אנשים, אני חייבת לכם וידוי קטן.חלילית אלט
ואני אכתוב את זה למרות שזה קשה לי.
אני צריכה לאכול את הדייסה שבישלתי, לא?
אז-

אתמול פתחתי שרשור וכתבתי שעבדו עלי, שאמרו לי על ילדה שמתה כשזה לא היה נכון.
אז אני אספר הכל מהתחלה, כולל מה שהתברר לי ממש עכשיו.

*כל השמות בדויים*
עד לפני חודש הייתי רשומה באתר של סיפורים. זה אתר שאפשר להעלות בו סיפורים ולקרוא סיפורים של אנשים אחרים, גם סיפורים בהמשכים. יום אחד ראיתי הודעה שת מישהי, היא כתבה שהיא חולה בסרטן ועומדת למות והיא רוצה שמישהו ימשיך את הסיפור בהמשכים שלה. נניח שקראו לה אנה. ואני התנדבתי להמשיך לכתוב את הסיפור שלה, סתם כי אהבתי את הרעיון וכי היא עוררה בי חמלה. באותו אתר היתה עוד ילדה, שילת, שהיתה חברה של אנה במציאות וגם התכתבה איתי במייל. לא ידעתי מה רמת הקשר שלהן וזה לא כל כך עניין אותי עד עכשיו. בערך חודש אחרי שאנה העבירה אלי את הסיפור (שאחר כך התברר ששילת והיא כתבו אותו בהתחלה יחד) אח שלה שלח לי מייל שהיא נפטרה. זה כמובן העציב אותי. אתם אולי לא יכולים להבין כמה, כי היא בסך הכל היתה חברה וירטואלית ואפילו לא התכתבתי איתה הרבה, רק דברים טכניים לגבי הסיפור. אבל זאת היתה מכה חזקה בשבילי, והתאבלתי עליה ממש. עצם העובדה שהיה מישהו והוא כבר לא קיים, זה מפתח בי חרדה. וכשהאדם הזה היה בקשר איתי החרדה מתעצמת. אני המשכתי לכתוב את הסיפור שלה ואחיה עקב אחרי הפרקים שהעליתי. כמה זמן אחר כך שילת ניתקה איתי קשר. זה היה לי מוזר ממש אבל ניסיתי לדון אותה לכף זכות. כשהחלטתי לעזוב את האתר ביקשתי ממישהי שם שאני אשלח לה פרקים במייל והיא תעלה אותם בשמי לאתר. ועכשיו, כבר תקופה ארוכה אני לא מצליחה לכתוב, ובטח לא את הסיפור ההוא שגם גורם לי בכל פעם שאני חושבת עליו להיזכר באנה ובזה שהיא מתה. אתמול אחיה שלח לי מייל. הוא כתב רק "שלום". אז חשבתי שהוא רוצה לשאול מה עם הסיפור, וכתבתי לו שאני מקפיאה אותו עד שאצליח לכתוב שוב, או שאפשר לבקש משילת להמשיך אותו כי היא היתה חברה של אנה. מה שהוא כתב לי אחר כך בילבל אותי ממש. העתקתי את זה:

"זה אח של אנה
אני מעריך את זה שהמשכת במקומה את הסיפור. היא מאוד אהבה לכתוב והיא הייתה מאוד כשרונית .
הייתי גאה בה מאוד.
אני מקווה שהתקופה הזו תעבור לך ותמשיכי אותו.
שילת כותבת יפה מאוד והם כתבו אותו יחד אבל הסיבה שאנה לא ציינה את זה שלשילת היה חלק
בכתיבת הסיפור ולא נתנה לה להמשיך היא ששילת מאוד עסוקה ואין לה זמן להמשיך. היא בקושי מצליחה להמשיך את הסיפורים שלה.
אני לא יודע אם את יודעת אבל שילת ואנה הם אותה אחת. אנה היא פיצול אישיות של שילת ושילת היא פיצול אישיות של אנה.
או בכל אופן ככה הם ראו את עצמן.
אז אם לא אכפת לך- אל תדברי עם שילת על אנה. אנה הייתה חלק ממנה וכשאנה מתה חלק משילת מת.
בכל אופן אני חושב שכדאי שתנסי להמשיך את הסיפור ואם לא תצליחי אני אמשיך בעצמי.
אל תבקשי משילת. זה רק גורם לה להרגיש לא בנוח כי מבחינתה אנה הייתה סתם המצאה ולא בן אדם אמיתי.
והיא די צודקת."

אוקיי. מה אתם הייתם חושבים אחרי זה? מה זאת אומרת שאנה היתה סתם המצאה, והיא די צודקת?
ניסיתי להבין, חשבתי על זה המון והמסקנה שלי הייתה שעבדו עלי. לא הייתה אנה. היא הייתה ילדה פרי דימיונה המפותח של שילת. שמתי לב פתאום שבמיילים שמות המשפחה של שתיהן, כולל אחיה של אנה, היו זהים. מה כבר יכולתי לחשוב? למה אח של אנה כתב ששילת ואלי היו אותה אחת?
אבל כנראה שהמסקנה שלי הייתה מוטעית.
היום החלטתי להשיג את המספר של שילת, להתקשר אליה ולברר בדיוק מה קרה שם, כי אח של אנה לא הגיב לי. למזלי ידעתי איפה שילת לומדת ויכולתי איכשהו לברר את מספר הפלאפון שלה (וכאן אני צריכה להודות לשלולית שאני לא מצליחה לתייג משום מה, ולבת דודה החתיכית שלה).
מקודם התקשרתי אליה. בהתחלה היא גימגמה לי. הקראתי לה את המייל שקיבלתי ופשוט דרשתי הסבר. אני יכולה לומר לכם שבדרך כלל אני בן אדם לא קשוח בכלל, והיה קשה לי מאוד להקשיח את הקול שלי אבל אם לא הייתי עושה את זה לא הייתי מקבלת תשובה. אחרי כמה דקות של גימגומים וכמעט התנצלויות מצדי שהתאפקתי לא לומר אותן, היא הצליחה איכשהו להסביר לי, או לפחות נראה לי שהיא הצליחה.
מתברר ששילת ואנה היו חברות טובות מאוד. ממש. ודרך ההתמודדות של שילת עם המוות של אנה הייתה פשוט להחליט שאנה לא הייתה קיימת מעולם, היא הייתה רק המצאה. לשכוח את קיומה של הילדה הזו.
למה לא חשבתי על זה? למה מיהרתי להסיק מסקנות לפני שדיברתי איתה?

בינתיים נשארו שני דברים לא פתורים. דבר ראשון, שמות המשפחה הזהים. שאלתי את שילת והיא גימגמה משהו על זה שזה לא שם המשפחה האמיתי שהיה לה תמיד, רק עכשיו או משהו כזה. לא הבנתי. הדבר השני הוא איך אח של אנה יודע על דרך ההתמודדות של שילת אם שילת אמרה לי שהיא לא דיברה איתו מאז שאנה נפטרה?
אבל אני משערת שגם לשאלות האלה יש תשובות.
ומה שאני רוצה לומר זה שני דברים. דבר ראשון סליחה על זה שגרמתי לכם לקרוא לשון הרע, שבכלל היה שקר.
דבר זו בקשה מכם, שתשתדלו ללמוד מהסיפור הזה, ובטח מעוד המון אחרים שדומים לו, שאי אפשר לשפוט אנשים אם לא מכירים את התמונה השלמה. לפעמים יש חלקי פאזל שלא ראינו עדיין ואולי אף פעם לא נראה.

סליחה משילת כבר ביקשתי. אני מקווה שאנה גם סולחת לי על שגרמתי לחברה הכי טובה שלה לבכות ולזכור משהו שהיא רצתה לשכוח. וסליחה על זה שהסיפור שלה מוקפא.

קראתי.שתדעי.ואת מדהימה.ציף
תודה יקרהחלילית אלט
לקח לי מלא זמן לכתוב, אז בבקשה תקדישו כמה דקות לקרוא, טוב?חלילית אלט
אין לי ראש להגיביומנים נשרפים
אבל אני חייבת להגיד שקראתי.
וברגע שכתבת
קראתי.מיכל =>

טוב אז כל הכבוד לך..

ואני מאוד מקווה שהכול יסתדר ויהיה ברור יותר בקרוב

כשהייתי באמצע לקורא שם חשבתי אולי הן אחיות חברות -תאומות "אנה הייתה חלק ממנה וכשאנה מתה חלק משילת מת."

אותו שם משפחה והקטע עם האח שזהה , ובכלל זה שהוא יודע איך היא מרגישה ..

אבל לא מחייב יכול להיות שהם באמת רק היו חברות טובות כמו אחיות גם אפשרי..

אבל בכל מקרה, אני מקווה שתמצאי תשובות לשאלות שלך. ואת בסדר לגמרי הגבת שיא האנושי

תודה ששיתפת .

תודה רבהחלילית אלט
על זה שקראת, ועל המילים...
אני מבינה את הכעס שלך אתמול. הוא היהשוברת גלים
מוצדק ביותר.

אין שום סיבה בעולם שבן אדם לא יכעס שהוא נחשף לעובדה ש"רימו" אותו בעניין מסויים.

אין ספק שזהשיעור עצום בלימוד זכות. שגם כשהדברים ברורים כביכול ומכעיסים.

מה שכן, היית אמיצה ופעלת נכון שהתקשרת לברר.
זה שגרמת לה לבכות זה בסדר אחותי. היא יום אחד תצטרך להתמודד עם המציאות ולברוח ממנה זה לא פתרון. שהשם ישלח לה כח וריפוי!
ויבשר אותנו בבשורות טובות ממש

ואת מקסימה, שתדעי.

תודה לך.חלילית אלט
כל התגובות של כולכם מחממות לי את הלב ממש.
חלילית אלט
תודה. אני עדיין מתנצלת על הנחיתות המוגזמת שלי.
ואת חיזקת אותי ממש הבוקר.
..מעיין נובע*
רק שתדעי שקראתי
וכל הכבוד לך שכתבת את כל זה אפילו שהכעס שלך אתמול היה לגמרי הגיוני.
יואו.קראתי הכל.הכל מאת ה'
את מהממת,ריגשת עד מאוד!
חיייבוווק
הכוונה שלך כל כך טהורה!
את אמיצה וגיבורה!
זה לא דבר קל לקבל דבר כזה.
ושימחת ממש על הלימוד זכות
תודה לך!(;
תודהחלילית אלט
יאו אתם עושים לי טוב בלב
קראתי.פינג.

את יודעת? לסיפור המוזר הזה יכולות להיות הרבה מאד סיבות או רעיונות.

קראתי את המייל שלו אלף פעמים.

יש שם איזו התנסחות חמקמקה שאני מנסה להבין,

המילים "או בכל אופן ככה הם ראו את עצמן." ואח"כ, "מבחינתה אנה הייתה סתם המצאה... והיא די צודקת."

אני לא יודעת. אני מקווה שזה לא מה שאני חושבת.

בכל אופן, זה מורכב וזה גם מרגיש לא פיר, לא המייל של אחיה שהוא כזה מן מפותל ולא באמת אומר שום דבר בבירור, ולא ההתחמקות של שילת מקשר איתך.

(זה לא פיר בין אם היתה אנה ומתה, ובין אם היא פרי דמיון מפותח, ובין אם האופציה השלישית שאני מהרהרת עליה. בכל מקרה זה לא פיר לסובב אותך ככה, אפילו אם לאף אחד לא היו פה כוונות רעות.)

תמרי. תניחי את הסיפור הזה קצת בצד של הלב שלך, וכשיהיה בך כוח לכתוב תחזרי לכתוב את הסיפורים שלך.

הם חשובים הרבה הרבה יותר מכל סיפור של כל אחד אחר. טוב?

נשיקה

נכוןחלילית אלט
גם אני חושבת שמשהו בהתנסחות שלו היה מוזר. ועדיין יש לי חשדות.
אבל הוא לא מגיב לי בינתיים ואין לי דרך לברר שום דבר.
אני נאלצת להאמין לשילת. הרגשתי שהיא דיברה אמת, אבל באותו זמן הרגשתי גם שהיא מסתירה משהו.

הלוואי שאני אצליח לכתוב שוב.
לא מדברת איתוחלילית אלט
אני יכולה לתת לך את המייל, אבל לא נראה לי שהוא יגיב. לי בכל אופן הוא עוד לא הגיב.
(אם זה "הוא" בכלל)
אבל מחר כי אני כבר במיטה והפלאפון לא איתי...חלילית אלטאחרונה
אני יודע:מחכה לשקט
סתכלי פה:

זה יענה לך על חלק מהשאלות,
ואת השאר אשלים לך באישי.

נ.ל בכו"מ בחיים אל תקדרי באמת אל מישהו
שאת מכירה רק דרך הווירטואל,
את עוד יצאת בזול,
אין לכן מושג כמה רע זה יכול להיגמר.
אע רק מהכותרת זה נראה מזעזעשִׁירָה

ותמר,כמו שפינג אמרה בקשר למה שהיה כתוב במייל..

נראה כאילו שילת ואנה הם באמת אותה אחת והאח הוא של שתיהן..

משהו כזה..אי אפשר לדעת אבל קצת נראה ככה..

או שלא היה שום אח...חלילית אלט
כי הוא כתב מהמייל של אנה.
או כביכול הוא כתב.
הרועה
משהו כאן לא נראה לי
כנלחלילית אלט
זה עדיין מתמיה אותי, אבל אסור לי לשפוט אף אחד ולהסיק מסקנות לפני שאני מכירה את כל הסיפור. ואם אני לא יכולה להכיר את כולו, אני צריכה פשוט להפסיק לנסות להבין אותו.
נראה לי
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך