לשלוח תמונה? או שלא....מה שאני חושבת

שלום לכולםםמנפנף

רציתי לדבר על נושא שנחשב פרוץ היום

היום כ"כ לגיטימי לשלוח תמונה "לשדכן" שמראה אותה לבחור המוצע לשידוך.

ואני לא חושבת שזה מתאים

אני בכוונה לא מוסיפה בחור/ה - כי באמת יש הבדל משמעותי כשבחור רואה תמונה של בחורה לבין בחורה שרואה בחור.

ואני מאמינה שאתם מבינים את הכוונה כי זה בבסיס של הצניעות..

העיניין הוא שאני מדברת על הדוסים!המום

שאני אבין מה נקרא חרדי בזה?

בחור שדורש תמונה...אתם יודעים את מה זה מזכיר לי... צ'אטים של נענע, אין צורך לפרט

אולי אני קצת אולד פאשן בשביל לדבר על זה פה בפורום 

כי בתכלס הרבה מהחבר'ה כאן כן בקטע של תמונה

אבל וואלה שאנשים יתעוררו זה כזה לא מכבד בחורות כשדורשים תמונה

ובכלל מה הבעיה עם תיאור מפורט על (גוון שיער, גובה, נמשים ועוד) ?

אני לא מנסה לייצג את הצד הדוסי של זה אבל..

ליודעת... זה הפריע לי

מקווה שיש מזדהים...עדייןחיוך גדול

בהחלט טוב לשלוח תמונהה-מיוחד
עם דגש על תמונה.
המיוחד ? פינצ'רת לי את האווירמה שאני חושבת

יש לי שאלה אליךתפוח יונתן

יש לך פייסבוק עם תמונה, או כרטיס באתר הכרויות עם תמונה גלויה, או בכלל תמונה שלך איפשהו באינטרנט?

מן הסתם איפשהו מסתובבת תמונה שלך אי שם, בין אם זה בפייסבוק של חברה שלך או של קרובת משפחה בטיול המשותף.

אם כך, כבר התמונה שלך גלויה לעיני כל והבחור יכול לראות אותה גם בלי שתשלחי לו.

אז מה בעצם מפריע לך באמת, שהוא יראה תמונה שלך, או עצם פעולת השליחה שהיא הפעולה הלא צנועה?

לי מפריע שמתמקדים בחיצוניות ומוכנים לפסול רק על מראה.אהבת י-ל באמת

אני לא חושב שכל אחד יכול להתחתן עם כל אחת. אבל לפסול רק בגלל שמשהו קטן לא מתאים למה שדמיינת כל החיים. זה לא עניין הצניעות זה עושה אותנו כ"כ רדודים ושטחיים. יכול להיות מצב שבו לא תראו אחד את השני מראש ותפגשו ותראו שאתם מתאימים שלמרות שזה לא בדיוק מה שחיפשתם במראה החיצוני. לא חבל להפסיד רק בגלל ממשהו שככה דמיינתם?! 

כשאנחנו התחתנו זה ממש לא היה מקובל ב"ה. גם היום זה נשמע לי כ"כ לא מתאים לצעד שאמור לקבוע את המשך חייכם.

אבל את הטענה הזאת אפשר להגיד גם על כל דבר אחרתפוח יונתן

לדוגמא:

"אבל לפסול רק בגלל הבדל קטן ברמה הדתית / אופי טיפה שונה שלא מתאים למה שדמיינת כל החיים.

יכול להיות מצב שבו לא תדעו מראש את ההבדלים הקטנים האלה, ותפגשו ותראו שאתם מתאימים למרות שזה לא בדיוק מה שחיפשתם".

נכון מאוד. צריך להתמקד ב2-3 דברים חשובים שהם עקרוניים לך.אהבת י-ל באמת

החשיבה כיום שאני רוצה שיהיה לי חיים קלים וממילא אני מחפש אשה שתתאים בדיוק למה שחלמתי כל החיים ואז אני לא אצטרך לעבוד קשה או בכלל. זו טעות בגישה לחיים בכלל ובפרט לזוגיות.  למה?

בחיים שלנו אנחנו צריכים לעבוד וזה לפעמים קשה. זה מה שה'רצה ובאלה החוקים הוא ברא את העולם. כאשר אני מבין את זה אני לא מחפש אשה מתוך רשימת מכולת אלא אשה שיש לנו כיוונים משותפים לחיים. קשה להגדיר את זה באיזה רמה אני לוקח ובאיזה פוסל אך זה עקרון שאיתו כדאי לצאת לדייטים. אנסה להמחיש:

אם אני חושב שלהתחתן זה כדי להגיע לחיים הקלים אז אני אחפש אישה שמתאימה לי בדיוק כמו שתי מקבילים ע"מ לחסוך קשיים ןממילא אני לא ארצה לעבוד על עצמי אחרי החתונה.

אם אני חושב שלהתחתן זה כדי לתקן אותי ולעשות אותי יותר טוב אז אני אחפש אישה שמתאימה לי בחלק מהדברים כמו פאזל שלא מסודר בדיוק טוב ואיתה ביחד אני אעבוד על זה עד שנשלים אחד את השני כמו פאזל מושלם. למי שבא מראש עם הגישה השניה יש ממילא רשימה הרבה פחות ארוכה של תכונות וגובה ומשקל וצבע וכו'

כמובן שאם מישהו זכה והוא מצא את האשה שמתאימה לו בדיוק, הוא יכול להתחתן איתה. לא חייבים לחפש קשיים בכח.

אגב לא תמצאו לעולם את האשה המושלמת... התחתנתי איתה כברחיוך

לי אישית אין שום תמונה שלי ברחבי הרשתשקר החן

לפחות שאני יודעת עליה. ואם יש תמונה שלי בכל זאת אז גם אם אני בעצמי הייתי רוצה להגיע לתמונה הזאת לא הייתי מצליחה את על אחת כמה וכמה מישהו שלא מכיר אותי..

אני ממש לא בעד לשלוח תמונה לפני. מה רע בפרטים יבשים? אפשר גם לדעת ככה על המראה. תמונה זה מרגיש לי סוג גחמה של גברים שחושבים ש"מגיע להם", לא יודעת איך להסביר. מאוד מרתיע אותי בנים שלא מוכנים להיפגש בלי תמונה וגם לי זה מסכיר את הצ'אטים מנענע הש"י.

אחד הדברים שלבנים אולי יש זכות לבקש תמונה בשבילו זה בקשר לדברים שיכולים להרתיע לדוגמא רזה\מלאה ואני (לצורך העניין) לא מתכוונת לשקר בקשר לזה או בקשר לחברות שלי, למה לגרום לעוגמת נפש משני הצדדים? וככה לא לגבי פרטים רגישים אחרים כגון צבע עור וכו'. לדעתי אין בי שום דבר שמרתיע וכך גם לא הייתי משדכת חברה שלי שאני יודעת שיש בה משהו שיכול להרתיע גברים ככה שהם ירגישו ש"רימו אותם" או משהו מהסוג הזה.. (בנים.. לכו תבינו).

ולכן אני נגד תמונות לפני.

רק אני כזה דוס שאני לא יודע מה זה הצ'אטים של נענע? תפוח יונתן

גם אני לא יודע מה זהאהבת י-ל באמת

יו... הייתי בטוח שאתה בת בגלל ההודעה הקודמת שלך על התמונותתפוח יונתן

לא ידעתי שיש גם בנים שחושבים ככה

ואם כבר התחלנו עם השאלות המביכות. מה זה ניצלו"ש?אהבת י-ל באמת

ניצול שרשור=כש"תופסים טרמפ" על שרשור של מישהונפש חיה.
כדי לשאול או לקבל מידע אחר אגב שאלתו של פותח/ת השרשור. ואז השרשור מקבל תפנית שמשנה אותו.
כדאי להימנע מזה אם זה לא נצרך.
יו שמע ישראל.. אני הולכת לעשות וידוי..מה שאני חושבת

לדעתיtz1994
אכן כאשר בחור דורש לראות קודם תמונה יש בכך איזשהוא שיפוט שטחי וחיצוני. מה שכן אני חושבת שטוב שהשדכן/ ית יראו תמונה של שני הצדדים כדי שיוכלו להבין באיזה סגנון מדובר פחות או יותר ולחסוך הצעות לא מתאימות כלל.
או זה כבר בהרבה יותר טובמה שאני חושבת

גם וגם.מה שאני חושבת

זה שהוא דורש תמונה שלי.. כבר אומר לי הרבה עליו, ואני לא מתחברת לסגנון הזה

וחוץ מזה, למה כל בחור שרק מציעים לי צריך לראות אותי עוד לפני שבכלל נשוחח ונראה אם אנחנו משדרים על אותו גל.

ו....

מה אם אני מוצאת חן בעיניו? והוא יתרגש והכל?

זה רק יהרוס את אפקט ההפתעה צוחק

גם לא ממש צנוע שהוא חושב עליי ומחכה לפגוש אותי כבר, הלא כן?

צודקתמשיח בן דוד

לא צנוע שהוא חושב עליך ובכלל אין צורך שתפגשו

אני גם מציע להתחתן מרחוק באמצעות ה-wi-fi

דייי נו למה?מה שאני חושבת

טוב סבבה הבנים פה לא חושבים כמוני.

אז אולי אני טועה ואני תופסת את כל עיניין הצניעות הזה לא נכון.

או

שאתם פשוט לא מנסים לומר מה באמת  נכון לעשות מבחינת הצניעות,

אלא אומרים את מה שאתם הייתם רוצים שיקרה, שכן ישלחו תמונה, רק כי זה נטיית ליבכם

אז

לא השתכנעתי לגמרי

ממש לא צנוע שהוא חושב עלייך?!לשם שבו ואחלמה
מה היית מצפה מבחור צנוע ותמים?
שיחשוב על הסוגיה בגמרא, וישתוקק כבר לסיים את הפגישה כדי לחזור לתורה?
שיראה בפגישה איתך מעשה טכני שעדיף שיסתיים מהר?

חחח מה כנ"ל? שאלתי אותך שאלהלשם שבו ואחלמה
אה זה נשמע שאלה רטוריתמה שאני חושבת

אממ אם אהיה כנה איתך, אז כן.

ויש בחורים כאלה בעולם השידוכים תתפלא. אני מכירה כאלה.

שיחשוב עליי אחרי הפגישה אם זה נראה לו מתאים והוא כבר מחכה לפגישה השניה

אבל לא מראש עוד לפני שפגש אותי הוא חושב עליי ומתרגש רק מעצם הפגישה עם בחורה נאה

שוב אני מדברת בגוף ראשון כי זה יותר נח לי, אבל אני מדברת בשם כולן

לגבי הסוף,ריבוזום

"מה הבעיה בתיאור" - תיאור הוא חסר תועלת לרוב. מאוד קשה לתאר מראה בצורה משמעותית. אותו תיאור יכול להתאים למגוון כל-כך רחב של אנשים, שחלקם יהיו מאוד לטעמך וחלקם מאוד לא.

באופן כללי אני מסכימה שעדיף לא לבקש תמונה, ולהתרשם מהאדם בפגישה של ממש. מצד שני, אני יכולה להבין את אלה שקצה נפשם מפגישות עקרות לרוב ומנסים לסנן מראש כל מה שהיו יכולים לדעת מראש (מה שכולל בירור מדוקדק לא רק לגבי המראה אלא לגבי עוד צדדים). 

לגבי ההבדל בין בנים לבנות - אני יכולה להבין את תחושת חוסר הצניעות בזה, אבל אני מניחה שבחור שמבקש תמונה לא מתעמק בה במיוחד, אלא רק רואה אם זה ממש לא או סבבה.

תראו אני מאוד יכולה להבין את הרגשתאלטלנה

חוסר הנוחות/ חוסר הצניעות שיש בשליחת תמונה של אישה לגבר, מאמינה כשגם שאני אתבקש לדבר כזה ארגיש קצת לא נעים...ועם זאת- אני חושבת שיש בזה משהו נכון.

אם יש מישהו שיכול להעיד על עצמו שמראה הבחורה איתה ייפגש לא משנה לו- אז אשריו- באמת מדובר באדם מיוחד

אבל, מבלי להתיימר יותר מידי, לכולנו יש איזהשהן העדפות במראה החיצוני, וזה משפיע עלינו ולדעתי כדאי שהצעות לא רלוונטיות- גם בגלל מראה יסוננו כבר מההתחלה ולא בדייט 3-4 שאולי הכל טוב ויפה אבל אפעס, הבחורה לא לטעמו 

גם כתבו פה ש"אם יש לי חברה מרתיעה לא אציע אותה"...שזה קצת... מי קבע מה מרתיע ומה לא? לפעמים מראה מסויים או מבנה גוף כזה או אחר מועדפים בגלל סיבות כאלה ואחרות--וזה גם כל היופי כאן! (תרתי משמע ) מה שבשביל אחד יהיה נוראי -יהיה מקסים בעיני האחר

וברור שמי שיותר מידי בורר רק לפי מראה בשלבים ראשוניים, לא מוכן להתפשר ומחפש בדיוק את הברבי או האביר שבראש שלו -אז סבבה לו- מתישהוא יקלוט שזאת לא המציאות ויש עוד הרבה מעבר (כמובן שזה מתייחס גם לבנות)

השאלה האמיתית היאammyy admin

נקודה למחשבה- 

האם באמת זה רק מצד ההסתכלות זה מפריע / שיש עוד משהו מעבר?

לפעמים אומרים לאנשים לא בגלל תמונה ואז הם מחליטים שזהו לא צריך.

וזה לא נכון. כל אחד והטעם שלו.

ולפי חוות דעתי - עדיף שלא יהיה תמונה כי לא כולם יוצאים במצאיות כמו בתמונה. 

וזה סתם הסתכלות חיצונית. 

(: 

לא הבנתי את הפסקה הראשונהתפוח יונתן
וזה שלפעמים חלק מהתמונות לא יוצאות כמו במציאות, אז צריך לבחור את התמונות מהחלק השני שכן יוצאות כמו במציאות. ברצינות. זה עניין טכני בלבד שניתן לפתור אותו באמצעים טכניים. ומי שלא יודע איך להצטלם, שילך לצלם מקצועי.
הכוונה הייתהammyy admin

שהרבה מתרצים סתם דברים למה לא אוהבים לשלוח תמונות.

שהסיבה האמיתית זה כי הם לא יוצאים טוב. 

(: 

יו אפשר רק לומר לכם משו!מה שאני חושבת

אני ממש אבל ממש אוהבת את התגובות שלכם! הפעם הפגזתם!

גם אלו שהיו פחות בדעה שלי, זה לא חשוב. 

העיקר שמרגישים באוירה שזה כן עיניין טעון, וב"ה שוב, אני לא היחידה שחושבת שבתמונה יש בעיה אמיתית!

אז תודהכן

לא חושב שיש בזה הבדל בין בחור לבחורהלשם שבו ואחלמה
הבעיה העיקרית עם תמונה
זה שהיא הרבה מאוד פעמים רק מטעה
תמונה זה מקובל וצנוע ועדיף על פגישה מיותרת.אוריה,
ואם זה לא צנוע בעינייך אז להיפגש זו ממש פריצות.
מה גורם לך לחשוב שפגישה זה מיותר?מה שאני חושבת

לפעמים התמונהאוריה,
ומה לא צנוע בתמונה?
כי אני לא חושבת שכדאי שהתמונה תסתובב בין כל הבחורים המוצעיםמה שאני חושבת

וזה שזה מקובל, לא עושה את זה לנכון.מה שאני חושבת

אממdora
מה ההבדל מתי הוא יראה אותך? אם זו תמונה או במציאות..
לא צריך להזדעזע מדברים מיותרים
ואת יכולה להביא תמונת פנים. ככה זה ירגיש לך אולי פחות לא נח.
אז זהו שקרה כבר שהם דורשים תמונת "גוף"מה שאני חושבת

אוקיי, עכשיו איך זה נשמע לך?

אני לא אוהב את הקטע של התמונות. ובגלל זה גם לא מבקשמבקש אמונה

כתוב לא תעשה לך פסל וכל תמונה.. וכי אפשר להתרשם אפילוגרוש גאה

מחיצונית על סמך תמונה שהיא לא תלת מימד? ואף אם היה וידאו יש הבדל עצום בין וידאו לבין המציאות עצמה,

זו אשליה גמורה, יש להפגש ורק אז להחליט על המראה.

אני מסכימה. ולכן הוספתי שאפשר לתאר את הבחורהמה שאני חושבת

וכן לצערי היום התיאורים לא אמינים

אבל אם תשאל - היא רזה? ויאמרו לך שכן.- אז תאמין!

אלא אם כן מסבנים אותך עם התשובה ואתה יכול להבין שהיא לא כזאת רזה.

וכו' בשאר הפרטים

אם זה בעיה אז זה בקטע רעיוניא.פיל
שהתמונה יכולה לעשות לו סטיגמה עלייך לפני שהוא בכלל פוגש אותך..
ממה נפשך...תרחיב לבי

אם עוסקים בחיצוניות - תביאי תמונה.

אוסף פרטים גם ככה לא נותנים תמונה מלאה (ת"מ),

והם טובים רק בשביל לא פוטוגניים עם פרטים טובים...

ואם לא עוסקים בחיצוניות - לא צריך תמונה.

ממש מובן לי למה אנשים רוצים תמונה,

למרות שמעולם לא ביקשתי, ולא רואה סיבה שאבקש.

נכון שהעיקר זה הפנימיותokey
ולא טוב לחתוך ולהחליט על סמך חיצוניות אבל יש אנשים שזה אולי יעזור להם, אולי לא כדבר שעומד כשלעצמו, אלא כעזר מהצד (התמונה)
מי שמבקש תמונה לא חוטא!תרחיב לבי

אבל מי שמבינה למה להתעניין בחיצוניות ולא נותנת תמונה, אלא רק פרטים - 

זה נראה לי סתירה מיניה וביה.

[הגבת לי אגב? או שסתם הייתי האחרון...?]

מזדהה. את בסדר.אנונימית1111
מה עושים עניין מפגישה בת שעה-שעה וחצי? קשה כ"כ להתאפק?
חמור לבקש תמונה.יהל
אני רואה את זה כירידת הדורות.
בתחילת הדרך לא הייתי מוכנה להביא תמונה כי זה היה נראה לי לא נכון ומעוות. כיום אני מביאה כי ראיתי שגם בחורים מאוד איכותיים וטובים נפלו בעניין הזה ומעוניינים גם כן לראות תמונה.
אני אישית לא רק שלא רואה תמונה לפני, אלא מבקשת חד משמעית שלא יראו לי תמונה לפני. זה ממש קלקול גדול.
לא פירטתי כאן מהלך שלם כמה סיבות אך אם תירצי בשמחה באישי.
הרבה טוב. ושנזכה לבחור עם טוהר פנימי ומחשבה נקייה.
חייבים לראות תמונה. אם רוצים ואם לא המראה זה אחדעשו יכין
הדברים הכי חשובים לנו וזה הגיוני ובסדר ובריא בעיני.
לא הגיוני נראה לי לצאת לפגישה בלי לדעת לפחות איך היא נראית, אין מה לעשות המראה זה אחד המאפיינים של הבחורה בדיוק כמו האופי שלה או הדעות שהיא מחזיקה בהם ולא נראה לי לברר את הכל על בנאדם(מה האופי שלו/ה, תכונות, איפה למד/ה, מה אכל לארוחת בוקר) ואת אחד הדברים החשובים להשאיר להפתעה. להתנהג כאילו לא איכפת לנו מהמראה ורק חשוב לנו ''האופי'' זה די צבוע . ברור שאיכפת לנו! אנחנו הולכים בפוטנציאל לחיות עם אותו אדם וחייבים לאהוב את הדברים שאי אפשר לשנות בו/ה. ברור שזה לא המדד העיקרי וברור שככל שיש יותר אופי או אהבה ביניהם כך הצורך בדברים אחרים פוחת.
אאוץ', באמת?מה שאני חושבת

על המשפט הזה "זה אחד המאפיינים של הבחורה בדיוק כמו האופי שלה או הדעות שהיא מחזיקה בהם"

טוב אז לדברייך: מכוערות לא יתחתנו.

כי הן מכוערות ביופי, וזה כמו העקרונות שלהן. שאם אתה מחפש אחת יר"ש והיא כן כזאת

אבל היא מכוערת?! אז אתה כאילו משווה את זה לאחת שהיא כופרת חסרת יר"ש (כי אתה לא מחפש מכוערת בתור עיקרון שלך)

איך אתה משווה יופי - לאופי ולהשקפות?!

מקווה שההסבר מובן

ההסבר לא מדויקזה אני

אני מסכים איתך שאי אפשר להשוות אופי ליופי.

אבל יופי הוא דבר סובייקטיבי - אז זה שמישהי מכוערת בעינייך אולי היא יפה בעיניי מישהו אחר ולכן היא כן תתחתן.

חוץ מיזה שזה לא כזה רחוק מהמציאות. למישהי שנראית פחות טוב קשה למצוא חתן. וכן להפך מישהו שנראה פחות טוב קשה למצוא כלה. 

אי אפשר לזלזל בזה.

מה אתה אומר?! כל החברות המכוערות שלי נשואות: תפתחומה שאני חושבתאחרונה

סתםםם סתם סתם אני דואגת שתתקפו אותי! צוחק

אני מתכוונת שזה לא קשור יש לי המון חברות מכל הסוגים , חלקן יפות וחלקן מסתבר שלא ..

וכולן נשואות, ולא דווקא עם מיסכנים 

אגב

מכירה הרבה בנות שאין להן שום בעיה במראה החיצוני, נראות טוב מאד 

ולא מוצאות את האחד, מנעשה...

יש היגיון בדבריך

אבל חביבי, זיווג משמיים זה מעל לכל היגיון.

משווה? ברור שכן זה חשוב לא פחותעשו יכין
זה דבר מאוד בסיסי בקשר שתאהב איך שהיא ניראת ולא תתפשר. עכשיו ברור שיש רמות ודרגות ויש אנשים שאוהבים מראה שונה. חוץ מזה שהוספתי שככל שיש הרבה מדבר אחד צריך פחות מהאחר- ולפי זה מכוערות שאין להן אופי משהו אז כן כנראה פחות ירצו להתחתן איתם
בדיוק הרמב"ם עונה לךזה אני

"וּמֻתָּר לְהִסְתַּכֵּל בִּפְנֵי הַפְּנוּיָה וּלְבָדְקָהּ בֵּין בְּתוּלָה בֵּין בְּעוּלָה כְּדֵי שֶׁיִּרְאֶה אִם הִיא נָאָה בְּעֵינָיו יִשָּׂאֶנָּה וְאֵין בָּזֶה צַד אִסּוּר וְלֹא עוֹד אֶלָּא שֶׁרָאוּי לַעֲשׂוֹת כֵּן"

זה ההפך מפריצות. ראוי להסתכל ולבדוק אם נאה היא בעיניו. למרות שעל כל אישה אחרת יש איסור הסתכלות והנאה מיופיה. אז פריצות זה בטוח לא.

אז פעם היו מסתכלים בפגישה, היום זה בתמונה. 

ולפעמים זה מונע עוול גדול של יציאה לדייט ופרידה אחרי פעם אחת רק על הנקודה הזו.

וסטייה של 180 מעלות. 

צריך לקחת תמונה וגם פגישה ראשונה בעירבון מוגבל. לא חובה להמשך אחרי פגישה אחת. בד"כ זה אצל גברים אבל גם אצל נשים יש איזה אידאל יופי ובטוחים שככה יראה בעלי/ אישתי ושאי אפשר להמשך למישהו/י אחר/ת. ואת זה צריך לזכור שניה לפני שפוסלים על מראה. התמונה נועדה לראות אם איו איזה משהו מסויים שממש מפריע לא כדי ישר להימשך. 

שוב אני רוצה לחזור על דבריה שלמה שאני חושבת

@אנונימית1111

מה העיניין? חכו לפגישה

וסתם כך בסוגריים

גם אני מאד לחוצה לראות אם הבחור לא ידחה אותי מבחינה חיצונית, כי לי מאד קשה עם הרבה דברים

וכן אני אמורה לחיות איתו למשך שארית חיי

הדרישות שלי לא גבוהות מיידי אבל גם אני יודעת את מקומי והראוי לי.

(לא מנסה להשמע שחצנית, אבל לכל אחד יש את הראוי לו -ומתחתיו)

קודם כל כתבתי מהפן של הצניעותזה אני

שאין בזה שום בעיה הלכתית. ולהפך זה חשוב לראות אם האישה יפה בעיניך. 

(ד"א מבחינה הלכתית אפילו יותר קל לראות תמונה של אישה מאשר את האישה במציאות.)

דבר שני, כמו שיש אופי מסויים שלפני הפגישה את תפסלי ולא תפגשי - כי זה לא מתאים לך, כך יש מראה חיצוני שאתה  יודע בוודאות שהוא דוחה אותך - אז למה כל העוול הזה?

לכן כתבתי את הסוף של דבריי שתמונה אמורה להיות רק כלי בשביל זה - לא צריך עכשיו להמשך לבחורה, אם בתמונה אין משהו קריטי אז תצא. כמו שאם אין משהו ספציפי באופי שאמרו לך שהוא לא בסדר- תצא.

טוב, אני מסכימה חלקיתמה שאני חושבת

אבל עדיין זה לא הופך את זה לנכון

את מה זה לא הופך לנכון?זה אני

זה שזה לא צנוע? ברור שאין אם זה שום בעיית צניעות אלא להפך כמו שהוכחתי.

אבל עכשיו יש לי שאלה שעולה לפעמים אצל בנים - האם לחתוך אחרי פגישה ראשונה - כזה ברור שזה בגלל מראה?

כאשר שולחים תמונה לא אמורים להגיע למצב הזה. אני חושב שזה כלי שראוי להשתמש בו.

אין מה לזלזל בבנים דוסים ככל שיהיו שהם מבקשים תמונה. בסה"כ מבינים את האמירה שאמרו גם לפני אלף שנה שאישה צריכה להיות יפה בעינך. 

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך