מבאר בחינה אמונית אחרת, כמו שהמהר"ל מבאר בהרבה מקומות ב'חידושי האגדות', והרב קוק זצ"ל ב'עין אי"ה'.
*לפי דעתי זו לא הרחבה, כוונת המדרש להגיד מקומות ש'מלך' מודגש. רואים את זה בבירור ממדרש שיר השירים, שמביא 'במלך' כשאין 'במלך' בכלל, אלא כוונתו בשתי המקומות (שיר השירים ואסתר) שמביא דרשה דומה, 'מלך' שמודגש.
[זה שהגמרא מגילה טו: לפי רבי תנחום ורבנן, ור' יוחנן בהמשך המדרש מפרט כוונת הדרש 'המלך' (ולא רק 'למלך') זה רק מחזק בעיניי, שזו דרשה כללית. (בעיניך זו כפילות, לפי דעתי זו רק פירוט איך מתבטא הדרשה ומה בדיוק כוונתה. עכ"פ דרך המדרש גם לכפול כפי שאבאר בהמשך.]
כן בהלכה אם זאת הייתה כוונת הדרשה, הייתי דורש כך.
*לגבי רבינו בחיי, דרך הראשונים לחבר בין מדרשים, ואם הוא כותב שהוא מצטט ממדרש, יש אפשרות שזה חיבור מדרשים שונים שאחד מהם 'מדרש אבא גוריון' (כי מצאתי עוד חלקים ממה שמצטט באותו מאמר במדרשים אחרים). אני מסכים שיש אפשרות שהוא מצטט ממדרש עצמאי שלא בידינו, וגם מדרש 'אבא גוריון' כמו רבינו בחיי שאבו מאותו מקור.
*לגבי מדרש 'אבא גוריון', מהסגנון נראה שזה מזמן הגאונים, אבל אינני יכול לדעת מתי זמנו. עכ"פ מהחיד"א רואים שזה מדרש אמתי ומוסמך וצריך להתייחס אליו ברצינות (גם אם זה רק מזמן הראשונים, זה כמו שאני מצטט ראשון מוסמך שסובר כך).
*לגבי שדרך המדרש להכפיל ולהאריך, כל מי שעוסק במדרשים רואה זאת, וזכור לי שראיתי כלל זה באחרונים ואנסה למצוא מקורו.