אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
אי אפשר לדבר עם אנשים...מסתובבים כמו זומבים עם הראש תקוע בפלאפון
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
היום להיות תקוע עם העיניים במסך באמצע הרחוב זה לגיטימי, וככה חוסכים כל מיני בעיות....
כאילו שהפייס נקי...
מה שיש ברחוב זה מה שיש בפייס
אז ברמה האישית לא הושפעתי בכלל.
ברמה האוניברסלית אני רואה שיש הרבה יתרונות כמו שינויים חברתיים וגמ"ח והרבה חסרונות כמו התעללויות לשוה"ר מלחמות ואפילו כמעט מלחמת עולם שמתפתחת בגלל הפייסבוק.
גם דעא"ש להבדיל (סליחה על ההשוואה...) ובגלל זה מתים ומתאמללים מליוני אנשים.
רק אומר...
נכון שכל אחד יכול לנצל את הכלי הזה כרצונו ולהחשף פחות לרוע / פגיעה אבל א"א להתעלם מהנזקים העצומים שהרשתות החברתיות גורמות לעולם.
רע וטוב כמו כל מה שקשור לאינטרנט.
מצד אחד מכיר 2 שהתחתנו רק בגלל הפייסבוק.
ומצד שני מכיר 2 שהתגרשו רק בגלל הפייסבוק..
וכ'ו..

בס"ד
לטובה- אפשר ליצור קשר עם אנשים, דעת הקהל משפיעה יותר, עסקים יכולים להרוויח ככה.
לרעה- הרבה פעמים זה משמש לניצול לא נכון של זמן, אפשר בקלות להרוס בן אדם.
תלוי בשימוש.
זה כלי. אנחנו בוחרים איך להשתמש בו.
הדתיים די אבודים עם ההתמכרות שלהם למכשיר. שאני נוסע באוטובוס הביתה מהלימוד אפשר לראות צעירים חרדים לומדים גמרא באוטובוס. אצל קבוצה אחרת עסוקים מדי בסרטונים ושאר עניינים . ממש קידוש החומר...
נזיקין. בניגוד ל.. שיודעים לשלוח הודעה ומייל ולשתף ברשת..
ללא התנשאות נראה לי שלמדתי יותר ממך בספרי הראי"ה והרב חרל"פ. ההתמכרות לאייפון ממש לא היתה חלק ממשנתם.
דרך אגב , אני חושב שיש ללמד יותר מהרב חרל"פ , הסתכלות גבוהה במילים יותר פשוטות מאשר אצל הראי"ה .
ספר "רזי לי" למשל.
מה שהוא כותב על חלק מהציבור החרדי עובדתית נכון (מידיעה), מה שלא הופך את זה לנכון ברמה של כלל המגזר שמכיל כמו כל ציבו"ר - אנשים טובים יותר ורשעים פחות.
רק חבל שבמקום להוציא אותו (המתנשא) דפוק ממשיכים עם הפגיעות ההדדיות. (שאגב, מתכון בדוק לנעילת שירשורים)
לא יעזור לחפור בור מתחת לציבור האחד כדי לרומם את השני.
בו. לא התכוונתי להכליל ,ואני מצטער אם זה יצא כך. אבל עדיין יש בעיה. בציבור החרדי המצב הרבה יותר טוב מידיעה.
יצר הרע יש לכולם, השאלה האם לכל זאטוט יש אייפון ביד.
בכל מקרה סליחה אם נפגעת
והרב טאו ואפילו הרב גורדין כותבים להוציא את המכשירים מידי הנוער? והרב יהושע שפירא , בשביל מה הקימו ארגון חדש נגד התופעה אם בכלל אין בעיה ?
לא רוצה לתת נתונים על שעות הגלישה ואחוזי הנופלים ברשת.
כנראה בגלל שהייתי חבר חדר בישיבה כמה שנים עם מקים "חברים מקשיבים" אני מודע קצת לבעיה.
בכל מקרה צריך רק לחזק ,ולא לתקוף סתם.
לא שמעת על התופעה של כאלה שמחזיקים שניים, אחד "כשר" ואחד חכם?
הורים (שמחזיקים באייפון וכו') במסגרת החרדית בדר"כ לא ייתנו לילדיהם להחזיק סמארטפון.
(מה שהם-הילדים עושים אחרי גיל 18/נישואים זה נושא אחר...)
שאר העובדות נכונות, השאלה אם באמת מיישמים אותום בציבור החרדי.
אגב איך נשמע לך המשפט הבא? כל החרדים זורקי טיטולים האלה?
או כל החרדים פרזיטים?או כולם חובבי ערבים.. נשמע טוב אה? זה פשוט תענוג שמכלילים אותך.
אתה כותב שאתה מצטער אבל אתה חוטא שוב בהכללה גסה ומעצבנת.
ואם כבר פותחים את זה אני אני אישית מכיר יועץ שעובד הרבה בין היתר עם הציבור החרדי והוא סיפר לנו בשיחה שהמון חסידים גם אלה מקהילות גור והקיצוניים ביותר במאה שערים מחזיקים שני מכשירים אחד כשר כלפי חוץ שחלילה לא יגלו אותם ואחד חכם וכן אייפדים ודומיהם ובאים אליו המון זוגות לייעוץ בגלל זה
אתה יודע מה ההבדל בין הציבורים? הצביעות!
הציבור הדתי לאומי לא מכסת"ח ולא מסתיר את הדברים הוא עושה הציבור החרדי כן.
זה קורה בפגיעות מיניות זה קורה באחוזי גירושין וזה קורה באלימות במשפחה ובכל תחום
בעוד הציבור הדתי לאומי נלחם בזה ומוקיע את האנשים האלה קבל עם ועולם ולכן זה נראה שיש בו הרבה רע החרדים מסתירים את אותם מקרים ולכן הם מוצגים כלפי חוץ כמושלמים.. מה שקצת רחוק מהמציאות ואני מכיר לא מעט חרדים..
שבוע טוב שיהיה לך.
אני צוחק.ההתמכרות של הציבור שלנו לאייפון ממש לא ברורה!
איפה כל הלכות צניעות נעלמו לנו?
כדאי להתעורר ומהר,
לפחות לדאוג לסינונים גבוהים.
יש גם המון צעירים וצעירות דת''לים שלומדים בזמנים כאלו..
כנראה אתה לא מסתובב במקומות הנכונים..
תרחיב לבימבטיח חברותא באיזה מסכת שאתה רוצה,
אבל זה יקרה גם אם לא תבוא 
כמי שנוסע רבות בקווים עם חרדים - בעיקר מבוגרים לומדים בנסיעות,
והצעירים עם אוזניות (אולי זה שיעורי תורה, לא יודע...)
אין לו סמארטפון בכלל, כך שלא תראה אותו שקוע בו באוטובוס.
מאידך- הוא כן מסתובב עם גמרא\חומש כל הזמן, ומוציא אותם בכל הזדמנות..
(אלא אם הוא מסתובב איתי, ואז הוא מוציא את הגמרא השניה ואנחנו לומדים ביחד
)
והוא ממש ממש לא היחיד שאני מכירה ככה.
(מעבר לזה שאתה לא יודע- כי היום יש גם כאלו שיש להם ספרי הלכה\סידור בפלא'.
כבר יצא לי לנסוע באוטובוס בבוקר ולהתפלל מהפלא'..)
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי