הערך שאני רואה בלימוד תורה בהקשר הזה (מעבר למצווה, שהיא בלתי תלויה) הוא היכולת שלו למשוך את הלב חזרה אל הקב"ה.
אפשר ללמוד תורה יבש. אפשר אפילו לייגע את המוח שעות ארוכות בסוגיות סבוכות, אבל רק מצד האינטלקט שבעניין. אני נרתעת מזה מאוד. ניתנה לנו תורת חיים; תורה יש, איפה החיים?!
ומה שאמרת א"י זה קשה - זו הנקודה נראה לי. להשתייך לחברה כזו. חברה שמחפשת את האש בעבודת ה', בכנות.
ואולי השתמעתי לא טוב, חלילה לא הייתה מטרתי להוציא לעז,
אלא לבטא כאב עמוק על האובדן של הנשמה בחיים הגלויים. כאילו מישהו (או הרבה מישהויים
) איבד את הצפון.
אני77 - התמקדת בקיום הפיזי, ואני שואלת - האם אפשר להיות בן 80 ולהישאר חי ותוסס כמו בן 18?
ואכן הכאב הוא על ציבור שמתעייף. זה מייאש.
(לא הכרתי. מעניין, ולא מפתיע. ללא ספק יש בהם, בנעורים, סכנה גדולה. האמירה שלי היא מסוג ה"אף על פי כן".)
קמנו ונתעודד - איך מגיעים למצב שבאמת כל המעשים יהיו לשם שמיים, בהרגשת הלב האותנטית?
(נראה לי שהבדידות שאדם חש מביאה לרצון למרוד, על אף שכביכול המרד יכול להתייתר. ברור לי שיש שלבים נוספים אחרי המרד שיכולים להביא ליישוב הדעת בלי להשלים עם הקלקול.)
יצא לי מבולגן גם. עוד טיפה מחשבות.
אין לי בעיה עם נורמליות. אני אפילו בעצמי די כזו, נראה לי 
ובכל זאת, יש בחיים נקודות שהן מבחן לאדם, איפה הוא, איפה הלב שלו נמצא.
ואז, אצל הרבה מה'נורמלים', מתגלה שהמוצהר לא תואם את מה שבפנים, בד"כ מחוסר תשומת לב ומודעות (ולצערי אני חושבת שזה בפני עצמו חמור לא פחות).
עיקר מה שמפריע לי הוא שעושים הכל, ממש הכל, אבל הלב פשוט לא שם.
לא מסובך לראות איפה אדם נמצא. הוא פשוט משדר את זה בתגובותיו למציאות, בהתנהלות שלו.
לא באתי להיות פה איזה משגיח, אלא לצעוק על מציאות שנראית לי מעוותת.
בעצם היה עוד קצת אבל נגמרו המילים.
יום אחר אולי.