היום עבר עלי משו מעצבן למדי בזירת השידוכים, ורציתי לשתף אתכם.
לפני זמן מה שוחחתי עם שדכנית מפורסמת בציבור הדתי לאומי. היא ראיינה אותי, ושאלה מהי התייחסותי לבחור בעל תשובה. הבהרתי לה את עמדתי בעניין, שמבחינתי בעל תשובה (בגיל צעיר יחסית) זהו סוג של אידאל, אין לי שום בעיה לצאת עם בחור בעל תשובה!!(אגב, דווקא רובם של הבחורים איתם נפגשתי הינם בעלי תשבה. אני מבית דתי)
השדכנית המהוללה הציעה לי בחור שנשמע בחור מצויין, ובנוסף הוא גם גר צדק. כאן, היא עלתה על מוקש, מאחר ולהורי חשוב מאוד שאתחתן עם יהודי מלידה. אני מאוד מכבדת גרי צדק! אבל, איני חושבת שזה נכון להתחיל להיפגש עם בחור שברור לי ב100% שהורי לא ירצו שאתחתן איתו!
תבינו, הוא באמת נשמע בחור מעולה, אבל אני לא מחפשת לעצמי התלבטויות ועימותים מיותרים.
אמרתי זאת לשדכנית, ועד עכשיו אני לא מצליחה להבין את ההיגיון מאחורי דבריה. היא כעסה למדי, התחילה לצטט באזני דוגמאות לגדולי ישראל שהיו גם גרי צדק, הזכירה לי את הפסוק "על כן יעזוב איש את אביו ואמו...", הוכיחה אותי על הטעות שאני עושה, וכו'
בנוסף, ברצוני לציין שהקו שלו בחיים לא ממש חופף לקו שלי, אני לא מכירה אותו, בקיצור- אין לי שום סיבה שבעולם לצאת להיכרות עם בחור כאשר ברור לי מראש שבקשר איתו אמורים להיות לי כל מיני חיכוכים ועימותים!
אז מה שאני לא מצליחה להבין בשום פנים ואופן מגישתה של השדכנית- למה זה לגיטימי בעיניה לפסול בעל תשובה וממש ממש לא לגיטימי לפסול גר צדק???