ממ*בננית*
משמעת עצמית זה לא רק לדעת לשים גבולות נחרצים, אלא גם כאלה שתלויים במינון.
זאת בעצם היכולת לשלוט בנפש גם בתחום האפור.
דוגמא פשוטה - להחליט לא לאכול עוגות בכלל במובן מסוים יותר קל מלהחליט לאכול רק חצי פרוסה.

עם הסוג הראשון אני איכשהו מסתדרת, אבל השני זו המלחמה האמיתית. אני מובסת פעם אחרי פעם

נראה לי זו בעיה של פרפקציוניסטים.
הי זה נכון!שורדתתת

לצום הרבה יותר קל מלאכול במינון

ובכלל, בכל מיני סוגי צום. לאו דווקא באוכלים.

הרבה יותר קל ללכת לקצה של כלום מאשר להשתמש במינון נכון.

זה כמו קפיץ מאוד חזק*בננית*
לוקח כמה שניות עד שמצליחים להשתלט עליו ולאחוז אותו סגור, אבל זה לא כזה מסובך אח"כ להשאיר אותו באותו מצב.
על שחרור מוחלט אין מה לדבר.
לעומת זאת לשחרר אותו חלקית בצורה מבוקרת ומדויקת זה חתיכת סיפור. או שהוא משתחרר יותר מדי, או שהוא עף מהיד, או שמצליחים אבל אחרי המון מאמץ.

ואולי, במחשבה נוספת, זה נובע מהעובדה שהאפשרות הראשונה היא מאמץ נקודתי, זמני וחד פעמי, והשנייה זו עבודה מתמשכת ותמידית.
כשהקפיץ סגור בתוך היד אפשר להמשיך הלאה תוך השקעת מאמץ מזערי, אבל כשהוא פתוח צריך להשגיח כל הזמן שהוא לא בורח.
יאו כן.שורדתתת

הדימוי שלך מעולה. אם ככה, איך מווסתים קפיץ? בשיטות הרגילות כלומר

משחררים טיפונת טיפונת*בננית*
ממש בצורה בלתי מורגשת
ואז רואים איך הוא מגיב לזה ולפי זה יודעים איך להמשיך.
אבל זה מצריך המון סבלנות, הקשבה והתמדה (כאן כבר עברתי לנמשל )

ממ הייתרון בלסגור אותו עד הסוף היא שבכלל לא צריך להשקיע מחשבה על כמות האנרגיה הנדרשת למשימה. (קצת פיזיקוש)
הבעיה היא הדיוק. להשקיע את כמות הכוח המדויקת היא יכולת מופלאה.
את מהממת.שורדתתת

ננסה להצליח?

תודה ילדות חכמות שלי.פינג.

ממש מסכים.א"י זה קשה

וצריך לשים לב שלפעמים זה לא דבר רע בכלל להחליט ללכת לקצה. לפעמים מתוך מודעות עצמית צריך פשוט לחתוך ולא להכנס להתמודדות.
נגיד לא לאכול עוגות וחטיפים זה דוגמא טובה מאוד. יכול להיות שזה בסדר גמור לאכול פרוסת עוגה בשבוע סתם ככה באמצע החיים. אבל כשזה נהיה כל יום זה כבר רע. ואז אולי צריך להיות חדים וברורים ולהחליט לא לאכול בכלל או רק בשבת וכדו'. ולפעמים זו באמת ההחלטה הנכונה. אולי היא קלה יותר וקיצונית יותר ופחות מעמיקה אבל במציאות של התמודדות היא נצרכת הרבה פעמים.

הרב דסלר מסביר את זה לגבי הבחירה החופשית של האדם. יש לאדם בחירה חופשית בעצם בנקודה אחת שבה הוא מצוי במאבק (בכל תחום נקודה משלו) וכל מה שנמצא מאחורי הוא כבר שטח כבוש שאין צורך לתחזק. 

בעצם אין לי מושג מה זה קשור בכלל..
שבת שלום!

זה ממש נכון*בננית*

זוהי שיטת הרמב"ם בנוגע לשינוי הרגלים - הליכה זמנית אל הקיצוניות בשביל לאזן ואח"כ לשחרר ממש לאט עם הרבה זהירות.

ונזכרתי ברעיון ששמעתי פעם - 

אמנם יש לאדם בחירה חופשית, אבל יש מקרים שאם בן אדם לא התגבר על עצמו בנקודת זמן קריטית, הוא מאבד את חירותו כמעט לחלוטין.

בדוגמא עם העוגה (אע"פ שהיא פשוטה) - ייתכן שההתמודדות היא להתרחק ולשים סייגים קיצוניים מאוד בהתחלה, מפני שאם יאפשר לעצמו להתחיל לאכול קצת, מהר מאוד הוא יגיע למצב של שיעבוד עד כדי חוסר יכולת לבחור אחרת.

נכון הערה נכונה מאוד.א"י זה קשה

זכור לי שפעם פתחת דיון על צמחונות פה. אפשר מסקנות?...

אני מתלבט בזה המון ומעניין אותי לשמוע מה היו המסקנות אז

כן, בשמחה*בננית*

השתכנעתי מדברי אחד הניקים שטען שיש דברים חמורים יותר לטפל בהם לפני ההתעללות בחיות.

יש באמירה הזו משהו לכאורה מתחמק, שהרי הימנעות מאכילת חיות לא סותרת עבודה במקביל על תחומים נוספים,

ובכל זאת, צריך להודות שהצמחונות דורשת אנרגיה לא מבוטלת (וזה עוד לפני שאלת הבריאות שיש טוענים לכאן ולכאן).

אני חושבת שהנפש שלנו בנויה כך שהתעסקות אינטנסיבית בנושא מסוים עשויה להעלות את חשיבותו בעינינו בסולם הערכים.

נראה לי שהמצב המוסרי שלי כלפי בני אדם נכון להיום לא מאפשר לי צמחונות. יש לי עוד עבודה עצומה בתחום, ואני מעדיפה להשקיע שם את האנרגיות שלי.

אין כאן תשובה חד משמעית. אני לא מתנגדת נחרצות (ואולי אפילו בעתיד אחליט לעשות שינוי), אבל לענ"ד צריך להיזהר ולשקול את ההשפעה של ההחלטה הזו על האיזונים בנפש (אני יודעת שזו התנסחות מעט מרחיקת לכת, אבל אני מאמינה שזה אכן כך). מי שמרגיש שההחלטה הזו מעדנת אותו ומעלה אותו מוסרית - אני הכי בעד שבעולם.

(וזה מזכיר לי לקרוא סוף סוף חוברת שקניתי בזמנו בנושא.)

טוב. בעיני זו עדיין תשובה אישית והבעיה היא שזו תשובה ציבוריתא"י זה קשה

אני מבין את המחשבה הזאת אולי שאדם יענה את זה לעצמו אבל זו נהיית תשובה שמלמדים בשיעורים ואני ממש לא בטוח שהיא נכונה לכולם.

אמנם יש הרבה בעיות ולכן מי שזה מפריע לו לתחומים אחרים אז אני מבין, אבל האם לא לאכול בשר יומיים שלושה בשבוע באמת יהיה דבר כל כך קשה?

למה זו תשובה ציבורית?*בננית*

בעיניי זה בהחלט נושא אינדיבידואלי.

יש כאן עניין של הרכבת תפריט עם תוספי תזונה ותחליפים.. זו כן השקעת אנרגיה לא מבוטלת.

בכל אופן, כמו שאמרתי, זה אפשרי ויכול להיות מאוד נכון במקרים מסוימים.

בפועל זו תשובה ציבורית. את אמנם לא נמצאת בישיבהא"י זה קשה

אבל ככה זה החינוך בישיבות. וחבל בעיני. (האמת שזה אפילו הולך להיות חלק מפניני הלכה בעתיד). וגם הנושא של להמעיט את כמות הבשר דבר שיכול להיות די פשוט ואפילו לא ידרוש מאמץ מיוחד, לא מדובר והוא לא נחשב ראוי ונצרך. והאמת שהייתי מתנחם אם אנשים היו נמצאים בעמדה פאסיבית תומכת כמו שאת מעלה כי זה כבר שלב גדול לקראת ההתקדמות.
הבעיה היא שהתשובה הזאת כתובה ברב קוק בחזון הצמחונות וברגע שמשהו נכתב בכתבי הרב קוק חזקה שהוא הולך להחזיק כדעה רווחת בישיבות לפחות בחמש עשרה שנה הקרובות.

לא הבנתי, מה החינוך בישיבות?*בננית*

ובפניני הלכה כבר יש חלק על צער בע"ח.. כנראה הוא הולך להתרחב.

בנוגע להפחתת הכמות - את זה אני שוקלת ברצינות. אני צריכה לראות אם זה מתאפשר טכנית (למשל - לא מקשה על אמא).

ואת האמת שאם הרב קוק כתב על תקופה עתידית, ייתכן שאנחנו בעתיד המדובר וכבר עכשיו ניתן להחיל את הרעיון ברמה כזו או אחרת.

בכל אופן, הרב קוק דיבר על עניין אחר - עצם אכילת בשר. אני דיברתי על בשר שעבר התעללות. אלו 2 שאלות נפרדות.

זה מה שמלמדים כיום בישיבות סביב חזון הצמחונות והשלום.א"י זה קשה

כן ידוע לי מה קורה בפניני הלכה והאמת שזה מעציב אותי. אולי אני אעשה משהו בנידון. אני לא יודע אם צער בעלי חיים יתרחב אבל תהיה הקדמה ארוכה בנוגע לצורך בבשר כיום וכהנה וכהנה. ואפילו התנגדות די חריפה לצמחונות בימינו אפילו לבודדים. 

הפחתת כמות בשר כנמצאים בפנימיה כמוני זה ממש לא בעיה. חוץ מהתמודדות עם התאווה שהיא גם דבר לא פשוט.

לפי דבריו אין דרך להבין שאנחנו בתקופה העתידית הזאת. ניסיתי. מבחינה אובייקטיבית של הדברים אני חושב שאי אפשר להבין כך וזה לא שלא הייתי רוצה. ברב קוק אין בנושא הזה קמעא קמעא והתקדמות הדרגתית. רק זבנג וגמרנו. ולכן כתבתי ככה.

לגבי בשר שעבר התעללות האמת שאין לי מושג מה תהיה דעתו ואני יכול רק לנחש. ואת צודקת. זה רק מחזק את הצורך בימינו למעט באכילת בשר. 

נכון זה באמת שאלות נפרדות אבל הם חופפות בהמון מובנים, ובעצם קשה לי לראות מישהו לא עונה את אותה התשובה לשני השאלות.

למה מעציב?*בננית*

כדאי לבדוק מדוע הרב מלמד מורה וסובר כך.

לא למדתי את המאמר.. אבל הוא לא רלוונטי לדיון על התעללות. לדעתי אלו שני נושאים נפרדים.

אמנם יש היתר לאכול חיות, אבל לא דובר על חיות שמגיעות לצלחת בזכות התעללות (וכאן השאלה מה הגדר התקין ומה לא.. לצערי עדיין לא העמקתי בנושא).

נכון לתקופתנו, גם אילו הייתי מחליטה לעבור לצמחונות זה ממש לא היה מעצם אכילת החיה, והייתי אוכלת חיות שלא עברו התעללות.

מעציב כי אני חושב שהוא טועה בנושא הזה.א"י זה קשה

גם לי יותר מפריע הבעיה של ההתעללות בבעלי חיים מאשר עצם ההריגה שלהם אבל מדובר פה בדיונים חופפים כמעט. מי שאוכל בעלי חיים בגלל שבמצב הנוכחי הם נועדו לשרת את האדם- כנראה יוכל גם להתמודד עם זה שהם עוברים התעללות כי סוף כל סוף הם נועדו לשרת את האדם וקצת חבל שככה זה נראה אבל לא נורא.

הדבר שמפריע לי שכמעט לא מדגישים את המגמה שהיא צמחונות ומתייחסים אל זה כדבר ממש לא מתאים.
וברגע שידגישו את המגמה כבר יהיה הרבה יותר ברור למה המצב בתעשייה כיום נורא ושצריך להלחם בו.

תלוי איזו רמה של התעללות*בננית*אחרונה
ברמה נמוכה של התעללות הדיונים כמעט חופפים, אבל ברמה של התאכזרות איומה הדיונים שונים בהחלט.

בכל אופן, עם כל אהדתי לחמלה שבבסיס הצמחונות, נקודה אחת צורמת לי בניסיון להפוך את זה למגמה חברתית.
אני חושבת שלאנושות יש עוד דרך ארוכה מאוד לעבור בנושאים של בין אדם לחברו.
נראה לי, שאדם שרוצה להיות צמחוני צריך לשאול את עצמו - "האם התעללות בבני אדם (כדוגמת חרמות, השפלות, זלזול, לשון הרע ושנאה) כואבת לי עוד יותר מהכאב על התעללות בחיות (וכל שכן שאקפיד ואשתדל בעצמי לא לפגוע באף אדם)?"
אם בכנות התשובה היא כן, אני חושבת שזה צעד מבורך. אני באופן אישי מכירה אנשים שלדעתי החמלה שלהם כלפי בני אדם מאפשרת עליית מדרגה אל צמחונות.
לצערי, אני חושבת שרוב האנשים לא נמצאים שם. קפיצה אל מדרגה מוסרית אחת לפני בניין הבסיס היא טעות חמורה. לכן לדעתי זו ההנחיה הכללית (ייתכן גם ששלילת הצמחונות בקרב רבנים אפילו ביחס ליחידים נובעת מהחשש שהם ייצרו טרנד שייסחוף אחריו גם כאלה שאינם במדרגה הזו והדבר יסב נזק כבד).
מינונים זה לחלשיםהרועה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך