בתכל'ס - סמוטריץ אמר את מה שהרבה חושביםמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ז באדר ב תשע"ו 10:50
בס"ד

לאנשים אין בעיה אם זה שיש כאלה שמפחדים להסתובב בירושלים מחשש לפיגוע הבא. לאנשים לא מפריע מכך שישנם כאלו שלא מגיעים ליו"ש מהפחד בגלל המצב הביטחוני. מה כן מפריע להם? שיש נשים שמפחדות ולא רוצות להיות עם ערביות בחדר.

כן. גם אני לא הייתי רוצה להתאשפז עם ערבים בחדר. ק"ו לאישה אחרי לידה. אישה אחרי לידה צריכה לנוח ולא לפחד מהאנשים שמסתובבים אצלה בחדר, היא לא צריכה את הפחד מהמבט שאיזה ערבי נותן לה בדרך לבקר את בת משפחתו.

זה לא שאנחנו חיים במציאות ורודה של שלום ויונה עם עלה של זית בפיה, אנחנו חיים במצב שהערבים פוגעים ביהודים ללא הפסקה. אז נכון, אולי מהמשפחה של אותה יולדת ערבייה לא יצא מחבל, אבל תמיד יש את האפשרות שבן משפחה של השוכבת ליד הוא זה שרצח משהו מהעם שלי.

אז אולי אני נחשב גזען, אבל אני מעדיף להתאשפז בנוחות מאשר להיות בפחד תמידי.
הנקודה אחרתמושיקו

א.צוות ערבי במרכזים רפואיים הוא מסור מאוד.

ב.הכתבת הדתיה שפירסמה את זה נשואה בקושי שנתיים ועדיין לא הייתה שם לחוות את זה,מעניין מה היה התרשמותה אחרי פעם אחת עם היולדת הערביה ומשפחתה.

ג.עשו סלט מכל הסיפור, יש הבדל עצום בין טיפול רפואי לחוץ ומצער בכל מחךקה חוץ מיולדות שמגיעים משפחה מצומצמת ושקטים על פי רוב, במחלקת יולדות שזה מאורע משמח למשפחה מגיעים בששון ובקול תרועה - זה קיים בעוד הרבה מגזרים אבל להם אפשר להעיר, כי יש מישהו שמוכן לשמוע , למגזר הערבי -אוי למי שיעיר.

לכן הצוות ברוב המקומתו המעורבים יודע את המצב ונערך בהתאם לנוחות כל הצדדים.

מסור, אולי. השאלה האם הם נאמנים?מרדכי

בס"ד

http://www.bhol.co.il/74791/%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%90-%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A6%D7%98%D7%A8%D7%A3-%D7%9C%D7%93%D7%90%D7%A2%D7%A9-.html

וזה מה שצריך להטריד אותנו. אז נכון שמדובר רק באחד. אבל אני לא רוצה את הסיכון הזה על עצמי.

ואם הערבי הוא זה שיציל את החיים שלך?רחל=)

כשבעלי עבר ניתוח, המנתח היה ערבי. בנאדם מיוחד.

מישהי מהצוות של הבי"ח סיפרה לנו שבאחד הפיגועים אחרי סוכות, היה פצוע קשה מאוד שהגיע אליהם, להדסה עין כרם. היא סיפרה שבערב, שעות רבות אחרי שהמנתח הנ"ל היה אמור לסיים את המשמרת שלו, היא דיברה איתו וגילתה שהוא עדיין בבי"ח. אז היא שאלה למה הוא עוד שם? והוא ענה לה- אני עדיין לא מתייאש. אני מנסה להציל את חייו של הפצוע.

וכמדומני שהוא אכן הצליח בסופו של דבר (לא יודעת במי היה מדובר, אך באותה תקופה הפצועים שנפטרו לא היו בעין כרם).

יש ערבים מקסימיםכנרית על הגג=)

ויש הרבה יותר יהודים מקסימים.

לקחת דוגמא של כמה חסידי אומות העולם ובגלל זה לבדוק אחד אחד אם הוא צדיק, מעשה טיפשי.

כמה ערבים מקסימים יש וכמה מחבלים? לא תודה, מעדיפה להעליב ערבי טוב אחד ולא להרוג הרבה יהודים...

מבחן התוצאה...מושיקו

א.הוא רופא מתמחה.

ב.האחיות וצוות הרפואה הערבי שמגיע כברירת מחדל הוא לא תוצאה הכי רצויה שנרצה

אבל כשאתה צריך אותם ורואה מקורב קשה להגיע בתלונות..

וגם אם לא רוצים שהוא יטפל יש דרכים יפות לבקש את זה.

בדיוק כמו שסמוטריץ עשו, ביקשו לפני לידה מי יהיה הרופא, ובגלל שביקשו יפה הקשיבו להם..

בקשר למסירותאיש חסד

אולי יש הרבה ערבים רופאים שיטפלו במסירות אבל אני אישית מעדיף לא לקחת את הסיכון שהמטפל שלי יהיה מחבל

אני לא חושב שהפיתרון שלו ריאליאריק מהדרום
זה מורכברחל=)

כמו שמושיקו אמר, יש בצוות הרפואי ערבים שהם אנשים מדהימים. ובכלל כשנכנסים לבי"ח הרבה מהפוליטיקות נעלמות. אז קשה פתאום במחלקה אחת לעשות הפרדה.

מהניסיון שלי הן ביולדות והן במחלקת אשפוז רגילה- 

ברגילה התחלפו השכנים לחדר. פעם אחת היה חולה יהודי, והוא והמלווה שלו ממש הרעישו והפריעו לנו לישון, ופעם אחת היה חולה ערבי שהיה שקט ממש וללא מלווים.

ביולדות- בהתחלה הייתה לי שכנה ערביה שהייתה לבד אבל בכתה בקול שעות ולא יכולתי לישון, ואחריה הגיעה שכנה יהודיה שמ6 בבוקר בערך הייתה בטלפון עם כל ילדיה שבבית וגם לא יכולתי לישון.

אז תכלס, יותר נשמע לי הגיוני, עם המציאות הקיימת, להכניס כללי התנהגות קשוחים יותר למחלקות, ולא לעשות הפרדה.

(כמובן שבמציאות האידיאלית עדיף הפרדה, ושכל אחד יהנה מההוואי התרבותי שלו..)

שום גזענות. כל אחד זכאי להיות עם המשפחה שלו, המורחבתhamedinai
כמו שאי אפשר להכריח אותך שבמקום לאכול ולישון בביתך הפרטי תלך עם טורקים, ערבים, סינים או סודנים, ככה ופי כמה יותר כאשר מדובר בחולה, כל אחד זכאי להיות עם המשפחה שלו, ומשפחה המורחבת - עם העם שלו.

אין שום זכות לכפות את עצמו על מישהו אחר לחייב אותו להיות באותו חדר עם בן אדם שלא רוצה להיות איתו יחד.
בתכל'ס בתי החולים יודעים שאנשים פשוט יצביעו ברגליים.לב אמיץ

יקצרו את השהות בבית החולים למינימום ההכרחי ויעופו משם.

ובתי החולים יפסידו המון כסף.

אותי מטריד משהו אחר.

שמעתי שיעור של רב לא מוכר לי, באופן אקראי ביוטיוב. הרב אמר דבר שזיעזע אותי: שהקב"ה ברחמיו תמיד יורה קודם באויר. מזהיר אותנו. אני מקווה שלא נגיע למקום הזה שה"מוסלמי" יקפוץ לרופא או לאחות או לכח עזר הערבי. 

מי שקראה את השירשורים בפורום הריון ולידה בתחילת השנה, כשרצף פיגועי הסכין והדריסה התגבר, יכולה להעיד על החרדה שנשים הביעו. אחת השאלות המרכזיות היתה באיזה בית חולים יש פחות ערבים.

מעניין לבדוק נתונים סטטיסטיים באותה תקופה לגבי מס' לידות בבתי חולים שנחשבים פחות יעד לאוכלוסיה הערבית.

מסכימה חוץ מדבר אחד-בת 30

בתי חולים מרוויחים הרבה יותר כשיולדות משתחררות מוקדם, ולכן בחלק מהמקומות גם מחלקים הטבות למי שעושה זאת.

על כל יולדת שמאושפזת הבי,ח מקבל משהו כמו 12 אלף ש"ח- לפי 6000 ש"ח ליום. אז אם אני עוזבת אחרי יום אחד, ובמקומי נכנסת יולדת אחרת- הם רק הרוויחו עוד 6000 ש"ח...

וחוצמזה- אם היו שמים אותי עם ערביה הייתי דורשת שיעבירו אותי. לא גזענות ולא כלום. ענין של נוחות ורגישות של יולדת. לא בא לי שניה אחרי לידה לשמוע המולת משפחה בערבית.

בדוק? לא ידעתי. אם כך, מנין המוטיבציה להפריד?לב אמיץ

נשמע שהמניע הכלכלי לטובת אי הפרדה גדול יותר.

אולי כדי למשוך מלכתחילה את היולדותבת 30

באמריקה יש דולנד טרמפ, מה יהיה אצלנו?משה
כל העולם המערבי הרשמי שונא אותו אבל יש לו אהדה בגלל שהוא הרים ראש נגד משטרת הפוליטיקלי קורקט.

כמו הדרת נשים באוטובוסיםפייקסמול
רק השמאל המדושן עונג שמעולם לא נסע בתחבורה ציבורית, רק הוא פער את פיו.
אותו שמאל קיצוני שבע, שנשותיו מזמינות חדר פרטי ללידתן. רק הוא יטיף מוסר גזענות.
נמאס מהריטואל הזה. כתבים יוצאים בידיעה מרעישהלב אמיץ

ואחריה נפתחת בדיקה.

כאילו משרד הבריאות לא היה מודע לכך שבכללללל בתי החולים בארץ מתקיימת הפרדה.

ותהיה בדיקה ואז מה? יכפו על כולנו ערבוביה?

שהכתבת שפוצצה את זה תלד מעניין לבדוקמושיקו
מי שכנותיה לחדר..
אני פשוט התעלמתי מכלי התקשורתזקנת השבט

נשבר לי מעלילות הדם האלו . 200 שנה הם רוצים לרצוח אותנו ואנחנו צריכים להתנצל על משהו ?! אסור לכפור בטוב , אבל אם לא הרפואה שלנו - אולי הבעיה לא היתה כי היו כאן פחות מאוייבנו . נמאס לי מהם . נשבר לי לגמרי לגמרי. אני לא מסוגלת להסתכל לקופאית הערביה בסופר בעינים . אני ממש עובדת על עצמי כדי לא לשנוא . בא לי לרדת מהמדינה הזו . 

כי במדינות אחרות אין ערבים?שוקולד לבן

לא. כי כאן זה שלנו. ומעצבן פי אלף.לב אמיץ

זה היה ציני.. רובם המוחלט של מדינות העולם מפוצצות ערביםשוקולד לבן

זה לא שיש לאן לברוח..

זה אחרת , מדובר במדינות גדולותזקנת השבט

ויש הרבה איזורים שאין בהן ערבים . חוץ מזה , כשאתה גולה , אז לפחות הערבים לא אצלך בבית . 

תחזיקי מעמד. בעז"ה בסוף ננצח לב אמיץ

תודה , אמן .זקנת השבט

וואלה, צודק!!נער גבעות מצוי

ואם תסתכלו בתגובות בערוץ 7, תראו שהרוב המוחלט בעד סמוטריץ'. וכל אלה פה בתגובות שכותבים על מנתחים ורופאים ערבים צדיקים וכו', שכחתם על מה הוא דיבר. הוא דיבר על המשפחות של היולדות!!!!!!

וההנהגה- מזדעקת! גזענות! אפרטהייד! ושאר קשקושים. אבל איך הגענו למצב שצריך במדינה יהודית גאה להפריד בין ערבים ליהודים מפחד היהודים?? מי הביא אותנו למצב הזה?! כולם מתנגדים או תומכים בסמוטריץ', אבל מישהו חשב איך הגענו למצב הזה? מי גרם לקיצונים לגדול אם לא הממשלה?? סמוטריץ' אמר אמת, אבל זה לא העיקר! 

צודק מאוד!!!!!!!!!!!!!ימני שרוף

לשנוא ערבים ולבקש הפרדה זה לא גזענותאניטה
כי זה לא על רקע הגזע אלא כי הם אוייב ורוצחים אותנו והםרלא מגנים אלא שמחים במחבלים, ומצביעים למפלגת הרשימה הערבית שאמרו ש חיזבלא זה לא אירגון טרור, והרבה ערבים מצביעים למפלגה הזו.
משפחתו של סמוטריץ מוצאה מהעיר הפולנית בשם זהחצי ליטאיאחרונה

ובגלל שנפגעה מהפולנים הרשעים השטניים. מפקפק הוא בשאר העמים במאד מאד. אל נא תהמו עליו יקיריי

למה כל אחד שיש לו טיפה פירסום חושב שהואפילה

יהיה חבר כנסת או שר טוב? זה שמישהו היה בלוגר מעניין , כתב הצגות או יס בכלא עשרות שנים, לא עשה אותם מומחים בפוליטיקה, כלכלה , עריכת דין ...

ולמה אנשים לא מבינים שאין דבר כזה מפלגה משפיעה בגודל נורמלי שתהיה בדיוק בדיוק לטעמך. עם הגודל בא גם גיוון וגם יכולת להסתדר עם השונה שזה גם קריטי בפוליטיקה. ברגע שיש מפלגה סופר עקרונית עשויה משני שכנים , אין בה שום טעם

אם הכוונה לפולארד...shaulreznik
אזי הוא איש תמים וזקן שלא בדיוק מחובר להלך הרוח בחברה הישראלית.
קודם שילמד לדבר עבריתאיתן גילאחרונה

בסיבוב הקודם הוא תמך באיילת שקד ואחר כך הסיר את תמיכתו.

מצד שני הוא צודק, אם כל זב חוטם מומרץ להתמודד לכנסת ולשרוף כמה מאות קולות, אז למה הם כן, והוא לא.

אילו היה נדרש להפקיד ערבות בסך 5 מיליון ש"ח שיחולטו אם לא יעבור את אחוז החסימה, סביר להניח שלא היה מתמודד, וכמוהו עוד 5-6 ליצנים פוליטיים מסוגו. 

החומר האנושיoo

בפוליטיקה הוא לא משהו

אז הרבה אנשים יכולים להיות חברי כנסת או שרים טובים מהם

עוד לא נתקלתי במישהו בפוליטיקה שיודע להסתדר עם השונה

אם היה מישהו משמעותי כזה

לא היינו במצב כזה מפולג 

מאפיין מגזרים וזרמים אידיאולוגיים - ולכן הדתייםפ.א.

סובלים מפיצולי כוחות פוליטיים.  

כאשר אנשים צריכים את הדיוק בחיבור לרב שמתאים להם, לפוסק שמתאים להם, אני לא רואה מצב שהם יכולים, פסיכולוגית, להתפשר ולא לדייק בהזדהות מול הפוליטיקאי, המנהיג, אחרי האדם שרץ לראשות מפלגה, שהכי מתאים לו.  

רבים מהציבור הזה האידאולוגי גם מפגינים לדעתי חוסר מחשבה אישי ונצמדים לקו הפוליטי שהרב שלהם, שהמגזר שלהם, הולך אחריו.  

החרדים לא כאלו רעים כמו שדמגוגים מסוימים מציגיםhamedinai

החרדים לא כאלו רעים כמו שדמגוגים מסוימים מנסים להציג

בארה"ב העשירה במשאבי הטבע קיימים הומלסים ומסוממים, ואילו אצלנו למרות המלחמה השקל יותר חזק מהדולר.

והסוד הגדול זה החרדים.

כי  הבעייה הכי גדולה של המדינות המתקדמות זה אחוז האנשים שנמצאים בבתי סוהר, ריבוי הפשע וצריכת הסמים. כי מי שנמצא בכלא לא רק שהוא עצמו לא עובד, אלא שהוא עוד מעסיק כמה אנשים סביבו שהיו יכולים לעשות עבודה יותר יצרנית, בנוסף להוצאת על שופטים, משטרה ועורכי דין.

אצל החרדים כמעט ואין סמים, אין רציחות. מכל סוחרי נשים שנתפסו בישראל, כמה מהם חרדים? אפס מאופס.

כןoo

יש שאצלם נשירה מישיבה זה דרמטי

אבל זה קורה בימינו כ"כ הרבה

שזה כמעט בכל משפחה

ואז כבר המחירים מתמוססים

כי זה נוגע לכולם

(מכיתת החיידר של הבן שלי שנמצא בישיבה גדולה

יש כבר 50% נשירה מישיבה

חיידר ליטאי מיינסטרים)

נשירה מכוללים נגזרת גם מנשירה מישיבות

וגם משינויים חברתיים

(50% מהבחורים שנישאים מהישיבה של הבן שלי

ליטאית מיינסטרים

יוצאים לעבוד אחרי שנה- שנתיים מהחתונה)

מברגה היא כלי משחית שחובה להחרים, הנה:סביר11

*מה שקורה בימים האחרונים עם המחלקה היהודית בשב"כ מזכיר את ימי ימ"ר ש"י העליזים.*

עשרות תקנים שנשפכו בסיטונאות לשטח בליווי יחידות מבצעיות, מסתובבים מובטלים וחסרי מעש, מאובזרים בנשקים וג'יפים חדשים ומנסים למצוא הצדקה לקיומם.

על מחוזות הטירוף אליהם הגיע הארגון למרות מינויו של זיני אכתוב בהרחבה בטורי בסוף השבוע, אבל בנתיים אנקדוטה אחת מהיום.

רכז השב"כ האזורי המכונה "שלומי", הגיע היום מלווה באנשי שב"כ נוספים לגבעת תל תלפיות הסמוכה לישוב מגדלים בשומרון. הוא ניסה להתגרות בתושבים, ערך חיפוש בבתי המגורים ושיגר בקצב איומים והבלים ששינו טון ואסטרטגיה כל דקה.

כשהתייאש שמישהו יתייחס אליו, החליט רכז השב"כ המכובד להחרים לא פחות ממברגה נטענת של מקיטה(!!) אותה כינה "כלי משחית", תוך שהוא נושא נאום באשר למעשיהם המסוכנים של התושבים.

המשפט האהוב על רכזי שב"כ מימים ימימה הוא "תעסקו בבנייה, זה מעולה. רק לא לעסוק בטרור". מסתבר שכעת הרף למהו מעשה טרור ירד דרמטית 🤦‍♂️

אלישע ירד - ערוץ

אלישע ירד

לקבוצת הווצאפ

אלישע ירד - עדכונים 2

נחשף שם המבצע החדשאריק מהדרום
אחרי עם כלביא ושאגת הארי יתחיל מבצע "לפני אריה ליש".
ל"ג שמח!עזריאל ברגר
אהבתי!
כותרת בבני עי"ש?קעלעברימבאר
בבני עיש זה החותיםשלג דאשתקדאחרונה
היה שווהאילת השחר
להיכנס לפה לרגע כדי לראות את זה ולצחוק ככה.

המגזר החרדי: "כיפת הברזל" החברתית של ישראלhamedinai

בשנים האחרונות קל מאוד ליפול למלכודת של דמגוגיה והצגת הציבור החרדי כנטל, אך מבט מעמיק אל מעבר לכותרות מגלה תמונה הפוכה לחלוטין. בעוד שמדינות עשירות ומעצמות כמו ארה"ב, המשופעות במשאבי טבע ובעוצמה כלכלית, נאבקות במגיפות של הומלסים, פשיעה וצריכת סמים בראש חוצות – ישראל מציגה חוסן חברתי וכלכלי מעורר השתאות.

אולי זהו ה"סוד הגדול" שרבים מנסים להתעלם ממנו: למרות המלחמה והטלטלות, השקל נותר מטבע חזק ויציב. החוזק הזה לא נשען רק על מספרים יבשים, אלא על המבנה החברתי שלנו.

המחיר הסמוי של הפשיעה במערב

אחת הבעיות הקשות ביותר של המדינות המפותחות היא אחוז הכלואים הגבוה ושיעורי הפשיעה. חשוב להבין: אדם שנמצא בבית הסוהר הוא לא רק "אובדן של כוח עבודה". הוא מהווה נטל כלכלי עצום:

* **מעגלי העסקה לא יצרניים:** כל אסיר מצריך סביבו סוהרים, שוטרים, שופטים ועורכי דין – אנשים מוכשרים שהיו יכולים לעסוק בעבודות יצרניות שמקדמות את המשק.

* **עלויות עתק:** אחזקת מערכות אכיפה וכליאה יקרה בהרבה מהשקעה בחינוך או בקהילה.

### המודל החרדי כבולם זעזועים

החברה החרדית מהווה אי של יציבות מול התופעות הללו. בקהילה החרדית כמעט ולא תמצאו צריכת סמים, מעשי רצח או פשיעה מאורגנת. הנתונים מדברים בעד עצמם:

> "בסקירת תחומי הפשיעה החמורים ביותר – מסחר בנשים, ניהול רשתות סמים או פשיעה אלימה – נוכחותם של חרדים היא אפסית עד לא קיימת."

>

השורה התחתונה

הקהילה החרדית מייצרת ביטחון פנים חברתי שחוסך למדינת ישראל מיליארדי שקלים מדי שנה. המשמעת העצמית, הערכים הקהילתיים וההימנעות המוחלטת מעולם הפשע הם אלו שמאפשרים לחברה הישראלית לשמור על חוסנה. במקום לראות בחרדים בעיה, הגיע הזמן להכיר בהם כחלק מהפתרון ליציבותה של מדינת ישראל.

המגזר החרדי הוא נטל כלכלי, אבלמשה

זה נכון שאין להם תרבות פשע יקרה מסוג שיש לשכבות עניות במדינות אחרות. המחיר של פשיעה אינו סמוי בכלל והוא אכן בעיה קשה. אגב, במגזר הזה יש גם בעיה של תת דיווח על עבירות פליליות מסויימות. שזה אני משער גם כן משפיע. אבל זה נכון שאין שם רוצחים וכו' בכמויות שיש במגזרים אחרים.

(היי, לא לדבר על המגזר שממנו יש נציגות של פי 3 בבתי סוהר, לא רק בישראל אלא בעוד מדינות מערביות).

תביא נתונים ומספרים - שיוכיחו את טענתךפ.א.
ביקשת מהבינה המלאכותית שתכתוב שבחים למגזר?shaulreznikאחרונה
קבוצה שמתרבה, אך לא מקבלת הכשרה מקצועית ראויה, היא נטל. 
תקום מפלגה ימנית אמיתית חדשה עד סגירת ספר הבוחרים?זיויק
תגדיר ימנית אמיתית? כמו המפד"ל והבית היהודי בעבר?פ.א.

שקהל תומכיה סולדים מנתניהו והליכוד אך גם מסמוטריץ' ואיתמר בן גביר?

של אלה שסולדים משלושתם, אבל מהשמאלנים הרבה יותרזיויק
המצוי אינו רצוי, והרצוי אינו מצוי 🥲פ.א.
כדאי לאלה להתבגרהסטורי
ולהבין שהעשיה הפוליטית דורשת מסוגלויות ספציפיות. מעטות מאוד בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל מפלגות חדשות שהיו בשורה אמיתית.

קל מאוד להיות אידיאליסט מבחוץ...

מה שתקום זה מפלגת לוויין של הליכודחתול זמני

שהם כאילו ליכוד חדש אבל לא באמת

מה זה?הסטורי
יש מנהיג שימשוך קולות רבים?shaulreznikאחרונה
גם אם תקום מפלגה קיקיונית כלשהי, היא לא תעבור את אחוז החסימה. מחד, ה'עמך' שבוי בקסמיו של סוחר הרהיטים הנצחי נתניהו. מאידך, אין ברקע מישהו שקורא עליו תיגר. 
שאלת הבגידה מבפנים אינו אמור לפלג בין ימין לשמאלhamedinai
דווקא למי שמשוכנע שלא הייתה "בגידה מבפנים" ב-7 באוקטובר, המסקנה חייבת להיות מטלטלת: נסיגה מיהודה ושומרון היא התאבדות קיומית.

​אם האסון נבע מחולשה מבנית וקריסת קונספציה, הרי שזהו "המצב הטבעי" במתקפת פתע שבה האויב תוקף ראשון. במצב כזה, הנתונים הגיאוגרפיים הופכים לשאלת חיים או מוות:

* ​אורך החזית: במקום 60 ק"מ בעזה, אנחנו מדברים על מעל 700 ק"מ של קו תפר – פי 12 יותר שטח חדיר.

* ​העומק האסטרטגי: ללא הרי השומרון, רוחב המדינה מצטמצם לקילומטרים ספורים. אין עורף, אין מרחב תמרון ואין זמן התרעה.

* ​הטופוגרפיה: שליטה של האויב ברכסי ההר החולשים על השפלה הופכת את גוש דן וירושלים למטווח ברווזים.

​בתרחיש של מתקפה רב-זירתית משולבת, ה-7 באוקטובר מתגמד לגמרי לעומת מה שיקרה כאן ללא ההגנה הטריטוריאלית הכי מינימלית והשליטה בגובה. אם הכשל הוא מערכתי, הטבח בדרום לא היה תקלה חד-פעמית – הוא היה רק הקדימון למה שיקרה אם נבצע התנתקות נוספת גם ביו"ש.

אחד באפריל שניהדוס

אחד באפריל שני הוא יום מיוחד, בו כל מי שלא הצליח או הספיק לעשות מתיחה טובה יכול לנסות שוב.

ניתן לראות מקורות ליום הזה בירושלמי, זבחים סז עא

המתיחה הטובה ביותרשלג דאשתקד

היא להגיד לכולם שב1.4 היית טמה או בדרך רחוקה.

ככה הם יחששו ממה שתעולל להם ב"שני" 😉

חח גדולפינג פונג
אחד הטובים!אני בעצמי זהאחרונה

אולי יעניין אותך