הוכחה נוספת לדבריו הוא מצא בכך שלאיש מותר לשאת שתי נשים, בעוד שלהפך אסור.
עוד הוא טען שבתורה יש כפייה ולא דמוקרטיה, ושהיחס לגויים צריך להיות זהה ליחס של דוד המלך לגויים בתנ"ך, וכדומה.
בודדים ביותר האנשים שמשמיעים דעות כאלה מהצד הדתי אבל הם קיימים.
בוודאי שתורה לומדים מתוך תורה. נקודה.
אבל צריך רוחב ועומק
ולא צריך "לבחון" את התורה. צריך ללמוד אותה.
יש הרבה דוגמאות למה שהוא אומר מהתורה ומחז"ל כמו למשל שאשה לא יכולה להעיד ופטורה ממצוות עשה שהזמן גרמן ושאינה מחוייבת בלימוד תורה (ויותר בוטה בלשון חז"ל "כל המלמד ביתו תורה כאילו מלמדה תיפלות" והרמב"ם מסביר "מפני שרוב הנשים אין דעתם מכוונת להתלמד אלא הן מוציאות דברי תורה לדברי הבאי לפי עניות דעתן") ואמרו חז"ל שנשים דעתן קלה ועוד הרבה דוגמאות.
התורה היא תורה נצחית אבל היא ניתנה בדור מסוים והתייחסה למציאות שהייתה קיימת באותה התקופה (כמו היחס לעבדות, אלילות, כלכלה, יחסי שלטון וכדו'). לכן היחס לנשים היה בהתאם למציאות. לא נכון שנשים נחותות מבחינה גנטית/שכלית וכו' אבל הן בהחלט היו נחותות מבחינה חברתית והשכלתית ובהתאם לכך התורה התייחסה אליהן. התורה לא באה לשנות את ההרגלים האנושיים שאינם שליליים אובייקטיבית (אני לא חושב שהנשים אז הרגישו נחותות ושעושים להן עוול) ובטח שלא חייבה שינויים שהאנושות לא הייתה בשלה לקבל (כמו עבדות למשל, שהתורה אמנם הגבילה אותה אבל לא ביטלה אותה לגמרי).
לגבי כפייה ולא דמוקרטיה - לאיזה עניין? כפייה דתית? הנהגה ציבורי?
"התורה היא נצחית"
ובאותה נשימה, "התייחסה למציאות שהיתה קיימת באותה תקופה", ולפי זה בעצם, כביכול "מצד האמת" חלק מהלכותיה אמורות "להשתנות" עם הזמן ח"ו - זה תרתי דסתרי (ולא דומה למה שהרמב"ם מסביר טעמי חלק מהמצוות ב"מחיית עבודה זרה"; שמלבד שזה "הסבר", ולא עצם הדבר, זו אכן מגמה נצחית).
התורה נצחית, הלכותיה נצחיות, ומבטה על המציאות נובע מעומק מהותה. יתכנו חילוקים בין דורות, באופן הנצרך להוצאה לפעל של המהות. לפעמים יש דברים שדי בקו קטן כדי שיתקיימו בעולם (אין ע"ז בפעל, אז די שיתקיימו כמה הלכות ש"מתחזקות" את המחאה נגדה ושלילת הרמתה-ראש מחדש, למשל), ולפעמים המציאות היא כזו שיוצאות לפעל ההלכות בנושאים מסויימים, בכל האופציות לקיומן, כי הזמן גרמן (לדוגמה, מעבר מ"דרבנן" של מצוות התלויות בארץ, למצב שרוב יושביה עליה).
וגם בנידון זה, התורה דיברה במהות ובעומק האופי. ואמרו חכמים: השווה הכתוב אשה לאיש לכל דינים שבתורה. זה היסוד. על גבי זה באו חילוקים ספציפיים לפי עומק המהות הידועה ליוצר הכל, כמו פטור ממצוות עשה שהזמן גרמן וכד'. ובאו בהמשך גם דינים, תקנות ומנהגים, מחז"ל וממנהג ישראל, שהתאימו לדרכה של תורה הבסיסית, להארת המציאות המשתנה.
ואם התורה אמרה, למשל, שהאיש מקדש, אז זה לא "לאותה תקופה" - ולא רק כי "אי אפשר לשנות עכשיו".. אלא כי זה שייך לעומק המהות שלהם.
יש "יתרונות", לפי מה שרואים מהתורה שבכתב ושבע"פ, לאיש. ויש "יתרונות" לאשה. חילוקים מובנים ששייכים לעניינם בעולם, וההלכות מתאימות לתפקיד של כל אחד, ולהוצאה לפעל של מהותו.
ובצד "נשים דעתן קלה", אמרו גם "בינה יתרה ניתנה באשה" (ובדרשה של פסוק מתושב"כ). אז זה לא "תירוצים", אלא העמקה בענין.
כנראה שלא הייתי ברור. לא התכוונתי שהתורה אמורה להשתנות עם הזמן חלילה. אבאר את דבריי בע"ה כשיהיה לי זמן.
קודם כל אני לא מסכים עם הקביעה שלך ש"להגיד 'התורה היא נצחית' ובאותה נשימה, 'התייחסה למציאות שהיתה קיימת באותה תקופה' - זה תרתי דסתרי", כמו עם ההשלכה המוטעית ש"לפי זה בעצם, כביכול 'מצד האמת' חלק מהלכותיה אמורות 'להשתנות' עם הזמן ח"ו". אני כן חושב שהתורה, מעצם היותה צו אלוהי מעשי, מתייחסת למציאות הקיימת. האמירה שהיא נצחית לא שוללת את ההתייחסות שלה למעשים או תופעות זמניות (לדוגמה - מצוות מחיית עמלק נצחית וקיימת אבל יישומה כבר לא, העבדות עדיין מותרת מהתורה כבעבר ולמרות זאת לא ראויה ומגונה, העברה באש למולך עדיין אסורה מהתורה אבל לולא זה היה כתוב בתורה אף אחד לא היה מכיר את סוג העבודה הזאת ובטח שלא חושב לעשות אותה).
עכשיו לגבי היחס לנשים בתורה, אני מחלק את התשובה לשניים, יש מקרים שההבדלים בין גברים לנשים נובע מההבדל העצמי ביניהם, ויש שהוא נובע מהבדל תרבותי שהיה קיים אז. ואסביר בע"ה:
בתורה יש יחס שונה בין גברים לנשים, זה ברור ומובן שכן יש שוני אמיתי ואובייקטיבי בין המינים בעצם בריאתם (דבר שהתרבות הליבראלית והפמיניזם בפרט לא מוכנים לקבל, כנראה שמסבירים את ההבדלים הפיזיים והרגשיים הברורים לעיניים כתוצאה אבולוציונית). אלו הבדלים שהם מוכרחי המציאות וברור שהתורה תייעד לכל אחד מטרות וציוויים המתאימים לו, לכן האיש מקדש והאשה נקנית, לכן יש מצוות בודדות שנשים לא חייבות בהן (לא אכנס למושג 'מצוות עשה שהזמן גרמן' אבל הכלל הזה לא פשוט בכלל והמצוות בו הן בודדות - כ12, בעוד יש הרבה מצוות שיוצאות מהכלל כמו שבת יו"ט חמץ פסח וכדו'), ולכן היא פטורה מלימוד תורה וכו'. לעניינים האלה התכוונתי בפסקה הראשונה שמהם נראה כאילו האשה נחותה, אבל בעצם השינוי לא מגיע מנחיתות אלא משוני בייעוד ובתכונות שאינו מעיד על עליונות/פחיתות של אחד הצדדים.
יש עניינים אחרים כמו למשל האפשרות למכור את הבת, שזה דבר שהיה נהוג אז והתורה לא אסרה אותו אלא הגבילה אותו (אפילו מאד במקרה של מכירת הבת, יעויין שם) בדומה לעבדות, אשת יפת תואר וכדו'. ברור שיש בעבדות ובמכירת הבת חסרונות מוסריים אמיתיים (שלא נובעים רק מההשקפה המודרנית שלנו וכמו שכתב הרמב"ם "החכמים יגנו קניית העבדים") אבל התורה התירה אותם. יש עניינים שהם חברתיים כמו נישואין של ילדות קטנות ובחירת האבא את החתן ואפילו קבלת תשלום על זה שגם בזה יש חוסר התחשבות מסויים באשה, אבל זה היה נהוג והתורה התירה את זה (גם כן תחת הגבלות שלא היו נהוגות).
אני רואה הבדל גדול בין הדברים שהתורה מתירה לדברים שהיא מצווה עליהם לכתחילה. את הדברים האלה שהתורה מתירה היה אפשר לראות כביכול "'מצד האמת' חלק מהלכותיה אמורות 'להשתנות' עם הזמן ח"ו", אבל לא - אם מבינים שהם הותרו בתור הסכמה מסוימת למצב הקיים (למרות שהגבילה אותו) אז כשהמציאות משתנה אפשר ללכת על פי רוח התורה שהגבילה ולהימנע לגמרי מההיתר למרות שההיתר הוא נצחי ועומד בעינו ככל התורה כולה.
[בתגובה הקודמת אמנם נראה שהפסקה השנייה מסבירה את הראשונה, אבל לא לכך התכוונתי אלא שבראשונה כתבתי שבאמת בתורה נראה בכמה מקומות בהם יש הבדלים בין גברים לנשים כמו שטען הטוען בלי להסביר מה הסיבה להבדל, ובפסקה השנייה הערתי על הסוג השני של ההבדלים שהם כן נובעים מהפלייה תרבותית]
במונחים שאני מניח שאתה משתמש כדי להגדיר "נחיתות" - נכון, אין ספק, על פי התורה האישה נחותה מהגבר.
העניין הוא שלא צריך להסתכל על זה במונחים האלו שהם פשוט לא נכונים תורנית ורוחנית. נחיתות זה לא כמו שמגדירים היום ולא כמו הרבה הגדרות של נחיתות.
המציאות התורנית היא שלזכר ונקבה יש תפקידים שונים בעולם, גם רוחנית, גם פיזית, גם נפשית, גם מנטלית, גם הלכתית ווכו' וכו'... - אישה שממלאת את ייעודה בעולם על הצד הטוב ביותר, לא נחותה מאף גבר שממלא את ייעודי בעולם על הצד הטוב ביותר. זאת בהנחה שאנחנו מאמינים בה' ובכך שהביא אותנו לעולם על מנת שנמלא את הייעוד שהוא הציב לנו. בהגדרות אחרות, שוב, אין ספק שיהיה אפשר "להוכיח" באלף דרכים, שהאישה נחותה בהרבה מהגבר. אז מה? אפשר כך גם להוכיח שאין אלוקים, אם ממש רוצים - אבל אנחנו לא עובדים לפי ההגדרות האלו.
שבת שלום
יש "המליכו ולא ממני"
ויש עוד הרבה מקורות
על מי ממליך
מתי
איך
ואיפה.
רצריך למצוא.
שהיא מקבלת הם דווקא כי יש חשיבות וערך למה שעושה.
לא הייתי מאד מתפעלת מהטיעונים. . אפשר להביא דברים לצד השני .
תרגום - ימכור אדם את בתו ולא יילווה בריבית (אפילו בהיתר מגוי). למה אדם יכול בכלל למכור את בתו? למה את בנו לא? למה הוא יכול לחתן אותה תמורת תשלום?
סתם דוגמה, אפשר להתעלם מהעובדות ולתת תירוצים דחוקים אבל זה לא משנה את המציאות.
נכונה.
זה לא הדוגמאות הקונקרטיות לבדן, זה מה שבאים לומר שממיחשות את העיקרון של יחס לאשה ביהדות.
א. קראת את התגובה שלי למעלה? לא טענתי שהאישה נחותה, את יכולה לראות שם.
ב. "אשה מתקדשת מדעתה" = אי אפשר לקדש בעל כורחה, זה נכון (בניגוד לתרבויות אחרות באותה התקופה, והתורה אכן תיקנה פה עוול כלפי נשים) אבל כן אפשר לחתן אותה בע"כ כשהיא קטנה ואח"כ כשתגדל היא יכולה למאן. חוץ מזה שהיא מתגרשת בע"כ אבל לא יכולה להתגרש מרצונה (=בעל כורחו של הבעל).
ג. את באמת חושבת שהיחס לגברים ונשים בתורה הוא שוויוני?
[לגבי הכותרת- לצאת בהצהרות (כוונתי לטענות של פותח השרשור) זה לא דמגוגיה? אז מה זה?....]
1. ככה זה נראה- אבל לא מחייב שזה ככה כלפי נשים.
כלומר- הדוג' של "כל המלמד את ביתו" ..וגם "ניזבין אינש ברתיה..." כן באות מכיוון כלשהוא של צדקנות [?] כלפי מה שמכונה "הדרת נשים". אבל באמת- צריך לראות באופן כללי + ראשונים, אחרונים, מהתורה עצמה- את היחס לאישה ביהדות.
2. אני לא למדתי מספיק ולא מכירה את כל הנימוק- אבל יש בהחלט את נאמנות האישה- שאם היא לא הייתה נאמנת היו הלכות קריטיות לא נמסרות לידיה [כשרות הבית ועוד עניינים] עיין "על ג עברות נשים מתות..."
3. אני לא חושבת שהיחס שוויוני. לא כל מה שגבר עושה אישה גם צריכה לעשות [ולהפך]
אני כן חושבת- שהיחס נובע מכוחות הנפש השונים וממבנה הנפש השונה של האיש והאישה.
וזה לא נכון גם כי לשקר אין רגליים ובסוף נשארים עם הטענות בלי תשובה ולא מרוויחים מזה כלום וגם מבינים את התורה לא נכון. ברור שיש אפליה לרעה ביחס בין נשים לגברים בתורה, רק צריך להבין למה. אני חושב שהסברתי את זה בתגובה הראשונה, את לא מסכימה עם ההסבר?
בכל מקרה נראה לי לא נכון להתעקש לטעון שאין יחס נחות לנשים בתורה (לזה התכוונתי 'אי שוויון') רק כדי 'להוציא את התורה בסדר'.
לצורך העניין להסביר למה השאלה לא נכונה זה גם תשובה, להגיד שאם התורה באמת אומרת שהאשה נחותה אז זה באמת ככה זאת גם תשובה. השאלה החשובה היא מה האמת, לא מה מתאים לי. מה שלא נכון זה להתעלם מהעובדה שהיחס הוא שונה לרעה לנשים, אפשר לטעון אחרת (ובשביל יהיה זה צריך להסביר את כל המקורות שמראים הפוך), אבל לא מתוך כוונה לסדר את התורה שתתאים לתפיסת העולם של הטוען.
כשכתבתי שיש הרבה שמעוותים את התורה לא התכוונתי אלייך.
וכן- זה נשמע אחרת כבר. זו מהותנפש חיה.השוני.
המילה שונה משמעה= לא דומה, נבדל מאחרים.
למילה "נחות" יש קונוטציה שלילית שמלבה פה את האש סביב הדיון.
בתורה יש כפייה ולא דמוקרטיה. נכון, איפה אתה רואה דמוקרטיה בתורה? למה צריכה להיות שם דמוקרטיה?
היחס לגויים צריך להיות זהה ליחס של דוד המלך לגויים - דוד המלך קיים מצוות, עשה מה שכתוב בתורה ומה שה' ציווה אותו. כל מי שהולך על פי דרך התורה ומקשיב לרבותיו שמנחים אותו בכל ההלכות האלו ובכלל - מקיים את דבר ה'. נכון, דוד הרג את אלו שרוצים להורגו, וכך גם אנחנו עושים, וכן הלאה... מה הבעיה בכך, לא הבנתי?
אבל לעתיד לבוא תתגלה מעלה האשה על הגבר
"נקבה תסובב גבר"
ו"אשת חיל עטר בעלה" בגלוי
ומי שרוצה כבר להתחיל לחיות גאולה - מוזמן

זו המתנה הכי גדולה. הכי שווה.
עוד סיבהנפש חיה.זה לא רציני.
ברור שהברכה "שלא עשני אישה" מציגה צדדים שבהם גבר עדיף על אישה.
אבל המחשבה שברכה אחת מייצגת לבדה את תפיסת התורה, היא צרה. בטח שאין כאן אפולוגטיקה, אלא יש כאן הרחבת הדעת.
והוכחות אפשר להביא מפה ועד מחרתיים.
בדברי מהות, צריך פשוט לקבל מרבותינו. בשביל זה התורה שבע"פ היא בע"פ. כדי שנקבל מרבותינו את הפרופורציות הנכונות, את ההבנה מהן המגמות.
לגבי הדמוקרטיה, זה עוד יותר מורכב ומסובך.
נכון שהתורה איננה דמוקרטית. ואת האמת, כנראה שגם נכון שהיחס לגויים צריך להיות כמו היחס של דוד לגויים - אבל כדי להבין את היחס של דוד לגויים, צריך להעמיק המון.
ואיכשהו, אם תפיסת אותו אדם צרה כנ"ל, נראה לי שהוא לא יידע להעמיק נכון
לכשירחיב מבחינת הזמן בע"V.
מה שאתה כותב הוא בסדר גמור ויש בו אמת.
אבל התורה רחבה מכדי שהפרשנות הזו על היחס לכמה מצוות נשים קיבלו, תהיה כל תפיסתה על נשים.
באמת כך, לא כאפולוגטיקה...
לא. כי מדובר בשלטון עם ישראל, אז מדובר בעצם בשלטון העם של ה'.
המטרה היא שנבחר בזה.
יכול היה הקב"ה לברוא אותנו מוכרחים לבחור בטוב...
או אפילו לברוא לנו דמות מובילה בעלת עוצמות שתכריח את כל העם לעבוד אותו.
לא עשה כך, כי רוצה שנבחר. כעם.
הוא רוצה שלטון העם שמוביל את דרכיו עפ"י שלטון ה'


^^^
במילה "נחותה" האם אתה מתכוון שהאישה היא בעלת סמכויות פחותות בהיררכיה המשפחתית,
או שאתה מתכוון שמעלתה העצמית (קדושתה, שיכלה, זכות הקיום שלה וכו') פחותה משל הגבר?
לפי מה שהבנתי, כוונת פותח השרשור היא לאפשרות השנייה, אם ככה אתה חושב אז אני חולק עליך.
כשאתה עונה "אז מה? לא נעים לאוזן?" אתה בעצם אומר - זאת השקפת התורה והמוסר האלוהי ואם היא לא מסתדרת עם המוסר שלך אתה צריך לבדוק את האוזן (= השקפת העולם שלך מעוותת ואתה צריך ליישר אותה ע"פ התורה, 'להוריד את הראש' ולבטל את המוסר האנושי כלפי המוסר האלוהי).
האמירה הזאת נכונה עקרונית אבל הרבה פעמים אנשים משתמשים בה כדי להצדיק עיוות מוסרי או השקפתי שהם השליכו מההשקפה שלהם על התורה והבינו אותה בצורה לא נכונה. יותר מזה - זה נתפס כצדיקות יתר כביכול להיות מבוטל לגמרי להשקפת התורה ולבטל את המוסר האנושי (לא שהוא תמיד נכון והרבה פעמים הוא הלך רוח זמני, אבל בהחלט יש מוסר אובייקטיבי) ובמקרים אחרים 'לזרוק את השכל' וכמה שאתה יותר מבטל את המוסר והשכל שלך אתה יותר 'דוס' וצדיק. אבל התורה היא חכמה מוסרית ועמוקה וצריך להתעמק בה ולהבין אותה לפני שמבטלים את השכל והמוסר הישר.
http://www.yeshiva.org.il/midrash/8
זה בקשר למעמד האישה ביהדות.
בקשר ליחס של דוד המלך לגויים - האם זו הלכה? ואם דוד התחתן עם הרבה נשים אז מותר היום לשאת יותר מאישה אחת?
ממתי לומדים הלכות מהנ״ך?
ההההה(אנחת יאוש).
אם ידעת שאני לא מתכוון באמת "לנאץ את ה'" אז לא היית צריך לרשום את זה.
בכל מקרה בספר העיקרים לרב יוסף אלבו במאמר השלישי, הוא משווה בין היתר אכילת בשר למשל להיתר אשת יפת תואר במלחמה ואומר שהם היתרים שעדיף שלא יממשו אותם. אמנם הוא לא משתמש ממש בביטוי "היתר בזוי" אבל ממכלול הדברים שהוא כתב אפשר להבין שהוא מתכוון ליותר גרוע מכך.
מה גם שלא צריך להיות "נבל ברשות התורה" וזה ביטוי שהרמב"ן משתמש בו.
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
או שנשארתם אותו הדבר?
ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..
ובכל זאת..
המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..
לא זכיתי שקרה..
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
ומוסיפים כמה שיכולים
בני אדם הם יצורים קטנים וחלשים
הרצון להשתנות תמיד מתבדה