ביחוד בימי שישי וגם לאחרונה בגיל בערך שנה + אחרי שינה לילה שלם של שנה היא התחילה לקום 4 פעמים בלילה ולבכות כל פעם שעה שעתיים (תעשו חשבון של כמה שינה היתה לשתינו) וזה היה ככה חודשים. ככה גם במנוחת צהרים. מה שעבד לי זה בשתיהם אותה שיטה:
להכניס למיטה, לילה טוב או מנוחה נעימה, לצאת לתת לבכות 5 או 10 דקות, לכנס, לכסות, נשיקה ושוב לצאת ל10 דקות וחוזר חלילה גם אם זה שעתיים. הרגשתי נורא עם כמות הבכי אבל הזמן לאט לאט התקצר. עכשיו היא מצייצת לפני מנוחה ולישון בלילה כי היא רוצה להיות ערה ולבלות איתי ועם בכי שנמשך לא יותר מ5 דקות, והרבה פעמים עוד פחות. ממש אותה שיטה בצהרים, בלילה, ב4 בבוקר. זה קצת מטמטם ונורא מייאש אבל זו פשרה בין לתת לבכות ולנסות להתעלם לבין להכנע. לקח כמה חודשים טובים עד שזה עבד. חשוב מאוד לא לדבר באמצע, מינימום אינטראקציה. נכון שבהתחלה הם נרדמים מתוך בכי, אבל הם מבינים שאת שם ואוהבת אותם, רק שאסור להם לצאת מהמיטה.
ראיתי גם טיפ שנראה שובר לב אבל מצויין: לשים במיטה ולצאת מהחדר, אפילו לשים אטמי אזניים ל 15 שעה. כדי שלך יהיה שקט במוח ותחזרי לצוציק עם כוחות מחודשים.
צריך גם לקבל שיש מצב שהוא נרדם מתוך בכי וזה גם בסדר. הוא מבין שכיף להיות עם אמא ואבא ושזה מה שהוא מעדיף לעשות.
אם הבכי קיצוני או מתמשך אני נכנסת בלי לדבר, בודקת חיתול, מצח לחום, מכסה ואומרת בשקט "עכשיו לילה/מנוחה, הולכים לישון". כל 10, 20 דקות. זה גיל קצת אחר אז יש פה פן התנהגותי, אבל השיטה היא בדיוק אותה שיטה.
מומלץ גם לא למשוך ולא לחכות עש שיהיו סימני עייפות ברורים אלא ללמוד את לוח הזמנים של הילד. יש באינטרנט המלצה לשעות הפרש בין שינה וצריך לשים לב מתי הוא מתחיל להראות סימני עייפות (דווקא כדי שלא יהיה מותש. מכירה את זה שאת כ"כ מותשת שאת לא מצליחה לישון? זה מה שמסתבר קורה להם ואז לא רק שהם לא נרדמים הם קמים כל שניה).
תראי אם ההשכבה היא אותו דבר עם בעלך, אם זה אותו דבר עם בייביסיטר או קרובים ותוכלי להבין אם זה איתך או שזה איך שהוא מגיב לכולם. במצבים כאלה אני ממש מנסה לנתק מגע לכמה דקות ולחזור בצורה מדודה.
הכי חשוב זה לא לנסות להיות סופרוומן. תעשי לשבת מה שאת יכולה ותקבלי שמה שעכשיו זה לא כמו מה שהיה לפני. אני לדוגמא התחלתי לנקות בחמישי בלילה כשהיא ישנה כי אין ברירה אחרת, ולבשל הרבה פעם אחת לחודש, להקפיא הכל ולהפשיר כל שבת. נוצר לי מצב שדווקא יום שישי נהיה יום יחסית רגוע כי הורדתי את הלחץ של שבת ממני כי ככה זה עם ילד שלא נותן לך לעשות כלום.
חשוב לצין שזה מה שעבד לי וקחי מה שינראה לך ליועיל לך, אם בכלל ממה שאמרתי.