שאלה לגבי משהו שציפי חוטובלי אמרהkly3
ראיתי פרק של גב האומה איתה.
בין השאר שאלו אותה אם היא בעד מדינת הלכה והיא ענתה שלא. יהיא אמרה שמדינת הלכה זה קונספט איראני והיהדות לא דוגלת במדינת הלכה. יכול להיות?

ובכלל מה הכוונה במדינת הלכה? האם הכוונה למשפט המתבסס על המשפט העברי, או שהכוונה למדינה שבה ההלכה המחמירה וה"לכתחילית" היא הקובעת?

איפה בכלל כתוב שהאידיאל זו מדינת הלכה לכתחילית ולאו דווקא בדיעבדית?

לדעתי זה היבוש הגדול ביותר בהיסטוריה של הפורוםkly3

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

התחלתי לכתוב משהו והסתבכתי, אז עזבתימוטיז

תראה, שלטון דמוקרטי שואב את כוחו מהנתינים, ממילא ההלכה לא רלוונטית לגביו..

מערכת משפט זה עניין אחר, זו מערכת של צדק ובירור אמיתות וכו'

אוקיי אבלkly3

מה באמת היחס למדינת הלכה? האם זו השאיפה שלנו? מדינת הלכה?

ולמה היא התכוונה בזה שהיהדות לא דוגלת במדינת הלכה?

האמוטיז

כוונתה מן הסתם לזה שה"יהדות" רוצה שתהיה בחירה, ולא שהחוק יחייב וכו'.. 

ואני לא יודע מה זה בדיוק מדינת הלכה..

מה עשית ממנה רבנית. אז אמרה...מבקש אמונה

לא קשור לרבנית. פשוט לא ציפיתי לזה.kly3

זה סתם היה סיפור רקע כדי לשאול את השאלה שלי.

עד עכשיו חשבתי(לא בררתי את זה אף פעם למעשה) שהאידיאל הוא מדינת הלכה, ומתברר שלא כן הוא.

אז רציתי לשאול מה זה מדינת הלכה, איפה כתוב  שצריך מדינת הלכה אם בכלל, והאם זו השאיפה שלנו?

כי עושה רושם שלא.

אז למה הכוונה כשאומרים כל הזמן שהמדינה צריכה ללכת ע"פ חוקי התורה ולא ערכאות גויים וכאלה....

איך התברר לך שלא? אני תמיד ידעתי שכןמבקש אמונה

בזמן שהיה סנהדרין היו מלקים\ כופין\ מוציאים להורג אפילו את מי שעובר על התורה... או על דברי הסנהדרין (זקן ממרא)

זה לא נקרא מדינת ההלכה?

מדינת הלכה ללא משיח זה מתכון לשחיתותאוריה,
בדיוק כמו דעאש
אם למשל היה מתמנה לסנהדרין אחד מהרבנים הגדולים שהתגלה כנואף, והיה בשם התורה שורף/סוקל/עורף ראשים של גברים שיש לו רומן עם בת זוגם.
או רב גדול שהתגלה כרודף בצע היה מנכס לעצמו רכוש באותה דרך דלעיל.
וכולי...
בתקופת בית שניkly3
גם כשהיה סנהדרין, היו קונים כהונה גדולה בכסף.

מדינת הלכה זה ממש לא מתכון לחפות משחיתות.
לדעתי הטעות היא בעצם ההשוואה לאיראן.חרותיק
אם באיראן הולכים לפי השריעה וזה מצדיק לעשות פשעים נגד אנשים תמימים,
אז זה בהחלט לא מה שאנחנו רוצים.
אנחנו כן רוצים מדינה ששובתת בשבת, וששומרת שמיטה, ושיש בה דין צדק וכו׳ נכון?
וכן הולכת לפי חוקי התורה. בודאי.

ואם סנהדרין, לא כ"כ מהר סנהדרין הורגת ומלקה.
צריך עדים והתראה בכל מיני תנאים בשביל להגיע לזה.
וחשבונות שמיים גם ככה אנחנו משאירים לשמיים.
המדינה שובתת בשבתkly3
הפרהסיה ומוסדות הציבור שובתים, פשוט המדינה לא מתערבת בחיי הפרט של מי שמחליט לחלל.

רז השאלה האם זה כבר נחשב מדינת הלכה ( לפחות בנושא הזה ) או שצריך גם להכריח לשמור שבת שבת למשל?
לא נכוןטוביה2

הפרסיה לא שובתת - תגורי ליד כביש בעיר ותביני עד כמה

מוסדות הציבור לא ממש עובדים כל השבוע אבל בלי קשר יש זיקה בין השלטון לבין רצון לקבלת תרומות מיהודי העולם אז קצת מראים יהדות ולכן יום השביתה הוא בשבת זה לא שחס וחלילה שובתים בשביל השבת

שמירת שבת במרחב הציבורי - משמעותה אי חילול שבת בפרסיה

יום המנוחה הרישמיkly3
הוא יום שבת. *בהגדרה* יום המנוחה חל ביום שבת *בגלל* מסורת ישראל. הכנסת ומוסדות ציבור לא עובדים בשבת כי החוק קבע שזה יום המנוחה, והוא נקבע יום המנוחה בגלל המסורת.

התאריך הרישמי של המדינה הוא תאריך עבריי. בספר החוקים, על כל חוק רשום התאריך העברי שלי.

אסור למכור חמץ בפסח באופן רישמי. יש אנשים שלא מקשיבים לחוק הזה ומעדיפים לקבל קנסות, אבל החוק קיים.

אסור לגדל חזיר בארץ. יש קיבוצים שעוקפים את זה אבל החוק קיים.

נישואין וגירושין *בהגדרה* הם לפי הרבנות. זה מעוגן בחוק.

ולאחרונה רצו לעגן בחוק את ערך לימוד התורה כערך לאומי. דווקא בחוק הגיוס של לפיד רצו לעגן את הערך הזה.

בחוק הישראלי יש חוק יסוד שאומר שבמקרה ובחוק הרגיל מתקשים להגיע להכרעה, פונים אל המשפט העברי כדי להכריע.

כבר היום יש הרבה שופטים שבפסיקה שלהם הרבה פעמים שואבים מהמשפט העברי את הפסיקה שלהם. אליקים רובינשטיין הוא כזה

כל הדברים האלה ועוד הרבה אחרים הם לא "מקרה". הם מלכתחילה באו מתוך המסורת והתרבות היהודיים.
מזל שאנחנו יהודים, אה?חרותיק
אז ב"ה יש הרבה התקדמות בעניין.
אבל התכוונתי שממש כולם ישבתו.
חוץ מחירום כמו בי"ח ומכבי אש וכאלו.
שלא רק שלא יצאו לבלות, אלא לא יהיה איפה לבלות בלילות שישי (בלשון העם).

צר לי לבשר לך, המצב היום הוא ממש לא האידיאל שלנו לגבי שמירת שבת.
אולי זה יום המנוחה הרשמי, אבל זה גם יום הטיולים והים הרשמי.
כשגרתי אצל ההורים אף פעם לא היה שקט בכביש מתחתינו.
מלא יולדות, אה? נפתלי הדג
הלוואי.חרותיק
כנראה רצו לידה טבעית בים, עם גלגל ים וקרם שיזוף וכל המשפחה מסביב.
בימינו הכל אפשרי..
לא אמרתי שהמצב אידיאלי.kly3

אמרתי שהמצב הוא טוב, ואפילו טוב מאוד ביחס ל 2,300 שנות גלות מאז בית ראשון.

לדעתי, מבירור קצר יחסית שעשיתי, בשביל להגיע למצב של מדינת הלכה, קודם כל צריך שכל העם ירצו לשמור על ההלכה. לכונן מדינת הלכה כשהרוב עדיין לא רוצה, זה לא האידיאל. קודם שירצו, אח"כ שיכוננו. כי אי אפשר לכפות הלכה על מי שלא רוצה לשמור עליה. לזה כנראה ציפי חוטובלי התכוונה שזה קונספט איראני. כלומר, לכפות הלכה גם על מי שלא רוצה.

שאלת מה אנחנו רוצים.חרותיק
מה בתכל׳ס אפשר לעשות היום? זה שאלה מאד שונה.
ועליה אני חושבת שהתשובה היא הרבה קירוב לבבות ומפגשי פנים אל פנים.
לא נראלי שאפשר ליצור היום מציאות של מדינת תורה והלכה כמו שבאמת היינו רוצים,
אבל צריך לזכור מה השאיפה ולשם לכוון..
אבל מה זה קשור למדינה?עוד סתם אחד

אתה מתכוון לחברה. האם המדינה צריכה לדעתך לכפות דברים כאלו? 

אם לא - אז זו בדיוק נקודת המחלוקת בינך לבין ציפי חוטובלי. 

דיברת אלי? כי התגובה שלך היא אלי.חרותיק
ואני בת, אגב..
כן, דיברתי אלייך. סליחה על הטעות המגדרית עוד סתם אחד

אז אני אענהחרותיק
אני לא יודעת.
מדינה, מדינה דמוקרטית בעצם, זה משהו חדש, המצאה של הדורות האחרונים. אין איך ללמוד על זה מהעבר..
בעבר בימי מלכות דוד ושלמה העם שמר מעצמו,
ובימי יאשיהו היו כופים אותם לשמור.
כנראה שלמלך היתה סמכות לכפות.

והיום, זה די מבלבל, כי דמוקרטיה מצד אחד מזכירה לי את איש הישר בעיניו יעשה,
שזה ממש לא עושה קונוטציה חיובית.
מצד שני, נשמע מוזר באמת לכפות על כולם שמירת מצוות.

אני חושבת שבעוד X שנים, (קשה לי להאמין שבקרוב ממש)
כשהנהגת המדינה תהיה דתית ותורנית,
אז החוקים שלה יהיו גם הם כאלו.
ומי שיעבור עליהם ויתפס, ייענש, כמו כל דבר היום.
מי שיעשה בבית, אז כמו פעם, העונש כנראה יגיע בידי שמיים.
ככה אני רואה מדינת הלכה.
וזה לא נשמע לי כ"כ גרוע.
סה"כ אנחנו רוצים שיעזרו לנו לשמור על התורה, שלא יהיו פיתויים ומכשולים..

יש לי תחושה שגם ציפי חוטובלי חושבת ככה,
אבל כשהיא אומרת מדינת הלכה ויודעת מה האנשים ששומעים אותה מבינים מזה, אז היא אומרת, לא זה לא מה שאנחנו רוצים.
תכל׳ס גמני אומרת..
כשמדברים על המדינה כמו שהיא היום, ולהפוך אותה למדינת הלכה בכוח, נשמע לי אסון.
ובמלים אחרות,עוד סתם אחד

את בעצם אומרת שהאידיאל הוא שאנשים יקיימו את הדברים מרצונם, ולא בכפייה. הווה אומר: זה לא קשור למדינה, אלא לחברה. 

אני חושב שזה דבר די בסיסי שאם בן אדם סבור שישנה אמת, ושהוא די קרוב אליה, שהוא ירצה שגם השכן שלו יהיה קרוב אליה. ולכן בד"כ אנשים דתיים רוצים שאנשים יהיו דתיים כמותם, ואנשים חילוניים רוצים שאנשים יהיו חילוניים כמותם. אבל זה לא קשור לשאלה האם אני רוצה שהמודל שהמדינה שלי תתנהל בו יהיה להפוך את כולם לדתיים / חילוניים כמוני. 

לצורך העניין, אני לא חושב שהסנהדרין הוציאה אי פעם להורג מישהו מדין תורה. יש סיפורים על 'מיגדר מילתא' בשל כך שהדור היה פרוץ בעריות. אבל על פי ההלכה של גזר דין מוות מדאורייתא? 

אני בספק אם יכולה באמת להתרחש קונסטלציה שבה שני עדים רואים פלוני עומד לעשות עבירה חמורה, מתריעים בפניו, הוא עונה להם "על מנת כן אני עושה" ותוך כדי דיבור מבצע את העבירה. 

אם זה מה שאת מתכוונת ב'מדינת הלכה' - אני לא חושב שמישהו בעולם יתנגד לזה... אבל זה לא מה שאת מתכוונת אליו, אלא כאמור - למשהו יותר חברתי, שאני לא רואה סיבה לערב בו את המדינה. 

בנוגע לתקופת דוד ושלמה - אני לא בטוח שאני מסכים עם הנתונים (לפחות נשותיו של שלמה עבדו עבודה זרה, ולא סביר להניח שהוא הקים במות לכל אליל שקיים רק בשבילן. סביר שהיה לזה ביקוש נוסף. הסיפורים על מה שקורה בתוך ביתו של דוד לא מלמדים בהכרח שהיחס לרצח, לאונס ולניאוף היה הכי אידיאלי בעולם). 

בכל מערכת חוקים יש כפיהה-מיוחד
נו, ו-עוד סתם אחדאחרונה

אז מה? השאלה היא מה תוכן הדברים שהמדינה צריכה לכפות עליהם, לא האם מדינה צריכה לכפות בכלל. כל ההצדקה לקיומה של מדינה הוא כי היא כופה על אזרחיה מערכת חוקים מסוימת. 

אבל - בדיוק כמו שאם היית חי בחברה נוצרית לא היית רוצה שיכפו עליך חוקים נוצריים, אלא רק חוקים 'אזרחיים', כך גם החילוני המצוי לא מעוניין שבמדינה דתית-יהודית (לא משנה כרגע מה ההגדרה של מדינה כזאת) היו כופים עליו חוקים דתיים-יהודיים, אלא רק חוקים 'אזרחיים'. 

ודרך אגב, אני בן.kly3
איך הלכה מחמירה זה לכתחילה?עוד סתם אחד

הנחת יסוד בעייתית ביותר. 

ואני באמת לא חושב שצריך לעשות 'שטייגען' מדברים שמישהו אמר בגב האומה. 

ממש לאkly3
זה היה בשביל לברר את העניין.

אחרי הכל היא מלב ליבו של הציבור שלנו, אז מעניין אותי לדעת מה היחס מבחינת לימוד למדינת הלכה ביהדות.

האם זה משפט עברי, שזה דיני ממונות בעיקר או בעצם הלכה כמו סנהדרין של אז?

ומה היחס לחוקים "אזרחיים" במדינה?

לדעתי עמוד הימיני לרב ישראלי מרחיב על זה.

כמו בהרבה ויכוחים,עוד סתם אחד

הכותרת נועדה להסעיר את הרוחות. 

אנשים חילונים שומעים 'מדינת הלכה' וישר מזנקים לשוחות (לא כולם, אגב - בדיוק כמו שלא כל הדתיים ימסרו את נפשם למען זה). וזאת למרות, שכפי שציינת בהודעה אחרת כאן, הם חיים במדינה שהרבה מהפרהסיה שלה מתנהלים על פי קביעות הלכתיות (ובראש ובראשונה שאלות של זהות אזרחית: גם אם נותנים היום אזרחות למי שאבא שלו יהודי - היהדות של אבא שלו ודאי נקבעה על פי האמא שלו... ועוד כהנה וכהנה). האם כשתעמיד אותם על הנתונים הללו הם יגידו שהם באמת מעדיפים שלא יישאר כל זכר למשהו שאי פעם כתב מישהו הנושא את התואר רב בפרהסיה של מדינת ישראל? ספק בעיניי אם תמצא אחוז אחד שיענה שזו אכן משאת נפשו (אבל אולי אני אופתע. מי יודע?). 

במלים אחרות - אין דבר כזה 'היחס למדינת הלכה ביהדות'. יש דעות לגבי האופן שבו יש לעצב את המדינה שיהודים אמורים לנהל בארץ ישראל. וכיוון שבמשך אלפי שנים יהודים לא דנו בנושא, מגוון הדעות שתשמע היום (גם מרבנים, לא רק מציפי חוטובלי) יהיה רחב ביותר, ולעתים גם מפתיע ביותר (רבנים חרדיים קיצוניים בכלל לא יחשבו שיש משמעות לשאלה הזאת; ורבנים שנחשבים למקלים ביותר באי אלו עניינים שמעלים לקוראי ערוץ 7 את הסעיף עשויים לסבור שמבחינה עקרונית במדינה האידיאלית צריך למנות רב לראש הממשלה, גם אם זה לא ישים כרגע). וגם אחרי מגוון הדעות הזה - השאלה מה ישים גם עשויה להשפיע על העמדה שהדובר ינקוט בה.

כנ"ל שאלות בנוגע להבחנות כלליות במציאות ישפיעו על התשובה: אח שלי, נניח, באמת מאמין שרוב ככל אזרחי המדינה ישמחו שדברים יתנהלו יותר על פי ההלכה, ושהמתנגדים הם קומץ בעל עמדות כוח בתקשורת, ולכן שומעים בעיקר אותם - ממילא המוכנות שלו להרחיק לכת בנוגע לכפייה על נושאים מסוימים הרבה יותר גדולה משלי, שחושב שכיום בסך הכל רוב האנשים לא מעוניינים שירדו לחייהם. מה זה אומר לגבי מה שאני חושב על המדינה האידיאלית? לא יודע אם יש דבר כזה. האם המדינה של דוד המלך היתה אידיאלית? האם אני מעדיף לחיות בתקופתו? לא. אני מעדיף לחיות היום - ואם המחיר שדרוש הוא פחות כפייה דתית אז אני מוכן לשלם אותו... 

בקיצור - תגדיר טוב יותר את השאלה ואז אוכל לענות לך שוב באריכות...

ומה חשוב מה אמרה? היא מנהלת לנו את המחשבות? מיותר לחשוב עליהיותש

אם לא מדברים על דברי השרה אלה על דעתנו האישיתטוביה2

אז מדינת הלכה בעני היא מדינה שכופה את שמירת ההלכה במרחב הציבורי ושמערכות הממשל שלה הן לפי התורה (איסור נבחרים לא יהודים, צבא כהלכה, וחינוך לדרך ה').

לגבי המרחב הפרטי - די ברור לי שגם לפי ההלכה לא כופים אבל זה כבר מקום לדיון אחר

בכול מקרה השלטון הנוכחי כמובן לא קשור לתורה בשום צורה ולפי חלק מהפוסקים גם אינו נחשב לטון ישראל - אלה מעין "אוטונומיה" המנוהלת על עדי ישראל וע"י הוראות מגבוה של אומות העולם 

זה לא כזה "כמובן" כהגדרתךkly3
יש דברים שהם בוודאי כן לפי רוח ההלכה במדינה. יש גם דברים שלא אבל מכאן להשליך שאין שום דבר במרחב הציבורי שהוא לפי ההלכה המרחק רב.

ע"פ כל הסקרים של הלמ"ס הציבור זז ימינה ויותר חוזר לשורשים של היהדות.
מה זה קשורטוביה2

הידעת כי בארצות הברית מקפידים על חלק מעשרת הדברות??

זה שבדך מקרה הכללים שהשלטון מחליט לכפות עלינו דומים לחוקי ה' זה לא הופך את המדינה ליהודית

אין דבר כזה מדינת הלכה.נפתלי הדג
לפחות לא מדינה של ההלכה היהודית...
ההלכה לא נועדה להוות מערכת משפט חוקתית לחיי היום יום אלא משהו מעבר לזה שמתייחס לרמה מסוימת בחיי היהודי. באופן יסודי, לצד ההלכה אמורות להתקיים שתי מערכות חוקתיות - דין המלך ותקנות העיר, של הרבה מהדעות הן מערכות חוץ-דתיות שיכולות אפילו לסתור את ההלכה לפעמים (!).
תגדיר מדינת הלכהmatan

האידאל הוא אכן מדינה שמנוהלת על פי עקרונות ההלכה ומטרתה היא אחת ועיקרית - הגדלת שם ה' בעולם.
יש הלכות מדינה והלכות ציבור, ויש גדולים שעסקו בזה.
למעשה יש מעט מאוד כתבים בנושא מכיוון שזה היה לא רלוונטי לחלוטין במשך אלפי שנים.
יש את הרמב"ם, יש אחריו את "הלכות מדינה" שנפסקו לפני דור ע"י הציץ אליעזר, כרך שלם שנועד לזה בשו"ת שלו(היום כבר קשה למצוא את הספר, כי הבן, שהוא בעל הזכויות לא מוכן להוציא לאור מסיבותיו שלו), באופן מסודר קשה למצוא חוץ מזה

קבצים שמיוחדים אך ורק לכך.
האידאל הוא אכן מדינה שחיה את חזון הנביאים על פי ההלכה שבידינו.
כן, יש הלכות מלכים, ברמב"ם, ויש הלכות למערכת המשפט ולמערכת המדינית ולמערכת הכלכלה והצבא, וכל אלו צריכים וחייבים
להתקיים במדינה יהודית, וזה האידאל שלפחות אני קיבלתי מרבותיי.
ובמדינת הלכה הסמכות הפוסקת היא אכן הסנהדרין הגדולה ואם לא סנהדרין אז בית דין, והוא פוסק על פי דיני תורה.
ובמדינת הלכה כופים על המצוות, כי זו ההלכה ואדם שיחלל את ה' בכל אחד מאיסורי תורה או חכמים יכפו אותו.
במדינת הלכה לא נכנסים לבית של אנשים ולא בודקים אם ברכת אחרי שיצאת מהשירותים או כמה זמן אתה מתפלל עמידה,
אבל כן- הציבוריות הכללית עומדת במבחן ההלכה.
ושלא תטעה ותחשוב שהמציאות כרגע היא שלא נכנסים לך, פשוט מגדירים אחרת, יש איסור התרעטלות בציבור, מעוגן בחוק,

ואפשר לקבל על כך קנסות כבדים, השאלה היא מה ההגדרה של התערטלות. אז היום ההגדרה היא כמה שנוח למדינה כרגע,
במדינת הלכה זה יוגדר על פי ההלכה. יש הגבלות על עסקים, משפט וכו'- על פי דעת המדינה(חוק עות'מאני ובריטי, רגולציות

כלכליות והסכמים בינלאומיים כלכליים, התחייבות והסכמי מסחר).
בנוסף לכך יש הגדרה למי ראוי ויכול להיות מלך בישראל, יש מחלוקת האם ראש ממשלה שנבחר בדמוקרטיה יש לו דין מלך,
ואם יש כמה חזק הדין ולאיזה עניינים...

אם כבר מדברים...ה-מיוחד
הזכרת את הציץ אליעזר וזה שהבן שלו לא מוכן להוציא לאור, יש לזה בסיס הלכתי?
למה?matan

אני חושב שהיא התכוונה להלכתחילית והמחמיר מדינת הלכהרחמו
אבל מדינה על פי ההלכה בלי חומרות וזה .. אני חושב שכל דתי רוצה .. מה הם לא רוצים גאולה? שיהיה מדינת הלכה
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודקאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך