חבל על הזמן שביזבזתי עלייך636

למי שזוכר .. ממשתמש רשום אבל מעדיף שם אחר - לקראת נישואין וזוגיות

החלטתי כמו מטומטם לחזור אלייך למרות שהייתה מישהי שהזהירה שלא כדאי ואת סתם תפגעי בי אבל עכשיו אני מבין שזאת הייתה טעות. איך למען ה' את קוראת לעצמך דתייה בכלל ואת הולכת נפגשת עם מישהו אחר בנוסף אליי ועוד משחקת ברגשות של 2 בנים? את בחורה חולה והגיע הזמן שתטפלי בעצמך. איך את בכלל מעזה להגיד לי שאת אוהבת אותי ואחרי יומיים אני תופס אותך באמצע טיול בתוך מעיין עם בחור אחר (עם בגדים) וזה עוד לגיטימי בכלל מבחינתך? איך את אומרת לי בכלל אפשרות שלא ידעת במי לבחור והבחור היה אקס שרצית לחזור אליו מזמן? וה2 בנים? 2 בנים מסכנים שהשארת אותם על "אש קטנה" מהגיל שלך שמכירים אותך קרוב לשנתיים ואין לך בעיה עם זה בכלל?אני ספק אם ציינת בכלל בפניהם שיש לך חבר אבל לטייל איתם אין לך בעיה בכלל נכון?  הייתי צריך להבין שאת לא בשבילי עוד מינואר ששלחת את החברה שלך לראות אם אני רוצה לחזור אבל הייתי עיוור מלראות את זה כי חשבתי שהתביישת או שהרגשת לא נעים לשמוע ממני לא (עשיתם ממנה אז בפורום מבחורה בת 22 ילדה בת 4 בחיי).

אני יודע שאם הצלחת לשחק ברגשות של כ"כ הרבה בנים ולהנות מזה ולהרגיש כמו בסרט אני גם אצליח להתגבר עלייך.

את לא שווה את הזמן ואת כל כוחות הנפש שהשקעתי בך ובטח שלא את כאב הלב שהבאת לי אז בפעם הראשונה שיצאנו ונפרדנו על סיבה לא ברורה ועד לפני שבוע שנפרדתי ממך ולא הבנת למה אני כזה דרמטי. אז למען ה' ולטובת כולנו לכי לטיפול מקיף. 

ככה זה שאתה יוצא עם חברה שיש לה ידידים..הפי
רואים מה רע בזה עכשיו?! מרוצים?!!
זה יותר מידידים636

זאת אחת חולה נפשית, אני מזכיר שהיא יצאה עם עוד בן בנוסף אליי ועוד שיחקה ברגשות של 2 בנים של איפה שהיא גרה.

ולא ידעת שהיא מכירה עוד בנים חוץ ממך?הפי
כל בחורה מכירה כמה בנים636

אבל ציפיתי שהיא תכבד את הקשר בינינו יותר

אז טעית לגביה..הפי
הרבה בנים טועים לגביי הרבה בנות.. שמבחינה חיצונית נראות דוסות אבל תכלס הם הבנות עם הכי הרבה ידידים ועם הכי הרבה בעיות..
תיזהר פעם הבעיה תבוא יותר מוכן תסתכל פנימה אל הלב..
בשרשור הקודם שפתחתי636

אי שם בינואר ציינתי שיצאנו כמה חודשים שזה המון זמן, הכרתי אותה ואת המשפחה שלה, הכרתי אותה פחות או יותר ואת המשפחה שלה. אבל בחיים לא האמנתי שהיא תצא עם עוד בן במקביל אליי ויש לה עוד ידידים. 

משתתפת בצערך הפי
תמיד ידעתי שאני עם הכי הרבה בעיות בארץ.ענבל
בס"ד

ללכת עם שני בנים אחרים כשיש לך חבר זה לא מה שהופך אותך לבעייתית. כשזה לא נעשה בשקיפות כלפי החבר זה בעייתי.

לצאת עם שניים זה לא בסדר בעיניי.
אה לא?! ברור שזה בעייתי..הפי
לך זה ברור. לי לא. עניין של גישה, לא עניין של מחלת נפש.ענבל
בס"ד

לכן אני אתחתן עם אדם שאין לו בעיה עם זה ואת תתחתני עם אדם שונה כנראה.

כנל הפותח החביב.
איפה ראית שכתבתי מחלת נפש?הפי
הוא תיאר את זה ככה.ענבל
בס"ד

'בכל מקרה זה לא העיקר.
אחלה הכל בסדרהפי
יש אנשיםדרשתי קרבתךך
שלא גדלו בחממה, ולכן הם מעירים מבני המין השני .. אז להבא כשאת מבקשת להכליל את כל הבנות שמכירות בנים תחשבי על זה
חח חממה? את בכלל יודעת למי את מדברת תרגעיהפי
זה מציאות אין מה לעשות אפשר להתעניין בשלומם של הבנים אבל מפה וללכת איתם לנהר ..
לא דיברתדרשתי קרבתךך
על הליכה לנהר במה שכתבת - זה ברור שזה בעייתי ! .. דיברת על בנות שיש להם ידידים בכללי
נראלי שאני מגדירה ידידים שונה ממכםהפי
מבחינתי יחס לידיד זהה לגמרי ליחס לחברה זה אומר להתקשר בשעות מאוחרות ללכת לטיולים ביחד לבד כשקשה להתפרק עליו.. מבינה כל זה לפחות אצלי בחברה נקרא ידיד.. להגיד לבחור היי ומה נשמע זה לא אותו דבר זה סתם נימוס נורמלי
אני אספר לבחורה שאני יוצא איתהעוד סתם אחד

ש'הפי' אמרה שככה זה כשאתה יוצא עם חברה שיש לה ידידים, אז הגיע הזמן באמת שתתחיל לצאת עם גבר נוסף במקביל ושתיכנס למעיין עם 2 גברים. הרי ככה זה... אין בכלל מקרים אחרים. 

השם ירפא מכאובך ויחיש גאולתך מהרה! חזק ואמץ.נפש חיה.
אני כתבתי בציניות...עוד סתם אחד

אני פשוט לא מסכים עם אמירות גורפות כאלו, שכביכול 'מוכיחות' את התזה שהיתה למגיבה עוד לפני כן. על המקרים ההפוכים היא פשוט לא שומעת, כי אף אחד לא יפתח כאן שרשור ויכתוב בו "יש לי חברה שיש לה ידידים, אבל וואלה - בחורה צנועה וחסודה". למה? כי אז אין שום בעיה, אז אין לו סיבה לפתוח שרשור כזה... זה ששומעים רק על הבעיות לא אומר ש*כל* המקרים בעלי מאפיין מסוים הם בעייתיים. וזה מה שניסיתי לומר. 

לא מוכיח. אבל די בדוגמא הכאובה להוכיח אחרת.נפש חיה.
לא, לא די בכךעוד סתם אחד

יצאתי עם מישהי, נקשרנו ממש, ובסוף היא זרקה אותי. היה לי מאד קשה. על פי דרכך, אני יכול להוכיח מכאן שעדיף לא להיקשר לבחורות שיוצאים איתן, כי תראה מה קורה למי שנקשר לבחורה שהוא יצא איתה. לא מיניה ולא מקצתיה. 

זהירות תמיד צריך. ו"חתול שנכווה ברותחין..." מסכימה איתך.נפש חיה.
מסכים חלקיתעוד סתם אחד

זהירות תמיד צריך בגבולות הסביר. הרי אם הייתי פותח שרשור בזמנו על המקרה הזה, של הבחורה שנפרדה ממני אחרי שנקשרתי אליה, ומישהו היה כותב תגובה עם הכותרת 'זה מה שקורה למי שנקשר לבחורה שהוא יוצא איתה' - לא היית כותבת 'זהירות תמיד צריך. ו"חתול שנכווה ברותחין"'. נכון? (אגב - למה חתול? במדרש זה נאמר על מי שנכווה ברותחין, למיטב ידיעתי). אם הייתי מסיק מהמקרה הזה שאסור להיקשר לבחורות שאני יוצא איתן - כיוון שאני נזהר בצוננין - כנראה היית אומרת לי לחכות שהזמן יעבור, והכאב יצטנן (יפסיק להיות רותח!) - ואז לחזור ולהיקשר לבחורה הבאה שאני יוצא איתה וחושב שזה רלוונטי. 

במלים אחרות - מקרה פרטי הוא אף פעם לא ראיה לאיזשהו צד בוויכוח עקרוני כלשהו, שכן הוא תמיד יכול להיות fall out סטטיסטי ותו לא. ועל זה יצא קצפי. 

לא הבנתי את הסיפא שלך. ואני מכירה אצ הביטוי עם חתול.... בכ"אנפש חיה.
ונכון.
גבולות הסביר.

הייתי כותבת עוד
אבל אני מעדיפה לא להוסיף.
אני חושבת שזאת תגובה לגיטימית למי שמלכתחילה חושבחלושששש
שמציאות של ידידים/ ידידות לא נכונה ולא צנועה.
בדיוק כמו מישהו שהיה מספר מקרה שנכשל בעריות כי לא שמר הלכות יחוד.
גם במקרה כזה אתה יכול לטעון שזה שנפלו לא מוכיח בעיית התייחדות.
ברורעוד סתם אחד

אבל כל עוד אין סטטיסטיקה מבוססת - ביסוס על מקרה אחד (כשברור שהמקרים ההפוכים פשוט לא מדווחים, כפי שכתבתי) הוא אווילי. ולכן במקרה הזה עדיף להשאיר את הוויכוח במישור העקרוני, ולא לכתוב "זה מה שקורה" וכו'. או לחלופין - לעשות סטטיסטיקה מבוססת. לדוגמה: הסקרים שמדברים על מידת תומתן של בוגרות שמינית בחינוך הממלכתי בהחלט תומכים בהשערה שאי שמירה על הלכות ייחוד וצניעות נוספות עשויה להוביל לאיסורי עריות. 

מותר ולגיטימי להתנגד למשהו גם אם הוא לא מוביל בהכרח לפריצות. 

והפוך?חלושששש
לדעתך בסדר ונכון לומר "בזכות ששמרתי על x או הקפדתי על y קרה...." ?
סיפורי השגחה פרטית..

נראה לי אותו הדבר...
א. לא. מנין לך?עוד סתם אחד

ב. אין הכי נמי, זה אותו דבר (ראי סעיף א). 

ג. יש הבדל בין סיפור פרטי (שבהגדרה לא יכולה להיות לגביו סטטיסטיקה) להנהגה כללית (את רוצה לטעון טענה כללית? תבדקי אותה). 

קצת נצל"ש, אבל..תרחיב לבי

כמה תהיות על כמה הנחות:

א. מי אמר שצריך להיקשר בפגישות? אולי רק לבדוק התאמה...?

ב. אם צריך להיקשר בפגישות - זה הכרח. ידידות - לא.

אם אדם לא ייפתח בפגישות - הוא לא יתחתן,

אם הוא ייפתח - אולי הוא יתחתן...

ג. דעתי על חברה מעורבת ידועה, ומקור ההיתר עד היום לא ברור לי.

מאידך גיסא, לא ברור לי איך לנהל חברה כשרה ע"פ האוסרים במציאות ימינו.

גם הפורום הזה לא כזה לכתחילה (ובע"ה אין לי פה הרבה זמן).

לענ"ד, זו שאלה תורנית, וא"כ הקשר שלה למציאות הוא רק אחרי הבירור ההלכתי.

כמו בהלכות שבת, שהבירור הוא הלכתי ואח"כ בודקים מה הדין בפלטה, למשל...

כמה תשובות על כמה הנחותעוד סתם אחד

א. לא אמרתי שצריך. אמרתי שאפשרי, ושככה"נ רוב האנשים לא יגידו שיש בעיה עם זה שגבר ייקשר נפשית לבחורה שהוא יוצא איתה למטרת נישואין. 

ב. לא אמרתי שידידות זה הכרחי, והשאלה אם זה הכרחי איננה רלבנטית. 

ג. אתה נכנס כאן לדיון העקרוני, שכבר כתבתי שיש מקום לדון בו. אבל זה לא רלבנטי לנקודה שאני העליתי, שהטענה "זה מה שקורה" בהתייחס למקרה אחד שאירע - זה הזוי ומגוחך, וגם לא רלבנטי לאותו דיון עקרוני שאתה פותח בו (שכן, כפי שכתבתי בהודעה אחרת - ניתן להתנגד למשהו באופן עקרוני גם אם אין לו תוצאות של גילוי עריות). 

אז אתה לא הבנת636

נראה לי שהבנתיעוד סתם אחד

קרה מקרה. באמת נשמע כמו בחורה בעייתית. פשוט התפיסה המכלילה של המגיבה הפריעה לי. לא הייתי שולל עכשיו כל בחורה שיש לה ידידים בגלל זה. לי יש ידידה מתקופת השירות הצבאי - אפילו יצאנו איזו תקופה, ואנחנו עדיין חברים טובים. אני לא חושב שיש איזשהו סיכוי בעולם שהיא תעשה דבר כזה, ובטח שאני לא אעשה דבר כזה, למרות שיש לי ידידות מהצבא. 

זה לא סתם סטיגמות זה מה שקורה הרבה פעמיםהפי
ואתה יכול לצחוק או להיות ציני זה ממש לא מעניין אותי..
אם היא היתה כנה איתו לגבי הבנים שהיא נפגשת איתם אולי הוא היה שוקל שוב אם לסמוך עליה.. ואין מה לעשות אתם יכולים לחלוק עלי עד מחר ידידים זה אפעם לא רק ידידים.
זה לא עניין של לחלוק עלייך.ענבל
בס"ד

זה עניין של הכללה.
כל עוד לא חקרת את זה את לא יכולה לקבוע.
וזאת עובדה שיש גם ידידים שזה לא מגיע איתם לשום מקום רומנטי.
גם אין סיכוי שיגיע איתם.
גם עם ידידים יש עניין של התאמה. לא כל ידיד יכול להיות חבר.
חח לא חקרתי את זה?הפי
פשוט צריך קצת שכל
בזה הרגע הפכת אוכלוסייה שלמה לחסרת שכל, ברכותיי..ענבל
מה לעשות מי שנכנס לזה הוא לא הכי חכם..הפי
או שהוא חושב אחרת.ענבל
או שהוא מנסה לשכנע את עצמו שהוא הכי בסדר בעולםהפי
הוא לא מנסה להיות הכי בסדר בעולם.ענבל
בס"ד

הוא מנסה להיות הוא.
אוח... איזה קשהיטבתה
אבל בהתחשב במעשיה
יהיה לך הרבה יותר קל לשכוח ממנה.

שתמצא בעז"ה את אשתך היקרה והצדיקה בקרוב
^^^ לגמרי!חלושששש
כואב.יהל
מאחלת לך מכל הלב שתפגוש את האישה שלך בקרוב ממש.
אישה נאמנה. טובה. מיטיבה. ושיהיה לך נעים וטוב במחיצתה.
הרבה הרבה הצלחה ורק טוב.
אווףףף.... באסה עליך...תרחיב לבי

מקווה שתתחזק תתרפא, והיתה לך שמחת עולם!

[הערה: לא בזבזת זמן.

הקב"ה, מסיבותיו שלו, העביר אותך את התהליך הזה.

אין מה לכעוס עליה, היא רק הדרך של הקב"ה להעביר אותך תהליך.

פני הדור כפני הכלב, שמנסה לנשוך את המקל ולא את האדם המכה אותו.

כשאדם מכניס את הקב"ה לסיפור שלו, החיים שלו נהיים יפים ורגועים.]

ההערה שלך חשובה^^^נפש חיה.

מותר לי להיות אמיתית וכנה ?בתשירות בדימוס
אתה אשם לא פחות...גם לפי השירשור הקודם שלך וגם האזהרות שקיבלת וגםםם אחרי מה שחווית איתה- החלטת לשמר את הקשר. זה שהיא לא בסדר, אין פה ספק! אבל זה שגם אתה לא וויתרת על הקשר הזה עוד בעבר בשל כל הנסיבות -לא חושבת שיש פה צד אחד אשם.

תהיה חזק!! זה באמת לא נעים אבל ב"ה שזה מאחוריך. תמיד תיקח את הטוב מכל דבר. בהצלחה!
סליחה?636

את כנראה לא היית פה בשרשור בינואר אבל כולם למעט ברקת אמרו לי לחזור אליה כי ואני מצטט- היא מתביישת, זה נורמלי, אני מבינה אותה, אל תשפוט אותה וכו'. אין ספק שהייתי נאיבי ואני מודה בזה, אבל היא הרבה יותר אשמה ממני

אל תחפש אשמיםבתשירות בדימוס
אין פה מי אשם יותר או פחות. אנחנו צריכים לקחת אחריות על המעשים שלנו..
גם אני הייתי נאיבית בקשרים וגם אני נכוויתי אבל וואלה? אמרתי שאני חייבת להפיק לקחים ולא להאשים אחרים, מסיבות אובייקטיביות (אם יעניין אותך אוכל לפרט לך במסרים).

אכן לא נכחתי בשירשור הקודם, אבל אני מניחה שאנשים ייעצו לך ולא כפו עליך. כלומר, אחרי הכל אתה והיא יודעים מה הכי טוב, ולפני הכל אתה יודע מה יהיה הכי טוב עבורך, אנשים יכולים לנווט אותך ולהראות לך נקודות מבט שונות אבל אתה צריך ליישם בפרקטיקה את מה שנכון לעשות באמת.

תראה את זה כניסיון כי אחרי הכל "מטעויות לומדים"
אבל הוא לא ידע.קוד אבל פתוח
היא מטומטמת. לא מתאימה לו.
אבל מכאן ולומר שזה אשמתו, זה אווילי.
בשירשור הקודם בסהכ היא חזרה אליו דרך חברה ולא ישירות(הוא הרגיש זילזול מצידה ואחרי שמיעת דעות כאן הוא החליט מה שהחליט) אין קשר בין זה לזה.
כמו שתרחיב ליבי כתב זה עוד משהו שהקב"ה רצה להעביר אותו.
לא מסכים636

אמנם אף אחד לא כפה עליי ולא הצמידו לי אקדח לרקה אבל אם תסתכלי על כל מה שכתבו לי בשרשור הקוד תיווכחי לדעת אם להשתמש במילים קצת מגעילות- הם הביאו לי תירוצים מתחת לאדמה למה בכלל לצאת איתה ולמה מגיעה לה הזדמנות נוספת. אין ספק ואני חוזר על זה לא הייתי נקי לגמרי בסיפור הזה אבל אין לי ספק שהיא יצאה אשמה מאוד והיא צריכה הפניה למישהו מומחה. ואל תדאגי את הלקח שלי הפנמתי בסיפור הזה 

איזה לקח הפנמת?כמעין הנובע
כמה לקחים636

א. להיות הרבה יותר חוקרני לגבי עם מי אני יוצא

ב. בפעם הבאה לבירורים זה עם רב שלה ולא עם חברה שלה 

ג. לקבל הצעות ממישהו שמכיר את הבחורה כמו את כף ידו

לגבי ב'- אני תמיד בעד וגם זה ברור לברר לא רק דרך חברים.כמעין הנובע
דמות חינוכית משמעותית (מורה, מחנכת..) ואצל בנים- רב, זה מאוד חשוב ומשמעותי.
אבל חברים זה גם חשוב.

וככל שתברר יותר- יותר טוב.

פעם ביררתי על מישהו. הכל היה נשמע מדהים עד שעלה לי בראש לשאול על אותו בחור שאלה מסויימת.
שאלתי את הבחור האחרון שהתקשרתי אליו- וקיבלתי תפנית חדה בעלילה.
מחילה, הבעיה היחידה שראיתי זה הקטע של לצאת עם שני בנים.ענבל
בס"ד

אה ושהיא לא סיפרה לחבר שלה שיש לה ידידים והיא יוצאת איתם.
אבל אני חושבת שבאמת הגזמת.
היא לא צריכה טיפול, היא בסה"כ עם דרך חיים שונה משלך וככזאת טוב שנפרדתם, לטובת שניכם, אתם פשוט לא מתאימים.

לי היו חברים שבאמת העדיפו שלא אפגוש בנים אחרים והשתדלתי לכבד את זה, גם הייתה שקיפות מלאה, הם ידעו הכל.
בדיעבד הבנים האלה באמת לא התאימו לי.
היחיד שהתאים לי (נגמר בגלל סיבות מסוימות.) לא היה אכפת לו וסמך עלי. בדיוק כמו שאני סמכתי עליו.
עניין של התאמה, לא טיפול או הפרעה נפשית.

לא מתאימה לך? ב"ה שנפרדת ממנה.
מפה ועד ללחשוב שהיא מכשפה הדרך ארוכה...

(בנוגע ללצאת עם שני בנים-
זה באמת לא בסדר לדעתי אבל זה עניין שפשוט מישהו יצטרך להסביר לה. זה לא צורך טיפול. היא צריכה להיות החלטית טיפה יותר.
בנוגע לשקיפות לדעתי גם צריך להבהיר לה אבל הגיוני שהיא פשוט לא רואה בזה בעיה..)
שאני אבין...636

את לא חושבת שעצם זה שיש לבת אחת 2 בני זוג היא לא נורמלית והיא צריכה טיפול? גם בתרבויות לא דתיות מסתכלים על זה בעין עקומה מאוד. אישה שבגדה בבעלה לצורך העניין חייבת מיתה (אישה סוטה)

א. הם לא הבעלים שלה.ענבל
בס"ד

ב. כתבתי שזה לא בסדר בעיניי, אבל לא דבר כזה נורא שצורך טיפול. נסחפת. זאת לא הפרעה נפשית, זה נעשה מתמימות.
ענבל אם לחבר שלך הייתה עוד חברה במקביל זה היה בסדר מבחינתך?כמעין הנובע
לא ידידה. חברה. בדיוק כמו שאת לו.
אבל אמרתי שזה לא בסדר מבחינתי!ענבל
בס"ד

הדבר היחיד שאמרתי שלדעתע זה פשוט דבר שדורש כאפה, לא טיפול.
במיוחד בסיפור לעיל שנשמע ממש תמים.
כן. אבל נשמע שזה סה"כ לא בסדר מבחינתך.. לא משהו כזה נוראכמעין הנובע
אני מניחה שבסיטואציה הייתי מאוד נפגעת.ענבל
בס"ד

אבל הדבר היחיד שהייתי עושה זה לצעוק עליו שהוא אידיוט. לא לשלוח אותו לטיפול.
תראי636

במחקרים הוכח שהאדם מונוגומי- קרי האדם בד"כ מחפש את הקירבה של בן זוג אחד ולחיות איתו עד המוות שלא כמו שאר בע"ח כמו חתולים שמחליפים בני זוג כמו גרביים.

עכשיו כנראה נישאר חלוקים בנקודה הזו אני חושב שזה מעוות ולא נורמלי להיפגש עם 2 בני זוג במקביל וזה מראה על סטייה כל שהיא שצריכה הכוונה. עצם זה שאת כותבת ואני מצטט "זה לא הפרעה נפשית,זה נעשה מתמימות" מראה לי על היתר לימוד זכות שאת מלמדת עליה. אבל בסדר זכותך לא להסכים

ממתי ללמד זכות זה דבר רע?ענבל

בס"ד

ובכל מקרה בשלב כזה זה עוד לא בן זוג, זה מדוייט. זה לא מישהו שיש לה רגשות עמוקים כלפיו.

ענבל אני באמת לא מבין אותך636

א. אין בעיה ללמד זכות פשוט אל תחפשי סיבות מתחת לאדמה בשביל זה

ב. עצם זה שאישה יוצאת עם 2 בנים בו זמנית מראה שכנראה נאמנה היא לא, ואם היא תתחתן אז התוצאה ידועה מראש.

אלו לא סיבות מתחת לאדמה, אלו סיבות מאוד הגיוניות.ענבל

בס"ד

הקטע הוא שאתה בתוך הסיפור, אתה הנפגע, זה הגיוני שלא תרגיש מסוגל ללמד עליה זכות. במקומך יש מצב שגם אני לא הייתי מסוגלת..

אבל מבחוץ זה באמת נשמע די תמים.

חוץ מזה שבלי לשמוע אותה אני ממש לא הולכת לשפוט אותה.

לגבי ב- זה לא מה שמעיד על זה בעיניי. שוב, היו דעות בפורום שסברו שלצאת עם שני בחורים במקביל זה לא רע. כנ"ל לגבי שתי בחורות.

אוקיי636

לגבי ב, אני מאוד אשמח לשמוע את הסברות למה זה לא רע לצאת עם 2 בני/ות זוג במקביל

אני לא אחת מהאנשים האלו כך שלזה אין לי תשובה..ענבל

בס"ד

אבל תנסה לחפש בפורום.

אני חושבת שזה עניין של גישהברקת

636 חושב שבחורה שיוצאת עם 2 בנים במקביל (בא לי להקיא שאני חושבת על זה) צריכה טיפול, את לעומת זאת חושבת שזה אומנם לא בסדר אבל ברמה של טיפול. זה הכול עניין של גישה במה אתה מאמין ועם העקרונות והכלים שגדלת איתם.

אני עושה מיקס של 2 הגישות שלכם ותנסו להבין: אמנם אני חושבת כמו 636 שזה דוחה והיא באמת לא הכי יציבה בטח שאני מביאה בחשבון את מה שכתבת אז בשרשור, מצד שני אני חושבת כמוך ענבל שאין צורך בטיפול כי באמת אין פה משהו כ"כ חמור,מה גם שזה לא כ"כ נדיר התופעה הזאת

זה לא מיקס, זה פשוט הגישה שלי ענבל
האמת שלאברקת

אני יותר לכיוון שלו

מה שתיארת זו הגישה שלי. אבל סבבה...ענבל
לא הסברתי את עצמי טובברקת

אני כן יותר לכיוון שלו כי כן חושבת שיש לה בעיה נוראית (לא רוצה לכתוב מה אני באמת חושבת שיש לה), אבל לע"ד היא תוכל להתגבר על זה לבד.

דווקא אשמח שתכתבי מה את חושבת שיש לה.ענבל
בס"ד

אם אפשר גם שתכתבי מה ההסמכה שלך ומה מידת ההכרות שלך עם הבחורה.

השפיטה בפורום לפעמים מדהימה אותי.
שמעתם רק את הצד שלו, בזמן שהוא היה עוד פגוע, ואתם כבר שופטים. זה לא יאומן.
זאת שבירת שיאים רצינית.
האמת שתתפלאי לשמועברקת

אבל אני יודעת מי זאת הבחורה. ההסמכה שלי? אלוקים הבין מה הקשר לשאלה.

את רוצה לפתוח על שבירת שיאים?סבבה. שימי לב איך כתבת- "אבל מבחוץ זה באמת נשמע די תמים" שבראש ההודעה כתבת "אלו לא סיבות מתחת לאדמה".

לכתוב דבר כזה זה שבירת שיאים כי שום בחורה ברת דעת(אני מקווה) לא תצא עם 2 בנים במקביל ותשחה עם 2 בנים באותו מעיין והיא תיחשב תמימה,לפחות לא בעולם המושגים שאני התרגלתי אליו. 

הייתי כותבת מה אני חושבת עליה אבל די סביר שהייתי עוברת על חוקי הפורום

ההסמכה שלך לקבוע איזה סוג של בעיה יש לה.ענבל
בס"ד

את טועה. יש בחורות שלא באות מאותו עולם דוס שאתם באים ממנו. יכול להיות שמבחינתה אין בזה פסול.

לא דיברתי על תמימות בקטע של צניעות, דיברתי על תמימות בקטע של חוסר כוונה רעה.

היא לא רואה בזה רע וזאת זכותה.
זכותנו גם לראות אחרת.
מפה ועד להחליט שהיא חולת נפש הדרך ארוכה.
אני גם לא הייתי דוסיתברקתאחרונה

הייתי חילונית הרבה שנים וזכיתי לחזור בתשובה, אל תחשבי שכול אחד פה היה דתי לפני כן.

תמימות בקטע של חוסר כוונה רעה? היא לפי ההיגיון שלך צריכה להיות ממש אבל ממש תמימה בקטע קיצוני לגמרי אם היא נכנסה למעיין עם 2 בנים ויוצאת עם 2 במקביל.

אני מסכימה שלרוב מעשה רע הוא דבר שכל אחד רואה אותו אחרת ומפרש אותו אחרת אבל לפי דעתי יש לבחורה בעיה רצינית ואני חושבת שאחרי כל מה שתואר בשרשור הזה ובשרשור לפני כמה חודשים מתאר בחורה לא יציבה שכן יש לה בעיה רצינית( לא קראתי לה חולת נפש כמו שציינת).

אני חושבת שלקחת לקיצוניות גבוהה מידי לראות אותה בעין טובה אבל אני בטוחה שאם זה היה קורה למישהו שאת אוהבת זה לא היה ככה,את התעצבנת על "העליהום" שנעשה עליה וזו זכותך כמובן.

אגב- עשית משהו שאני מאוד לא אוהבת-  "יש בחורות שלא באות מאותו עולם דוס שאתם באים ממנו"- הייתי חילונית ויש לי חברות חילוניות, כמה שיש אנשים דתיים שחיים בעולם וירטואלי שבו ניתן ללמוד מסדרות וסרטים חילוניים על החיים של החילוניים זה מדהים- לא כולם כאלה ורוב מכריע של החילונים שהכרתי כן מאמינים בחיים של נאמנות לבן הזוג שלהם ובחיים לא היו עושים מה שהבחורה הזאת עשתה.

חג עצמאות שמח 

האמת שתתפלאי לשמועברקת

אבל אני יודעת מי זאת הבחורה. ההסמכה שלי? אלוקים הבין מה הקשר לשאלה.

את רוצה לפתוח על שבירת שיאים?סבבה. שימי לב איך כתבת- "אבל מבחוץ זה באמת נשמע די תמים" שבראש ההודעה כתבת "אלו לא סיבות מתחת לאדמה".

לכתוב דבר כזה זה שבירת שיאים כי שום בחורה ברת דעת(אני מקווה) לא תצא עם 2 בנים במקביל ותשחה עם 2 בנים באותו מעיין והיא תיחשב תמימה,לפחות לא בעולם המושגים שאני התרגלתי אליו. 

הייתי כותבת מה אני חושבת עליה אבל די סביר שהייתי עוברת על חוקי הפורום

מה מחבר אתכם?intuscrepidam

אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?

וכנ"ל לגבי חברים / חברות.

פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
שיח טוב שזה הרבה פעמים תלוי
הקשבהadvfb

כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.

וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.

במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.

עין טובה ואהבת החייםהרמוניהאחרונה
מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
אולי תשאלי פהadvfbאחרונה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelicoאחרונה
אני לא אוהב את זה בכללמשה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

גדולות? זה פרופורציונאלי...elico

לגודל שלו.

וסליחה, אבל, אולי בוגרות יותר?

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

בקשה קטנהintuscrepidam
האם אפשר בבקשה דוגמאות שלדעתך בנות חותכות בגללן למרות שהיה נחמד כפי שתיאר הבחור?
קרה לילגיטימי?

בגלל הגיינה לקויה.

משאר הבחינות היה די סבבה, אבל ממש התביישתי להיות לידו. דיברתי עם מי ששידך, לא אמרתי בפירוש מה הפריע לי, והוא שכנע אותי לצאת פעם שנייה. קיוויתי שהיה משהו חריג באותו היום, אבל מסתבר שלא היה.

לגיטימיintuscrepidamאחרונה
אשמח לדוגמאות נוספות. הרושם שלי ושל רבים מחבריי שהרבה התאמות מעולות נפסלו לשווא.
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך