פוסט שפרסמתי בפייסבוק:די"מ
אז קודם נטיל את הפצצה ואז נפרט.

השבת התפללתי בבית כנסת קונסרבטיבי והיה מצויין.

אז כפי שכבר פרסמתי השבוע אני חוזר לארץ אחרי ארבע חודשים פה בארה"ב.

לא היו לי הרבה התלבטויות איפה אני רוצה לבלות את השבת האחרונה שלי.
היה ברור לי שאני רוצה לעשות אותה אצל דודי הרב Dov Linzer ואשתו דבורה.

בתקופה בה שהיתי פה נהנתי להכיר את קרובי משפחתי מקורב יותר דבר שלא ממש זכיתי.
בתור ילד תמיד קנאתי בכל הילדים עם משפחות מורחבות גדולות ושבתות משפחתיות למיניהם.

וגם כשגדלתי והייתי נער גבעון לא הצלחתי להבין גבעונים שביו מתמרמרים על זהתות משפחתיות שהם מחויבים ללכת אליהם.
כי אני כל כך רציתי את זה אבל לא היה לי את זה.
בעצם זה לא מדוייק. היה לי. רק בארה"ב.
ויש בזה משהו אפילו עוד יותר מבאס שיש לך מלא משפחה חמה ואוהבת אבל אתה פשוט לא מכיר אותם.

אז ברוך השם זכיתי לבלות הרבה זמן עם המשפחה שלי ולהכיר אותם יותר.

אבל אצל לינזר&זלאטשוער (מקווה שאני כותב נכון😁) הייתי נהנה במיוחד מהדיונים בהלכה ויהדות בכלל עם דיוד ודבורה (הרב והרבנית בשבילכם😜) בויכוחים הסוערים על בנם נתנאל, ו...ההכרות עם משהו אחר ממה שאני רגיל אליו.

בשבת הקודמת שהייתי אצלם והתפללתי בHAR אני זוכר שכשנכנסתי לבית כנסת שהמחיצה עוברת בו בדיוק באמצע מיד הסתכלתי לעזרת נשים לראות כמה נשים יש שם.
והיה די ריק. בהחלט ביחסית לגברים.
אבל...אז מאוחר יותר זה התמלא וממש לא ראו הבדל בין הגברים לנשים בכמות המתפללים/ות.
את הדבר תורה אמרה אשה וקדיש יתום נאמר גם על ידי יתומות.

אבל מעבר לזה, אחד הדברים שממש נגעו בין ואהבתי ולא ראיתי בבתי כנסת אחרים פה או בארץ היה שבסוף התפילה בהודעות הרב גם אמר לכולם לברך ולהתעניין באנשים שהם לא מוכרים שהם רואים בבית כנסת ואכן זאת הייתה האווירה שם וגם כשהגעתי לבית כנסת בתחילת התפילה אנשים מגיעים מתעניינים ומדברים איתך.

קצת לפני שהגעתי לפה התחלתי יותר להתעניין בזרמין אחרים ביהדות ומה ההבדלים ביניהם.
בעבר היה לי דיון ארוך על כך עם דוד שלי.
בעקבות דיון דומה בפדלחושיה נהייתי חברבוק עם הרב הקונסרבטיבOren Steinitztz
מאז יצא לנו הרבה דיבורים בעיקר באישי בנושאים שונים וזה היה מעניין ומחכים מאוד.
ולכן בבוקר רציתי ללכת למניין הקונסרבטיבי או הרפורמי כדי לראות איך זה אבל לא התעוררתי בזמן...

אז השבת כשדוד שלי אמר לי שהוא אוכל בערב בבית כנסת הקונסרבטיבי ואחרי זה מעביר שם שיעור ושאל אם אני מעוניין להצטרף כמובן שהסכמתי.

כשהבנתי שהוא מתפלל בבית כנסת אחר ולא שם התבאסתי אז החלטתי ללכת לשם בעצמי.

הרבה דברים היו נחמדים שם בבית כנסת.
נתחיל בזה שכשנכנסתי והתיישבתי לי באיזה פינה הרב הגיע הציג את עצמו התעניין בשלומי פטפט קצת ועבר להתעניין בשלומם של אנשים אחרים.

הדבר השני ששמתי לב אליו שראיתי שם הרבה יותר ילדים קטנים שנמצאים בבית כנסת ומתפללים מאשר שבדרך כלל יוצא לי לראות.
וכשחשבתי על זה, זה מאוד הגיוני.
כשאבא הולך לעזרת גברים ואמא (אם היא בכלל מגיעה..) הולכת לעזרת נשים אז הילדים הולכים ל"עזרת ילדים" בגן שעשועים. אבל אם הולכים כולם ביחד כמשפחה הכל הרבה יותר נורמלי.

הדבר השלישי היה הדבר תורה (שאגב, היה בסוף התפילה ולא לפני ערבית. ולמרות זאת כולם נשארו. בכל בית כנסת אורתודוקסי כולם היו בורחים. אני לפחות....).
אז קודם כל הנושא היה מפוצץ וכמובן לא היה עולה (בצורה כזאת לפחות) בבית כנסת אורתודוקסי.
והוא היה "האם אתם מאמינים בקיומו של אלהים".
לי באופן אישי זה לא הפריע, אני בעד לדון על הכל כדי לחפש את האמת.
הנקודה העיקרית של מה שהיה כל כך יפה בדבר תורה שלאחר כמה משפטי פתיחה הדוברת בקשה מכולם להסתובב אל האנשים לידם ושכל אחד יענה על שני שאלות; א.האם אתם מאמינים בקיומו של אלהים. ב.מה זה אומר לכם.
(בגלל שכולכם במתח אני אגלה לכם שאני מאמין בקיומו של אלהים)
אז אני הייתי עם שני נשים ואז קרה מה שלי כמי שגדל בחברה מאוד דוסית משהו שמעולם לא קרה לי...

אשה הושיטה לי יד.
לא לחצתי לה בחזרה.

אני דווקא לא חושב שיש בזה איסור.
האיסור הוא רק נגיעה של חיבה.
פשוט מהבלבול קפאתי..

אחרי כמה דקות היא הפסיקה את כולם ובקשה מכל מי שענה " בהחלט כן" להרים את היד.
נראה לי כ30% בערך הרימו.
אחרי זה היא בקשה מכל מי שענה "בהחלט לא" להרים את היד.
אף אחד לא הרים.
"לפעמים כן ולפעמים לא"
כולם כמעט הרימו.. (70% אם מקודם היה 30%...)

מה שהיה כל כך יפה בעיני זה שבמקום דבר תורה שבו רק הדובר שותף היה כאן משהו שמשתף את כולם.

אחרי זה הייתה סעודה (לכל החפרנים, אל תדאגו זה היה קייטרינג עם הכשר אורתודקסי) ואחרי הסעודה דוד שלי העביר שיעור מצויין שגם עליו יש הרבה מה לכתוב אבל האגודל כבר מתחיל לכאוב לי מרוב הקלדה ועוד נשאר הרבה...

למחרת, רציתי ללכת לרפורמים אבל כשהגעתי ב8:30 ואמרו לי שהם מתחילים רק ב10:30 (מניין חב"ד...) החלטתי ללכת להתפלל בHAR.

המניין היה פשוט מדהים.
רב בית הכנסת הרב סטיבן גם הוא כמו הרב הקונסרבטיבי הגיע אליי התעניין דיבר קצת...
את המי שברך לחולים אמרה אחת הרבניות של הקהילה עם הקדמה יפה, ואחרי זה עת המי שברך לחיילי צה"ל (אני ברחתי החוצה כמובן..גם בתפילה תשלום המדינה שהן אמרו כמו הספרדים בפתיחת ההיכל)
אחרי זה היה נער בר מצווה שקרא את הפרשה (היא קרא ממש יפה דווקא)
ואז, אחרי שהוא עלה מפטיר קראו לכל המשפחה שלו לבימה; אמא אבא, אחים סבא וסבתא והרב אמר כמה מילים על המשפחה ההורים והילד ןאז האמא והאבא אמרו ביחד "ברוך שפטרני".
ואז היה שיחה מפי הרבה שרה ומוסף.
ואחרי מוסף היה התקווה (הפעם החלטתי להישאר ולשבת. להביע מחאה ולציין את התנגדותי למדינה הציונית) אחרי זה רוב האנשים הלכו הביתה/לקידוש של הבר מצווה.
אבל הרבה אנשים נשארו לשיחה שנועדה להסביר את החשיבות בהעלאת תקופת ההתיישנות על תקיפות מיניות של ילדים במדינת ניו יורק (כיום אפשר להתלונן רק 5 שנים אחרי שנהיית 18 דהיינו 23) והתפללתי לראות כמה אנשים נשארו לשיחה שאכן חשובה מאוד אבל צריך לזכור שהיא באה אחרי תפילה כה ארוכה.

אני ודודתי דבורה משארנו לשיחה והיה מעניין (ונורא גם..) לשמוע את הסיפור של חבדניק לשעבר שהותקף מינית בילדותו בבית הכנסת ובמקווה וכשהוא העיז להגיש תלונה חב" ד באוסטרליה יצאו נגדו ונגד משפחתו. והיום הוא הקים את ארגון "קול ועוז" שנועד להילחם בכך בריכוזים יהודיים מסביב לעולם.
גם זה ראוי לפוסט בפני עצמו.

השבת הזאת גרמה לי להבין מה שאמנם תמיד ידעתי אבל זה חיזק את זה, על ההבדלים בין המצב בארץ לארה"ב.

כשלראשונה אשה אמרה קדיש בטלמון זה היה לפני שהייתי בקטע של כל הפמיניזם הזה.
אבל זה לא ממש הזיז לי. במיוחד שבאמת קשה למצוא את הבעיה הלכתית בזה.
אבל היה לי חבר שהתחרפן מזה. ולא רק שהוא התחרפן מזה הוא התחרפן מזה שאני לא מתחרפן מזה.
ואני זוכר שהוא "פטר" את זה בכך ש"נו, אתה אמריקאי ככה זה אצלכם".

ואכן נכון.
I'm proud to be American at least i'm free...

אכן, אמריקאים משוחררים מהפוליטיקה הישראלית שנכנסת עמוק עמוק לדת.
חשבתי על זה שאם לדוגמא דוד שלי היה בארץ מן הסתם הוא היה חבר בבית הלל.
תדמיינו את הכותרת בסרוגים "הרב דוב לינזר מבכירי בית הלל דרש השבת בבית כנסת קונסרבטיבי"...
בארץ הכל מתקשר לפוליטיקה כי אין הפרדת דת ומדינה.

אני אמנם כידוע לכם תומך במדינת הלכה וחושב שמה שהופיע ב"מסמך המרד" זהו מניפסט מדהים שאני מתחבר אליו.

אבל כל עוד אין לנו מדינת הלכה אין שום רווח מהמצב הקיים. רק נזק.

אני חושב שכל אחד שעיניו בראשו רואה שכפייה היא דבר מזיק. זה רק מרחיק אנשים מהדת.
זה שמתחייבים אנשים להתחתן ולהתגרש דרך הרבנות לא מקרב אותם לדת אלא רק מרחיק אותם.
הסיבה היחידה שאני תומך בכפייה היא מכיוון שכך האל ציווה.
אבל אם אין מדינת הלכה זה מגוחך להתעקש על "רבע מדינת הלכה".

ברגע שיוציאו את הפוליטיקה מהדת נוכל להתייחס לשאלות החשובות האלה בצורה עניינית.

לדוגמא הסערה האחרונה בעניין בר אילן.
אם בר אילן הייתה מכללה פרטית שלא מקבלת שקל מהמדינה זכותה לעשות מה שהיא רוצה.
אבל ברגע שהיא ממומנת על ידי הציבור היא פתוחה לביקורת ציבורית.

ולכן גם הדיבור בארץ על הקונסרבטיבים ורפורמים (ואורתודוקסים ליברלים) מלא בבורות.
ההכללה של הקונסרבטיבים יחד עם הרפורמים הזויה למי שבקיא בהבדלים.
אבל בארץ הדיון על כך מתנהל כמו דיון פוליטי. בעיקר צעקות והטחת האשמות.

אז כן, אני שמח בכך שגדלתי במקום פתוח ומשוחרר מכל הרדידות הזעת ומקווה שיותר ויותר אנשים יבינו זאת.

ובכלל שנזכה כולנו לדון בצורה עניינית כדי ברמת למצוא את האמת ובצורה מכובדת.
בכל נושא.
אחרי קראתי כיוונתי יותר במילים "השם נפשנו בחיים"ציף
כן הוא אומנותו של היצה"ר היום אומר עשה כך מחר עשה כך וכו'

ושה' יפקח את העיניים לעם ישראל.
השאלה היא האם מחפשים אמת או לעשות מה שמוכרדי"מ
שמים חושך לאור ואור לחושךציף
הירח כחול כחול אשר על שפת הים הים ורוד טורקיזדי"מ
נו נו.ציף
לא מתכוונת להתווכח.

לילה טוב.
*טעות.שירוש16
At least i know im free.

מסקנות יפות.

רק מעניין מה היה קורה אילו הייתה עושה סקר אמת כדי לדעת מדוע כל אותם אנשים שבאמת מאמינים במדינת ישראל ומתפללים עבורה וגאים בה לא מעוניינים לגור בה.

ובמשפט אחד: יש שם קונפליקט מעניין בין דת לנוחות.
אחרי 4 חודשים מעבר לים הצלחת לנחש מי מאלו המנצח?... .
שההנחות הראשוניות עקומותמושיקו

המשך הדרך ישרה..

נכון יש פתיחות אמריקאית שונה מהארץ - יש הלכות שלא מקובלות שלפעמים פוסקים אותם בארץ.\

אבל הדרך של הרפורמים והקונסרבטיבים הובילה להרס היהדות בארה"ב..

אז במפגשים הראשוניים בהחלט הם נראים נחמדים..

בדיוק כמו כמרים בכנסיה..

יפה כתבתאלעד
אני לא בעד להיות קונסרבטיבי.די"מ
אני בעד לקחת את הדברים החיובים משם.
הבעיה שחלק מהדברים החיוביים משם נלקחו מהנצרותמושיקו

נעטפו ביהדות ועכשיו יש כאלו שייבאו אותם ליהדות בגלל זה..

בשונה למשל מדברים היהודיים שהנוצרים לקחו אותם ובסוף הם חוזרים ליהדות ומאשימים את זה בנצרות

*פעם קראתי מאמר של רב שהיה רפורמי ועבר להיותחסדי הים
אורתודוקסי. הוא טען שמה שאפשר ללמוד מהרבנים הרפורמים, זה שהם מסבירים פנים לקהילה ומשמשים רוב הפעמים ממש כמו עובדים סוציאליים (הוא טען שזה בהכשרה שלהם).
לא דבר ריק הוא זה! ר' חיים סולובייצ'יק אמר שעיקר תפקידו של רב, הוא לעשות חסד, ו"להחיות רוח שפלים ולהחיות לב נדכאים".

*רציתי להעיר עוד, שקהילות הרפורמים והקונסרבטיבים בדעיכה (כי הרבה מתבוללים). אני מעריך שעוד 50 שנה, זה אפיזודה חולפת.
אם מישהו זקוק לעובד סוציאלי שיפנה לעובד סוציאליאריק מהדרום
ואני ממש לא חושב כמוך שזה יעלם תוך חמישים שנה.
אנחנו ניפגש עוד 50 שנה בבית קפה, ונראה אםחסדי הים
הערכותיי התקיימו.
אני גם מסכים עם אריק ומתעקש על בשרי!די"מ
פה זו הערכה הגיונית לפי דעתי. כבר עכשיוחסדי הים
רואים שטמפלים נעלמים, וכמות השייכים לציבור הרפורמי והקונסרבטיבי יורד במספרים ענקיים.

אתם מסתכלים על זה, מניו-ג'רזי שיש שם מלא יהודים או מהרעש שהם לאחרונה עושים בארץ. אני מדבר על מכלול ארה"ב, וזה גם יגיע בסוף לניו-ג'רזי וניו-יורק.

[פה זו הערכה יותר מבוססת לפי דעתי, מאשר הערכתי להתפרקות ארה"ב עוד 50 שנה ]
אם יהיו אז בתי קפה, למה לא.אריק מהדרום
כל עוד יהיו בינישי"ם יהיה קפה חסדי הים
מענייןרחל=)

כיום רבנים, גם בארץ, משמשים יותר ויותר כעובדים סוציאלים/פסיכולוגים. הן רבני קהילות והן ר"מים בישיבות. לבעלי היתה בעבר שיחה עם ר"מ בישיבה שלו שאמר שיש כיום הבדל משמעותי מבעבר בתפקידו של ר"מ, וכי כיום הוא נדרש להרבה יותר ייעוץ אישי לתלמידים.

אז יכול להיות שהרפורמים פשוט הקדימו את האורתודוקסים בעניין הזה.

סבא שלי הוא פסיכולוג, שהיה בעבר רב קהילה בארה"ב, וכיום הוא עוסק הרבה במתן הכשרה והדרכות לרבנים בעניינים שונים. מעין מתן עזרה ראשונה, כיוון שכיום המון נושאים מגיעים קודם כל לרב, ולרב יש השפעה משמעותית. (כרגע הוא עובד הרבה עם רבנים חרדים- אמריקאים, אם כי הוא גם נתן בעבר ייעוץ לרבני צהר).

גם הרב הפסיכולוג המפורסם טבערסקי עוסקחסדי הים
בזה כמו סבא שלך.

ר' אברום שפירא, היה לו גם חושים של פסיכולוג.
ר' אהרון סולובייצ'יק (אח של ר' יוסף דב וגאון בפני עצמו), סיפר לנו שהוא מצטער שהוא לא למד פסיכולוגיה בקולג' כשהיה צעיר. אולי הוא הצטער בין השאר, בגלל הסיבה של הדרכת הקהילה שלו, על אף שגם לו היו חושים טבעיים חדים מאוד.
סבא שלי עובד ביחד איתורחל=)

מעניין חסדי הים
"ויציב ונכון...וטוב ויפה"סיהרא

אמרת דברים מעניינים.

רק רציתי להזכיר יסודות ועניינים בסיסיים שחשוב לזכור כשמתעסקים בזרמים שונים ביהדות ובדרכים לעבודת ה'.

הכל הולך אחר הסוף,

רש"י :טוב ויפה- כל טוב יפה הוא ולהיפך. הקב"ה הוא הטוב ולכן הדבקות להקב"ה היא דבקות בטוב.

הקב"ה אמת וחותמו אמת.  

אתה כתבת, בין יתר הגיגיך שכאשר נשאלו האנשים באותו ביהכ"נ כמה מהם מאמינים בקיומו של אלוקים (מה גם שזוהי דרגה יחסית נמוכה באמונה אשר לא מחייבת באמונה באל פרסונלי,הנהגה תמידית והשגחה פרטית) ענו רק 30% מהם בהחלט כן .

ובכן, ניתן להגיד שזו רמת הטוב והיופי שם ודי ברור שזו רמת האמת.

בקיצור אתה מחפש לעשות כייף בחיים. אניובצאתי
לעומת זאת מחפש את האמת . והיא לפעמים לא כייפית, ואפילו קשה וכואבת. אבל בסוף האמת משתלמת ואותה לא תמצא בבית הכנסת שלא הולך ע"פ חוקי היצרן של העולם
???די"מ
איך הבנת את זה מהפוסט?
אז מה חיפשת בבית כנסת קורסרבטיבי?ובצאתי
וב"ה שסיכל מחשבתך מללכת לרפורמי...
מה הבעיה?די"מ
מותר על פי הלכה?מושיקו

שווה בירור

תלוי את מהץי אתה שואל מן הסתם..די"מ
מקסימום זה לא נחשב שהתפללתי במניין. לא נראה לי שזה מעבר.

אני בטוח שתמצא כאלה שיגידו שעברתי על איסור חמור.
יש איסור להכנס למבנים כאלומושיקו

זה גם תופס למשל בחלק ממבני התיפלה של השומרונים

איזה איסור?די"מ
נראה לי מראית עיןarixon
יצא משפט נחמד, נראה לי מראית עין..
אוי, נו באמת.די"מ
כבר מישהו הכתיר אותי בתור המצטט המצטייןarixon
ש: האם מותר להכנס לבית כנסת רפורמי שלא על מנת להתפלל?
ת: לא. מראית עין (שו"ת אגרות משה או"ח ב מ. ג כה).
זה לא היה בית כנסת רפורמידי"מ
אין פה הסבר לפסק.
מראית עין שמה? ממתי אפשר לגזור מראית על מה שלא גזרו? לא מובן בכלל
אני ממש לא מבין בזהarixon
והאמת זה גם הדבר האחרון שמעניין אותי כרגע..
אבל רק נתתי כיוון.
תגגל "כניסה לבית כנסת רפורמי"מושיקו

אבל זה לא רפורמידי"מ
זה לא משנה מה השם המדויקמושיקו

הנקודה שכל המקומות האלו דוגלים בשיטה שמקעקעת את עיקרי היהדות.

ולא מנשה אם קוראים להם שומרונים רפורמים קוסרבטיבים או נשות הכותל.

יש דברים בסיסים שכל מגזר ביהדות אם כל השיטה שלו מחויב עליהם , מי שכמשנה את הדברים האלו  - יש לו אותו דין.

נ.ב.מה שהדגשת בדבריך אפשר להסביר ואתם באופן אחר.

בארה"ב בגלל ההפרדה בין הדת למדינה לא מחויבים לכלום + הראש הגדול שיש שם ההתיחסות לדברים היא אחרת.

וזה דבר טוב שכדאי ללמוד ממנו ליישם בארץ (זה על פי רוב השיטה של חב"ד שלקחה את המושגים משם..)

סליחה אבל אני לא יכול ללמוד מחבדדי"מ
זהומזאם שמקעקע את עיקרי היהדות וצריך להתרחק ממנו ככל האפשר.

יש דברים בסיסיים שכל מגזר ביהדות אם כל השיטה שלו מחויב עליהם , מי שמשנה את הדברים האלו - מחוץ.למחנה!
הבאתי דוגמא אל תתפס עליהמושיקו

באותו מידה שליח של בני עקיבא וכדו' שהיה בארה"ב בשליחות יצליח יותר בארץ כשיקח את השיטות המקומיות.

מצד היחס לאנשים ואופי הפעילות וכו

כמובן שהכל בתוך גדרי ההלכה 

בשונה משליחי הסוכנות היהודית למשל שמתעסקים באופן רשמי גם עם היהדות הלא אורטודוקסית

נתפסתי עליה בכוונהדי"מ
הטענות שלך אפשר להגיד גם על חבד.
יש הבדל בין בית ע"ז למבנים כאלוימ''ל

האיסור להיכנס לבית עבודה זרה הוא משום איסור הנאה מתשמישי ע"ז, ולכן האיסור חל גם על בתי התפלה של השומרונים - שחז"ל אמרו שחזרו להיות כעובדי ע"ז אחרי שנתגלתה דמות יונה במקדש שלהם.

לגבי בתי מינות נאמר במשלי "הַרְחֵק מֵעָלֶיהָ דַרְכֶּךָ וְאַל תִּקְרַב אֶל פֶּתַח בֵּיתָהּ".

ובפרקי דר' אליעזר "איזהו סייג שעשו כתובים לדבריהם הרי הוא אומר הרחק מעליה דרכך ואל תקרב אל פתח ביתה (משלי ה' ח') הרחק מעליה דרכך זו מינות שאומרים לו לאדם אל תלך בין המינים ואל תכנס לשם שמא תכשל בם ואם אמר בטוח אני בעצמי שאע"פ שאני נכנס לשם איני נכשל בם. שמא תאמר שומע אני את דבריהם וחוזר בי תלמוד לומר כל באיה לא ישובון ולא ישיגו ארחות חיים (שם ב' י"ט): כתיב טבחה טבחה מסכה יינה אף ערכה שלחנה (שם ט' ב') אלו רשעים שבזמן שאדם נכנס ביניהם מאכילין אותו ומשקין אותו ומלבישין אותו ומכסין אותו ונותנין לו ממון הרבה כיון שהיה כאחד מהם כל אחד ואחד מכיר את שלו ונוטלו ועליהם נאמר עד יפלח חץ כבדו כמהר צפור אל פח ולא ידע כי בנפשו הוא (שם ז' כ"ג)".

וכל זה בהתייחס לדבריך בלבד ובלי להתייחס לתוכן ההודעה הפותחת כי לא קראתי אותה.

רפורמי היית ורפורמי נשארת.חוף השנהב

וההלכה שלך נקבעת ע"פ מה שבא לך - לא ע"פ ההלכה.

זאת בשונה ממי שעושה מה שבא לו, גם אם הוא חובש כיפה, אבל לא משלה את 

עצמו שהוא שומר מצוות בשלמות.

כך שלא חידשת כלום.

קו ישיר מחבר בין התפיסות ההזויות שלך בנושא ארץ ישראל והמדינה

לבין אלו בנושאי הרפורמים, הקונסרבטיבים, וכו'.

תודה על האבחון ימ''ל

רק מסקרנות:
"ההלכה שלך וכו'" - איזו הלכה הזכרתי?

"קו ישיר וכו'" - איפה הזכרתי את הרפורמים או הקונסרבטיבים?

"טרילילי טרללה"
הוא כנראה לא התכוון לשרשר אליך, אבל כל ישראל ערבים זה לזה.אדם כל שהוא

אז אתה בעצם אומר שאני לא רק רפורמי אלא רפורמי ערבי? ימ''ל

נראה לי שהוא דווקא כן התכוון לשרשר אליי, רק שלא הבנת במה זכיתי ובאיזה הקשר? חושב

דיברתי לדי"מחוף השנהב
תודה, כבר לא עקבתי אחרי השרשור הזה...צריך עיון
לא שלגביו ההתבטאות כן בסדר, אבל ההתנצלות מתקבלת... ימ''ל
לא צריך להתרגש מיונתןדי"מ
נחמדות זה דבר חשוב,הולם במיוחד
היא לא פרמטר לאמת בשום יקום (מבין אלה המוכרים לי)

בנוגע לבהלה מהדברים הנ''ל, אתה צודק שהיא מוגזמת לחלוטין ובאופן קיצוני, אנחנו גם מפסידים בגלל זה דברים יפים.
(לא נראה לי כזה מופרך שבת תשמח בהנחת תפילין על אף היותי דוסית קונבנציונלית לחלוטין)
כדי לא להסכים (ואפילוכדי להתנגד חריפות) לא צריך לשחוט כל דבר שיש לו קשר כלשהו, זה אפילו די מגחיך אותנו, אם להודות על האמת.
לא אמרתי שזה אמת. איפה לעזעזאל ראיתם משהו כזה?די"מ
לא אמרתי שאמרת שזה אמת. איפה לעזאזל וכוהולם במיוחד
הדגשת כמה הם מיוחדים (ונחמדים) באופן חיובי, לטובתם ולזכותם.
גם אם זה גורם להבין שהם לא היצורים המפלצתיים שכנראה מצטיירים בעיני צברים מקובעים שכמונו, זה לא מעיד שום דבר בנוגע לצדקת דרכם.
*ולא אמרתי שאמרת שזה כן*
הציונות הדתית לא שוחטת רפורמים אלא להיפךחוף השנהב
בית הלל ודומיהם הופכים את הציונות הדתית לקרובה יותר ויותר לקונסרבטיבים, ע"ע מניינים שוויוניים ועוד ועוד.
לא מצאתי בזה אמת. אישית, כל הדיונים הפוסט-מודרניסטים האלהמוטיבציה

עושים לי בחילה...

זה יפה שהם נחמדים ומסבירים פנים וכו'. אני רואה את זה גם בבתי כנסת אורתודוכסים (קהילתיים) שיש התעניינות אישית בכל מתפלל ובכל זאת אני לא חושבת שזה פרמטר לאמת.

הפדלחושיות לקחו את זה רחוק מדי (כרגיל?) ומה שכתבת על בר אילן לא מדויק בעליל.

כתבת ארוך והזמן קצר, אז זהו בינתיים.

לא אמרתי שזה אמת.די"מ
הבאתי את החוויות שהיו לי שם.
אם קראת את הכל היית שמה לב שבאותו פוסט אני מספר עלצאוצה חוויה בבית כנסת אורתודוקסי.
קראתי הכל, איך קוראים לאורתודוקסי?מוטיבציה

אולי אני לא מכירה בשם.

לא הבנתי מה השאלה כאן..נולאית
בס"ד

אז היה לך נחמד במקום, בקהילה, שאני משערת, שרוב ניקי הפורום הפעילים כיום מתנגדים אליה,
אז מה רצונך להגיד בזה?
שהם נחמדים? בסדר,
שהיה לך נוח שם? בסדר

אבל איך זה מתקשר בין הרפורמים לקונסרבטיבים?
מה הטענה שלך בעצם, בגלל שהם נחמדים אז הם בסדר? בגלל שהם בני אדם עם מידות טובות אז הם בסדר?

זאת הטענה שלך?
כי אם כן...
גם הרבה נוצרים *דתיים* הם אנשים נחמדים, ואני בטוחה שיש איזה שייח' מוסלמי שהוא דווקא נחמד ומטפח את הקהילה שלו, ולהבדיל יש גם המון המון המון המון המון חילונים שהם אנשים טובים ונחמדים ומכבדים
שלא לדבר על שמאלנים, שאם מורידים לרגע את השמאל-ימין, הם אנשים נהדרים,

זה בעיקרון הטענה היחידה שהועלתה כאן,
הקונסרבטיבים הם אנשים נחמדים ונעימים, לכן הם לא כמו הרפורמים
(באמת? אני די בטוחה שיש די הרבה רפורמים נחמדים)
סיפרתי חווית וחלקתי הגיגים.די"מ
אבל הטענה היחידה שכן יש בפוסט שזה שהדת היא חלק מהפוליטיקה רק מזיק לדת
אתה יכול להסביר יותר? איך היא חלק מפוליטיקה? במה זה מתבטא?מוטיבציה

הכל בארץ מתקשר לפוליטיקהדי"מ
קחי את המקרה של בר אילן, אם היא לא הייתה מקבלת שקל מהמדינה היא הייתה יכולה לעשות מה שבא לה.

זה כבר עניין של גישה כלכלית, קפיטליזם והפרטה.מוטיבציה
בכלל לא עניין של דת. זה משפיע על כל תחומי החיים במדינה.
בדיוק.די"מ
ההפרטה תעשה רק טוב לדת.
לדעתי לא.מוטיבציה
עובדתית אנשים יותר מצוות שאף אחד לא מחייב אותםדי"מ
והעירוב של הפוליטיקה והדת יוצר שנאה לדת.

בארה"ב לא תראי כל כל הרבה שנאה לחרדים/דתיים.
בגלל ההפרדה אתה לא רואה..מושיקו

אבל כל ניסיון של הצגת הדת בפומבי יש התנגדות.

האם זה שנאה או ???

יש יותר חסרונות מאשר מעלות בשיטה הזו והמצב בארה"ב דווקא יוכיח את זה

לא מסכים.די"מ
איפה את רואה את זה שהמצב בארה"ב מוכיח את זה?
הם חיים את הכלל תהיה יהודי בביתך ואדם בצאתךמושיקו

ובפועל זה גורם להתבייש ביהדות.

דבר שגורם למתנדנדים ליפול יותרבקלות

לא נכון ולא קשורדי"מ
הם מיעוט זעום מכלל אוכלסיית ארה"בשואף לאוראחרונה

א.הם מיעוט זעום כך שמבחינה מעשית לא באים איתם במגע המוני והדבר מונע חיכוך.

ב.אין מלחמה על צביון הרחוב והמדינה.

ג.הם מוערבים בצורה חסרת הבחנה באוכלוסיה הנכרית,והמדינה בעלת צביון לא יהודי,דבר שלא מעלה בכלל שאלות על הנהגות ציבוריות ויהדות.

אז לא ראית שנאה (אני לא בטוח באבחנה שלך,משום שהקבוצות בנויות בצורה שיש מנהגים (שאולי אצלם תראה יותר שנאה,גם כן המושג מנהיגים לא מי יודע מה מתאים מכיוון שאין לחברי הקהילה שום מחוייבות אליהם) וישנם אנשים שבאים להנות מערב של Culture כביכול,את האחרונים לא מעניין דבר מלבד הספקטרום האישי בעניין ואיך זה נוגע אליהם.הם גם בכלל לא מחוייבים בשום צורה למנהגי הקבוצה ולדוברים שתיארת,בעיניהם זה כמו "מנחה התוכנית",אז ברור שאין כאן בכלל מגמה.

אין כל רווח מזה,הרי הם לא יראי שמיים ולא שומרי מצוות,ראית דבר חיובי ? (ואני סמוך ובטוח שיש גם קהילות כאלו שהם שומרי מצוות) בסדר,אבל להגיד מלכתחילה שאתה לא רואה בעיה להיות שם צורם בעיני,מכיוון שכל המפגן הזה שהם מכנים בשם תפילה וכיוצא בזה ,הוא דריסה (במקרה הטוב,של בורות נרחבת) של ההלכה וביזוי שלה.זה צריך לעורר סלידה 

הדת היהודית היא חלק מהפוליטיקה, ומה רע בכך?נולאית
בס"ד

להיפך, 'הדת' היהודית היא לא רק טקסים בסדר קבוע, אלא תורת חיים שנוגעת לכל תחומי החיים ומשפיעה עליהם, אי אפשר להגיד, אוקי תעשו את הטקסים שלכם וזהו.
היהדות זאת תורה- תורת של חיים, דרך חיים.
ודרך חיים זאת השקפה והתנהגות והתנהלות, להפריד את הדת מהמדינה זה להגיד שהיהדות זאת אוסף של טקסים ותו לא.
להפריד את הדת מהמדינה זה להפוך את היהדות מדרך של חיים, מהשקפה, מקהילה, מעם, לקבוצת אנשים שעושים טקסים.

אז כן, מתחלחלים כשאישה אומרת קדיש כי זה נוגד, לא רק את הערכים של 'הדת' אלא גם את הערכים של החברה,
וכן, מתחלחלים מהקונסברטיבים כי הם אולי לא רפורמים, אבל הם הצעד שלפני הרפורמים.
וכן אני יותר מעדיפה נוצרים מאשר רפורמים וקונסרבטיבים, כי לפחות עם הנוצרים ידוע שזה לא יהדות, ואילו הקונסרבטיבים והרפורמים מנסים בכל כוחם לשכנע אנשים שמה שיש להם זאת היהדות.

תורת הרפורמים היא תורת אדם, לא תורת אלוקים,
-אמממ, אה לא הולך לי טוב בעין נוריד את המצווה הזאת, אוי! תראו איזה יופי! אז קדימה נטסיף את המצווה הזאת!

לעומת היהדות האורתודוכסית, שהאנשים "שקובעים" הם אנשים גדולים ובעלי ידע עצום בתורה וחכמים, ומתוך התורה ומתוך הלכות קודמות ומתוך הבנה של מה זה כל מצווה ולמה היא נקבעה, פוסקים פסיקות, ולא מעצמם או ממה 'שבא להם טוב בעין', אלא מהתורה עצמה.

אוףנקודה טובה
אני לא יודעת. משהו פה מחרפן אותי ברמות.

א. נחמד שנהנת ומושלם שסוף סוף אתה חוזר.

ב. יש משהו מאוד מכיל וחמים ועטוף יפה במה שאתה כותב ואומר ומשהו מסוים מרגיש לי ככ לא נכון (כולל כל התגובות שנכתבו פה, לא ידעתי איפה להגיב) ומוטעה שזה מחרפן לי את כל העצבים במוח.
ארר. הלוואי והייתי מצליחה לעלות על זה.

אני צריכה את בעלי שיעזור לי

ברוך שובך
כשאני רואה את הסגירות המשתפרצת (אני מידע לזה שזה אבסורדי)די"מ
מכל חברי החרד"לים זה רק מחזק אצלי את ההבנה שאני צודק..
איזה כיף!נקודה טובה
תוך שניה סידרת לי את המחשבות וידעת מה מפריע לי! למה חיכיתי עד עכשיו?

אני מתה על זה שיודעים מה אני חושבת

אגב, אם כבר כתבת את זה. בארץ היית עושה כזה דבר והיית פתוח לזרמים אחרים או שזה כישרון שיש רק בחו"ל?
גם בארץדי"מ
ומה יגרום לך לחשוב שאתה לא צודק?ה-מיוחד
אם כולם היו מצדיקים אותך?
אם ישכנעו אותי שאני טועהדי"מ
לא אם רק יזדעזעו וינתקו איתי קשר
לא הבנתי מה המילה שרשמת אחרי סגירותשואף לאור

אבל אני לא מעלה על הדעת איך "סגירות" באשר היא מחזקת אצלך הבנה שאתה הוא זה שצודק,איזה קשר יש בין הדברים ?

יהודי שומר מצוות צריך לעצב את ההסתכלות והעמדות שלו לפי דין התורה,סגירות הוא מושג סובייקטיבי ומערבי שאינו מקביל למילה אטימות.

כולם סגורים ביחס לדברים מסויימים,ככל שהעמדות והערכים ברורים יותר כך בנוגע ליותר דברים,במילים אחרות סגירות יכולה לתאר גם התוויית דרך ברורה,דבר שהוא מוקצה בחברה המערבית, שים לב לביטוי הזה.

כשאדם לא מסוגל לדון בצורה ענייניתדי"מ
ובעיקר מזדעזע איך השן ירחם העזתי ללכת לבית כנסת קונסרבטיבי ומשווה בצורה דמגוגית לנצרות
אני לא יודע איזה השוואה הוא עשהשואף לאור

אבל זה לא צריך לחזק אצלך את ההבנה שאתה דווקא צודק

גם בכנסיה מאוד נחמדה-מיוחד
בארץ הקונסרבטיבים מחופשים לדתיים לאומייםיזהר

אפשר למצוא אותם בקולך, בית מורשה, קהילת רמב"ן, נאמני תורה ועבודה, הקיבוץ הדתי ועוד. הפוליטיקה לא מבטלת את המציאות, אלא רק גורמת לה להתחבא תחת הגדרות אחרות.

על פי מה אתה מגדיר קונסרבטיבים?ענבל
בס"ד

אנשים שלא מסכימים איתך?
ברכותיי. רוב הארץ קונסרבטיבית.

אם אדם לא מגדיר את עצמו קונסרבטיבי אני ממש לא מבינה מי שמך להצמיד לו הגדרה כזו.
ההגדרה שלו קולעת. ומותר לכל אחד להגדיר את מי שהוא רוצהחוף השנהב
אם בן אנוש מגדיר עצמו ככלב הוא נשאר בן אדם,
ואם קונסרביטיבי קורא לעצמו 'דתי לאומי' הוא נשאר
קונסרבטיבי.
יש הבדלים בין בני לאו לקונסרבטיבים, אבל אלו הבדלים יחסית זניחים ולא משמעותיים, שקטנים
בהרבה מאשר ההבדלים בינו לבין עולם ההלכה הרבני למשל.
ההבדל בין אלו שהזכרתי לקונסרבטיביים הרשמייםיזהר

הוא רק במינון. מבחינת העקרונות אין שום הבדל.

גם ההבדל בין החרדים חקונסרבטיבים הוא במינוןדי"מ
מכירת חמץ, היתר עסקא
אצל הדת"ל זה גם היתר מכירה
שטויות. יש הבדל עצום.יזהר

ודווקא בתור אחד שלגמרי מסכים איתך שהשלישיה הזאת לא מחזיקה מים כלל.

ההבדל המהותי הוא במגמה ובדרך הפסיקה. בעומק יותר קיימת השאלה האם אתה מקבל את התורה וחז"ל כסמכות למוסר וכמורה דרך בכל התנהלות החיים, או שהסמכות המוסרית זה התרבות האוניברסאלית, והתורה וחז"ל זה מכלול של מכשולים שצריך לפתור בדרכים יצירתיות.

אני מזכיר לך שבשלושת הדברים הללו, רוב מוחלט של המיקלים בהם רואים בזה דיעבד וקוראים להימנע כשאפשר (מכירת חמץ - בחמץ גמור, היתר עיסקא - בהלוואות לצריכה פרטית שוטפת). וגם המיקלים בהיתר מכירה הרואים בו פיתרון לכתחילי - זה על גבי הדרבנן, ועל פני החלופות האחרות.

מסכים איתך בגדול.די"מ
אבל בגלל זה אני לא רואה בהם מחוץ למחנה.

אגב גם אצל הקונסרבטיבים לא כל דבר שמתירים הוא לכתחילה.
מבחינתי הגישה הזאת למוסר היא קריטית ביותר.יזהר

משם הכל מתחיל. לא מקבלים את סמכות חז"ל בצורה שלמה, מקבלים מוסר מהגויים, ופתאום מתחילים לצוץ כל מיני "אי נוחויות" ו"בעיות שצריך לפתור" בהלכה. ואם יש בעיות - אז צריך לפתור אותן, ומתחילים להתפתל ולחדש חידושים מפליגים בהסתמכות על אוקימתות דחוקות ודעות יחיד דחויות מההלכה. כאמור יש מינונים שונים. אצל הרב מיכאל אברהם זה דק יחסית, אבל הרב שרלו יותר בולט, אצל הרב בני לאו, ד"ר רוזנק ופרופ' שנרב עוד יותר, ואצל הקונסרבטיביים הרשמיים עוד יותר (כי הם לא צריכים את ההסוואות והלגיטימציה). דוק ותשכח, תאמין לי.

זו בדיוק הבעיה, שאין לנו סנהדרין, וההלכה בכלל לא ברורה ומוחלטת. וממילא אם אתה סודק את מקור הסמכות אפילו קצת - קצרה הדרך החוצה לגמרי. לכן במידה מסויימת עדיף להחמיר בעניין גבולות הלגיטימציה. גם אם לא ביציאה בריש גלי, לפחות לעצמך.

זכריםמחפש שם

כשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים? 

ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?

לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה

ואולי גם מהצד שלה חודרני

מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...

אז מתעניין

הבן שלי לא מסתכל בעיינים של בנותפשוט אני..

הוא בוהה בנקודות אקראיות באוויר בזמן שהוא מדבר עם בנות.

והוא עושה את אותו הדבר גם כשהוא מדבר עם בנים.

לפחות במקרה שלו זה משתלם, אני מקבל קצבת נכות בגלל האוטיזם שלו...

אבל מה התירוץ שלך?

😒מחפש שם
אז כתבתי שכל עוד מדובר במשהי רנדומלית ולא משהי שיכולה להיות אשתי, זה מרגיש לי אנטימי מדי, אני חושב שזה גם נושא שנידון בהלכה ואולי לזה הכוונה...
אולי הכוונהמחפש שם
שבשביל להסתכל בעיניים צריך את ההקשר המתאים, סתם ככה מבט כזה בין גבר לאישה מרגיש לי לא צנוע, במובן הפנימי.
לדעתי זה בדיוק להפךפשוט אני..
לדבר עם אשה ולא להסתכל על עיניה, זה להגיד ''את לא בת אדם אלא אובייקט מיני, אם אסתכל עלייך יהיו לי הרהורי עבירה''
לא מסכיםמחפש שם

אני מגיע ממקום הפוך, יש משהו במבט לעיניים שחודר פנימה ומתוך הכבוד העמוק למי שמולי לא מרגיש בנוח להסתכל ככה סתם. הוא שייך לה.

בעיני יש בטענה שלך חוסר כבוד, אתה הופך מרחב עדין ועמוק לסתמי בטענות של חוסר כבוד.

לא נוח לי עם מבט ממושך לתוך העינייםהרמוניה

אף אחת מההתנהגויות הקיצוניות לא טובה 

לא להמנע מקשר עין, ולא לנעוץ מבט

וסתם ככה לרגע מבט לעיניים?מחפש שם
כי יש קשק עין שברור לי שכן, השאלה שלי היא ממש למבט בעיניים, גם קצר
קצרצר זה בסדררקאני

זה גם מאוד תלוי סיטואציה

כשהמרצה שלי מסביר לי משהו אני יכולה להסתכל לו בעיניים גם חצי שעה 

כי הוא מסביר ואני מקשיבה

אם אין סיבה אז לאהרמוניה

מבט עמוק בעיניים זה אכן דבר אישי

כמו שאמרת יש הבדל בין קשר עין לצורך להבין אחד את השני, לבין מבט שהוא כאילו מעבר...

מבטים מהסוג הזה יגרמו לי להסיט מבט ולמבוכה מול אותו אדם

ברורפ.א.
איך אתה היית מרגיש אם מי שמדבר איתך מסתכל לצדדים, משפיל עיניים?
אני מרגישמחפש שם

שיש הבדל בין קשר שברור שכן למבט בעיניים.

לא ככה?

אני חי בחברה מעורבת, אנחנו לא דוסים, הייתי שניםפ.א.

בתנועת בני עקיבא, שהיא תנועת נוער מעורבת, למדתי באוניברסיטה, כיום נמצא ביום יום בחברה מעורבת, ופועל  

יוצא מאורח חיים כזה שאין הבדל בהתנהלות היומיומית מבחינת ניהול שיחות ודיבורים, מול גברים ומול נשים.  

בתור אישהרקאני

אני לא אוהבת להסתכל ישירות בעיניים של גבר

שהוא לא בעלי/ אבא שלי/ אח שלי

גם גיסים שלי אין לי בעיה

אבל גברים זרים אם יוצא לי להיפגש במבט זה כזה לשניה ומסיטה את המבט

לי מרגיש מוזרoo

שמישהו מדבר בלי להסתכל עלי

בכללי זה סוג של באג בתקשורת

ויש את ההקשר הדתי

(שאותי ספציפית קצת דוחה

רוב השכנים/ הגברים פה בשכונה לא מסתכלים עלי

מתעלמים

אבל אם הם דופקים בדלת וצריכים משהו

פתאום הם יכולים להסתכל וגם לבקש

חוץ משכן אחד נורמלי

שאומר בוקר טוב ומיישר מבט)

אני כמובן בכל שיח עם בנאדם מסתכלת ישירות בעיניים

זה מבחינתי הרבה מהשיחה

השיח הלא מילולי 

דווקא לירקאני

היה מפריע אם שכן היה מסתכל לי כל בוקר בעיניים ואומר בוקר טוב

זה טוב לי שאין תקשורת ביני לבין השכנים הגברים מעבר לטכני

מבט נורמלי מדי פעםריבוזום
כמו שיחה רגילה בערך. גם כשאתה מדבר עם חבר אתה לא מסתכל לו בעיניים כל הזמן. בעצם, אולי במינון קצת נמוך יותר באמת. אבל לא בכלל לא, כי זה בולט, מוזר ומרגיש קצת מעליב (זה מה שאני עושה לדעתי, מהצד ההפוך)
השנקל שליאנונימי 14אחרונה

יש כאלו בלי קשר להלכה שנבוכים להסתכל במשך זמן בעיניים, לפעמים גם של בני אותו המין.

ניכר מהתגובות שזה מקתנה מאדם לאדם.

ההלכה היא כמובן דבר נפלא, אבל לענד - אין לי ספק שיש בה גם לא מעט קשיים ומורכבות שהנידון זה אחד מהם..

יש פה עוד מישהו ש...?מפחד מאוד!

יש לו חלומות שלא הגשים כי השם לא מסכים, אבל עמוק בפנים פועם הגעגוע אליהם בלי להרפות?

יש פה עוד מישהו שמסתכל על האנשים שהכל מותר להם ואומר: גם אני רוצה אבל לא יכול. אבל בפנים לעולם לא השלמתי עם זה שאיני יכול?

חלומות שה' לא מסכים?אני:)))))
מי זה האנשיםרקאני

שהכל מותר להם?

אין אנשים שהכל מותר להם...הסטורי
וגם מי שלא מקבל את הגבולות שכלשונך: "השם לא מסכים", יש לו איזשהם גבולות ערכיים/מצפוניים/חוקיים או פשוט מציאותיים - כמה שינסה לנופף בידיים ולעוף, הוא לא יצליח, כמה שינסה להכניס פיל בקוף של מחט - לא יצליח.

אגב, מציאות בלי גבולות בכלל - היא מציאות מאוד אבודה. יש היום שיטת חינוך (או יותר מדוייק: חוסר חינוך) שמנסים שילד לא ישמע אף פעם 'לא', אף פעם לא ידברו אליו בתקיפות, אף פעם לא יציבו גבול. אז מאבטחים את כל השקעים בבית, נועלים את האסלה וכו'. והנה מתברר שילדים שגדלו כך, אינם יותר בריאים בנפשם - אלא פשוט לא מסוגלים להתנהל בעולם.

אחרי שמקבלים שהמציאות היא כזו שבה "בוקר ויודע ד' - גבולות חלק הקב"ה בעולמו..." (רש"י פרשת קורח), יש הזדמנות להעמיק בהבנה למה דבר ד' הוא "לטוב לנו לחיותנו כל הימים".

הכל מותר לכולם במידה שווה, מותר לך לעשות מה שבא לךצדיק יסוד עלום
אתה לא באמת דתי והם לא באמת חילונים. כל היהודים חייבים במצוות, וחילוני שעובר על מצוות ה' נדפק בדיוק כמו אדם דתי.
מצ"ב שיר של אדם שמותר לו הכלצדיק יסוד עלום
הייתי פעם כזה "שהכל מותר לו"מבקש אמונה

זה סתם אשליה שהגשמת החלום שלך תשמח אותך...  זה לא קורה אף פעם.

כשמגיעים לשם לא מרגישים וואו כמו שדמיינת, חוזרים למציאות עצובים ומחפשים חלום חדש... זה לופ של ריקנות שלא נגמר.

אם נשארו "חלומות"? כן, אבל הבנתי שזה סתם חרטא.. לא צריך לשתות את כל הים כדי להבין שהוא מלוח

תסמוך על הקב"ה שיש סיבה טובה שהוא לא מסכים לך.

מבקש אמונה אתה יכול להסביר יותר?מפחד מאוד!
אם אוכל.. מה בדיוק להסביר? תמקד אותימבקש אמונה
בוא לשיחה אישיתמפחד מאוד!
לא חושד ספציפית באף אחד, אבל מציע להיזהר מאודהסטורי
משיחה אישית על נושאים מורכבים ובמיוחד על נושאים שהצנעה יפה להם.

אנחנו רוצים להניח שכולם רוצים רק טוב, אבל היו כבר מקרים גם כאן בפורום וגם בכלל בעולם.

נכון, אבל כל מקרה לגופו.מפחד מאוד!
ועוד משהו: לפני שאתה חושד - תכבד ואז תחשודמפחד מאוד!

אל תיתן שפכטל בלי מילה טובה לפני זה. כי אתה גם לא יודע מי אני, נכון??

וגם שתינו גברים. בחיים לא היית פותח נושא כזה עםמפחד מאוד!

מי שלא גבר

תכל'ס, במקום לחשוד, תנסה אולי לעזורמפחד מאוד!
כתבתי שאני לא חושד ספציפית באף אחדהסטורי
אני באמת לא חושד ספציפית בך, כתבתי את זה לשניכם והייתי כותב זאת לכל מי שמציע שיח בפרטי על נושאים מורכבים.

זה ששניכם גברים לא עוזר. גם גברים ניצלו ניקים בכל מיני צורות.

אוקיי. תודה. מרגיש שזה באהבהמפחד מאוד!
הערה חשובהארץ השוקולד

נכון לכולם בין אם ניק מוכר או לא,

וגם לא בהכרח מי שמציג את עצמו כגבר הוא גבר והפוך. (רוב האנשים בסדר ורוב ההצגות בסדר, אבל זהירות מומלצת תמיד)

ספרא, פרשת קדושים, פרשה י'פצל"פ
לא יאמר אדם אי איפשי (אין רצוני) ללבוש שעטנז, אי אפשי לאכול בשר חזיר, אי איפשי לבוא על הערווה, אבל (יאמר) איפשי ומה אעשה ואבי שבשמיים גזר עליי כך.
מה שבטוחמחפש שםאחרונה

שה' לא רוצה שתרגיש ככה.

אתה צריך לברר על מה יושבים הרגשות הקשים האלה, לפעמים אנחנו בטוחים ואוחזים בסיבה מסויימת לכאבים שלנו בזמן שהסיבה היא בכלל אחרת.

התורה והאמונה כשלעצמם הם שיא החופש החיבור והשמחה, כנראה שמשהו במפגש שלך איתם נעשה בצורה לא נכונה, שלא מתאימה למהלך הנפש שלך.

התיקון הוא להסכים להפגש עם הפחדים והמקומות הקשים והכואבים שלך ולעבור בהם תהליך של ריפוי. ואולי בדרך גם תתן לעצמך לפרוץ גבולות שגדלת איתם כחלק מהתהליך, אבל התיקון הוא במפגש שלך עם עצמך. לא במעשים מסויימים או בחוץ.

מי מכיר את חיה הרצברג?מפחד מאוד!

מכירים.ות?

יצא לירקאני

לפגוש אותה כמה פעמים

ולקרוא את הספרים שלה

לא נשמע שאת דלוקה עליה..מפחד מאוד!
נהניתי מאוד מהספריםרקאני

וגם במציאות היא אישה חכמה מאוד

מה הכוונה דלוקה?

למה היא צריכה להיות דלוקה עליה?!יעל מהדרום
לק"י

זה משפט מאוד מוזר. במחילה מכבודך.

ואני אוהבת את הספרים שלה.

מתנצל שזה היה נשמע..מפחד מאוד!

אבל בואו תדונו לכף זכות. אתם כנראה לא מכירים את הדמות הזו, אבל אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה.

מוזמנים לנסות.

פשוט התפלאתי..מפחד מאוד!

איפה האנרגיות? האור בעיניים? התקווה שמשפריצה על המקלדת כשמדברים על הספרים ועל הגילוי של חיה הרצברג..

הייתם נשמעים לי אדישים מידי.

ניסיתי להבין: אולי רק צעדתם ליד האור, אבל פנימה - לא זכיתם להיכנס?

אני לא נוהגת להתנסחרקאני

במילים מתלהבות בדרך כלל

אישה חכמה מאוד

אני חולקת עליה בחלק מהדברים

אבל בחלק אחר אני בהחלט לוקחת ולומדת

מתייחס לשתי ההודעות ביחדהסטורי

לחיה הרצבגר יש ספרים באמת טובים. ספר טוב באמת יכול לעזור לאנשים לעבור תהליכים.

ההגדרה שכתבת : "אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה."

נכונה שבעתיים על סופר אחר, שהיה פעיל מאוד במשך קרוב לשלושה עשורים במגזר החרדי וגם בציבור הדתי לאומי, קראו בשריקה את ספריו ורבים יכולים להגיד שספריו עזרו להם לגלות דברים.  את הסוף אנחנו יודעים...

חלילה איני חושד בחיה הרצברג בשום דבר כזה. אבל, כן ממליץ מאוד לא לעבור את הקו הדק, שבין הערכה לסופר/זמר/מרצה/מורה/כוכב משהו/אחר - לבין הערצה שעלולה לטשטש גבולות בריאים. זה נכון על כל דמות ונכון שבעתיים, דווקא על דמות שגורמת לאדם לעבור תהליכים רגשיים.

אפילו על תלמיד חכם, שכן מופיעים במקורותינו ביטויים של 'דביקות' ו'התבטלות' - צריך זהירות.

אין בעיה אם יש אור בעינים, כל עוד נשאר מאחוריהם שכל ביקורתי...

מסכימה ממשרקאני
הבנתי. אני בהחלט נהנית מהספרים שלהיעל מהדרום
לק"י

אבל אני לא הטיפוס המתלהב, שיקפוץ עליה ברוב התרגשות או משהו😅

לאיזה דמות הכי התחברתם בצומת הדרורים?מפחד מאוד!

זה עורר בכם געגוע לשבת על איזה סלע ולספר ליוחאי את מה שעובר עליכם, או שלא כל כך נכנסתם לאווירה ולסיפור?

בגדול-ruthiאחרונה
כנראה שאני יוחאי😜 
מקומות לטיול/ מעיינותאשר ברא

שאפשר להגיע אליהם בקלות בתחב"צ באזור ירושלים..

ולא ליפתא🙈

עין חמד. מניחה שיש מים בתקופה הזאתיעל מהדרום
לק"י

זה לא מעיין רציני, אבל מקום מוצל ונעים עם זרימה של מים. 

יש המוןמפחד מאוד!

סטף

עין לימון

מול עין חמד יש מעיין חמוד מאוד. זה מצד ימין של הכביש אם באים מירושלים

אם צריך עוד פרטים בשמחה

אשמח לפרטים על המעיין מול עין חמדארץ השוקולד
לא מכיר
עוד פרטיםמפחד מאוד!

נכנסים לבית נקופה נדמה לי [המושב מעל מחלף חמד] הולכים ישר עד סוף היישוב עוברים את השער הולכים קצת בשביל ומגיעים.

תודהארץ השוקולד
כמה זמן הליכה מהמחלף?
הארה- כשאתה רוצה להגיב להודעה מסויימתיעל מהדרום

לק"י

אתה נכנס אליה, ולוחץ על כפתור תגובה.

(פשוט הגבת לי כמה פעמים בטעות).

שביל המעיינותארץ השוקולד

קו 150 לעמינדב (נראה לי שאני זוכר את מספר הקו) מגיע כמה דקות הליכה מתחילת המסלול ויש אוטובוס או רכבת קלה להדסה עין כרם.

אני חושב שיש גם מים בעין חנדק.

עין לבן הוא כרבע שעה-חצי שעה הליכה מהחניון של הגן החיות התנכי.

שביל הדסה באזור היער ליד עין כרם, מניח שזה נגיש גם בקלות, לא זוכר מאיפה בדיוק נכנסים.

טיול בסגנון אחר יכול להיות על חומות העיר העתיקה וזה גם קל להגיע בתחבורה ציבורית.

אפשר גם להסתובב ביער ירושלים מתוך קרית יובל.

אם יוצאים מירושלים יש את נחל חלילים (המים במעיין שם לא באמת ראויים לכניסה אבל הטיול יפה) שמתחיל מתוך מבשרת, לדעתי בערך 20 דקות הליכה מקניון הראל ואולי יש תחנה קרובה יותר.

האזור ליד מטע מאוד יפה אבל זה הליכה מהתחנה בכניסה למטע (עין גרס, עין מטע - הם בכיוונים שונים).

אזור בר גיורא, ח'ירבת עיתאב ועין חוד, אזור ממש יפה, מניח שיש אוטובוסים לא רחוקים משם.

הסטף נגיש בתחבורה ציבורית, עם מלא מדרגות.

עמק המעיינות פנטסטי אבלמפחד מאוד!

יש הרבה מאוד אנשים בחופש. לא תמיד זה מתאים האווירה.

אבל יש הרבה בריכות [לפחות חמש] כך שתמיד אפשר למצוא משהו יותר מתאים

תודה על כל ההמלצות!אשר בראאחרונה
תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
צודקארץ השוקולד
אמירה שגויה שלי
מאוכזב קשות מאתרוג!!!מחפש אהבה

כתבתי פה על זה כבר, אבל מסתבר שאתרוג לא גומר להפתיע לרעה!!!

מה אתם אומרים על זה שבאופן קבוע אחרי שאני לא משתמש כמה שעות במחשב, אני יכול לפתוח אותו ולהיכנס לאיזה ערוץ שאני רוצה ביוטיוב כולל פורנו???

ואני עוד במסלול הכי חסום!!!

פנית למוקד שירות לקוחות?נקדימון
זה נשמע כמו תקלה טכנית. מעולם לא קרה לי דבר כזה ברימון. ייתכן ויש לך תקלה מקומית.
למה לא רימון?זיויק
לנו יש אתרוג, וזה מעולם לא קרה...מתואמת
יכול להיות שהרשת שלך מתנתקת והמחשב מתחבר לרשת אחרת בסביבה, שבה אין חסימה?
מאד סביר להניח שזו הסיבה ^^שושיאדיתאחרונה

כנראה אתה פשוט גולש על רשת לא חסומה.

לכן חשוב לשים חסימה על המכשיר עצמו, כי אחרת זה מאבד את התועלת.

פתית שלג

מוזר מאוד, גם לי לא קרה מעולם.

לגבי יוטיוב- דוקא זכור לי שהם לא מאפשרים תכניים בוטים (כמובן מה שלשיטתם מוגדר ככה😏)

אלימות בזוגיותנחלת

"הכל סיפור של פיקסלים" תמר.

ספר חובה לדעתי. במיוחד עבור נשים שתקועות במצב כזה,

ומבולבלות ממלכודת הדבש הזו. וכן עבור נערות בשידוכים.

ספר קשה מאוד, למרות שבראיון עם הסופרת, היא אומרת

שהרבה הרבה ריככה...

כל כך מצליחה להעביר את הנושא. ממש לתוך הלב.

מאוד ממליצה.

יש ראיון איתה באחת החוברות של "המקום".

בפורום הזה לא מדברים על זוגיותפשוט אני..אחרונה
אפשר לכתוב על זוגיות בפורומים אחרים, כמו נשואים טריים, לקראת נישואין, הריון ולידה 
תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אולי יעניין אותך