חתונת חברים- התייעצותהרש

ברוך ה' 2 חברות טובות שלי האולפנא מתחתנות.

בתקופה האחרונה עברנו דירה אז נוצר מצב שאני בקושי הולכת לחתונה של חברות- אלא אם זה ממש קרוב וקשור.

חשבתי שנשאיר את הילדודס אצל ההורים ואז נצא ביחד..

עכשיו גילתי שבעלי לא מוזמן- והזמינו רק את החברות.. (אם זה חברים קרובים אז רשמו לזוג היקר או משו בסגנון..אבל כאן ההזמנה רק לי)

ואני לא יודעת מה לעשות.

מצד אחד תכננתי ללכת- ואני רוצה לשמוח איתן.

מצד שני אנחנו לא הכי בקשר. למרות שעדיין חשוב לי

מצד שלישי דלק ולשכור רכב לחתונה זה לפחות 200 שקל. ולא בא לי להוציא כ"כ הרבה שאני הולכת לבד (במיוחד שזה לא כולל מתנה)

מצד רביעי- בעלי יהיה חייב להסיע אותי לפחות לאחת מהחתונות כי אני מ]חדת להגיע לשם לבד בלילה..

אז הוא ישאר ברכב? יסע לחברים?

אוף.

ממש מתלבטת.

וגם מה נעשה עם הילדים?

אם הינו מוזמנים יחד אז היה יותר קל. אבל..

מה עושים..?

כדי לנקות המצפון נותנים מתנה ולא הולכים..קלקר
גם ככה את לא כל כך בקשר. זה מה שאני עושה במצבים כאלה
אפשר לנסוע יחד רק לחופה או לבוא מאוחר יותר רקלהגיד מזל טוב.ירושלמית טרייה

ולא צריך להביא מתנה אם הנסיעות כל כך יקרות.

לחתונה הולכים בכיף..משוטט
או לא הולכים בכלל..
לא שווה ללכת ולהתבאס על העלות או על זה שבעלך בחוץ..
אם החופה בשעה מוקדמת ובמרחק נסיעה סבירמשה

נוסעים לחופה, נותנים מתנה סבירה (20-30 שקל ולא יותר) ולא נשארים לארוע.

אם לא - אפשר לשלוח מתנה ולא לבוא, או בכלל לא.

20 שקל מתנה לחתונה?בלדרית
שלא היית בה?משה
נכון, אבל עדיין זה סכום שלא נהוג להביאבלדרית
אני מבינה שזה מסתדר מבחינת ההיגיון, אבל יש חשש שהזוג ייעלב, ובמצב כזה זה בעיה. אולי להביא מתנה שלא עלתה הרבה זה יותר טוב.
מתנה, ברור שמתנה. לא כסףמשה

משהו חמוד של "היינו פה" ולא אכלנו.

20-30? בעיני זה לא סביראיש השקים
עדיף לא לתת בכלל מלתת מתנה שלא מכבדת
טוב, אולי בציבורים מסוימים זה נהוג.בלדרית
רק תוודאו לפני כי בהחלט יש כאלה שהיו נעלבים ממתנה כזו..
לכסות את עלות המנה זה בסיסי.
ולפותחת - אני לא הייתי הולכת אם זה כרוך בכל כך הרבה טרחה ואת לא בקשר עם הכלה. אבל אם ממש בא לך אז אולי לברר מי מגיעה מהאזור יעזור לך.
הבנתי שהוא הציע לא לאכול גם.. לבוא רק לחופהפאז
נראה לי שהוא התכוון למתנה ולא לכסףכמו צמח בר
ממתי מזמינים רק את האישה? נראלי שתמיד זה מוגדר גםתודה על הכל!
הבעל...גם אם לא כותבים. זה הגיוני ...לדעתי
אולי תבדקי?
ולפי דעתכם מישהי שכיום לא בקשר איתה.. לא צ2יך ללכת לחתונה?תודה על הכל!
יש לי חברה שהיינו בקשר טוב בעבר והיתה בחתונה שלי...
והיום אנחנו לא בקשר בכלל .ואני באמת מתלבטת אם ללכת לחתונה... (בלי קשר שיש לי לאחרונה המון חתונות)
סתם הבעתם דעה שלא חייבים ללכת לחתונה..
זה תלוי גם עד כמה היא זקוקה לזה שתבואיסדר נשים

האם נראה לך שיבואו מספיק חברות או לא

כמו שכתבו אפשר לשאול חברה אני שאלתיאימל'ה
אם בעלי יכול לבוא וחברה אמרה לי שברור! והיינו הזוג היחיד אבל היה מצוין
כמובן שאלתי את הכלה..אימל'ה
אצלנו צריך להוסיף עוד אפס נפשי תערוג
אני דווקא מבינה אותה. לפעמים זה כיף ללכת יחדתודה על הכל!
כיף והכל,פאז
אבל כשמזמינים חברות בסיטונאות זה יוצא פי 2 בעלות...
אז אפשר להבין את 2 הצדדים. ..
ובפרט אם החתונה נפרדת
לכל המתלבטים - הארה מזוית אחרת.רבקה למפרט

בדרך כלל כולן מגיעות לחתונות של הבנות הראשונות, רוקדות ושמחות עמן ומשתדלות שהחתונה תהיה יפה ושמחה. גם כשהן משרתות בשירות לאומי במקומות מרוחקים. הן מרגישות קרבה כיון שלא מזמן למדו יחד והיה להן חוויות משותפות עם הכלה וחברותיה.

במשך השנים מתרחקים בגלל המגורים במקומות רחוקים בשל אילוצים שונים. מציאות זו גורמת מצב של "רחוק מהעין רחוק מהלב". אז מרגישים גם שזו הקרבה גדולה לבוא לחתונה. ושוכחים כי בחתונה שלהן כולן התאמצו לבוא.

מצב זה מקשה על הגעה לחתונה. והוא אוביקטיבי.

החתונות המרוחקות מהלב הן בדרך כלל של בנות שהרבה זמן לקח להן למצוא את "החצי השני" שלהן. כך שנוצר מצב שבנות שנשאו ראשונות נהנות מחברות רבות שבאות לשמח ומקבלות מתנות רבות, וכשהבנות שנשאו מאוחר מעט מגיעים לחתונה ולא "מחזירים" להן מתנות או איך שתקראו לזה.

לכן הצעה שלי ממרום גילי ומנסיוני כאחת שנשאה בגיל מאוחר יחסית, היא לשמור רשימה של בנות שהגיעו לחתונה, ולהשתדל ככל האפשר האוביקטיבי לבוא לחתונה לפחות לחופה או לומר מזל טוב בהמשך כמו שמקובל אצל החרדים. אפשר להצטרף לבנות אחרות שנוסעות ואין צורך לגרור את הבעל. שישמור על הילדים שזכיתן לגדל במשותף עמו.

אף אני, כאשר ילדי היו קטנים, הייתי מגיעה לחתונות בלי בעלי, שנשאר לשמור על הילדים, וכשהוא היה מוזמן לחתונת חבריו הלך בגפו. לא קרה כלום.

תדעו שהכי חשוב הוא לשמח זוגות מבוגרים. אם אי אפשר, אזי לשלוח מתנה סמלית עם ברכה יפה. ניתן למצוא ברחבי האינטרנט כמה שרוצים. זה ישמח מאוד את החברה מהעבר שתגיד לעצמה: "איזה חמודה, למרות השנים והקושי היא טרחה לבוא לחתונה שלי \ או לשלוח לי משהו". זה עושה המון.

וכל אחד יעשה כטוב בעיניו, יחשוב מה טוב לזולתו,  והעיקר שלא להרגיש "הקרבה".

באמת נתת לי נקודה למחשבה. יפה כתבתתודה על הכל!
יפה מאדאיש השקים

התחברתי לכל מילה. יישר כוח.בת הרים
יפה! אהבתי, הכרת הטוב היא מידה מאוד יסודיתלשם שבו ואחלמה
דעתי- הכל נכון והכל מוצדק אבלשאלה111

בס"ד

לעניות דעתי יש לך פה הזכות להכיר טובה לחברות הטובות שלך ששימחו אותך כל כך בחתונתך. זו ההזדמנות שלך להודות להן על מה שהיו ועשו בשבילך ולשמח אותן בשמחתן.

ממה שכתבת נראה (ואולי אני טועה) שאת ב"ה זכית להכיר את בעלך בתקופה יותר צעירה וחברותית אך ככל שעובר הזמן אנשים הופכים עסוקים (כולל הכלות) ויש פחות זמן להשקיע בחברויות ופתאום להגיע לחתונה ולשמח חתן וכלה אינו דבר מובן מאליו. במצבים כאלה אני ממליצה לנסות לחשוב- אם אני הייתי במקומם- מה הייתי רוצה שחברות שלי יעשו? אולי כך יהיה לך קל יותר להחליט.

בהצלחה בהחלטה!

באמת לא הבנתי למה בעלך צריך לבוא איתך?לשם שבו ואחלמה
תודה רבה לכולם! כמה תשובותהרש

אז קודם כל- בעלי צריך לבוא איתי כי אני מפחדת. אולי זה ישמע טיפשי\מפגר\נותנת לטרור לנצח. אבל אנחנו גרים אזור גוש עציון\ קריית ארבע ובתקופה האחרונה לא הכי שקט. אני מפחדת לנסוע לבד!! מפחדת מזריקות אבנים מבק"ת וכו. ככה שביום יום אני בקושי יוצאת מהבית, ולשבתות זה סיפור.

ככה שאני מפחדת לנסוע בכבישים כאן לבד. בנוסף אנחנו שוכרים רכב ואין לי עליו ביטוח.

ולנסוע באוטובוסים לא פרקטי בכלל- מכיון שהחתונות בחורים (יעני במקומות שאי אפשר להגיע בתחבורה ציבורית.

עד כאן למה הוא צריך לבוא- בתכלס כדי לגרום לי לא לפחד וגם פרקטית להסיע. חוץ מיזה שככה יוצא לנו לדבר

מאוד התחברתי לתגובה של רבקה למפרט- באמת התחתנתי בתקופה שלכולם היה כסף וכולן צעירות. חברות שלי נתנו לי הרבה בחתונה!!  וממש לא נעים לי להביא פחות..

מצד שני רק הנסיעה זה 200 שקל+מתנה כפול 2 חתונו זה יוצא המון..(ועוד לא החשבתי בייבייסטר..)

בקיצר..ה' יעזור

את ממש צודקת לגבי האירועים..זה בעיהתודה על הכל!
קפץ- ממש קשה להחזיר את הכסף שנותנים לנו. ומצד שניתודה על הכל!
רוצים להחזיר.
אני חושבת שבשביל ההרגשה הטובה אז כן תיקחי את בעלךlala

ואני לא הייתי שמה כסף אם זה היה בתקופה לחוצה כלכלית.

עצם העובדה שכיבדת ובאת לשמח בעיניי חשובה מאוד.

אני גם לא הייתי אוכלת ואולי אפילו לא יושבת כדי לא לחייב במנה שלא שילמתי עליה. לבוא לכיסא כלה, חופה מזל טוב,

סבב ריקודים וללכת מתי שמתאפשר.

כדאי שתאכלו לפני כדדי שלא תרגישו מסכנים ורעבים..

אני חושבת שמציאות של אנשים נשואים הורים לילדים שהם לא מלייאנים צריכה להיות מובנת ולא צריך להתחשבן איתם.

בחתונה שלי ביקשתי מנות משמחים על מננת שחברות סטודנטיות יוכלו לאכול בכיף

וואי, הורגגגג אותי הקטע הזה!!כמו צמח בר
עבר עריכה על ידי כמו צמח בר בתאריך כ"ב באדר תשע"ו 09:56

מי לכל הרוחות המציא את הנוהג הטיפשי הזה ש"צריך להחזיר את הכסף של המנה"?

מה זה? מסעדה?
האדם הזמין אותך לבוא לשמוח איתו ועשה את זה מכל הלב (מקווה לפחות) למי אכפת אם מי שבא לחתונה שילם על המנה או לא שילם?
מי שעושה אירוע זה באחריותו הבלעדית
למצוא דרך לשלם על האירוע גם ללא המתנות שהוא מקבל..

כי אחרת מה הקטע של מתנה? זה כבר לא מתנה זה תשלום עבור השתתפות באירוע.

אני זוכרת שבחתונה שלי באו כמעט כל האנשים המוזמנים והיינו צריכים לפתוח עוד 100 מקומות רזרבה.. וכל מה שהיה לחברה
שלי לומר היה "וואי, איזה באסה. זה המון כסף"
מה באסה? כ"כ שמחתי שהגיעו המון אנשים לשמוח איתי בשמחתי!! מבחינתי שיבואו כפול מזה ולא ישלמו שקל.
אני מחליטה איפה לעשות את האירוע ואם אני חוששת שלא אעמוד בתשלום (מכסף פרטי, לא מכספי המתנות) מחובתי לעשות אירוע במקום צנוע יותר.

זה נוהג כ"כ מטופש ומכעיס!!" החברים והמשפחה לא צריכים לשאת בעול הכלכלי שלך! ואם אתה לא מסוגל בעצמך לספוג את זה- אל תעשה את זה. מי שמספיק גדול בכדי להתחתן אמור להיות בעל הבנה כלכלית בסיסית. אז בבקשה! שיהיה אחראי למעשים שלו!

וכמה דברים אחרונים:
א) אני מתנגדת מכה וכה למנות משמחים. זה מעליב ולא מכבד אדם שהתאמץ כ"כ לבוא לשמוח איתך.
ושאנשים יביאו כמה שיביאו ומבחינתי שלא יביאו בכלל. רק שיבואו.
ב) בעלי ואני מביאים מתנה לפי הלב ולפי היכולת הכלכלית שלנו. אם זה חבר קרוב מביאים יותר. לחבר רחוק מביאים פחות..
ג) כמובן שההודעה לא אישית נגדך.. זה משהו שמקפיץ אותי ומציק לי בלי קשר אלייך. וכל אחד יעשה כטוב בעניו.

ממש מסכימהיש אמונה
זה מזכיר לי שלקראת החתונה הראשונה, סיכמנו בין החברות שלא צריך להביא לחתונות מתנה או כסף (אפשר משהו סמלי, אם יש יכולת), כדי למנוע מצב שלא באים כי אין איך "להחזיר את המנה".. (ממש עצוב לי לראות אנשים שמסתכלים על הזמנה לאירוע כאל "קנס " שצריך לשלם..)

גם ככה לא יודעים את המאמץ של מי שהגיע, ויכול להיות שהגיעו לחתונה מרחוק בשלושה אוטובוסים ועוד הרבה דברים..

אצלינו נהוג שקונים מתנה בשם החברות..כמו צמח בר

כל אחת שמה סכום סמלי קבוע ונמוך.

ומהסכום שמצטבר קונים מתנה על פי בקשת הכלה..

בעניי זה הרבה יותר נכון. כי זה משהו שבטוח היא תשתמש בו (כי היא בוחרת)

וזה ממש מתנה ולא כסף לכיסוי המנה או כל דבר אחר.

וזה סכום ממש סימלי שקל לעמוד בו..

(כמובן שלא מכריחים אף אחת ורק מי שרוצה להשתתף שמה כסף)

קצת תוקפת אבל בסדר... אני אסביר את דעתי.lala

כיום המציאות אצל הרבה זוגות שהם מממנים(יותר מידי מ',לא?) את החתונ בעצמם. אני ובעלי היינו אחראים על החתונה 

בזמן שאני הייתי סטודנטית והואא   בחור ישיבה. לא היה לנו יותר מידי, לקחנו מנה ב120 שקל פחות אאו יותר

באולם די נחשב באיזור מגורינו אבל במחיר מציאה. נהוג שמביאים כסף לחתונה וכיום זה משמש לכסות את ההוצאות.

לדעתי כן, אדם צריך לפחות לתת סכום כסף סביר על מנת לעזור לזוג הצעיר לא להיכנס לחובות. יש כאלה שנותנים יותר וההפרש הולך לזוג--שיתחילו בפלוס בע"ה.

לי ממש לא היה נעים ללכת לחתונות של חברות כשאין לי כסף לשים ולשבת לאכול בכיף אז אמרתי שבחתונה שלי הבנות יישבו בכיף ולא ירגישו לא נעים על כך שן לא משלמות כי תכלס חברות עושות את רוב השמחה.

עשיתי מנת משמחים ב80 שקל שכללה כמע הכל-דג,בורקס, שני סוגי בשרים לבחירה במקום שלושה ברגייל, סלטי ועוד ועוד.

זאת ממש לא יהיתה מנה מסכנה וכך מי שלא שמה מבחינתי שתאכל מכל הלב בכיף ולנו לא היה הפסד על כך.

העיקר שבאוו לשמח. אבל עם זאת לא צרייך לעצום עיניים ולהתעלם מכך שכן, חתונהה זה עניין כלכלי לא פשוט

כשיש מצבים יותר קשים כלכלית מבחינתי העיקר המאמץ ומשתדלת לא לגרום להם להפסד של מנה ששוה להם כסף.

למה אדם צריך להביא סכום סביר?לשם שבו ואחלמה
למה הוא צריך להביא מתנה?
מתנה זה משהו שנותנים מרצון טוב.
אן זה על מנת לעזור לזוג זה צדקה, וזה בסדר, אבל בואי נקרא לילד בשמו, צדקה.

אם זוג לא יכול לממן חתונה גדולה שיעשה קטנה ואם גם את זה לא שיעשה קטנה יותר.

אבל האמת היא שהבעיה לא בזוג אלא בנורמה,
כי קשה לצםות מזוג לעשות חתונה ממש קטנה עם אוכל ממש ממש פשוט כשהנורמה הציבורית היא שזה יהיה להם ממש בושה גדולה.
לכן צריך תקנות שיעשו חתונות קטנות ופשוטות ולהכריח בזה גם את העשירים.
ככה נהוג. אני לא אמרתי ללכת לעשות חתונה מנקרת עיניים באולם יlala

יקר. 120  שקל למנה כמו שהיה אצלינו עם אוכל ברמה זה ממש זול יחסית . לא חושבת שהיום יש אולמות יפים מכבדים במחירים כאלה.

זה היה זול ומושלם שמצאנו. ולזוג בתחילת דרכו אין כמעט משאבים בדרך כלל, אז מה-יתחתנו בבית כנסת??

חתונה זה פעם בחיים בע"ה.

אני קראתי פסק של רב שצריך לכסות לפחות את המנה שלא יהיה גזל-משהו בסגנון.

זאת עזרה מינימלית לדעתי לזוג-לפחות שלא יתחילו עם חובות ואם נותנים  יותר עוזרים להם להתחיל את חייהם המשותפים בפלוס.

זוהי דעתי. ושוב לא חושבת שאדם צריך להיכנס לחוב כדי לתת. אם אין לו -העיקר זה שיילך וישמח. אם יש אפשרות-צריך לעזור לזוג

מוסיפה שאין הכרח לדעתי לתת מתנות מופרזוות בהתאםlala

לאולם אלא סכום שסביר בדרך כלל לתת. לפי רמת הקרבה לחברה וכו'. אני משתדלת לתת כשאפשרי 150 אם זה קרוב יותר אז סכום יותר גדול. אם מתחתנים באולם של 300 זה באמת החלטה שלהם וכנראה שיש להם ופחות צריכים.

מדברת על סכומים סבירים והמצב הכלכלי הנתון.

ברור לי שעשית מנות משמחים מכוונה טובהכמו צמח בר
אבל כל הנחת היסוד שלך שגויה לדעתי.
חברים לא חייבים לכסות לך את המנה ולכן אין שום בעיה שיאכלו בנחת מנה רגילה מבלי להרגיש ייסורי מצפון.

ולזוג לא נגרם "הפסד" מהמנות של החברים פשוט כי האירוע כולו הוא הפסד לזוג. זה עולה המון כסף ומחובתך לדאוג שיהיה לך מאיפה לשלם את זה מבלי המתנות.
א-ת בחרת לעשות אירוע. זו שמחה שלך.
את בחרת את האולם ואת בחרת להזמין את החברים והחברות ו"לבזבז" עליהם כסף..

ואם אין לך איך לשלם את זה- תתחתני ברבנות ושלום על ישראל (או חתונה שהמוזמנים בה מביאים את האוכל וזה תחליף למתנה). חברים ומשפחה לא אמורים לסבול בגלל הגחמה שלך לעשות אירוע.
האירוע והמסיבה הם לא חובה על מנת להתחתן.מספיק רב, שני עדים ועוד 8 אנשים למניין.
בחרת לעשות יותר מזה ולהפיק אירוע? אין שום בעיה!! תדאגי לעצמך למימון גם!

ושוב אני מדגישה, ברור לי שהכוונה שלך הייתה טובה. אני יוצאת כנגד הנחת היסוד שעליה נשענת, שהחברים צריכים לממן לך את החתונה והמנה.
אני לא אמרתי דהם צריכים לממן את החחתונה.lala

ככה נהוג , זאת נמציאות בפועל. הרב אנשים מתחתנים בלי הרבה כסף ומחפשים לחסוך כמה שאפשר ומתפללים שאכן יצאו ברווח או לפחות לא בהפסד.

ואני מאוד הבנתי את כל החברות שלא יכלו לשים(סטודנטיות) ואני עשיתי את זה כי אני הייתי שמחה לדעת בחתונ של חברות שהכלה לא מצפה שאשים כסף כשאין לי וייחדה מנות לשם כך.

המנות ממש לא היו לחמניה וסלטים כמו שהיה פעם משמחים ואף אחד לא ידע על כך שזה משמחים- הם ישבו בשוללחן ארוך שמיועד לחברות.

אז אני לא מסכימה עם המציאות בפועל..כמו צמח בר

מליארד זבובים אוכלים מהזבל.. תאכלי גם את?

התשובה היא לא, כי יש לך שכל ואת יודעת מה טוב לעשות ומה לא.

אותו הדבר כאן.

אני יוצאת כנגד התופעה הזאת, כי אני יכולה להפעיל שיקול דעת ולהבין שזה לא נכון.

כשאני מזמינה לאירועים שלי אני דואגת שיהיו לי מקורות מימון גם אם אף אחד לא יביא שקל. ואני ממש לא מצפה מהאורחים שלי להביא לי מתנות.

ושכשאני הולכת לחתונות של חברים וקרובי משפחה אני מתנהגת באותו המטבע, מביאה כמה שביכולתי הכלכלית ומתחשבת גם ברגש של הקרבה שאני מרגישה אל הזוג- ככל שהם יותר קרובים לי- אני מרגישה שבא לי להביא להם סכום כסף גדול יותר כמתנה. (ואני ממש ממש לא מצפה ש"יחזירו" לי את הסכום באירוע הבא, אני אפילו אעלב אם הם יביאו לי את אותו הסכום כשהם לא יכולים לעמוד בזה.. ורק בגלל המוסכמה החברתית..)

ואם לא הרגישו אצלך שזו מנת משמחים- זה כבר טוב..

מבינהלטובה
א. לדעתי תשאלי את הכלות אם יש מישהי או משפחה שאת יכולה לסוע איתה/איתם. אפילו מירושלים ושבעלך יקח אותך רק לשם או שתקחי אוטובוס לי-ם אם יש . ב. אולי אחרי החתונה תשני אצל הוריך אם קרוב. ג. אם זה ביום חמישי וקרוב להוריך או הוריו אז תסעו חמישי ותשארו לשבת. ד. כל זה במידה שאת רוצה להגיע לחתונה ולהתאורר קצת ולשמח אותן בשמחה!!
אל תסעי לבד! את גרה במקוםדעה
שבאמת עדיף שבעלך ייצא איתך.
אם את הולכת רק בשביל להתאוורר לפגוש חברות ולהינות ממילא יהיה לך עול להיות עם בעלך,
אם זה נטו בשביל הכלה לדעתי זה מוגזם היא תשמח שתגיעי אבל היא עסוקה ועמוסה גם ככה ביום הזה...
אם את מאוד תהני מהדרך עם בעלך למרות ההוצאות אז תסעי...
תתקשרי לחברה ותסבירי לה שהוא גם ככה מגיענפשי תערוג
אני לא חושב שמישהו יתנגד
למה לשכור רכב בכלל ???harhanegev

אפשר להגיע באוטובוס, ולחזור באוטובוס גם אם זה אומר לא להישאר עד הדקה האחרונה (אלא אם כן בחרתם לגור בגבעת רחפים ג' ויש אוטובוס רק פעמיים ביום). לא חייבים לזרוק הון.

ובקשר לבעלך, אם תשאלי האם אפשר לבוא איתו 99% שיגידו לך כן.

כמוגלית

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

צריך לעשות מחאת כיסוי המנהמקל סבא
כמו מחאת הקוטג. אם משהו עושה חתונה ורוצה להוציא את העיניים לכולם , לא צריך לממן את זה . מי שיש לו כסף שיעשה ותונה גדולה ויקרה אבל שלא יבנה על המתנות לכיסוי החתונה . דווקא למי שאין, ועושה חתונה ממש פשוטה דוקא אז צריך לתת סכום יפה ...
זה באמת קשה שככה זה נהיה. אני יכולה לספר שאנחנו מגייעיםתודה על הכל!
מסביבה כזאת (אני ובעלי). במיוחד שרוב החברים שמו לנו סכומים של 200-400. וחברים טובים אפילו שמו 700. אל תשאלן אותי איך. ולא ציפינו לכך.
והאמת שמי ששם הרבה.. היום אנחנו "משלמים על זה" כי זה האמת הנוהל- כסף לחתונה זה כמו הלוואה.
ככה החברה מצפה.
נתתי 300..תחזיר 300.
אישית יש לי חברות שהתחתנו לפני ובחתונה שלי היו נשואות עם ילד.. וכבר שמו פחות ממה ששמתי- ובאמת שמחתי שהן מרגישות בנוח לשים פחות! כי זה מאוד קשה לשים סכום גבוה.
הבעיה שיש אנשים שמצפים שיכסו להם את הוצאות האירוע..וזה לא נעים לא לתת.... וזה קשה שאתה נשוי עם ילד ויש לך המון הוצאות
ואתה לא יודע אם ללכת לאירוי כי קשה לך להחזיר את מה שנתנו

בחתונה לא אתן שקל שלא מתאים לרף ההוצאות החודשיות שלידעה
ומי שיש לו בעיה עם זה שלא יארגן חתונת יוקרה על חשבון החברים שלו.
הסוף של דברייך מזעזעלשם שבו ואחלמה
ומשקף את המצב ההזוי שהגענו אליו.
וזה עוד מעבר לחובות הכלכליים שמשפחות נכנסות בגלל החתונה
ויש משפחות שממש נהרסות בגלל החתונה
זו מציאות מעוותת.
הבעיה היא שיש לחץ חברתי מאוד חזק
על מה את מדברת ? על שלא נעים לא לתת מה שנתנו ?תודה על הכל!
או שלא יודעים אם ללכת לאירוע?

ואמרתי את זה בקטע שזה המצב שאליו הגענו וזה באמת מבאס. אירוע אמור להיות שמחה ושכל אחד יבוא לפי יכולת ואפ אין יכולת להביא מתנה לא להביא..העיקר לבוא לשמח
אתה מדבר**תודה על הכל!
עכשיו אני רואה שבטעות הגבתי לך במקום לגליתלשם שבו ואחלמה
התכוונתי להגיב ל - @גלית
דווקא כן הגבת לגליתסדר נשים

כן יכול להיות שאני הגבתי לגלית בטעותתודה על הכל!
את דווקא לא הגבת לגלית אלא לי כי חשבת שהגבתי לךלשם שבו ואחלמה

בהתחלה היא כן הגיבה לגלית כוחות שמימיים
מה הסיפור?!גלית

היה פה בלבול מצחיקכוחות שמימיים
אם צריך לשכור רכב אז לא נוסעים לחתונהshir20

נראה לי שלשכור רכב כדי להגיע לחתונה של מישהו שהוא לא קרוב משפחה מדרגה ראשונה זה טרחה מוגזמת. אם אין אפשרות לקחת רכב של בן משפחה (הורים וכדומה), אין תחבורה ציבורית שתאפשר לך גם להגיע לחתונה וגם לחזור ואין חברה שגרה בקרבתך ותהיה מוכנה לאסוף אותך אז מוותרים על הגעה לחתונה. אם הקשר שלך עם החברה המתחתנת טוב, אז תתקשרי אליה ותברכי אותה כשבוע לפני החתונה ותצייני שהיית שמחה להגיע אך לך אפשרות טכנית, אך אם במקרה יש איזה בן משפחה של הזוג שגר בקרבתך ויוכל לאסוף אותך תשמחי על הטרמפ. אני בטוח שאם זה חשוב לחברה שלך ויש מישהו מהאזור אז היא תנסה לנמצוא לך טרמפ.

באשר לחתונה נפרדת, כאשר לא מדובר בבן משפחה אלא בחברים לעבודה או ללימודים, אין שום סיבה להטריח את בן הזוג לבוא ולהשתעמם גם אם הוזמן, אל אם כן הוא מהסוג שאוהב לרקוד בחתונות ולשמח את הזוגות המתחתנים בלי קשר לקרבה אליהם (מהמתנדבים של משמחים וכדומה).

הייתי מודיעה שאשמח לבוא אם בחתונה תהיה רק הכלה בלי החתן!יותש

התגובות פה הזכירו ליש.א הלוי

אבל כל אלה מהחתונות של המגנטים שימחו אותך בחתונה שלךאורין

כנראה.... ובכלל הכרת הטוב היא ערך חשוב ושווה בשבילו גם לשכור רכב. מגיע גם לאלה שמתחתנות אחרונות שכל החברות ישמחו אותן ולא ישקעו בדלת אמותיהן ובבעיות האישיות שלהם. זה קשה אבל שווה. 

תגובה שמאזנת!שאלה111

רציתי לומר השרשור הזה והתגובות היו ממש ממש מעניינות שכוייךהרב יאיר

אוריןגלית

1.הכרת הטוב זה דבר חשוב נכון, אבל תלוי על חשבון מה זה.

2  אני גם בעד לבא ולשמח,אבל

3.אם זוג החליט לעשות את הארוע שלו באיזה חור בארץ כי מצאו איזה גן יפה ושהמנה שלו במחיר קצת יותר סביר מהעיר זה בעיה שלהם או כי החליטו שהם שבשביל פעם בחיים הם לא מתפשרים על הטופ שבטופ .

כי כשאנחנו התחתנו חשבנו גם על האורחים שלנו אם יש תחבורה ציבורית שמגיע לשם ..

וידענו שאם נעשה בחור נקח בחשבון שחלק לא יבואו או שמאד יהיה להם קשה לבא אז לטובת השמחה התפשרנו על אולם קצת פחות.

גלית מסכימה לגמרי שלא חייבים לממן מנות יקרות.לדעתי בכל חתונהאורין

אפשר להביא את הסכום המקובל למנה לא יקרה ואם הזוג בחר במנות יקרות זו הבעייה שלו.

אבל למה לא לבוא? אני בטוחה שרוב המתחתנים מעדיפים שלא יכסו את המנה ויבואו לשמח אותם, מאשר שלא יבואו בכלל.

פשוט יצאתי נגד התופעה שמי שמתחתן יחסית מאוחר, נשכח ע"י חבריו (גם אם החתונה לא בחור מטורף ולא ידוע) , כי הם עסוקים/ מטופלים בילדים/ חוסכים כספים/ גרים רחוק וכו' , שאותם הוא כן שימח והשתדל להגיע לחתונה ונתן מתנה ואלי גם יותר מזה.

אז לא מזלזלת בקושי להגיע- אבל לדעתי הכרת הטוב יותר חשובה אז צריך לעשות השתדלות גדולה.

כנראה שהם מעדיפים אבל לא כולם מסוגלים לעמוד בזהגלית

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

כל כך צודקת. צריך ל התחשב באורחים שיהיה להם איך לlala

הגיע ולא לבחור חור...

אם בא לך ללכת איתו תלכיאשירה לה"

לפי מה שאת כותבת את מוכנה להשכיר רכב ולבא עם בעלך ולשים מתנה אז תלכי לא נראה לי שזה שרשמו לך אישית היתה כוונה שלא לבא עם הבעל לפעמים זה סגנון של כלות שלחברות מימי עבר רושמים לה אישית ולא לזוג,

גם שבהמשך רשמת שבשבילך זה סוג של בילוי עם בעלך [רשמת שזמן בשבילכם לדבר]מאד  נשמע שבא לך היציאה הזאת אז תלכי איתו ...

אלא אם כן מצבך מאד לא מאפשר לך להשכיר רכב ולשים מתנה ..אבל זה לא היה נשמע ככה ..

שמעתי על חבר'ה מאילתבנדא מצוי!!

שכל פעם שהגיעו לחתונה של חברים במרכז
שמו במעטפה את הקבלה על חשבון הדלק
וברכה יפה....

אם עצם ההגעה לחתונה היא הוצאה גדולה זה כבר המתנה!!

לגבי "החזרי מתנות" כמו שהזכירו פה
זה הנחת יסוד מוטעית!!

אם המצב הכלכלי שפיר אפשר להוציא עוד קצת על מתנה
אם לא עצם זה שהגעת לחתונה זה כבר מתנה
שימחת חתן וכלה וזה מה שהכי חשוב לפחות לדעתי!!

לא כל כך הדגישו בשירשור את הפן ההילכתי שיש בזהלשם שבו ואחלמהאחרונה
כי יש גם תשןבה בהלכה על הנושא,
אני לא כל כך בקיא בזה
אבל יש דעות שחייבים להביא סכום מסויים
ויש לזה התייחסות בשותים ובפוסקים
אז לפני שבכלל פועלים מהחוויה, הדעה וההשקפה של עצמכם
חובה קודם לברר מה ההלכה אומרת בנושא
ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך