היה לי כ"כ הרבה מסקנות ודברים לכתוב*בננית*

אבל אין לי בכלל זמן

אז אסתפק בתמצית:

עיקר (ואם ארחיק לכת - שורש) הבעיות שלנו בעולם הזה הוא שאנחנו לא לוקחים את הקב"ה ואת החיים מספיק ברצינות.

גם לי פעם היו מלא מסקנות.אני77

ואז הגעתי אל הבעיה האמיתית-כל יום יש מסקנות חדשות... אפאטי

וכשזה מצטבר, ואין לך הכלים להתמודד עם זה, וסדר להציב בו את זה, וזה מציף אותך, אז אתה כבר לא יודע במה להאמין.

יש לך חמש מאות דברים שהם השורש של הכל ועוד 5,000 תסמינים לכל אחת מהבעיות.

בשלב הזה אתה כבר מתחנן להפסיק עם המסקנות ופשוט לחיות.

מצטער אם זה מייבש או נשמע תוקפני מדי. לא התכוונתי. סתם פרקתי.

*בננית*

סליחה. זה פשוט נכון ומדויק מידי

אבל אחרי הכל בעיניי יש בזה חשיבות, ולו בשביל לפרוק את המשא ולפנות מקום בלב להבנות חדשות.

כשהכל מתערבל בפנים ללא צורה וכיוון, התחושה היא שהעולם סוגר על הנפש ומגיע ייאוש של תשישות..

נראה לי שהכי טוב זה לתפוס שיחה עם חברה, רק חבל שהאפשרויות שלי מוגבלות כרגע בעניין.

(וד"א זו מסקנה של כמה שבועות.. לא תחושה של יום-יומיים.)

|מגיע למסקנה|אני77

זה חלק מהיופי של השתיקה.

לראות איך שהעולם יכול לחיות גם בלי שנדמיין כל הזמן שאנחנו מנהלים אותו.

|שותק|

(נ.ב. זה מהשרשורים שהייתי נוטה יותר להגיב בהם מאחד הפצל"שים שלי. הסיבות שמורות עמדי.)

ממש ולגמרי.פינג.

ואני צריכה לדבר איתך כבר! |זועק|

גם אני!*בננית*

אני חושבת על זה כל כך הרבה, את לא יודעת כמה.

חייבות ממש ממש.

אדבר איתך בע"ה בקרוב ונחליט על מתישהו.

את את כורכת את הקב"ה והחיים האנושיים יחד?! |מזועזע|פצלאשי

בס"ד

אמנם את הקב"ה לא לוקחים מספיק ברצינות, אבל לגבי החיים זה בדיוק להפך.

הקב"ה נתן לנו חיים, משמע שהוא רצה בהם*בננית*

לא לקחת אותם ברצינות זה פשע

זה נראה לי עניין של הגדרת הרצינות.

כוונתי בלקחת את החיים ברצינות היא להעריך את משמעותם של הזמן, הפעולות, המחשבות.

זו הנגזרת של לקחת את הקב"ה ברצינות.

השאלה היאפצלאשי

בס"ד

האם הוא רצה שניקח אותם ברצינות, או שרק נבין סופסוף עד כמה הם חסרי משמעות?

וספרי החסידות מלאים בכך שחובת האדם להפוך את היש לאין.

באמת הנקודה הזו עברה לי בראש.*בננית*

נראה לי שכל החיים אנחנו נעים בין הקצוות הללו

בין הכלומיות הכל כך נוכחת לבין המשמעות האדירה של החיים.

ואולי לפעמים אנחנו מנסים (ובזהירות אומר, אולי אפילו מתיימרים) לאמץ את עמדת הקב"ה, להסתכל במשקפיים שלו - עד כמה בני אדם הם קטנים וחסרי חשיבות. אבל סוף כל סוף, במשקפיים של בני אדם יש לנו מה לעשות פה, והרבה.

עמדה של התבטלות שלא עוברת דרך המשמעות מרתיעה אותי ומסוכנת בעיניי. היא יכולה מהר מאוד להתגלגל להתנהלות חסרת רסן או דיכאון. ע"ע חברה פוסטמודרנית.

לכן צריך לזכור ש*לו* יש משמעות. וזה כל ההבדל.פצלאשי

(לו - לקב"ה?)*בננית*
(כמובן)פצלאשיאחרונה

חסרי משמעות?טהר ליבנו
מדוע להניח הנחה כזו מזעזעת? (גם תיאולוגית וגם קיומית)
לכל אחד יש משמעות אינדיווידואלית, לכל הפחות. וזה לא מעט (סנהדרין ד ה)
אין ספק שמשמעות נתינת החיים ע"י הקב"ה היא משמעותם
כן, אבל הם אמורים להילקח כמוכווני-מטרה.אלעזר300

הרי זאת הנכבדות שלהם. זה הנושא של השרשור, להבנתי

מעולם לא חלקתי על זהטהר ליבנו
רק שלחתי את הגישה של @פצלאשי היקר
אין להם משמעות עצמית. זו הכוונה של לא לקחת *אותם* ברצינות.פצלאשי

לפעמים אני חושב שדווקא ההפך הוא הנכוןנפתלי הדג
אני חושבת שאת ה' צריך תמיד לקחת בכל הרצינות*בננית*

השאלה לאיזה ה' אנחנו מתייחסים? ל-ה' רציני וקפדן שציירנו בדמיוננו או ל-ה' שגם סולח ומוחל ומבליג ואוהב.

(משהו טיפה צורם לי בהתנסחות שלי, אבל לא יצא יותר טוב. נו שוין)

אני חושב שהשאלה היא יותרנפתלי הדג
לאיזו רצינות אנחנו מתייחסים.
ודווקא בלקיחה של הקב"ה ברצינות יש המון הקטנה. אחד הדברים שאני הכי אוהב ביהדות כפי שאני מבין אותה זה שהיא יודעת לקחת את עצמה הפרופורציות. העובדה שה' נמצא שם תמיד, לא אמורה להביא את האדם הסטנדרטי לשגעון. הוא יודע שאנחנו אנושיים, למען האמת, הוא ברא אותנו כאלה.

(רב צדוק מסביר בשם הבעש"ט את הפסוק ה' צילך ככזה שמשווה את הקב"ה לצל, במידה מסוימת הקב"ה הוא מה שאנחנו תופסים בו, איך שאנחנו מתייחסים אליו (אולי דווקא בגלל שהוא כולם ואף אחד מהם בעת ובעונה אחת).)
(למרות שברור לי שגם את מאוד צודקתנפתלי הדג
אולי אפילו ברוב הזמן. צריך לחשוב על זה, על מה ומתי.)

תודה
נכון*בננית*

נראה לי שזו נקודה שראוי לקחת מהר' מקוצק, יחד עם לקיחת הזהירות המתבקשת שכ"כ מהדהדת מהסוף המר. איפה הבעיה מתחילה? כשלא עוצרים בשיגעון.

אולי הרצינות שעליה אתה מדבר, היא היא לא מספיק רצינית. המחשבה שהקב"ה מצפה מאיתנו להיות מושלמים (באופן מוחלט) מתייחסת לאלוהים פתטי. הסתכלות קלה במציאות מספיקה כדי להבין שזו דרישה בלתי אפשרית. דבר כזה הוא אכן הקטנה, לחשוב שא-להים לא מכיר את העולם שהוא עצמו ברא. הרי אם היה רוצה שלמות היה בורא אותה (ואכן ברא גם מלאכים וגם בני אדם).

ונראה לי שכאן בדיוק הנקודה של לקיחה ברצינות של החיים - הקב"ה נתן לנו דווקא חיים כאלה, חסרים.

ההתייחסות אל ה' ברצינות תהומית, גוזרת לקיחה ברצינות את רצונו לברוא חֶסֶר, והיא המאפשרת ומחייבת לחיות את החיים במלואם, כפי שהם.

(שוב, קצת מבהיל אותי להתנסח על הקב"ה, כאילו יש לי בדל הבנה. אבל אם לא נכתוב, נישאר לנצח בהבנות בוסריות משיכלו להיות. בכל אופן תמיד דיבורים בנושא הזה צריכים להילקח בערבון מאוד מוגבל. אז אני אמשיך לדבר מתוך אפשרות שהכל קשקוש מוחלט.)

אנשים עשויים לפעמים לדבר על הקב"ה ועל רוחניות של העולם,אלעזר300

אבל לא להאמין ברצינות הראויה שהם מדברים על העולם הזה שאנחנו חיים בו. שכל הסיפורים והאופי הרוחני אמיתיים. זאת הבעיה.

ניסחת בדיוק את כוונתי, תודה.*בננית*

אני לא בטוח שלהאמין זו המילה הנכונהטהר ליבנו
אנשים יכולים להאמין באמיתותו של משהו מאוד אך להיות מאוד רחוקים מלחוות אותו באופן בהיר. יש הבדל תהומי בין הידיעה שמשהו אמיתי/נכון ברמה של התשובה לשאלה "האם x נכון" תהיה חיובית לבין לחוות (אני מקווה שהמילה מובנת, אולי צריך למצוא ביטוי מדויק יותר) את משמעותם של הדברים באופן בהיר.
המילה שלך מובנת,אלעזר300

אבל אני עדיין חושב ש'להאמין' היא מילה מדויקת. מדד "התשובה שאדם יתן לשאלה" הוא ריקני כיוון שהוא מתייחס למילים ולדמיונות בלבד. מדד אמיתי יהיה "התפיסה שעל פיה אדם יגיב למקרים", ומתהדק ככל שבודקים מקרים יותר קיצוניים.

יכול להיות שכל ההבדל הוא טרמינולוגיה...טהר ליבנו
המדד שבחרתי נועד להיות המדד הכי ריק מתוכן לאמיתות מנותקות מהחיים, אך בכל זאת אמיתות (אפשר גם לקרוא לזה פסוק, כמו במתמטיקה...). רציתי לומר שאנשים יכולים להאמין שדברים הם נכונים למרות שחווית האמת של אותו המושג רחוקה מהם מאוד. יש בזה גם משהו חיובי, קשה לבחון את הדברים לעומק כאשר שרויים בחווית אחדות עמוקה. אם כי אני חייב להסכים את הכותבת/פותחת/מחברת שהעדרו של הקב"ה מחוויות חיינו גורם לצרות דתיות רבות
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך