ראשית, אבהיר שבכותרת אין הכוונה לעם ישראל שהוא יקר וקדוש וללא ארץ ישראל שהיא אהובה, אלא לשלטון של מדינת ישראל שמתברר לי יותר ויותר כרקוב מושחת ומסוכן. אתה קורא את הנבואות של ישעיהו, על שחיתות וחוסר יושר של ההנהגה והשלטון, על מערכת משפט רקובה ומושחתת שלא רק שלא שופטת בצדק ויושר אלא שמנצלת את כוחה להתעמר בחלשים, להצדיק את הרשע ולהרשיע את הצדיק, שעושה עוולות בחסות החוק, ואתה מדמיין לעצמך תקופה אפלה ורחוקה בהיסטוריה. אבל היום? אתה אומר לעצמך, מה הקשר? אמנם לא הכל ורוד, נכון, יש פגמים, אבל זה טבעי. בסה"כ טוב מאוד כאן. מספיק להתלונן.
אז זהו, שלא. אמנם ב"ה חזרנו לארץ, ואנחנו בתהליך של שיבת ציון, וב"ה באמת בגדול טוב לנו כאן. אבל לאחרונה אני מתבונן על המציאות כאן, והרושם שלי לפיו המציאות שלנו לא כל כך רחוקה מהדברים של ישעיהו בתקופה שלפני חורבן בית המקדש רק הולך ומתחזק.
אני לא רוצה לדבר כעת על ההנהגה החלולה והריקנית שלנו, משענת הקנה הרצוץ, רועים לא נאמנים.
אני רוצה לדבר כאן בעיקר על מערכת המשפט, שהיא בסיס מרכזי וראשון במעלה לכל חברה תקינה. ומי שיקרא את ישעיהו יראה שזה אחד הנושאים שהכי מפריעים לו ושבוערים בו.
ראיתי לאחרונה שתי סדרות שרק הוסיפו מבחינתי שמן למדורה המבעבעת של תחושות שכבר יש בי זמן רב, אם הדברים שכתבתי לעיל, נראים לכם קיצוניים או לא ברורים ולא מובנים, תצפו בהם בבקשה ואז תגיבו.
אשמח גם אם תפיצו אותם ככל שתוכלו, אם שי ניצן שר"י אמר על שתיהן שהן "מסוכנות לדמוקרטיה", אשר כידוע היא מילה נרדפת לטוטליטריה המשפטית של הפרקליטות והבג"ץ, יימח שמם וזכרם, אז אני חושב שיש עניין חשוב בלהפיץ את זה ככל הניתן.
שתי הסדרות עשו רעש רב. לראשונה קוראים "צל של אמת" והיא עוסקת בפרשת רצח תאיר ראדה ז"ל ובהפללתו של רומן זדורוב, שכבר עסקתי בו באשכול קודם, מדובר ב- 4 פרקים.
והשניה, שקצת פחות התפרסמה, אבל היא מזעזעת ומטרידה לא פחות, נקראת "דיני נפשות" של הבמאית אורנה בן דור הי"ו, מדובר בשלוש פרקים לפחות.
דיני נפשות פרק 1 -
דיני נפשות פרק 2 - ניתן לחפש בגוגל, נמצא באתר סדרות, לא מופיע ביו טיוב. פרק מזעזע במיוחד.
דיני נפשות פרק 3 -

יש לך זיכרון צילומי לניקים …