מנסים לא יודעים

אולי שווה לנסות לא הורמונלי מסוג אחר?שלומית.

יש למשל בנות שהג'נפיקס או הבלרין ( אם אני לא טועה שניהם לא הורמונליים) גרמו להן לפחות תופעות לוואי מהנובה טי

תודה רבה לכולן, קוראת ומחכימהאנונימית בהו"ל

מה ההבדל בין ההתקנים האלה, הם כולם נחושת?

ממש קשה ליאובדת חצות

הילדים עלו לכיתה א וזה משמח ומרגש ב"ה

אבל מרגיש לי כבד כל הסיטואציה

השבוע הזה הרגיש כמו נצח

ועוד לא התחלתי שיעורים פרטניים ואת כל המערכת האמיתית שלי בעבודה

לארגן תיקים, לשדל אותם לעשות את זה איתנו, להכין אוכל, להשתגע כי הם בררניים ואחרי שטרחת לתאם עם כל אחד מה הוא אוהב לראות שלא אכלו כמעט כלום,

פתאום זה לוקח מלא זמן

פתאום זה פחות קליל מהגן ויותר דורש ומחייב

זה מתערבב לי ונוגס לי בזמן שגם ככה לא היה לי עם מטלות הבית והעבודה שלי

שולחים שיעורי בית פתאום בשעה שש בערב אחרי שחשבתי שאין כלום וזה מפתיע

ועוד צריך לעקוב אחריהם באפליקציה אחרי החגים

וואיייי זה ממש מלחיץ וקשה

גם ככה היה לנו לא פשוט עם התנהלות והתארגנות

פתאום במקום להנות איתם אני רוצה כבר לסיים את המטלות וזה מרגיש גם להם כבד ורציני ומחייב

במקום פשוט ללכת לגינה ולהנות כמו פעם

איך הופכים את ההתנהלות לזורמת ופחות מלחיצה לי ולהם? מי יכול לתת לי לו"ז לכיתה א אחר הצהריים?

היום חזרתי מפורקת מיום עמוס בביצפר

שמתי להם טלויזיה והלכתי לנוח

אח"כ כשקמתי שניהם בכו וצרחו (לא מווסתים)

אחד רצה להזמין חבר מהגן וכשהוא לא יכל הוא ממש בכה וצרח והשני בכה וצרח שהוא רוצה גינה

ואני פשוט רציתי להתחרפן

כואב לי הראש

ועוד לא הכנו מערכת

והבית עם כביסות וכלים

ועוד לא הכנתי שיעורים לעצמי למחר מה הולכת ללמד

אתמול ישבתי עד 12.30 בלילה להכין כי אחד הילדים בכה שכואבת לו הרגל והייתי צריכה להרגיע אותו

אני חייבת לו"ז ערב

מרגיש שהכל נהיה יותר מורכב ומסובך בהרבה ואני צריכה שוב להוריד משעות העבודה כדי לצלוח את כיתה א עם שניים

אני פשוט לא יודעת איך להתנהל נכון ולסנכרן אותם ואותי במתכונת החדשה

עוד לא דברתי על חוגים והסעותאובדת חצות

שכבר ניסינו שני חוגים לכל אחד

וההתנהגות שלהם והעקשנות והסירובים לעזור/להתקלח/מאבקים

אני יכולה לישון מוקדם ולהשאיר את הבית נוסע או שוב לא להכין שיעורים למחר ולהיות בלחץ לעבודה שלי

או שהכל יהיה פיקס ולישון מאוחר מאד

מציעה לך לחשוב על שעה שבה מבחינתכם הם צריכיםשמשית123

להיות במיטות, ומשם ללכת אחורה לכל משימה ועוד קצת מרווח להתמרחויות.

יש לי ילד בכיתה א בשעה 19 הוא אחרי מקלחת אוכל. אם את צריכה זמן להתאושש אחרי עבודה אז ממש לא לרשום לחוגים.

באיזה שעה אתם חוזרים הביתה?

כשהם ילכו לישון בשעה סבירה זה ישפיע גם על היכולת שלהם לשתף פעולה ( לא פותר את כל הבעיות, אבל עוזר מאוד), יישאר לך זמן למטלות הבית ותוכלי לישון בשעה סבירה ולחזור פחות גמורה מהעבודה.

הודעות ששולחים בשעות מאוחרות, האמת? שולחת פתק שלא עשינו כי קיבלנו את ההודעה מאוחר ולהעלות את העניין באסיםת הורים.

אני לאט לאט למדתי שתחילת שנה זו הצפה והרבה הודעות ולהחזיק ראש, יודעת שאחרי החגים דברים נראים אחרת

כשהילדים רוצים להזמין חבראובדת חצות

ואני אומרת לא הם ממש בכו וצרחו

יצא לי החשק להזמין להם

ומצד שני מבינה את הצורך החברתי

אבל התגובה שלהם הפתיעה אותי

שמתי להם מסך והלכתי לנוח שעה

וכשקמתי לאחד הייתה ציפיה שאזמין חבר

והשני רצה ללכת לגינה

ושניהם צרחו והיו לא מווסתים

ונראה לי שהזדקנתי בשנה

לא הייתי חד משמעית איתם והתבלבלתי שהיה

איך אתן מתנהלות מול זה?

לפי מה שמתאים ליהמקורית

הרצונות שלהם זהנחמד אבל זה צריך להתאים גם לי. בטח במשו לא אקוטי כמו לפגוש חבר

אמרת לא והוא מתבאס? תני לו. לא חייב לרצות אותו. הוא יצרח עד שיירגע,תתני לו חיבוק ותמשיכו הלאה בחיים

איזו שעה זו היתה?שמשית123

אני גם תמיד מסכימה להזמין ללכת, אפילו שיש לי ילדים גדולים שיכולים ללכת לבד ולחזור לבד אם אני מרגישה שזה ישבש את הלוז ולא מתאים לי, אז לא

גם אצלי התחיל כיתה אילד בכור

ובכללי התחלות חדשות

הם חוזרים ממש מוצפים

וטלוויזיה זה עוד יותר מציף

אז לא אומרת לא להביא אם את צריכה רגע לנוח, פשוט להבין שזה התוצאה של אחרי ולנשום עמוק לקראת זה

אני מעדיפה לשבת איתם רגוע כשהם חוזרעם ואז להוציא משחק שלא הוצאנו מלא זמן- פליימוביל, מגנטים

ולשכב על הספה לידם כשהם נכנסים לקטע

קופסאות אוכל- הכנתי איתם ביחד טבלה של מה מכינים כל יום. הם החליטו מה כל יום, רק דברים שהם אוהבים. שוקולד מסכימה ביום שישי. ואז זה ממש מסודר לנו ולהם

קופסאות אוכל מכינה בערב

ושיעורי בית אצלנו זה בקטנה עכשיו.. אז לפעמים כשחוזר מהבית ספר ולפעמים בערב כשרגועים יותר

מה עם בעלך? אנחנו מנסים לסדר את הבית תוך כדי המקלחות וההרדמות ומה שנשאר אז אחרי שנרדמים

רק לגבי המערכת- בגיל הזה (וגם אחרי) אני מכינה להםיעל מהדרום

לק"י

אלא אם כן, יש להם רצון להכין בעצמם. וגם אז צריך להכין איתם או לבדוק שהכינו נכון.

יבוא יום והם יכינו. תורידי מעצמך דברים מיותרים.

הלוז שלי לכיתה אהמקורית

היה צהרון

וחוג אחד בשבוע לכל ילד ונגמרתי

אם את שואלת אותי זה נחמד אבל לא מאסט. יותר חשוב בעיניי לשבת איתם על שיעורים ולצאת לגינה/ לעשות ערב בבית. החיים עמוסים וסה קשוח אחרי יום עבודה להתחיל חוגים גם, בטח כשאת ככ עמוסה. אז הייתי חושבת על זה שוב, מבחינת תדירות וכמות ונחיצות

מעירה מוקדם משכיבה מוקדם

מערכת אני דואגת להם כי לא ציפיתי מהם לדאוג לזה בטח לא בתחילת שנה

לדעתי הבעיה היא שאת עובדת גם אחרי שעות העבודה, והרבה. זה גוזל ממך מלא אנרגיות וזמן

הייתי הולכת לכיוון של הפחתת עבודה יומיומית מהבית ככל הניתן. את גם בנאדם.

מה יש להכין מערכת בא'?חילזון 123

מה יש להם חוץ מחשבון ועיברית?

אצלי הם לוקחים כמעט הכל כל יום ודי.

לא הייתי משדלת אותם להכין איתך. אפשר לחכות עם זה.

אוכל - תחליטי איתם תוכנית מראש לכמה ימים ותכיני להם זריז לבד.

תודיעי להם שחברים תזמינו רק בהמשך אחרי החגים.

ומסכימה שזה עמוס ומלא דברים קטנים ומעצבנים בבת אחת. אחכ זה מתאזן לדעתי.

אצלינו יש גם מדעים/ הלכה/ משנה ועוד....יעל מהדרום

לק"י

אבל אני בהחלט מכינה לה בעצמי.

לפעמים היא רוצה להכין, אז מכינות ביחד.

בחודשים הראשונים בכיתה א?חילזון 123

וגם אם יש, זה דברים שנשארים בתא לא?

וגם אם אין תא, בכיתה א' אין קיצושע או חומש הכל חוברות דקות

ההתחלות קשות 🤍כתבתנו

זה בהחלט שינוי משמעותי, ולוקח זמן להתניע את זה. זה הכי הגיוני וטבעי שעד שזה יכנס לשיגרה יותר מוכרת והמשימות יקחו הרבה פחות אנרגיה- זה יהיה איטי ומעצבן ודורש ריכוז גבוה ויותר כוחות כדי להשתלט.

לא כיף, חיבוק גדול, בעזרת השם אחרי תקופת הסתגלות לחוצה יותר זה אמור להסתדר.

עד אז, להיות בחמלה כלפי עצמך וכלפי כולכם. לא להצליף בעצמך על כל טעות, גם לך קשה ומותר להיות אובדת עצות 😉, טעויות הן חלק מהחיים והן מדייקות אותנו ומציבות לנו מטרות שיש דרכים להתקדם אליהן. לחבק את הילדים ולהיות איתם בזה גם אם אמרתם להם לא, ואגב, לגמרי יש בהם כוחות לשרוד כשאומרים להם לא.

ובבקשה, אל תשמעי את זה בטון מנוסה ומתנשא, כל כך מכירה שהתקופה הראשונה של שינוי גדול היא כבדה פי שמונה מהשיגרה שתגיע. ומה שרובנו חוות כל פעם עם ילד אחד- אצלכם זה כפול! אז זה באמת נורמלי ההרגשה שדברים יצאו מאיזון ואני מעריכה שתוך שבועיים שלושה זה יהיה בעזרת ה' מאחוריכם. בהצלחה יקרה, זה באמת לא פשוט.

אצלינושיפור

משאירים הכל במגירה בכיתה, חוץ מחוברת קריאה שחוזרת הביתה לשיעורי בית כל יום. אין אצלכם מגירה בכיתה להשאיר חוברות?

ולא בסדר ששלחו שיעורי בית ב6, הייתי מוותרת באותו יום...

לא חייב חוגים אם זה מעמיס. השנה לא רשמתי אף ילד לחוג כי הרגיש שזה יותר מדי בשבילי.

כל החוסר ויסות הרגשי ישתפר עם הזמן. הגיוני שהם עדיין מוצפים מתחילת שנה.

ולגבי אוכל, לא להתרגש מזה שלא אוכלים. חבל, זה יוצר לחץ סביב האוכל. אולי תעקבי בשביל עצמך כדי לראות מה אוכלים ומה פחות (נגיד שמתי לב על אחד הילדים שלי שאם אני מביאה לו אותו כריך יומיים ברציפות אז ביום השני הוא פחות אוכל ומאז אני יותר משתדלת לגוון) אבל אל תדאגי, הם לא ירעבו...

אצלינו הדבר היחיד שהשתנה בלוז צהריים בתחילת כיתה א' זה 10 דקות שיעורי בית שהתווספו.

אתם ממש בתחילת שנה, לאט לאט תלמדו איך לסדר את הלוז בצורה יותר יעילה, וכולם יסתגלו ויהיו יותר רגועים. אל תרגישי שהמצב כרגע זה המצב הנתון לכל השנה. שיהיה בהצלחה!

דבר ראשוןהשם שליאחרונה

תמיד ההתחלה קשה, אחר כך הם מתרגלים ואת מתרגלת והסדר יום החדש כבר יותר זורם.

בשלב הזה לא צריך לדרוש מהם לסדר את התיק.

אם זה בא מהם, אז מצוין, אבל אם לא- יותר קל לארגן לבד מלרדוף אחריהם.

בהמשך הם ילמדו לקחת אחריות ולסדר את התיק.

לגבי האוכל, אני מבינה שזה חדש לך כי בגן עם קיבלו אוכל.

לא צריך יותר מידי להשתגע.

אם הם אוהבים משהו מסויים ואין להם צורך בגיוון, אפשר לשלוח כל יום אותו דבר.

וגם אם הם לא אכלו, לא להילחץ מזה.

אפשר לנסות אפשרויות שונות ולמצוא מה הם אוכלים, אבל בלי לחץ.

אם יותר קל לך, אפשר להכין את האוכל מהערב.

אם שולחים שיעורי בית רק בערב זה לא תקין, וכדאי להגיד למטרה.

אפשר לשאול את הילדים מה היה לשיעורי בית, יכול להיות שהם ידעו מעצמם, או לבדוק אם סימנו עמודים בחוברת.

פעילויות אחר הצהריים, זה תלוי ביכולת שלך.

את יכולה להסביר להם שבתחילת השנה לוקח זמן להתרגל, ולכן כדאי פחות ללכת לחברים וכד'. ובהמשך תוכלו לחזור לפעילות אחר הצהריים.

מתי הילדים חוזרים הביתה?

יש הבדל אם מסיימים מוקדם, או שיש צהרון.

אצלינו לא היה לוז ממש קבוע.

היינו חוזרים הביתה בסביבות 14:15 אוכלים ארוחת צהריים.

לפעמים מייד אחרי זה היה שיעורי בית, לפעמים זה היה יותר מאוחר.

לפעמים היינו בבית, לפעמים יצאנו לגן שעשועים.

אחר כך ארוחת ערב, מקלחת השינה.

תתכנני את הזמן כך שהם ילכו לישון בזמן ולא יתעכבו.

בכי רב בבוקר - גן חדש תקין?shiran30005

בן 3 וחצי התחיל גן שפתי/התפתחותי (הגיע ממעון) ועדיין יש בכי רב שהוא לא רוצה ללכת, לא כיף לו שם, זה מתחיל מרגע שהוא פוקח עיניים בבוקר שלא רוצה לקום מהמיטה, שואל קודם "יש גן"? ואז מתחיל בכי, לא מוכן להכנס לכן הכל סביב בכי. כל הילדים האחרים רגןעים ורק הוא בוכה

הגיוני? הוט הגיע ממסגרת של מעון, זה גן קטן, הצוות נראה בסדר והוא עדיין ככה כל בוקר

אני קיבלתי ים המלצות על הגן הזה ומשמיים בעירייה הןא שובץ לשם, אבל הרגשה שלי שהצוות קר כזה, לא מכניסים הורים לגן -מוציאים ומכניסים את הילדים מהדלת, אין ווטצאפ שמעבירים תמונות, כי כך בעצם אנחנו יןדעים שהילד בסדר,לא יןדעת גם לי מרגיש לא משהו. כמובן שאני לא משדרת לילד כלום כלום.

לעבור גן? נראלי לא יתנו לי כי שוב זה גנים שפתיים וזה לא לפי בקשת ההורה, מצד שני גם הילד לא משהו

בבית הוא פשוט גמור, או שהוא עייף או שבאמת קשה לו רגשית והוא ככה, רגילה לילד שמח אנרגטי

מה הייתן עושות? דיברתי עם הגננת אמרה שיש לו קושי ממש סביב ארוחת בוקר ובקושי אוכל אבל חוץ מזה הוא בסדר

איך הוא היה בתחילת שנה בשנים הקודמות?שימושית

היה אחרת לגמרי לכןshiran30005

אז היא הכיר את הצוות ואת רוב הילדים ופה זה חדש לו, אבל אני רואה ילדים אחרים שכבר סבבה ואצלי זה כאיחו יום ראשון שלו

עצם זה שקיבלתי המון המלצות על הגן שם עודד אותי אבל בפועל זה שונה ממש, לכן לא מסתדר לי

הצוות נשאר אותו צוות מאז שהמליצו על הגן?שיפור

הבן שלי גם עדיין לא הסתגל לגן (בן 3)שימושית

אבל זה לא מוזר לי כי גם בשנים קודמות היה לו קשה למרות שהכיר ילדים,

ועכשיו שהוא נכנס לגן חדש לגמרי אני לא מצפה אפילו להסתגלות עד שבועיים אחרי סוכות...

ולפעמים הרושם שיש לנו בהתחלה הוא לא הרושם שנקבל בהמשך אז אני כן הייתי נותנת הזדמנות וגם מדברת עם הגננת בערב לראות מה אפשר לעשות.

אוי😥 קשוח... וממש מבאס שאי אפשר להיכנסשיפור

ואין וואטסאפ עם תמונות. לפחות מעודד שקיבלתם המלצות.

אבל התחלתם ממש לפני שבוע, זה נשמע לי קצת קיצוני, אבל עדיין הגיוני לשלב הזה. גם לי יש ילד בגן שממש מחורפן בבית מאז תחילת הלימודים, ויש בקרים שבוכה בפרידה. בכללי אני מכירה אותו שלוקח לו זמן להסתגל ולרוב זה קורה רק אחרי החגים. אם שבועיים שלושה אחרי החגים הוא עדיין יהיה ככה, אז הייתי מתחילה לחשוב על הכיוון של להחליף גן.

אני אחכה עוד קצת כמובןshiran30005

כי ההתנהגות שלו מוזרה גם בבית. אולי כי עוד קשה לו

הוא אומר "לא כייף לי שם בכלל"

תיכף יוצאים לחופשת חגים אז כל הרצף נקטע

גם הבן שלי בתחילת כל שנה אומר שלא כיף לושיפור

אולי גם שווה לנסות לדבר עם הגננתשיפור
עבר עריכה על ידי שיפור בתאריך כ"ו באלול תשפ"ו 12:58

איך אפשר לעזור לו. אולי אפשר להכין לו ספר על הגן החדש עם תמונות מהגן עם הצוות ולהקריא לו בבית. ואולי לגננת יהיו עוד רעיונות.

מקליט כמובן- גם כשהכל בסדר ובטח אם יש חששטרכיאדה

ולגבי תמונותשיפור

אני משערת שלא מצלמים מסיבות סודיות. אולי אפשר לבדוק את האפשרות לצלם רק אותו בשבילך כדי שתוכלי לדבר איתו מה עשה בגן באותו יום.

יש לגננת טלפון כשרshiran30005

אבל לסייעת יש ווטצטפ, הם אמרו אנחנו לא צלמות אנחנו גננות...

הם פשוט לא רוצים כי תמיד ניתן למצוא פתרון כמו מייל/דדך הסייעת

זה נורמות אחרותהשם שליאחרונה

כשאת נמצאת בסביבה שבה לכולם יש ווטסאפ, ולכל דבר יש קבוצה, תרגילים לשלוח תמונות. אז את מצפה לקבל תמונות מהגן במשך היום.

אבל בחברה שבה אנשים מתנהלים בלי ווטסאפ. וגם אם לחלק יש, אין קבוצות של כל מסגרת. אז לא רגילים כל הזמן לצלם ולשלוח תמונות.

תחשבי איך היה עם הגדולים שלך.

אני מניחה שאצלם לא שלחו תמונות בקבוצת ווטסאפ, ולא ציפית לקבל.

יכול להיות שהצוות בגן לא מבין את הצורך שלך בתמונות, ולא ישקיע בשביל למצוא פתרון, גיזה לא משהו שהן רגילות אליו.

תראי איך הוא בחגיםממתקית

הוא נוסע בהסעה לגן?

עונה כצוות פרא בגן עיכובנויה12345

קודם כל לגבי הכניסה של ההורים לגן, גם אצלנו לא נכנסים, לא כי אנחנו מסתירות משהו, בעיקר כי כל הורה פועל אחרת, יש כאלו שנשארים הרבה זמן, מתחילים שיחות עם הצוות, עם הילדים ומפריעים להתנהלות של הגן.. אז מעבר לכמה ימי הסתגלות שבהם כן נכנסו ההורים, משהו כמו יומיים שלושה וזהו, נפרדים מהילד בדלת והילד נכנס לגן.

לגבי הבכי, יש לנו עדיין ילדים שבוכים, ויש כאלו שעדיין בוכים כל היום כמעט, הם עדיין קטנים, באים ממעון, כמו הבן שלך, ולא מכירים את שאר הילדים וזה יותר קשה.

אני לא הייתי ממהרת להסיק שקורה שם משהו, הייתי מציפה את המורכבות מול הגננת ורואה איך אפשר לעזור לילד.

תודה, מרגיש לי שהצוות קר קר ממשshiran30005

וזה מה שמפריע לי

שדיברתי עם הגננת השבוע אמרתי חה זה ילד עדין ורגיש מאוד, אמרה הוא בסדר בגן, כן כמו שאמרו לי במעון שהוא בסדר בסדר ובתכלס היה פער מטורף

היום הוא בכה כל אחהצ, כבר ממש הייתי על הקצה אפילו לא אכל כלום, זה לא הילד שלי..

קשה לי להאמין שיש אלימות וכאלה אבל הקרירות שלהם מוציאה אותי מדעתי

הכל נשמע לי הגיוני חוץ מזהבאתי מפעם

שלא מכניסים הורים ומביאים אותם לדלת.

באיזה קטע? מה אנחנו בקורונה?

היה מפגש הכרות לפני תחילת השנה? נכנסתם פנימה?

בדיוק מה שעלה גם לי!מנסה לענות

אנחנו לא בקורונה.

הבן שלי גם התחיל גן

הוא בוכה כל בוקר שלא רוצה ללכת

אני משחקת אתו קצת בגן ואז הולכת

מוציאה אותו מוקדם ולא משאירה לצהרון…

הגננת שולחת תמונה שנרגע.

אומרת גם לעצמי לקחת עוד קצת אוויר.. יהיה בסדר

בהצלחה!

ככה זה הרבה פעמים בחינוך מיוחדDoughnut

ההורים לא נכנסים לגן עצמו והצוות מוציא להם את הילדים, זה נוהל סטנדרטי בהרבה מקומות.

עבדתי תקופה במעון שיקומי, ההורים היו מחכים בכניסה והצוות היה מוריד את התינוקות מהכיתות למעלה עד הפתח.

סתם לתשומת הלב...ממתקית

לא שולחים תמונות בגנים שפתיים- צריך אישור מכל ההורים, אסור ככה לשלוח

את יכולה לבקש אישית שישלחו תמונות רק של הבן שלך במהלך היום, לא כל הגננות אוהבות את זה...זה עלול להפריע למהלך סדר היום כשהן שניה מוציאות טלפון.

בחינוך מיוחד- שפתי- לרוב לא אוהבים לתת להורים להיכנס, כי יש ילדים עם בעיות שונות וזה עלול לעשות להם לא טוב וכו.... למה אמא שלו באה ושלי לא... בד"כ יש הסעות.

צוות קר- תבדקי ותעכבי, יצרת קשר עם הגננת? אם לא זה הזמן, תסבירי לה שקשה לו, והוא צריך תשומת לב ויחס וחיבוק בבוקר כשמגיע.

נכון.מתואמת

בגן של הבת שלי ביקשו אישור מכל ההורים לצלם את הילדות ולשלוח את התמונות של כולן לכל הילדות הביתה.

בגן שלה דווקא מכניסים את ההורים לגן אם הם באים, ומעודדים לזה אפילו, אבל האמת שאני יותר מבינה את הגישה ההפוכה, שלא רוצים לבלבל את הילדים, מה שיכול לקרות כשהורה נכנס, ולכן הגיוני לא לתת להורים להיכנס לגן.

בכל אופן, פותחת יקרה, יש מקום לתחושות הבטן שלך, אז תמשיכי לעקוב❤️

זה בכל הגנים ככה לא רק שפהאפונה

ונשמע לי הזוי שלא נותנים להורים להכנס.

אצלינו שולחים תמונות...מחתימים על זה בתחילת שנהיעל מהדרום

לק"י

וגם בעבודה שלי שזה חנ"מ- נראה לי שמותר לשלוח להורים תמונות רק של הכיתה הספציפית. נראה לי שגם חותמים על זה.

בצהריים אני מבינה שמשחררים ילדים לכניסה לפי ההורים שמגיעים, כדי שלא יקרה מצב שבבלגן של הורים שיוצאים ונכנסים יצא ילד שלא אמור לצאת.

בבוקר אני גם לא מבינה מה הבעיה להכנס (עד שעה מסויימת), אבל אולי זה שונה קצת כי זה חנ"מ.

משפחית שעושות את החג בבית עם המשפחה הגרעיניתכי לעולם חסדו

יש לכן טיפים?

איך להלהיב את הילדים? איך לשמוח למרות העומס הבלתי נגמר תודה לה'?

איך לחלק משימות ככה שגם אנחנו ההורים מספיקים לאכול?

ובכלל טיפים לאווירה

אצלנו כל ההתלהבות היא סביב הסימניםחזקה בעורף

מכינים כמובן את הסימנים הרגילים, אבל גם חושבים לפני על כל מיני סמנים מיוחדים וטעימים. הילדים מתים על זה❤️

דוגמאות מהשנים הקודמות:

קולה- שנשמע בקול אבא ואמא

ביצת עין (הגומי הזה) - שנראה את הטוב בכל אחד

בננה - שיבנה בית המקדש (החליטו שזה מתאים🤷🏽‍♀️ אני זורמת)

חטיפים - שיחזרו כל החטופים (ב"ה כבר לא רלוונטי)

וחוץ מזה כמו סעודת שבת רגילה… לא הבנתי מה השאלה באיך לחלק משימות?

אהבתי!הבוקר יעלה

יש רעיון לעוד ברכות מתוקות?

השנה עדיין לא עשינו סיעור מוחות וקניות🤫חזקה בעורף

באמת כדאי כבר להתחיל…

אבל הכי ממליצה לך לתת לילדים שלך לחשוב על רעיונות, כשזה בא מהם זה הרבה יותר כיף ויוצר חיבור יותר לחג❤️

רעיון מתוק, הולכת לנסות את זה השנה שימושית

אצלו הולך גם, שומר שה' ישמור עלינוסטודנטית אלופה

אוכל שווה ברמה הכי גבוהה, קינוחים ברמת שףממתקית

זו הנחמה הכי גדולה שלהם שלא חוגגים עם משפחה.

מה הכוונה לחלק משימות? בחג עצמו? כדי שתספיקו לאכול?

אתם אוכלים יחד איתם בסעודות החג

אם הכוונה בין ההכנות לחג, שתספיקו לשבת בנחת ולאכול- אז תלוי בגילאי ילדים...

אחד מקלף, אחד חותך, אצלי יש אחת גדולה שאחראית על העוגות

אחד אחראי על ריקון האשפה ואחד אחראי להעסיק את הקטנים...

אנחנו לרוב עושים ראש השנה לבדשיפור
עבר עריכה על ידי שיפור בתאריך כ"ו באלול תשפ"ו 13:07

מסדרים את הסימנים על השולחן ביחד עם הילדים, נותנים להם תפקידים כמו לפרוט את הרימון ולחתוך את התפוח. זה כבר ממש מרגש. מתחילים את הסעודה עם הסימנים, אומרים ביחד את הברכות וטועמים ביחד. יש לנו גם ברכונים מיוחדים לברכות. בדרך כלל יש לכל ילד דבש קטן מהגן והם ממש אוהבים את זה.

לוקחים את הילדים לתקיעות שופר.

הכי פשוט הכי אווירת חג.

וואי בדיוק רציתי לפתוח נושא כזה שימושית

כמה טיפים שהגעתי אליהם במהלך השנים-

קודם כל – קופסת חג. לכל חג יש לי קופסה שאני שומרת משנה לשנה, עם משחקים, קישוטים ודברים מיוחדים לחג. השנה נפתח אותה ביום שישי בבוקר בע"ה, כדי לתת להם זמן להתרגש ולהתלהב. ילדים קטנים ממש מחכים ומתלהבים כל פעם לפתוח ולהיזכר בדברים שיש שם.

על השולחן – תיבות שנה טובה. ליד כל מקום שמה תיבת דואר אדומה קטנה, וכל אחד מכין כרטיסי שנה טובה לאחים, להורים וכו'. זה ממש חמוד, והילדים נהנים לקבל ולפתוח את הכרטיסים.

אני גם שמה לכל אחד צלחת קטנה עם סימני החג, ומכינה לכל ילד מקום עם השם שלו. ככה גם השולחן נראה חגיגי וגם חוסכים את ה"אני רוצה לשבת פה!" 😅(לפעמים הם רבים בכל אופן אבל זה חוסך לפחות חצי מהמריבות)

בסעודה – אנחנו מכינים דברים שמתאימים ברמה לילדים, וגם הם רוצים לשתף את מה שלמדו בגנים ובבית ספר אבל אחרי החלק הזה הם לגמרי יכולים ללכת לשחק,

מבחינתי הם לא צריכים לשבת ליד השולחן כל הסעודה. אנחנו אוכלים ומדברים בהתאמה לשיח בוגרים, ואם אחד הילדים רוצה לבוא לאכול – אני מביאה לו. אני לא רודפת ולא משכנעת. אכל מנה אחת? מצוין.

בוקר החג- ביום התפילה ארוכה, אז חשוב לי שהם יאכלו משהו משביע לפני הסעודה, אז לפני או אחרי התקיעות, תלוי מתי אנחנו הולכים לשמוע שופר, עושה קידוש ומביאה להם סלט פירות ולחמניה ממולאת בשר טחון, זה משביע ומזין אותם ועוזר להם להיות רגועים

לוח זמנים גדול וברור- לילדים שלי (וללהרבה ילדים בכללי) חשוב לדעת מה עושים ומה בא אחרי מה, אז אני לוקחת גליון גדול ומכינה מסלול שמתחיל בכניסת החג ומסתיים בצאת החג, לאורך זה מציירת סמלים שמסבירים מה עושים (משחקים, קידוש, תקיעות, משחקים שוב, סעודה, מנוחה וכו') וחלון סימון וכל פעם מעהבירה את החלון סימון למה שעושים עכשיו. זה ממש מפקס אותם...

ועוד משהו שעוזר לי מאוד – שקיות הפתעות. אני מכינה לכל ילד שקית עם כמה דברים קטנים כמו חטיפים קטנים ופרסים מהכל בשקל, ונותנת אותה בזמן שאני רוצה להתפלל. זה נותן לי בערך רבע שעה-עשרים דקות של שקט.

ולא לשכוח שלא כל מה שעובד שנה אחת עובד פיקס גם בשנה שאחריה. צריך לראות את הילדים, את העייפות ואת מה שמתאים באותו רגע ❤️

וואווו!!!! איזה השקעות!!!! מהמםםםם!שיפור

מהמם, איזה יופי!נעומית

מקסים. אפשר רעיונות של מה את מניחה בקופסאת החג?ממתקית

למשל בראש השנה- קישוטי שולחן של רימון וכו? מה עוד אפשר?

ככה-שימושית

משחקים- שופרות, רימונים/דגים/חלות עגולות/גזר וכמה דברים בסגנון הזה מפלסטיק למשחקי דמיון, סולמות וחבלים שמכרו פעם באיזה דוכן בקניון עם סמלים של ראש השנה

משחק זיכרון ופאזלים ל ראש השנה, חוץ מזה כמה משחקי קופסא ששמורים רק לראש השנה ויום כיפור

ספרים על ראש השנה

קישוטים- פלייסמטים תפוחים ופלייסמטים בצורת דגים, חבקי מפיונים שונים, קישוטי פלסטיק קטנים של רימונים, תפוחים, שופרות חיתוכי שנה טובה, מאזניים וכו'

יש לי גם חבק לבקבוק יין של שנה טובה,

התיבות דואר האדומות הקטנות ועוד כל מיני דברים בסגנון הזה.

עוקבתבוקר אור

חג הוא מלהיב מעצם טבעומתואמת

מזה שהוא מתקיים רק פעם בשנה

אצלנו גם ממציאים סימנים לכל מיני מאכלים, וגם אצלנו יש משחקים מיוחדים לכל חג, שנשמרים בארון למעלה (פאזלים בעיקר).

ואני משתדלת לכתוב לכל אחד מבני המשפחה פתק קטן לסיכום השנה שלו ולתפילה על השנה החדשה, ומצרפת לזה פרס קטן. (אני באמת צריכה לדאוג לזה השנה, תודה על התזכורת🤭) שנה אחת גם יצרתי פאזל מתמונה משפחתית, וכל ילד קיבל חלק ממנו והם היו צריכים להרכיב אותו יחד.

והייתה שנה שגם יצרתי קובץ סיפורים על הסימנים - סיפרתי אותם לאורך הסעודות, והילדים היו צריכים לנחש באיזה סימן מדובר. (אולי השנה אמחזר את זה, כי הקטנים דאז גדלו ויוכלו עכשיו להשתתף)

מעבר לזה, אני חושבת שחשוב להשקיע בתפילות - מחזורים למי שיכול להתפלל, מחזור לקטנטנים בשביל הקטנים, ובעיקר - הסבר לילדים לפני שאני מתפללת בעצמי, שעכשיו משתדלים לא להפריע... (נראה אם זה יצליח השנה)

כבר כמה שנים אנחנו עושים בביתמנסה לענות

כי זה הכי נוח מבחינת הילדים

והשנה גם שאלנו אותם והם אמרו שהכי טוב בבית..

שולחן-שמים קישוטים מיוחדים על השולחן- ראנר מיוחד / מפה חדשה / מפיות וכלים חדפ חגיגיים (כדי שלא אצטרך לשטוף כלים כל החג.. מוריד עומס). היתה שנה שהבת שלי הלכה אתי לחנות ובחרה קישוטים לשולחן וכל שנה היא שמחה לערוך ולקשט אתם.

סימנים-גם אנחנו ממציאים עוד סימנים והילדים ממש מתלהבים וחושבים גם בעצמם. למשל- מנגו-שנתמוגג משמחה, קינואה-שלא נקנא באחרים, קולורבי-שנשמע בקולו של הרבי בננה-שנתבונן בטוב שה' נותן לנו וכו'.

תפילה-אפשר לקנות לבנים טלית. לקטנים-להכין שקיות עם ערבוב של חטיפים כדי שיתנו להתפלל, להביא משחקים קטנים שאפשר לשחק על הרצפה בשקט, להביא כלי רכב-בימבה וכו' שיוכלו לשחק מחוץ לבית הכנסת

טיפיםאמאשוניאחרונה

ההורים מכינים מעטפות עם שמות בני המשפחה, וכל אחד כותב כרטיס ברכה/ ציור לאחרים.

מעסיק אותם יופי בערב חג.

הייתה שנה שהיחס בין האחים היה מאתגר במיוחד, עשיתי פרוייקט שכל אחד קנה מתנה לאחים שלו והביאו אחד לשני בערב חג.

עצם זה שכל אחג בא איתי בנפרד לחפש מתנות, שהיו צריכים להשקיע מחשבה מה ישמח כל אחד, שקנו מיוזמתם משהו בשביל האיר, ובסוף עוד הביאו לו את זה,

ממש עשה טוב לאווירה משפחתית.

באמת הרגשתי שמשהו זז להם מקנאה ותחרות לנתינה ופירגון.

זה היה חד פעמי כי באמת דרש השקעה ממני בלכוון ולדבר, ולעודד אותם לחשוב טוב.

זה היה תהליך שלם.

אבל אולי זה יכול לתת השראה.

אפשר נניח להכין בנק מילים, וכל ילד צריך לבחור מילה שמאפיינת כל אחד מהאחים, ואתם תוסיפו גם עוד כמה.

את ההכנה אפשר לעשות עם הצאט שיתן רשימת מילים ולהדפיס ולגזור

ואז הם רק צריכים ליישם.

אפשר גם שכל אחד מכין משהו לחג. מנה אחרונה, עריכת שולחן, דבר תורה, חידון, וכד'

אפשר אחד תוכן אחד משהו פיזי.

מה שזורם לך.

אם אפשר כדאי לקנות משחק שווה לחדש בחג, זה יכול להעסיק שעות.

אחרי החג להחביא עד כיפור.

אם יש לך קטנים, אולי כדאי שבעלך יתפלל בותיקין כדי שתוכלו לאכול בשעה נורמלית ובכלל, שלא יהיה חצי יום בבית כנסת כי יומיים רצוף ולדאוג לכל הארוחות והכל, באמת יכול לצאת קצת קשוח.

להכין את הקטנים לתקיעה שופר. (בקטע שלא יבהלו שזה אזעקה או בכללי ילדים עלולים להיבהל)

אפשר להשמיע ביוטיוב כדי שיבינו ולא יהיה תיאורטי.

כדאי להכין אוכל שנוח לתת לילדים בחופשיות שלא עושה הרבה לכלוך ולא חייב לחמם.

למשל שבלולי פיצה או שניצלונים.

שלא ינשנשו ביסקוויטים כל היום עד הארוחה.

אם יש גדולים לעשות רשימת תורנות.

4 ארוחות צריך יותר סדר מבד"כ.

מי עורך, מי מפנה, מי רוחץ כלים.

אם יש בעיות עם המקומות, כדאי לדון/ להחליט מראש ולשים כרטיסי שמות,

עדיף טנטרום שעה לפני הארוחה ולא דקה לפני שהכוס קידוש כבר ביד.

בסעודות בערב כדאי להאכיל טת הקטנים בזמן התפילה ככה שבזמן הארוחה עצמה הם יוכלו לפרוש לשחק ואתם תוכלו לאכול ולשבת עם הגדולים יותר ולהנות מאווירת החג.

לנשום עמוק ולזכור שעם כל העומס, בסוף אתם בבית שלכם ויש לכם גמישות מלאה בקבלת החלטות. לא להתקבע על מנהגים, לאט לאט תמצאו את המינון האידיאלי.

לדאוג למשהו שישמח אותך בחג. אולי את מאלה שכרגע לא חושבות שזה מה שיטריד אותם ובעיקר דואגות לתפריט וקניות ולו"ז ותעסוקה לילדים,

אבל אז מגיע החג וזה כן עלול להיות קצת מבאס.

אז גם אם אין לך זמן לחפש שמלה/ מטפחת/ בושם

לפחות איזה פינוק קטן (אפילו משהו אכיל)

דיברתי על גמישות, אבל בא לי לשתף שליל הסדר הראשון שעשינו בבית שכחנו לדאוג לקערת סדר. רבע שעה לפני הדלקת נרות חיפשנו אלתור,

לא היו לי קעריות חד"פ או מכלי הפסח.

מצאתי חבילת מנגטים סגורה

ומגש עגול חד"פ (האלה של המשלוחי מנות) גם כן חדש שקניתי ולא השתמשתי ולא נגע בחמץ.

הדבקתי מנג'טים על המגש והרי לנו קערת סדר.

במילים אחרות- תהיו סלחנים מול המציאות, לוקח זמן ללמוד איך עושים חגים בבית. הכל טוב!

לנשום עמוק, בסוף הכל עובר, מטעויות לומדים, ובסוף זוכרים את הדברים הטובים.

שנה טובה וחג שמח!

חיזוק לנושא שלא קשור לפורום, אבל יש פה אוסף נשיםקנקן שבור

מדהימות עם המילים הנכונות תמיד, אז מרשה לעצמי

מנסה לכתוב בלי שיזהו, אז סליחה אם זה קצת מעורפל

יש לי איזה מכרה רחוקה, שאם תקבל משהו שהיא מאוד רוצה ופועלת לקבל אותו, אני אפסיד.

לא הפסד לדורות, אבל כן הפסד כספי יחסית משמעותי, וגם תקופה של חוסר נוחות שממש מטריד את שלוותי.

עכשיו אם זה לא היה פוגש אותי בצומת, הייתי הכי מפרגנת לה בעולם, ואפילו עוזרת לה לקבל מה שהיא חולמת עליו.

יותר מזה, בכמה משפטים שאזרוק למישהו, אני כנראה יכולה לטרפד לה, זה לא יהיה הפסד בשבילה לתמיד, זה רק ידחה מה שהיא רוצה בכמה זמן, אבל לי (לנו) זה ייתן מרווח נשימה שאנחנו ממש צריכים.

ברור לי שאני לא אגיד כלום, אני לא אקלקל לה

צריכה ממכם חיזוקים שמה ששלי שלי, ומה ששלה שלה, והכל ממנו יתברך

תודה מראש

זה ממש מטריד את שלוותי

מחזקת אותךאפרסקה

זה נשמע כמו ניסיון מאוד קשה.

קשה לפרגן במצב כזה, ולא בטוח שאני הייתי מצליחה לפרגן במצב כזה (הכוונה לשמוח באמת בשמחתה).

לטרפד לא הייתי מעיזה, כי לכי תדעי אם יבוא יום והיא תשמע על זה בצורה הפוכה מאיזה מישהו וזה יגרום לאי נעימות מאוד גדולה. סיפורים היום מתפשטים כמו אש.

וחיבוק על ההתמודדות!

תודה שכתבת!קנקן שבור

אני לא אטרפד כי זה אסור לי הלכתית

אז מבחינתי זה מספיק

אבל היצר הרע עובד שעות נוספות באילו ואם...

ואפילו לפעמים עולה בי תפילה או משאלה שזה יטורפד לה ממקום אחר (זה לא כזה מופרך, אבל אני כמובן לא אגרום לזה לקרות)

ומנסה ממש לחזק את עצמי שכל אחד ומה שמוכן לו משמים

וואו איזה מצב קשה. חיבוקקופצת רגע

האמת שלא ממש הבנתי את הפרטים,

וכתבת שבכוונה כתבת מעורפל.

אבל יכול להיות ששווה לך להתייעץ עם רב? זה מתאים לך/לכם? כדי להבין מה הדבר הנכון לעשות. יש דברים שאם זה בא על חשבונך אולי זה לא נחשב לטרפד לה אלא לדאוג לעצמך?

תודה, אני אנסה קצת להבהיר את זהקנקן שבור

זה לא המקרה, כי אם אספר את המקרה יזהו אותי

אבל זה על אותו עיקרון

נניח שהיא אמורה לקבל קידום בעבודה, שהקידום הזה יגרום לתקופה (מדגישה שזה לתקופה, כי אח"כ זה אמור לחזור לקדמותו בע"ה) להרעה בתנאים שלי. דבר שידעתי מראש כשנכנסתי לעבודה שיכול לקרות והסכמתי לזה.

בין היתר אני ארד לתקופה בשכר שלי, ואצטרך לעבור לעבוד ממקום שפחות נוח לי ורחוק לי משמעותית מהבית, אבל שוב ידעתי שזה יכול לקרות מראש.

עכשיו יש אופציה, שאם המעסיק ישמע נקודה ספציפית אצלה, הוא פחות ירצה לגייס אותה עכשיו, בנקודת זמן הזאת, וידחה את תחילת העבודה שלה לתקופה אחרת, שלי תסתדר הרבה יותר טוב מבחינת כל הנ"ל ואז כל ההרעת תנאים לא תשנה לי כל כך.

אני יודעת על הנקודה הזאת כי אני מכירה אותה קצת, אבל הוא לא יודע ואני כמובן לא אגלה לו. אבל לא מופרך שהוא ישמע את זה ממקום אחר. ההעסקה שלה עדיין לא סגורה מאה אחוז, נראה בכיוון טוב.

ולה עצמה, זה ממש קריטי דווקא עכשיו לקבל את העבודה הזאת

לכן אין פה מקום לשאול רב, זה זכותה, ואני ידעתי על זה מראש.

יוואו איל אני מבסוטה שהצלחתי למצוא דוגמא שתסביר ממש את הנקודה, ועדיין שזה לא יהיה המקרה שלי

תודה השם

ותודה לך שהגבת

וואי נשמע ניסיון קשהרקאני

ערב ראש השנה עכשיו

אולי תתפללי שבזכות שאת עומדת בניסיון

תהיה לך שנה טובה ומוצלחת במיוחד בתחום הזה

ותעריכי את עצמך

לפעמים מרוב שברור לנו שלא נעשה משהו שאסור

אנחנו לא מעריכות את עצמנו על זה

כן ברור שלא תעברי על ההלכה

אבל עדיין מגיעה לך הערכה על ההתגברות

תודה, על מילים מדוייקות בשבילי, מעריכהקנקן שבור

❣️רקאניאחרונה

גם אני עברתי היום התמודדות מעצבנת בסגנוןשמשית123

רציתי לעזור, ובסוף דברים השתנו כך שהעסקה שהצעתי בעצם פגעה בי (לא באשמתה) אבל היא לא הציעה לי לחזלש את העזרה והתחלתי להרגיש איך הלב מתעצבן ומתרעם.

אז קודם ממש ישבתי ואמרתי לעצמי שזה בסדר, ומכעיס שדברים לא הסתדרו, באמת משהו שהיה לי מאוד חשוב שלא יצא לפועל רק בגלל העזרה שהצעתי בהתחלה.

ואחרי זה חיזקתי את עצמי שה' יכול לסדר הכל, ושום דבר לא מסובך בשבילו, ואם הדבר שלא הסתדר טוב בשבילי אני מבקשת שזה יסתדר בקלות, ואם לא אז שאצליח לקבל את זה בשלוות נפש. זה הכניס בי הרפיה כזו שבאמת שימחה אותי..

בהצלחה רבה גיבורה ♥️

זה נשמע ממש קרוב או דומה לסיטואציה שליקנקן שבור

כי גם פה במקרה שלי היא ידעה שזה הולך לפגוע בי, אבל יודעת גם שאני מודעת לזה והיא נקלעה לאירוע בטעות, זה יכול להיות כל אחד אחר שאני לא מכירה.

ועדיין היה לי קצת מקום בלב שבגלל ההכרות שלנו היא תנסה לחפש משהו אחר ולא לגרום לי להיות במצב שהוא ממש לא טוב לי, אפילו שזה לתקופה.

תודה שכתבת, חיזקת אותי ממש

ושולחת לך חיבוק חזרה והרבה כוח, השם ישלם לך ממקום אחר יש לו שפע אינסופי!

עוד מישהי נתקלה בתופעה?? (תופעות של אנטיביוטיקה)אהבה.

אז שהבן שלי היה ממש קטן נתנו לו אנטיביוטיקה והוא נהיה משוגע ממנה, כאילו קיבלנו ילד אחר.

היה לו פתאום התקפים של זעם וצרחות ודברים באמת מוזרים. לא מצאתי סיבה לזה ולכן חשבתי שזה קשור לקפיצת גדילה או משו, למרות שזה התחיל ממש ביחד עם האנטיביוטיקה .

לפני יומיים התחלנו שוב מוקסיפן- ואותו דבר! בהפרש של שנתיים אומנם

אבל הילד מחורפן. בחיים לא ראיתי אותו מתנהג בכזאת צורה.

הלכתי איתו ברחוב והוא השתטח וצרח שהוא רוצה נקנקיה חחחחח באמצע הרחוב! זה סיפורים שאני תמיד שומעת אבל לא הייתי חולמת שהוא יכול להתנהג ככה. הוא ילד עדין ומתוק וחכם וסופר מתקשר, ופתאום הכל בצרחות, הכל בטירוף.

בלילה הוא נרדם רק באחד בלילה אחרי כל מיני דברים מוזרים שהוא פתאום רוצה

הבוקר קם בשש צרח במיטה- חשבתי שקרה לו משו, אני רצה אליו ואני שומעת אותו צורח גלידהההה גלידהההההה

חחחח מה זה ההזיה הזאת??

מציינת שהוא גם חוזר לעצמו בין הגלים של השיגעון הזה.

בבוקר הכנתי לו מטרנה לבקשתו וכשסיימתי התחיל לצרוחחחחחח ואני כבר איבדתי את זה- צעקתי עליו די די די די

אחכ הוא ישב עם עצמו ושיחק ואז אמר בטון של צעקה כמו שעשיתי לו- די די די אני רוצה מטרנה חדשההה חחחח

הוא כזה חמודדדד

מישי שמעה על הדבר הזה??

זה הגיוני בכלל??

שמעתי על משהו דומה עם כדורי שינהשיפור

האמת הייתי סומכת על תחושת הבטן שלך שזה מהאנטיביוטיקה. לא יודעת אם זאת סיבה לא לתת, אולי לנסות לבקש סוג אחר.

שאלתי את הצ'אט והוא אמר שזה קשור!אהבה.
  • בעלון הרשמי של אמוקסיצילין מופיעות כתופעות לוואי נוירולוגיות/התנהגותיות: היפראקטיביות הפיכה, אי־שקט (agitation), חרדה, נדודי שינה, בלבול ושינויים בהתנהגות.

• יש אפילו דיווח רפואי ותיק על שינויים התנהגותיים בילדים לאחר amoxicillin-clavulanate.

• במחקר שעקב אחרי תופעות לוואי בילדים, דווח גם על היפראקטיביות שיוחסה לאמוקסיצילין.

• מצאתי גם דיווח מ-2026 על מקרה של agitation בעקבות אמוקסיצילין, אם כי זה היה במבוגר ובתגובה הרבה יותר חריגה, ו

עכשיו אני נזכרת שהוא קם בלילה ואמר אמא אני מפחדאהבה.

וואי אני בשוק מזה

תנסי לזכור או לכתוב לךיראת גאולה

ובפעם הבאה שיצטרך אנטיביוטיקה (בתקווה שלא תהיה חח) - תבקשי מהרופא סוג אחר.

מעניין לבדוק אם עכשיו זה אותו סוג אנטיביוטיקה שקיבל בעבר.

קרה לנו משהו כזה עם תרופה לייבוש נוזלים באוזניים. ובאמת בתופעות לוואי היה כתוב דברים כמו עצבנות וחוסר שקט.

זה אותה תרופהאהבה.

השאלה אם להפסיק עכשיו?!

שאלה לרופא... אולי יחליף לסוג אחראורוש3

לא הייתי סומכת על הצ'טאפרסקה

בעיניינים רפואיים. הוא חרטטן לא קטן והוא ימצא לך תמיד איזה מחקר נידח שלא עבר ביקורת עמיתים שמאשר בדיוק את החשש שלך, כדי להתחנף אלייך ולרצות אותך.

בכל מקרה מסכימה שזה ממש מוזר והייתי אומרת לרופא פעם הבאה שתהיו אצלו

חשוב לדווח לרופא עכשיויום שני

לכל תרופה יש תופעות לוואי נדירות ויש נפוצות.

הרופא מקבל החלטה אם לשנות תוך כדי טיפול.

בנוסף, חשוב שזה יהיה כתוב בתיק הרפואי של הילד

במיוחד שהתופעה חוזרת בפעם הדשנייה.

איזה חיידק יש לו?פרח חדש

כי סטרפטוקוקוס יכול לעשות תופעות נוירולוגיות שמשפיעים גם על ההתנהגות

דלקת באוזןאהבה.

האמת שיש לו מלא פעמים דלקות באוזן (עניין תורשתי) ואני ממש נמנעת מאנטיביוטיקה.

הפעם הזאת הוא כבר שלושה שבועות עם חום עולה ויורד, צינון שיעול וכו, אז ברור שהאוזניים גם יצטרפו לחגיגה.

הלכנו איתו לרופא שהביא ישר אנטיביוטיקה בגלל האוזן. אני לא רציתי לתת וחיכיתי ובאמת חום ירד.

אבל אחרי שבוע שוב עלה ואז הוא התחיל גם להקיא והיה ממש לא נעים, הלכנו איתו למיון כנראה שהתייבש מרוב ההקאות..

לא ראו משו חוץ מאודם באוזן, ובבדיקות דם עליה במדדי דלקת, אז הם מניחים שזה דלקת אוזניים (למרות שאין אוזניים חריפות ) (ומה הקשר ההקאות)

עשינו גם צילום חזה, תקין בה

בכל מקרה מתחילים אנטיביוטיקה בגלל החום הגבוה והאוזן

לא יודעת🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

נשמע שצריך אנטיביוטיקה מדדי דלקתאורוש3

זה המדד הכי טוב. אבל תפני לרופא שיראה אולי לתת סוג אחר. יכול להיות אבל שההתנהגות היא מהמחלה עצמה. חום גבוה וגם בכללי מחלות זה משבש הכל. לפעמים אצלי אחרי המחלה כבר, היה עוד שבוע של עייפות ועצבנות.

רק לגבי הקאותדרקונית ירוקה

באוזן יש את מרכז שיווי המשקל של הגוף לפעמים כשיש דלקת היא יוצרת לחץ על האיזור הזה וזה גורם להקאות. כמו שיש אנשים שמקיאים בנסיעה

כשהילד שלי היה עם דלקת חריפהוהרי החדשה

נתתי לו תרופה שהיה בה סטרואידים ובתופעות לוואי היה עצבנות וחוסר שקט והוא באמת הפך לילד אחר וזה היה מלחיץ. כשסיימנו את התרופה הוא חזר לעצמו...

אצלו אין דלקת חריפה וזה לא עם סטרואידיםאהבה.

דיברתי עם הרופאאהבה.אחרונה

הוא רוצה לעשות עוד בדיקה פיזית כדי לשלול החמרה של הדלקת או משו אחר ואם לא ימצא סיבה אחרת לאי שקט יחליף את האנטיביוטיקה

השלב הזה בחיים..חזקה בעורף

שהרגש רוצה עוד הריון❤️

והשכל קצת עוצר…

ואז באים ערוץ 12 ומשחררים לעולם עוד עונה של בייבי בום🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

תודה באמת🤪

טוב לדעת שיש עוד עונה...😉שומשומונית

בול כמוך.

מזל שאני אחרי לידה, אז הרגש על אש קטנה🤭🤭🤭

יש קישורים לסדרה?מחכה עד מאוד

אני רואה דרך 12+ יש את כל הפרקים (שיצאו…)חזקה בעורף

יואו ממשמחכה להריון

איזה חשק זה עושההה 😂 התינוקות מתוקים מדיי ואיזה כייף שיש עונה חדשהה

דווקא לי כשאני רואה בייבי בום זה לא עושה חשקממתקית

זה רק עשה לי חששות- הייתי ממש מרגישה את הכאב כשראיתי את הנשים בצירים

הזכיר לי את הכאב, הלא נודע.

כמובן בסוף אחרי- זה רק התמוגגות, כמה זה כיף אחרי...

מסכימהמחכה להריון

זה יותר עושה לי חשק לתינוק

פחות לכל מה שסביב חחח הסוף הריון והלידה עצמה זה באמת קשוח

יאן לא ידעתי שיש עוד עונה!שלומית.

עכשיו אני אתלבט אם לראות עכשיו או לחכות לשלב שאני אהיה בהריון ולקראת לידה לפתוח את הצ'אקרות

וואי מזדהה כל כךתוהה לעצמי

לא רואה בייבי בום, אבל הייתי בערב נשים ענק השבוע שלדעתי הרוב שם היו בהריון.. עשה לי חשק מטורף

וואי הצלחת לראות בלי להרשם? לא בא לי לפרנס אותםאורוש3

באפליקציה לא צריך מנויסטודנטית אלופה

וזה לא משהו ששווה להם?אורוש3

לא מבינה בזה, אבל כניראה עצם זה שמורידים א האפליקצסטודנטית אלופה

מהווה איזה שהוא תגמול עבורם (אולי פרסום וכו)

באתר שלהם לא עובד?מרגול

אבל עצם הצפיה יש בזה פרסומות וזה מפרנס

(לי לא מפריע, אבל כתבת שלך כן…)

ראיתי את הפרק הראשון באתר,יש עוד?מחכה עד מאודאחרונה

הופהה טוב לדעתשירה_11

חחח עשית חשק לצפותשמ"פ

אני בדיוק לפני כמה ימים אומרת לבעלי נראה לי שאני יהיה מוכנה עוד מאט

אני אתמול ב3 לפנות בוקר אחרי שעות של צרחות - לא משנה, שכח מזה כרגע 😅

איך עוברים טיפול שיניים עם ילדה בת 3 וחצי?שירה_11

התחילה להתלונן שכואבת לה השן

בכללי היא בחרדה מרופאים היא ממש ממש לא אוהבת

אפשר לצלוח את זה? אני מתכוונת ללכת איתה מחר על הבוקר לרופא שיניים אפילו לא יודעת לאן

מממ כנראה כי זה טעיםאפונה

לא עולות בדעתי עוד סיבות

אולי יעניין אותך