1. יש 3-4 בנות בחדר
2. יש בנות מכל מכל מקום, מכל סגנון בערך
3. לימודי שפה מעבר לאנגלית יש רק לחטיבה כרגע. בכל מקרה, שפה וכל מגמה אחרת - אם יש קבוצה של בנות שרוצה יש סיכוי לא רע שיפתחו מגמה.
4. מבחן קבלה הוא לא מבחן של קושי, עושים קרני שבודק יכולות, לא ידע (אפשר לתרגל דוגמאות לשאלות לפני) ובעיקרון חוץ מזה יש רק ראיון.
5. זמן פנוי יש אם מסדרים את הזמן כמו שצריך. בהתחלה זה קשה אבל לומדים ואז זה ממש סבבה. למרות שיש עומס, יש תקופות שבקושי יש לחץ. באופן כללי הלחץ יורד כשמנצלים את הזמן. יש בנות שעושה מד"א, הדרכה, תואר, ויש להן חיים, כל זה בנוסף ללימודים. המפתח הוא לדעת להשקיע נכון ולנצל את הזמן ואז יש שפע של זמן. אמנם לא בכמויות אדירות אבל מספיק כדי שלא יוכלו לומר שאין לך חיים;)
6. אין ממש תקנון. יש כללים של קוד לבוש באולפנה, יש נוהל איחורים\חיסורים (שונה בין מורה למורה). יש גמישות ממש עם שיחרורים ויציאות מהפנימיה. באופן כללי האולפנה שמה הרבה אחריות בידים של התלמידות ושמה דגש על אמון. לא עושים טררם מאישורי הורים לכל מיני דברים - סומכים על זה שהודעת להורים שלך שאת יוצאת וכאלה (למרות שלשחרורים מסויימים חייבים סמס מההורים)
7. יום פתוח היה כבר אבל תמיד אפשר לבוא באופן עצמאי (יכול להיות שעדיף לתאם), להסתובב, להתרשם, בנות ממש מחכות לטרמחיות שיבואו כדי לספר להן על האולפנה;) יש אפשרות גם לתאם כניסה לשיעור כדי לראות איך האוירה וכאלה
לגבי התואר-
יש שתי אפשרויות- או במכון טל או באוניברסיטה הפתוחה.
במכון טל מסיימים תואר במדעי המחשב בסוף י"ג. תואר ראשון רגיל לגמרי, דרך מכון טל.
דרך האו"פ זאת תכנית חדשה באולפנה ואני פחות מכירה, אבל בעיקרון עושים קורסים באו"פ (אני לא יודעת באיזה תחומים אפשר ואם תיהיה גמישות בעניין), ושוב, עושים קורסים ומסיימים תואר דרך האו"פ בסוף י"ג (צריך לבדוק את מה שאמרתי פה על האו"פ עם ההנהלה של האולפנה כי אני לא בטוחה)