ראיתי עכשיו איזה שרשור עתיק, אבל אני מוכרח להגיב. מצטער.עוד יהודי

שיעור היסתוריה: בנימין זאב הרצל נולד בבודפשט למשפחה מתבוללת בעלת זיקה חזקה למסורת, סבו היה יהודי דתי ששימש כשמש בבית הכנסת של הרב יהודה אלקלעי, וקיבל את השם הלועזי תיאודור. חגג בר מצווה בבית הכנסת הניאולוגי הסמוך לביתו, למד בהתחלה בבית ספר יהודי, ואח"כ בגימנסיה אותה עזב עקב התייחסות הגימנסיה ליהדות כפגאנית. עקר לווינה, למד משפטים אך עסק בספרות, תיאטרון ועיתונאות.

למעשה הרעיון הציוני העסיק את בנימין עוד משחר ילדותו וכתב כי אכן חשב לנצר את היהודים לבד ממנהיגיהם, אך רעיון זה היה בנערותו ונדחה במהרה.

הרצל עבר לעיסוק אובססיבי בבעיה זו לאחר מספר תקריות ששיאן היה משפט דרייפוס, ונפגש עם ראשי מדינות, שרים ואף נפגש עם האפיפיור (שלפניו סירב לכרוע ואף סירב לנשק את ידו כמקובל) שיתמכו ברעיון המדינה הציונית. לאחר שנחל מפלה על הארץ ניסה לייסד מדינה ציונית באוגנדה, כדי שיהיה מקלט זמני ליהודים, אך רעיונו זה נדחה על ידי היהודים בארץ ובתפוצות.

הרצל כונן בבאזל את הקונגרס הציוני הראשון שניסה והצליח להביא צירים מכל קצוות היהדות כדי לדון בפתרון בעיית היהודים, ובבעיות קטנות וספציפיות יותר. הקונגרס היה מוקד להתרגשות רבתי, כיוון שזו היתה הפעם הראשונה מאז בית שני שעם ישראל התכנס כגוף אחד (מלבד הפרוטוקולים של זקני ציון קורץ), אגב, עד היום מתכנס הקונגרס הציוני, אך השפעתו מעטה למדי.

הרצל נפטר בכ תמוז התרסד בווינה ולאחר קום המדינה הועלו עצמותיו להר הרצל. אמנם בצער רב הרצל הזניח מאוד את משפחתו, עקב פעילותו הציבורית, וילדיו כולם מתו בנסיבות טרגיות ולא המשיכו את חזונו, אך אין בזה כדי להעיב על דמותו האדירה של אדם דגול זה שחושב אני כי יש בו כדי להיות משיח בן יוסף ואם אין הוא משיח בן יוסף, ודאי צדיק יסוד עולם הוא.

ואיך ניתן לפתוח פה ולהגיד עליו דברים כ"כ איומים, שאני כמעט ובוכה בקוראם??????????

בגלל כמה סיבותמוטי113

קודם כל, לא כולם רואים את המהלך הגאולי שעם ישראל עבר דרך הציונות שהמקים שלה היה הרצל כדבר טוב ויש עדיין אנשים מועטים שחושבים כשיטת מחבל ה"ויואל משה" (הר' מסאטמר) שכל ההקמה של מדינה היא עלייה בחומה ודרישת ריבונות אסורה שנובעת מיצר הרע של אתחלתא דגאולה, כאשר היצר רואה שאין לו סיכוי מול היצר הטוב אז הוא עושה קרב מאסף בדמות הקמת מדינה עצמאית. כל שאר הדעות בנוגע למדינה הפוסלות אותה נמצאות איפהשהו בין סתם קטנות לבין הדעות האלה, והספקטרום רחב ומדובר באנשים רבים.

ניתוח שנוגע יותר בדורות האחרונים של הפוסט ציונות הקיצונית של הימין הדתי הקיצוני, טוען שהדעות הפוסלות את המדינה נובעות בעיקר מהאופי הטוטאלי של האנשים האוחזים בדעות אלה, ולאו דווקא באידיאלוגיה המושתת על דעת תורה אמיתית. 

אפשר לומר שמי שבז לציונות ולראשיה או למדינה הוא בסך הכל כפוי טובה כלפי הקב"ה וכלפי המהלך הגאולי המדהים שפקד את עם ישראל בשנים אלו. נכון שיש בעיות אבל צריך לדעת לתפוס נכון את כל הבעיות והתקלות, שנובעות ברובן מזה שלא אנשי תורה קפצו לממש את תחיית עם ישראל ובמקום זה החרימו את הציונות, תקלה שאיתה אנו נאלצים להתמודד עד היום. 

וכמובן שלא נגעתי בכולן שכן אנשים הם מורכבים ודעות הן מורכבות אבל אלו ראשי פרקים או קריאת כיוון ופתח להעמקה. 

אני מדבר על השרשור הזוועתי שהיה על הרצלעוד יהודי

בגלל שהוא יצא מכלל ישראל.ירא ורך לבב

היה רשע ואפיקורס.

כי אני חושב נגד..ירא ורך לבב

ובכל זאת הקב"ה גלגל את תהליך הגאולה דרכומוטי113

ולא דרך אנשים אחרים. 

וזה לא אמור לעניין.ירא ורך לבב

גם במצרים פרעה הוא זה שאמר קומו צאו מתוך עמי.

גם בפורים אחשוורוש הוא זה שכביכול הציל את היהודים.

וחז"ל אומרים (לא זוכר איפה, אבל ראיתי את זה..) שדרכו של ה' היא לערב במעשיו גם רשעים.

וכל זה לא משנה.

לה' אני מודה על תהליך הגאולה.

ואת הרשעים אני שונא "כי משנאיך ה' אשנא".

דבר אחרון, תהליך הגאולה לא התגלגל דרכו אלא גם דרכו, וזה חשו לשים לזה לב.

הרצל היה יהודימוטי113

פרעה ואחשוורוש לא ולכן אי אפשר להשוות באופן מלא.

נכון, אין טעם לטשטש את העובדה הזו - הרצל לא שמר תורה ומצוות. אבל ההתעוררות לתחיית האומה הופיעה (נכון, גם) דרכו, ההתעוררות לדאוג לעם ככלל אותו דבר. 

הוא היה אדם גדול, וזה מורכב.

אבל הגדרתו כרשע היא מיותרת לגמרי.

השנאה, השטנה לאדם הזה היא טיפשית ולא נכונה.

וכן, זה די מובן - גם דרכו. 

דמות מרכזית בתחיית האומה בעת החדשה.

הגדרתו כרשע היא לא מיותרת בכלל.ירא ורך לבב

כאדם רשע אני לא מכניס אותו אליי למאגר הדמויות המוערכות.

אני לא אמור להעריך אדם רשע.

אני לא שונא אותו.

אבל אני מעמיד אותו במקומו, יהודי רשע שדרכו התגלגלו גם דברים טובים.

למען ההבנהמוטי113

מאיזה צד אתה מגדיר את הרצל "רשע", מצד קיום תורה ומצוות? או מצד אחר...

נטו להבין שלא נדבר בעניינים שונים..

בעיקר קיום תו"מ.ירא ורך לבב

מתוך בחירה לא לקיים.

וזו ההגדרה שלך לרוב היהודים בדורות האחרונים?אדם כל שהוא

המשכילים.ירא ורך לבב

זה שהרצל למד משפטים וסיים דוקטורט באוניברסיטת וינה..אדם כל שהוא

הופך אותו לרשע?

לא.ירא ורך לבב

זה שהוא לא שמר מצוות וכפר באלוקיו.

א. אז מה קשרת את זה להשכלה?אדם כל שהוא

ב. לא ידוע לי שהרצל היה כופר. וכנראה שהרצי"ה חשב שהוא היה מאמין, ולא כופר. [יש לי יסוד להניח שההכרות שלו עם מי היה הרצל יותר רצינית משלך].

ג. אם נסכם כמה נקודות בעניין יחסו של הרצל ליהדות [בלי להתייחס לציונות]. הוא גדל במשפחה שאינה שומרת מצוות. הוא לא שמר מצוות. היה לא כבוד ליהדות.

אתה רואה בו רשע.

גם בחילוני בימינו, שגדל במשפחה חילונית, מכבד את הדת, ויעצור ויניח תפילין בדוכן ברחוב אם תציע לו כשלא הוא לא ממהר, אתה רואה רשע?

בעיקרון זה דיון אחר.ירא ורך לבב

מציע לך לקרוא קצת כאן.

כבר דשנו בזה מספיק נראה לי.

זכרתי קצת מהדיון הזה...אדם כל שהוא

באופן כללי, ברור שכשהרמב"ם מדבר על בני הקראים הוא מדבר גם על מי "ששמע אחר כך שהיה יהודי, וראה היהודיים ודתם". 

גם החזון אי"ש לא דיבר על מי שנמצא מעבר למסך הברזל. [ואגב, גם הרש"ר הירש, כמה דורות לפני החזו"א, השתמש גם בדברי הרמב"ם האלו ביחס לבני זמנו].

[ובכלל, יש מחכמי ישראל שהכניסו הגדרות נוספות, לגבי המושפעים מרוחות התקופה, שעשויות להגיע רחוק עוד יותר].

אתה לוקח הגבלה, של רמת ההיכרות על היהדות, ומגיע ממנה למסקנה שההנהגה ודאי לא לא תינוקות שנשבו.

משום מה, ברור לך, שההנהגה לא יכולה להכלל בהגדרה  הזו, כי הם יודעים יותר.

וכאן הכנסת את העניין של ההשכלה, שהבנתי אותו כטענה, שמי שהוא משכיל, ודאי אינו תינוק שנשבה, כי הוא מכיר את היהדות.

ולכן שאלתי, האם הדוקטורט למשפטים של הרצל גרם לו לידע מעמיק ביהדות, יותר מאשר לכל חילוני אחר?

הרצל גדל במשפחה שאינה שומרת מצוות, בעיר בודפשט שהייתה מעוז של התנועה הניאולוגית [התנועה הרפורמית של הונגריה], בתקופה שבה ההסתכלות על היהדות כמשהו מיושן שעבר זמנו היתה נפוצה.

נראה לי ברור שאותם מגדולי ישראל שכיבדו את הרצל, היה מודעים לכך שאינו שומר מצוות.

[אולי היה מישהו מרחוק שלא ידע, אבל ברור שהשרידי אש ידע את זה, וגם הרצי"ה]. 

באופן כללי..ירא ורך לבב

הקראים האלה הם לא תינוקות שנשבו אלא כתינוקות שנשבו.

גם הם וגם התינוקות שנשבו - דינם מוות אלא ש"לא ימהר אדם להורגן".

ק"ו שאלו לא אמורות להיות הדמויות המוערכות אצלי.

האבן עזרא ע״ה כתב על קצת מהקראים בתואר ׳רב׳רחמו
או ׳חכם׳
משום מה לא נראלי.ירא ורך לבב

זה הזוי מדי.

אולי זה הוצא מההקשר או משהו כזה.

נשמע לך הגיוני מה שאתה אומר?אדם כל שהוא

תינוק יהודי מסכן, נשבה ע"י גויים, וגדל בסביבה של גויים.

הוא לא שמע מעולם על מצוות שבת, ואולי לא שמע בכלל שהוא יהודי, ולא שמע על היהדות.

ואתה אומר שדינו מוות?

[ולגבי סיומת דברי הרמב"ם שציצטת, נראה לי להסבירם אחרת].

אשמח לשמוע איך אתה מסבירירא ורך לבב

אבל כהבנתי וכמו ההבנה הפשוטה זה דינו.

גם בסברא זה לא רחוק.

אמנם זה לא אשמתו אבל בפועל הוא כופר בה'. בעולם הזה אין מקום לכופרים.

אני חושב שאפשר לבאר את הרמב"ם על פי דברי החזו"א..אדם כל שהוא

שכתב-

"אמנם אחר שהשתדלו עמו והוא מזיד וממאן לשוב דיני כמומר, ושיעור ההשתדלות תלוי לפי התבוננות הדיינים כאשר יופיעו ברוח קדשם בהכרעת דינו"

[אגב, אני מניח שהגירסא הזו ברמב"ם לא הייתה לפני החזו"א].

דוקא בגלל שהגירסא של כתבי היד לא היתה לפניו.ירא ורך לבב

אני מתקשה לקבל אותו.

תנסה להסביר את הרמב"ם...

ולא ימהר אדם- לפני שהם הפכו למזידים.אדם כל שהוא

ג  אבל בני אותן הטועים ובני בניהם, שהדיחו אותם אבותם ונולדו במינות, וגידלו אותן עליו--הרי הן כתינוק שנשבה לבין הגויים וגידלוהו הגויים על דתם, שהוא אנוס; [אין דינו מוות ואסור להורגו]

ואף על פי ששמע אחר כך שהיה יהודי, וראה היהודיים ודתם--הרי הוא כאנוס,

שהרי גידלוהו על טעותם.  כך אלו האוחזים בדרכי אבותיהם שתעו. [אין דינו מוות ואסור להורגן] לפיכך ראוי להחזירן בתשובה, ולמשוך אותם בדרכי שלום, עד שיחזרו לאיתן התורה; ולא ימהר [לפני שהשתדלו עמן באופן הנזכר ברמב"ם, כשיעור ההשתדלות הנדרש, והם מזידים וממאנים לשוב] אדם להורגן [כי עד שהם לא מזידים, אסור להורגן].

מי שאסור להורגו, הרמב"ם לא כותב עליו "ולא ימהר אדם להורגן"ירא ורך לבב

אלא דינו מוות, ולא ימהר אדם להורגן, כי הוא אנוס, ולכן ראוי ללהחזירן בתשובה וכו'.

הרמב"ם מסייג את מה שהוא כתב בהלכה הראשונה, ומגביל אותו...אדם כל שהוא

למי שכפר מדעתו, ולתועים אחריו.

אם הוא התכוון לאיך שאתה מסביר אותו, הוא היה צריך לכתוב את הכלל, שנכון לגבי כולם, ולומר שיש שיש הבדל רק לעניין למהר להורגם.

אותם אין מצווה להרוג.ירא ורך לבב

ומי שהורג לא הסיר מכשול וכו'.

זה החילוק.

בפירוש המשנה בחולין פרק א, רואים גם שאסור להרוג.אדם כל שהוא

הרמב"ם כותב לגבי הקראים שמותר להורגם, וכותב שזה לא על אלה שגדלו כך וכו'.

שם, אין אפשרות להסביר את הסייג הזה על משהו אחר.

(אין לי כרגע אפשרות לצטט, זה הוספה שהרמב"ם הוסיף בתקופה מאוחרת יותר ונמצאת בתרגום של הרב קאפח).

יש מה להקשות על דבריך, גם ממבנה ההלכות במשנה תורה, גם מתוכן דברי הרמב"ם, וגם מסברת הדברים, אבל נראה לי שהראיה מפירוש המשנה היא הכי פשוטה ומפורשת.

קראתי את זה עכשיו. וזה לא סותר בכלל.ירא ורך לבב

הוא כותב שההבדל הוא שתינוק שנשבה הוא שוגג ולא מזיד.

אבל דינו מוות כמו שהרמב"ם ממשיך וכותב שם.

רק שאין אנו דנים דיני נפשות ולכן רק מחרימים אותם חרם עולם.

אבל אם רק היינו יכולים - דינם הוא מוות.

והרמב"ם גם כתב את זה במפורש בהלכות רוצח ושמירת נפש (פרק ד' הל' י'):

"המינין... והאפיקורוסין והן שכופרין בתורה ובנבואה מישראל - מצווה להורגן. ואם יש בידו כח להורגן בסיף בפרהסיא - הורג. ואם לאו - יבוא עליהן בעלילות עד שיסבב הריגתן."

ובהל' י"ב הוא כותב שזה בישראל שעומד ברשעו. אבל מי שלא עומד ברשעו תמיד מצוה להצילו.

אתה מערב את דברי הרמב"ם על מי שעבר עבירה שחייבים עליה מיתה..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י"א בניסן תשע"ו 18:03
בדברי הרמב"ם לעניין תינוק שנשבה.

הדברים של הרמב"ם על שאין אנו דנים דיני נפשות הם לעניין מיתת בית דין בחייבי מיתה [במזיד כמובן, מי שהדליק אש בשבת בשוגג, או תינוק שנשבה לבין הגויים ואינו יודע עיקר שבת ועשה מלאכות הרבה בשבתות הרבה, דינם שווה להקריב חטאת אחת],לא לעניין מינים ואפיקורסים, ולא לעניין תינוק שנשבה.

הדברים בהלכות רוצח, הם כמובן לא על תינוק שנשבה. אפילו לפי איך שאתה הסברת את הדברים בהלכות ממרים אי אפשר לומר שזה על תינוק שנשבה, כי גם אתה הסכמת שהרמב"ם אומר שם שאין מצווה להורגו.

ואת ההוכחה מהדברים, אשתדל בלנ"ד לצטט בהזדמנות.

הוספה-

ציטוט "כלומר המתחיל את השטה הזו בראשונה מדעתו הנפסדת כדין המינים, כלומר שמותר להרגם היום בזמן הגלות לפי שהם המבוא אל המינות האמתית. " אז מי שתינוק שנשבה אסור.

לפי איך שאני מסביר, בהלכות ממרים ובפירוש המשנה הרמב"ם אומר שאסור להרוג תינוקות שנשבו, ובהלכות רוצח הוא לא מדבר עליהם.

אתה מסביר שבהלכות ממרים הוא אומר שמותר, ולא מצווה, בהלכות רוצח שמצווה, ובפירוש המשנה שאסור בזמן הזה, אבל דינו מוות. 

ההסברים האלה סותרים.

אבל ההסבר שלך לא מסתדר בהלכות ממרים.ירא ורך לבב

אני לא מערב, ככה הרמב"ם כותב שם.ירא ורך לבב

וזה לגבי תינוקות שנשבו (זה לא מולי עכשיו, אבל ככה הבנתי כשלמדתי את זה אתמול.)

בכל מקרה, פירוש המשנה נכתב הרבה שנים לפני הלכות ממרים, כך שאם יש סתירה הלכה כמשנה תורה.

אז תלמד את זה שוב במתינות.אדם כל שהוא

את פירוש המשנה הרמב"ם כתב בצעירותו, וכתב שם על המינים והאפיקורסים ובכלל הקראים, שמותר להרגם ואפילו בזמן הגלות, ועל חייבי מיתות בית דין, שאסור להרגם בזמן הזה אבל עונשים אותם וכו'. 

הוא לא חילק שם בין הדור הראשון, לדורות מאוחרים יותר, ולא הזכיר כלל את המושג תינוק שנשבה.

בגיל הרבה יותר מאוחר הוסיף הרמב"ם את הדין של בני הקראים, שדינם כתינוקות שנשבו, ואסור להרגם.

וגם אם היה רק את דברי הרמב"ם בהלכות ממרים, אני חושב שיותר מסתבר שה"במה דברים אמורים" מתייחס לכל ההלכה הקודמת, ולא למילים האחרונות שלה. וגם מסתבר שהרמב"ם שמשווה לשוגג ואונס, סובר שדינם כשוגגים ואנוסים בשאר מצוות התורה, שאין חייבים מיתה, ולא מחדש איזהו גדר ביניים. 

מאמר הדור קראת שאתה אומר אין מקום לכופרים?פולמוס

אני לא מחוייב לאף אחד חוץ מא-לוהים.ירא ורך לבב

גם לא לרב קוק.

להלכה אני מחוייב כי היא דברי ה', ובהלכה מופיעים לי דברים אחרים.

נו באמת!!!הלכה זה דבר ה' כל השאר הבל הבלים. נ-ו ב-א-מ-ת!!!פולמוס

"ועשית ככל אשר יורוך"פולמוס
עבר עריכה על ידי פולמוס בתאריך ט"ו בניסן תשע"ו 21:03

*נערך* היה קצת פוגעני...

השאלה לגבי ההערכה להרצל ולגבי שאלת מקומם של..אדם כל שהוא

הכופרים בעולם, היא לא שאלה הלכתית, היא שאלה השקפתית. אתה מנסה להסיק מההלכה [כמו שאתה מבין אותה, לדעתי ולדעת גדולים ממנו, הבנה מוטעית], לגבי השקפת התורה.

נכון, שיש הרבה מה ללמוד מההלכות לגבי השקפת התורה, אבל יש עוד חלק חשוב בתורה, שעוסק באופן ישיר בהשקפה, והרב קוק היה מהמומחים הגדולים ביותר לאותו חלק.[אגב, גם בתחום ההלכה הוא היה מומחה גדול, הרבה יותר ממך].

כדי לברר את דבר ה' - זו הלכה, ואת דבר ה' זו אגדה, אתה צריך ללמוד דברי גדולים ממך, בענווה ובכבוד, ולעמול בהבנתם.

נערךפולמוסאחרונה

אוקיימוטי113

הרצל לא קיים מצוות כי הוא היה תינוק שנשבה.

הרצל צדיק כי הוא זה שדאג לציונות ולעם ישראל. 

צדיק הוא לא יכול להיות כי הוא לא שמר מצוות.ירא ורך לבב

איפה כתוב שצדיק בהכרח הוא מי ששומר מצוות?מוטי113

פרק א' בתניאירא ורך לבב

הוא מוכיח שמי שעבר על עבירה כלשהי ולא עשה תשובה הוא רשע.

אם לא עשה עבירות כלל הוא או רשע או בינוני.

אם עשה תשובה הוא צדיק.

סתם כדי להבין את ההוה אמינא, מהו צדיק אם לא אדם ששומר מצוות?

או יותר נכון, איך אדם יכול להיות צדיק אם הוא לא שומר מצוות?

אז חסיד. כמו חסידי או"הנער גבעות מצוי

ואין ספק שהוא עשה טוב

א. זו לא ההגדרה של התניא לצדיק, אבל אתה צודק שלפי ההגדרה..אדם כל שהוא

של התניא, מי שעבר עבירה, ולא חזר עליה בתשובה, הוא רשע.

מי שמנצח את יצרו ולא עובר עבירות אף פעם, או שחזר בתשובה מכל עבירותיו, הוא בינוני.

המושג צדיק לפי ההגדרה שלו הוא ממש ממש נדיר. [מי שליבו חלל בקרבו, כמדומני].

שים לב, שלפי ההגדרה שלו, גם מי לומד תורה כל החיים, מדקדק במצוות, ופועל למען עם ישראל, אבל לעיתים נדירות מדבר בחזרת הש"ץ, ולא חזר בתשובה על זה, הוא רשע.

לא נראה לי שזו ההגדרה המקובלת והשימוש הרגיל במושג הזה בקרב חכמי ישראל.

הרעיון להחשיב אדם כצדיק, גם אם הוא לא שמר את כל המצוות, יכול להיות מכך שיש זכות אחת שהיא כנגד כמה חובות. וסוברים שזכיותיו כאלה, ולכן רובו זכאי.

היא יכולה להיות מכך שסוברים שהזכויות שלו גדולות, והעבירות שלו לא כ"כ עבירות כי הוא שוגג וכאנוס עליהן.

יש הבדל ביןנתחשוב טוב...

(אויש.) יש הבדל בין שם המושאל לשם התוארתחשוב טוב...

לפי שם התואר (הפנימיות) באמת מי שעבר אפילו עברה אחת קטנה ולא חזר על זה בתשובה נקרא רשע - ויש מלללללאאא דרגות בזה (בתוך רשע וטוב לו ורשע ורע לו) . אבל בשם המושאל מדברים על המעשה עצמו ולא על המהות של העושה . 

כשמישהו עושה מצווה ברצונו, יש לו שכר..אדם כל שהוא

[גם אם הוא רשע, וכפי שמאריך הרמב"ם באגרת תימן].

כשמישהו פעל במסירות לטובת כלל ישראל, יש לו שכר גדול.

ובתור בין אדם, יש ערך גדול של הכרת טובה, למי שהתאמץ מאוד למען עם ישראל, ואתה נהנה מפירות מאמציו.

יש לו שכר. אבל זה לא קשור.ירא ורך לבב

ברור שרשעים שעושים מצוות יש להם שכר.

ה' לא מקפח אף אחד.

אבל זה לא הופך אותו לדמות מוערצת.

הוא רשע, אפיקורס מתבולל.

בנקודה הזאת אתה צודק.

צריכה להיות לי הכרת תודה.

אבל לכבד או להעריך אותו אני לא יכול.

בגלל מה שהוא היה.

מה זאת אומרת יצא מכלל ישראל?לא נולדתי
מה זה או מה המשמעויות של זה?ירא ורך לבב

מה ההגדרה של מי שיצא מכלל ישראללא נולדתי
ואם יש לך מקור אני אודה לך!
ואתה יכול גם לפרט על מה ההשלכות..
למה הוא רשע?פתח האוהל

כי הוא לא שמר תו"מ.ירא ורך לבב

ההגדרה היא מי שלא שומר תורה ומצוות.ירא ורך לבב

יש מחלוקת על תינוקות שנשבו.

אבל הוא לא תינוק שנשבה.

אשתו וילדיו הם גויםגעזלאן

אל תגזים!נער גבעות מצוי

זה שלא היה דתי, ואפילו חשב שכולנו נתנצר זה נכון, אבל הוא חזר בו!! מודה ועוזב- ירוחם!! ותכלס, הוא דחף משהו שהיה חסר אז, הרצון לעצמאות! לצערנו, החסידות והליטאיות האירופית דאז, היו שקועים עמוק בגלות. והם האמינו שרק נס יוציא אותם, ולא צורה טבעית. עד שבא הקב"ה, והביא כופר (כי אם היה חרדי לא היה עושה כך, כדלעיל) שלא יאמין בנס, וככה יש לנו מדינה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא שהוא לא היה דתיזקוק לגאולה

הוא היה מה שנקרא דתל"ש שהם נחשבים אפיקורסים ואין שום "תינוק שנשבה" לגביהם לכו"ע

הוא לא היה דתל"ש..אדם כל שהוא

הוא לא גדל במשפחה דתית אורתודוקסית.

הוא חזר בו בקטע של ההתנצרות אבל הוא לא חזר בתשובה.ירא ורך לבב

זה שיש מדינה לא מעודד אותי כל עוד היא לא יהודית, וכרגע היא לא יהודית.

עד כאן!!נער גבעות מצוי

הגזמת לגמרי! לא אתפלא שאתה לא מהלל ביום העצמאות. איפה הכרת הטובה שלך כלפי הקב"ה, שהביא שליחים רבים כ"כ להקים לנו מדינה? רוב הדתיים של אז לצערינו לא השכילו לנסות להקים מדינה, אז הקב"ה הביא שליחים שיצטרכו לכפור בזה, היינו חילונים.

וישראל לכו"ע (אני לא יודע מאיזה עלמא הבאת את זה) היא יהודית. רה"מ- יהודי. נשיא- יהודי. בית משפט- יהודי. צבא- יהודי. משטרה- יהודית. ואם זה לא משכנע אותך שמתוך 8,000,000 תושבים, 6,000,000 יהודים, אז זו בעיה. גם בזמן השופטים ועליית עזרא ונחמיה המצב לא היה כ"כ מזהיר. ובכלל, אם הסתכלת בספר יהושע ובשופטים, מצבנו טוב לאין ערוך מפעם!! תחשוב על כל מלחמות האחים, רק בפילגש בגבעה ביום אחד נפלו 30,000 יהודים!! מקום המדינה הערבים לא הרגו כ"כ הרבה (נכון שזה לא קשור לזה שהמדינה יהודית, זה קשור בעיקר בהכרת טובה כלפי הקב"ה שהוציא אותנו מהמצב שיהודי נרצח ואין דורש). 

איך הגענו לזה מהרצל?? כי הקב"ה הביא אנשים שאינם מאמינים, אחרת לא היו אומרים זאת, כי האמונה של אז הייתה שהמשיח יוציא אותנו מהגלות בניסים. מה שלא היה לצערנו. אילו הדתיים של אז היו עולים כולם, היינו פה היום רוב דתי, ואפשר לדמיין מה היה. קיצור, הרצל טעה, אבל דווקא בזכות זה שהוא טעה קם חזון המדינה.

תיקון של אחד הקטעיםגעזלאן

תגיד על הרב צבי הירש קלישר שמעת הוא חי קצת לפני הרצל ואם תקרא את ספרו דרישת ציון תזלה שהיו אנשים דתיים שחלמו על מדינה יהודית עוד לפני הרצל 

נכון!נער גבעות מצוי

הגר"א זה הכי ידוע... אבל פה מדברים על הרצל

הוא לא הקים לנו מדינה.ירא ורך לבב

הוא הקים מדינה לחילונים.

זה יותר טוב מהרבה דברים.

ואולי אפילו מכל מה שהיה לפני זה, אבל זה לא מדינה שלנו, כעם יהודי דתי.

מצחיק שאתה קורא לעצמך נער גבעות וכותב דברים כאלה.ירא ורך לבב

נערי גבעות קצת יותר קיצוניים ממני.

אם לא הרבה יותר.

סטיגמותנער גבעות מצוי

לא כולם כמוני. תכלס, יש כאלה ויש כאלה. 

לא סטיגמות.ירא ורך לבב

אני מכיר הרבה מדי.

אתה אולי בניצביק או משהו כזה.

נערי גבעות שונאים את המדינה ממש ממש.

והמדינה נתנה להם מספיק סיבות טובות לעשות את זה.

גם אני הייתי כזהנער גבעות מצוי

עד הישיבה הייתי רואה בממשלה אויב מספר אחד! עד שהכניסו בי קצת ממלכתיות.

צודק, זה לרוב לא סטיגמות.נער גבעות מצוי

ויש לך טעות לא קטנה, הבעיה העיקרית היא הממשלה ולא המדינה!

הממשלה היא הבעיה הזמנית.ירא ורך לבב

המדינה היא בעיה לא זמנית.

גם כן זמנית...נער גבעות מצוי

והיא גם לא ממש בעיה יחסית לממשלה. אתה צודק, האידיאל הוא ממלכת כהנים וגוי קדוש.

חזר בו רק בגלל שהבין שזה לא מעשי ...יהודיה בנשמה

לא בגלל שחזר בתשובה ... אני לא קורא לזה מודה ועוזב...

לא רק בגלל שהבין שזה לא מעשי...אדם כל שהוא

הוא הבין גם שזה לא נכון-

"אלא שדבר מה בתשובתו של בנדיקט נגע בלבי כדבר אמת, הוא אמר מאה דורות עמדו בני עמך והתקיימו בתוך היהדות, אתה רוצה עכשיו לשים את עצמך כגבול החוסם את ההתפתחות הזאת. את הדבר הזה לא תוכל לעשותו, ואף אסור לך לעשותו." (עניין היהודים, כרך א' עמוד 58).

"הקבוץ הפרטי של עמנו נעלה הוא הערכו בדברי הימים, אף גדול כבודו, למרות הכנעתו ושפלותו, ולא לו להיות כלה ועובר מהעולם." (מדינת היהודים).

מי אמר לך את זה?נשוי שמח

באמת בנערותו הוא חשב ככה.נער גבעות מצוי

אבל ב"ה, אחרי משפט דרייפוס, דעתו השתנתה. שהוא הבין שהפיתרון ל"בעית היהודים" זוהי מדינה משלהם (ואז אוגנדה וכו').

אשתו הייתה יהודיהפתח האוהל

והוא רצה שכולם יתנצרופתח האוהל

בשביל הפתרון לעמ''י ובתור מתבולל הוא לא יכל לחשוב אחרת ובא נראה אותך חושב על פתרון לעמ''י לפני מאה שנה

הוא לא רצה שכולם יתנצרו, הוא חשב על זה אבל לא רצה בזהנשוי שמח

הוא רצה כי לא היה דבר אחר שיכל לחשוב עליופתח האוהל

לא תקפתי. אמרתי למיטב ידיעתינער גבעות מצוי

ובתור מתבולל הוא רשע.ירא ורך לבב

בתור מתבולל אני שונא אותו.

בתור מתבולל אין שום סיכוי שהוא יכנס לדמויות הנערצות שלי.

ככה אמור להיות אצל כל יהודי דתי.

לא להכניס מתבוללים ברשימה של האנשים הטובים.

לא נכוןגעזלאן

אע"ף שלפי ההגדרה הנאצית גם היא הייתה יהודיה ולכן אתה יכול להחליט לפי מי אתה פוסק

כמה עובדות..אל ההרים
עבר עריכה על ידי אל ההרים בתאריך ו' בניסן תשע"ו 21:06
עבר עריכה על ידי אל ההרים בתאריך ו' בניסן תשע"ו 21:06

א. הרעיון של ההתנצרות היה בנערותו , והוא חזר בו -  "בראשונה פגעה בי שאלת היהודים עד מאוד, אולי היה זמן, שהייתי מתחמק ממנה ברצון, אולי אל הנצרות, לכל מקום שהוא. מכל מקום, היו אלו נטיות עמומות שבחולשת נעורים. כי אני אומר לעצמי בכל כנות דברי אלה- והרי הם יהיו חסרי ערך לחלוטין,אם אוסיף להם כחל וסרק-אני אומר לעצמי כי מעודי לא אמרתי ממש להתנצר או לשנות את שמי..."[כתבי הרצל, כרך ב' היומן א] .

ב.אשתו של הרצל הייתה יהודיה (לא שומרת תומ..)[אפשר לקרוא על כך בספרי היסטוריה..], אבל הוא הקפיד על זה שתהיה יהודיה!" פיתח הרצל רגשות כלפי בתו של הד"ר ליוויזון, העורך הראשי של הברלינר טאגבלאט, אולם החליט לנתק את הקשר כי אביה היה מומר והיא כבר נולדה נוצריה." [ויקי]

ג.השתמש בדברי רבי סעדיה גאון ""אין אומתינו אומה אלא באמונתה" ..

ד.בהיותו בירושלים היה חולה מאוד, בהגיע שבת והיה צריך לסוע ולא הסכים ליסוע בגלל השבת!   "בדרכנו מיפו לירושלים, מרוב הדוחק והחום ברכבת, חלה הד"ר הרצל בקדחת עזה שהפילה אותו למשכב עד יום א'. משום כך, בלכתנו מן התחנה העירה, בראותי שאין לו כוח ללכת ברגל, אמרתי לו שמפני היותו חולה מותר לו לנסוע בעגלה, כי מלון קמיניץ היה מחוץ לעיר והדרך רחוקה מאד. אבל הרצל לא רצה בשום אופן לנסוע בעגלה, שלא לחלל את השבת. למרות מה שביארתי לו כי לגבי חולה אין כאן משום חילול שבת - הוא באחת: "זו לי הפעם הראשונה בירושלים עיר הקודש, איני חפץ לנסוע."[עם הרצל לירושלים] 

ה. "אתמול נתקבלתי אצל האפיפיור... הוא קבלני בעמידה והושיט לי את ידו, אשר לא נשקתיה... נדמה לי, כי בזה קלקלתי את יחסו, שכן כל הבא אליו כורע ונושק לפחות את היד... הרציתי בקצרה על מבוקשי. אך הוא ענה: לא. אין אנו יכולים להמליץ על תנועה זו. לא נוכל לעצור את היהודים מללכת לירושלים, אבל להמליץ עליהם לא נוכל... כראש הכנסייה, איני יכול לומר דבר אחר. היהודים לא הכירו בישו, ולכן אין אנו יכולים להכיר בעם היהודי..."[יומני הרצל כרך ג]

ו. אפשר להסתכל במאמרי הראיה א עמ 94, בהספדו של הרב קוק להרצל...     

ז. הרב משה כלפון ממנהיגי תנועת חיבת ציון בזמן הרצל אמר עליו   ""איש רם המעלה זך השכל וחד הרעיון"‏[

ח. מתוך ספר העלייה השנייה  בין השמשות היו קהל החסידים מתאספים בבית-הכנסת של הרביושם, אגב כל סיפורי הנסים והמופתים, היה  מספר על נס הרצל. בביתנו הייתה תלויה תמונתו של ד"ר הרצל והיא מרכז לגדול וקטן.."

בקיצור, הרצל עשה המון למען עם ישראל , אני לא ושב שראוי שיקרא רשע ולא אפיקורס ..   גם אם לא מסכימים עם כל מה שעשה! 

"

מאיפה אתה לוקח את זה?אדם כל שהוא

הנתונים שהצלחתי למצוא באינטרנט, שאשתו יוליה לבית נשאואר הייתה ממשפחה יהודית.

ממה שזכור, לגבי הדיון ההלכתי לגבי העלאת עצמות צאצאיו לקבורה בארץ, לא עלתה טענה שאינם יהודים.

בעיקר ידע.. חלק מויקי.אל ההרים

השאלה כוונה לגעזלאן, אתה דווקא ציינת מקורות לרוב מה שכתבת.אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך ז' בניסן תשע"ו 00:54

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך