רק. ![]()
..... סופסוף פריקה.
(לבהות מעל לחצי דקה, פלוס מעקב בעיניים על כל תנועה?! ... שבו תספרו חצי דקה - וואלה זה ימבה זמן!)
רק. ![]()
..... סופסוף פריקה.
(לבהות מעל לחצי דקה, פלוס מעקב בעיניים על כל תנועה?! ... שבו תספרו חצי דקה - וואלה זה ימבה זמן!)
אולי הוא פשוט שוקיסט ![]()
מה שאני חושבתאבל הם פשוט... ביישנים.
לא שזה מצדיק את העניין, אבל אולי זה מסביר אותו
ויש גם סתם טמבלים![]()
אני עוזר לך עם המליון סיבות..
וכיף לי לשמוע גם ממכם 
חוצמזה זו הייתה פריקושש
אבל וואי תודה על המחמאה, זה אומר שהשרשורים שלי כאלו מוצלחים שההנהלה אפילו משלמת לי עליהם ![]()
(לא שההצלחה משנה לי באמת....
)
עליו
שתקו ![]()

מה שאני חושבת
לבנתיים אנחנו עושות תחרות מי יותר
עליורק אל תורידי דמעות...
בידיוק שכמו שאם בת תסתכל עלי אני ירגיש שזה מפרגן
שמע אחי אתה לא נראלי מבין ת'בנות בפורום הזה לעומק..
כל מה שתגיד להן יגידו לך תשובה שלילית
איך הצבע של המכנס הזה? מגעיל לא יפה בעע
מה דעתכן על להתחיל? זה זול זה לא שייך למה שיתחיל איתי הוא לא מכיר אותי...
זה מפרגן לכן שמסתכלים עליכם? לא מה פתאום זה מביך זה לא שייך אם הוא לא עושה עם זה כלום עדיף שלא יסתכל ![]()
מי צריך להתחיל עם מי בנים או בנות? שהם יתחילו זה לא תפקיד של האישה שיקצע !
ונראלי שהבנת את העיקרון...אה וזה חוץ מכמה בנות שהצטרפו לאחרונה והן יודעות על מי אני מדבר..
הן בסדר בקטעים האלה...
מעיקרה לא צריך באמת לבהות,אבל לפעמים את רואה מישהי שמוצאת חן בעינייך,וקורה שאתה מסתכל,
אני אישית ממשיך הלאה,כי
א.אין לי מושג מי היא באופי ואיך היא תגיב
ב.זה אכן מבייש להתחיל שיחה עם מישהי סתם כך.
כל זה מדובר באדם שמסתכל בתום לב כמובן
אבל יכולים לקרות מקרים פעם ב.
ואגב,לא צריך לכעוס חח
רק כשבוהים בי בפנים - כדי לראות מי אני והאם אני משיבה אותו מבט מעוניין
אבל לאחר מחשבה, אני מרגישה מבוזה.
ולא מפסיקה לחשוב על "מה עשיתי לא בסדר או לא צנוע" שזכיתי למבט כזה....
אחלוק איתך משהו,
מצד אחד יש את הרמה הרוחנית שלי - בצניעות. שא"א לקפוץ מעל הפופיק בפרט בדור כזה, בגיל, ובסביבה כמו שלי. ולהחמיר מידי עם הביגוד.
מצד שני - יש לי שאיפה להתחזק בצניעות, והרחוב היום ממש דורש צניעות. א"א להסתובב עם בגדים שהם לא מחביאים, מכסים ומכערים אפילו.
ובנות לא להתלהם חח, אל תגידו לי שאפשר להישאר יפה וצנועה. (כי אני מסכימה באיזשהו מקום באמת אפשר) אבל הבעיה היא שבעיני המתבונן, כיום "היופי" כבר לא בגדרי הצניעות הטוטאלית, בואו נודה בכך.
אז תלוי מהו יופי. בעבר יופי היה יכול להתבטאות גם אצל גויים בצורה מכוסה ומכובדת ביותר! שהלוואי היום על הבנות שלנו בבני ברק.
(אם הייתי יכולה הייתי רוצה להעלות תמונה של נשים ברחוב ר' עקיבא בבני ברק לפני 7 שנים בלבד! אתם תדהמו מרמת הצניעות! ואפילו אז חשבו הרבנים שזה אולי לא מספיק צנוע.
וכמובן המחשה בהשוואה לתמונה עכשוית - אין מצב להעלות...לצערי הרב.)
בנות לא תמיד התסכלות עליכן זה בגלל פגם בצניעות או מחשבות אסורות חס וחלילה.
ושאר הבנות אין צורך להתעצבן/לכעוס על בנים שמתסכלים עליכן מכוון שזה יכול להיות מהמון סיבות שונות כמו שאמרו כאן. אפילו משה רבנו עליו השלום לא ידע את מחשבת לב האדם.
אתן יכולות להיות הכי צנועות ויסתכלו עליכן אין לי מושג איך אתן בתור נשים לא מבינות את זה שהרי אתן בסופו של דבר אלה שמשולות ליהלום.
אני אנסה להסביר לכן אולי יותר תבינו בנים. אני יכול להגיד על עצמי שזה ממש קשה לא להסתכל ובסופו של דבר אני מוצא את עצמי מסתכל על נערות דתיות (משום מה אני לא מסתכל על חילוניות זה פשוט כאילו הן לא שם) אבל לא חס וחלילה מחשבות אסורות פשוט מסתכל זה הכול. זו פשוט יצירה יפה זה מושך את העיניים ועוד הלבוש הצנוע זה עוד יותר (לפחות אצלי) אין לי מושג איך זה אצל הנשים אבל בתור גבר אני יכול להגיד שזה ממש קשה. הקב"ה יודע שזה קשה והקב"ה הוא עשה זאת ככה אז אין צורך לכעוס על אנשים בגלל שהם הסתכלו.
בהרבה מקומות בתורה מוזכר היופי של האישה מכוון שזה נתון שאי אפשר להתעלם ממנו. ככה הקב"ה ברא את העולם יש כאלה שיגידו שזה רדוד ויש כאלה שלא אבל זה העולם.
בכול אופן את הכול צריך לקבל בהבנה. ![]()
פלצור
איש.שחור
איש.שחוראני נכנס ..
בזורם מסכים.
במטריד מסכים חלקית.
כלומר - יותר מטרידות אותי..
מאשר להיפך !!
(:
אם אני ואת נפתח פורום
לכל אלו שהטרידו אותם/ן...
הוא יהיה אחד המעניינים..
הסיפורים שלי יהיו מדע מדויק - אמיתי וחסר כל עוררין
והסיפורים שלך יהיו - הבדיוניים ![]()
מקרה נעלמת? 
הפרסי הנדיב, יהיה בקטגוריה של הדוקמטרי / הבדיוני?

אין מספיק כסף לבזבוזים על אפקטים.
אם זה דקומנטרי זה אומר שהפרסי באמת נדיב.
מאשר הבדיוני שזה יעני לא אמיתי, כאפיש?!
נוותר לך זה השעה..
(:
מדברים על תדרים שונים לגמריי... ...

וכן יש לי אחלה מצלמה , תהיי מוכנה.. ;)
במחשבה שניה אולי לא כדאי.
פרצוף כרית כזה......
לא נראלי היה שונה משל עכשיו בלילה..

הדסי שושה
ammyy adminנחכה לשנה הבאה.. ;)
מה שאני חושבתככה לפגוש אותנו,
לכי תדעי אולי יהיה לה מזל ביום אחר... (:
מה שאני חושבתאיפור מרוח מהכרית,
בהחלט נשמע מגרה..
הכרית שלי ללא רבב.
כמתאים מאד למשי..
זה בסדר..

כותבים פה הודעות לפעמים,לא מבין מה
א.התועלת בכך
ב.מה הנפקא מינא?
זה אמור להיות פורום תורני.
משיח בן דוד
) 'למה לא הסתכלתי על הבת מולי, וקמתי כל הזמן'.לא מבינה מה הפריע להן כל כך. הן משפחה? כי אם לא... אז אולי לא דתיות?
אצל דתיים זה מובן יותר למה שהבחור לא יסתכל
לא חשוב מאין זה נובע
והביישנות שלך מבורכת מאד. ![]()
מה שאני חושבת
מה שאני חושבתאף אחד לא ישים לב. ![]()
חח סתם
יוצא לי תוך כדי לחשוב האם זה נכון לבהות או לא...כלומר בכלל להסתכל
פעם למשל הייתי הולך וכל הדרך לא הייתי רואה כלום ולא יודע מה היה בכלל בדרך
היום זה נחלש אצלי..(אולי בגלל הרצון להתחתן ..) אבל בעיקרון..זה לא בישביל להנות או משהו
אני פשוט מסתכל ואני שואל את עצמי האם אין בזה הנאה גם אם לא מכוונות כי אתה מרגיש סה"כ ...הנאה מסויימת..
לא להסתכל כלל,אם אדם מגיע לרמה כזאת שהוא לא מסתכל כלל,זה הכי טוב,גם לפני הנישואין,וגם אחרי הנישואין.
וודאי שזה לא עיקר הדין,אבל זה חלק משמעותי בשאיפה לשלמות בעבודת השם.
פעם עבודת ה' שלי היתה חזקה..
היום פחות ,תוסיף לזה שבאלך כבר להתחתן ונמאס לך להיות רווק
והינה קיבלת מתכון מעולה להסתכל כמעט על כל אחת
תראה אמ..אין ספק שיש לי תחושה שאני מוותר ומחפף ..זה לא נובע מזלזול או משהו..
פשוט ברגע שאתה מוותר על מידה מסויימת ומתיר לך פעם אחת..אז אתה מתיר לעצמך פעם שניה..
ו..זה פשוט הופך להרגל..וזה מבאס..כי בקטע הזה הייתי הכי להפך ..אבל כשאתה מתרגל לזה..אתה גם לא מרגיש שזה כל כך מוזר ובמיוחד כשאתה לא מתכוון להנות מזה..
ומפה מגיעה המחשבה שכתבתי למעלה האם זה הכרחי כל המבטים האלו..
ואתה יודע מה...אולי אני צריך לשאול את עצמי האם זה לא נטו להנאה נסתרת..כי תכלס לא יוצא לי מזה כלום..
חוץ מזה שאולי אני מקבל אינפורמציה איזה סוג בנות יש שעוד לא הכרתי... (?) הזוי אבל זה המצב..
כל פעם אני אומר..ואיי זאתי יותר וההיא יותר..קיצור...הלואיי ! שהייתי מגיע לחצי מהמידות שהיו לי פעם ..
אם זה בזה ואם זה בדברים אחרים..
זה חלק בעבודת השם,אנחנו לא מלאכים,אנחנו בני אדם,ועבודת השם צריכה התחדשות כל הזמן.
מה שאני מציע שתבדוק זה
א.האם אני לומד מספיק תורה?
ב.ואם אני לומד,האם אני לומד במקום שמחדירים בי אמונה חזקה ושאיפה למעלה בעבודת השם?
ג.תחשוב מה היה פעם ששונה מהיום,אם אתה אומר לי שבא לך להתחתן ונמאס לך,זה הגיוני,כי זאת גם דרך של היצר להפיל בן אדם,וזה רגש,שגם לי יש אותו לפעמים,אם זה כך בגלל שאתה בשלב שהוא כבר יותר לחוץ,תחשוב עם עצמך "מה קרה לאמונה שלי?"
כי לאמיתו של דבר,זה עניין של אמונה,יש אנשים שהכירו את בני זוגם בתחנת אוטובוס,וזה דבר פשוט כשמש בצהריים שזה נטו נטו נטו - רצון השם.ולא שום דבר אחר.
מקווה שתבין את דבריי על הצד הנכון ביותר,ותשמע,שום בן אדם לא נמצא בעלייה לאורך כל השלבים בחייו,יש עליות וירידות לרובם,אתה צריך להיות חדור מטרה באמת הפנימית שלך,ולשמוח על כך שאתה בדרך הנכונה - גם אם לא הגעת.
אז לסיכום,תשאף תשאף תשאף,ואל תעצור,ותתפלל להשם שיתן לך כוחות לעבוד אותו כמו שצריך ובעז"ה תראה ישועות במהרה.
אני מסכים עם רוב מה שכתבת , כשאין התחדשות זה בעיה וההרגל מתגבר עליך..
האמת שהתחלתי לעבוד על עצמי בזמן האחרון ..ויצא לי גם לוותר מידי פעם על מבטים כאלה
ובכלל משתדל לתקן את עצמי תמיד ![]()
וכן , נכון שלא יוצא לי מזה כלום אבל...ואו..מצד אחד אני כל כך מקפיד על הכל ומצד שני יש בי תאווה כל כך עוצמתית...וזה כיף..זה כייף כי כשאתה מתגבר זה מעלה אותך כמו שכתב @יהודי עצמאי אין ספק שזה מוסיף ונותן לך תחושת התעלות , אז נכון לא יוצא מזה בפועל עם אותה אחת כלום אבל..זה כמו שכתבתי למעלה נותן אינפורמציה מה לא לפספס בדרך..כמה שזה נשמע לכם הזוי ..אולי זו הדרך של היצר לעבוד עלי.. גם את זה לקחתי בחשבון
..תחמן היצר הרע הזה
ידוע,שאנחנו עושים 3 פסיעות אחורה בשמונה עשרה,בין היתר כנגד 3 הפסיעות שעשה נבוכדנאצר לאותו שליח שיצא לחזקיה,וכיוון שבנוסח של המכתב נרשם קודם כל מלך ישראל העיר ירושלים ואלוקי ישראל אחרון.
אז נבוכדנאצר עשה את אותם פסיעות כדי לעצור את השליח ולשנות את המכתב כך שאלוקי ישראל יהיה ראשון.ובפסיעה הרביעית עצר אותו המלאך כי אומרים שאם היה משלים פסיעה רביעית גורלו של עם ישראל היה בידיו.אז המהרש"א מפרש שכנגד אותם פסיעות אנחנו עד היום עושים 3 פסיעות לאחור.
כל הסיפור הזה הבאתי בשביל להראות,שתראה מה זה מעשה של אדם,ועוד גוי,שאם היה משלים פסיעה רביעית חלילה מי יודע מה היה גורלנו.
אז אתה,יהודי יקר,בן של בורא עולם,אחד מהעם הנבחר,כשאתה הולך - ומוריד עיניים,או בוחר ללכת שבדרך שיש שם פחות בעיות שכאלה.
יש לך מושג מה זה פועל בשמיים?אם רק היינו מבינים כמה רעש זה עושה למעלה.
וכמה נחת זה עושה להשם.
ותסתכל על עצמך,כמה טוב קיבלת בחיים,ולכל אחד יש את החלק שלו,האם זה מובן מאליו?
אנחנו,צריכים להשתדל לעשות לבורא עולם נחת לפחות על כל הטוב שקיבלנו,על הזכות להיות יהודי טהור.
והרי וודאי שאם השם ציווה אותך בדבר מסויים אז זה לטובתך,ומעבר לכך,צריכים לדעת שברכה שאתה מברך,מילה שאתה אומר, יש לזה משמעות עצומה וזה באמת בורא לך מלאכים טובים.
אז תגיד לי,אחרי כל זה - יש ספק בכלל באיזה דרך אדם צריך לילך?
הייזל
מהיום אני נזהר יותר...מבטים רק מרחוק ![]()
משיח בן דוד
משיח בן דוד[או: למה הפעם?..
]
משיח בן דוד
היי @עדן. 
arixon
היא חושבת שאני חמוד .. ![]()
אבל אני יכולה שוב.
arixon
הייזלואחר כך אומרים שבנות חופרות...
למדת קצת הרב קוק בחיים האלו? ור' נחמן? זרום עם המחשבה האסוציאטיבית. אל דאגה, בסוף תגיע לשלם.
פור עליי. הדרך הכי טובה זה לשפד אותם כמו שהייזל אמרה והם בד"כ מתקפלים ראשונים.
ammyy adminככה צריך כמו שלמדתי את אחותי,
פעם הביאה למישו סתירה.. 
ammyy adminולהבין שזה לא בסדר ולא אמור להיות ככה. אסור לקבל את זה.
מה שאת מתארת זה כבר מעבר לבהיה, וממש לא להיתעלם, אם את יכולה, והלוואי שהייתי מהבנות שיכולות, לתקוע לו מבט כזה עד שיוריד את העיניים, אם הוא יוריד, וזה עוד סימן טוב שהוא הבין שהוא לא בסדר+יש לו מצפון, ואם זה אחד ללא אז גם מילים.
מה זה כזה מפריע?
הכותרת אומרת די, אבל ההמשך אומר די רק לבהות, ולמה רק בוהים בעצם? חח
כאילו מה הקטע?! איזו הנאה יש לבחור חילוני לבהות בפנים של בחורה דתייה מובהקת?
הייתם מצפים שהוא יזרוק לה איזו מילה לא? חילוני בכל זאת....
ואם נדבר על הדתיים - אויש זה הכי טיפשי לדעתי.
כי דתי לא אמור להסתכל על בנות. ובטח שלא לבהות... ובטח שלא בבחורה חרדית
אז...
א'ח בנים, לא הבנתי שום דבר, מה הקטע?
אבל..... לא חשוב
לא מרגיש לי נכון לפתח נושא שכזהה...
מעריכה את הצניעות שלך בבחירת המילים 
לא כמו אחרים שאני מכירה כאן........
סתם לשון הרע.
(מה לכל הרוחות אתה מציע לבהות בי בפומבי?! חחחחח....בן אדם הזויי)
איפה ארטי שתגונן עליי.......
לבהות זה מקסימום דרבנן.
לשון הרע זה דאורייתא..
שירה ישנה חדשהכבדה![]()
זה גם גמרא הנותן מעות בשביל להנות וכ'ו..
אבל לא ניפול עלייך ! ;)
אה... באמת לא הבנתי באיזה הקשר ה"רק", חשבתי רק פורקת..
אז, אפשר לענות אפילו שאני בת?
או שהם מסתכלים אם זה הסגנון בכלל, מתלבטים אם להתחיל וכו..
או ש, את דתיה והוא לא אבל את נראית לו הסגנון שהוא היה רוצה, "וחבל שאנחנו לא אותו ראש", קורה לי לפעמים לראות מישהו שנראה לי וכמה חבל שאין לו כיפה על הראש
או וזאת הבעיה, שסתם מתסכלים להנאתם, אז.. מה שאמרו כאן, להתסכל עליו שיקלוט, לירות מבטים או מילים
כאילו לא שאני חושבת שמה לי ולדימיונות כאלה, להפך 
אלא שפשוט לא הבנתי איך הגעת למסקנה חותכת כזו?

רק לא הבנו אחת את השניה ... טוב לא נורא 
מגיעה להגיב באיחור, כרגיל
מנסה לסכם את מה שהיה פה עד עכשיו. מקווה שיצא טוב.
מישהו מסתכל עליך(או להיפך כנ"ל), אם זה נורמלי ובאמת כדי לחפש את החצי השני, סביר להניח שזה יהיה לפנים, וגם לא יבהה ברצף בלי להשפיל מבט בכלל, פשוט ירגיש הסתכלות מכבדת (את שניכם)
ואז, יש כאלה שיחמיא להן ויש כאלה שאולי קורה להן ככ הרבה שגם זה כבר מטריד אותן.
מסתכל/בוהה- כדי לראות אם אתה מכיר אותה מאיפשהו, ואז יש בעיה כי זה בסדר אבל אתה סתם יכול להיראות מוזר או מטריד, יכול לקרות לכולם
צריך לראות אם אפשר לפתור את זה
בוהה ומעבר- לשלוח לקבר. סתם, לא עד כדי כך, אבל לפי דעות רבות כאן, הם טמבלים, ולמרות שהרבה הציעו להתעלם כנראה ששיפודי מבטים זו התגובה הרצויה, שיבין שזה חוצפה ולא לגיטימי בכלל. או לפחות לזוז משם שיראה ששמת לב.
מי שמסתכל/ת כדי לחפש, פשוט תהיו הכי אמיתיים לשים לב שזה באמת נשאר שם, היצר יכול לבלבל.
ודבר אחרון לבהות בצד השני, גם בנים תחשבו אם היו בוהים בכם לא בפנים, זה לא נעים. וגם בנות לא אמורות לבהות או להטריד בנים. "ולא תתורו", זה לשני הצדדים, בעיה מוסרית והלכתית.
פיו.. בהצלחה לכולם
מה שאני חושבתתודה על הסיכום, את נשמעת חמודה ![]()
וכן, קראתי.
רק הערה קטנה - גם בחור חילוני שמסתכל/בוהה מנסה לחפש את החצי שלו??.....
מה לו להסתכל עליי כשכולי מכוסה יחסית למה שהולך בחוץ?
לא.מבינה.גברים.
קראת את התגובה הקודמת שלי פה?
זה לא בהכרח הסתכלות של חיפוש ה"חצי השני" וכדומה.
יש הרבה הסתכלויות. באיזו הסתכלות האדם השני מסתכל זה אנחנו בחיים לא נדע כך שצריך לקבל הכול בהבנה.
כי בתכלס אתה יודע שלא יצא מזה כלום..
כמו שרשמתי בתגובה הראשונה שלי. הסתכלות זה דבר קשה במיוחד לאו דווקא על מחשבה אסורה.
האם אין בזה טעם פגום?..כלומר ..בסופו של דבר אתה סה"כ נהנה...גם אם אתה לא מתכוון לזה
בקשר ל"טעם פגום" בטוח שיש בזה פגם אבל בבית דין של מעלה זה כבר תלוי בדרגה של האדם ולא כול אחד יקבל על כך עונש.
זה לא שחס וחלילה אני מסתכל על אשת איש או שאני נשוי זה כבר משהו אחר לגמרי.
זה טבע האדם והקב"ה ברא כך את עולמו. גבר הוא המחזר. נכון שזה לא בהכרח תמיד קורה אבל עדיין יש לו תכונות וחלק מהם גורמות לו להסתכל,לתכנן,לגשת,לדבר וכו' כול זה רק כדי לגשת אליה ולדעת מי עומדת מאחורי המראה הזו. כנ"ל לגבי האישה היא נבראה כך שהיא תמשוך תשומת לב.
הטבע הרבה פעמים משקף את מי שאנחנו אבל כמובן שאנחנו צריכים להתהג כמו בני אדם ולא כמו חיות.
לאחר קריאת רוב התגובות פה, (בעיקר של הבנות הצדקניות...), אני חושב שאתן באמת לא מבינות איך מוח של בנים עובד.
בלי לפרט יותר מדיי, המראה החיצוני תופס נפח לא קטן בנושא הזוגיות, זה המציאות אצל רוב הבנים הבריאים...
עכשיו אני לא מבקש מכן להסכים עם זה... אלא לפחות להבין(!!!) את זה.
אני אנסה להסביר, בהשוואה לעולם שלכן... זה די כמו הרצון שיש לכן להראות יפות, ואני מניח שזה מאוד חשוב לפי כמות הזמן והכסף שאתן משקיעות בזה, בגדים ושיער ואיפור ונעליים ותכשיטים וכו' וזה עוד בלי להתייחס ל"מגונדרות"... אז קצת פרופורציה, תנסו לראות את הצורך שלנו לראות, לפחות כמו הצורך שלכן להיראות!
(ואם יש פה בת שלא אכפת לה המראה החיצוני שלה... את יכולה להתלונן, לגבי השאר, לעניות דעתי,זה מעט צבוע)
ואם הייתי ישיר מדיי, לא הייתה בכוונתי לפגוע חס וחלילה... אלא רק לפקוח את עיניכן 
אז גם אם יש אנשים גדולים שמראה חיצוני לא חשוב להם, תורה ציוותה.
זה שיש המון מעבר למראה, לא אומר שזה לא דבר הכרחי...
אז איפה "פה הטעות"?
אני בטוח שאף בת לא תרצה שמישהו יתחתן איתה אך ורק בגלל שהיא יפה, עם זאת חכמים אמרו שבחתונה אפשר ואפילו צריך לשקר(!!) ולומר "כלה נאה וחסודה" כדי לא לפגוע בה אם היא אינה כזאת.
אז גם מצד חכמים יש הבנה שיופי זה דבר עיקרי
ולהגיד כלה נאה וחסודה....גם אם היא אינה כזאת..
אז משמע שכשאומרים שצריך אדם לראות את האישה ואז לקדש אותה...זה אולי לא מוסב דווקא על יופי
כי עובדה שאחרי זה יש עניין להתחתן גם אם היא אינה נאה...
ולגבי מה שכתב יהודי עצמאי , הוא דיבר על האופן שאתה מציג את הדברים
אין ספק שיש עניין לראות מישהי אבל אל תוציא את זה זול כאילו אנחנו מתכוונים עכשיו להנות מהיופי שלה
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳