ב"ה
הי לכם,
רציתי להתייעץ בנושא קצת רגיש לי כי החלטתי שמספיק לשמור את החששות ופשוט להתייעץ מה הכי נכון לעשות..
אני כותבת פה הרבה אבל הפעם בחרתי באנונימי..
אנא לא לכתוב לי באישי כי אני לא פותחת מכל מיני סיבות..תודה על ההבנה!
יש לי בן מתוק עם אופי מקסים ומלאכי, ילד חכם ב"ה ובריא שנולד עם מבנה ראש קצת מעניין..המצח שלו בולט מאוד, כל המבנה פנים מאוד מוארך, כבר כשהיה בן שנה הלכנו איתו לבדיקות והכל וב"ה הכל יצא תקין, ואפילו נפגשנו עם רופא גדול שראה את הנתונים והילד והחליט שכנראה זה מבנה הראש שלו (ייתכן שנסגרו תפרים מוקדם מידי אבל אין לזה תקנה ומשמעות חוץ מהצד החיצוני)
אחרי שהכל ב"ה אלף פעמים יצא תקין אנחנו במעקב (בהוראת הרופא) פעם בשנה לוודא שאין לחץ וחוץ מזה ב"ה הכל ממש בסדר,
ילד מתוק שמתפתח יפה , אמנם בהתחלה קצת הדאיג אותנו אבל מהר מאוד הדביק את הקצב והוא כבר קורא (עדיין בגן ) ..
אבל.....המראה החיצוני...
בעיני מכיון שאני אמא שלו והתרגלתי לא מפריע לי כלל המבנה ראש שלו, הוא כזה ילד מתוק שאני בכלל לא רואה את זה...
אבל כשהחברה נכנסת לתמונה מתחילה הבעיה,
אחותו כבר שאלה אותי פעם למה הוא ככה ואני אמרתי לה שככה הוא נולד וכל אחד נולד עם ראש אחר, היא קיבלה את זה ולא שאלה שאלות יותר מידי, אבל הילד מתלונן שהחברים בגן כל הזמן מציקים "ראש אגס" ![]()
ממש כשהיה קטן הייתי מכחישה ואומרת לו שזה לא נכון, היום מכיון שהוא גדל והוא בא ושואל אותי למה אומרים שיש לי ראש כזה גדול אני אומרת לו שזה בגלל שיש לו המון שכל והוא מאוד חכם..למחרת הוא הכריז בגן לכולם שיש לו המון שכל ולכן הראש שלו כזה וכולם בגן ממש אומללים שיש להם ראש קטן...(בחרתי לא להכחיש כי הרי יום אחד הוא יבין...)
אז ב"ה איכשהו התרגלו בגן אבל כשאני מגיעה איתו לאירועים משפחתיים, בית כנסת ,חוג שהוא אוהב או כל מקום אנשים מסתכלים וילדים צוחקים..והוא כ"כ נעלב שעולים לי דמעות ואני רק מחבקת חזק ואומרת שהוא הכי הכי..
ובלילה אני פשוט בוכה בכרית..ילד כזה מתוק, חכם, כ"כ טהור עם אופי נדיר ממש , איך אני עוזרת לו?(וגם לעצמי
)
הרופא אמר שאפשר ניתוח פלסטי אם אנחנו רוצים (מבנה וניתוח לפתיחת תפרים וקסדה זה עד 7 חודשים ) אבל כמובן שלא נעיז לסכן את ראשו בשביל משו חיצוני (וגם הרופא בדעה הזו שלא נדבר הלכתית..)
רק להדגיש שבבית אנחנו לא מדברים על זה כלל ואף אחד לא מעלה את הנושא..התרגלנו אליו ככה ואנחנו אפילו לא רואים בכך משהו חריג...
אחרי כל הסיפור הארוך 2 שאלות :
1. מה הייתי מציעים לי לומר לו?איך לעזור לו כדי שיהיה לו ביטחון לענות לחברים, לא להעלב, לאהוב את עצמו כך?
2. האם אתם מכירים בכל אופן כן שיטה שיכולה לעזור בלי להסתכן לסדר את מבנה הגולגולת?
תודה רבה ושבוע טוב !!