מקרה מאוד מסובך וצריכה עצה123noa

שלום רב,

אני חדשה ואובדת עצות,הייתי רוצה שמישהו יאיר את פניי.

הסיפור קצת  ומורכב,ולכן מראש אני מודה מאוד לכל מי שקורא.

אני היום בחורה בת 26,גדלתי בבית עם אימא חד הורית ועוד 4 אחים,הייתה לי אימא מדהימה שגידלה אותנו לבד,ונתנה לנו כל מה שאפשר וכל מה שיכלה כדי שלא יחסר לנו כלום,אבא שלי שהיה מכור לסמים והיה נכנס לכלא כל כמה זמן עשה אווירה מאוד לא נעימה בבית, הרביץ לנו ולאימא שלי עד שאימא שלי החליטה להתגרש ממנו,לפני יותר מ 15 שנה,ומאז אותו רגע אנחנו לא בקשר עם אבא שלי.

כשהייתי בת 18,הכרתי בחור מדהים,התאהבנו,הוא בי ואני בו,ונרקמה לאורך 8 שנים ביננו סיפור אהבה מהסרטים,ובאמת יש לנו עד היום קשר מאוד חזק ואיתן,עם בסיס מאוד יציב שלא ניתן לעירעור.

במהלך 6 שנים הקשר שלנו היה סודי,אני לא סיפרתי למשפחה שלי,והוא לא סיפר למשפחה שלו,מכיוון שהמשפחות שלנו דתיות ואינן מקבלות קשר מסוג. ומכיוון ששנינו היינו סטודנטים במהלך תקופה זו,החלטנו לשמור לעצמנו על סוד זה,וכשנחליט להתקדם צעד קדימה נספר להורים והמשפחות שלנו.

לפני שנתיים,בן זוג שלי סיים את הלימודים שלו,והחליט לספר להורים שלו על הקשר שלנו כדי שנוכל להתחחתן ולבנות חיים משותפים,אך באותו רגע נחת עליי אסון שבחיים לא ציפיתי שיקרה לי,ההורים שלו התנגדו נחרצות לקשר ביננו,ואינם מוכנים בשום פנים ואופן לקבל אותי אל המשפחה שלהם,והסיבה היא אבא שלי,אותו אבא שלא ראיתי מעל 15 שנה,הם מפחדים ששאבא שלי השפיע עליי באיזה שהיא דרך,והם לא מוכנים להכניס לכלוך אל תוך הבית שלהם.

אך כמובן בן זוג שלי לא ויתר עליי,איך שאמרתי מקודם הוא מאוהב בי מאוד,והוא גבר מאוד חזק ואיננו וותרן,הוא נקלע לריבים איתם,הוא הסביר להם בכל דרך אפשרית שהם טועים,הוא ביקש מהם להכיר אותי לפני שישפטו אותי אך הם לא הסכימו בשום פנים ואופן להיפגש איתי,בן זוג שלי שלח דודים שלו לדבר איתם כדי שיוכלו לשכנע אותם לרדת מההחלטה שלהם,אך ללא הצלחה.הם עדיין מאוד מקובעים בהחלטה שלהם,ונראה כי כלום לא מזיז להם,הם פשוט אינם מוכנים לקבל אותי בשום צורה.

במשך שנתיים,בן זוגי שלי היה בריבים עם משפחתו,לא דיבר איתם כמעט,לא אכל בבית בכלל,יצא בבוקר לעבודה וחזר הביתה מאוד מאוחר רק כדי שלא יצטרך לראות אותם,כי הוא מאוד פגוע מהצורה שבה הם מתנהגים כי לא מגיע לנו יחס כזה מהם.

לפני שלושה ימים,בן זוג שלי עזב את הבית של ההורים שלו ורוצה לנתק קשר,כי הוא לא מוכן לוותר עליי ועל האהבה שלנו בגלל סיבה כלכך מגוחכת זאת,ואנחנו נתחתן ונבנה משפחה משלנו בלי העזרה של ההורים שלו.

אני מאוד אוהבת את בן זוג שלי,ולא מוכנה לוותר עליו בשום פנים ואופן,אך האם הצעד שהוא עושה יכול להשפיע על העתיד שלנו ביחד?האם יכול להיות שהוא יאשים אותי במשהו בעתיד?

למרות שאני חייבת לציין שבעיניו אני בעדיפות ראשונה מעל כולם ומעל הכל,ואיננו מוכן לוותר על הקשר שלנו משום סיבה.

אך אני מאוד פגועה מההורים שלו,ונורא כואב לי,שהם שופטים אותי ללא שירצו להכיר אותי בכלל.

מה לעשות?

תודה רבה

הוא עשה את הבחירה שלו. בחר בך. יש סיכוי לא קטן שגםחלושששש
המשפחה שלו תקבל אותך ואת המשפחה שתקימו בע"ה. אל תחששי..
חזקי ואמצי!
חולק לחלוטין על חלושששש. לא תמיד המשפחה מקבלים לאחר מכןהיום הוא היום
זה מתח שיכול להמשיך במשך שנים ויכול לפרק זוגיות בסופו של דבר
לחלוטין? מילה חזקה בהתחשב בזה שבהמשך כתבת רק "לא תמיד. ."חלושששש
חולק לחלוטין על כל מי שמנסה לתת כאן פיתרון אינסטנטהיום הוא היום
יש כאן סיפור מורכב ולא פשוט מכמה סיבות: הרקע של הבחורה מצד המשפחה.
התנגדות מאד משמעותית של ההורים לקשר. נשמע שהם ממש עומדים על הרגליים האחוריות (ויש להם סיבה סבירה: אי אפשר למחוק מציאות של מכות וסמים במשפחה כל כך בקלות מהחיים שלה)
אוקי..אני מקבלת את זה שכדאי שהבחורה תטפל בעצמהחלושששש
אם עדיין לא טיפלה ,אם כי אני חושבת שאם זה היה הפוך ( כלומר שהבחור היה בא מרקע כזה ) הייתי יותר דואגת..
היא ציינה שהמשפחה שלו אפילו לא מוכנה להכיר ואז ללגבש דעה.. זאת גישה שאפשר להבין אבל לי קשה לכבד לחלוטין כי לפחות חלק מהאנשים שבאו מרקע קשה מפתחים חוסן, רגישות ואישיות מגובשת ומדהימה..
פירוט123noa
אולי לא פירטתי לגבי זה,חשוב לי מאוד להבהיר שהרקע של אבא שלי לא השפיע עלי בשום צורה שהיא.אלא להפך זה חישל וחיזק אותי ועשה אותי בן אדם יותר טוב,עצמאי שאיננו צפחד מכלום.
סיימתי תואר ראשון שמיממנתי אותו בעצמי ובזכות העבודה הקשה שלי ,סיימתי תואר בהצטיינות שעכשיו התקבלתי למסלול ישיר לדוקטורט.
אני יכולה להגיד את זה על כל האחים שלי שהם מלומדים ומשכילים ואין לנו שום קשר למה שהיה עם אבי.
כל הכבוד לאמא שלך - אשריה!!פינגו0

שאלה חשובה ותודה רבה על הפירוטהיום הוא היום
לדעתי כדאי לשניכם ללכת ביחד ליועץ נישואים ותסבירו לו את המציאות המורכבת לפרטיה בכנות. פעם התייעצתי בעניין דומה וזה לא פשוט בכלל. לדעתי אם אכפת לכם מהקשר אז אתם חייבים להשקיע בלנסות לפתור את זה בדרך חכמה (גם אם זה יכלול השקעה כספית).
בהצלחה רבה!
נראה שהבן-זוג שלך חזק באהבתו אלייך, ושום דבר לאחסדי הים
ישנה את בחירתו בך.

יש סיכוי, שכאשר תחליטו להתחתן, וההורים שלו יבינו שכבר אין דרך לשנות את החלטתו, הם יקבלו אותך. יש לי חבר שזה קרה לו.

שיהיה לך המון בהצלחה!
א. יש גם יותר מסובכיםסוג'וק

ב. ההורים שלו לא שופטים אותך. הם שופטים את מה שהם מדמיינים במוחם הפצפון "עלייך" או "עליכם", ובאמת זה לא את ולא אתם.

זה טמטום שלהם בלבד! ואתם לא זקוקים להם

כדאי לחפש טוב טוב, האם יש איזו שהיא דרך לשנות את המצב...אדם כל שהוא

ביחס בין ההורים שלו לבינו.

לצערי, אין לי עצות של ממש איך לפתור את זה, אבל, יכול להיות שמרוב שאתם פגועים, אתם לא שמים לב שאתם יכולים לפעול בצורה שתמתן את התנגדות ההורים.

אני יכול להגיד לך שזכית בבחור שבע"ה יהיה בעל מדהים!!פינגו0

ברור שהמהלך שהוא עשה, הוא קשה ועלול להשפיע בעתיד.

ושאת פגועה מההורים שלו.

אבל אני מציע לכם לקחת את הכוחות שלכם ולהשקיע בהעצמת הקשר ביניכם.

בע"ה עם הזמן הם יבינו את הטעות שלהם ויקבלו אותך..

כתוב בתורה לאחר בריאת האשה: "על כן יעזב איש את אביו ואת אמו, ודבק באשתו והיו לבשר אחד."

אני שולח לך, לארוסך ולמשפחתך חיזוקים, ובע"ה נקווה שתדעו ימים טובים יותר עם איחוד המשפחה.

אולי לנסות ללכת לדבר עם ההורים שלו?הפי
אני חושב שהוא היה צריך להתנהג אחרתה-מיוחד

הוא לא צריך לריב איתם. הוא היה צריך להסביר להם שזאת ההחלטה שלו להתחתן איתך.

לא רבים עם הורים! אני(גבר) מלכתחילה בכלל לא הייתי מספר להם על אבא שלך, הייתי נותן להם להכיר אותך ואז הייתי אומר כדרך אגב שההורים שלך גרושים ואת לא בקשר איתו.

הוא לא צריך לריב איתם הוא צריך לדבר איתם בצורה יפה ולהגיד להם שהוא רוצה להקים איתך משפחה והוא רוצה ומבקש שיכבדו את החלטתו. את ההחלטות שלהם שייקחו הם...

לגבי הפגיעות שלך זה נכון שזה כואב אבל כדאי לסלוח להורים שלו (את צריכה להגיד להם תודה, הם ילדו וגידלו אותו)

יפה. אהבתי את הגישה הבוגרת חלושששש
מהסיפור שלה נראה שאכן כך הוא נהגפינגו0

וכשהוא ראה שהם מתעקשים ולא מכבדים את החלטתו - אז הוא החליט לעזוב

הוא אכן מאוד בוגר123noa
אין לו שום אינטרס לריב עם ההורים שלו,אלא להפך הוא ניסה בכל דרך אפשרית ובדרכי נועם לנסות ליישר את הדורים ולשכנע אותם שלפחות יתנו לי הזדמנות להכיר אותי.אך הוא מאוד נפגע שהם בכלל לא מכבדים אותו ואת ההחלטה שלו,ואינם מוכנים אפילו לפתוח את הראש ולנסות להבין,ולכן הוא עזב את הבית.
עם כל הכבוד לךה-מיוחד
את מאוהבת בו וכל מה שהוא עושה נראה לך שהוא בסדר.
אני רוצה להבין את הסיטואציה..אדם כל שהוא

תארת קודם "במשך שנתיים,בן זוגי שלי היה בריבים עם משפחתו,לא דיבר איתם כמעט,לא אכל בבית בכלל,יצא בבוקר לעבודה וחזר הביתה מאוד מאוחר רק כדי שלא יצטרך לראות אותם,כי הוא מאוד פגוע".

תיארת גם שעכשיו הוא עוזב את הבית, ורוצה לנתק קשר, מאותה סיבה.

הסברת טוב את הרקע הרגשי להתנהגות הזו - תחושת הפגיעה.

אבל, לא הזכרת האם יש איזה צורך ותועלת בהתנהגות הזו.

האם קיימת אפשרות, שהוא יאמר להם, שהוא מצידו קיבל את ההחלטה, הוא ישמח אם הם יכבדו אותה, אבל גם אם לא, הוא מתחתן?

ושבכל מקרה הוא לא מחרים אותם, אבל, אם הם לא מקבלים אותך, זה יגביל מאוד בהמשך את היכולת שלו לשמור איתם על קשר?

זה בדיוק מה שקרה .כל מה שציינת כאן הוא עשה.123noa
אז מה בדיוק את שואלת?ה-מיוחד
השאלה123noa
שאלתי היתה האם יכול להיות שזה ישפיע עלינו בעתיד,ואם באמת ישנו עוד משהו שאפשר לעשות?
זה לא קל. בשבילי. כל המצב הזה.
הרצאה מרתקת- לדעתי רלוונטית לנושא בעיקר מ 1:13נקודה

בס"ד

כמו שהיא אומרת-

כיבוד הורים זו לא משמעת!

העיקר זה לא מה לעשות, אלא באיזה אופן...

אפשר להתחתן למרות ההתנגדות שלהם, בלי לריב איתם,

ובלי לזלזל בהם

בהצלחה!!

ישפיע-כןה-מיוחד
איך? אי אפשר לדעת
אפשר לבקש מרב שידבר איתם, להגיד להם שהתיעצתם עם רב, להגיד להם שאין מה לריב ולא! להגיד להם מילים כמו: אל תבואו לחתונה, לא אכפת לנו ממכם, לא נהייה בקשר איתכם וכו׳
מה לעשות - האמת פשוטה - האם את מבינה את זהסוג'וק

שתפיסת העולם של ההורים שלו לגבייך בנויה על בורות

הם לא מכירים אותך

הם בורים לגבייך

הם פשוט בדמיונות לגבייך,

כאילו בדאגה עבורו (מה שלא יכול להיות אם הם לא מכירים אותך. ז"א שהם דואגים ל"דעתם" ולא לו)

אל תתיחסי לאף אחד שיתן לך פתרונות מה לעשות עם היחס שלהם אלייך

כיוון שאין להורים שלו יחס כלפייך!

הם לא מכירים אותך!

הם לא מתנגדים אלייך ולקשר שלכם.

אם תביני את זה טוב טוב - תוכלי אפילו לאהוב אותם.

יפה.חלושששש
קשה להפנמה..
כמו שאמר רבנו נחמןסוג'וק

שהוא מבין את מתנגדיו

כי אינם מתנגדים לו באמת

אלא למה שציירו בדעתם עליו

חזק

משפט שרק מי שבטוח בעצמו באלפי האחוזים יכול להגידכמעין הנובע
והוא פשוט אומר ככה. בלי התייפיפות והסתרה.

מפחיד!!!
אפשר להגיע להפנמה שכל רגש שלילי יושב על דמיון שסטה מהאמתסוג'וק

בהכללה כ"כ גסה?כמעין הנובע
אם כך, אתה פוסל כל רגש שלילי באשר הוא.
לא כפסילת רגשסוג'וק

אלא מתוך ראית האמת שלפני הרגש. ראית הפרשנות שגורמת לרגש

אכן חזק.חלושששש
אז על נקודה ספציפית. יפה.כמעין הנובע
מדהים איך הוא בטוח בעצמו.
לא הבנתי...אדם כל שהוא

יש משהו שמאלץ אותו לנתק קשר עם המשפחה?

יש משהו שאילץ אותו להיות כמעט בנתק כבר שנתיים מול המשפחה?

אם לא, נראה לי כדאי, שתשדרי לו שמצידך, את שמחה שיהיה לו קשר טוב איתם, גם אם הם לא מקבלים אותך.

וואווtz1994
קודם כל הייתי מאד מאד מעריכה את הבחור על האומץ והגבורה מול ההורים וההחלטה שלו לנתק קשר עם ההורים לטובת אשתו לעתיד, זה דבר לא פשוט..זה אומר שהוא מאד נחוש בך ולא יוותר עליך תמורת כלום ובזה את צריכה לשמוח. לגבי השאלה של האם כדאי מלכתחילה להיכנס למערכת זוגית כזו אני חושבת שכדאי להתייעץ עם רב. בהצלחה
לא שןנא את ההורים123noa
הוא לא שונא את ההורים שלו בכלל,אך זה כן מאוד פגע בו.
כרגע הוא עזב את הבית,אבל הוא הודיע להם שמתי שהם ירצו ויזדקקו לו הוא יהיה שם בשבילם.
תשמעי, הוא פשוט תותח.arixon
עשה בדיוק את הדבר הנכון כל הכבוד לו.
לפי הדברים שכתבת פה, אני הייתי ממליץ לך לעוף על זה.
אבל בכללי תמיד עדיף להתייעץ עם מישהו שמכיר אתכם מהמציאות.
לא מסכימהtz1994
הרבה פעמים במיקרים כאלה רבנים מורים לזוג להינשא גם בלא הסכמת ההורים, אם רואים שהזוג נחוש בהחלטתו. אם הבחור החליט לנתק קשר עם הוריו זה אומר שהוא לא ייתן להם להרוס לו את הזוגיות ויכולה להיות להם זוגיות נפלאה ביחד
אני חושב שכל הכבוד לו.די"מ
אל תוותרי עליו.
פשוט וואויטבתה

כל הכבוד לו, זה לא פשוט בכלל.

ממליצה כמו שכתבו לפני לפנות לייעוץ והדרכה.

בכל זאת, אלו ההורים שלו שגידלו אותו והעניקו לו כל כך הרבה.

אני נכנסת רגע למקום של ההורים שלו וכואב לי ממש עד כמה שזה אוכל אותם ואין להם מנוח לנפשם.

את זאת שיכולה אולי להציל את המצב, איך? זה על ידי הכוונה מקצועית.

שיהיה לכם המון בהצלחה

ישפיע? כן. אבל לא לוותר בגלל זה...!!נקודה

בס"ד

נועה יקרה,
זה לא המקרה הראשון ולצערי כנראה גם לא האחרון שהורים מתנגדים לקשר.
אבל גם בהלכות כיבוד הורים כתוב שלא מקשיבים להורים בעניין נישואין!

לא כשהם לוחצים להתחתן ולא כשהם לוחצים לפרק קשר.

ברור שכדאי להתייעץ,
לפעמים הצעיר\ה מאוהב\ת לא רואה את התמונה וההורים פותחים לילד את העיניים אבל ממש לא נשמע שזה המקרה. היחס של ההורים שלו אלייך ולקשר לא מבוסס על המציאות- אלא על החששות שלהם. 
ברר שהבית השפיע על האישיות שלך, אבל השפעה לא חייבת להיות הרסנית...
הרבה מאד פעמים להפך. האדם נבנה מתוך הקשיים באופן הרבה יותר יציב וחזק ובוגר וכ'.

מצד שני גם כאשר ההורים נורמטיביים, והכל בסדר זה לא אומר שהילד יוצא מושלם. אז עם כל הכבוד לחששות שלהם - כל עוד זה לא מבוסס על ההכרות אתך, ועם משפחתך זה רק דמיונות על סמך סטיגמות.
אחת החברות הכי טובות שלי זו אישה שאביה היה נכנס ויוצא מהכלא ואימא שלה ברחה ממנו. היא היום עקרת בית לתפארת, מצליחה, עשירה, נשואה כבר ב"ה 18 שנים...
הרבה פעמים דווקא כשזו הילדה יש גם הערכה הרבה יותר עמוקה לגבר שהוא לא כמו אבא...

ודברים שמובנים מאליהם לנשים אחרות מוערכים עוד יותר על ידה.

להימנע ממריבות עם ההורים- וודאי.

לפרק בגלל זה את הקשר? לא.

זה משפיע על הקשר שלכם, וזה ימשיך להשפיע על הבית גם אח"כ. אבל אתם תתמודדו עם זה ברגישות ובחכמה.
החתן שלך לא צריך להיות פגוע כי הם רוצים רק את טובתו. זה לא אומר שהם יודעים מהי טובתו,
ולכן לא חייב להישמע אליהם, אבל כן חייב להעריך אותם על הדאגה והאכפתיות...

בע"ה תתפללו שההורים יפקחו את העיניים, אם לא לפני החתונה אז אחרי,

אולי בלידה של הנכד הראשון, או הבא אחריו...
זה תמיד יהיה ברקע וזה לא פשוט- אבל תמיד יהיו דברים ברקע.
לכל זוג יש קשיים. לפחו אתם כבר מעכשיו מודעים לקושי צפוי.

המון המון הצלחה, ומזל טוב!!

הבהרה של דבריהיום הוא היום
קודם כל מצטער ומבקש סליחה אם גרמתי צער לנועה או לכל אחד אחר מהמשתתפים והמשתתפות בדיון.
אסביר את מה שכתבתי. בגדול הניתוח של המציאות של נקודה משקף את דעתי בצורה יפה.

רק חשוב לי לומר לכולם/ן שבאמת קודם כל אני מתרשם לטובה גם מהעוצמות שלך וגם משל הבחור וגם מהאהבה והרצון. בנוסף, כפי שכתוב בשולחן ערוך והזכירו כאן ההורים לא יכולים למנוע ממכם להתחתן אבל לדעתי חשוב והכרחי לא לעשות מעשים חפוזים אלא להתייחס לזה ברצינות ולהתייעץ עם איש מקצוע כדי שההורים ישתחררו מהסטיגמות חלקית לפחות. אני רק אומר לכל המשתתפים בדיון ששמעתי ישירות משני רבנים גדולים (רב יישוב ורב עיר) שיכולות להיות למצב כזה של התנגדות הורים נחרצת השלכות לא פשוטות שיוכלו להשפיע על הזוגיות.

כמו כן, קשיים במשפחה ודאי יכולים להעצים אך גם יכולים לגרום לקשיים בהמשך (הרבה מחקרים בעניין ומהיכרות עם חברים).

בנוסף, לכל המשתתפים כאן חשוב לי לומר שבמקרים שלעצות שלנו יכולה להיות השלכה לא פשוטה (נתק של בחור מההורים) ויש כאן כל מיני מורכבויות צריכים להיזהר מלומר עצה חד משמעית. רק נביא או בעל רוח הקודש יכול לעשות זאת בלי לשמוע את הפרטים. עידוד הוא תמיד טוב ואני מאחל להם שיחיו בנחת ובאושר אך לפעמים עידוד למעשה הוא מורכב).

שוב סליחה אם פגעתי בנועה או מישהו או מישהי אחר.
זו הבחירה שלו אין סיבה שיאשים אותךים...

מפתיע אותי שלקח לו שנתיים לעזוב את הבית

אולי בעתיד הם יקבלו אותך, אולי יגיעו לחתונה, אולי כשיגיעו הנכדים

בסופו של דבר זו הבחירה שלו "על כן יעזוב איש את אביו ואימו ודבק באשתו"

עלול להיות לזה מחיר...בחור כארזים
מעבר לעובדה שאתם מוותרים על סייוע מצד ההורים, עלול להיות לזה עוד מחיר. לא נראה לי שהוא יאשים אותך מתישהו בסיכסוך עם ההורים שלו, אבל הוא כן יראה בזה הקרבה גדולה שהוא עושה בשבילך. בזמנים קשים הוא עלול "להשוות", ולצפות ממך להשקיע יותר, או לוותר לו על דברים.
נשמע שאתם מאוד בטוחים אחד בשני וזה מעיד על קשר טובמישהי 1

זה יכול להצליח, אמנם זה יהיה קשה ולא פשוט

בטח עד שתתחתנו המשפחה תעשה לכם חיים לא קלים אבל נשמע שאתם בטוחים בזה

אני מכירה זוג כזה שמשפחת החתן ממש התנגדו בנחרצות ולאחר החתונה הם קיבלו אותה והיום מאוד אוהבים אותה

שיהיה בהצלחה..

תודה לכולם על כל העצות והעידוד123noa
תודה לכם מקרב לב באמת עזרתם לי המון ופתחתם את עיניי לדברים שלא הייתי מודעת להם.
ישוב לי להדגיש שאין לי שום כוונה שבן זוגי יריב עם ההורים שלו,אלא להפך העובדה שהוא עזב את הבית מעציבה אותי מאוד,אני מאוד רוצה שיהיה לו קשר טוב עם. ההורים שלו,במיוחד בגלל שאני גדלתי ללא אבא,אני מאוד מעריכה כל הקונספט של משפחה והורים,ולמרות כל הכאב ולמרות שאני מאוד פגועה,אני מוכנה לסלוח ולשים הכל מאחורי.
אך אנילא יודעת מה אפשר לעשות עם ההורים שלו,אני רוצה להתחיל חיים משותפים איתו אבל אני לא רוצה שישאר בנתק עם ההורים,כי ברור לי שיהיו לזה השפעות.
אך באותו זמן,לא נראה שההורים מוכנים לוותר ולקבל אותי.
מה עוד אפשר לעשות כאן?מה הסיכוי שהם יתחרטו ויפקחו עיניים ויקבלו אותי?האם באמת אימא ואבא מוכנים לוותר על הבן שלהם בצורה כזו?אני פשוט לא מסוגלת לעכל את זה.
תודה
המח האנושי מחזיק בדעות קדומות כדי "לשרוד" עפ"י מה שמכירסוג'וק

אפילו על חשבון "ויתור על הבן שלהם" לתקופה

עד שיראו שכבר אין מה לשרוד והכל בסדר

מה שאתה אומר123noa
מה שבעצם אתה אומר שהם יבינו בסופו של דבר שאין להם ממה לפחד?רק השאלה היא מתי?
השאלה שלי,האם כדאי לנסות עוד משהו לנסות לשכנע אותם?כמו לנסות לתת לרב לדבר איתם?או שההבנה וההסכמה צריכה לבוא מהם,כי בשלב זה כבר עשינו הכל?
תודה רבה!
הם לא הנושא. אלא את, אתם.סוג'וק

הם לא העסק שלכם.

אין לכם באמת שליטה עליהם.

תרגעי, תרגעו

תראו דברים בצורה רגועה

את מה שכן יש עם ההורים תעשו בענוה ומהמקום שלכם.

אם הם לא רוצים, לא צריך. עד שירצו מעצמם. בנחת. ה' יעזור להם.

נכון מאוד.מ.מ
בהצלחה רבה!היום הוא היום
להתעלם להתעלם להתעלם.kly3

הכוונה מהשטויות של המשפחה שלו.

תתחתנו, תאהבו ותשמחו. "ומי שלא טוב לו - יום טוב לו".

*****א"י השלמהאחרונה

אם יש למשפחה שלו איזה רב שהם מחזיקים ממנו וסומכים עליו אולי יעזור שתלכו יחד לרב הזה ותסבירו לו את המצב, יכול להיות שאם הוא ידבר אתם אז זה ישפיע יותר...

בכל מקרה בהצלחה ואשרייך שזכית בכזה חבר נאמןקורץ

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד אישאחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך