שאלה :פינוק או צורך?רק אמונה

כמו שכתבו פה כמה חרדת נטישה -אצל תינוקות מה עושים?

אני מנסה להרים כמה שאני יכולה אבל כל הזמן רוצה שארים אותה ולא נותנת לי לזוז.

אני מרחמת עליה כי היינו בחתונה ואז השארנו אותה קצת אצל אחותי(שעתיים)בלילה  עד 12 וחצי וצרחה לה מלא

אחותי אמרה שלא מפרידים יונקים בלילה מאמא ואחרים אמרו שתתרגל וזהו..

היא בת ראשונה ואני לא רוצה שיהיה לה חסכים ...השאלה אם היא תהיה מפונקת לרעה מזה או שזה צורך שלה ויעבור.

יש לכם נסיון בזה?

זה עובר באמת?

ילד שני ושלישי כבר לא מפונק?זה טוב? מה אומרים?

אין לי כח לא לצרחות ולא להרים אותה...

בת כמה היא? אחותך זרה לגמרי?aima

היא מבקשת עכשיו שתרימי אותה יותר מאשר לפני החתונה?

גם ילד ראשון לא צריך להיות מפונק.  אפשר להרגיל אותו גם להתעסק עם עצמו ולא להיות כל היום בזרועות אימו.

היא לא זרה בכלל כל שבוע לפחות אנחנו נפגשות היא מאד מעורבתרק אמונה

היא בת חצי שנה . כן רוצה אותי יותר מאשר קודם החתונה...

חצי שנה בדיוק הגיל לחרדת נטישה. עובר.אנונימי (2)

אבל אני זוכרת משירשורים אחרים שלך שהיא זקוקה להרבה גירויים.

א. כדאי בכל זאת שתהיה דמות נוספת שהיא תתחבר אליה - אולי נערה צעירה ונחמדה, שתוכל לקחת אותה לטייל, ואת תתפני לזמן קצר לעצמך ולמשימות שלך.

אולי לא מיד עכשיו, אולי בעוד חודש, אם כי אם זו מישהי עם גישה, היא תפסיק לבכות כשיהיה לה מענין.

אצלנו אותו סיפור עם כולם. כמו שבת 30 כתבה, גם את אבא הם מסננים...

אבל עם השלישית הייתי מוכרחה לארוז לקראת מעבר דירה ולא היתה ברירה, היא הסתדרה כל יום לשעתיים עם בייביסיטר חמודה ואחראית.

ב. לפעמים כדאי לשקול פתרון ברפואה האלטרנטיבית לקטנטנים לא רגועים, שלא מצליחים להעסיק את עצמם. 

אצלנו זה מה שהפך את התקופה הזו לאפשרית גם להם וגם לי - סוף סוף הם היו מסוגלים להתרכז למשך זמן מעט יותר ארוך במשחק, זחילה וכו' 

תודה היא באמת נורא חכמה וצריכה מלא ענין משעמם לה בביתרק אמונה

היא בכורה ואוהבת אנשים מאוד.

מתוקה .אנונימי (2)

מניסיוניסדר נשים

זה צורך. זה עובר.

וככל שהם יקבלו יותר את הצורך הזה ככה הם ישחררו אותו יותר בקלות בבוא העת

ואצלי השלישית לא כ"כ כזאת אבל זה במקרה יצא ככה,

לא נראה לי שבגלל שהיא השלישית

פינוק שהוא צורך אמיתי....כוחות שמימיים
צורך אמיתיאמאשוני
אצלי שני הילדים היו צריכים את הקרבה הזאת. לדעתי לתינוקות יונקים יותר קשה להיפרד.
אני לא חוסכת במגע ובתשומת לב.
רק שימי לב שמגע לא אומר דווקא להרים, אפשר לשכב לידה על שטיח במהלך היום או לנוח במיטה כשהיא לידך.
בהצלחה!

אגב, כשצריך לצאת אז צריך, אין מה לעשות...
כדאי לחפש באינטרנט על תאוריית ההתקשרותאלחי10
עדיין לא זכיתי להיות הורה... אבל אני יודע שבתחום הטיפול זו תאורייה חשובה שאולי תתן לך אופקים להתבוננות.
התאורייה בגדול עוסקת בזמינות האם לבנה התינוק וההשלכות של האופנים השונים בזמינות.
בשורות טובות!
יקירתי תשתמשי במנשא גבבת 30

יחסוך לך הרבה תסכול וחוסר סבלנות.

את לא באמת יכולה לתת לה לצרוח, נכון? גם שלי כזו- בת שמונה חודשים וזה יכול להיות מאוד מעייף להרים על הידיים כל הזמן. במיוחד לפני פסח כשצריך לעשות עוד אילו דברים בבית.

אז קני מנשא גב ותראי ישועותחיוך

שלי בת רביעית, וכולן היו ככה, כך שלא נראה שזה קשור למיקום הילד במשפחה, זה קשור פשוט לזה שהיא תינוקת ואת אמא שלה. וזה לא פינוק בכלל. זה בניה של בטחון עצמי שאח"כ יתפתח לעצמאות.

ובקשר לאחותך- אני יכולה לנחם אותך שהתינוקת שלי לא מוכנה להסתפק אפילו באבא. גם אם אני בשטח, היא רוצה את אמא באופן בלעדי לחלוטין, אפילו שב"ה יש לה אבא נוכח מאוד.

ילדים זה כמו בצקender13
אם לא לשים אותם טוב הם נדבקים לידיים.
מה שאסור זה לתת לה הרגשה של חוסר סבלנות כלפיה.
לתת את כל תשומת הלב ולהדריך לאט לאט להתנהגות קצת יותר עצמאית.
פינוק זה לא רע, באיזוןnaergel

שאלתי חברה על אותו נושא כשנולדה הבת שלי. היא אמרה לי "נכון זה פינוק, אבל מי אמר שפינוק זה רע?" היא זאת שגם אמרה לי "אז היא תבכה, לא יהיו לה חסכים. היא יודעת שהיא אהובה, אבל לא בא לה ללכת לישון". שתי התשובות מסמלות בשבילי את ההורות והחינוך. 

את לא תוכלי להרים אותה או לשאת אותה כל הזמן, ככה זה. את גם לא רוצה שתצרך כל הזמן וגם זה צורך שלך לא פחות משלה.  אני גם לא חושבת שזה תלוי בתינוקות יונקים, אלא בתינוק ובסיטואציה. הרבה פעמים ילד שלישי ורביעי יהיו ככה פחות כי יש הרבה יותר אנשים להרים אותם ולשחק איתם וזה מאוד מרגיע להיות עם אחים כשאתה פיצי, אני מתארת לעצמי שהם נתפסים כחלק מהיחידה שלך ונכון שגם אין לך ממש ברירה כי יש עוד אנשים בבית ותינוקות תופסים את זה מהר מואד.

אני בטוחה שהיא תתרגל אבל אותי תוכלי לקדם את זה כמו שאמרו פה, אם זה ללמד אותה שאת יכולה להיות לידה ולא דווקא להחזיק אותה, שאת עושה משהו אחד (גם אם זה רק בכאילו) והיא משחקת לידך, ואז לקום ולהתרחק לטיפה ולחזור. את יכולה גם לתת לה לבכות כמה דקות ולחזור, הרי זה לא בחירה של לצרח שעתיים או לא לבכות בכלל. את יכולה גם לדבר על זה שכמה כיף להיות אצל X וכמה זה נעים ונחמד ולהרגיל אותה שכשאחותך באה היא בעיקר על הידיים שלה ולא שלך כשאת עדיין מעורבת - מדברת איתה, הולכת לשירותים וחוזרת. 

אני אישית מראה תמונות של השמחת בת לבת שלי, בלי סוף והמון והיא מתה על התמונות ואז כשהאנשים שם מגיעים אני אומרת לה - את זוכרת שראינו אותה בתמונות? אני עושה את זה מאז גיל פיצי פיצי ועכשיו היא טיפה מתחילה להפנים. אני גם מדברת ומכינה אותה שעות שעות מראש שאני הולכת לקצת זמן והיא תהיה עם X ואיך יהיה לה כיף ותקבל חיבוקים, והתחלתי עם להשאיר אותה עם ההורים, אח, אחות לפרקי זמן מוגבלים של נגיד 20 דק או חצי שעה, ואז שעה, אבל אפשר גם להתחיל מ5 או 10 דק.

בסוף זה יתפוס ויתן לה זווית אחרת מפנקת לא פחות

תודה לכולם..עזרתם ועכשיו לעבודה..רק אמונה

צורך. ועזרת לי גם בתשובותתודה על הכל!
רעיון חדש שלי שמגיע בהשראת השרשור-לשים לה מראה בלולרק אמונה

זה משעשע אותה.(נראה לי היא חושבת שזה תינוקת אחרת-היא עושה לה שלום צוחק)

איזה נחמד! אנונימי (2)

איזה רעיון נהדר! אם יש לךnaergel

את המקופלים האלה שיש עליהם חיות בלול אולי היא גם תהנה. שלי פיתחה מנהג לדבר אל בקבוקי דיאט קולה הפרה על שוקו מו. היא היתה מנהלת איתם שיחות שלמות אז גזרתי את התוויות והדבקתי לה במקומות שתראה. זה היה קורע מצחוק לשמוע אותה והדבר המקסים הוא שזה לא הפסיק, היא עדיין מפתחת שיחות עם עצמה, הבובות, איתי, הפאזלים, הצעצועים.....

יש לכם רעיונות לתעסוקה בשבילה? פסח מגיע ...מה יהיה?רק אמונה

את יכולהnaergel

לשים אותה על משטח משחקים לידך במטבח כשאת צריכה לבשל ולדבר איתה ולשים שירי פסח ולזוז עם המוסיקה (סביר להניח שתחקה אותך או לפחות תסתכל אליך בעיני עגל)

משחק חדש, משהו לא יקר ומתאים לגיל, בד"כ ילדים נצמדים לדברים חדשים

את יכולה לגם משחקים בדברים שאת מתעסקת איתם כמו אם זה במטבח לשחק בסיר וכלי מטבח, אם זה בחדרים אז תני לה ערמה של דברים לבדוק.

דברים שיתפסו את העינין שלה והיא תרגיש שגם אם היא לא עליך אז היא איתך. ובדיוק אז תזמיני את אחותך לשחק איתה, או הורים או אחיינים. מדהים כמה מועילים אחיינים יכולים להיות בנושא הזה. היא תהיה כ"כ עסוקה מילדים מקרקרים שזה יתן לך קצת זמן.

אם היא מתבכיינת לא להרים אותה. לדבר איתה, לנסות להסיח את דעתה, שתבכה (כמה שאת מסוגלת להתמודד) ואז תרימי אותה. שתבין שעלולה להיות המתנה בין בכי להרמה. מידי פעם תעצרי ותעשי דברים איתה בשבילה כמו לשחק, סיפור, לחבק, כאלה.

בחול המועד אם יש לך חופש תצאי איתה לטיולונים, איוורור - לשבת על הדשא ולהצביע על כל מיני דברים. היא תצמד בהתחלה אבל העולם כ"כ מעניין....תראי לה כלבים וחתולים וציפורים. לשלי זה תמיד גורם להפסיק לבכות ולבהות בעינין רב. 

מקווה שעוזר!

בטח עוזר...תודה.איזה עוד דברים לשחק?היא רוצה רק טישוייםרק אמונה

ואז מפוררת ונהנית להחזיק קטנים ביד.אני לוקחת לה כשמכניסה לפה אבל אין לי כח לסתכל

אין עוד דברים כאלה שמותר לה לבד?

גם שקיות היא אוהבת וחרוזים 

כל הדברים הקטנים והמסוכנים.

אולי כפיות לעשות איתן רעש?ירושלמית טרייה

הבת שלי כל היום מוציאה ומכניסה כפיות מהמגרה.

אמנם יותר גדולה, אבל בכל מקרה לא ברור לי מה היא מוצאת בהן..

מהמם.צריך השגחה?רק אמונה

קצת כן.. לפעמים נכנס לפה בטעות עמוק מדי..בתאל1

צלחת וסיר עם כפות, מרית, כל מיני כלים מעניינים ולא מסוכנים מדי..

היא זוחלת?

רק שלא יהיו להם שפיצים. ועדיף עם ידיות עבות.ירושלמית טרייה

כפיות באמת זה לא אידאלי כי הידיות יחסית דקות, לפחות אצלי, ועלולים לתקועבפרצוף ולהכאיב.

כפות עץ עבות יותר טוב.

תודה . היא קצת זוחלת-גוחנת אחורה ולצדדים.רק אמונה

אוליאנונימי (2)

למלא עד החצי בקבוק ליטר וחצי שקוף, להכניס פנימה חרוזים קטנים צפים, נצנצים, קשים שגזורים בכל מיני אורכים - בקיצור, כל מה שצף וצבעוני ומעניין, ולסגור את הפקק היטב.

להשכיב את הבקבוק לידה - זם גם תנועה, גם חלקים קטנים, וגם בטיחותי.

שקיות צבעוניות מרשרשות של חטיפים מיני - במבה, צי'טוס וכד' - שהיא יכולה להחזיק ביד, למשש ולהנות מהרישרוש.

אני אשתדל לחשוב על עוד רעיונות.

ומה שבת 30 כתבה - אם מתאים לך, מנשא. יכול מאוד לעזור.

איזה יצירתית.אשמח לעוד רעיונות.בקשר למנשא-כואב לי הגברק אמונה

אני מעדיפה לא להרים אותה  שתהיה בלול או ברצפה..

הבקבוק יעזור אולי.

מבינה אותך. גם אני לא מסוגלת מנשא לצערי.אנונימי (2)

גם לי קשה מאוד מנשאnaergel

ואני ממש מזדהה. 

תתני לה 2 מגבונים, היא תשחק איתם שעות. מה שאפשר הוא לקחת חבילה שהתייאשת ממנה ולתת לבת שלך להוציא את כ-ו-ל-ם, ובסוף את מחזירה והינה יש לך את אותה חבילה אחת שהקרבת על זבח המשחק. אם הייתי משאירה חבילה קרוב מידי לבת שלי הייתי מגיעה ל"בית קברות למגבונים". היא הייתה שם מאושרת וכל המגבונים מסביבה. אני בטיפשותי הייתי זורקת. לקח לי המון זמן לקלוט שאפשר למחזר אותם והם לא מלכלכים כמו טישואים מפוררים.

אפשר גם כדור או משהו שזז אם זה בלול, זה מתרגל את היכולת שלה להגיע לדברים. 

את יכולה להכין/להביא לה רעשן. אותו רעיון של הבקבוק מים אבל יותר קטן להחזיק ביד ויותר מלא. יתכן שתזדקקי לאקמול אחרכך, אבל זה ממש נחמד.

הדבר שהבת שלי הכי נהנית ממנו ואם הבת שלך כבר יושבת זה להוציא ולהכניס את אותם דברים לסלסלה או מגרה.

תכיני את עצמך שסביבה יהיה בלגן אבל היא תהיה מועסקת ולא על הידים.

תודה.איזה כדור .קטן?איפה קונים?רק אמונה

יש כמה סוגיםnaergel

יש בחנויות זולות של שקל וחצי כדור שמחזיקים ב ידיים ויש גם כדורי טניס. בשילב וכו אני בטוחה שיש גם כדור רעשן, יש לי אחד שאפשר להחזיק וגם עושה רעש. אצלי היא לא כ"כ הבינה שמגלגלים אותו אז קניתי לה אחד רגיל. היופי כשהוא בלול זה שהיא צריכה להסתובב למצוא אותו.

בגיל חצי שנה, ובכלל- אם היא יונקת, זה ממש לא~א.ל

פינוק!

אל תשמעי לעצתם של אחרים. לכי עם האינסטינקטים הבריאים והאמיתיים שלך.

קודם כל לתת לילד לבכות זה בכלל אבסורד בעיניי. (וזו תובנה שאני מגיעה אליה רק בשנתיים האחרונות)

מילא טיפה, אם אמא/אבא מתעכבים או עסוקים במשהו דחוף

אבל כאידיאל?!

זה פשוט לומר: אין לי איך להתמודד, ולכן אתן לך לבכות

התפיסה של הילד על עולמו,

נוצרות מהיחסים בינו לבין הוריו, בין היתר.

ואם הוריו מעבירים מסר של הרמת ידיים כלשהי כלפיו ולא נותנים לו מענה,

הם לא מעניקים לו תחושה של יציבות ובטחון

זה מעצב בין היתר את תפיסת האמון שלו על סובביו

לכן עדיף ילד בוכה כשהוא על הוריו,

מאשר בוכה כשהוא מרוחק מהם

אם את חוששת שהיא תהיה מפונקת,

אז לדעתי זה ממש לא קשור..

פינוק נובע ממכלול של דברים

זה לא חד מימדי

מסכימה ממש!צביה22
קצת הזכיר לי פוסט יפה מהבלוג של 'בהתהוות' (בכלל כדאי לקרוא שם, יש שם הרבה דברים מקסימים) - https://behithavut.wordpress.com/2015/04/29/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9e%d7%97%d7%9c%d7%99%d7%98%d7%99%d7%9d/#more-169
מדובר שם על גיל יותר גדול, אבל העיקרון נראה לי נכון כבר מההתחלה- שכל עוד אנחנו יכולים להיענות לצרכים של הילד אנחנו רוצים להיות שם בשבילו. לא להרים אותו מיד רק כדי ללמד אותו שהוא יכול לחכות בעצם מלמד אותו שאמא לפעמים משאירה אותו לבד.
וכשאי אפשר להיענות לצורך שלו- אז להראות לו כמה היינו רוצים, כמה אנחנו באמת רוצים רק את טובתו, אבל הפעם אנחנו פשוט לא יכולים.. (וככל שהגיע יותר קטן, זה צריך לדעתי לקרות פחות)
תודה צביה על ההשלמה מקסים!~א.ל

סליחה אבלnaergel

אין נכון או לא נכון קטגורית. כל אחת לפי נטיות ליבה ונשמתה ומה שנראה לה. אחת חושבת כמוכן ואחת תחשוב אחרת ואין שום דבר רע בגישה זו או אחרת. הדבר היחיד הרע הוא ושמשפיע לרעה על יחסי אם ותינוק זה חוסר אהבה והתחושה שאת לא אמא טובה כי את לא עושה את מה שאמרו לך שנכון.

אני דווקא מאמינה בעצמאות מוקדמת, כולל גמילה מבקבוק, מוצץ וחיתולים מוקדם (כולל לעזוב הנקה מוקדם אם זה לא מתאים), לתת לבכות ועוד כל מיני דברים שחלק מהמומחים אומרים שהם נהדרים ומומחים אחרים אומרים על אותם דברים שהם מזעזעים - ממש בית שמאי בית הלל.

כל אמא מכירה את עצמה והילדים שלה וכולן צריכות לנווט את העולם בדרך הכי טובה האפשרית להן. אם מדובר על משהי שלא מסוגלת מנשא וקשה לה תינוק כל היום על הידיים, זה לגיטימי ובסדר ולא פשרה אלא צורת חשיבה הגיונית ובריאה ונהדר שמישהי יכולה להכיר את עצמה בצורה כזאת- אין מה להתבייש בזה. אני חושבת שאמא בריאה ושמחה זה תינוק בריא ושמח, ועל זה כל המומחים מסכימים).

היא משקיעה כ"כ הרבה חיפוש עצמי וזמן כדי למצוא פתרון שיאפשר לה להיות היא וגם לפתח ולאהוב את התינוק שלה - כמה נפלא!

אמנם לגבי גיל חצי שנה אני מסכימה איתךלאההה
אך לדעתי, כשההורים ממשיכים להתנהג כך גם בגילאים מבוגרים יותר,
זה הופך את הילד לתלותי בהוריו, וחסר יכולת לעצמאות.
מי החליט שהטוב ביותר לילד זה לקבל מיד את מה שרוצה?
לדעתי הגזמה בכך עלולה להזיק לו!
(עייני ערך התיאוריה של פרויד: על האם להיות "טובה דיה" אך לא טובה מידי...)
ברור שהטוב ביותר הוא לא שהילד תמיד יקבל מיד מה שהוא רוצהצביה22
אבל הגישה הבסיסית היא שאנחנו פה עבור הילד ורוצים רק את טובתו, אז כל עוד אני יכולה להיענות לבקשה שלו אז אני אעשה את זה, ולא אסרב רק כדי שהוא ילמד שהוא לא יכול תמיד לקבל מה שהוא רוצה (גם אם זה לא תמיד תואם את התכנונים המקוריים שלי). ואם אי אפשר להיענות לרצון שלו, אז אני אנסה לשדר לו שאני הייתי רוצה לאפשר לו, אבל יש סיבה אמיתית שמונעת ממני לעשות את זה.
'בהתהוות' מסבירה את זה הרבה יותר טוב בפוסט שקישרתי קודם. מה שהיא כתבה ממש עזר לי בהרבה התלבטויות כשהבת שלי היתה סביב גיל שנה-שנה וחצי וגם הלאה...
בוודאי שלא תמיד צריך להענות במיידי~א.ל
אבל הכותבת התייחסה לעניין אחר : לתת לילד לבכות, רק במטרה שלא יהיה מפונק. לדעתי, זה לפעמים גורם בדיוק את ההפך..
מילא שהילד בוכה וההורה נותן לו תחושה שהוא רוצה להיות שם עבורו, אבל כרגע לא יכול.
אבל לכתחילה למנוע מגע, וליצור ניתוק מכוון על מנת שלא יהיה מפונק זה אבסורד בעיניי. וזה מותיר רושם בנפשו של הילד כפי שפירטתי. כמובן שזה מקבל משנה תוקף גדול יותר כשזה נוגע לגיל כל כך קטן..

הבכי הוא לא העניין.. מותר לילד לבכות, ולפעמים גם רצוי. זו הדרך שלו להביע מחאה/ תסכול/ מבוכה וכו
וצריך לאפשר את זה.
העניין הוא מדוע להוביל ולכוון אותו לשם?

לטעמי אם לכותבת קשה עם הבכי אפשר למצוא פתרונות טובים ונוחים וכך חלק אכן כתבו. אבל לא להרים ידיים על חשבון הילד, רק כי אין פתרון..
לתת לילד לבכות זה לא להרים ידייםnaergel

כמו שלהרים את הילד בגלל שהוא בוכה זה לא להכנע. לתינוקות יש צורך לבכות וכמו בכל גיל יש צורך בפיתוח דרכי תקשורת והתמודדות עם מצבים, דבר שנכון מגיל לידה והלאה. אף אחד לא חושב שצריך להשאיר את הילד צורך יומיים, אבל למידת העסקה והרגעה עצמית היא טובה וחשובה גם בגיל הזה. 

חינוך מתחילים מהבטן, מלידה. גם לא מדובר פה על חוסר רצון, אלא בניסיון למצוא פשרה בין מה שהיא צריכה למה שהתינוק צריך, כשבסופו של דבר מה שהתינוק יםיק מזה שהיא מקבלת גם את מה שהיא צריכה הוא טוב , כך שאף אחד לא באמת מפסיד. שוב, זו דרך הורית - חינוכית, כי לא כולנו בנויים באותה צורה.

ההתנגדות שלי היא בעיקר לאיזשהי אקסיומה שקיימת לגבי כל מיני דברים. לגיטימי לראות את זה בתור צורך ולגיטימי לראות את זה בתור פינוק ולגיטימי לפנק ולגיטימי גם לא, כמו שלגיטימי לא להענות לצורך אם ההחלטה היא שאי אפשר. החשוב הוא למצוא אפיק אחר בשביל שהצורך וגם הפינוק יכולים להענות.

אני לא מאמינה שזה באמת מותיר רושם כל עוד הילד משופע ומרגיש אהבה בדרכים אחרות וגם על זה יש הרבה מאוד מחקרים.

אין דרך אחת לגדל ילד, אין דרך אחת לאהוב ילד, אין אקסיומות חוץ מזה שצריך להמשיך לנסות ולמצוא את הדרך שלנו ביחד עם הילדים שלנו.

את יודעת, יש לי מה לכתוב לך על כל מילה שלך בערך...בת 30

אבל אין לי זמן ואין לי כוח, ארונות המטבח מחכים לי...

רק אומר שאני ממש לא מסכימה....חיוך

לכן אמרתי, יש הרבה דרכים לגדל ילד. חוץ מזהnaergel

תביאי עוזרת, או בעל, או מלון..... לא לעבוד קשה!

זה לא פרויד. אולי ויניקוט.אנונימי (3)

קראתי בספר על התפתחות תינוקותבתאל1

שדווקא הורים שנותנים לתינוק שלהם לבכות סתם הרבה זמן כדי שלא יהיו מפונקים- הם אלה שיהיו מפונקים ויבכו סתם.. 

תינוק בוכה כי הוא רוצה משהו. לפעמים רוצה חברה ויחס וגם את זה חשוב לתת לו. אם ניתן לו לבכות- הוא ירגיש חוסר ביטחון וכו'

או שכן או שלא, תלוי בילד, בהורים ומה המערכת מסביב.naergel

דבר כזה לא יכול לבוא בוואקום. זה כמו להגיד שילד שלא נותנים לו ממתקים יהיה שמן כי הוא יאכל רק ממתקים. שום דבר הוא לא כ"כ פשטני.

מפונקת. תני לה להתרגל להיות בלעדייך אפילו שהיא צורחתלשם שבו ואחלמה

אתה רציני?אנונימי (4)
זאת הייתה השיטה של אמא שלי אנונימי (3)

בחיים אני לא אעביר את זה גם את הילדים שלי.

מדובר בתינוקת, אני לא יודע על איזה שיטה את מדברתלשם שבו ואחלמה

בכל מקרה כאן מדובר בגילאים שאת בוודאי לא זוכרת 

אז מה בדיוק היתה השיטה של אמא שלך?

תופתע אולי לשמועאנונימי (3)

אבל בגילאים שעדיין אין זיכרון קונקרטי - דווקא בהם היחס שמקבלים משאיר רישום הכי עמוק בנפש.

עד היום היחס הזה שקיבלתי כתינוקת מקשה על הקשר שלי עם אמי, וגם... על הקשר שלי עם עצמי. אני עובדת בשיטות שונות על לשחרר ולהירפא מצלקות העבר, ולאט לאט מתקדמת לכיוון ריפוי והשלמה, אבל זה לא פשוט. בגיל ינקות נבנה הבסיס לכל התפיסה העצמית בהמשך, ואחרי שכבר יש בניין, לא פשוט לתקן את היסודות...

לגבי איזו שיטה, תמצתת אותה די טוב: "תני לה להתרגל להיות בלעדייך אפילו כשהיא צורחת", והתייחסות לבכי כאל פינוק (על פני צורך במגע ובקשר / קריאה לעזרה / ביטוי למצוקה וכו' וכו').

אבל איך את יודעת מה היה היחס שלה אלייך כשבכית בגיל הזה?לשם שבו ואחלמה

זה מעולם לא היה סוד...אנונימי (3)

זו השיטה שלה. כך גם ראיתי אותה מגדלת את אחיי הצעירים וכך המליצה לי לגדל את ילדיי. זה גם מה שלימדה הורים אחרים בסדנאות...

אני בכל מקרה לא התכוונתי לשיטת פעולה אלא רק שלא צריךלשם שבו ואחלמה

להשתגע ולהרים אותה כל הזמן אלא אפשר מידי פעם גם לתת לה לבכות 

אבל הכותבת כתבה שאלה אחרת,~א.ל
שים לב לדיוק
לא, זה בדיוק מה שהיא שאלהלשם שבו ואחלמה

האם להרים אותה כל הזמן או שלפעמים אפשר לתת לה לבכות

מעדכנת הבכי היה עם סיבה -נמצאה דלקת אוזניים.רק אמונה

אכן כדבר נרגל לכו אחרי רגשותיכם.

היא צריכה על הידים כי כואב לה ולא בוכה סתם.

רפואה שלימה.. אכן, בגיל קטן כזה אין "סתם"..~א.ל

תודה !נתנו אנטיביטיקה ועכשיו הצטננה שוב.בדיקת רופא?-שאלהרק אמונה

צריך לבדוק?איך יודעים שעברה הדלקת אוזניים?

ללכת שוב לרופא?

כמה אתם הולכים או סומכים על עצמכם?

כי היה לי רגשות אשמה שלא לקחתי אותה קודם

כנראה הצטננה במזגנים והסתבך .

אמא שלי שונאת מחלות ואמרה לי למה לא מנעתם את זה.

אין ויטמינים לגיל הזה?

בד"כ רואים שהיא נינוחה יותר, אבל אם את בספק- תלכי~א.ל

כמה דבריםבת 30

אם את לחוצה מזה- אז תלכי שוב לרופא שיבדוק. להזיק זה לא יזיק. אם אין לך כוח או שזה קשה מדי- את יכולה ללחוץ בעדינות עם כל כף היד על האוזן מבחוץ. כשהאוזן כואבת- התינוק נרתע מהלחיצה.

למנוע- נכון שאפשרי אבל בעונה הזאת כשמזג האוויר משתנה באופן קיצוני כל יומיים וגם בין יום ללילה יש הפרשי טמפרטורות- זה קצת קשה. גם שלי, בת 9 חודשים מצוננת קבוע כבר חודש וחצי בערך.

ויטמינים- את יכולה לקחת הרבה ויטמין C, זה אמור להגיע אליה בחלב. אם היא אוכלת אפשר אולי לנסות לתת לה חתיכות קטנות של קיווי או קיווי מעוך.

תודה רבה!רק אמונהאחרונה

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך