אנחנו נשואים כמה שנים ויש לנו שני ילדים ב"ה. משפחתו של בעלי אינה דתייה אך כן שומרת כשרות ומשתדלת לכבד אותנו כשאנחנו מגיעים, הם לא רואים לידנו טלויזייה ולא מדברים בטלפון, רק בחדרים שלהם.
וזה שהם מכבדים זה מה שיוצר את הבעייתיות, הם מאוד רוצים שנבוא אליהם ולכן הם עושים את כל זה אבל מכיוון שזה לא באמת חשוב להם אז יש מלא 'פאשלות' כמו לכבות אור לידנו וכו'.
לי זה לא מתאים. ואני גם לא רוצה שילדי יחספו לזה ושזו תהיה אווירת השבת שלהם. אך אם נאמר להם שאנחנו לא מגיעים לשבתות ורק באמצע שבוע נבוא לבקר הם יקחו את זה מאוד קשה וייפגעו. בעלי מאוד מסכן מהסיפור הזה, מצד אחד יש לו אותי שמאוד קשה לי להיות במקום שנעשה בו חילול שבת וכשיש דברים שאני לא מוכנה לסבול אני מבקשת שיעיר להורים שלו ומצד שני יש את ההורים שלו שלא נעים לו כל הזמן להיות שוטר ולהשגיח שהם לא מחללים שבת וכל הזמן להגיד מה מותר ומה אסור, והוא מרגיש שהוא פוגע בכבודם.
זה מצב מאוד מורכב, כי הם לא יבינו את המקום שבו אנחנו נמצאים, את הרגישות שיש לנו ובעיקר לי להיות במקום שאין בו חילול שבת. ואם נדבר איתם על זה גם בצורה הכי עדינה שיש הם יפגעו מאוד.
השבת האחרונה הייתה בלתי נסבלת מבחינתי, ישבו לידנו ופתרו תשחץ (עם עט), אחד האחים ביקש שידליקו לו את האור, והבן הקטן שלי קפץ ואמר אני ידליק לך את האור.. ועוד..
כמובן שהמצב הזה פוגע לנו לא מעט בשלום בית, אני נפגעת ומבקשת ממנו שישנה את המצב והוא לא מסוגל לעשות יותר מידי, אחים שלו הם בוגרים והוא לא יכול להגיד להם מה לעשות.
אובדת עצות.
אשמח לשמוע תובנות מחוכמתכם.
תודה מראש.




כל מילה