מה עושים עם בת שנתיים שובבה ביותר רק אצלי (אני האמא)אנונימי (פותח)
לאבא היא ילדה טובה, משהו מבקש היא עושה בזריזות ומחייכת, נגיד אומר לה לאסוף לגו או להחזיר לארון ועוד... היא ממש מבסוטית איתו , עושה לה נדנד ואוירון אבל אם רוצה לנוח או ללמוד,שם אותה על השטיח היא משחקת , מידי פעם באה לליטוף צומי וכו'

איתי אין מצב רצה מרהיט לרהיט עושה לי דווקות, בלשון המעטה. קשה לי להכיל את זה .

מה עושים..?
האמת בכנות לא יודעת למה רשמתי לא נראה לי יש פיתרון.
הזמן יעשה את שלו.ד.

תשתדלי לא להתפעל מידי. כמה שאפשר, לקחת בחיוך.

גיל שנתיים.בת 30

ברוכה הבאהחיוך

קודם כל כדאי שתדעי שגיל שנתיים הוא גיל שלא פשוט להיות בו- לו לה ולא לך. קפיצה של רצון לעצמאות גוררת הרבה חיכוכים. העיצה המרכזית- לא לכעוס, להבין שזה השלב הנורמלי של ההתפתחות, לשים גבולות איפה שצריך, ולנסות להימנע מראש מחיכוכים ידועים מראש.

לתת לילדה מידע מדויק על מה שאת רוצה ממנה או מצפה ממנה ומה שהולכים לעשות בקרוב- זה יכול למנוע חיכוכים.

אפשר להציע לך זווית ראייה אחרת?בהתהוות

בעיניי, השאלה החשובה ביותר כרגע היא לא מה עושים עם הילדונת, אלא מה עושים עם אמא שלה.

נדמה לי, אם אני לא טועה, שמשפט המפתח בהודעה שלך הוא "קשה לי להכיל את זה". זה העיקר. זה הדבר החשוב לתת עליו את הדעת.

את שומעת, אמא יקרה? יש כאן מישהי שקשה לה! לא תתגייסי לעזור?

בואי נחשוב ביחד איך לעזור לך בקושי שלך, איך לעשות שיהיה לך יותר קל, שלא יילחצו לך כל הכפתורים בכל פעם שאת מנסה להעביר ערב נעים איתה, כי זה יכול להיות סוחט כוחות לגמרי נשיקה

את בעניין? רוצה לפתוח את זה?

כן רוצה לפתוחאנונימי (פותח)
קודם כל זה לא ערב זה יום וערב.היא לא בגן ...
דבר שני היא מקסימה ומתוקה, נגיד היום אצל סבתא ששמרה עליה, איזה ילדה טובה היא הייתה, מקסימה, שיחקה יפה , ואז שלקחתי אותה בערב כבר יותר היה לי את כח הנפש להכיל אותה לא משנה מה היא עושה.

דבר שני הקושי שלי נובע מזה שבאמת לא קל לי להתמודד יש לי עוד ילדים קטנים וגם הם דורשים אבל היא יותר מהם.

פשוט אני חושבת שאולי משהו בי לא בסדר כי רק איתי היא ככה עם האבא והסבתא היא ממש מקסימה.

יש לך אולי טיפים?
האמת שאני ממש מנסה לעבוד על עצמי כן לקבל את הבלגאן שהיא עושה אבל העניין הוא שהיא ממש מסכנת את עצמה לפעמים ואין עם מי לדבר(כאילו ברור היא רק בת שנתיים, אבל עם בעלי יגיד לה משהו תקשיב לו מצד שני)

משאומרים לי בדרך כלל זה שבגלל שהיא מאוד מחוברת אליי אז היא יותר חופשייה איתי

נגיד עוד דוגמא שעולה לי , אני לא מצליחה להרדים אותה, היא תמיד רוצה לקום ולשחק.. אבל בעלי היחיד שמצליח.

גם אם בלילה היא תתעורר ואני אגש אליה אז היא תתעורר כאילו יום, אבל אם בעלי ייגש אליה,הוא ירים קצת אן סתם ילטף ואז היא תחזור לישון.
מבינה ? באמת שאשמח שתגידי לי מה את חושבת ....

אני מתחילה בוקר עם הרבה כוחות מגיע אליה עם חיוך, משחקת,מטפלת, באיזשהו שלב במהלך היום זה הולך ודועך ואני כועסת ואז מתסכל אותי כי זה לופ כזה... אני כועסת ואז זה בשבילה תשומת לב והיא ממשיכה וצוחקת ואני צריכה ממש לסבוב אותה עד שאני מצליחה להשיח את דעתה

זהו ... אני מהנייד ולכן אולי יצא קצת כיתוב מפוזר
תודה לך
מנסה את כוחי:בהתהוות

תראי, אני לא יודעת מה בדיוק במערכת היחסים ביניכן מעורר אצלה את ההתנהגויות האלה, אבל עד כמה שאני רואה סביבי זה דבר מצוי מאוד: מערכות יחסים שונות מגלות פנים שונים באישיות. זה נכון אצל תינוקות, אצל ילדים, ואפילו אצל מבוגרים. אני יכולה להעיד על עצמי, שאני משתתפת בכמה במות כתיבה אינטרנטיות שונות מלבד הפורום האהוב הזה, וסגנון הכתיבה שלי שונה לחלוטין בכל מקום. זה יוצא כך באופן טבעי: כשאני מוקפת בקבוצת אימהות יראות שמים זה מחבר אותי למקומות האלה בנפש שלי (של האימהוּת ושל יראת שמים), ומתוך זה יוצאת כתיבה עם דגשים מסוימים, וכשאני מוקפת בקבוצת קולגות מהתחום המקצועי שלי זה מחבר אותי למחוזות אחרים (לא סותרים, פשוט אחרים) ויוצאת כתיבה אחרת לגמרי. אני מניחה שאני לא היחידה...

אני חושבת שהקב"ה בירך אותנו בכך שנתן לנו ליצור קשרים עם אנשים שונים, ובכך לגלות בתוכנו תכונות שונות, ולאפשר לנו להתנסות בתגובות שונות.

אז אין לי בדיוק תשובה לשאלה שלך למה דווקא אצלך, אבל זה נראה לי טבעי ונפוץ ולא סיבה לשבור את הראש - ככה זה, כל מערכת יחסים מאפשרת לה לגלות פנים שונים באישיותה. זה המצב, ומכאן השאלה היא רק איך מתמודדים (לענ"ד).

אז איך מתמודדים?

את כותבת שהבוקר מתחיל בחיוך ובמשחק (איזה יופי! לגמרי הרוויחה הקטנה הזאת), ובאיזה שהוא שלב מתעורר אצלך כעס. בואי נתעכב קצת על הרגע הזה של הכעס. זה רגע חשוב. מה עושים כשמגיע הכעס?

כדי שלא יהיה ארוך מדי, שולחת ומיד פותחת תגובת המשך פרח

ממשיכהבהתהוות

מה עושים עם הכעס הזה?

אני עונה לך על פי דברים שלמדתי לאחרונה מאישה חכמה שאני אוהבת מאוד.

בשלב הראשון, משלימים עם זה שהכעס שם, ולא מנסים לנפנף אותו. הכעס הזה הוא נורה אדומה שנדלקת אצלך, והוא ראוי לתשומת לבך האוהבת. הוא לא אויב שצריך לגרש.

בשלב השני, כדאי להגיע להבנה פנימית עמוקה של מה שהתערער אצלך. בבסיס יש לכולנו צרכים רגשיים די דומים: הערכה, הכרה, הקשבה, ביטחון ועוד. כשנדלקת אצלך נורה כזאת, כנראה שאחד מהצרכים האלה שלך מאוים, ורצוי לזהות אותו ולספק לעצמך את מה שחיוני לך כמעט כמו חמצן. זה לא פינוק, זה צורך בסיסי.

איך את מזהה איזה צורך שלך נפגע? את מתחילה לשוחח עם עצמך. למשל:

-מה אני רוצה? מה הדבר שממש הייתי רוצה שיקרה כרגע?

-אני רוצה שהפעוטה שלי תקשיב / תבין / תגיד / תעשה כך וכך.

-למה? למה אני רוצה את זה?

-כי זה יגרום לי להרגיש ש...

בינגו! גילית מה את רוצה להרגיש. גילית את לב העניין. זיהית את הצורך שלך. הצורך האמיתי והעמוק שלך הוא תמיד עצמי, תמיד קשור אלייך עצמך, אנשים אחרים (ואפילו הילדונת היקרה שלך) הם רק הדרך להגיע אליו. כל זמן שהתשובות שלך לעצמך כורכות את המילה "היא", תמשיכי להעמיק פנימה, עד שתגיעי לגרעין - מה את עצמך צריכה.

סיכוי טוב שעצם זה שתגלי את הצורך הבסיסי שלך שנפגע - יקל עלייך ויביא אותך להשלמה. אם לא, צריך לחשוב איך להשלים אותו, אילו מקורות תמיכה את יכולה להשיג לעצמך שיעזרו לך למלא את החיסרון. בעלך? הילדים האחרים? אנחנו כאן בפורום? חברה טובה? מי יודע, אולי אפילו תגלי שמתאים לך לפנות לשובבה עצמה ולהגיד לה: "נחמה-זלדה, אמא צריכה עכשיו ליטוף / שיר / שתגידי לה שהיא אמא חמודה / כל דבר אחר". אולי כשהיא תשמע את הצורך שלך בצורה ברורה היא תירתם להיענות לך?

מה את חושבת על זה?

ווי איזה מקסימה אתאנונימי (פותח)
כתבתי באריכות ואז הכל נמחק(הטלפון כבה)ואני לא רוצה להגיב במשפט שתיים אז ארחיב בע"ה מחר או ראשון
תודה

מאוד התחברתי בהודעה לפיסקה האחרונה ,דמיינתי את עצמי במצב הזה שאין לי כוחות כבר ועשה לי טוב לחשוב על זה שהמתוקה שלי תביא לי נשיקה או תעשה לי טובה...

יש לי עוד מלכתוב אבל אעשה זאת מסודר יותר מכיון שאני חצי נרדמת.
רק אוסיף שעזרת לי.
ושאת צודקת הבעיה אם אפשר לקרוא לזה ככה, היא ובטוח לא בה,פשוט אני לא ידכתי איך לבטא את בכתב כדי שיבינו.
אויש, כמה מבאס שהכול נמחקבהתהוות

עד שתגיע מחדש הפניות לכתוב, רק טוב.

שבת שלום ומבורך.

עונה או פורקת , לא יודעת מה מתאים לכותרת-אנונימי (פותח)
קודם כל להיות כל היום עם ילד/ה שלא במסגרת זה לא האידאל נראלי. למרות הרצון שלי זה לא קל.
להתעורר ליום שמתחיל בבכי על כל שטות קטנה, כל משהו שלא מסתדר הכי קטן היא בוכה, בכי של פינוק. זה לא קל זה מתסכל
היא אוהבת לטרוק לי דלתות זה עושה המון רעש היא לא מפסיקה גם כשאני מבקשת היא עושה לי דווקא...
אני אוהבת בכל מאודי אבל יודעת שלו הייתה במסגרת חוזרת מרוב געגוע הייתי מקבלת אותה כמו שהיא.

אין אפשרות למסגרת כרגע מכל מיני סיבות . השאלה מכן אפשר? אני לא יודעת
אני חושבת שאמא צריכה זמן לעצמה,למלא עצמה על מנת לתת.

שאלת מה הכעס , הכעס שלי הוא על עצמי , אני מרגישה שהיא לא מקשיבה לי,לא רק היא אגב,יתר ילדיי, אין לי סמכות ,לא עוזר כלום ... הם מאוד מפונקים לא יודעת מה לעשות, אם היא בוכה קצת אני מביאה לה את משהיא רוצה.
אני עוזרת לעצמי להתמלא בשעות הפנאי, בפורומים של ערוץ שבע(מכורה)וכוס קפה/שוקו

ומה אני רוצה להרגיש?
במילה אחת נחת!
קצת נחת, היא אוהבת לטפס, לבכות מתוך פינוק על כל דבר אני לא נותנת לה לבכות כי אני ממלא את רצונה,וסובבת סביבה כל היום.

אני חושבת שכל אמא בסיטואציה שלי הייתה מרגישה סוג של תסכול.

אלא אם כן זו אמא שלא אכפת לה מאיך שהבית ייראה(יש לי חברה כזו שהיא לא לוקחת ללב מהשתולליות ייתר, מבלגאן מזריקת דברים בבית רק סכנות מעניין אותה וזהו, לדעתי היא קצת קיצונית כי ילד צריך גם סדר)

אני חושבת שרק הזמן יעשה את שלו .
מעבר למה שאני עושה כדי למלא את עצמי , גם היא עוזרת לי כמובן בכל חיוך שלה שהיא קמה משינה או סתם צחוק שובבני, או נשיקה שהיא נותנת לי זה מוחק הכל את כל הדברים הפחות טובים.

לא יודעת מה עוד יש להוסיף בנידון.
אני יודעת שמרחוק או מקריאה נשמע כמו:
סוו וואט, ילדה שובבה ,גיל שנתיים , סבלנות, טבעי יעבור, אבל כל יום זה יום ועוד שנה הכל ייראה שונה אני יודעת.
זה עוזר לפרןק באיזשהו מקום על גבי פורומים.

אגב ג ם תעסוקה לגיל שלה זה נטו לצאת בבית היא משתעממת מהר , לא יכולה לשבת יותר מחמש דקות.
בחוץ היא ממש אוהבת נדנדות מגלשות . רק שצריך ממש להשגיח היא ממש אוהבת לברוח לי ולצחוק שהנה מצליח לה ואני היסטרית שלא תגיע לכביש וכו'.

קיצור תודה לך בהתהוות ולמי שקראה עד כה תודה.

^^ואולי אצרף שאלה איך מקנים גבולות לילד?אנונימי (פותח)
בגיל הזה ובכלל
יש לך ספר מומלץ או אתר מומלץ?
או אולי דיעה בנושא?
גבולות לילדnaergel

זה דבר טוב וחיובי. העניין הוא שעל גבולות צריך לעמוד. עמידה יכולה להיות בשקט שכוללת אמירה שקטה וחזרה על האמירה הזאת ואז צריך לבדוק בה. גם לא לכל גבול בהכרח צריך תוצאה - גבול הוא לא איום. זה הכללים, זה מה שעושים ולא עושים בבית שלנו. עכשיו מסדרים, עכשיו הולכים לישון, לא בורחים לכביש וכו. זה מקנה סדר גם לילד כי הוא יודע מה מותר ואסור והוא מרגיש בטוח כי הוא יודע מה הכללים. כמובן שלכל גיל זה מה שמתאים לו. תינוק בן 4 חודשים לא יכול לסדר את הצעצועים, ילד בן שנה יכול לתרום לעניין וילד בן שנתיים יודע בדיוק מה עושים.

אם היא אוהבת את הגינה אבל בורחת הגבול הוא "את מוזמנת לשחק בהנאה, אבל לא בורחים". תחשרי על זה בזמנים שונים, נגיד כשמדברים על הגינה ומיד לפני היציאה. בגינה מזכירים לה את העניין כל כמה זמן. היא ממשיכה לברוח? אומרים בשקט אם תמשיכי נצטרך ללכת הביתה כי יש כאן מכוניות וזה מסוכן. את יכולה להוסיף גם מה החשש שלך, או שהיא תבין או שלא, אבל עשית אותה אחראית וילדים מאוד אוהבים אחריות מסויימת. אם היא ממשיכה הולכים הביתה. זו סתם דוגמא שעולה לי עכשיו שנכונה לי, אבל זה העקרון. 

תקבילי את זה לאיך שאת מלמדת על שבת, בה אנחנו מגיל מאוד צעיר מסבירים ששבת זה יום שונה.

ילדים מפנימים ומבינים. 

אני לא מדברת על משמעת "קשה" או כועסת, אלא על עמידה שקטה של הורה מול ילד. לדבר בשקט, בנחת, להסביר. אם הילדים שלך בכללי יקשיבו לך יותר (? יכבדו? קשה לי למצוא את המילה הנכונה) תכעסי פחות וזה יביא לעוד יותר רגיעה, מעגל טוב כזה, אז גם אם יש כעס יהיה לו יותר משקל. 

ההתנהגות שלה זו גם דרך לקבל ממך תשומת לב ובסוגריים אגיד שילדים נוטים להתפרק מול האדם שהם איתו רוב היום/מרגישים איתו הכי הכי בנוח, כי הם בטוחים באהבה שלו (ראיתי את זה פעם באיזשהו מקום וממש גרם לי להרגיש טוב). 

האם יש דברים שבעלך אינו מאפשר שאת כן? הוא מחזק את מעמדך מולה? מאוד מאוד חשוב.

אוסיף על בהתהוות שתמיד טוב לזהות את מקור הכעס ואז את יכולה לראות מה את עושה איתו ולעבוד עליו כמו כל מידה אחרת. 

מבינה את התיסכול מאוד.יש את הספר הורים כבני אדם-יעזור מאודרק אמונה

וגם ספר של אידל משהו להקשיב לדעת וכו

התכוונת לספר 'איך לדבר כך שילדים יקשיבוצביה22
ולהקשיב כך שילדים ידברו' של אדל פיבר ואלן מייזליש?
גם אם לא, זה בהחלט ספר מומלץ (וגם שאר הספרים מהסדרה שלהם, בהוצאת לייף סנטר, הם לא זולים אבל מעולים, בדברי שיר זה יותר זול מאשר בחנויות אחרות).
הספר בעיקר נותן כלים לתקשורת עם הילדים, איך להתייחס עליהם בצורה שמכבדת אותם (באופן כללי טוב לתקשורת גם מול מבוגרים), אבל דווקא לנושא של גבולות הוא פחות מתייחס.
בהקשר של גבולות יש משהו יפה שכתבה 'בהתהוות' בבלוג שלה שאולי יעזור-
https://behithavut.wordpress.com/2015/04/29/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9e%d7%97%d7%9c%d7%99%d7%98%d7%99%d7%9d/
(גם לא מתייחס ישירות לגבולות אבל אותי זה מאוד כיוון בהקשר הזה)
כן..קנינו בדברי שיר.רק אמונה

עונה לך על הקטע עם בעלךאור1111

גם אצלינו זה ככה וזה פשוט נובע מזה שאת פחות עומדת על שלך.

נגיד אצלינו עם בעלי היא יודעת שאין משחקים- הולכים לישון זה לישון גם אם היא מייללת הוא לוקח אותה ומסביר לה שוב ושוב גם אם זהלוקח שעתיים. לי אין סבלנות לזה וגם אני לא מסוגלת לא להתייחס ליללות שלה אז היא מטפסת עליי.

בקיצור לדעתי זה ממש עיניין של חיזוק האסרטיביות איתה.

באמת הרבה דברים. בואי ננסה ללוש את זה קצתבהתהוות

(תגידי, נכון שכבר עצם זה שהעלית את כל המצוקה הזאת על הכתב הקל במשהו? צעד ראשון עשית )

מה ראיתי במגילה שלך?

אחד הדברים שמאוד בלט לי, היה הקושי שלך אל מול הבכי שלה. והקושי שלך אל מול התגובה שלך לבכי שלה, כולל האשמה עצמית וכל הדברים הנחמדים שבאים איתה קבוע. זה מין לופ כזה שמהניסיון אני מכירה שנשאבים אליו, מין מקהלת קולות צעקנים בראש: "אוי, היא בוכה!" - "אבוי! זה פינוק!" - "זה הכול בגללי!" - "צריך לכַבות מהררררר" - "למה כיבית ככה? הפוך ממה שצריך!" - "הנה, היא שוב בוכה, הכול אבוד לנצח"

משהו כזה, נכון?

(אם פספסתי אנא קבלי את סליחתי)

כשיש כזאת מקהלה רעשנית בראש, איזו אמא לא תתחרפן?

אז דבר ראשון אני מנסה להעביר לך... חמצן. דבר בסיסי ופשוט כזה שימלא את הריאות שלך בחיים (המשפט הזה נוצר תוך כדי כתיבה. התחלתי לכתוב שאני רוצה לתת לך - וגיליתי שתוך שאני כותבת אני לוקחת נשימה עמוקה. מסתבר שהיא הייתה בשבילך נשיקה )

נסי אולי, כשהיא בוכה, לא להיות שם רק בשבילה (זה שומעים שאת כבר ) אלא גם בשביל עצמך. גם לך מגיע. נסי כשהיא בוכה לנתק רגע את "היא" ו"למה היא עושה את זה", ו"מה היא מנסה להשיג", - ובמקום זה להתמקד בך, בעצמך. להתבונן במה שצף בך כשאת שומעת את צליל הסירנה הזה. לראות את מה שמכאיב לך כל כך.

בלי שיפוטיות, בחמלה ובליטוף. בדיוק כמו שתהיי שם בשבילה בחמלה ובליטוף. גם לך מגיע.

<שולחת ומיד ממשיכה>

ממשיכה:בהתהוות

כתבת שיש דברים שאת עושה כדי למלא את עצמך (איזה יופי שאת מצליחה!) ושמעבר לזה גילויי אהבה של הפעוטה שלך ממלאים את לבך ומנחמים אותך. אני רוצה שתדעי שקראתי את המשפט הזה ומצאתי את עצמי עם חיוך ענק שפוך על הפנים. זה תמיד משובב נפש לראות מה זו אהבה של אמא... והקטנה שלך נשמעת מקסימה ביותר.

יש לי הצעה מעשית בשבילך: קחי לך דף, וערכי רשימה של דברים שממלאים ומשמחים אותך. אלו יכולים להיות דברים שגרתיים שנכונים על כולן פחות או יותר, וגם דברים שונים ומשונים. תרשי לעצמך להתפרע. ותרשי לעצמך להמשיך את הרשימה הזאת במשך כמה ימים. למשל, בחמישי אחה"צ את פתאום שמה לב שיש לך מצב רוח טוב, כי המטבח התמלא בריח של דגים אפויים / כי שמעת מהחלון ציפור מצייצת / כי פתאום גילית מחדש את אלבום החתונה? תעצרי רגע, תשלפי את הדף שלך ותוסיפי סעיף.

אני חושבת שעצם התגלית והכתיבה עוזרת, וגם יש לה תוצאות שקורות כמעט מעצמן - בלי שתשימי לב איך זה קורה תגלי שהתחלת לפתוח את החלון כל יום כדי לשמוע ציפורים, או שהוצאת מהאלבום את התמונה הכי מרהיבה והנחת במקום בולט בבית. ככה ממלאים את הלב בשמחה, מטעינים את הנפש בכוחות, ופתאום כל הדברים המאיימים בחינוך הילדה (ובכלל) נראים כמו אתגרים כיפיים ואפשריים לגמרי

ואחרון לעת עתהבהתהוות

קשה מאוד להעביר את הבילוי בחוץ במתח ובדריכות ובמרדף. אני תוהה אם אפשר למצוא לזה איזה פתרון, ולו טכני. אולי אם תחפשי באזור תצליחי לגלות מגרש משחקים מגודר, שאין בו חשש כביש? ואולי אפילו אם זה לא מגרש משחקים - ילדים יכולים לעשות חיים נהדרים גם עם אצטרובלים ועלים - רק למצוא איזו שהיא פינת "בחוץ" רחוקה מהציוויליזציה, שתוכלו להינפש באמת וליהנות זו מזו?

אולי אפילו אם אין לך פינה כזאת שקרובה לבית, שווה להרחיק קצת בשביל זה? מה את אומרת, יש מצב?

לגבי הבילוי בחוץ, זה נכוןאנונימי (פותח)
רק כשהיא על הנדנדה אני רגועה, כל השאר זה ממש מלחיץ.
צריך אולי באמת לחפש מקום כזה מבוטח יותר
רעיון אנסה אכן ליישםאנונימי (פותח)
תראי עכשיו אני בשעות בוקר ולכן התגובות נעימות
עדיין לא "חווינו"את השיגרה היומית
יש לי בעיה-באמת קשה לי לשמוע בכי.אנונימי (פותח)
אני ישר בנוהל של לכבה שריפות.
את לא היחידה... בהתהוות

הם גם לומדים את זה מאוד מהר naergel

הם מתוקים, נפלאים ונורא נורא חכמים.

בהתהוות את מדהימה!בת 30

אשרייך.

תודה יקרה... שמחה לעזור במה שאני יכולהבהתהוות

ממש קראתי כל מילה והתחברתי ושאלתי גם את עצמימעין אהבה
את השאלות שהעלית.

כל כך מדייק ומרגיע לזהות בפנים את השורש לתגובה חיצונית לא רצויה.

אשרייך
משהו שחשוב לי להדגיש:בהתהוות

הטקסט על הכעס והשאלות מועתק כמעט מילה במילה מדברים של אישה אחרת, שאני מאוד אוהבת (נראה לי שהיא מעדיפה להישאר בעילום שם).

כשקראתי אותו הוא ממש טלטל אותי. הרגשתי את "קלינק" הזה, שהאסימון נופל למקום הנכון. מאז אני חייבת לשתף אחרות (זו לא פעם ראשונה שאני מעתיקה אותו לכאן).

את יודעת, עם השנים אני הולכת ומגלה שכמעט כל התמודדות הורית, היא בעצם בשדה שבין ההורה לבין עצמו, הרבה יותר מהשדה שבין ההורה לילד. כל פעם מחדש אני שמה לב לזה בנושא אחר. זה ממש מפעים בעיניי.

זה דוקא ממש ברור לי!!מעין אהבה
אני ממש מרגישה איך כל ההתמודדויות שהיו לי פעם ביני לבין עצמי וביני לבין ה' עכשיו ממש קורות לי בעבודה מול הילדים.
ועובדה שאותה סיטואציה מפעילה אותי ואת בעלי בצורה שונה .
כל אחד עם המשפט שלו...

וממש תודה לך. מעורר מחשבה.
בעצם גם בהתמודדות זוגית יש את ה'שדה הפנימי'אנונימי (3)

לדוג' כל הפוסל - במומו פוסל (ציטוט מד"ר אבולעפיה)

אשריכן על עצם העידוד לעבודה פנימית עצמית מבלי שנתכוונתן 

בעצם גם בכל הפינות הקבועות ביחסינו עם העולםאנונימי (3)

הפינות שאליהן דוחק אותנו ה'יצר הרע' באופן קבוע

הן דלת ל'שדה הפנימי'

ההוא שמעלה לי את הסעיף, ההיא שלא באה לי טוב,

הדבר שמפתה אותי, שמכעיס אותי, שמלחיץ אותי, שמחרפן אותי, המחלה שתקפה אותי

זה אומר שכאן קבור הכלב

ועד שלא ניקח אחריות

ונתחיל לחפור בשביל להתמודד עם השלדים בבור הזה

שמטרתם היחידה כאן בחיי היא שאשים לב אליהם

בכדי להעלות ולטהר ולשפר אותנו

אז נמשיך למעוד על התלולית עפר של ג'וני הכלב המסכן ולקלל 

ולחשוב שזה נאחס מקרי

עד שניקח טוריה ונסתכל לג'וני בלבן של העיניים ונראה את עצמנו 

ובמקום נפילתנו שם תהא תקומתנו. 

לשירת ההמנון הקהל מתבקש לעמוד על חייו. 

זוהי ארץ חמדת אבות תתגשמנה כל התקוות

יש גישות שאומרותפופקוו
שכל התנהגות הילדים זה מראה שלנו
וכל דבר אומר בעצם על מה אנו צריכים לעבוד,או לתקן או לפעמים לקבל.

מעבר לסבלנות, קבלה,וכו'
יש גם דברים יותר פנימיים..
לא יודעת אם הובנתי

בכל מקרה מצטרפת למי שכתבה- בהתהוות את מדהימה! תמיד אני אוהבת לקרוא את תגובותייך..

וגם בת שלושים ..עוקבת אחר תגובותייך המחכימות תמיד.
אצלנו, היא רצתה להפוך את אמא לבובה קטנה על המדףצפרירים

ככה זה עם נשים.  היא רוצה את הגבר בבית לעצמה.

זה יעבור לה עוד כמה שנים, כשתבין, שהחתן שלה לעתיד, זה לא אבא.

הבת שלנו, שאלה איך לומדים קסמים, ורצתה להפוך את אמא לבובה קטנה על המדף, בכדי שתוכל להתחתן עם אבא.....

לא קראתי את התגובות. אבל אומר שגישת שפר תעזור לך מאדלומדת

בהצלחה

להתמודד עם גיל ה'לא'אנונימי (3)

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=4030&cat_id=4034

ד"ר אבולעפיה מכון מאיר.

חלק מסדרה מצויינת 'חינוך לגיל הרך'.

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=4034&cat_id=4034

השמת גבולות בגיל הרך

אחד הכיוונים שלו הוא לא להלחם עם הילדאנונימי (3)

אלא לדבר איתו במקום. 

כשלילד יש דחף אז לא לתת לו עם פטיש ולסגור את זה 

אלא לתעל. 

אבא אני רוצה אוטו על שלט" טוב חמוד אתה יודע כשאני היייתי קטן היה לחבר שלי אוטו וכ'ו וכ'

מדברים. הילד רוצה קשר. דיבור. לא מעניין אותו החפץ. 

אני לא רוצה להכנס למיטה "טוב אז אתה יכול לבחור בין לקרוא עכשיו ספר או לשחק קצת ואחכ להכנס לישון" 

לתת לו לבחור. 

להיות גמישים. 

הזמן יעשה את שלו לדעתיhadarcohenאחרונה

חכי עוד קצת 

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך