צריכה עזרהיהיה בסדר!
בכוונה פה ולא בפורום הריון. רוצה גם גברים בדיון, בשביל עיצות.
אז ככה, כל חודש, מותרים שבוע וחצי בערך.
רוצים הריון אז א"א לסדר עם כדורים של מניעה.
מפסידים ביוץ כל פעם מחדש.
יש לנו ברוך ד' ארבעה ילדים 2 מתוכם לקח זמן. אחד בהפתעה ואחד לפי התכנון.
(סליחה על הבוטות, רוצה להסביר רקע)
השאלות שלי בעיקר מבחינה דתית.
אנחנו מתחילים להישבר. א"א ככה. זה ממש מתסכל. דיייי!!!
שנינו מנסים להיות חזקים. אבל כמה אפשר?
אני ממש מיואשת. במיוחד שהצער דווקא בגלל שמירת הטהרה. וזה קשה מאד!!!
(בעיקרון שומרים הכי נגיעה. אפילו לא מעבירים מיד ליד)
עכשיו פסח מתקרב.
ועוד פעם כל פסח... עד שיש חופש עוד פעם אסורים.
בא לי לצרוח!! כל החופשים על המזל אנחנו אסורים, ממש מהתחלה ועד הסוף. מה יהיה???
האמת, שרוב הזמן אסורים. אבל בחופשים זה עוד יותר בלתי נסבל.
עיצות, רעיונות, והכלה יתקבלו בברכה!
הולכים למכון פועה ומדברים איתםשוקולד לבן

יש להם פתרונות הלכתיים ורפואיים בתחום (חבל שלא פניתם כבר מההתחלה והגעתם למצב הזה)

ויש את הרב בן שלמה שמאד ממליצים עליו בפורום (לא מהכרות אישית) שמאד מתאמץ להתיר אשה לבעלה, 

אם הוא לא סותר את הפסיקה של הרב שלכם שווה ללכת גם אליו

הולכים לרופאת נשים דתיה!mshlomo

מכון פועה הם לא רופאים ולא יקחו אחריות על העצה שהם נותנים.

ממליצה לך על ד"ר נילי חנה איסרליס במאוחדת בית שמש

יש לה גם קליניקה פרטית

מכון פועה נותנים הפניות לרופא מתאיםשוקולד לבן

ממש לא כל רופא נשים מבין בתחום, גם אם הוא דתי

ומכון פועה מכירים את הרופאים שמבינים בתחום ויכולים להנחות למי ללכת

וגם לעזור מהכיוון ההלכתי

(את מכירה אותם שאת אומרת את זה?)

מכירה אותם טוב מאודmshlomo

מתייעצת איתם המון. ולמדתי שיש תחומים שאין להם תשובה אמיתית לתת לזוג. כמו לדוג' בנושא של מניעת הריון. אם יש אשה שכל אמצעי המניעה לא טובים לה, הם בד"כ לא יתירו לה דיאפרגמה (אא"כ היא אחרי ניתוח קיסרי). הם יכולים להמליץ לך על סרזט ואם זה לא הולך אז נובהרינג ואם זה לא הולך אז התקן ובכל מעבר כזה יש לך עוד דימומים ועוד דימומים וזוג יכול להישאר אסורים חודשים (ולפעמים אפילו שנה שלימה) רק בגלל כל הנסיונות האלו.

תקופות כאלו גורמות לכ"כ הרבה מתחים בין בני זוג, וכ"כ הרבה עגמת נפש לאשה שבמשך שנה שלימה רק עסוקה בלעשות עוד 7 נקיים ועוד 7 נקיים ולקבל עוד וסת ועוד וסת, ושוב לקבוע תור לרופאה ושוב להחליף אמצעי מניעה, ושוב מרשם חדש ועוד פעם ללכת לבית מרקחת 

(ושלא נדבר על איזו שנאה זה גורם כלפי המצווה של טהרת המשפחה. גם אם את הבחורה הכי דוסית בעולם את לא תעמדי בזה)

ומה כבר רציתי? למנוע הריון. למה זה צריך להיות כזה סיפור?

חזקו ואמצואוהב תורה

לא תמיד התשובה שאנחנו מבקשים לקבל היא התשובה הנכונה.

הנושאים הללו בהחלט רגישים, ותמיד אפשר לומר, שניתן היה לקבל תשובה אחרת, ובפרט שבקלות רבה היום ניתן לברר בכל דבר, מי הרבנים המתירים, ומי שמחפש היתרים בכל מחיר, יודע מה לעשות.

אולם מי שמחפש את האמת יודע, כי פעמים רבות ההקפדה כראוי על פרטי ההלכה, אינה קלה.

מניעת הריון אינה דבר שניתן לעשות ללא סיבה מוצדקת.

גם כאשר יש סיבה מוצדקת, לא כל דרך לעשות זאת, נכונה מבחינה הלכתית.

(ולגופם של דברים, באמת ישנה בעיה בדיאפרגמה, בגללה לא מעט מהפוסקים מתנגדים לשימוש בה; ובעניין זה פרסם הרב יואל קטן שני מאמרים ארוכים בבטאון ההלכתי-רפואי 'אסיא', לחזק את ההתנגדות לשימוש בדיאפרגמה). 

דווקא הקשיים צריכים לגרום לנו לתחושה של הבנת האתגר וחיזוק הקשר שלנו עם הקב"ה.

חזקו ואמצו!

מנגד יש פוסקים גדולי עולם שמתירים.לב אמיץ

לא סביר שבני זוג יהיו אסורים למעלה מחצי שנה.

במקרים כאלו ניתן לסמוך גם על דעת יחיד. לענ"ד כך פוסק הגרש"ז.

עם כל הצער לא תמיד אפשר להתיראוהב תורה

אכן לא סביר. אולם המסקנה ההלכתית גם כן אינה הכרחית.

גדולי עולם כמו הרב מרדכי אליהו והרב משה פיינשטיין סברו שיש להתיר רק במקרה שכניסה להריון תגרום לסכנה.

בדעת הגרש"ז ישנם חילוקי דעות. בנספח למאמרו הנזכר, הרב יואל קטן מביא שש עדויות שונות של רבנים שונים שהתייעצו פעמים רבות עם הגרש"ז. יש מהם האומרים שרק בסכנה הוא התיר זאת ויש המרחיבים זאת יותר. נראה, שאין הכרח לומר, שהוא חלק על הרבנים הנ"ל, אלא אם כן נאמר כי הוא חזר בו (כפי שמעיר שם העורך; וכמו שבאמת ידוע לי על הרב דב ליאור שבעבר אסר ואחר כך חזר בו).

בכל אופן, אם רבנים סוברים שיש איסור בדבר (כפי שבאמת שמעתי מרבנים ממכון פוע"ה בעבר), לא ניתן לצפות מהם לפסוק אחרת מדעתם שלהם, גם אם יש רבנים שסוברים אחרת מהם.

נכון. ולכן יש מקום לשאול רב בעל כתפיים רחבותלב אמיץ

שפוסק אחרת.

אני יודעת על מקרים שבהם רבנים שפוסקים כדעת הרב מרדכי אליהו ולא יכלו להתיר, הפנו את הזוג לרב בן שלמה שפוסק אחרת מהם ויכול להקל.

אין דבר כזה להשאיר בני זוג במצב כזה בלי למצוא פיתרוןלב אמיץ

הלכתי, שבמקרה כזה קיים. 

יש מספיק פוסקים שסוברים שהסכנה במקרה כזה קיימת גם בלי צורך להוכיח סכנה מוחשית בהריון נוסף סמוך ללידה.

אתה צריך להיזהר עם אמירות פסקניות כמו אלו שעם כל הצער לא תמיד אפשר להתיר.

יש מרחב תמרון הלכתי רב במקרים כאלה. ואני מציעה לשואלות לפנות לרב בן שלמה או לרב דב ליאור.

מחילה. *לגאון הרב דב ליאור.לב אמיץ

לא תמיד הפיתרון קייםאוהב תורה

בלי להתייחס לגופו של מקרה, שבוודאי פעמים רבות ישנן פתרונות רפואיים והלכתיים שונים, מכל מקום, אי אפשר לאלץ את המציאות ואת ההלכה ללכת לכיוון שאנו רוצים.

כמובן, שרב שאינו בטוח בעצמו, יכול להפנות לרב שהוא סבור שיתן תשובה הלכתית נכונה יותר, ובהחלט הוא יכול לשלוח לרב שהוא סומך עליו שבירר את הנושא, ועל כן הוא נוטה להקל, ובפרט במקרים שהם שעת הדחק.

אולם רב שבירר את הנושא ומגיע למסקנות הלכתיות מסוימות, וסובר שרב אחר טועה (וכמו שבהקשר זה נכתבו דברים ברורים), הוא לא יפנה לאותו רב, שהוא סובר שטועה מבחינה הלכתית או מבחינת הבנת המציאות.

והדבר נכון לגבי כל מי שבוחר או בוחרת לשאול רב.

תמיד ניתן לבחור את הרב המיקל, אם מרגישים שניתן לסמוך עליו, שהוא מכיר את הסוגיה ההלכתית ואת המציאות הרפואית.

אולם אם הבחירה היא ללכת תמיד אחרי הרב המיקל רק משום שהוא מיקל, הרי שאנו לא בוחרים רב. אנו בוחרים את רצונותינו. ככה לא עובדים את ה'. 

זה לא ענין של להקל.לב אמיץ

ואתה טועה.

לא מדובר ברב שאינו בטוח בעצמו.

אני מדברת על רבנים בעלי שיעור קומה מצד עצמם ששלחו לרב שפוסק אחרת מהם.

אני לא חושבת שאתה מבין כמה הדברים שאתה כותב חמורים וכמה הם נוגעים בדיני נפשות. ומה אתה גוזר על בני זוג במצב המתמשך הזה ואלו השלכות הלכתיות חמורות עלולות לנבוע מהשארת המצב על כנו ללא פיתרון.

נכון שלא לכל בעיה יהיה פתרון הלכתי וודאי לא נאלץ את ההלכה והמציאות. אבל כמו שכתבתי יש מרחב תמרון הלכתי רב מכל הבחינות - גם מצד הפתרון וגם מצד האפשרות לשאול רב אחר.

אני כבר התייאשתי מכל העסק ונראה לי שהשאלה הבאה שלי תהיהmshlomo

האם מותר להפיל הריון לא רצוי?

פשוט הוצאתי את ההתקן וזהו. אחרי 7 חודשים שהיינו אסורים, וכמעט יצאתי מדעתי מרוב 7 נקיים, החלטתי לקחת פסק זמן מכל הטירוף הזה.

כולי תקווה שה' פשוט לא יביא הריון. זו אמנם תקווה מטופשת, כי אם לא מונעים הריון ואח"כ נכנסים להריון, מה לנו להלין על המציאות שהכנסנו את עצמינו אליה?

אכן להקפיד על ההלכה ברמה גבוהה זה לא קל. אבל בחיים לא דמיינתי שזה יכול להגיע למצבים כאלו. זו פעם ראשונה בחיי שאני נתקלת בנושא שאין לעולם ההלכה השמרני שום פתרון לתת חוץ מ-"תמשיכי לסבול".

אפשר להשתמש בדיאפרגמהבת 30

זה לאד.

"עולם ההלכה השמרני".. אלא ההלכה.

אבל בהלכה יש דעות בכמה נושאים.

ואת יכולה לשאול למשל את הרב דב ליאור שליט"א, שהוא מגדולי תלמידי חכמים, וגם יש לו "כח דהיתרא" בגלל גדלותו בתורה. כמובן, אם אין מישהו אחר שאת פוסקת דווקא לפיו.

מה ז"א זו ההלכה?mshlomo

שים לב לפסיקות של רבני הגוש בכל מיני עניינים אל מול פסיקות של רבנים חרדים?

יש בבירור שתי גישות בפסיקת הלכה, ואחת מהן שמרנית מחברתה.

וכן, יש רב ספציפי שאנחנו הולכים לפי פסיקותיו, אך במקרה דנן נראה לי שפסיקותיו יהיו מחמירות משל מכון פועה.

ואגלה לך סוד, גם מכון פועה נחשבים למקלים ביחס לחוגים מסויימים.

שים לב מה הם פוסקים לגבי בדיקות כמו פיפל/היסטרסקופיה/צילום רחם

גם לגבי פרוצדורות של טיפולי פוריות כבר שמעתי מהם פסקים מקלים ביחס לפסקים של רבנים חרדים.

כלומר שגם מכון פועה מונחים איפה שהוא באמצע בקשת הפסיקה.

בנושא של מניעת הריון הם נחשבים למחמירים.

הבחירה לפנות לפוסק אחר היא לא תמיד כ"כ קלה, מבחינה רוחנית זה מלחיץ. איך בכל עניין אני מתייעץ עם רב x ופתאום כשקשה לי אני מחפש את רב y?

אם נמצה באמת את כל האפשרויות הרפואיות (שעדיין לא נוסו - ואין הרבה כאלו) וההלכתיות במסגרת הרבנים שלנו ובכל זאת לא נגיע אל המנוחה והנחלה, ודאי לי שאפנה לגר"ד ליאור, אך כרגע אחרי כזו טלטלה, אני לא רוצה לנסות שום דבר, רוצה רק שקט טהור. 

ולמה אחרי כל בדיקת כל האופציות זה כן בסדר לפנות לרב ליאור? כי נראה לי שה' חפץ ביישובו של עולם ובשמירה על בתי ישראל שלמים וקיימים (ולא חלילה להיפך).

אבל שוב, זה יהיה רק אחרי בדיקת כל האופציות.

מה שאני התכוונתי,ד.אחרונה

היה, שאין "עולם הלכה שמרני" ועולם הלכה שממציא הלכות אחרות...

אבל אכן, יש כאלה שבנושאים מסויימים פסיקותיהם מקלות יותר, ובנושאים אחרים לא.

כמובן, מדברים על רבנים יראי שמיים באמת, לא כאלה ש"פוסקים" לפי אופנה..

יש לכך כבר מקורות קדמוניים, על גישות שונות. החל מבית שמאי ובית הלל. יש אצל רבי חיים ויטאל (מצוטט אצל הרב זצ"ל בדיון בנושא קטניות בפסח), על סוגים של נשמות כאלה וכאלה..

אבל הכל מתוך תורה, הלכה צרופה עפ"י בירור רצון ה'. כולל כל צדדי הבעיה.

אז האמירה שלי בענין, היתה אמירה עקרונית. הערה לגבי התייחסותנו להלכה. לא חושב שיש מחלוקת בזה.

וגם, לא נראה לי שזה קשור ל"רבני הגוש" וכד' בדווקא. מי שפוסק הלכה שם, נניח הרב י"צ רימון, הוא פוסק הלכה מובהק, פוסק מן הסתם בכל נושא כפי שיקול דעת הלכתי עמוק - וגם מהכרת העולם והמציאות.

ויש דברים שרבנים "חרדיים" מקלים מאד. למשל, צומות לנשים.

זה לגבי ההערה העקרונית, ה"לשונית".

אבל למעשה, הרי צערן של בנות ישראל בדברים כאלה ברור, וגם ההשלכות. הרי אני עצמי הצעתי לשאול אולי את הרב ליאור שליט"א.

אני חושב, שהדרך הישרה במקרה כמו אצלכם, מעבר לחיפוש פיתרון הלכתי/מעשי מוסכם, ואם לא מוצאים - הוא לשאול את הרב שלכם, האם לדעתו יש מקום לפנות למישהו גדול שמקל בשאלות כאלה. ואז, לכאורה, זה גם על דעתו.

שמעתי פעם על מקרה שהרב ליאור שליט"א אמר למישהו שאינו יכול להקל בדבר מסויים, אבל שהוא יכול לפנות למישהו שפוסק אחרת..

אכן,ד.

באמת קשה. יישר כח על ההתנהלות הנכונה גם במצב הזה ("העברה מיד ליד" זו אכן הלכה פשוטה).

לפום צערא אגרא - לפי הצער, השכר.

ואחרי הכל - העמידה על הדברים הבסיסיים הללו, היא העוגן החזק של המשפחה וקיומה וטהרתה - גם כאשר הקושי הזמני גדול.

אל "תישברו".. ח"ו. ה' יעזור לכם.

אבל בהיות שאתם "רוצים הריון", הרי שפיתרון של בעיה אחת, נעוץ בחברתה.

תפנו, כמו שייעצו לכם, למכון פועה, ואם יש צורך לרב מנחם בורשטיין עצמו - ואם יש צורך, קבלו הפניה למומחים נוספים. תמצאו דרך להתגבר על בעיית הפסד-הביוץ, וממילא תיפתר בעז"ה גם הבעיה השניה, לפחות לתקופה ממושכת.

"רק חזק ואמץ"...

שיטת אביבה עושה פלאות..!!עשב לימון

חפשי בגוגל- שיטת אביבה.עשב לימון

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

תודה למגיביםיהיה בסדר!
אם יש כאלו עם נסיון בזה. אשמח לעיצות ועידוד.
שוקולד לבן, עם מכון פועה דיברתי בעבר. הבעיה שהפתרון מייד כדורים ועלי זה לא משפיע טוב.
וד. תודה על העידוד והתמיכה.
ומוריה אנסה את התרגילים, תודה.
אבל בעיקר מבחינת המועקה, אשמח לעיצות.
אז תפני שוב ותגידי שכדורים לא עשו לך טובשוקולד לבן

יכול להיות שיש להם עוד פתרונות (אם לא עוזר תפני לרב בורשטיין עצמו)

מבחינת המועקה אין לי משהו שעוזר לגמרי, אבל תנסו להפוך את הזמן הזה לחווייתי (בגבולות המותר)- לתת מתנות קטנות אחד לשני, מכתבים או פתקים משמחים, משחקים, לצאת לטיולים במקום לא מבודד\בית קפה, לקנות לעצמך משהו שווה בזמנים היותר קשים 

כשצוברים חוויות חיוביות יש פחות זמן להרגיש את הקושי ולכן קצת יותר קל..

לנסות לנצל את התקופות האסורותmp3

לבניית הקשר כמו בימים שלפני החתונה.

פעם אחת בכל תקופת נידה תצאו ל''דייט'',ותנסו לחזק את הקשר והאהבה ללא מגע.

צריך להבין שהזוגיות היא לא רק המגע אלא גם המגע.

מאחלת לך המון בהצלחה. מבינה את הקושי והתסכול כי גם אני הייתי שם...

אגב.יתכן שאם תפתחי שרשור בפורום עם אופציה לאנונימי תקבלי יותר תשובות....

תלכי לרופא נשיםאות והדר
עושים מעקב זקיקים ואם צריך נותנים כדור שמסדר את הכל.
רופא נשים רגיל של הקופה
בהצלחה
היתר רבני לטבול מוקדם יותרמיניונית
מניסיון, ניתן לקבל היתר רבני להקדים את הטבילה
בשביל זה צריך להתייעץ עם רב שמבין עניין, כמו הרב בן שלמה שהמליצו כאן לפניי

וקראתי גם כמה כתבות בנושא, שיותר ויותר רבנים מבינים שבלתי הגיוני לדחוף כדורים מיותרים לאישה בזמן שאפשר פשוט להקדים את הטבילה ( לא מדובר על שבעת ימי הוסת אלא על שבעת ימי הנקיים שמקצרים אותם בהתאם לצורך
חבל לסמוך על "כתבות"ד.

בענייני הלכה.

אין דבר כזה ש"יותר ויותר רבנים מבינים.. בזמן שאפשר פשוט להקדים את הטבילה" ע"י "קיצור שבעה נקיים"...  אין רב אחד בעולם שיכול "לקצר שבעה נקיים". זו הלכה פסוקה.

אלא שיש לפעמים מציאויות מורכבות-הלכתית. למשל עלתה בזמנו שאלה של מחזור קצר וביוץ מוקדם. והרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל העלה אפשרות של דילוג על טבילה אחת, וע"י כך כאילו הראיה הבאה תהיה רצף מהקודמת, ויוכלו להתחיל לספור שבעה נקיים מרגע שהיא מסתיימת. היו גם שחלקו.

מכל מקום, בענייני הלכה, כמו בענייני רפואה, חבל להגיד סברות מהשערות. נושא כזה מצריך התייעצות הן רפואית והן הלכתית. ומקבלים תשובה מועילה משתי הבחינות, שאינה פוגעת לא בגוף ולא ברוח.

לפי הידוע לי 7 נקיים זו לא הלכה פסוקהפלוני
זה מנהג שהשתרש כהלכה.
בנות ישראל קיבלו עליהן כי לא ידעו להבדיל בין דם זיבה לדם נידה.

יכול להיות שאני טועה.
ימי הנידה המקוריים עד לתחילת הגלות היו - סה"כ 8 כולל הווסת עצמה (ביום השמיני טובלת. בלי 7 נקיים שקשורים לזבה גדולה ולא לנידה. )
לאאסטרו
7 נקיים הינם הלכה פסוקה ללא מחלוקת כלל. השאלה היא לגבי מספר הימים עד הפסק הטהרה.
כדי לדעת כיצד לנהוג יש להתייעץ עם רב בקי. ספר טוב ללימוד הלכות אלו לכל העדות הוא ספרו של מרן הרב מרדכי אליהו זי"ע דרכי טהרה.
כשגמרא מביאה דוגמה,ד.

לכך שאדם יעמוד לתפילה מתוך "הלכה פסוקה", היא מביאה, "כגון: אמר רבי זירא, בנות ישראל הן החמירו על עצמן שאפילו רואה טיפת דם כחרדל יושבת עליו שבעה נקיים".

אז אתה צדקת, מצד אחד (לא ששבעה נקיים זו לא הלכה גמורה. כי במקרה של מה שנקרא בהלכה "זבה גדולה", כפי שהזכרת, זו הלכה גמורה. אבל לא תמיד זה הגדר של אשה בנידותה. וה"מנהג" הוא להתייחס לכל נידות כלשהי ככזו, בגלל הקושי היסודי להבחין).  אבל אכן, הגמרא קוראת לכך "הלכה פסוקה". כלומר, ההנהגה הזו אין עליה עוררין.

ודווקא דבר כזה, שקיבלו עליהן, אפילו בי"ד גדול, לא יכול להתירו. כלומר: אם בי"ד פוסק משהו, יכול לבוא בי"ד גדול ממנו בחוכמה ובמנין, ולשנות. מה שאין כן לגבי מנהג שהתקבל על כל ישראל.

וכנ"ל, זה גם בחלק מהפעמים ממש עצם הדין של התורה.

האם הרב בן שלמה התיר לך לטבול לפני שבעה ימים נקיים..נשואים פלוס

כמו שכתבת מנסיון?!

או שהנסיון שלך הוא פסיקה עצמית..

גם הרבנים הכי מקלים שיש (בהנחה שהם רבנים אורטודוקסיים ולא רפורמים או משהו אחר)

לא יכולים לבטל הלכה פסוקה. בטח ובטח שלא אדם אנונימי באינטרנט.

רק שימי לבאסטרו
באמת יש חשיבות להתייעצות עם רב בשיעור קומה.
לפעמים יש מנהגים שניתן לעשות עליהם התרה ולפעמים יש פתרונות אחרים. שימי לב שאת ציינת שתי תקופות של שבעה ימים. עייני בספר דרכי טהרה של הרב אליהו בעניין זה. אני חא מצטט כדימלא להוציא דבר מהקשרו.
בהצלחה
ה' ישמור לכתוב על הרב בן שלמה שהוא מתירלב אמיץ

לוותר אפילו על יום אחד משבעה נקיים.

אין דבר כזה.

אלא יש אפשרות לא להחמיר, ולהתיר מראות מסויימים שניתן לתלות בסיבה מסויימת, אבל וודאי סופרים 7 נקיים.

אוי, זה קשה...מאמע צאדיקה

ממש קשה...

אתם גיבורי כוח!! זה כוח אמונה עצום! 

תחשבי על כל מלאך טובשאתם יוצרים כל פעם שאתם מתגברים ושומרים.

מעשית - לדעתי- 

א להיות בקשר קבוע צפוף צמוד ומלווה עם רב  או יועצת הלכה לגבי כל תהליך ההיטהרות, יכול להיות שאת מחמירה יותר סתם, יכול להיות שיש עיצות שאפשר לעשות כדי לקצר.

כדאי גם לעשות הדרכה ולימוד אצל מדריכה טובה כדי לעמוד על דיוקי ההלכה- אולי משם גם תבוא ישועה... 

ב יש מגוון של שיטות וכלים בעולם הרפואה האלטרנטיבית כדי להשפיע על מחזור האישה- החל מלימון וקינמון - עובר בדיקור סיני, צמחי מרפא למיניהם, ועוד. 

כולם אופציה.  הן לקיצור ימי הדימום והן להסדרת זמן הביוץ.

ג לגבי פסח

אני לא שוללת בכלל לקחת כדורים רק לזמן של החג-  הדחיה הקלה של הניסיון להרות- שווה את הנחת והזוגיות שלכם בחג.

פרטים אצל הרופאת נשים שלך. 

ד רופאת נשים

האם המחזור תקין? איזה עוד כלים יש לרפואה לתת לך? לכי לרופא מומחה לפוריות, לא סתם כל רופא נשים. 

כדאי גם להיות בקשר עם מכון פועה או גורם דומה ליעוץ על מה כדאי ומה יש להציע בעולם 

איזה כיף לקבל חיזוקיםיהיה בסדר!
באמת שזה מחזק.
לגבי מכון פועה, לפני ההריון הקודם פניתי אליהם.
מעקב זקיקים, פרופיל הורמולי, אסטרופם והרבה כאבי ראש זכור לי.
אחכ עשיתי באמת רפלקסולוגיה, 2 טיפולים ואכן ההריון המיוחל הגיע.
התינוק שלי עדיין די קטן. אבל מגיל 6 חודשים, השבוע וחצי לעומת שבועיים וחצי. הורג אותנו... מכאן היאוש. למרות שאני מניקה מלא.
ואגב, לכדורים למניעת מחזור זה מאוחר מידי. והביוץ כבר היה החודש. והמקוה לא. (ויש מצב שזה בעייתי בהנקה)
בקיצור באמת אטפל בזה אחרי החג.
והנסיון קשה אבל בעזרת ד' נעמוד בו בכבוד!
תודה על הכוחות שנתתם לי!!!
ומי יודע, הלוואי שיהיה הריון פתאום... הלוואי!!
אחרי הלידה שימי התקןמיניונית
כרגע את מספרת שמעוניינת בהריון.. אז בהמשך תדעי שההתקן התוך רחמי החדש מונע מחזור לתקופה ארוכה של כמה חודשים טובים. ממליצה לך מאוד לנסות ( לא התקן נחושת המסורתי אלא התקן חדש, הורמונלי, הייחודיות שלו שההורמונים מופרשים רק באזור הנחוץ ולא "עולים למוח" לכן זה מתאים גם לך, שאמרת שגלולות לא עושות לך טוב.
חשוב חוזרת על דבריי: התייעצי עם פוסק המקובל עלייך, לגבי אפשרות להקדים טבילה
שמעתי שההתקן הזה גורם להרבה דימומים וכתמים בהתחלהיש אמונה
ואז מי שמתגבר על החצי שנה הראשונה זוכה להנות אחר כך בלי דימום.
אבל יכול להיות שמדובר בהתקן אחר או שזה אינדיבידואלי לכל אחת.

לא מנסיון אישי

לפותחת- למה אתם אסורים במשך שבועיים וחצי?? המקסימום ההלכתי הוא חמש + שבע.
אז עצותי לך הן:
א. יש שיטות לקיצור הדימום (יש על זה שרשור בנעוצים בפורום הריון ולידה)
ב. כפי שכבר אמרו, להיות בקשר עם רב ולנסות לעשות הפסק החל מהיום החמישי (או הרביעי אם אתם ספרדים) ולהראות לו כל בדיקה, אפילו אם נראה לך שזה בטוח אוסר. (כמובן שלא צריך להראות את הבדיקות שכן יוצאות נקי)
בהצלחה!
זה המינימום ההלכתי ולא המקסימום.מודדת כובעים

מינימום זה 4+7יעל מהדרום
אוקי, אולי דיעה אחרת, אבל בכל מקרה זה לא המקסימוםמודדת כובעים

למעשה, אין מקסימום...

כולכן כתבתן אותו דבר..ד.

"יש אמונה" חילקה מפורש בין ספרדים לאשכנזים (4, 5).

והיא התכוונה "מקסימום" שיכול להיות אסור בגלל שיקול הלכתי נטו, ללא קשר למציאות הפיזית.

וזה בדיוק מקביל למה שאמרתן "מינימום".

תודה רבנו החכמתנימודדת כובעים

תודה שהבהרתי את דברי..יש אמונה
אז אולי זה עיצה בשבילך!מאמע צאדיקה

אם רפלקסולוגיה עבדה בעבורך פעם אחת- למה שלא תעבוד שוב? 

לדעתי כדאי... 

מפנים ערבהעני ממעש

ילדים אצל בייביסיטר/ סבא סבתא

יום חופש / חצי יום עבודה- שניכם!

מנוחת צהרים

פעם- פעמיים בחודש-

ישפיע מאד

בהצלחה!!

כפי שכבר פרטתי לעיליהיה בסדר!
זאת לא בעיה שנוצרה פתאום. זה כבר מהחתונה.
רק בהריונות שקט ברוך ד' ובתחילת ההנקה.
אז את כל השיטות או לפחות רובם. עשיתי/עושה/ניסיתי.
יש לי גם בעיה עם כל מיני כדורים כי אני מניקה. ובכללי כדורים עושים לי בלגן, אסטרופם, סרזט ועוד.
והרב מקבל הרבה הרבה חומר ממני... וכשהוא יכול להקל הוא עושה זאת. ברוך ד'
וגם הבודקת מכירה אותי טוב לצערי.
האמת שזה מתסכל מאד!!!
וגם נזכרתי קצת מאוחר מידי אם רציתי שקט בפסח. הרי הביוץ שבועיים קודם ואם רוצים לא לקבל אז צריך לטפל מראש.
אבל המירוץ של החיים...
אז רציתי הכלה. ותודה לכם!!!
ונסיון אישי של עוד ניקים לכזו בעיה.
ושתדעו לא תמיד מה שעזר לאחת עוזר לשניה. וגם לא מאותה אחת אחרי לידה יש שינויים בגוף.
בעיקר מתסכל אותי שזה דווקא בגלל שמירת טהרה ואנשים חושבים ואומרים!!!
את עושה מניעה הרבה מידי זמן וכדו' (לא עכשיו, לפני ההריון הקודם.)
בקיצור כל אחד והשק שלו. אבל לפעמים צריך חיזוקים.
אז שוב תודה ושיהיה חג שמח!!!
לגבי הסיום..ד.

"אנשים אומרים"...  שלא יתערבו. וגם "קרובים".

צריך להכניס בראש חזק שזה פשוט לא עניינו של אף אחד. לכל היותר, לחמול על מי שאינו מבין במה הוא לא אמור להתערב בלי שהתבקש.

ואשריכם שנתפסם על דברי טהרה... נקווה שזה ייפתר בדרך משמחת וחיובית.

מכון פועה יודעים לעזור בזה..משוטט..
אפשר לקחת פרימולט נורפאז
עד 5 ימים לפני שאמורים לקבל.
כמה הערותאוהב תורה
א. אף פעם לא מפסידים משמירה על כללי ההלכה. גם אם נדמה לנו שהפסדנו, הרי שאם פעלנו נכון, הרי שמה שקרה הוא מה שהקב"ה ראה לנכון שיקרה - לטובתנו.

ב. זה יפה מאוד שאחרי ארבעה ילדים אתם רוצים הריונות נוספים ומשתדלים להתאמץ בשביל זה. כך נכון וכך יש לנהוג לפי ההלכה, למרות שלצערנו ישנן רוחות זרות המנסות לבלבל אותנו.

ג. הסיבה בגללה אנו רוצים להרבות בילדים היא בשביל לקיים את רצון ה' בעולם. אם מאיזו שהיא סיבה אין אפשרות לכך, עלינו להבין שאם זה רצונו, הרי שכשם שמקבלים שכר על הדרישה כך מקבלים שכר על הפרישה.

ד. מה שהוזכר כאן בנוגע לשבעת הימים הנקיים שכביכול יש מי שמקל בזה - הדבר אינו נכון.
לפני כמה שנים יצא ספר של רופא נשים שהוא רצה להקל בזה, ויצאו כנגד דבריו, רבנים מכל החוגים. קראתי את דבריו של אותו רופא, ובאמת, הדברים אינם ראויים להיקרא "דעה". זה שיש רופא הרוצה לרחם על לקוחותיו, אינו מתיר לו להביע דעה הלכתית ולפרסמה, וחבל שיש מכלי התקשורת הדתיים שסייעו לו בזה, כאשר באמת דבריו גרמו לנזק גדול בשמירת הטהרה.

ה. שבעת הנקיים זו הלכה פסוקה שהרמב"ם כתב שאין להקל בה "לעולם", והשולחן ערוך כתב שאף בספקות לגביה אין להקל, משום שבטעויות קלות בעניינים אלו עלולים לבוא לידי איסורי כרת.

ו. פעמים רבות קורה, שנדמה לאנשים ששמירת הטהרה מהווה מעמסה ומכבדה - אבל האמת היא, שדווקא שמירת הטהרה, היא הנותנת לנו את הכוחות לחיים אמיתיים מתוקנים. בהצלחה רבה!
ללכת לרב ולומר לו את זה!!!מושיקו

בשיא הבוטות!

ולבקש עזרה.

רבנים הכי מחמירים יכולים לתת היתרים ועצות מדיהמות שלא חושבים עליהם.

(סתם לדוגמא בדיקת שאוסרת סמוך לזמן תחילת האיסור +כדור שגומר דימום  ואז מקצצים את ה5 ימים..) 

עדיף לך הבעיההזו מבעל שלא היה מתקרבאחייך בכללנשואה מבולבלת
ב״ה שמעתי שיש התקן שגורם למחזור פעם בהמון זמןmetorafi

ואז שמים תחתונים שחורות ולא רואים כתמים אין הרגשה שמעתי ולכן מותרים המון זמן [הכל שמעתי זה לא מניסיון אישי]

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך