שאלה לגבי משהו שציפי חוטובלי אמרהkly3
ראיתי פרק של גב האומה איתה.
בין השאר שאלו אותה אם היא בעד מדינת הלכה והיא ענתה שלא. יהיא אמרה שמדינת הלכה זה קונספט איראני והיהדות לא דוגלת במדינת הלכה. יכול להיות?

ובכלל מה הכוונה במדינת הלכה? האם הכוונה למשפט המתבסס על המשפט העברי, או שהכוונה למדינה שבה ההלכה המחמירה וה"לכתחילית" היא הקובעת?

איפה בכלל כתוב שהאידיאל זו מדינת הלכה לכתחילית ולאו דווקא בדיעבדית?

לדעתי זה היבוש הגדול ביותר בהיסטוריה של הפורוםkly3

צוחק

מה, כבד מידי?!?

התחלתי לכתוב משהו והסתבכתי, אז עזבתימוטיז

תראה, שלטון דמוקרטי שואב את כוחו מהנתינים, ממילא ההלכה לא רלוונטית לגביו..

מערכת משפט זה עניין אחר, זו מערכת של צדק ובירור אמיתות וכו'

אוקיי אבלkly3

מה באמת היחס למדינת הלכה? האם זו השאיפה שלנו? מדינת הלכה?

ולמה היא התכוונה בזה שהיהדות לא דוגלת במדינת הלכה?

האמוטיז

כוונתה מן הסתם לזה שה"יהדות" רוצה שתהיה בחירה, ולא שהחוק יחייב וכו'.. 

ואני לא יודע מה זה בדיוק מדינת הלכה..

מה עשית ממנה רבנית. אז אמרה...מבקש אמונה

לא קשור לרבנית. פשוט לא ציפיתי לזה.kly3

זה סתם היה סיפור רקע כדי לשאול את השאלה שלי.

עד עכשיו חשבתי(לא בררתי את זה אף פעם למעשה) שהאידיאל הוא מדינת הלכה, ומתברר שלא כן הוא.

אז רציתי לשאול מה זה מדינת הלכה, איפה כתוב  שצריך מדינת הלכה אם בכלל, והאם זו השאיפה שלנו?

כי עושה רושם שלא.

אז למה הכוונה כשאומרים כל הזמן שהמדינה צריכה ללכת ע"פ חוקי התורה ולא ערכאות גויים וכאלה....

איך התברר לך שלא? אני תמיד ידעתי שכןמבקש אמונה

בזמן שהיה סנהדרין היו מלקים\ כופין\ מוציאים להורג אפילו את מי שעובר על התורה... או על דברי הסנהדרין (זקן ממרא)

זה לא נקרא מדינת ההלכה?

מדינת הלכה ללא משיח זה מתכון לשחיתותאוריה,
בדיוק כמו דעאש
אם למשל היה מתמנה לסנהדרין אחד מהרבנים הגדולים שהתגלה כנואף, והיה בשם התורה שורף/סוקל/עורף ראשים של גברים שיש לו רומן עם בת זוגם.
או רב גדול שהתגלה כרודף בצע היה מנכס לעצמו רכוש באותה דרך דלעיל.
וכולי...
בתקופת בית שניkly3
גם כשהיה סנהדרין, היו קונים כהונה גדולה בכסף.

מדינת הלכה זה ממש לא מתכון לחפות משחיתות.
לדעתי הטעות היא בעצם ההשוואה לאיראן.חרותיק
אם באיראן הולכים לפי השריעה וזה מצדיק לעשות פשעים נגד אנשים תמימים,
אז זה בהחלט לא מה שאנחנו רוצים.
אנחנו כן רוצים מדינה ששובתת בשבת, וששומרת שמיטה, ושיש בה דין צדק וכו׳ נכון?
וכן הולכת לפי חוקי התורה. בודאי.

ואם סנהדרין, לא כ"כ מהר סנהדרין הורגת ומלקה.
צריך עדים והתראה בכל מיני תנאים בשביל להגיע לזה.
וחשבונות שמיים גם ככה אנחנו משאירים לשמיים.
המדינה שובתת בשבתkly3
הפרהסיה ומוסדות הציבור שובתים, פשוט המדינה לא מתערבת בחיי הפרט של מי שמחליט לחלל.

רז השאלה האם זה כבר נחשב מדינת הלכה ( לפחות בנושא הזה ) או שצריך גם להכריח לשמור שבת שבת למשל?
לא נכוןטוביה2

הפרסיה לא שובתת - תגורי ליד כביש בעיר ותביני עד כמה

מוסדות הציבור לא ממש עובדים כל השבוע אבל בלי קשר יש זיקה בין השלטון לבין רצון לקבלת תרומות מיהודי העולם אז קצת מראים יהדות ולכן יום השביתה הוא בשבת זה לא שחס וחלילה שובתים בשביל השבת

שמירת שבת במרחב הציבורי - משמעותה אי חילול שבת בפרסיה

יום המנוחה הרישמיkly3
הוא יום שבת. *בהגדרה* יום המנוחה חל ביום שבת *בגלל* מסורת ישראל. הכנסת ומוסדות ציבור לא עובדים בשבת כי החוק קבע שזה יום המנוחה, והוא נקבע יום המנוחה בגלל המסורת.

התאריך הרישמי של המדינה הוא תאריך עבריי. בספר החוקים, על כל חוק רשום התאריך העברי שלי.

אסור למכור חמץ בפסח באופן רישמי. יש אנשים שלא מקשיבים לחוק הזה ומעדיפים לקבל קנסות, אבל החוק קיים.

אסור לגדל חזיר בארץ. יש קיבוצים שעוקפים את זה אבל החוק קיים.

נישואין וגירושין *בהגדרה* הם לפי הרבנות. זה מעוגן בחוק.

ולאחרונה רצו לעגן בחוק את ערך לימוד התורה כערך לאומי. דווקא בחוק הגיוס של לפיד רצו לעגן את הערך הזה.

בחוק הישראלי יש חוק יסוד שאומר שבמקרה ובחוק הרגיל מתקשים להגיע להכרעה, פונים אל המשפט העברי כדי להכריע.

כבר היום יש הרבה שופטים שבפסיקה שלהם הרבה פעמים שואבים מהמשפט העברי את הפסיקה שלהם. אליקים רובינשטיין הוא כזה

כל הדברים האלה ועוד הרבה אחרים הם לא "מקרה". הם מלכתחילה באו מתוך המסורת והתרבות היהודיים.
מזל שאנחנו יהודים, אה?חרותיק
אז ב"ה יש הרבה התקדמות בעניין.
אבל התכוונתי שממש כולם ישבתו.
חוץ מחירום כמו בי"ח ומכבי אש וכאלו.
שלא רק שלא יצאו לבלות, אלא לא יהיה איפה לבלות בלילות שישי (בלשון העם).

צר לי לבשר לך, המצב היום הוא ממש לא האידיאל שלנו לגבי שמירת שבת.
אולי זה יום המנוחה הרשמי, אבל זה גם יום הטיולים והים הרשמי.
כשגרתי אצל ההורים אף פעם לא היה שקט בכביש מתחתינו.
מלא יולדות, אה? נפתלי הדג
הלוואי.חרותיק
כנראה רצו לידה טבעית בים, עם גלגל ים וקרם שיזוף וכל המשפחה מסביב.
בימינו הכל אפשרי..
לא אמרתי שהמצב אידיאלי.kly3

אמרתי שהמצב הוא טוב, ואפילו טוב מאוד ביחס ל 2,300 שנות גלות מאז בית ראשון.

לדעתי, מבירור קצר יחסית שעשיתי, בשביל להגיע למצב של מדינת הלכה, קודם כל צריך שכל העם ירצו לשמור על ההלכה. לכונן מדינת הלכה כשהרוב עדיין לא רוצה, זה לא האידיאל. קודם שירצו, אח"כ שיכוננו. כי אי אפשר לכפות הלכה על מי שלא רוצה לשמור עליה. לזה כנראה ציפי חוטובלי התכוונה שזה קונספט איראני. כלומר, לכפות הלכה גם על מי שלא רוצה.

שאלת מה אנחנו רוצים.חרותיק
מה בתכל׳ס אפשר לעשות היום? זה שאלה מאד שונה.
ועליה אני חושבת שהתשובה היא הרבה קירוב לבבות ומפגשי פנים אל פנים.
לא נראלי שאפשר ליצור היום מציאות של מדינת תורה והלכה כמו שבאמת היינו רוצים,
אבל צריך לזכור מה השאיפה ולשם לכוון..
אבל מה זה קשור למדינה?עוד סתם אחד

אתה מתכוון לחברה. האם המדינה צריכה לדעתך לכפות דברים כאלו? 

אם לא - אז זו בדיוק נקודת המחלוקת בינך לבין ציפי חוטובלי. 

דיברת אלי? כי התגובה שלך היא אלי.חרותיק
ואני בת, אגב..
כן, דיברתי אלייך. סליחה על הטעות המגדרית עוד סתם אחד

אז אני אענהחרותיק
אני לא יודעת.
מדינה, מדינה דמוקרטית בעצם, זה משהו חדש, המצאה של הדורות האחרונים. אין איך ללמוד על זה מהעבר..
בעבר בימי מלכות דוד ושלמה העם שמר מעצמו,
ובימי יאשיהו היו כופים אותם לשמור.
כנראה שלמלך היתה סמכות לכפות.

והיום, זה די מבלבל, כי דמוקרטיה מצד אחד מזכירה לי את איש הישר בעיניו יעשה,
שזה ממש לא עושה קונוטציה חיובית.
מצד שני, נשמע מוזר באמת לכפות על כולם שמירת מצוות.

אני חושבת שבעוד X שנים, (קשה לי להאמין שבקרוב ממש)
כשהנהגת המדינה תהיה דתית ותורנית,
אז החוקים שלה יהיו גם הם כאלו.
ומי שיעבור עליהם ויתפס, ייענש, כמו כל דבר היום.
מי שיעשה בבית, אז כמו פעם, העונש כנראה יגיע בידי שמיים.
ככה אני רואה מדינת הלכה.
וזה לא נשמע לי כ"כ גרוע.
סה"כ אנחנו רוצים שיעזרו לנו לשמור על התורה, שלא יהיו פיתויים ומכשולים..

יש לי תחושה שגם ציפי חוטובלי חושבת ככה,
אבל כשהיא אומרת מדינת הלכה ויודעת מה האנשים ששומעים אותה מבינים מזה, אז היא אומרת, לא זה לא מה שאנחנו רוצים.
תכל׳ס גמני אומרת..
כשמדברים על המדינה כמו שהיא היום, ולהפוך אותה למדינת הלכה בכוח, נשמע לי אסון.
ובמלים אחרות,עוד סתם אחד

את בעצם אומרת שהאידיאל הוא שאנשים יקיימו את הדברים מרצונם, ולא בכפייה. הווה אומר: זה לא קשור למדינה, אלא לחברה. 

אני חושב שזה דבר די בסיסי שאם בן אדם סבור שישנה אמת, ושהוא די קרוב אליה, שהוא ירצה שגם השכן שלו יהיה קרוב אליה. ולכן בד"כ אנשים דתיים רוצים שאנשים יהיו דתיים כמותם, ואנשים חילוניים רוצים שאנשים יהיו חילוניים כמותם. אבל זה לא קשור לשאלה האם אני רוצה שהמודל שהמדינה שלי תתנהל בו יהיה להפוך את כולם לדתיים / חילוניים כמוני. 

לצורך העניין, אני לא חושב שהסנהדרין הוציאה אי פעם להורג מישהו מדין תורה. יש סיפורים על 'מיגדר מילתא' בשל כך שהדור היה פרוץ בעריות. אבל על פי ההלכה של גזר דין מוות מדאורייתא? 

אני בספק אם יכולה באמת להתרחש קונסטלציה שבה שני עדים רואים פלוני עומד לעשות עבירה חמורה, מתריעים בפניו, הוא עונה להם "על מנת כן אני עושה" ותוך כדי דיבור מבצע את העבירה. 

אם זה מה שאת מתכוונת ב'מדינת הלכה' - אני לא חושב שמישהו בעולם יתנגד לזה... אבל זה לא מה שאת מתכוונת אליו, אלא כאמור - למשהו יותר חברתי, שאני לא רואה סיבה לערב בו את המדינה. 

בנוגע לתקופת דוד ושלמה - אני לא בטוח שאני מסכים עם הנתונים (לפחות נשותיו של שלמה עבדו עבודה זרה, ולא סביר להניח שהוא הקים במות לכל אליל שקיים רק בשבילן. סביר שהיה לזה ביקוש נוסף. הסיפורים על מה שקורה בתוך ביתו של דוד לא מלמדים בהכרח שהיחס לרצח, לאונס ולניאוף היה הכי אידיאלי בעולם). 

בכל מערכת חוקים יש כפיהה-מיוחד
נו, ו-עוד סתם אחדאחרונה

אז מה? השאלה היא מה תוכן הדברים שהמדינה צריכה לכפות עליהם, לא האם מדינה צריכה לכפות בכלל. כל ההצדקה לקיומה של מדינה הוא כי היא כופה על אזרחיה מערכת חוקים מסוימת. 

אבל - בדיוק כמו שאם היית חי בחברה נוצרית לא היית רוצה שיכפו עליך חוקים נוצריים, אלא רק חוקים 'אזרחיים', כך גם החילוני המצוי לא מעוניין שבמדינה דתית-יהודית (לא משנה כרגע מה ההגדרה של מדינה כזאת) היו כופים עליו חוקים דתיים-יהודיים, אלא רק חוקים 'אזרחיים'. 

ודרך אגב, אני בן.kly3
איך הלכה מחמירה זה לכתחילה?עוד סתם אחד

הנחת יסוד בעייתית ביותר. 

ואני באמת לא חושב שצריך לעשות 'שטייגען' מדברים שמישהו אמר בגב האומה. 

ממש לאkly3
זה היה בשביל לברר את העניין.

אחרי הכל היא מלב ליבו של הציבור שלנו, אז מעניין אותי לדעת מה היחס מבחינת לימוד למדינת הלכה ביהדות.

האם זה משפט עברי, שזה דיני ממונות בעיקר או בעצם הלכה כמו סנהדרין של אז?

ומה היחס לחוקים "אזרחיים" במדינה?

לדעתי עמוד הימיני לרב ישראלי מרחיב על זה.

כמו בהרבה ויכוחים,עוד סתם אחד

הכותרת נועדה להסעיר את הרוחות. 

אנשים חילונים שומעים 'מדינת הלכה' וישר מזנקים לשוחות (לא כולם, אגב - בדיוק כמו שלא כל הדתיים ימסרו את נפשם למען זה). וזאת למרות, שכפי שציינת בהודעה אחרת כאן, הם חיים במדינה שהרבה מהפרהסיה שלה מתנהלים על פי קביעות הלכתיות (ובראש ובראשונה שאלות של זהות אזרחית: גם אם נותנים היום אזרחות למי שאבא שלו יהודי - היהדות של אבא שלו ודאי נקבעה על פי האמא שלו... ועוד כהנה וכהנה). האם כשתעמיד אותם על הנתונים הללו הם יגידו שהם באמת מעדיפים שלא יישאר כל זכר למשהו שאי פעם כתב מישהו הנושא את התואר רב בפרהסיה של מדינת ישראל? ספק בעיניי אם תמצא אחוז אחד שיענה שזו אכן משאת נפשו (אבל אולי אני אופתע. מי יודע?). 

במלים אחרות - אין דבר כזה 'היחס למדינת הלכה ביהדות'. יש דעות לגבי האופן שבו יש לעצב את המדינה שיהודים אמורים לנהל בארץ ישראל. וכיוון שבמשך אלפי שנים יהודים לא דנו בנושא, מגוון הדעות שתשמע היום (גם מרבנים, לא רק מציפי חוטובלי) יהיה רחב ביותר, ולעתים גם מפתיע ביותר (רבנים חרדיים קיצוניים בכלל לא יחשבו שיש משמעות לשאלה הזאת; ורבנים שנחשבים למקלים ביותר באי אלו עניינים שמעלים לקוראי ערוץ 7 את הסעיף עשויים לסבור שמבחינה עקרונית במדינה האידיאלית צריך למנות רב לראש הממשלה, גם אם זה לא ישים כרגע). וגם אחרי מגוון הדעות הזה - השאלה מה ישים גם עשויה להשפיע על העמדה שהדובר ינקוט בה.

כנ"ל שאלות בנוגע להבחנות כלליות במציאות ישפיעו על התשובה: אח שלי, נניח, באמת מאמין שרוב ככל אזרחי המדינה ישמחו שדברים יתנהלו יותר על פי ההלכה, ושהמתנגדים הם קומץ בעל עמדות כוח בתקשורת, ולכן שומעים בעיקר אותם - ממילא המוכנות שלו להרחיק לכת בנוגע לכפייה על נושאים מסוימים הרבה יותר גדולה משלי, שחושב שכיום בסך הכל רוב האנשים לא מעוניינים שירדו לחייהם. מה זה אומר לגבי מה שאני חושב על המדינה האידיאלית? לא יודע אם יש דבר כזה. האם המדינה של דוד המלך היתה אידיאלית? האם אני מעדיף לחיות בתקופתו? לא. אני מעדיף לחיות היום - ואם המחיר שדרוש הוא פחות כפייה דתית אז אני מוכן לשלם אותו... 

בקיצור - תגדיר טוב יותר את השאלה ואז אוכל לענות לך שוב באריכות...

ומה חשוב מה אמרה? היא מנהלת לנו את המחשבות? מיותר לחשוב עליהיותש

אם לא מדברים על דברי השרה אלה על דעתנו האישיתטוביה2

אז מדינת הלכה בעני היא מדינה שכופה את שמירת ההלכה במרחב הציבורי ושמערכות הממשל שלה הן לפי התורה (איסור נבחרים לא יהודים, צבא כהלכה, וחינוך לדרך ה').

לגבי המרחב הפרטי - די ברור לי שגם לפי ההלכה לא כופים אבל זה כבר מקום לדיון אחר

בכול מקרה השלטון הנוכחי כמובן לא קשור לתורה בשום צורה ולפי חלק מהפוסקים גם אינו נחשב לטון ישראל - אלה מעין "אוטונומיה" המנוהלת על עדי ישראל וע"י הוראות מגבוה של אומות העולם 

זה לא כזה "כמובן" כהגדרתךkly3
יש דברים שהם בוודאי כן לפי רוח ההלכה במדינה. יש גם דברים שלא אבל מכאן להשליך שאין שום דבר במרחב הציבורי שהוא לפי ההלכה המרחק רב.

ע"פ כל הסקרים של הלמ"ס הציבור זז ימינה ויותר חוזר לשורשים של היהדות.
מה זה קשורטוביה2

הידעת כי בארצות הברית מקפידים על חלק מעשרת הדברות??

זה שבדך מקרה הכללים שהשלטון מחליט לכפות עלינו דומים לחוקי ה' זה לא הופך את המדינה ליהודית

אין דבר כזה מדינת הלכה.נפתלי הדג
לפחות לא מדינה של ההלכה היהודית...
ההלכה לא נועדה להוות מערכת משפט חוקתית לחיי היום יום אלא משהו מעבר לזה שמתייחס לרמה מסוימת בחיי היהודי. באופן יסודי, לצד ההלכה אמורות להתקיים שתי מערכות חוקתיות - דין המלך ותקנות העיר, של הרבה מהדעות הן מערכות חוץ-דתיות שיכולות אפילו לסתור את ההלכה לפעמים (!).
תגדיר מדינת הלכהmatan

האידאל הוא אכן מדינה שמנוהלת על פי עקרונות ההלכה ומטרתה היא אחת ועיקרית - הגדלת שם ה' בעולם.
יש הלכות מדינה והלכות ציבור, ויש גדולים שעסקו בזה.
למעשה יש מעט מאוד כתבים בנושא מכיוון שזה היה לא רלוונטי לחלוטין במשך אלפי שנים.
יש את הרמב"ם, יש אחריו את "הלכות מדינה" שנפסקו לפני דור ע"י הציץ אליעזר, כרך שלם שנועד לזה בשו"ת שלו(היום כבר קשה למצוא את הספר, כי הבן, שהוא בעל הזכויות לא מוכן להוציא לאור מסיבותיו שלו), באופן מסודר קשה למצוא חוץ מזה

קבצים שמיוחדים אך ורק לכך.
האידאל הוא אכן מדינה שחיה את חזון הנביאים על פי ההלכה שבידינו.
כן, יש הלכות מלכים, ברמב"ם, ויש הלכות למערכת המשפט ולמערכת המדינית ולמערכת הכלכלה והצבא, וכל אלו צריכים וחייבים
להתקיים במדינה יהודית, וזה האידאל שלפחות אני קיבלתי מרבותיי.
ובמדינת הלכה הסמכות הפוסקת היא אכן הסנהדרין הגדולה ואם לא סנהדרין אז בית דין, והוא פוסק על פי דיני תורה.
ובמדינת הלכה כופים על המצוות, כי זו ההלכה ואדם שיחלל את ה' בכל אחד מאיסורי תורה או חכמים יכפו אותו.
במדינת הלכה לא נכנסים לבית של אנשים ולא בודקים אם ברכת אחרי שיצאת מהשירותים או כמה זמן אתה מתפלל עמידה,
אבל כן- הציבוריות הכללית עומדת במבחן ההלכה.
ושלא תטעה ותחשוב שהמציאות כרגע היא שלא נכנסים לך, פשוט מגדירים אחרת, יש איסור התרעטלות בציבור, מעוגן בחוק,

ואפשר לקבל על כך קנסות כבדים, השאלה היא מה ההגדרה של התערטלות. אז היום ההגדרה היא כמה שנוח למדינה כרגע,
במדינת הלכה זה יוגדר על פי ההלכה. יש הגבלות על עסקים, משפט וכו'- על פי דעת המדינה(חוק עות'מאני ובריטי, רגולציות

כלכליות והסכמים בינלאומיים כלכליים, התחייבות והסכמי מסחר).
בנוסף לכך יש הגדרה למי ראוי ויכול להיות מלך בישראל, יש מחלוקת האם ראש ממשלה שנבחר בדמוקרטיה יש לו דין מלך,
ואם יש כמה חזק הדין ולאיזה עניינים...

אם כבר מדברים...ה-מיוחד
הזכרת את הציץ אליעזר וזה שהבן שלו לא מוכן להוציא לאור, יש לזה בסיס הלכתי?
למה?matan

אני חושב שהיא התכוונה להלכתחילית והמחמיר מדינת הלכהרחמו
אבל מדינה על פי ההלכה בלי חומרות וזה .. אני חושב שכל דתי רוצה .. מה הם לא רוצים גאולה? שיהיה מדינת הלכה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאודאחרונה
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא