הכשרת שיריםתקוות עולמים

חשבתי על כך, ומן הראוי שגם הדתיים יזכו להנות מהטרנדים והלהיטים החילוניים. מה גם, בטוח מסתובבים להם אנשים שיש להם רגשות אשם שהם נהנים לצרוך את הדברים האלה בסתר. לכן, בשרשור הזה יהיו שירים שהם פרפרזה גלאט למיטב הדברים שמטמטמים את הנוער ומוליכים אותו לאבדון. המוטיב כמובן, הוא זוגיות ונישואין.

שיר ראשון: המקור הוא 'בא לה לרקוד'. רקע: שיר קצבי עם ניבולי פה והערות סקסיסטיות, שעושה סיבוב על תרבות אמריקאית, שפונה לפלח השוק של גילאי 8 עד 12 וחצי. ועכשיו, הגרסה הכשרה!

זה סיפור על איזשהי  מישהי שכולם קוראים לה דוסה,
כי היא שיננה את כל המשניות,
זו עדיין לא העת ואני לא רוצה לדחוק את השעה,
אך איך אפשר לתת לה לחמוק כשמצאתי דעה באישה?
אם היא תתן לי רק מבט קטן אני מבטיח שבמחשבתי אני אניח, שהלוואי שהיא אחינועם ואני שאול.
בואו נשנה את האווירה ואם הייתי תלמיד חכם, על מה הייתי חופר לה בפגישות?

איך היא אוהבת ת'מדרשה, צנועה וענווה,
כמו הדס במדבר אין אף אחד שיקשיב לחכמתה,
נפשי הומה ובלבי בוערת אש,
כשהיא לאט מתחילה להגות.

איך היא אוהבת את גמילות החסדים, איך היא נחמדה לכולם, מאירה עם נשמתה כל יום.
כל יום אני קורא לה מטורפת,
כי אני בודד ומיזנתרופ, הלוואי שלא היה בי פחד להפגע ולאהוב.
שומעת שאני ממורמר אז פתאום בא לה שאני אחלום,
שומעת שאני ממורמר אז פתאום בא לה שאני אחלום,
שומעת שאני ממורמר אז פתאום בא לה שאני אחלום.

כנראה את השושנה כי את כל החוחים בתוכי את שורפת,
כל הכלבים והעבירות יוצאים ואת שוברת לי את לב האבן,
כל פרט בך מצטיין ביופי טהור והחן שלך מבורר כמו מוץ מתבן,
חבל שהעולם הפוך כי היית צריכה להיות מינימום בכנסת.

כשהיא קוראת את התנא האלוקי שמעון בר יוחאי, ואומרת ויי ויי ויי,
כולם בורחים והיא אומרת להם ביי ביי ביי,
לא מדבר אליה פילוסופיה לא מדבר אליה שכל,
העולם הזה תלוי בטהרת הלב שהוא בסוד בינה כידוע היא אומרת,
תדבר איתה על איך שהיא אוהבת את ספירות המלכות והכתר.

אוהבת לאפות ובגדי וינטאג' לקנות, אבל היא בכלל לא שטחית היא בעד איחוד לבבות,
כשהאווירה נכונה וההבל הוא טוב היא כבר מתחילה לאחד את כל האלומות,
מבית הלל ועד הר המור, גם חילונים מקבלים הרהור ותופסים ת'מחזור,

ספרי חסידות וחומש עם רש"י בחדר,
יש לה לב גדול ואם אין לך ייחודיות להביא לה, אז תגיד לה שאתה מיוחס, אתה לא הראשון!
היא יודעת לגרום לי לברוח לתפילות, ולקברי צדיקים,
אולי בזכותם היא תסכים לצאת איתי לדייטים,
והאורות שוב מציפים אותי.

איך היא אוהבת את הבריות,  איך היא שוברת את כל המידות,
איך היא מסירה חלודה מכל הנשמות, מטיילת בחסדים כל היום.
אני קורא לה מטורפת,
כי היא ילדותית וגם בוגרת אבל אני זקן ונרגן,
כשהיא שומעת שאני מלא ייסורים ומכאובים אז פתאום בא לה שאפסיק עם השטויות ואצא מענוה פסולה,
כשהיא שומעת שאני מלא ייסורים ומכאובים אז פתאום בא לה שאפסיק עם השטויות ואצא מענוה פסולה,
מוציאה ממני את כל העצבות והמרה שחורה.

מכשיר כל שיר לפי דרישה, אם תרצו. מחזירים הכל אל הקדושה!

חחחחחחחחחחחח גדול!!פנונו...
סחטיין..
חחחחחפש
יפה לך על ההשקעה
גדוווולבבושקה
אבל היה לי קשה להלביש את המילים על המנגינה..
:/
יש לי גם כמה..לקוס
אשם/סינרגיה
עכשיו גיליתי שיש השם
אני חושב על זה ולא נושם
רוצה לגעת בך
אבל את שומרת נגיעה
רוצה לדעת שאת לא בוכה
אפשר להשבית שמחות?...נפש חיה.
אמממ אז לדעתי לא כדאי להרבות בשרשורים כאלה.נפש חיה.
זה מוזיל את כולם.
חבל.
מי זה כולם?תפוח יונתן
כל הנוגעים והנגועים בדברים האלו.נפש חיה.
מי?תפוח יונתן
כל השירים?
כל השרשורים?
כל המשוררים?
כל הפורומים?
כל האנשים?
בכלליות- כן. בפרטיות- זה לא יעיל אם אמשיך לכתוב כאן על זהנפש חיה.

מישהו הבין?תפוח יונתן
מאמינה שלאנפש חיה.

אם אתה שואל אותי נראלי שהבנת לבדנפש חיה.
גם בכסילות ובהוללות יש חכמהתקוות עולמיםאחרונה

כך אומר רבי נחמן בספר המידות. אי שם למעלה נמצאת האמת, והיא מתפשטת ומחלחלת לעולם השפל והחשוך הזה על ידי שירים וספרים, בין היתר. רבי נחמן אמר שגם מספרי הגויים זועק כבוד ה' יתברך, וזו מצווה לקרוא בם. כל מי שמעורה בדבר יכול לראות איך בכל ספר ובכל סרט, יוצאים כרוזים ענקיים שקוראים לאדם לשוב אל ה', ואיך הוא מצמצם את עצמו מאין סוף ואין תכלית ומזמן לאדם רמזים ועדויות כפי המקום וכפי השעה וכפי המעשה, והאדם יכול להבין מזה רמזים טובים לעבודותו.

ה' מצמצם עצמו ומתלבש לאדם במחשבה גם כשהוא רואה סרטים או שירים וגם אם אלה הדברים שהכי רחוקים, לכאורה, מטהרה וצניעות, וכידוע לקדושה באים על ידי טהרה. מי שיש לו עומק בינה ורוח בינה הוא יכול לקלוט ולראות את ה' איך הוא מאיר בדרי מעלה ובדרי מטה.

ובאמת לגדולתו אין חקר, וה' סתום ונעלם מן העולם, ועם זאת, הוא כל כך איתנו ושייך לנו, במקום שאתה מוצא גדולתו שם אתה מוצא ענוותו וכו'.

כך שבאמת כל הארץ מלאה כבודו, ואין אתר פנוי מן ה' יתברך. גם במקומות השפלים והמטונפים נמצא ה', וזה דבר פשוט ומבואר. מה גם, על ידי זה שממשיכים את האור למקומות מקולקלים ומטונפים ואחר כך שבים בתשובה, אז נעשה דווקא על ידי זה כלים חדשים שנמשך לתוכן אור חדש ונפלא, כי על ידי זה שממשיכים האור למקומות גסים על ידי זה הכלים הנפשיים מתעבים ומתרחבים ויכולים להכיל אור חדש שלא היו יכולים לקבל מקודם, כי הכלים לא יכולים להתעבות אלא על ידי זה. וזה העניין של ירידה תכלית העלייה, ועוונות נתהפכין לזכויות, התרחקות תכלית התקרבות, וכל זאת נעשה בכח הצדיקים הגדולים שהם מעוררים בני אדם בתשובה ומחזקים אותם, ומעלים כל התעוררות וכל נקודה טובה ומתקנים על ידי זה את הכלים באופן שהכל יתוקן בסוף.

ואמרו רבותינו שהצדיקים האמיתיים נקראים פועה ושפרה, שהם משפרים ומיפים את הנשמות שלנו על ידי כל מיני עצות ודרכים, ופועים לנפשות כמו אל ילד ממש, ושורקים ומצפצפים ורומזים לו בכל דרך וצורה, לשוב אל ה' ולחזק עצמו.

ניצוצות קדושה יש גם בזימה ובניאוף ובתועבה, ומי שיודע להרגיז יצר הטוב על יצר הרע הוא יכול להעלות ניצוצות. להרגיז זאת אומרת 'גירא בעיני דשטנא', כפי שעשה רבי נחמן בעצמו הרבה פעמים. ואכן הוא אמר שתאוות ניאוף וכל העניינים האלה של שמירת עיניים ושז"ל זה שטות ושגעון ממש ומי שיש לו בעיות עם זה הוא בדיוטא התחתונה ומגושם בתכלית הגישום, ואפילו גוי שיש בו טיפת חכמה, אפילו אם תבוא מישהי ותנסה לכפות אותו לתאוותה זה אפילו לא ניסיון. ואכן אנחנו רואים שבדור החלוש הזה שעליו נאמר 'ותרד פלאים' שלרוב האנשים יש יצר הרע נמוך ומגושם. לכן בלי הצדיק האמת אי אפשר להרגיז את היצר הרע, כי הוא יכבוש ויגבר על המרגיז, והניצוצות ישרפו אותו ויורידו אותו לבאר שחת. לא כל מוחא סביל דא.

בחזרה לעיקר, בחרוזים האלה יש מסרים טובים. למשל, בינה כידוע היא בסוד לב, ועליה נאמר הלב מבין. והעולם הזה תלוי בטהרת הלב, והלב הוא המלך של הגוף, וירושלים היא בסוד לב, וירושלים מחיה את האומה, וישראל הם הלב של העולם, וישראל משפיעים על כל העולם, היינו אם היינו כולנו חכמים ונאורים וצומחים ומתפתחים במדע וחכמה ומתעדנים, כל העולם היה נאור יותר! והלב והעין הם סרסורי העבירה, והלב הוא מקום השראת השכינה, ומי שמכין דירה נאה לשכינה ומסיר מהלב את כל הקליפות לא תהיה סוף להשגה שלו. נו, המשכיל יכול להבין דבר מתוך דבר ולהשכיל הטעמים גם משיר טיפשי שכתב טמבל כמוני!

'מאירה עם נשמתה כל יום' – יש עניין של הוויה פנימית של האדם, והנשמה שורה בגוף, תלוי באיזה איברים, האדם מאיר ממש, יש לו רוח טובה ונכונה ונמשכים אחרי הריח הטוב שלו. יש אנשים כאלה, שמשרים רוח טובה. אוטיסטים שמטפלים בהם עם סוסים, מלמדים אותם בעזרת הסוסים מודעות עצמית וכישורים חברתיים. מסתבר שלסוסים יש יכולת להרגיש ולהריח את ההוויה הפנימית של האדם. אם האדם רקוב או סתם חסר שקט ושלווה, הם מתרחקים ממנו. הם מגיבים בהתאם לתדרים האנרגטיים של האדם. ובאמת, הכל תלוי בהוויה האנרגטית של האדם. וזה העניין של נר ה' נשמת אדם וכתית למאור, כשאדם מזכך ומכתת את עצמו, יכול להתפס בו אור ה' יתברך, והוא יכול להאיר. וזה מה שנאמר בזוהר גוף שלא נכנס בו אור הנשמה צריכים לבטש אותו. וישראל גם כן נמשלו לזית, ומדוע? 'אלא מה הזית הזה עד שהוא באילנו מגרגרין אותו ואח"כ מורידין אותו מן הזית ונחבט, ומשחובטין אותו מעלין אותו לגת ונותנין אותן במטחן ואח"כ טוחנין אותן ואח"כ מקיפין אותן בחבלים, ומביאין אבנים ואח"כ נותנין את שומנן כך ישראל באין עובדי כוכבים וחובטין אותם ממקום למקום וחובשים אותן וכופתין אותם בקולרין ומקיפין אותן טרטיוטין ואח"כ עושין תשובה והקב"ה עונה להם.' וכך גם האדם צריך לעבור יגיעות עד שיתפס בו אור אמיתי.

'אם הייתי תלמיד חכם על מה הייתי חופר לה בפגישות' – יש אנשים שלומדים ולומדים ולומדים והם יודעים לצטט ולהסביר, אבל הם רקובים וחסרים, נזם זהב באף חזיר, כן אישה יפה וחסרת טעם. זו ביקורת מרומזת, יש הרבה כאלה שמחזיקים מהם תלמידי חכמים ואחרי זה הם נתפסים תפיסות. תכלית חכמה, תשובה ומעשים טובים, כידוע. הלימוד שנפוץ היום הוא לימוד שכלי שטחי ופשוט וכתוצאה מהחינוך הקלוקל יש הרבה פערים וחוסר הבנה כשמגיעים לאחר מכן לזוגיות, והגבר לא יכולה להגיע למקומה של האישה ולהבין את המבנה הרגשי שלה ויש מזה בעיות גדולות.

כמו הדס במדבר – יש אנשים שיש בהם אוצרות ופנינים, אבל מטבע האמת ומטבע הייחודיות הם נסתרים ונעלמים. כך טבע הדברים, אנשים טובים הם חבויים ומתחת לקרקע, וזה משול להדס במדבר שאין מי שיהנה מן הריח הטוב שלהם.

כלבים ועבירות – חז"ל המשילו את העבירה לכלב. יש לזה סיבות, לא נכנס לזה. פעם רבי נתן צעק 'אני יודע שאני לא הרבי! אני יודע שאני לא הרבי! צאו כלבים, צאו!'

עולם הפוך – עליונים למטה ותחתונים למעלה. זו ההנהגה של העולם והיא ברורה לכל בעל מאור עיניים, שהלא ראויים הם דווקא למעלה ונהנים משפע ומכל מה שיש לחיים להציע, ומצליחים, ונחשבים לשמנה ולסלתה, בעד העליונים באמת הם למטה והם הם החלכאים והנדכאים, שזו אמת וזו שכרה? אך באמת כך עלה במחשבה ובסוף העולם יתהפך לסדרו הנכון.

ענוה פסולה – להיות מלא ייסורים ומכאובים ולצעוק על המרחק ועל כל המכאובות והפגעים של העולם הזה זו ענוה פסולה. זה מה שהיצר רוצה, שתבזבז את הזמן שלך בתהיות קיומיות ותקדש את הכאב והצער והעוני עד שתפסיד את החיים שלך ולא תזכה לממש את המעלה העליונה שלך. את המסיכות האלה צריך להוריד, וגם פה, יש הרבה בזה מה לדבר.

הבל טוב – בספר המידות כתיב, על ידי הבל פה של אדם רשע נתגשם. במקום שיש הבל טוב, הכל הולך, יורד שפע ואור גדול, לכן תמיד צריך לחבור לאנשים עם הבל טוב.

ילדותית ובוגרת, זקן ונרגן – כמו שאמר הרב קוק, תום ויושר הם היסוד לאושר! ורבינו צעק הרבה שאסור להיות זקן! להתחדש תמיד, ולהשגיח על הימים, כי לכל יום יש טוב ושפע ובירורים משלו, והאדם בא לעולם הזה כדי לברר בירורים כידוע. ובאמת אסור לבזבז את החיים ואת הזמן ולהזדקן, אלא ללחום את המלחמה היום יומית, להתמודד עם הריקנות והשקר של כל יום ויום ולזכות על פנים לתפוס מעט טוב וקדושה. ומפרש רש"י "היום הזה נהיית לעם" - בכל יום יהיו בעיניך כאילו היום באת עמו בברית, וכו'. אסור להיות זקנים!

זה בקיצור, אז גם בזבל יש טבעות וגם אצל עניים אפשר למצוא לפעמים מרגלית.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד אישאחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך