שאני לא עושה איתו כלום ,באמת כלום חוץ מערוץ 7 פה ושם...
מה הקטע של החברה מהר המור?
אז כל מי שיש לה מכשיר סמארטפון חשודה בחוסר דוסיות מספקת?
שכמו שהוא פסל אותה על פרט אחד שהוא לא באמת יודע את המשמעות שלו (לא מצדיק ומסכים עם זה)
את פסלת אותו על פרט אחד כשאין לך שום מושג מה עומד מאחורי העמדה שלו..
למרות שאני לא ממש מסכים
הקב"ה יותר אוהב אנשים שפוסלים על פלאפון?
אני לא בטוח עד כמה כדאי להיות נשוי לאדם שעובד כך...
אני בטוח שיש עוד אנשים טובים בעולם, מתישהו בעז"ה תזכי בשלך

@חסדי הים
יש רבנים גדולים שמסבירים את גודל הסכנה שיש במכשיר כזה.
וגם אם הוא חסום בכל מיני חסימות, השדר, הבזבוז זמן וההתמכרות שלנו לקבלת רשמים מבחוץ.
זו טענה חזקה, ומבשרי אחזה אלו-ק.
מהאינטרנט בכללו.
אז אני לא אומר שאני פוסל בנות עם סמרטפון.
אבל אני ממש ממש
כן מכבד את מי שזו דעתו, וודאי וודאי שהכלי הזה השחית הרבה יותר ממה שהוא תרם.
הרבה הרבה יותר.
אז אנא אל תקרא לדברים של רבנים שמוערכים על ידי אלפים, טמטום.
אנא.
כידוע לא מבזבז את זמנו, וכלל לא מתמכר לקבלת רשמים מבחוץ.
ולכן נערות חרדיות לא שמות טון איפור על כל עין. כי רשמים מבחוץ בכלל לא מעניינים אותן.
הפלאפון הוא פשוט מדיום נוסף להשגת ה'יעדים' האלה. החשש היחיד הרציני הוא שאלת קלות הפירצה בטלפון. ולא יודע, יותר מרשים אותי מישהו שיש לו פלאפון ונמנע ממישהו שאין לו פלאפון. ובכל אופן לפסול על עצם החזקת הטלפון כשזה החשש - נשמע לי אבסורדי לגמרי.
אני אתעלם מהסיפא, ברשותך, בייחוד מפני שכשנאמרים פה בפורום דברים שנאמרו על ידי רבנים אחרים (שמוערכים על ידי אלפים, פשוט פחות מהם קוראים באופן סדיר בפורומים של ערוץ 7) אז אין פוצה פה ומצפצף... אז מבחינתי זה טיעון חרטא (לא מרשים אותי שמישהו גדול אמר את זה, אם זה שטויות במיץ).

כמעין הנובע
זה מעניין. (או שזה היה בתוך הפגישה עצמה כבר?).
אני אגב יודע גם על הר המורניקים שיש להם מכשירים "חכמים" (עם סינון, או בלי סינון - זה כבר לא התעמקתי..בכל מקרה חכמים). גם בהר המור יש ויש...
יש מספיק בחורים טובים ותורניים שלא יפסלו אותך על אייפון, אל דאגה 
הוא פסל לפני שנפגשתם? אם כן אז איך את יודעת שזה בגלל זה? הוא אמר לך?
אל תתבאסי אם הוא פסל על זה כנראה שזה לא היה זה..ובעז"ה האחד יגיע
אגב אני אישית הייתי יותר נעלבת ממתבאסת
כלומר גם בלי קשר לסינון ..

arixonלרדת על השקפות בטענה מתובלת בזלזול שהן "חרדיות" 

אהבה בתענוגיםשכוונתה היתה שה'אייפון' כ'אייפון' הוא "אמת שצריך לגאול"... אלא הקונספט שטכנולוגיה היא נייטרלית מבחינה ערכית, ושניתן להיות מתקדם טכנולוגית מבלי להיות מצאצאי קין (ע"ע מודעות כגון "אצלנו לא מחריבים משפחות - כאן אין אינטרנט" וכדו', או כל מיני פאשקעווילים אחרים הנפוצים ביותר בערי יהודה ובחוצות ירושלים).
עוד סתם אחדזה הצד השני של המטבע, והוא עוד יותר גרוע. ומי שמזלזל במי שמתמודד עם סכנות, תהיה דרך ההתמודדות שלו אשר תהיה, חשוד בעיני בהתעלמות כזאת.
כן, קל יותר לברוח אבל גם זאת התמודדות. מי אמר שאסור לברוח? מי אמר שזה רע?
אם כן ננסח את הטענה שלך באופן מהותי, מה שעוד לא עשית עד הסוף, נגיד שבפיתוח ויישוב העולם, ובטכנולוגיה, יש ערך בפני עצמו, כחלק מהשליחות שלנו, ואת הערך הזה מפסידים כשפוסלים את האייפון כולו, ולכן אכן יש לאמיצים להיאבק ולשחק על הגבול הדק. זאת כבר טענה מהותית - שאפשר להציג מול החרדיות כמו שצריך. (ולהתכונן לדיון נרחב: הם יחלקו עלייך, אבל בכבוד ובתוך כללי המשחק, ואני אישית דווקא אעמוד לצידך.) אבל בנעימות, לא בזלזול, לא כ"ככה הכי קל", ולא בסיסמתיות.

ואני גם מבין אותך ומסכים איתך. כמו שאמרתי.
אני גם מאמין לך שיש בך יראת שמים ושאינך מתעלמת; אבל מעיר לך שסגנון מזלזל לא ראוי למי שאינו מתעלם.
אנחנו בוגרים, נכון, ואנחנו גם מספיק בוגרים כדי להבין שאין שום הבחנה אמיתית שאומרת שבאנשים אסור לזלזל ובגישות מותר. בדרך כלל יש היגיון שעומד מאחורי השיטות עצמן, וכשנמנעים על ידי זלזול מהעימות איתו עשויים להחמיץ נקודות חשובות.
ואולי לנקודה החדשנית היחידה בהודעה הזאת: לומר "הכי קל ככה" זה בפירוש ניסוח מזלזל. במיוחד בניסוחים שבהם השתמשת למעלה (בחני אותם שוב). זה אומר "אין לכם אידיאלים. אתם לא נלחמים למען המטרות שלכם. אתם חלשלושים שבורחים מאתגרים רק כי אין לכם כוח, ולא שווה להשקיע בכם התייחסות". רק מול נקודת הזלזול מופנה כל הענף שפתחתי.
אפשר לדון בכלל מה הופך ביטוי לבעל קונוטציה של זלזול. חלק מהביטויים הם טענות אמיתיות (חלקיות), ורק הנימה או ההרגל הציבורי של השימוש בהן נותן להם קונוטציה כזאת. יתכן שזה מתפתח עם הלשון. אבל המצב כרגע - כן, "ככה הכי קל" זה ביטוי מזלזל.
ניסוח חלופי? "אני מאמינה שכדאי בכל זאת להשתמש בקדמה טכנולוגית ולהיזהר, למרות הסכנות". אולי.
שאם אנחנו מדברים על החולשה האנושית מול יצרים, אז הזלזול במישהו על רקע כזה (כלומר, שהוא יודע שיותר קשה לו באופן טבעי מאשר לך לדוגמה) הוא בהחלט אישי.
הרי אין שום בעיה בזה שדרך היא קלה. נכון? הבעיה היא רק אם מפסידים בה דבר חשוב.
תחת ההנחה (שאיני מסכים איתה) שקדמה טכנולוגית אינה דבר מי-יודע-מה חשוב, דווקא הבחירה במודע בדרך הקשה היא התמוהה.

אלהים ישמור.......
תקשיבי, בינינו, הבחור בכלל לא רוצה להתחתן. תאמיני לי.
חזקי ואמצי כפרה. העיקר לשמור על עליצות הלב ממקרים כאלה, כי המקרה הזה הוא לא עצוב, הוא מצחיק עד מגוחך.
גם אני לא כ"כ קיצוני, ויצאתי עם בנות שיש להן אייפון.
אבל מי שרוצה להתרחק מזה כמו מאש - זכותו,
וזה לא יותר דבילי ממי שפוסל על חוסר עיניים כחולות...
שיש לכבד כל קטע דבילי של אנשים,
למרות שאכן יש לבדוק האם זה אמיתי או לא,
עיין בשיחה של אהובה צוקרמן שהובאה פה
ממש מובן לי למה אדם ירצה להתרחק מאייפון ודומיו,
בפרט שהרבה גברים נפלו בגלל האייפון שלה,
והרבה נשים, גם אברכיות, נפלו באינטרנט והחריבו בתים.
גם חוסר משיכה (אם זה תלוי בעיניים הכחולות) לא תורם לזוגיות,
אז יש היגיון לסנן על זה, אם זה באמת קריטי
לכבד על פסילות שנעשות בצורה שטותית אני לא אכבד. אני כן אגיד לו אם זה מה שאתה רוצה, תפאדל, תעשה, ואני עדיין אשאר חבר שלו, אבל זה לא יגרום לי לא לצחוק עליו בתור חבר. להכיל כן, לכבד(את עצם הפסילה כן? את עצם היותו בנאדם ברור שצריך לכבד) לא ממש.
לפסול על חוסר עיניים כחולות זה דבילי בדיוק כמו לפסול על אייפון.
שניהם דביליים באותה מידה.
ברור גם ש"זכותו" להתרחק מזה כמו ש"זכותו" של כל אינדיבידואל להתרחק מכל שטות כמו אם היא אוכלת אפונים אחד אחד או שהיא לא מקלפת את הקליפות של התפוז שהיא אוכלת.
פסילה מתוך מניעים מסוימים נעשית במבט מלמעלה. כלומר, להסתכל על האדם ברמת "מאקרו" ולא להתחיל לפרוט תכונה תכונה ואופי אופי אצל בנאדם. זה צריך להיות כללי.
מניע חיצוני או מניע טהור, כשזה בא בצורה כזאת זה אותו דבר.
ארבעה - לא שלושה - סימני קריאה! (!!!) מי צריך יותר מזה כדי להשתכנע?

פלצורזה באמת מצער.
כנראה בגלל שכעת זה ב"מלחמה", בגלל השפעות של אתרים לא ראויים, וגם של "התמכרויות" כשיש כל הזמן מכשיר, אז יש חבר'ה שלוקחים את זה קצת רחוק.
הרי היה יכול לשאול אותך: לאיזה דברים זה משמש אותך? ואולי אפילו, אם תסכימי שזה לא יהיה אם תחליטו, כי לא מתאים לו.
באמת חבל.
אל תחשבי על עצמך בגלל זה משהו רע ח"ו. ותדוני אותו לכף זכות, ובעז"ה תמצאי מישהו לא פחות טוב-מאד, שגם אם זו עמדתו, יברר איתך מקודם את המשמעות עבורך, וכמה זה עקרוני לך.
בהצלחה רבה.
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?