ב"הצלחה לכולם!~מישי~
תעדכנו אח"כ
תעדכנו תוך כדי!!פוסעת

בינתיים די יפה פה. מתח טוב.ישראל12-$
יאאאא איך באלי לבוא!!פוסעת

אבל אם אני יוצאת מהבית עכשיו- הכי מוקם שאני יכולה להגיע זה עשרה לשלושאפאטי

טוב... תמשיך לעדכן...

מי עלה מהממלכתי?פוסעת

(אתה נשאר לראות גם את הממ"ד?)

יש חדש?פוסעת

באיזה שלב הם?

ממחוז ירושלים עלה אלקנה פרידמן עם 100 נקודותפלוני#$#

אני סיימתי שני, בתיקו עם עוד אחד, עם 95 נקודות.

יפה!!! שכוייחפוסעת

מחוז צפון יאיר רשלבך עם 95 נקודותנעמי כהן
דרום מרכז ותל אביבayalmata

דרום נעם הודיה ברוכי 94 נקודות

תל אביב עדיאל שוורץ אני לא יודע כמה

מרכז תהילה מטס 100 נקודות

איזה יופי שתהילה עלתה! מגיע לה! שכוייח לכולם חנניו

איך מגיעים למספרים כאלה?סי שארפ

טוב מאודנועם תורני

זכיתי להתמודד מול שוורץ...

לגבי משפחת מטס-הבנתי מדוע אייל לא יכול להתמודד השנה,אבל אם אייל לומד בדרכי נועם פ''ת שזה מחוז ת''א,מה לתהילה ולמחוז מרכז?

לגביי,נפלתי לצערי במחוזי,אך למדתי רבות מהחידון ומהפורום הזה,ואולי בעזרתכם אצליח להפוך את התנ''ך לחלק מתוכנית לימוד התורה הקבועה שלי בעז''ה

ישר כח ובהצלחה לך !!ישראל12-$

המחוז נקבע לפי מקום הלימוד ולא לפי מקום המגורים .

בהמשך לדבריךנועם תורני

אז היכן לומדת תהילה?

עוד משו לגבי אייל-יום אחד בדרך מביה''ס נתקלתי בו על האוטובוס,לא היה לי העוז להפסיק את לימודו,ואני מקווה שהוא יראה את השרשור הזה.

בבהר"ן.יעל

גם אני הייתי בתל אביבסי שארפ

איזה מקום סיימת?

ומאיזה בית ספר?

לא יודעת איזה מחוזיעל

אבל עלתה אוריה כהן.

אין לי מושג כמה נקודות...

מחוז חיפהאבטיח מלון
נועם . בדברך נפלו רבים ..ישראל12-$

נקודה שממש מפריעה לי : "יום אחד בדרך מביה''ס נתקלתי בו על האוטובוס,לא היה לי העוז להפסיק את לימודו " 

אם התכוונת שלא רצית לבטל תורה אז בסדר .

אבל אם זה בגלל שהוא חתן התנ"ך העולמי אז זו טעות גדולה כי התואר "חתן התנ"ך " "סגן חתן .."   פלוני הגיע לארצי ואלמוני הגיע גבוה במחוזי זה הכל שטויות אין לזה באמת משמעות. הרי זה בסך הכל אחד שלמד הרבה וישר כח לו על הלמידה . אבל האם זה תואר שראוי לכבוד יותר מאחר  זה שטויות כי מה ההבדל ביו זה שהגיע לעולמי מקום גבוה לזה שהגיע נקודה מתחתיו במחוזי ולא עלה הרי גם זה שהגיע נקודה מתחתיו אמורים לכבד באותו כבוד כי הם יודעים אותו דבר .

אצלי בישיבה יש אחד שיודע תנ"ך לא פחות ממני והוא לא מקבל את הכבוד הראוי לו כי הוא לא היה בעולמי והגיע שלישי במחוזי .. כל מה שהתואר הזה אומר זה שאתה יודע תנ"ך ברמה גבוהה מאוד . אם תלמד גם אתה תדע !! מהניסיון שלי : היתרון בלעלות לשלבים גבוהים הוא : רק בלשמח יותר את המשפחה והקרובים ביום העצמאות .. ( אצלי זה היה גם הנצחה לבן דוד שלי ז"ל ) , ללמוד עוד חומר מעבר לחומר של המחוזי וספרים חדשים והחוויה של המחנה של הארצי והעולמי ..

אבל מבחינת כבוד שצריך לתת לבן אדם על הידע אז זה שהגיע למחוזי לא שונה מזה שהגיע לעולמי עצם זה שבן אדם השקיע, התמודד ,ניסה, רצה , למד ,התמיד . ישר כח עצום !! אבל שוב צריך לזכור זה לא הופך את הבן אדם שזכה לגאון או לאיזה תואר חשוב, זה רק מראה על רצינות ולמידה  והאלה שהגיעו כמעט ראויים לאותו כבוד ! 

וכל מי שלמד וניגש הוא תותח ! וישר כח לו על שבחר בתורה ולא בדברים אחרים !

כמובן לא התכוונתי לפגוע באף אחד , מקווה שתסכימו איתי , אם פגעתי אז ממש סליחה !! אבל רק רציתי לעורר נקודה חשובה שלדעתי תסכימו איתי . אשמח לתגובות . 

גם אני עצמי מסכים עם כל מילה מדבריךנועם תורני

עצם הזכות זה לימוד התנ''ך וההשקעה בתורה ולא בדברים אחרים,אבל הערכתי שזו חוברת תורנית כל שהיא ובאמת לא רציתי לבטל תורה...

סבבה .. אז לא משנה אם הוא היה לומד או מישהו אחר.ישראל12-$

שכוייח, ישראל. מסכימה איתך מאוד.חנניו

גם במחנה היה כיף לראות איך האווירה מאוד לא תחרותית. אף אחד לא חושב שהוא טוב יותר מאדם אחר ולכן נמצא כאן. אחר כך מצחיק איך שהקהל מדבר על הזוכים ואיך שהם כאלה חברים... אחרי המחנה, זה ברור

חידה לכולנואהרן הכהן

מי הוריד את נעליו במקום חשוב 

א. משה. ב. יהושע ג. חזקיהו ד. תשובות א וב' נכונות.

ניסיוןנועם תורני

תשובות א ו-ב נכונות

אני מסכימה עם מה שאמרת ב100% אבל לדעתיפוסעת

צריך לכבד גם את מי שלא הגיע אפילו למחוזי, עצם זה שהוא למד, זה כבר משהו.

ויודע מה? גם מי שלא מנסה בכלל לגשת אבל סתם לומד תנך להנאתו זה גם משהו שמאד ראוי להערכה לדעתי, לא צריך להגיע לשום שלב, העיקר האהבה והחיבור לספר הספרים. גם מי שלמד ולא ניגש הוא תותח. זו דעתי.

נכון מאד!ישראל12-$

פתרון החידהאהרן הכהן

ישנו הבדל בין משה ליהושע אצל משה נאמר של 'נעליך' ואילו אצל יהושע 'של נעלך' השאלה היתה 'נעליו' ולכן נראה לי שנכון יותר לומר משה בלבד.

אה... היייתי בטוחה שכתוב "מקום חשוב"פוסעת

ולא היה לי מושגצוחק

ואבא שלי הראה לי את ההבדל הזה בערך כשהייתי בת עשר וזה אד ההבדלים שאני יותר אוהבת בתנך... לוידעת למה....

מסכים עם כל מילהayalmata

זה שאדם הצליח לא מעיד על כך שהוא טוב יותר. יש המון מתמודדים מוצלחים שנפלו בגלל שאלה אחת קשה ומקום ראשון או שני לא מעיד על שום דבר.

ולכן אני חושב שכל מי שמשתתף בפורום הזה בהחלט מגיע לו יישר כח גדול על ההשקעה. מגיע לכם לפרגן לעצמכם בהחלט!

וגם אני מבקש- הפורום נועד לעזור למתמודדי חידון התנ"ך, לספק להם חומר למידה, מנגנון לעזרה, טיפים ועוד (תקנו אותי אם אני טועה אבל ככה אני רואה את ייעוד הפורום). אני לא חושב שהפורום נועד לעסוק בבירור על אנשים ואני לא חושב שאנשים מעוניינים שיכתבו על מה שהם עושים בחייהם בתוך הפורום (על עצמי לפחות אני יודע שכך, לא יודע מה דעת אנשים אחרים בנדון). לכן לפני שאתם כותבים משהו על אדם חשבו מה הוא יחשוב על כך לפני שאתם כותבים.

תודה אייל

נכון אייל רק הערה קטנהישראל12-$
תמיד אחרי החידון אנשים מתעניינים במי עלה וכו' וזה לגיטמי אבל סתם להמשיך לדבר על אנשים אתה צודק.
מי עלה אני מסכיםayalmata

אבל ההתענינות במה אני עושה זה כבר נראלי קצת חדירה לפרטיות גדולה מדי

עזרות ללימודeitan yair

אם כבר מדברים על העניין של הפורום אני ישמח לקבל ממכם עצות כיצד ללמוד את התנ"ך מה עוזר להתרכז כי מצד אחד אחרי שאתה קורא ספר עשרות פעמים אתה מתחיל לאבד ריכוז אני מנסה כול פעם לחשוב כאילו אני קורא את זה בפעם הראשונה ולפעמים מצליח אם יש לכם עצות כיצד אני יכול ללמוד אני מאוד ישמח

תודה רבה

איתן יאיר שטרסברג

תשמע הקלטות . תלמד מישהו את הפרקישראל12-$
מהם שמות הסגנים?עוזיהו

כותרת...(מרגיש כמו בFXP) חחחח

כמה נקודות?עוזיהו

כותרת

ותודה דרך אגב חחחעוזיהו

שוב כותרת חחחח

אאל"ט 91אנונימי (2)

תודה רבה אחיעוזיהואחרונה

כותרת

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך