2- טיפים לציור מים. יש בנמצא?
*מדובר על ציור בעפרונות..
רוב תודות!

אני לא כ"כ מבין ולא כ"כ בעניינים אבל:
1- העיקר זה לשמור מטמפרטורות גבוהות ולחות שממיסות את הצבע ומשפשופים (מן הסתם מדובר בעפרונות שעווה/שמן), אם את לוקחת אותם בתיק גב זה תרתרי לגריעותא.. . יש דפים מיוחדים נגד לחות (כמו באריזות נעליים), כדאי לשים אחד כזה על הציור בתוך הבלוק.
2- לא ברור, התכוונת לצבעי מים או לעפרונות מסיסים? אם התכוונת לעפרונות מסיסים הייתי ממליץ להשתמש במכחולים דקים מאד והרבה כאלה במקביל (לכל גוון להשתמש באחד שנוקה ויובש היטב).
בהצלחה.

לשים בתוך ספר שיסגור עליו חזק ואז הוא לא יזוז ולא התקמט - יכול אולי לעזור בהפחתת הנזק
ובקשר למים - ציור של מים דורש הרבה מאד עיבוד כדי שיצא אמין !
ועצה קחי השראה מצילום של מים יכול ממש לעזור לך..
נגנוב איזה ספר מהבית. תודה תודה!
לגבי המים- אני עובדת עם צילום, ולמרות שזה די נאמן למקור זה פשוט לא אמין. מתסכל:/
ולנקודות ספציפיות-
משהו בסירה עצמה נראה לי לא מאה אחוז פורפורציוני
תנסי להשוות ולבדוק אם זה נכון ואם אפשר לשפר שיראה יותר פורפורציוני.
יכול להיות שזה עצמו יעזור להשתקפות
את הצבע הכהה כדאי קצת לטשטש ולהבהיר מעט, בכל זאת ההשתקפות שחור לבן וזו הדרך שלך להפוך אותה לעמומה יותר מהסירה.
הצד השמאלי של ההשתקפות ומרכזה נראים אמינים,
הבעיה יותר עם הצד הימני- שם תטשטשי מאד את קווי המתאר שכמעט ולא יראו אותם ואולי תהפכי את הגלים לפחות קיצוניים?
גם את הים כדאי לצבוע יותר חזק, בקושי ברור שהוא ים, וברגע שהוא יהיה ברור יותר ההשתקפות תהיה אמינה יותר
כתבתי ברור? מובן למה התכוונתי? אם משהו לא ברור תשאלי ואני אנסה לענות..
ולמרות שיש הרבה מה לשפר, חשוב לי להדגיש שהבסיס מדהים! רואים שאת מוכשרת בסדר גודל!
פשוט זה ציור מאד קשה, קשה מאד לצייר סירה מזוית כזאת, ים בשחור לבן מאד קשה לציור, והשתקפות- כנ"ל. אז למרות שציירת מדהים (אני לא הייתי מצליחה חצי מזה) הגיוני שיהיה הרבה מה לשפר כי הציור באמת קשה

שכדאישוקולד לבןאת ההתעגלות לעשות פחות קיצונית, כן גלים, אבל יותר כמו המרכז של הסירה-
התעגלות מאד עדינה בעיקר במחיקות
צילום תמיד נראה יותר אמין מציור, אין מה לעשות. בשביל שציור יצא אמין צריך לעשות שינויים..
נראה לי שמה שצריך זה משהו באמצע, לפחות לנסות- משהו בין התעגלות לכמו שציירת בצד שמאל
יכול להיות שאז זה יצא יותר אמין
(וכמו שעוד כתבתי- לטשטש קווי מתאר! זה אחד הדברים שהכי מורידים אמינות מציור)
בהצלחה!שוקולד לבן
א. באופן כללי - ציור מים הוא קשה במיוחד כי הוא מורכב בעיקר ממשחקי מרחקים. בעיקרון ליד כל פס גבול צריך לשים פס בהיר יותר (למרות שההיגיון הראשוני אומר הפוך. מקווה שהיה מובן). חוץ מזה - נראה לי שגבול של האדווה בחלק הימני קצת חזק.
ב. יש קצת אי-התאמה בין החדות של גלי האדווה הקרובה שמעידה על תנועה מהירה יחסית במים למים הרוגעים שמעבר לה שמעידים על עמידה במקום, זה קצת פוגע באמינות.
אבל הציור ממש ממש מקסים!
אגב, לגבי העצות שנתתי בתגובה הקודמת - היה לי הרושם שמדובר בעפרונות צבע, דבר לא הצביע על שמדובר באפרונות רישום.
אז העצה הראשונה לא רלוונטית, רק המניעה של השפשוף (אני חושב שבחנויות יש שומרי דפים קשיחים למקרה שלא תמצאי ספר חול בגודל המתאים).
עוד עצה - עיקר מה שנמרח זאת האבקה שנשארת על הדף (זאת שאם את מעבירה עליה אצבע היא נשארת עליה), לכן לפני שינוע כדאי לנסות להוריד אותה בנשיפה ועם מטלית (בזהירות!).
אתה מתכוון שמהצד הפנימי של קו מיתאר יש קו בהיר? 
א. אמור להיות קו בהיר לצורך הדגשת המרחק מהצד החיצוני (או התחתון בגל עומד), כך שמעתי בשם מורה לציור ונוכחתי לראות שאכן כך.
ב. האדווה התכוונתי להשתקפות הבהירה (יש צל כהה ויש את ההשתקפות אליה התכוונתי), נראה כאילו בחלק הקיצוני של ההשתקפות עוברת אדווה (כנראה בגלל חדות הקווים) לכן צריך או להתאים את המים מסביב כמו שכתבתי או לעדן את חדות הקווים שלא אמורים כמעט להתעקם במים שקטים.
ככה נראה לי מהסתכלות פשוטה וחובבנית.

)אני רוצה לעשות סדנה שיכינו בה שרשראות של בית המקדש. משהו יודע איפה ניתן להשיג תליונים בצורת בית מקדש (במחיר סביר)?
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173