שאלה רגישהיעלת חן111
לצערי נפלתי פעם בעריות. עכשיו יוצאת עם בחור טוב , אנחנו עוד בהתחלה. אני מוטרדת נורא , מרגישה שפגמתי ונפגמתי, מרגישה רע עם עצמי ואיתו. אני חושבת שאם ישמע על העבר הוא יעזוב אותי במקום, לא רק הוא כל בחור תורני טוב. לא מסוגלת לחשוב על ללספר, לא אדע איך ומן הסתם אעזב..
מעניין אותי מה הבנים חושבים על זה. לספר או לא? איך הייתם מקבלים? חשוב לי כנות ויושר במתן התשובות ולא תשובות חיזוק וליטוף. תודה
תבדקי עם רבנית\רבה-מיוחד

קודם כל צריך לחזור בתשובה בלי שום קשר לגבר שאת יוצאת איתו

אני הייתי רוצה לדעת... עם כל הקושי בדברעשו יכין
באיזה שלב היית רוצה שיספרו?יעלת חן111
תספרי אחרי כמה פגישות ..משיח בן דוד

אם תראי שהכל בך מוצא חן בעיניו ויש זרימה ...את לדעתי מהפן המוסרי , חייבת לא להסתיר ממנו מידע כזה

אני בכל אופן הייתי מאוד רוצה לדעת..

היית רוצה לדעת כדי לפסול? היית פוסל?יעלת חן111
ממש חשוב לי שיענו עם היד על הלב
ולא לחשוב שזה ישבור אותי או משהו. תןדה!
אני אגיד לך משהו ..משיח בן דוד

את רוצה תשובה אמיתית וטהורה? בלי נגיעות?..אוקי

לדעתי , אסור בשום אופן לפסול מישהי על סמך עברה ! כי אני יודע בוודאות (היום אני כבר פחות מפעם

בע"ה שואף לחזור לימים הטובים שלי ) אני יודע מזה להשתנות , מזה להיות אדם חדש ולהשאיר את כל העבר מאחוריך , לכן במקום שבו את נמצאת היום עם מחשבה של חרטה ונקיות אז זה שווה את הכל ואסור לפסול אותך מפני מה שקרה בעבר שלך .

לגבי , אני אישית הולך על ..בחורות שהן יותר חרדיות כי זה הסגנון שאליו אני מתחבר (אני עצמי חוזר בתשובה)

כן כמה מכם הרימו עכשיו גבה , אבל לא זה לא הזוי ..שמעתי על המון שידוכים כאלה .

אז דעתי בעניין של פוסל או לא לא תקפה ..כי אני לכתחילה הולך לכיוון כזה ..(אולי בגלל הרצון להתחבר למשהו אחר?..) אולי..

היית פוסל.יעלת חן111
אם הייתי מחפשת חוזרת בתשובה , לא . לא היייתי פוסלמשיח בן דוד

חוזר בתשובה שפוסל חוזרת בתשובה. למה?יעלת חן111
סתם שאלה..כמה זמן את בתשובה?משיח בן דוד
עבר עריכה על ידי משיח בן דוד בתאריך כ"ה באייר תשע"ו 07:28

משיח, אתה מרשה לי שנייה לשחרר קיטור?חלושששש
( מכוון לבעלי תשובה שפוסלים בעלות תשובה, מנצלת את הפלטפורמה..)
לא בקרתי בשמים אבל ברור לי שיש רגעים שבו למעלה מחליטים אם לקבל את התשובה של האדם. וכנראה זה אחד מהם .לא מצליחה להבין למה בעל תשובה חושב שמותר לו לפסול בעלת תשובה בדבר שגם הוא נפל . כפי שאדם מודד אחרים מודדים אותו..
(וברור לי שלא כל בעלי התשובה נפלו בהכרח בכל העברות..קצת מעצבן אותי עי זאת לא פעם ראשונה ששמעתי על פסילןת כאלה)
כן אני מרשה לך..משיח בן דוד

רק שאני לא מבין למה את משתמשת במילה לפסול כשזה ממש לא המצב .

אני אומר סה"כ שלי, יש העדפות מסויימות כמו שיש מישהו שמתחבר לזרם מסויים ככה גם אני בשידוכים מתחבר לדרך חיים מסויימת וזו הדרך הזו , נכון אז תבואי ותגידי שיש חוזרות בתשובה שהפכו לחרדיות לכל דבר זה נכון , וכבר דיברתי על זה פה פעם והגעתי למסקנה שאולי זה כמו רצון להחתבר למשהו אחר ושונה משהו שהתחיל ממקום אחר , משהו שלא דומה לתהליך שאני עברתי ..זה רצון של הנפש שלך וזה ממש לא נקרא לפסול ..לפסול זה שאתה פוסל בגלל משהו ספציפי , כאן זה המשיכה פשוט לסגנון מסויים ועובדה שגם דתיות לאומיות אני לא מכיר כי זה לא הסגנון שלי ..אז נגיע שוב לזה שחוזרת בתשובה יכולה להיות גם חרדית , ושוב אני אומר זה משהו שהוא רצון של הנפש להתחבר לעולם אחר ..לעולם שונה

תומכת בדעתךדעה
לך אחרי נטייות לבך והשם יהיה עמך...
רק מקווה שלא תחכה יותר מידי שנים בשביל רצון כזה...
תודהמשיח בן דוד
עבר עריכה על ידי משיח בן דוד בתאריך ב' בסיון תשע"ו 04:46

גם אני מקווה .. חצי חיוך

שלום משיח, בעקבות תגובתך אשמח לבדוק מולך אם תתאיםכלה כנוצה

לך משהיא...

תודה רבה.

בשביל זה יש אפשרות של מסר אישיאיזמרגד

בשביל זה יש אפשרות של שליחת מסר אישיאיזמרגד

נכון אצלי משום מה לא ניתן, לכן ביקשתי שהוא ישלח אםכלה כנוצה

הוא ירצה.

אני בכלל חושב שזה פצלש שלואורח כלשהו
הבהרה: נכתב בהומור מוחלט. ישר כח על היוזמה.
מי הפצל"ש שלו,פינגו0

'כלה כנוצה' או 'איזמרגד'?

ברור שכלה כנוצה..אורח כלשהו

חח לא זו ולא זומשיח בן דוד

המשתמש היחיד שיש לי מלבד זה נפתח לצורך שאלה שהיתה לי פעם ומאז כתבתי בו בעיקר שאלות ומידי פעם אני עוד נכנס אליו שיש לי שאלות מסויימות

(ועוד אחד שפתחתי למשהו ספציפי ולא השתמשתי בו מאז)

שלחתי לך מסרמשיח בן דוד

משיח בן דודהיא
תאמין לי שיש המון בחורות חרדיות שנפלו בזה. היום אחת ל 3 בחורות נופלות בזה ויעל חן את בסדר גם אם טעית זה לא מרןע ותאמיני לי שגברים הם לא טהורים בזה ב 100 אחוז לתת לך עוד סקר?
?!אהבה בתענוגים
המון בחורות חרדיות שנפלו בזה?
איזה סקר? של מי? ואיך בכלל ניתן לבדוק את זה?
הזוי לחלוטין וגם סתם הוצאת שם...
לא... זה לא רק בנות חרדיות אלא גם דתיות וגם חילוניותהיא
ואני מכירה אישית כמב
אז מהאהבה בתענוגים
גם אני מכירה אישית כמה. זה עדיין לא הופך את זה לסטטיסטיקה.
ואם את מכניסה חרדיות, דתיות וחילוניות לאותה סטטיסטיקה, כבר אין אפקטיביות למחקר שלך.

אבל כאן, בלי קשר, כתבת "המון"... לא יודעת על סמך מה. בתור מישהי לא תמימה שמכירה לעומק הרבה בנות, זה נשמע לי כמו הגזמה חסרת פרופורציות.
בכל אופן, כדאי לתת מקור. (וגם הוא כמובן לא תורה למשה מסיני)
אני ממש לא תמימההיא
וזה משו מוכח וספציפית זה מדובר רק על דתיות וחרדיות
סבבהאהבה בתענוגים
ואם זה מוכח, תביאי מקור כי זה לא אמין.
^^ זה לא נכון ולו רק מהסיבה שהמציאות לא מאפשרת.הולם במיוחד
גם אם מישהי תרצה לחטוא בזה היא תצטרך להשקיע הרבה כדי שהנסיבות יאפשרו.
והמשפט ''זה משו מוכח'' בלי הוכחה לא מגביר את האמינות בשום צורה..
לא מיד... אחרי חודש בערך, בשלב שכבר מכירים טוב אחדעשו יכין
את השני
דעתי הכנהתקוות עולמים

במקרים שאני שמעתי עליהם, כשזה נוגע לגברים, רבנים באופן די גורף ממליצים לא לספר על העבר, במידה והיה תהליך של חרטה ותיקון. יש שיבואו ויאמרו שאין דין גברים כדין נשים, אך אני לא חושב שיש פה מקום לאיפה ואיפה. יש ספר בודהיסטי שנקרא 'מחצלת הבשרים'. מוסר בתלבושת, הספר מספר על העלילות של בחור חילוני ומשכיל שמתמכר לתאוות הבשרים ומה שעובר עליו עד שבסוף הוא הופך לנזיר. בסוף הספר כתוב, שרוב הנזירים, אפילו שניתקו קשרי משפחה והתרחקו מחיי החברה, הלכו בדרכים של סיפוק מיני כמו החילונים. או ששכבו בחשאי עם נשים, או שהיו שוכבים עם חניכים צעירים. זה לא באמת משנה, מה שיפה בספר הזה שהוא מציג את מה שרבי נחמן כתב בספר המידות, מי שמזנה – אשתו מזנה עליו. מי שמהרהר בזנות – גם אשתו באה לידי הרהורים.

מה הנקודה שלי? שאם גבר או אישה רוצים ומצפים מבן הזוג שלהם לשמור עיניים או מה שזה לא יהיה, הם קודם כל צריכים לעמוד בדרישות שלהם בעצמם\ן, אחרת זה נקרא סטייה מן ההגינות והמוסריות. תירוצים וקשקושים כמו 'כן אבל אצל גברים זה ככה וככה' אלה בלבולי מוח ילדותיים.

יש עניין של קודם כל קשט את עצמך, קודם כל התקן את עצמך וכו'. תסתכלי על עצמך ותשאלי את השאלה "בחור מקסים ומתוק שעשה את אותו הדבר כמוני, וקשה לו והוא מצטער ועשה תשובה וכו', האם הייתי רוצה שהוא יספר לי? " אם התשובה היא כן, תספרי לו, רק כדי להיות אמיתית והוגנת כלפיי עצמך. במידה ואת אומרת לעצמך 'אם זה בחור שהתחרט ועשה תשובה וכואב לו מאד והוא בחור טוב ונחמד, אז מה אכפת לי מה היה בעברו? העיקר שהוא מבין ומוכן'. אז אל תספרי כלום.

אין אדם יודע לב חברו, ואף אחד לא יודע מה ואיך עבר על בן הזוג שהם יוצאים איתו. מחילה ממעלת כולם, יש כאלה שהם חיצונית דוסים דוסים ובפנים לא עלינו. אין ערבויות, בגלל זה בודקים את האופי והאישיות ומקווים לטוב. אנחנו לא יודעים מה קרה לך ומתי, אך דעי לך שבגילאים הצעירים לא מעט עוברים משהו כזה או אחר בתחום הזה. בקיצור, תסתכלי על עצמך ותקחי את ההחלטה הנכונה.

אני לא הייתי רוצה לשמוע אפעם!!חלושששש
כמובן בתנאי שחזר בתשובה שלימה.
טוב, את בת..אני יכולה להבין את זה..יעלת חן111
למה ערכת את תגובתך??כמעין הנובע
כי כתבתי את דעתי האישית בלי להתחשב בצד ההלכתיהלוי
עבר עריכה על ידי הלוי בתאריך כ"ה באייר תשע"ו 15:34
אכתוב מחדש ואוסיף:
לדעתי חד משמעית לא לספר. מה שהיה היה וזהו, עושים תשובה, משאירים את זה בעבר וסוגרים את הגולל.
פותחים דף חדש ונקי.
הסיבה לדעה זו היא הידיעה איך גבר ממוצע חושב. נכון יש כאלו שיודעים להעריך את התשובה, אבל להרבה (אם לא רוב) הגברים קשה להתמודד עם מידע כזה.
אגב, גבר או אישה שפוסלים על דבר כזה, אז לדעתי זה לגיטימי, למרות שאני אישית תומך בלהגדיל לעשות ולא לפסול על כך.

אבל יש את הצד ההלכתי, כמו שכבר אמרו כאן שהוא מורכב ושכנראה היא תצטרך לספר בשלב כלשהוא לפני האירוסין (עקב העניין שהקידושין עלולים לא לתפוס עקב מידע שהוסתר. למרות שבכתובה יהיה כתוב כך או כך בתולה, כדי לא לבייש את הכלה).
כך שדעתי הסופית בעניין היא שכדאי לעשות שאלת רב.
לספראריק מהדרום
לא בפגישות הראשונות.
תלוי בזרימה.
בתור הבחורה הייתי מעדיפה שלא יספר אלא רק אחרי החתונה וגםעליו

תלוי אז באיזו נימה וסיטואציה.

בהצלחה לך. 'במקום שבעלי תשובה עומדים'..

באמת?אהבה בתענוגים
מצחיק שאני מציעה לא לספר, אבל באמת ממש הייתי רוצה שיספר. יכול להיות שגם אפסול על זה. ולכן אני מציעה שלא לספר... מורכב ;)
הטבת לתאר את מה שגם אני מרגישהחלושששש
תתייעצי עם רב שמביןאהבה בתענוגים
לדעתי, אם חזרת בתשובה שלימה, ואת מתחרטת, ואת לא שם, את לא צריכה לספר... תבדקי אם קיימת השפעה והשלכה.
אבל דעתי לא דעת תורה... תשאלי מישהו או כמה מישהויים שמבינים...
לא לספר!לקוס
עבר עריכה על ידי לקוס בתאריך כ"ה באייר תשע"ו 01:28
א. רוב הבנים גם אלה שנראים ומתנהגים כמו התורניים ביותר נפלו בחטאים כל אחד ברמתו.. אם היו מספרים דברים כאלה בפגישות הרבה זוגות לא היו מתחתנים, אבל ב"ה עשו תשובה וזוכים להקים בתים מיוסדים על עדני הקודש והטהרה, לכן אל תפלי ליאוש שאת שונה מידי מבנות או בנים אחרים, או שאת לא מספיק טובה בשבילו, ההפך עצם ההרגשה שלך שהחטא מהעבר מפריע לך סימן שהתקדמת והיום את כבר לא במקום הזה
ב. אם ממש כבד לך על הלב ואת חייבת לשתף אותו, שיהיה בפגישה ממש מאוחרת ובנתיים תנסי אולי ללמוד לפי ההתנהגות שלו מה יכול להיות התגובה שלו, וגם אז צריך לחשוב איך לספר ממש בחצי רמז אם את חושבת שהוא לא יוכל להכיל את זה אל תספרי.. יכול להיות שתופתעי לטובה וזה לא יפריע לו אחרי שלמד להכיר אותך והיה לו חבל לוותר עליך
היית רוצה שיסתירו ממך דבר כזה?יעלת חן111
תראי..לקוס
חייתם 20~25 שנה או לא יודע כמה זמן לבד בלי שהכרתם אחד את השני, באופן טבעי אני יודע שבן/ת הזוג שלי יש דברים שאני לא יודע עליהם ושהם כנראה שונים ממה שהיה בעבר אם השתנו הרבה או קצת כל אחד ברמתו, אבל כרגע טוב לי איתו/ה וחבל היה לי לוותר עליו, אם לאלוקים התשובה הכנה שעשינו מספיקה בשביל לפתוח דף חדש ובשביל לטהר את הנשמה אין סיבה אני חושב שבשבילו זה לא יהיה מספיק
אני אישית גם ההיתי עם חוזרות בתשובה כך שאין לי כ"כ בעיה עם זה..

יתכן כמו שאומרים פה שיש בעיה בקטע ההלכתי לגביי חות הקידושין והכתובה
לוידע מה התכוונת כשכתבת "נפלתי"אורות הכתובה
אבל צאי מתוך נקודת הנחה שבהכללה די נכונה, אין כמעט בן שלא נפל בזה. השאלה כמה ואיך. (בנות מצטער אם הרסתי לחלקכן חלום על בעל שהוא נקי מכל וכל. נדיייר ברמות. העיקר שזה מאחוריו- בהנחה שזה באמת מאחוריו)
נראה לי בכללי כדאי שתהיה שקיפות משני הצדדים, לרבות העניין הזה. בטח שלא לשקר. ולמה שזה יהיה יותר קביל מבן מאשר בת

כל זה בהנחה שזה באמת מאחורייך
תצליחי

נפלתי כלומר לא שלימה בגופי.יעלת חן111
מה הכוונה כל בן נופל? הדוסים נופלים בזה? לא נראה לי.אם יש שמירת נגיעה, לא נופלים בזה.
לא מתאים לפורום מעורבקוד אבל פתוח
אבל הסטטיסטיקות לא מעודדת במיוחד במילים עדינות
ולא מדובר על שמירת נגיעה, אלא על שמירת הברית.

לגבי השאלה שלך בשירשור הייתי מאוד רוצה לדעת (לא יודע לומר באיזה שלב בקשר), ולא הייתי פוסל אבל זה כן היה מפריע לי כמובן...
שז"ל זה לא עריותדי"מ
היא כתבה בעריותדי"מ
רוב מוחלט של הבנים שומרי תורה ומצוות לא נראה לי נופלים בזה.
נכון, ובוא לא נפתח את זה כאןקוד אבל פתוח
שאורות הכתובה אמר שאין כמעט בן שלא נפל בזה...
והיא שאלה למה התכוון...
אופס, לא שירשרתי נכון....קוד אבל פתוח
מבחינה הלכתיתמגדל השן
יש בעיה שאדם יקדש אישה במחשבה שהיא בתולה והיא למעשה איננה. (כך למיטב זכרוני...) גם בכתובה זה מוזכר אבל זו כבר יותר בעיה ממונית מאיסורין.
לפי זה חובה לספר.לא רק מומלץ.יעלת חן111
נכוןמגדל השן
כדאי לשאול רב, כי אני לא בקי לגמרי.
זה מאוד קשה ואני מחזק את ידייך... ממש כואב לי בשבילך ואני מקווה שתצליחי.
אשרייך, נשמע שאת רצינית מאוד ובעלך בעז"ה יזכה באישה צדקת!
תשאלי רבתקוות עולמים

אם אני לא טועה לפי דעת הרב פינשטיין זצ"ל בשו"ת אגרות משה אורח חיים חלק ד', אין בעיה לכתוב כתובת בתולה ולא חייבים לומר שום דבר למסדר הקידושין ולאף אחד אחר, גם אם לא בתולה. כמובן שהחתן צריך לדעת וכו', אך לעניין כתובת בתולה אין שום מניעה ואת לא צריכה לספר זאת לאף אחד מלבד המיועד בע"ה.

תודה. לא עלה בדעתי לחשוב לספר למישהו מלבד אולי המיועד.יעלת חן111
את יכולה להשאר אנונימיתמגדל השן
ולספר כל מה שצריך לרב דרך סמס או מייל. אני ממליץ מאוד על הרב מנחם בורשטיין- רב עצום ואדם חם ונעים מאוד. אפשר לשלוח לו מייל pvpuah@gmail.com
כגבר -בנפילה לא קלה ונורמלית בעיני ובכלל הייתי רוצה לספר.אורח כלשהו

בדיוק הלילה ד"ר אבולעפיה דיבר על העוררות לקשר, לקשר עצמו ולא לדברים החיצוניים. על להיות נשואים במהות ולא רק בתואר ובמעמד. וכן, אני רוצה שכבר לפני החתונה אשתי ואני נהיה נשואים במהות ושנתחתן מתוך החיבור הכל כך מהותי הזה. מתוך זה שאנחנו פשוט אחד,פשוט מחוברים.
ולכן אני רוצה שנוכל לשמוע ולספר ולהיות נקיים וכנים וישרים לגמרי בלי שום סוד ובלי ששום דבר-אפילו כזה, יגרום לנו לרצות משהו אחר ולא אחד את השניה.
הסיפור צריך להיות ממקום חברי ואכפתי שרוצה לשתף ולהיות ביחד גם בזה ולא להצטייר כטוב ממה שאני ומרצון לחיות ביחד לגמרי, בטח שבנבכי הנפש. במקומות החשוכים שעברנו בחיים וקל וחומר שמקומות האור,הבניה, השמחה והאור ההרמוניים ובהרמוניה מוחלטת ו'מושלמת' בנינו.
[אבא,בבקשה תעזור לנו בזה.]
--
גם מעבר לזה: אני לא מבין בנושא וזה בוודאי לא בפורום הזה אבל נראה לי יש פה עניין טכני של משהו שיתברר בליל החתונה, וזה עלול להיות מזעזע אם יראה שחוסר אמת.

חייבים לספר בדייט מתקדםחסדי הים
רוב הבנים היו לוקחים את זה קשה וחלק גדול גם נפרדיםדי"מ
צריך להיות - ויותר מזה: אני רוצה שיהיה שלב שבואורח כלשהו
כמה שזה יפריע יתאפס ביחס אליה.
בתור חוזר בתשובהmatan

אני לא הגעתי למקום שבו את נמצאת.

אבל מההיכרות שלי עם הנושא- זה משהו שאת חייבת לספר.

בלי פרטים נוספים. רק את הפרט הספציפי. זה לא משנה איך, ולמה,

הגעת למצב הזה. זה מצב נתון. זה משהו שאת חייבת לספר לבעלך

לפני החתונה אחרת כל החתונה תהיה פסולה. ההדרכת חתנים שלו

צריכה להיות מתאימה לזה, ובסופו של דבר הוא ידע.

נכון, אני מודה, גם לפני שחזרתי בתשובה, לגבר זה משנה, ויכול להיות

שיש בחורים שיפסלו על זה. אבל- יש גם כאלו שלא. ואת לא צריכה את

הבחורים שפוסלים על זה.

אני מניח שאת יכולה לספר על זה אחרי כמה פגישות. לא בשלב הבירורים,

אם את רוצה. אם את בעלת תשובה מהעולם החילוני זה יותר קל- את מספרת

שאת בעלת תשובה בלי לפרט. בפגישה יותר מתקדמת את אומרת שחלק

מהעבר שלך, שאת מתחרטת עליו זה גם שאת כבר לא.

מי שמוכן לצאת עם בעלת תשובה, מוכן לקחת את האפשרות הזו(מקסימום הוא

ישאל את מי שהציע אותך), הצעתי פעם לבחור מישהי בעלת תשובה והוא שאל

על זה. זה כן משהו שמשנה. אבל יש מספיק בחורים מקסימים שמוכנים לקבל

את זה, או שבעצמם נפלו ואז הם פחות נרתעים.

הרבה פעמים בעלי ובעלות תשובה מתחתנים בתוך עצמם, יש לזה יתרונות וחסרונות.

בעיני ההדרכה הנכונה היא לתת זמן להיפגש איתך, אבל לפני שדברים מתחילים

להיות רציניים להעלות את זה(הרב מרדכי אליהו זצ"ל היה מגדיר את זה כפגישה שלישית)

אם היא בעלת תשובהאהבה בתענוגים
אפשר להסיק את זה מראש.

אבל אם היא דתיה, זה יותר קשה. ואל תשכח שהיא אישה, וממש לא נעים לספר על זה לכל אחד.

אם הייתי במקום שלך, ממש לא הייתי יודעת מה לעשות.
כי מצד אחד, צריך שזאת לא תהיה הונאה, ומצד שני, את רוצה לשמור על הפרטיות שלך, ובצדק.
אז לא יודעת מה עושים, חייבים לספר? מתי?
רב שחברה שלי התייעצה איתו, אמר לה שאם היא ממש ממש לא שם, היא לא צריכה לספר.
עד כמה שאני יודעmatan

והתעסקתי בזה קצת, לפני שהתחלתי לצאת.

זה נתון שחייב להיות חשוף, ובגלל היותו משמעותי,

מומלץ שיהיה בהתחלה, לפני שהדברים מתחילים להיות רציניים,

אחרת רק מהעובדה שהיא לא סיפרה לו עד אז הוא יחתוך, כי

זה יצור פגיעה באמון(אם היא לא סיפרה את זה מה עוד היא לא סיפרה?)

נכון, אם היא מגיעה מהעולם הדתי יותר קשה לסנן.

יש כאלו שבוחרות להודיע על זה כבר בבירורים, ואז לא צריכות לצאת

עם מישהו שלא יודע.

יש כאלו שיחכו עם זה.

לא מכיר את הפסיקה של הרבה שחברה שלך התייעצה איתו.

אבל אם הבחור חושב שהיא בתולה בשעת הקידושין והיא לא-

הקידושין לא חלים כלל, כי הוא מקדש קידושי טעות. ויש גם השלכות

להתחייבויות הממוניות שלו כלפיה.

בסופו של דבר, עד כמה שאני יודע, הפסיקה של הרב מרדכי אליהו זצוק"ל, זה פגישה שלישית.

מספיק בשביל לראות איפה האדם ומי הוא ומספיק מוקדם כדי שלא יכנסו למערבולת רגשית.

אני מסכימה שזה מורכבאהבה בתענוגים
נכון שיש בחור, אבל יש גם בחורה שנפלה וקמה...
באופן אישי הייתי רוצה לדעת, אבל הרצון שלי פחות מעניין. אני עונה לה מה שאני חושבת שהיא צריכה לעשות.
שתשאל רב שמתעסק בתחום, הוא מבין יותר טוב ממך וממני (חברה שלי התייעצה עם רב ממכון פועה)
לא הייתי חילונית אף פעם בהגדרה. לייטית.יעלת חן111
תודה על התשובה המפורטת.
אם עניין ההסתרה פוסל, אני מניחה שיש עוד הרבה מקרים שהסתיר כנראה, אז הכל פסול? נשמע לי קיצוני.
כל פעם שיש פגם משמעותי באחד מבני הזוגmatan

שהיה ידוע לו מראש והוא נמנע מלספר.

יש פה קידושין פסולים, שלא חלו כלל.

זה יכול להיות פגם גופני, מראה משונה, או פגם נפשי,

שהאדם יכול להגיד - אם הייתי יודע מראש לא הייתי מתחתן כלל,

ומעריכים שהגיוני שאדם יוותר על בן זוג בגלל הפגם הזה.

מה שאת מעלה נכנס לקטגוריה הזו.

את גם יכולה להגדיר את עצמך ולבקש שיגדירו אותך כבעלת תשובה,

ואם שואלים אותך להגיד שחיית בחברה לייטית שמאוד קרובה לחילוניות,

גם בתחום של בנים-בנות. ושהתחזקת מאז. אח"כ גם לספר על עצמך.

אבל אז זה פחות נשמע יותר כמו בעלת תשובה מעולם חילוני.

גם הבחור חייב לספר באותה מידה? מעניין אותי.יעלת חן111
מהכרות עם עוד בנות בסגנון שהייתי בו, זה לא נדיר מאוד שיש בנות כאלה.
אצל הבחור זה יותר מורכבmatan

בגלל שזה לא "פגם" פיזי.

אני חושב שההוראה היא לספר. לא בדקתי לעומק כי לא הייתי צריך.

אני מניח שיותר קל להגיד שלא צריך אצל הבחור.

אבל אני זוכר שכששאלתי אמרו שצריך להגיד, עוד הפעם- באופן נקי,

עברתי\חוויתי.

באופן עקרוני, עברות נמחקות ע"י תשובה, וכל עבירה שאין לה השלכה

על הזוגיות, אין סיבה וטעם לספר לבן הזוג. זה ביני לבין בורא עולם.

לא בטוח שבן הזוג יכול לעמוד באותה מידה כמו סלחנותו של הקב"ה,

ואין טעם להעמיד אותו בניסיון.

אצלך יש השלכה משמעותית, לכן ההוראה שקיבלתי היא שצריך לספר.

לא נראה לי שזה לא קשור לפגם פיזי.(היום גם לא תמיד יש הבדלאהבה בתענוגים
ניכר בין בתולה ללא בתולה). אם כבר זה קשור לפגם מהותי.
יש הבדל בין איך שזה משפיע על אישה מול איל שזה משפיע על גבר. למרות שגם על גבר יש השפעה...

מבחינה הלכתית את אסורה לכהן גדול, חוץ מזה, את לא אסורה על אף אחד. וגם זה תלוי בסיפור שלך שתצטרכי לספר אותו לרב שמתעסק בתחום, כי זה תלוי בכמה גורמים.

אז השאלה היא רק על ההונאה לדעתי, (ואז אין הבדל בין גבר לאישה בעניין הזה, בעיניי).
ועם כמה שאני הייתי רוצה לדעת, אני חושבת שהיא צריכה לשאול רב, כי כל מקרה לגופו.
ויכול להיות שהוא יבדוק ויומר לה שזה לא מפריע לה לאהוב את בעלה, וזה ממש עבר לגמרי (או כמעט), ושהיא לא צריכה לספר. (כמו שאמרו לחברה שלי).
אבל אני לא רב.

קיצור, את תשמעי פה המון דעות. והדעות שלנו באמת פחות מעניינות.
זה לחלוטין עניין פיזיmatan

הפגם המהותי הוא בינה לבין בוראה.
אם היא אכן עשתה תשובה, לא היה מקום להעלות אותו.

אבל בעניין הזה הוא לגמרי פיזי. זה שאין היום תמיד הבדל זה במציאות

שבה היא לא יודעת. כאן היא יודעת.

הכי נכון- שתשאל רב שהיא סומכת עליו, ותלך לפי הדרך שבה הוא יורה לה.

כל מה שאמרתי זה שכך נראה לי נכון לעשות מההיכרות שלי עם הנושא.

אתה אומר את זה בביטחון מלא כי למדת את זה?אהבה בתענוגים
אם למדת את זה, תביא מקור.
בכל אופן, לדעתי לומר שזה פגם פיזי, זאת טעות, וזה קצת לשטח את התורה. כי אישתך לא פגומה פיזית בגלל שהיא לא בתולה. נכון?
אז זה לא ה"פגם" הפיזי, גם אם הוא ניכר פיזית. זה פגם מהותי וד"ל. לא יודעת מה אפשר לומר פה ומה פחות. אז עדיף שלא...
אני אומר את מה שאני יודעmatan

ומה שאני יודע זה מה שלמדתי.

אני לא מסכים איתך, נכון ש"פגם" היא מילה בעייתית לעניין הזה,

כי זה הפגם הוא בלפני הנישואים.

זו לא טעות ולא משטח שום דבר מהתורה.

החלק הרוחני של הפגם, לא רלוונטי ברגע שעשתה תשובה

מקור מהרב אבינר(כאן)

"אם עשית עברות חמורות וחזרת בתשובה, אל תספר בפגישת שידוכים, הרי זה נמחק ולא קיים. אם חזרת מאהבה, העוונות הפכו לזכויות, ואין להתגאות בזכויות. גם אחרי החתונה אל תספר לעולם לבן הזוג, אולי הוא אינו יודע שתשובה מוחקת עוון."

ולא נמשיך מכאן את הדיון.

לא הבאת מקור, ולא הבאת נימוק שמצדיק את הטיעון שלך.אהבה בתענוגים
וסבבה. לא נמשיך... רק שמה שכתבת בהמשך, מוכיח שזה מהותי רוחני (אפילו משתנה) ולא פיזי.
הבאתי לך מקורות במסרmatan

אם את רוצה לדון בזה.

ביקשת שלא נדון שם.

אבל מקורות יש.

לפי מה שהבאת לי, אני עדיין באותה מסקנה אהבה בתענוגים
אם מתעקשים על שזה פגם פיזיחופשיה לנפשי
הפגם הזה יכול להגיע מהרבה סיבות אחרות:רכיבה על סוסים, מאמץ פיזי גדול וסחיבת דברים כבדים, כך שלדעתי מדובר בעיקר במשהו בנפש, יותר התחושה של האדם בנושא.
יש אבחנה בהלכה*צועד*
בין מקרים כאלו לבין הסיבה המדוברת פה.
אני יודעת שיש הבדל, אז זה לא עניין של פגם פיזי אלא הבחנהחופשיה לנפשי
הלכתית.
התוצאה היא אותה תוצאה, העניין הוא איך שזה קרה והיחס ההלכתי לא המצב הפיזי שלה.
הבחנה הלכתית שנובעת מ..?*צועד*
מהעובדה שהיא עשתה את זה עם מישהוחופשיה לנפשי
טוב גלשנו.*צועד*
אני הפסקתי פה.
מה חשבת שהיא תענה לך??פינגו0

התלוננתי?*צועד*
חשבתי שהיא תענה לעצמה. או תענה אחרת.

אחי, אני רואה בזה מדרון חלק מדי. החלטתי לעצור. מרשה לי? תודה.
סימן שזה מהותי.אהבה בתענוגים
מהבנה שליcohenet
מאיך שאני שמעתי על רבנים של בעלי לרוב אומרים לגברים לא לספר. הם לעצמם צריכם לחזור בתשובה לתקן את מחשבותיהם לקבל לעתיד. אבל אין צורך לספר.

לדעתי כנל את צריכה לקבל על עצמך תוספות ברוח. לקבל על עצמך לא ליפול שוב. לעשות מאמצים גדולים בשבילו.
אבל אני בטוחה שאם תספרי לו משהו על זה גם אם הוא יחשוב שהוא מסוגל להתמודד ושיהיה בסדר. בהזדמנות הראשונה שהוא יעלה את זה בצורה כזו או אחרת מול גורם נוסף אין סיכוי שזה ימשיך.

ככה נראה לי

מקווה שיהיה לך טוב
תשמרי את על עצמך ותקבלי על עצמך דברים שאת יכולה לעמוד בהם בתחום הזה ולהשתדל בתפילה ולהתחזק בדברים טובים
לא בטוחאהבה בתענוגים
אני מכירה סיפורים של בחורים צדיקים שמאמינים בכח התשובה שהמשיכו.
חוץ מזה שזה לא שיקול, אם צריך לספר, מספרים. גם אם זה אומר שנפסיד מזה... וכל מקרה לגופו.
אצל הבחור זה יותר פשוטdanielo
למיטב ידיעתי.
פעם הרב שלי אמר ש״אין בכך כלום״.
וגם רב אחר שמעתי אומר לגביי בחור לא לספר אלא אם שואלים.
אני לא יודע מה הדין באישה.
זה נושא מורכב,תלוי בנפש של האדם,ובעוד משתנים.
אני הייתי מרגישה צורך לספר ושיספרו לי.חופשיה לנפשי
בעיקר אם כבד לך על הלב וזה עלול להציק לך כל הזמן ולעשות לך רע.

נ.ב. כל הכתוב פה מהרהורי ליבי
שיעור בנושאאסטרו

מקווה שזה הנכון.
אתה יכול להגיד באיזו דקה הוא מדבר?פינגו0

שלפתי מהזכרוןאסטרו
בעה אני אבדוק היום או מחר.
אבל לא מזיק לשמוע הכל.
עברתי ברפרוף ונדמה לי מהדקה 25 עד 30 בערך על העניין הזהאסטרו
אבל באמת שעור מעניין וכדאי לראות הכל.
היי..8822bdmeir
שלחי הודעה בפרטי..
צריך לספר אך לא צריך מיד בהתחלה.המטיילת בארץ

שמעתי סיפור אמיתי על בחורה שעברה אונס לצערה מספר פעמים. ולאחר שיקום והתחזקות היא התחילה לצאת לדייטים. בתחילה היא הייתה אומרת בפעם הראשונה שעברה אונס ואז כולם ישר היו חותכים אותה. 

לאחר מכן היא קיבלה הדרכה לא לספר בפגישה הראשונה אלה לחכות קצת ולספר לאחר כמה פגישות אך לפני שהקשר רציני ממש. זאת כדי שהבחורים יכירו אותה קצת לפני שהם שומעים על כך. 

לא לספר. זה לא עניינו. ובהנחה שעשית תשובה הרי שהחטא נמחקלשם שבו ואחלמה

אלא אם כן לפי ההלכה צריך לספר אז לספר ואז זו שאלה מתי כי אם תספרי קצת לפני האירוסין אז זה יהיה כאב גדול מאוד אם הוא יפרד ממך ואם תספרי בהתחלה אז הוא עלול לפסול אותך בקלות. 

רק תשימי לב ♡cohenet
שזאת שאלה עקרונית.
את צריכה לחשוב עליה בשביל כל הפגישות שלך בעתיד
מה לספר למי ומתי (ב"ה מאחלת לך שלא יהיו ושהכל יסתיים בטוב כבר בקרוב)
נקודה למחשבה,לכלל באי השרשור,במיוחד הסולדים.אמת ויציב

אין לי בעיה עם אדם שנפשו לא נוחה בקבלת בעל תשובה,באמת שלא,זכות כל אדם לקבל את מה שנפשו חפצה.

- אבל - בואו לא נשכח דבר קטן,אנשים לא בוחרים היכן להיוולד ומתי.

ברמת העקרון,הנשמה אכן מסכימה לרדת למטה,לאותו הגוף והמקום.

אבל וודאי שאף אחד כאן לא מכיר את המציאות שלו בתור נשמה,לכן זה לא כ"כ רלוונטי בכל אופן.

לעניינינו,

מה אדם אשם,אם הוא גדל בבית כזה שלא הסבירו לו דברים בסיסיים,לא הסבירו לו למה שומרים נגיעה,

למה שומרים שבת,למה עושים א' ב' ג' ד'.

אני בטוח,שאדם שמסבירים לו לפחות בצורה מינימלית,מבין שזה לטובתו,גם אם הוא יבחר אחרת.

אבל אם אותו אחד לא לימדו אותו מעולם.ולא הסבירו לו מעולם,

האם הוא אשם בכך שעשה טעות?

האם הוא עשה את זה במזיד?

האם הוא ידע מה ההשלכות של הדבר?

בוודאי שלא.יכול להיות שאותו אחד הוא בפועל ילד טוב ירושלים שנפל בפח.

האם הוא דומה לאותו אחד שגדל בבית עם יסודות?וערכים?והנהגה ברורה?

אז זכות כל אחד לבחור מה שרוצה אבל תדעו,יש פה צד שני במשוואה,ואפילו ייתכן,שהוא יותר רוחני וזך.

תשובה-העני ממעש

נראה שחזרת בתשובה ואין צורך בכך- שלא כפי שנרשם כאן.

ב. נ"ל שצריך שבעלך ידע פרט טכני זה לפני החתונה.

מתי לספר?- כשנראה שהולכים "לקראת" באופן רציני.

בשלב שניתן עדיין "לחתוך" בנימוס.

ושאת יודעת שאם ייחתך- הוא לא יעשה "פרסומי ניסא", גם לא בפליטת פה.

ג. אם לא ברור לך הנ"ל , תשאלי מישהי קרובה קצת מבוגרת ממך.

ד. אין צורך שיידע מלבד הפרט הטכני, 

וזה נכון גם למקרה של משהו שעלול לקרות שלא ברצון.

באם ממש מעניין אותו, אפשר- ממש בשלב ה"סגרנו ועוד לא רשמי"

לתת פרטים יבשים ולא ספציפיים.

ה. באם ידוע שהיה חצי שנה רצופה, מעל גיל 15, שהלכת קבוע עם שרוול קצר מאד,

נ"ל שתוכלי לרמוז בעניין וזה מספיק.

אך יש צורך שיידע ממש.

(בייניש תמים?)

(נא לא לקפוץ עליי! איני מכליל ח"ו, זה תיאור למציאות הגיונית. ולא הכללה שכל X כנ"ל = Y!)

ו. אל תפחדי מ"פסילה"-

יש מספיק דברים שפוסלים עליהם מלבד זה..

ז. לפני החתונה בע"ה, צריך לשאול לגבי דין מסויים. (וכן לגבי נוסח בכתובה- שאולי אין צורך לשאול)

זה קצת לא נעים, ונ"ל שתוכלי לקבל תשובה מרבנים המשיבים באינטרנט.

ו- במקום שבעלי תשובה עומדים..!העני ממעש

לדעתי,ד.

חייבת לספר. אפשר לחכות שתי פגישות שקצת יכיר - אבל חייבת.

אכן, יש כאלה שלא ירצו. זו זכותם. אין מה ללחוץ,  בין ישיר בין "עקיף" - ולא סותר כלל את המעלה הגדולה של תשובה אמיתית, בהנחה שבאמת ממש חזרת בתשובה מזה.

יש כאלה, שאם יתרשמו שאכן יש חזרה בתשובה גמורה, אולי לא יפריע להם.

ועם זה - הרי יש "מקבילים" כאלה גם בין הבנים, לצערנו.  אם את רוצה שיקבלו אותך - קבלי גם אותם. ואז לכל היותר תמציא מישהו שחלילה גם כן לצערו היה לו בעברו משהו לא טוב - והוא חזר בתשובה (או מה שמכונה "בע"ת", שעבר חלילה משהו כזה) - ותבנו בית תורני מתוך תשובה שלמה.

תודה רבה. החכמתי.יעלת חן111
דעתימשירי מולדת
בין אם זה חובה או רשות מצד ההלכה.
אני הייתי מצפה שיהיה אמון מלא בין אשתי לביני.. אחרי מספר פגישות כבר אפשר להבין בערך מי מול מי ולעשות חישובים של יתרונות מול חסרונות, אם תספרי והוא יחליט שזה לא בשבילו - זכותו.
למנוע את האפשרות בחירה שלו זה לא מוסרי בעיני!
נ. ב הייתי מעדיף שאישתי תספר לי דבר כזה מראש ולא שאגלה את זה לבד אחרי החתונה... (.. )
אני אישית לא יודע אם הייתי פוסל.
חובה לספר, בשלב מתקדם מאוד. לפני אירוסין.אלעזר300

אני מקווה בשבילך שבשלב כזה תהיי מסוגלת מבחינה נפשית לספר. אם עשית תשובה, יהיו גם בחורים תורניים שיקבלו אותך אז. שיהיה בעז"ה בהצלחה!

זה יפה?..ד.

לגרום למישהו להיקשר מאד, ואם הוא אדם שאינו רוצה/יכול לקחת על עצמו דבר כזה - 

אז להעמיד אותו "לפני אירוסין" בקונפליקט כזה של רגשות?

גם בחורה היתה מוכנה שיסתירו מפניה משהו שמאד משמעותי לה עד זמן שהיא ממש נקשרת?

ומצד שני זאת סיטואציה נוראית לכל הדעות מבחינתה..חלושששש
לספר בשלב מוקדם לכל בחור ולחשוף את בושתה- קשה ביותר...ומי יודע למי הדבר הזה עוד יגיע?...לצערינו יש תופעות כאלה של העברת מידע אישי על מדוייטים.

כנראה שהאמת היא איפשהו באמצע..
נכון.ד.

מה שאתה מעלה כעת זו גם בעיה.

כלומר, שידעו עליה פרט כזה - וח"ו "יעבירו". זו באמת בעיה.

אכן, צריך כנראה למצוא שלב שבו מצד אחד רואים שיש אופציה ממשית, וגם שזה בחור אמין - ומצד שני, עוד לא קשר שקשה מאד לנתק.

וגם אז, לבקש שמה שמספרת יישאר אצלו בלבד. 

זה משמעותי במי שאת?נפתלי הדג
באיך שאת רואה את עצמך כיום? יהיו לזה השלכות על החיים?

אם כן, הייתי רוצה לדעת, אם לא, לא משמעותי בעייני.

[אם יש לזה השלכה הלכתית זה דיון נפרד, במקרה שכן אני מניח שזה משנה את הסיפור]
בבקשה תקראי! להתייעץ עם דמות תורנית וגםלולוש1
חשוב לזכור שגם אם מספרים צריך לדעת איך.. לחפש את המילים הנכונות ולא חייב לפרט יותר מדי. יש גברים שלא מסוגלים לשמוע דבר כזה. ושוב- להתייעץ עם מישו שמבין בזה (אולי רבנים של מכון אורה/מאיר)
הכל תלוי באישיותסביון
מבלי לקרוא את רוב התגובות -
קודם כל אני חושב שמצד ההגינות אם הוא היה רוצה לדעת דבר כזה (וכמו שראיתי שחלק כתבו - יש כאלה שהיו מעדיפים לא לדעת כדי לא לשפוט סתם על חטאי עבר שחזרת עליהם בתשובה שלמה), צריך לספר לו. ומה הוא יעשה עם זה? ואם הוא יחתוך למרות שזה לא מוצדק? אין מה לעשות, כנראה שהזיווג שלך הוא אחד שמוכן להתעלות מעל רגשות כאלה (או שהוא יודע שהוא לא מסוגל אבל כן היה רוצה, ולכן מעדיף לא לדעת). אני גם לא חושב, אע"פ שאינני מכיר אותך, שמצידך תהיי מסוגלת (נפשית, כמובן) לחיות את כל חייך עם מישהו שאת יודעת שאת מסתירה ממנו סוד כזה גדול.
ובאשר אלי - למרות שזדונות נהפכים לו לזכויות וכל מה שכתבתי קודם, מה לעשות אני בן אדם רגיל ופשוט שלא מסוגל להתעלות מעל רגשות כגון אלה, ולכן כמעט בטוח שהייתי חותך, אא"כ הייתי מצליח לבנות קשר מאוד מאוד עמוק לפני כן. כך שאם מחליטים לספר אחרי כל ההתלבטות הזאת, אז רק בשלב מאוד מתקדם.
כל מה שכתבתי בהנחה שהנזק הנפשי שנגרם מהחטא הזה יכול להיות מתוקן במלואו. אבל אם נשארו עדיין שאריות בנפש כדאי להתייעץ עם מישהו מקצועי, כי ככל שהנזק חמור יותר צריך להודיע בשלב מוקדם יותר, לדעתי.
בהצלחה רבה וזיווג הגון!
כדי לדעת אם הוא רוצה לדעתסביון
אולי אפשר איכשהו לברר דרך אדם שלישי, הבעיה שקשה מאוד לברר דברים כאלה בלי לגרום לחשד מיידי. אולי דרך חבר שלא יודע שהוא יוצא שאומרים לו שישאל "לפי תומו".
תבררי את ההלכה מול רב שאת סומכת עליודעה
לאדם שפוגש אותך יש זכות לדעת על העבר שלך בדיוק כמו שלך יש זכות לא לספר על עברך.
כן הייתי ממליצה לך לבחור בחור שיכיל דבר כזה או קרוב לחתונה או אחרי תלוי מה הרב יגיד לך.
תמיד עדיף לחיות עם אדם שאת מסוגלת לחשוף בפניו דברים שכנראה גדולים עלייך וכמובן לא לפרט שום דבר ולהגיד שהיה משהו כמה שיותר סתמי... גברים הם מאוד קנאים לאישה שלהם.
מכירה מישהי שרב התיר לה לא לספר ובעלה לא יודע וזה מה שהכי טוב להם.
ברשותךיהודי 1
איך הוא לא ידע אחרי החתונה? הרי זה פרט מאוד טכני שמגלים ישר
זה לא כ'כ פשוט, יש המון מבנים אנטומייםעשו יכין
ולא הכל אותו דבר. קיצר הגיוני שהוא לא ידע, זה לא המקום להאריך
וגם אם את צודקתיהודי 1
להחליק דבר כזה?!
פגיעה חמורה באמון.
לעניות דעתי,ד.

לא לספר דבר כזה, ומספיק מוקדם כדי שיוכל להחליט עצמאית - 

זה מעשה נבלה.

[ואף רב לא יכול לדעת אם בחור "יכיל דבר כזה אחרי החתונה". זו יכולה להיות פגיעה אנושה לפחות בחלק מהאנשים. מי התיר על חשבונו? ואם הוא יצטרך להחליט אם להתגרש מיד אחרי שיתחתן, או להיאלץ "להכיל" דבר שאינו מסוגל ולהתענות כך שנים - זה בסדר?..]

תספרי אבל לא ישרshilat
כל עוד מדובר בעוד דייטים למיניינם אז שמרי על זה , אבל כשיש התקדמות ורואים שיש התאמה ומתחילה להתפתח לה זוגיות, לעניות דעתי תספרי...
לא רואה דרך לשמור על כך בסוד ולספר אחרי אירוסין חתונה או כל מיני דברים שהוצעו פה
רק תזכריאהבה בתענוגים
שלאף אחד כאן אין הסמכה, זה אומר שאם את רוצה תשובה אמיתית, את צריכה לשאול רב שמבין בזה ואת רואה אותו פנים מול פנים, ולא לסמוך על האפיפיור שאולי נמצא כאן ונשמע ממש תורה למשה מסיני.
בשביל לשאול שאלה, צריך לדעת את מי שואלים.
טענת בתוליםTvus12
יש עניין שלם בהלכה על זה..
צריך להיועץ ברב גדול..
מעניין, זה כיוון מחשבה מרענן...תפוח יונתן
תוכל לפרט בבקשה מה זה?

<צ>
חובה לספר, אפשר בעקיפין אבל שיהיה ברור שהצד השני הבין.אביאל00
אין שום מקום להסתיר כזה דבר!!!!
חובה לספר אבל לאט לאטדבש הכל דבש
אתחיל מקטע דווקא מהחלק של החובה:
הלכתית, חובה לספר כי זה 'מקח טעות' ואז יש ספק אם הנישואין תקפים.
מוסרית, הוא גם ככה יגלה מתישהו... אז עדיף לספר מאשר שהוא יגלה לבד.
אני מכיר סיפור מקרום על מישהי שהיא ספרה לו לאט לאט כל פעם חשפה קצת יותר, בהתחלה שהיה משהו אחר כך שזה היה משהו רציני ובסוף היא סיפרה לו מה היה באמת. בלי פרטים ובלי כלום רק את האמת הפשוטה.
עכשיו את צריכה לראות על פי הקשר שלך מתי לספר? מה? כמה? ואיך? ברור שלא לספר בפגישה השניה או השלישית...
ב"ה היום הם נשואים באושר
תודה לכולם על העצות החכמות , למי שהגיב כאן או במסר. מעדכנת:יעלת חן111
ספרתי והבחור נרתע כצפוי..נגמר..יהיה בסדר בע"ה.
בהצלחה לכולם!
חיבוק.. את גיבורה בעיניי!לדעת דרכיך
באמת גיבורה.אורח כלשהואחרונה

שאלת אותו אח"כ מה דעתו? אם היה רוצה לשמוע בדיעבד?

מזל..ד.

טוב שסיפרת. וכי יותר טוב שהיית נקשרת ואז חוטפת "מכה"?..

וכי שייך להתחתן עם מי שדבר כזה אינו יכול להתקבל אצלו? ואם היה עושה "כאילו" - בסוף זה היה יכול להרוס.

לכן, טוב שאמרת ונגמר כך.

את תמצאי מי שמתאים לו לקבל אותך ואת תשובתך - ותבנו ביחד בשמחה.

בינתיים, תנצלי את הזמן להוסיף אור וטוב.

תודה.יעלת חן111
מה הסיכוי שמישהו תורני יקבל דבר כזה? שואף לאפס.
וגם אם אחשןב על אופציית חוזרים בתשובה- גם חלק לא מבוטל מהם נרתע וגם מאלה שלא, נראה לי שרובם ככולם הולכים לזרם החרדי...(אני לא מכירה דת"ל חוזרים בתשובה).
קיצור,
כנראה שצריכה הרבה חיזוק באמונה.
ברוך ה'תפוח יונתן

תראי איזה חסד זה מאיתו יתברך שחוסך מאיתנו התלבטויות. זה סינון פשוט בלי יותר מדי התבחבשויות.

אם מסתכלים על זה ככה, זה נכון, שכלית, עדיין.יעלת חן111
מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
נפש חיה.אחרונה
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

אולי בעומק של הדבר זה באמת קשורכְּקֶדֶם

אבל בתכלס

זה הרבה בגלל שהיום כל אחד עף על עצמו והמבחר עצום וככה גם הפומו. 

חחחחאני:)))))
מבלי להתייחס בפירוט לנכתבנוגע, לא נוגע

אני חושב שצריך שינוי חשיבה כללי. תרתי משמע. זה נכון לכולם אבל חשוב במיוחד לרווקים בוגרים יותר שכבר עברו דברים ועבדו המון עם עצמם.

היא כותבת- "כדי להבין מה קורה בעולם הזוגיות, צריך להבין מה קורה בתהליך הגאולה... הגאולה היא תהליך של מעבר מההסתרה לקשר גלוי של פנים אל פנים".

ההשוואה עולה מאליה-  אין יש רווקות מאוחרת ובתים לא נבנים, אולי זה לא בגלל שהקשר הזוגי הוא לא מספיק פנים אל פנים, אלא בגלל שאנחנו לא מספיק מתאמצים לבנות את בית ה' ולהתקדם בתהליך הגאולה. זה פשוט שיקוף. בניית בית זה לא עניין פרטי לא רק לחיוב אל גם ל"שלילה". אם כל בית בונה עוד חורבה, אז כשאנחנו לא מתאמצים לבנות את המקדש (ואנחנו כבר לא בגדר אנוסים כמו בגלות)- אז ממילא עוד בית מתפרק או כלל לא נבנה. אם כשהיינו יכולים לעלות לא"י לא עלינו בהמונינו, בא משהו רע וקשה ודחף אותנו לעלות.

מתעסקים בסימפטום ולא בשורש. ברגע שהציבור יפעל יותר לבניין המקדש, דברים ישתנו גם בתחום הזוגי (גם מבחינה פסיכולוגית זה הגיוני, כי אם נהיה מאוחדים סביב מטרה גדולה יהיה קל יותר להתחבר ולהתחתן). הרווקים והרווקות (בעיקר אלו מביניהם שיש להם מידות מתוקנות והם אנשים טובים עם תפיסה בריאה, ובולט שהעיכוב לא באשמתם), נושאים על גבם את גלות השכינה, שמרחפת כיונה ורוצה כבר לנחות כי היא בבית אבל אנחנו לא בונים לה את הקן.

כמובן שצריך את מה שהיא כותבת (בנוסף לעבודה בסיסית על מידות ודמיונות חוסמים וכו'). אבל צריך להיזהר מתפיסה שאומרת שצריך להעמיק עוד ועוד את ההכנה לפנים אל פנים אם דברים לא מסתדרים וזה הפתרון. מה שצריך זה לגלות את הפנים, אנחנו כבר מול ורק יש כיסוי שמסתיר את הפנים וצריך להוריד אותו, להסתכל סביב ולפעול מתוך תפילה ונוכחות עם ה' (זה גם שיקוף של היחס הלא נכון למקדש. מחסום תודעתי עמוק. רק בדיעבד נבין את עומק הקונספציה הדתית).

כתבת דברים יפים אבלכְּקֶדֶם

מה תגיד על החילונים? כי זה קיים גם שם.

ובכלל, מה תגיד על הגוים בכל העולם..? אירופה גוועת מבחינה דמוגרפית בגלל העניין הזה.

פשוט המציאות השתנתה

ואישה מסובבת גבר.פעם המצב היה הפוך

היום כל אחת חושבת שהיא מינימום מיס תבל. ואז מבלי ששמה לב היא הגיעה ל35 וכבר חייבים להתחתן אז מתפשרים על מה שיש ומהר

נכון. לכן כתבתי שזה נוגע בעיקר למי שעבד עם עצמונוגע, לא נוגע

הבעיה העיקרית היום זה שאנשים שקועים בעצמם.

זה יכול להיות הרסני שאדם שלא עבד עם עצמו מבחינת תיקון מידות ילך לאימון שיחבר אותו עוד יותר אל עצמו..

מחשבה מעניינתפתית שלג

אבל גם אם אנחנו יכולים להחליט שעם לבדד ישכון ולעשות כרצוננו במקום המקדש- אני בכלל לא בטוח שההחלטה להימנע מזה לא נחשבת אונס. מצינו הגדרת אונס גם למניעות חזקות מצד קושי טכני או קושי נפשי, ואפילו ליצר הרע..

אני מסכים שמטרה משותפת עוזרת פסיכולוגית- ואני חושב שזה קרה בתחילת המלחמה, ועוד נשאר ברמה מסוימת. אז זה בתכלס לא חייב להיות התאחדות סביב מקום מהמקדש, ודוקא יותר הגיוני לומר שבשביל לדאוג למקום המקדש צריך להגיע לאחדות גדולה, ובלעדי זה לא נוכל להשיג שום דבר. 

גם מפשט מאמר חז"ל אפשר להבין לפעול בעיקר הפוך- שתיקון של ענייני הזוגיות מקדם אותנו לבניין המקדש (זה כמובן לא מחליף את החובה, הזכות והאחריות הלאומית שלנו למקום המקדש).

זה פחות עניין של אונס, זה יותר עניין של הכוונהנוגע, לא נוגע

לעמ"י היו הרבה סיבות טובות לא לעלות לא"י, ובאה השואה והחדירה את המסר הנורא והכווינה מחדש.

זה גם לא עניין של לקום בבוקר ולעשות כרצוננו, אלא לפעול מעשית להשגת אישור לבניין המקדש. אפשר גם להתחיל בדיונים רחבים הלכה למעשה על העניינים הדורשים ליבון.

לגבי הסוף- אבל זו בדיוק הטענה, שתיקון ענייני הזוגיות לא הולך מספיק טוב גם אחרי כל האימונים וכו'. ומעבר לזה, בא"י אתה מתחיל מהכלל ועובר לפרט כי מורגש יותר החיבור של הפרט לשורשו. וזו גם המהות של המקדש, הכהנים עובדים ונמשך שפע לעמ"י. אנחנו פשוט חיים בתודעה אחרת וזו הבעיה.

יש בעיה מהותית כשמעתיקים את הר הבית למקום אחר, וד"ל, ולשם שמיים.

הרעיה, נשמת האומה הכללית שגם נמצאת בכל אחד, אומרת:

על משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

בלילה, בשקט ובלבד, הרגשתי משהו עליון, וביקשתי להשיג אותו, אבל לא מצאתי.

אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

קמתי וחיפשתי אותו בחיים, בעולם, אבל עדיין לא מצאתי. לא הצלחתי להרגיש את נוכחותו שם בצורה מספקת.

מצאוני השמרים הסבבים בעיר את שאהבה נפשי ראיתם.

במקום שאמצא אותו מצאו אותי השומרים, שומרי התורה, ושאלתי אותם. הם ענו את התשובות הרגילות שלהם, תלמד תורה, תתפלל מהלב, שם ה' נמצא.

כמעט שעברתי מהם עד שמצאתי את שאהבה נפשי אחזתיו ולא ארפנו עד שהביאתיו אל בית אמי ואל חדר הורתי.

ידעתי שהם טועים והם לא מבינים שכל אלו רק לבושים, אז מייד עזבתי אותם. ואחרי שניסיתי הכל- מצאתי. הבנתי. רק שם אגיע אליו באמת, אגיע להתגלות ולחיבור של האהבה. ולכן לא ארפה עד שאביאנו לשכון בבית אמי- שזה הר בית ה' מקום השראת השכינה, ובחדר הורתי- שמשם נברא העולם.

השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.

ועכשיו אני משביעה אתכם בנות ירושלים, אל תוותרו אלא תעירו ותעוררו את האהבה עד שתחפץ, ורק שמה האהבה באמת נחפצת. ואל תדאגו, אתם תצליחו. רק תבינו, תרצו, תתאמצו ותתמסרו, כמו שאתם עושים בשביל שאר א"י.

הרעיון הכללי נכון ושמעתי אולו כמה פעמיםהיום הוא היום
מכמה מקורות שונים ורציניים
לא מסכיםintuscrepidam
לאנשים היום יש הרבה דמיונות והם לא עמוקים אלא חושבים שהם עמוקים. זה מקשה עליהם ליצור קשר ולאהוב את מי שמולם
יש לך ודאות בכך?advfb
כן, מה שפתית שלג כתב זה רומנטיקה = דמיון של אהבהintuscrepidam
חושבת שהרווקות המאוחרת באהLavender

יותר מהסיבה שאנחנו מחפשים להתאהב ואז להתחתן

ולא להתחתן ואז להתאהב כמו בדורות הקודמים,

ואם כבר להתאהב אז בבן/ בת הזוג המושלמים בתבל מכל בחינה שהיא.

יש מבחר גדול יחסית, לא כמו יהודי העיירות שהתחתנו עם בני המשפחה היהודית הנוספת באותה העיירה/ משהו בסגנון

וכל ההקשר לגאולה בעייני ווארט חסידי נחמד ולא מעבר.

מה שבטוחadvfb

יש פער בין דורי מובהק

לטוב ולמוטב

אולינחלת

גם יש הקרנה, מבלי שנרצה, מהעולם החילוני והגויי; הכל מותר, אפשר להתחתן אפשר גם שלא,

נכון שזה נשמע לא טוב, אבל אין ספק שיש הקרנה והשלכות גם עלינו.

שמה לב, שהבחורים במיוחד חוששים להתחתן. אולי פחד מאחריות, מהעול - היום יש כל

כך הרבה דברים שיכולים "למלא"; מה שפעם לא היה. אפשר לגור לבד ולחוות חיים

מלאים ומספקים.  איני יודעת אם יש תודעה של להוליד ילדים, יהודים, שימשיכו

את עבודת השם.

אצל הבחורות, זה טבעי יותר, מתבקש י ותר. הרי הגברים מצווים, לא הנשים

ואולי יש להם יותר י צר הרע בכיוון של לא למהר להינשא.

וגם יש הרבה בנות. חלקן דעתניות; למדו, חושבות, מעורות.

אולי זה גם מרתיע את הבחור הממוצע.

יש אולי סיבות נוספות. שכל אחד יחשוב פנימה לעצמו ואפילו

יכתוב לעצמו. בכנות; למה אני לא ממהר/ת להתחתן? להתיישב?

אני לא חושבת ששם הבעיההפיאחרונה
תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלת
תלוי אם אכפת לבחור...ועלהו לא יבולאחרונה
בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלת
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

אולי יעזורנוגע, לא נוגע
לדעתי דרך המלך היא שאצל בנים בשביל להוביל בקשר צריך להרגיש וייב. שמשהו בבחורה מדבר אליך ואתה "מרגיש בבית" איתה מבחינה רגשית. יכול להיות שאחרי היכרות זה לא יתאים, אבל יש רצון חזק לנסות. וזה פותח את הבחורה כי היא מרגישה שאתה באמת מתעניין בה.

תנסה להרגיש אם יש בך את הוייב הזה כלפיה (זה יכול להתבטא בכמה אופנים בהתאם למה שהיא משדרת בטבעי), ואז אתה תתחבר אליה קצת והיא תרגיש את זה ותיפתח לשתף.

בנים אולי שכליים, אבל בבסיס הם מתחברים קודם כל דרך הילד והנער שבהם ולא דרך השכל כנראה

שיתוף קטן משמעותי מצידךadvfbאחרונה

אחרי שאתה חושף את עצמך קצת אולי היא תרגיש יותר בטחון לשתף.

עוד דבר, התעניינות בדברים קטנים שמעסיקים אותה. לא דברים על העבר, על ההווה.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגע
נאה דורשת נאה מקיימת..
מזל טוב, כמה חכמה!שושיאדית

קשר שמבוסס על כנות, הוא קשר מושלם!

כך האהבה תתפתח, לאט לאט והכי בטוח שיש.

בהצלחה רבה!!

תודה על הדברים וממש בהצלחה!פתית שלגאחרונה

מזל טוב!!!

היית ממליצה לבוא מנקודת מבט כזאת גם לבת 20?

איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

חחחחחחכְּקֶדֶם
..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

נשמע מעניין למה אתה שואל..מחפש אהבה

האם אתה מרגיש שזה משפיע היום לטוב או למוטב?

נשמח אם תשתף

מה אכפת לך? אתה נשויהפי

לא הבנת את הקונספט של המקום אחי 

מזה הסקרנות הזו המיותרת הזו

כע באמת אחשלי מבולבלכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך