אלימות מילוליתשולחני

שלום

רציתי להתייעץ איתכם, 

אישתי, מתחילה מריבה מכל דבר הכי קטן והופכת את זה למרכז החיים. מכל נמלה היא עושה פיל.

מספיק שקורה משהו קטן ומיד מתחילות הקללות העסיסיות: שתמות!, אני שונאת אותך!! למה התחתנתי איתך!! מפגר, מטומטם ועוד ועוד, לפעמים מצטרפות למילים הקשות גם מכות, בעיטות ודחיפות. כבר יותר משנתיים שאני מנסה להבליג ולומר ליצמי, בא ננסה להמשיך , אולי זה יעבור.. אבל לצערי המצב לא משתפר, יש למישהו עצה מה לעשות? ללכת לייעוץ? האם הדברים שהיא אומרת לי נחשבים חריגים או שעוד בעלים רגילים לשמוע אותם?

תודה לכולם

לא רוצה להיות חריפהכוחות שמימיים
בעיניי זה חריג, וגם אם נפוץ כדאי לטפל בזה ולשנות כמה שניתן.
אין שום סיבה שבעולם שמצדיקה לומר מילים כאלה לאדם קרוב. אני לא רוצה לסכסך חלילה, אני מאמינה שניתן לשנות ולהשפיע, שווה ללכת לייעוץ ולמצוא את הדרך והזמן לדבר על כך בינכם אפילו כמה פעמים עד שישפיע.
לאט לאט זה יכול להשתנות. בהצלחה.

נ.ב. בגלל שזה שלום בית הייתי ממליצה לפנות גם לטיפול בפרחי באך . -בך ובה.
דבר שיכול למתן את ההתפרצויות הללו.
במחשבה שנייהכוחות שמימיים
נשמע שאשתך ספגה את האלימות הזו וזה פשוט יוצא ממנה על האדם שהכי קרוב אליה בלי כוונה רעה .( ייתכן ואני טועה זה רק השערה מרחוק )

שווה לבדוק האם יש לה טראומות או חוויות קשות מהבית /מהילדות ואם כן שווה להשקיע את הטיפול גם בה.

זה אמנם מצריך כסף וכוחות אבל בהחלט יכול לעזור ולהשפיע.

ויש עוד גורמים שונים להתפרצויות כאלה אפשר לשאול אנשי מקצוע .

ולא להבהל, אנשים יכולים לעבור בחיים שלהם שינויים גדולים !
היית מגיבה בכזאת סלחנות לאלימות של גבר כלפי אשתו?לשם שבו ואחלמה
לא כתבתי להיות סלחן.כוחות שמימיים
עבר עריכה על ידי כוחות שמימיים בתאריך ל' באדר תשע"ו 22:42
אני בעד תקיפות בעניינים כאלו.

ואני מאמינה שבנדם יכול לעבור שינוי.
שניהם לא סותרים בעיניי.

ויש הבדל גדול בין גבר לאישה אני מתכוונת למבנה הנפש אז בוודאי שהתשובה תהיה שונה חוץ מכך שתשובות דרך האינטרנט אינן סוף פסוק ואינן פתרון לבעיה האמיתית- (אני כותבת לפי מה שעולה לי לא בהכרח לפי המציאות עצמה ולכן איני אומרת מה לעשות )
לשים גבולות בצורה עקבית ואם לא עוזר אז להתגרשl666

גדלתי עם אימא כזאת וזה לא נעים לחיות ככה

אבל ברגע ששמים גבול ומפסיקים להבליג אז בן אדם מתחיל לעבוד על עצמו

אם אין לך כוח לכל התהליך הזה ובינתיים  אין ילדים אז אין שום סיבה לסבול. 

חריג מאודלנצח נצחים
אין סיבה לסבול...
לדרוש תיקון
בהחלט לא תקיןא.פיל
אבל נשמע שיעוץ יכול לעזור
התנהגות מזעזעת ביותר!לשם שבו ואחלמה
השאלה אם ללכת לייעוץ או למשטרה.

בכל מקרה המצב לא ישתפר אם לא יהיה פה שינוי דרסתי.
אני לא האמנתי למה שאני קוראת זה אמיתי?גלית

הכותרת היתה אלימות מילולית שזה גרוע ביותר ועוד הוספת אלימות פיזית,

פעם ההיתי עובדת עם משהי שגם היתה מרשה לעצמה ליטוח בי את כל עצביה במילים מהסיבה שאני אחרי כל זה ההיתי ממשיכה רגיל כלא היה ,וההיתי מראה לה שאני מבינה את העצבים שלה..אז היא היתה מרשה לעצמה,

עד שהחלטתי לשנות את זה, הדבר הראשון שעשיתי שהראתי לה שזה לא מקובל עלי לשמוע דברים כאלה ואני לא עוברת לסדר הים רגיל ,

אצין שזו היתה חברה נורמלית נחמדה ,אמא לילדים שההינו עובדות יחד יום יום רק היתה מרשה לעצמה מידי פעם תעצבים להוציא עלי ,

במצב הזה שזה אשתך אתה יכול להגיד במפורש שאתה לא יכול לסבול את זה יותר ולא מוכן לקבל את זה אבל אתה מאד מבין אותה ואתה מוכן לעזור לה שנלך ליעוץ זוגי או טיפול כלשהוא תסביר לה שזה יקל גם עליך וגם עליה וגם על הזוגיות והילדים,

חוץ מי שלא בריא שהילדים יראו את זה אותו דבר היא תתנהג איתם,

וראיתי כבר כאלה  אחת קבועה בגינה שצועקת ככה על הילדים שכל פעם מזעזע איך אפשר להגיד לילד בן שלש שלך שתמות ?!

או מילים אחרות.

שתדע לא כדאי להזניח ולא לקבל את זה ותזכור שיש מקום גדול להשתנות על ידי אנשי מקצוע בתחום..

בשורות טובות.

לא רוצה להעיר דובים מרבצם..נשואים פלוס
אבל מקרים בהם נתקלתי לאחרונה.. לימדו אותי..
שכדאי לך להקליט כמה התפרצויות מתחילים ועד סופם. כדי שאם חלילה וחס תגיע לידי גירושין. לא צשאר על לשון בחוץ ובלי דרך להוכיח מי כאן הישר והטוב..

נשים מהסוג הזה שמגיעות להתגרש יכולות לעשות ולהעליל הכל.. אז תזהר..

ומררש.. אל תתקיפו.. אני פשוט ראיתי שתי מקרים כאלה מול העיניים ואני מרגישה חובה להזהיר
נכון מאוד. יותר מזה, תתקין מצלמה נסתרתלשם שבו ואחלמה
ואני רציני,
שתתעד את האלימות שלה,
בסוף עלול חס וחלילה להיות מצב שאתה זה שתגמור בכלא.
חולקתזקנת השבט

לא נצדיק חלילה את האישה האלימה . המצב דורש התערבות , טיפול , שיחות עם ...רבניות? נשות מקצוע? מצד שני העצות שלכם הם בכיוון של -תפרק את החבילה , ובינתים תכין לך את התנאים . לפני שעושים את המעשים האלו , שהם מאחורי הגב -הייתי מנסה לבדוק אם יש מקום להגיע לשלום אמיתי ואחווה וריעות -וכל הדברים הטובים שהתברכתם בהם מתחת לחופה.

אם וכאשר יתברר , שהדבר הכי טוב , הוא לפרק את החבילה -הייתי עושה את זה בצורה ישרה . בלי להתכבד בקלונה של האישה שפעם אהבתי -והדבר נכון גם לגבי אישה עם גבר מכה. 

לייקrivki
לא יודעת אם זה תמיד נכון מבחינה מעשית, כי יש אנשים מנוולים בעולם.... אבל בוודאי הכי אנושי.
אכן. מצטרף להמלצהאלעד
אף אחד, גבר אשה או ילד, לא צריך לחיות באווירה כזו
נשמע קשה מאוד. פנה בדחיפות ליעוץאור יהודי

מצטרפת.mp3

חבר של בעלי עבר משהו דומה וכשפנה למשטרה היא הפכה את זה עליו וטענה שהוא אלים ומסוכן לה ולילדות. והוא חטף על זה צו הרחקה מהבית והבנות שלו. 

איכשהו הם בסוף עשו שלום בית ואפילו מחכים לעוד ילד בקרוב.אז יש תקוה.

רק תגיע מוכן לכל תרחיש-תצלם.תקליט.תעשה הכל כדי שתוכל המקרה הצורך להוכיח את טענותיך.

מצטרףהעני ממעש

לא רוצה להיות גזען

(לקרר את האווירה?)

אבל גם בעדות הכי ....

לא אמור להיות ככה

תרגעוא.פיל
מה אתם מלחיצים אותו ? זה לא תקין. נקודה. שילך ליועץ והיועץ כבר יגיד לו מה לעשות ואם לשים מצלמות
אשריך. תמיד טוב להיות רגועהעני ממעש

בדיוקא.פיל
חריג מאד. ייעוץ אתמול. אשתך אלימה פיזית ומילוליתפאז
אני תוהה מה היו התגובות כאן אם הייתה כותבת את זה אשהלשם שבו ואחלמה
שבעלה הוא האלים
יש הבדל גדול, גם אם אני אראה גבר תוקף אשה ברחוב אתייחס שונהימ''ל

ממקרה הפוך שאשה תתקוף גבר. לא שזה לא חמור, לא שאין צורך בטיפול ונקיטת צעדים. אבל יש משמעות גדולה ליחסי הכוחות.

עניין נוסף - גם מבחינה נפשית יש הבדל, כשגבר מתנהג באלימות ואפילו רק מילולית זה בא מעמדת כוח ואצל אשה על פי רוב זה מעמדת נחיתות ויש הבדל גדול וגם יש לזה נפקא-מינות גם לעניין הטיפול].

יש הבדל אבל זה לא פחות חמור.ויקי7

אל תשכחו שהוא התחתן ובשנתיים הראשונות של הנישואין הוא בטח רוצה לבלות איתה ולצחוק ולדבר והיא צועקת עליו! ומרביצה לו! זה לא דבר שמבליגים עליו בכלל, אלא אם יש סיפור מעבר והיא מנסה להשתפר בנושא, הולכת לייעוץ ומתנצלת. 
מצטרפת להמלצות על צילומים והקלטות- תשמור את כל המידע בבית של חבר, לא בעבודה ולא בבית. בטח שלא על הפלאפון. 

אם באמת הבלגת עד עכשיו כנראה שיש בך רצון לבית איתה, וכדאי ללכת לייעוץ. 

גם אם תעלם- הבעיה לא תתעלם. בטח שלא תרצה שילדים יחוו את זה.

המון המון בהצלחה.

למה אתה כ''כ מקפיד להדגיש את זה?כמו צמח בר

ונניח שהתגובות באמת שונות, אז?

סתם אני מנסה לעורר דיון כי זו שאלה מעניינתלשם שבו ואחלמה
סבבהכמו צמח בר

עניין אותי לדעת מה עומד מאחורי מה שאתה שואל..

טוב אז אני אענהrivki
אלימות זה חמור בכל מקרה.

אבל יתכן שבאמת יש הבדל בין אלימות של בעל לזו של אישה.

התחברתי לתשובה של ימ"ל, אלא אם כן מדובר באישה מכה שיש לה חגורה שחורה בקראטה.

בהודעות שלך אתה רומז שגברים מופלים לרעה ביחס לאלימות. אבל אם היה מדובר בבגידה חו"ח ( והיו שירשורים בנושא כאן בפורומים)- ברור שלא היו משווים בין גבר לאישה! גם מבחינה הלכתית וגם מבחינה אנושית. לאישה שבעלה בגד בה לא כולם היו קופצים וצועקים "להתגרש", בניגוד למצב ההפוך.

אם באמת גבר ואישה שונים זה מזו, אם אין שוויון בנושא אחד שהוא קריטי לזוגיות, למה שיהיה שוויון בנושאים אחרים?
גברים מוכים, לא נעים לשמוע אבל זו תופעה לא חריגה..*קומי אורי*
אין לך מה לחיות עם חולת נפש שכזאת, תתעד אותה בשעת משעה, תקליט, תצלם.
ואם יש ילדים, כדאי לך כמה שיותר מהר לברוח איתם. לא מגיעה להם אמא כזאת.
ב"ה כמה אופציותmetorafi
א)טיפול נפשי/תרופתי
ב)גירושים
ג)להגיד לה שהיא מתחילה לקלל לסתום את הפה שלה ולהתאפס על עצמה עד אז אתה לא מדבר איתה
הגזמתם לגמרי.איך אפשר להגיד בכזו נחרצות להתגרש?!קראתיך
עושים הכל הכל בכדי לא להגיע לגירושין ולפירוק בית.
אם לא עוזר טיפול אז תמשיך הלאה.
לא מגיע לך לסבול.
בהצלחה!!
לא היה פה מישהו כמעט שהמליץ להתגרשנשואים פלוס

הרבה המליצו לשמור הוכחות למקרה של גירושין.

מה לעשות שעל תלונה של אישה ללא הוכחות הגבר עלול לקבל מעצר וכלא והוא חייב להיות מוכן.

"עושים הכל הכל בכדי לא להגיע לגירושין ולפירוק בית"?אלעד

לא בטוח

לא בכל מצב

תתחיל לעשות משהו. אתה לא מרחם עליה ועל הילדים בהבלגהסוג'וק

אני כל כך מצטערת לשמוע! זה בכלל לא מגיע לךמקרוני בשמנת
ואם אתה מצליח להבליג שנתיים כנראה יש לך כוחות נפש גדולים.
אבל זה לא בהכרח התגובה הנכונה, עובדה שאין שינוי.
התנהגות כמו שאתה מתאר היא אלימה ומתעללת ולאף אדם לא מגיע לספוג כזאת התנהגות מצד האדם הכי קרוב אליו וגם לא מאף אחד אחר.
דבר ראשון ודחוף תפנה לאיש מקצוע. ותנסה בזהירות להעיר לה על זה, לשתף אותה בתחושה שהיא גורמת לך ולראות אם יש בה פתיחות והיא מוכנה להשתנות או רק מצדיקה את ההתנהגות שלה.
הצלחה רבה.
אלימות מילולית נושא לחשבון נפשבנין עדי עד
שבוע טוב לכולם !
זה מאד נחמד שאתם לוקחים את הצד של' הפגוע "
אך שאלתם לרגע מדוע הבעל או האישה מיתפרצים בצורה כל כך לא ניעה. האם יש משהו חריג שקורה לזוג הזה נכון שבשום מצב אין לתת לא צריכה להיות אלימות מילולית ופיזית כאחד
הבעל צריך לדבר עם אישתו האהובה וללבן דברים וליראות מאיפו ולמה הכעס הזה מגיע סתם כך אני לא מכירה מיקרה שלא היתה סיבה לכך ולמרות זאת שום סיבה לא מוצדקת להיתנהג כך אז קחו את עצמעם בידים
ודאגה מלב איש ישיחנה
ויכול להיות מחוסר תשומת לב שהבעל לא מעניק לאישתו ופירגון אז הכעס בא מיתוך מירמור עמוק וכל דבר הכי קטן נהפך לסיפור גדול
פשוט אישתך צועקת מבפנים על דברים שמפריעים לה וקשה לדבר על כך אך אם אתה תפסיק להיות אדיש ותראה לה חיבה ואהבה ןהיתחשבות אני בטוחה שהיא תיהיה איתך יותר עדינה מילולית ופיזית נסה לחשוב מתי אמרתה לאישתך אני אוהב אותך או כל מחמאה אחרת הרבה נקודות למחשבה ........
תשומת לב או אהבה לא אמורים לקבל בעקבותלשם שבו ואחלמה
אלימות.
אלימות היא לא דרך לגיטימית
להביע מירמור.
ולכן, אין לכך שום הצדקה.
אני לא שופט אותה,
אבל כל עוד היא אלימה כלפיו,
יש לו את הזכות שלא לקיים שום צעד בונה.
אני מתאפקת ומנסה להגיב בנחת~בממוצע~
תסלח/י לי אבל אלימות זה לא פיתרון. האשה שלו לא תינוקת בגן שצריך להסביר לה ולתת לה צומי חיובי כדי שאלמד. הוא לא צריך לא לטפל בה ולא לחנך אותה.
מאוד מסקרן ומעניין להבין מאיפה הכעס הגיע אבל מה זה רלוונטי בכלל? את חושבת שכשמישהו מגיע ורוצח אדם אחר זה משנה אם הכעס היה מוצדק?!?!?
אין פה שום צד של הנפגע, אני בכלל לא מכירה את הנפגע. יש פה צד של שפיות והתנהלות אנושית - אלימות מילולית האלימות פיזית זה אסור נקודה.

מה זה משנה בכלל אם הוא מעניק לה צומי או לא?
מה אתם רוצים שהוא ייתן לה מדבקה/ סוכריה בכל פעם שהיא לא תרביץ לו?
זה נראלכם התנהגות זוגית נורמלית?!??
יש מקרים ויש מקריםdavid12

יש מקרים שכלל אין קשר להתנהגותו של הצד הנפגע. הוא פשוט קורבן במלא מובן המילה . פשוט הוא האדם הנוח ביותר והקרוב ביותר להוציא עליו את התסכול, ובד"כ זה גם אחד/אחת  שיש לו/לה יכולת ספיגה וסבלנות.

בהצלחהאבוקת סוכר
סליחה על הקיצור.
חריג מאוד בין זוג צריך להיות מינימום כבוד שזה לא להרים ידיים.
הייתי ממליצה על ייעוץ
אמאלה איזה תגובות הזויות!!!הנקין
להקליט אותה בסתר??? לשים לה מצלמות נסתרות??
אתם שפויים?? זו אשתו!! והוא לא כתב אלימות פיזית הוא כתב אלימות מילולית!!
במקום להיכנס למלחמה איתה הוא צריך לעשות בדיוק ההפך, לנסות לדבר איתה בעדינות ובאהבה, לנסות לראות מאיפה זה מגיע. להציע ללכת לטיפול ביחד.
מישהו פה שמע את הצד שלה?? למה היא מתפרצת ככה?? אולי היא לא מקבלת יחס ואהבה מצדו אז היא מנסה בצורה הזו.
ה' ישמור, לא פלא שיש ככ הרבה גירושים.
ישר הוציאו אותו פה למלחמה כנגד אשתו, מגעיל לקרןא את זה ועוד מצד נשים!

והייתי כותבת בדיוק אותו הדבר אם זה היה גבר!!
הלו הלו תקראי את ההודעה שלו שוב ותחזרי אלינולשם שבו ואחלמה

הייתי באמצע להגיב עוד, כבר לפני שהגבת. תודההנקין
מחילה עכשיו ראיתי שכתוב גם בעיטות וכו'...הנקין

בהחלט עצוב.
נשמע לי הזוי שאישה סתם מגיעה לידי בעיטות ללא שום סיבה, ברור שזה אסור בשום פנים ואופן, אבל חסר פה כניראה הרבה ממה שהולך בינכם.
לא חושבת שצריך להתחיל לחשוב ישר על גירושים,
ללכת לייעוץ אצל מישהו עם ייראת שמיים שידע להדריך אתכם ללכת בדרך הנכונה.

בהצלחה
ממליצה לכולכם לפני שאתם שופטיםמשיח הרגע
לשמוע את הצד שלה!!!
הכי פשוט לשמוע צד אחד ולהאשים.

תבדקו מה הנסיבות...חתונה בתורה זה לא משהו שאפשר לבטל ברגע.
ובאלימות אפשר בהחלט לטפל!!
כשמישהו מתנהג באלימותמקרוני בשמנת
לא מחפשים לה הצדקה, עוצרים אותה.
לא משנה אם הוא הבעל הכי גרוע בעולם, אסור להתנהג באלימות לא מילולית ולא פיזית. אך היא כל כך סובלת שתתגרש, שתפסיק לאמלל אותו ואת עצמה. אין לזה שום הצדקה והשאלה למה היא מלאה בכעס ואגרסיות לא דחופה כמו הצורך המיידי להפסיק את ההתעללות הזאת. אחרי שהיא תפסיק אפשר להתחיל לנסות להבין.
איך זה שכולם מחפשים תירוצים לאישה?ויקי7

גם לגבר מכה יש סיבות ואולי אישתו לא מתייחסת אליו כמו שצריך? די כבר. אם הוא רוצה ללכת לטיפול- זאת זכותו המלאה. אבל שיתייחס לזה במלוא הרצינות, כמו שצריך להתייחס לגבר שמכה אישה.

גברת יקרה..כנראה מימיך לא נתקלת בגירושין במדינת ישראלנשואים פלוס

מי שהביא את זה על עצמן זה בדיוק הנשים שכדי להתגרש העלילו עלילות שווא והכניסו את הבעל שלהן למעצר סתם.

חבל שאת מזדעקת מול משהו שאת לא ממש מכירה..

אף אחד לא הגיב לו על פתרון המצב..

אישה שמרימה ידיים ומקללת ברמה כזאת, סטטיסטית, היא אחת שתעליל על בעלה וכו'.

במקביל לעובדה שהוא צריך לפתור את המצב כי חבל להתגרש סתם.. הוא גם צריך לשים מצלמה נסתרת כדי להיות מוכן לשקרים שלה.

אמרנו נסתרת..היא לא אמורה לדעת מזה כךשזה לא מלחמה מולה.

מה עדיף?! להיות נחמד ומתקרב ואחר כך לשבת בכלא על אונס??

זה בדיוק, נסתרת, בבית שלה!!הנקין
איפה הפרטיות שלה??
וזה ועוד איך מלחמה, כי שקר תמיד מתגלה. וכשהיא תגלה שבעלה שם לה הקלטות ומצלמות נסתרות אף טיפול לא יעזור. זו פשוט תת רמה.
ודא אני ועוד איך מכירה את הנושא הזה ועצוב מאוד שזוגות מגיעים למקום הזה של מלחמה.
יש מספיק גברים שמעלילים, אף אחד כאן לא שמע את שני הצדדים במקרה הזה, אולי בעיני כותב השירשור היא מתפרצת על דבר פעוט ובעצם הוא בכלל לא פעוט.

רק רב עם ייראת שמיים יכול לפתור את הבעיה, אני ממליצה להשתדל בינתיים להתנהג באיפוק בנועם ובאהבה ולצאת לעבודה קשה. אם אחרי הרבה מאמץ של כל אחד כלפי עצמו לשינוי, דברים לא ישתנו אפשר אולי לשקול גירושים.
זה תעודת ביטוח הכרחיתלשם שבו ואחלמה

הפרטיות שלה? אם הוא לא יגלה את זה לאף אחד אז הפרטיות שלה לא תיפגע

ואם הוא כן יגלה, אז כנראה שלא הייתה ברירה

בכל מקרה הפרטיות שלה לא חשובה יותר מזה שהוא לא ישב בכלא 

על לא עוול בכפו.

ושקר לא תמיד מתגלה, למה שיתגלה?! 

וחוץ מזה, את אומרת שעל מצלמה נסתרת שום טיפול לא יעזור

אבל על קללות בעיטות ומכות טיפול כן יעזור?!?!  

מצלמה נסתרת זה יותר גרוע מאלימות?!

כרגע הם לא ממש זוג, והוא צריך להגן על עצמו מפניה

אחרי זה הוא יכול להיות פנוי גם לנסות ולשקם את הזוגיות, אם הוא רוצה

אני בכלל לא בטוח שהוא צריך לרצות את זה. 

ומה זה משנה אם זה פעוט או לא פעוט? יש משהו שמצדיק אלימות (מלבד אולי אלימות מצידו)?

תגידי את אמיתית?נשואים פלוס

גבר שמכה את אישתו שולחים אותה למשטרה.

אבל אישה שמכה את בעלה זה עוול לשים לה מצלמה????

תמציאי לי גבר אחד מעליל!!!!!!!!!!!מערכת המשפט שלנו כיום תומכת בצורה מוחלטת וחד סיטרית בנשים. הם לא צריכות להוכיח כלום כשהן מוציאות צו מעצר או צו הרחקה לעומת זאת גבר חייב להביא הוכחה. אי לכך ולצערי הרב.. אני צועקת לו שידאג להוכחות האלה..כי אם הוא לא ידאג לעצמו. אף אחד לא ידאג לו. (גם את לא...)

לשים מצלמות לא סותר את העובדה שהוא צריך להתנהג באיפוק ובנועם ולהתאמץ. ולשים מצלמות לא אומר להתגרש.

אף אחד לא מכיר את הסיפור ואף אחד לא יכול לדעת אם ההתנהגות שלה לא נועדה כדי שהיא תוכל לומר שהוא התעלל בה וכו'. לא משנה מה הסיבה להתפרצות!!!! מי שמרים ידיים צריך לשאת התוצאות מעשיו.

ואהבתי לגמרי שהגדרת את המצלמות תת רמה.. אני באמת באמת ממליצה לך שלא תתקלי מקרוב בסיפורים מהדור האחרון על גברים אומללים. וסתם עדכון.. אני אישה! הכי 'פמיניסטית' שקיימת.. אך מכירה בעובדה שיש לגיטימציה ברורה לנשים להתעלל בבעלים שלהם- כספית, משפטית, רגשית וכו'.

את תקחי אחריות אם הוא יאבד את מקום העבודה שלו בעקבות תלונה שהיא תגיש במשטרה?

את יכולה לחתום שזה לא יקרה?

מתנצלת ממש..

אצלי צלצלו פעמונים חזקים מידי

בדיוק. מה שנשואים פלוס אמרה.ויקי7

לא הכל זה רבנים.ויקי7

רב עם יראת שמיים לא יפתור אישה מכה. מטפל/ת כן- אם האישה מעוניינת להשתפר. 
הפרטיות שלה? זה בעלה. אם היא מכה אותו אין לה זכות לפרטיות. וזה לא שהוא הולך לפרסם את הצילומים במאקו ובהצינור. הוא שומר למידה ויהיה צורך, ועד אז אף אחד מלבדו לא יראה את זה.

מסכים כל כך...מניסיוני האישיdavid12

מצטט "אישה שמרימה ידיים ומקללת ברמה כזאת, סטטיסטית, היא אחת שתעליל על בעלה וכו'."

חד משמעית נכון !

להתגרש.. חד וחלק...מטיילת
וכן אני בעד לתעד אלימות מצידה.... לבחורה יש בעיה נפשית ואינך צריך לסבול... קרוב משפחה שלי עבר משהו דומה... והוא קיבל צו הרחקה.. ועד היום הדיונים בעניין הילד.. שאותו הוא רואה פעם בשבוע במרכז קשר עדיין לא הגיעו לקיצם... וכמובן שהם גרושים... זה יקרה במוקדם או במאוחר... אז למה לסבול.. ועוד להביא ילדים לתוך הסבל הזה...
יעוץ זה הכי טובעוד חוזר הניגון
לא ישר לחשוב על גירושין.
וממה שהבנתי יועצי זוגיות הרבה יותר טובים בזה מעובדים/ות סוציאליים/ות של הרווחה.
בהצלחה רבה!
תשתנה והיא גם תשתנהירמיה
מאוד הגיוני שאשתך מתנהגת ככה כי חסר לה משהו מהותי ממך. אולי היא מחפשת גבר חזק, ובמקום להראות לה חוזק ולשים לה גבולות אתה מבליג, וזה עוד יותר משגע אותה. היא מתחננת אליך באלימות שמתנהג אחרת. יכול להיות שאצל מישהי אחרת היה עובד להבליג, אבל נשמע שאצלה זה רק מזיק.

מניסיון, כשיש בעיה בזוגיות האינסטינקט הראשון הוא לנסות לחפש את הבעיה בשני. גם אם רוב הבעיה נמצאת אצלה, חלק מהותי מהבעיה נמצאת אצלך-הצורה בה אתה מגיב.

מערכת זוגית היא מערכת חיה, ברגע שאחד משתנה גם השני מגיב לשינוי. אם היא לא מעוניינת ללכת לייעוץ, הייתי ממליץ לך ללכת גם לבד. אתה בעצמך יכול לשנות.

והכי חשוב - תשקיע בזה את כל כולך. גם כסף, גם זמן, וגם כוחות נפש. בסוף הזוגיות זה אחד הדברים הכי חשובים בחיים.
התגובה היחידה הנכונה - מניסיוני האישישייקה

גם אני חוויתי משהו דומה בחצי שנה הראשונה לנישואיי (השניים) ורק אחרי שהתיעצתי עם רב/מדריך חתנים 

והבנתי שחלק המבעיה היא התגובות שלי וגם חוסר מתן תשומת לב מצידי.

מכוון שאישתי לא קיבלה תשומת לב חיובית מצידי היא חיפשה תשומת לב שלילית.

מרגע שהתחלתי להציב גבולות ולהגיב בתקיפות ובמקביל לתת לה הרבה תשומת לב חיובית המצב השתנה לגמרי.

לא לפחד ולא להראות לה שאתה מפחד תהיה גבר זה מה שהיא מחפשת בך!

לא רוצה להתערב לך בזוגיות אבל אני די נדהמת~בממוצע~
להציב גבולות? תשומת לב חיובית/ שלילית? לא להראות לה שאתה מפחד?

תגיד לי זה זוגיות או אילוף??????????
נדהמת? תרגעי.ariel.eliya

שמים כל הזמן גבולות בחיים. 
שיח עם גידופים וצעקות לא יתקיים אם זה יהיה גבול ברור בשיח הבין זוגי.
כך לא מנהלים שיחה, ולאור זאת אני פורש מהשיחה בשלב הזה ואחדש אותה שנגיע לרוגע. (לפעמים זה דקות ולפעמים זה ימים).
אבל שיח של האשמות הוא שני מונולוגים ולא דו שיח. או בישראלית מצויה הוא שיח קוצני.

אשה מצפה שבעלה יוביל, ולפעמים היא תביא אותו למצבי קיצון שיקח אחריות. (וכמובן תגיד לו בדיוק לאיפה להוביל ואיך ... אבל זה לדיון אחר).

תגובה יפה מאוד !כוחות שמימיים
הכי אהבתי את הפסקה האחרונה.

אני מאוד מסכימה עם מה שנכתב, ורואה כמה שזה נכון.
הזוגיות היא באמת דינמית וחיה וכל צד משפיע כל כך על השני, כל שינוי בהתנהלות של צד אחד יכול להיות כל כך משמעותי
שזה מדהים, איך אפשר לראות תוצאות בשטח בעקבות שינוי של צד אחד.
עכשיו תהפוך את הסיטואציה.ויקי7

אישה מוכה כנראה לא מתנהגת מספיק טוב לבעלה ולכן הוא מכה אותה. היא לא מכינה לו אוכל מספיק מהר, היא לא הצליחה להוריד כתם מבגד. היא לא רוצה לנעול נעלי עקב. היא לא התאפרה כמו שהוא אוהב. היא לא מספקת אותו. הכל היא אשמה? דברים כאלה לא נפתרים באלימות. אם היא חושבת שכן- שיהיה לה לבריאות.
לפותח- תכין לך הוכחות למקרה ותצטרך. אתה לא אשם. אתה יכול להשפר, אתה יכול ללכת לייעוץ זזוגי, אתה לא אשם באלימות! אף אחד לא אשם באלימות כלפיו!

ולרשום אותה לטרום-חובה ולקנות בובה ומדבקותl666

וברצינות - היא בן אדם בוגר שתשלוט בעצמה

אולי באמת היא נורא סובלת איתו ורע לה~בממוצע~
נו, אז זה הפיתרון? לקלל ולבעוט?
ומה הקשר רוצה גבר חזק??? מה הוא אמור לעשות, להחזיר לה?!? לפחות הוא מנסה לשמור על שפיות כלשהי.
בחיי אתם הזויים. מה זה משנה למה היא אלימה?
היא אלימה! ואי אפשר לטפל בכלום בלי שהאלימות קודם כל תיפסק. לדבר יפה אצל הפסיכולוגית על צורך בגבר חזק ואז לחזור הביתה ולקלל אותו זה לא יעיל. קודם שתפסיק.
אם כל כך רע לה שתקום ותעזוב, למה להישאר עם בעל שהיא רוצה שימות...?
יש מה לעשותיש נחת עם הזמן
שלום וברכה,
מה שכתבת אכן כואב. כואב עוד יותר לחשוב שנשאת את הקושי הזה זמן ארוך כל כך מתוך מחשבה שאולי זה תקין.
אין ספק שצריך סיוע. אם יועיל ועד כמה יועיל, תלוי בפרטי הענין עצמו ובעיקר במוטיבציה של השותפים להתקדם. אין כל כך דרך לחזות מראש.
אני יועצת נישואין במקצועי. אשמח לייעץ לך טלפונית איך להתקדם ואולי למי לפנות לקבלת עזרה. כיוון שאני חדשה בפורומים איני יכולה לכתוב לך הודעה אישית. אם תרצה, פנה אלי באישי.
כל טוב.
על גבול של טיפול נפשי.shindov

ההתנהגויות הללו לא מקובלות ביחסים תקינים בין בני זוג.

דורון ומלחמהפרה

כפי שכתבו כאן, מכות אינן תגובה נורמלית.  הן אינן תגובה נורמלית גם אם אתה לא מתיחס אליה.

יש כאן אישה מכה- ויש דבר כזה בעל מוכה.

1) הרעיון של לצלם/לתעד הוא נכון מאוד, מכירה מקרים שהעלילו על האיש דברים שלא עשה.  כדאי לבטח את עצמך. - זה צד המלחמה.

2) במקביל תשקול ללכת ליעוץ, כמובן שהיא צריכה ללכת ליעוץ ביחד ולבד.  ולנסות לתקן.

אם אין ילדים,  הכל יהיה קל יותר.  אם יש ילדים, להתנהגות הזו השפעה נוראית לטווח רחוק על הילדים.  כך שיש לתקן כמה שיותר מהר.

אם טיפול לא עוזר, כנראה שיש לה בעיה נפשית וכדאי להתרחק.  (אז יתכן שתצטרך את התיעוד מסעיף 1)

הרבה הצלחה

מבין אותך יותר מדי...תרחיב לבי

חייב טיפול, לדעתי פסיכולוגי [לא רק זוגי, לשיקול דעתך].

כנראה זה יושב על משהו ישן, וזה לא אמור לצאת עליך...

כמובן למנוע היריון (באישור הרבנים), ומצלמות והקלטות - לשיקול דעתך.

וסתם שאלה תמימה:

ניסית לדבר על זה איתה? מה היא אומרת?

היא מתנצלת אחרי שזה קורה לה?

זה קשור להורמונים של מחזור, היריון וכו'?

בהצלחה!!

מנסה לשלוח כוחות...

^שאלה נכונה. יש לכם דיבור על זה?עוד חוזר הניגון
אלימות מילולית ופיזיתshir20

אם אשתך במקרה ממוצא עיראקי, אז קללות לא נחשב אצל רוב יוצאי העדה לאלימות וזה חלק מהשיח שלהם. קללות בצעקות לא מקובלים גם אצל העדה העיראקית. בעיטות ומכות לא מקובלים בשום עדה.

אתה לא אמור לסבול את האלימות שלה , לא המילולית ולא הפיזית.

בכל מקרה אני מציע לך להתקין מצלמות נסתרות בסלון ובמטבח, ואם יש ילדים אז גם בחדרי הילדים.

לא להתקין בחדר השינה שלכם ובודאי לא בחדרי שירותים כי שם יש פגיעה אמיתית בפרטיות.

אם יש ילדים , יש סיכוי סביר שהמצלמות הנסתרות יגלו אלימות כזו ואולי חמורה יותר גם כלפי הילדים בהעדרותך. אני מכיר מקרה כזה, שבזכות המצלמות הסתיים בגירושים ובהרחקת האם מילדיה.

אם אין ילדים אז לאחר שיהיו לך הוכחות לכך שזו אלימות חד צדדית, תציע לה להתגרש בהסכמה, חבל לסכן את הילדים שיוולדו לכם.

אם כבר יש ילדים והיא איננה אלימה כלפיהם, תנסה להעמיד אותה על מקומה להסביר לה שאינך מוכן לסבול יותר את האלימות שלהו במקרה הצורך תגיש תלונות במשטרה, עם פרוט של ארועים ותאריכים. את ההקלטות תשמור לשלב שבו היא תגיש תלונות נגדיות ובדויות כנגדך. במקרה כזה, חשוב לשמור על הנישואים תוך עשיית מאמצים להפחתת אלימותה, אם בדרך של תלונות במשטרה, הליכה ליעוץ, שיחות נפש להבין מה מעיק עליה או כל דרך אחרת שתועיל להורדת האלימות שלה.

אם יש ילדים וגם הם מוכים, תחפש עורך דין טוב שידע איך להשיג צו הרחקה שלה מהילדים כשלב ראשון בדרך לגירושים. רק תדע שכל המערכת המשטרתית, משפטית והרווחה שרויה בדעות קדומות שאין אלימות של אמהות ללא התגרות של הבעל , וצפוי לך מאבק קשה לאבטחת שלומם של ילדיך. רוב הסכויים שמחלקת הרווחה תנסה להוציא את הילדים גם מחזקתך ולהעבירם לאימוץ/אומנה.

יש ילדים? אם יש אז טיפול מיידי ולא בטוח שיעזור.קפה

אם אין,,, - לברוח!

ויפה שעה אחת קודם.

דברך כלל אלו דברים שטבועים באדם וקשה מאוד לשנותם.

בהצלחה.

אתה יכול לעזור לעצמך, גם אם אשתך לא תשתף פעולהdvdhll

אני לא בא להמעיט בחומרת הדברים שאשתך עושה, אלא מציע משהו שאולי יעזור לך בינתיים, עד שאשתך תהיה במקום יותר טוב. 

לך לטיפול בעצמך. 

לא מפני שאתה אשם, לא מפני שזה מגיע לך ח"ו. אלא מפני שאתה צריך כלים להתמודד עם הקושי הזה.

תראה, בתור בן להורים גרושים, ראיתי את הדבר הזה משני הצדדים. הצד המותקף, או הצודק, יכול לעשות הרבה מאוד דברים בינו לבין עצמו כדי לחסוך לעצמו סבל. כשמפעילים עליי שוב ושוב אלימות יש סיכוי שיש בי משהו שמאפשר אותה. המשהו הזה זקוק להתייחסות. 

אז למרות שאתה הצודק, והקרבן, וזה לא אשמתך בכלל - כדאי לך ללכת לטיפול אישי. אתה רק תרוויח מזה. לא רק ביחסים בינך לבין אשתך אלא גם ביחסים עם שאר העולם. ואם תתגרשו ח"ו - תרוויח מזה ביחסים עם האישה הבאה. 

(מתפלל שלא יתנפלו עליי עכשיו, ושישימו לב כמה פעמים כתבתי שהמטרה היא רק לעזור לך לחיות טוב יותר, ולא האשמה מכל סוג)

פנה ליד שרה המרכז לטיפול במשפחה בירושלייםליבי ובשרי

מומחים בתחום וגם מטפלים דתיים, כשההשתדלות שלהם -לפתור את הבעיה וגם לשמור על המשפחה אין לי טל..בהצלחה

כמה עצות מאוד מעשיות.ariel.eliya

אלימות = אילמות

1. אין אישה רעה יש אישה שרע לה.

2. אשתך לא קיבלה כלים להתמודד עם הכעסים שלה. 

3. לאשתך חסר דיבור טוב איתך ולכן יכולות הדיבור שלה איתך הם בהתפרצויות, אני מניח שכשאין התפרצויות היא שקטה ומכילה, קיים חוסר איזון וחוסר דיבור ביניכם.

4. סדנאות שמעודדת יכולות דיבור והבעה.

5. מחשבה על גירושים והקלטות היא דבר לא נכון, לא חברית לא אמונית ורק תחמיר את חוסר הדיבור ביניכם.

6. הבלגה היא לא נכונה, יש לקחת אותה לאחר מעשה (ולאחר שוך הקרבות) להדגיש דברים טובים בזוגיות ולאחר מכאן ולדייק איתה את המועקה שגרמה להתפרצות הדברים.

אשמח לעזור יותר בפרטי.

אריק

ככה אי אפשר להמשיךאיש מרגיש

זה הבסיס ממנו צריך לצאת.

כל יום שעובר גורם נזק לדימוי העצמי שלך.

קללות הן ארס שחודר לתוכך

ובסוף מרעיל אותך וגורם לך להאמין שאתה כלומניק

ומוציא ממך את כל כוחות החיים

כדאי שתיתן סיכוי ותפנה לייעוץ

אבל אם הייעוץ לא יגרום לשינוי

(ואם יש לה הפרעת אישיות כנראה שהיא גם לא תסכים לייעוץ)

אז מגיע לך חיים טובים יותר.

חיים של בנייה הדדית, תמיכה, והערכה.

אלה הם החיים הנורמאליים וזה צריך להיות היעד.

קביעה מעניינת...רוצה לספר לנו עוד קצת?~בממוצע~
מאיפה ההחלטה איזו הפרעה אולי יש לה ואילו השלכות יש להפרעה כזאת על החיים שלה?
אם תגיד שאתה פסיכולוג/ פסיכיאטר אני מאוד אתפלא וארחם על המטופלים שלך. עם כל ה"אופטימיות" שלך לגבי היכולת שלהם לקבל ייעוץ.
ואם תאמר שאתה מכיר מקרוב אז מצטערת לשמוע אבל אם במקרה אדם שאתה מכיר עם הפרעת אישיות גם סירב ללכת לטיפול זה לא אומר שכל אדם עם הפרעת אישיות (שזאת, אגב, סקלה עצומה ועליה הפרעות והגדרות שונות מאוד) יסרב ומתנהג בדיוק אותו הדבר.
מניסיון כואב אישיdavid12

בניגוד אליך, שאתה כבר מתחיל להבין שיש בעיה רצינית, אני חייתי כך תקופה ארוכה וחשבתי שזה נורמלי וטבעי. אמרתי לעצמי: מצבי רוח, הורמונים, כדורים, הריון ולידה,לחצים בעבודה, או אולי לא הייתי בסדר איתה   אז זה בסדר שהיא מתנהגת כך כלפי  בפתאומיות.

ספגתי , שתקתי, חבקתי ואף התנצלתי.

ואז פתאום היתה נהית מתוקה ומקסימה, אוהבת וטובה כאילו לא קרה דבר, מפנקת ורעייה למופת .

בטרמינולוגיה של מעגל האלימות  זה נקרא שלב "ירח הדבש"- שלב של פיוס ורגיעה מדומה,  שמגיע אחרי פיצוץ ומריבה תוקפנית, ויוצר אשליה שהכל טוב ולא היה רע מעולם.  כך זה היה יום יום ולא הבנתי שאני במעגל שלא נגמר...
(עוד אמרתי לעצמי שמס'  רבנים כותבים שהאישה זה תיקון של הגבר ולכן כשאישתך מבזה אותך ומשפילה אותך תשתוק ותכבד אותה כי היא התיקון שלך ומכפרת על חטאיך ...)

זה שהייתי קורבן לאלימות במשפחה הבנתי רק אחרי הגירושין ...כשפניתי לייעוץ בתחנה לאלימות במשפחה .

אני נושא איתי כאב נפשי ומחיר אישי כבד מאז כבר תקופה ארוכה וכל הטיפולים והייעוצים לא עוזרים להתגבר. זה פגע בי עמוק מאוד ומשפיע על כל התנהלותי.

תשמע אחי, נורמלי זה לא. זה כן חריג.  לא יודע מה הדבר הטוב בשבילך לעשות , אבל יש לך אחריות שהמצב ייפסק.

במקרה של אלימות כנגד גברים במשפחה יש נטייה להשתקה  כיון שיש מרכיב גדול של "בושה" בלהיות גבר קורבן אלימות. בכלל המערכת לא בנויה לצאת מהסטיגמה והסטריאוטיפ המקובל. ובכלל אין מערכות תמיכה אמיתיות לגבר שחווה את זה.

אני נזהר מלייעץ, אבל בכל זאת לדעתי :

א.      קח בחשבון שאילו היא תפנה לגורמים ורק תצייץ שאתה תוקפני, היא תקבל מלוא הסיוע במיידי ואתה תהיה בבעיה, בעוד שאם תפנה אתה גם עם הוכחות וראיות מוצקות שאתה קורבן לאלימות קשה, תישאר בד"כ ללא מענה רציני.

ב.      יש נטייה לעמותות, רבניות, חברות, ומכרות להחריף סיכסוכים ואוטומטית לשייך את הגבר כתוקפן והאישה כקורבן , ולצייר מציאות כוזבת  שלא הייתה כדי שתתאים לסטריאוטיפ.

ג.       חשוב בכל זאת שתתעד מה שניתן .

ד.      אם יש ילדים, גם אם כרגע האלימות היא רק כלפיך, זה בקלות יכול לגלוש גם כלפיהם.

לא מגיע לך לסבול, לא בשביל זה התחתנת. מגיע לך להיות מאושר ובטוח.

אם אתה מעוניין תפנה אליי באישי,

אחי כואב ליערנוש
כואב לי עליך.
באמת שאני איתך!
נשמע שהתקדמת כל הכבוד לך
כואב לשמועאיש מרגיש

מאחל לך שתמצא עם הזמן

מרפא לכל מה שעברת

לזה שרשם מניסיון אישי הכאב זעק מגרונך מאחלת לך הצלחה ואשירה לה"

ושיקום קל כאב לי לקרא.

אהיה חריפה: יש אלימות כלפי גבריםפלינה

אחוז גבוה מהגברים חווים אלימות כלשהי.

וזו ממש אלימות.

המצב הזה לא בריא לשני הצדדים.
חובה לטפל בעיניין בדיוק כמו שמטפלים באישה שחווה אלימות!!

מזעזע ממש....נרס דיזל

הדברים אינם נשמעים טוב, בלשון המעטה, ולחלוטין אינם בגדר נורמה.

פעם שמעתי אמא מקללת ככה את בנה, ועד היום, זה מצמרר.

וסביר להניח שזה קוד ההתנהגות הצפוי לילדיכם.

אז....

כדאי לך לברר עם עצמך - אם אתה אוהב אותה ?

והאם יש מה לעשות ?

והאם היא תשתף פעולה ?   הואיל וככל הנראה נדרש כאן טיפול התנהגותי עם איש מקצוע...

אם יש אהבה, ואם היא מבינה שיש לה מה לעשות עם עצמה, וכנראה שגם אתה צריך, כי יש שני צדדים למטבע, ואם אינכם רוצים בפירוק החבילה, אז לכו לייעוץ זוגי.

בכל מקרה, כדאי לך לקרוא ספר על גישת  - CBT . יש כמה כאלה בעברית, וזה יעזור לך הרבה להתמודד עם ההתנהגות הזו.

אני מציע למגיבים להתקררבית שמאי
כששומעים צד אחד, דברים תמיד נשמעים מאד שונים מאשר כששומעים שני צדדים. יתכן שבאמצעות טיפול בבעיה הם יוכלו לשקם את המצב, אבל אתם עם העצות המחכימות והמלחיצות שלכם הכנסתם את הפותח ללחץ ולפחד מאשתו ולמסלול חד סטרי של גירושין.

התשובה היחידה הנכונה היא שעליך לפנות לאנשי מקצוע וככל האפשר שישמעו אותה, ואז לראות לאן פניך מועדות - בע"ה לפתרון הבעיות ולחיים רגועים ושלווים.
אז, הנה הצד השני של המטבעשומע כעונה

בס"ד

שכנים שלי, זוג צעיר, הגיעו לסיטואציה מאוד דומה.
אני מאמין שזה בכלל לא אותו סיפור. אבל בכל זאת, השורש משותף במהותו.

בתחילת חיי הנישואין, האישה הייתה ממש רגועה, מבית דתי ערכי (אגב, אנחנו מכירים מילדות).
ברגע שהתחתנה, התברר לה שהיא עשתה את טעות חייה. כבר בשבוע של שבע הברכות החתן לא התאפק ושלף "חבל שהתחתנתי איתך" תוך כדי נהיגה, כשההורים שלה נוכחים ברכב
אבל, אתם בטח שואלים למה שיגיד משפט כזה? והתשובה: כי גם היא לא שמרה על הכבוד שלו והכניסה אותו לכעסים מול ההורים שלה. 
בקיצור, העניין הוא שאנשים שוכחים דבר פשוט מאוד, אך קשה מאוד בו זמנית: ואהבת לרעך כמוך (דו צדדי).
ברגע שבן הזוג ישמור על כבודך ויילחם עליו מול אחרים, יהיה לך קל לשמור על אותו יחס באופן הדדי.

עכשיו, אם ניכנס עמוק יותר: מה התברר, האישה כל הזמן הרגישה שהיא בתחרות על ליבו של בעלה. בכל פעם שהיא ראתה אותו עם אחרים ואחרות היא הרגישה שהוא לא איתה (ובצדק, כי תמיד חיפש את ההזדמנות לברוח מהבית).

בשלב מסויים, הוא פשוט התעלל בה. אמר (גם ליד חברים ומשפחה) שהוא לא מאמין באהבה ("מה, אנחנו ילדים?!"). יותר מאוחר נעץ בה את הסכין וסיבב ("אני בכלל לא אוהב אותך, מי מאמין בשטויות האלה בכלל") תוך כדי שהוא מסתכל על אחרות מול עיניה(!) וזורק להן מחמאות ("תודה מאמי" "בכיף נשמה").

קיצר, הבנאדם פשוט גרם לה לכתוב הודעות מהסוג הזה ואף גרועות יותר(תחסכו ממני את המילים האלו).
וכל זה למרות ובגלל שהיא אוהבת אותו! לא מסוגלת בלעדיו.. (גם עכשיו לאחר הגירושין)

בכל אופן,
הוא לא רצה ללכת לייעוץ זוגי, פסיכולוגי, או מה שלא יהיה.... ("חבל על הכסף..")

אז,
לפעמים אנחנו לא שמים לב, אבל... 
גם אנחנו אשמים לפעמים במצבים הללו, כי בגידה- זה להשקיע בכל מה שנמצא מחוץ למסגרת הזוגית, וזה יכול להיות החברים, העבודה, ואפילו הבריחה מהבית לחברותא בבית המדרש (כן כן... לא חסרים שיעורים של רבנים שמעירים על זה) 
ולצערנו כשהאישה אומרת "יוסי, למה אתה לא איתי..." והבעל עונה לה "נו מה עכשיו? אבל הנה, אני בבית..." הוא בכלל עמוק בתוך הווצאפ שלו, לא זוכר בכלל מה זה לאהוב, לחזר, להתעניין... 

קיצר,
טיפול זוגי, שיחות התעניינות(ולא רק כדי לסמן וי..), תפתיע אותה בדברים קטנים, תכניס אותה לחיים הפרטיים שלך, במפגשים עם החברים, עם המשפחה, פשוט תנסה להיות איתה באמת!!
ותראה איך אתה חוסך לעצמך הוצאות מיותרות על מצלמה נסתרת תיכנונים ודאגות מיותרים.

אח שלי...
כל מה שכתבתי למעלה זה כתגובה על כל המקררים שיש כאן.
אתה בסדר גמור!
והעובדה הפשוטה היא, כי אתה מנסה למצוא פתרונות ולא את צליל הסיום (רבנות)

זה באמת פשוט,
אתה רק צריך להקדיש טיפה יותר תשומת לב, לשים אותה בפרונט - לפני שאתה חושב על עצמך... תחשוב מה יעשה לה טוב.

ממש בהצלחה

לכל מי מצדיקים אלימותl666אחרונה

אני חושבת שאם כל גבר או אישה יידעו שברגע שהוא או היא יפגינו אלימות אז יעזבו אותם

אז הם יתאפקו או יטפלו בבעיה אפילו לפני חתונה או ימצאו דרך אחרת להוציא עצבים

אף אחד לא מוציא עצבים על בריון או מעביד או מישהו שעדיף לא

סימן שכולם יודעים לעצור כשזה לא משתלם להם

אז אין סיבה לחפש הצדקה, סיבה או איזה טראומה מילדות של סבתא שלהם שהשפיעה על שלושה דורות קדימה

אגב אחר כך זה יכול לגלוש לילדים וגם הם יסבלו

כמה שמושכים את זה יותר זמן אז יש יותר ילדים ויותר רכוש משותף ויותר קשה להתגרש

ובן זוג שסובל בינתיים מאבד ביטחון עצמי וסובל

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך